Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yukarıya yazdığım fikirler bana ait değil evrenseldir.

Söyledik işte maddeye ait fikirler yanlış olmaz. Yanlış fikir dogmalardır. Maddeye ait tartışmalar tez ve antitez olarak sürer gider.. Birisi eksiktir. İkisinden yeni bir sentez çıkar ortaya. Bu sentez de daha yeni bir sentez için tez olmaktadır. Sonsuzca devam eder. Değişkendir dogma değildir.

Bilimin doğruluğu değişkenliğidir. Bilimsel bilgilerin değişkenlik özelliği olmasa zaten, bilim olmaz dogma olur.

Söyledik işte maddeye ait fikirler yanlış olmaz. Yanlış fikir dogmalardır.

Söyledik işte materyalizmde yanlış olmaz. Yanlış olan tanrı düşüncesidir.

Ben ikinci cümleyi kastettiğinizi düşündüm yanlış anladıysam düzeltin lütfen.

Gönderi tarihi:

2 gün sonra muhakkak bilimin doğruluğu ........ artık bu noktalı yere hangi kelime gelirse..

Söylemek itemiyorum kendimi kasıyorum ama sen rahat durmuyorsun. Tartışmak için el kadar birşeyler okumalısın. Bilimsel bilgiler görecelidir. Yere, zamana mekana ve imkana göre değişirler.

Biz sana öz ait fikirleri görmek isterdik..Bir fikiri çok kişinin savunması doğru olduğunu göstermez demiştin hani whistling.gif

Bana ait fikirleri pek göremezsin. Zira her yeni doğru fikir nobelliktir. Bunun içinde yeni icatlar yapabilecek kadar üst düzey bilim adamı olmak, o konuda bolca bilimsel eserler yapmak gereklidir. Bu yüzden benim özel fikrime pek rastlayamazsın.

O dediğimi yine anlamamışsın. Bana değil genel evrensel fikirlere odaklanmalısın. Evrensel bilgilerle çoğunluğun fikirleri aynı şeyler değildirler. Evrensel bilgiler aynı zamanda bilimseldirler.

Gönderi tarihi:

Ben ikinci cümleyi kastettiğinizi düşündüm yanlış anladıysam düzeltin lütfen.

Şimdi gele gele buraya mı geldik? Biriniz materyalist, diğeriniz ateist, diğeriniz inançsız falan..

Bence burada bir amaç var galiba.. Tribünlere oynamaya mı başlanıldı? Tartışma konusu bitti mi?

Değişmeyen bilginin ismine dogma denir. Dogmalar kime aitse yanlıştır. Bu deyiş yeterli değilmi? Senin tanrın dogmacılığı kabul ediyormu? Hiç bir şey veya şeyler değişmez diyorsa yanlış yapıyor.

Gönderi tarihi:

Söylemek itemiyorum kendimi kasıyorum ama sen rahat durmuyorsun. Tartışmak için el kadar birşeyler okumalısın. Bilimsel bilgiler görecelidir. Yere, zamana mekana ve imkana göre değişirler.

Bana ait fikirleri pek göremezsin. Zira her yeni doğru fikir nobelliktir. Bunun içinde yeni icatlar yapabilecek kadar üst düzey bilim adamı olmak, o konuda bolca bilimsel eserler yapmak gereklidir. Bu yüzden benim özel fikrime pek rastlayamazsın.

O dediğimi yine anlamamışsın. Bana değil genel evrensel fikirlere odaklanmalısın. Evrensel bilgilerle çoğunluğun fikirleri aynı şeyler değildirler. Evrensel bilgiler aynı zamanda bilimseldirler.

Bilimin ne olduğunu bende biliyorum amacımız sana bunu göstermek smile.png Aynı şeyleri hep yazıyorsun dostum bilim bu başka hiçbirşey değil o halde bilimi dine karıştırmayalım..Bilim sadece bilgidir..Siz bilimi abartarak bir çocuk yaptınız,onu yok sayar bunu kabul eder falan filan...Kendi çelişkene bir bak değişken olduğunu söylüyorsun hemde yok sayar diyorsun..

Biz sana ait fikirleri görmek isterdik mademki göremiyoruz en iyisi boşver tartışmayı bırakalım original.gif (Ben fikire bakarım kişiye değil) Eğer evrensel fikre bakıcaksam hurafeden ne anlamı kaldıki..Onlar kabul etmiş benimde kabul etmem lazım anlayışı var smile.png YANLIŞ sleep.png

Eğerki evrensel her bilgiye bağlananlar olsaydı bilim ilerlemezdi..Üstadları göz önüne getirelim

Gönderi tarihi:

dua tedavi surecini hizlandiriyor ;

tedavi etmiyor biggrin.png

ama tedaviyi kusatip sariyor ;

tedavi edilemeyecek bir durumda kaldiktan sonra bile dua etmek o surece mutlaka ulastiriyor ..

hz. Meryem dogum yaparken teknik bilgisi yetersizdi ve yalnizdi .. hatta bi an olucegini zannetti ;

ama Allaha acildi ve icine neler yapmasi gerektigi hemen ilham oldu ... belki bi ses duydu , belki aklina bisey geldi, belki de icguduleri onu devralarak hareket etti ama asil mucize zamanlamasi ve onun ve bebeginin son celsede hayata donmesi idi ... Allah zamanlamaya vurgu yapmistir ..

olebilirdi teknik yetersizlikten .. ama hurma dalina asilmasi ve suya girmesi ; Hz. Isanin saglikli dogmasini sagladi ...

kim olsa olebilirdi ama teslim olan ve Allah karsi guvenli bir ruh hali tasiyan kisiye Allah kainati dile getirir, cumlelere ve ilhamlara endexler ..

Gönderi tarihi:

yaw..

konuşmiym diyorum..

dilim durmuyo bu sefer..

efendim bakınız!

"tedavî" kelimesi.. zaten "dua" kelimesinin genişletilmiş halidir..

yani;

"bi derdiniz varsa.. bana dönüp yalvarın..

çaresi sadece bendedir.."

diyor yüce yaratıcı..

bilmem anlata biliyormuyum?85.gif

Gönderi tarihi:

dua hastaliklardan da koruyor ;

kanser, verem, bas agrisi, ofke, tansiyon, kalp krizi, seker .. dikkatli dusunulurse

bunlarin kokeninde stres ve ruhun debelenmesi ile bilinc altina gonderdigi telkinler yer aliyor ..

ben sana dua etmekten mutsuz olmadim (Kuran) yani hz, ibrahim duanin sirrini cozdugunu itiraf ediyor bu ayette ..

dua insani sakinlestiren ve canlandiran bir hakikat-i ilahiyedir ki insan heryonden aciz yaratilmistir ...

mesela ispat ; hemen hemen butun kizlarin bedduasi bende tutmustur ... Allah ne guzel sistem kurmus kahkaha.gif

Gönderi tarihi:

Allaha dua ediyorsunuz..fakat hep İnsan veriyor istediklerinizi..dua duyurmaktan ibarettir..bi dua edeyim bakalım duyan olacakmı..Allahım para bitti maaşa kadar bi kaç binlira ödünç ver..:D

Gönderi tarihi:

Allaha dua ediyorsunuz..fakat hep İnsan veriyor istediklerinizi..

Allah hukmedenlerin hukmunu verendir ; )

99 esmadan biri el-Hakim dir ... insanin tum gucu Allahin onda yansittigi gucunden baskasi midir ki ?

kendini Allah gibi goren ahmak degil midir biggrin.png ben cok gulerim biggrin.png

dua duyurmaktan ibarettir..

elbette smile.png

bi dua edeyim bakalım duyan olacakmı..Allahım para bitti maaşa kadar bi kaç binlira ödünç ver..biggrin.png

gulme ve saka olmaz ; korkuyla umit arasinda olmali ; ) (dikkat bu ruh hali boyut kapisi gibidir)

Rabbim, helal rizkini bana yeterli kil ve beni haramdan koru ve lutfunla merhametinle beni yarattiklarina muhtac olmaktan koru ve muhafaza et (Amin)

diye ederdim

simdi bolluk ustune bolluk geliyor .. bosa giden onca cabalarim sonuc vermeyince dua ederek kendimi birakivermistim halbuki ; )

ise yariyor... durduramiyorum bunu biggrin.png

dedigin dogru istedigim herseyi insanlar veriyor ;

ama ben insanlari gozumde buyutseydim Allah insanlari bana tavir aldirtabilirdi .. Allah hukmedenlerin hukmunu yaratandir . ilk sure fatiha suresidir ki Kuranin anahtaridir ... Ancak Allahtan yardim dilenir ancak onun icin ibadet edilir ..

Gönderi tarihi:

Sonsuz olasılıklar alemide denilen bu kainat SADECE sıfattır..ZAT sıfattan ayrı olmaz..olursa fotoğraf karesi gibi durağan olur..işte sizin cesaret edip kabullenemediğiniz ZAT ve Sıfat,ın birlikteliği..sizler için gaybta bir Allah var..bir merkezde, önünde kumanda masası, bir sürü melek emrinde kainatı yönetiyor..:D yok böyle bir şey..:D

Sabah kalktığında aynaya baktığında aynadan sana bakan bir çift göz ''O''işte..:)

Gönderi tarihi:

Allahın dediği olur derler hep kuldan görürler..

Hem la mekan derler hem kabeye camiye kitlerler..

dayı

onlar musrikler biggrin.png musriklerin ozelligi kendilerini musluman zannetmeleridir ...

kabede ise var biseyler ... bi cekim alani ile kapli .. Peygamberden SAV once de vardi biseyler

tam cozulmus degil ; ama bi etki hala etki ediyor .. capcanli bisey .. o yuzden uzaktan da olsa bi gormek lazim ..

kabenin minderi ile alakasi yok .. arazisinin verimliligi ile de alakasi yok :)

Gönderi tarihi:

Sonsuz olasılıklar alemide denilen bu kainat SADECE sıfattır.

:)

.ZAT sıfattan ayrı olmaz..

:)

olursa fotoğraf karesi gibi durağan olur..işte sizin cesaret edip kabullenemediğiniz ZAT ve Sıfat,ın birlikteliği..

simdi resmen iftira attin :D

sizler için gaybta bir Allah var..bir merkezde, önünde kumanda masası, bir sürü melek emrinde kainatı yönetiyor..biggrin.png yok böyle bir şey..biggrin.png

e ben de Allah aksakalli elinde bi asa bi gezegende oturmus ; yasli gorunumlu nur yuzlu bi dede demedim ki :D

meleklere de sevimli hayalet kespir gibi fosforlu ve duvarlardan gecen goruntuler olarak taminlamadim :D

bana neyi yakistirdin oyle :D

Sabah kalktığında aynaya baktığında aynadan sana bakan bir çift göz ''O''işte..smile.png

bu benim verdigim bir ornekti zamaninda .. herzamanki gibi farkli ve etkili bir bakis acisi .. guzel tefekkur :)

Gönderi tarihi:
Hem la mekan derler hem kabeye camiye kitlerler..

cami Allahin 99 esmasindan biridir smile.png

el-cami

yani diledigini diledigi yerde bulusturan,

herturlu bulusma zamanini saptayan anlamina gelmektedir .. Allah herturlu fizik-madde kesismesini ve etkilerini daha goruntuye gelmeden yaratmistir .. yani sonsuz olasilik ama tek bir cizilmis kader :)

ha camiye gitmek harika bisey ;

cunku sinerji olusuyor ... ilmi ve felsefi konusmalar yapiliyor ibadetlerini cemaatle yapmak guzel .. caminin arsasindan , duvarindan degil ; insanindan kaynaklaniyor ...

sahsen gittigim birkac cami beni hayal kirikligina ugratsa da bilirkisilerin herturlu gorusunu almak guzel ..

Gönderi tarihi:

Kilise ve cami bu aralar müşteri bulamıyor..Kiliseden papaz diyor..cehennem yok..yanlış anlamışız..diyanet işleri camiye müşteri topluyor..diyorki..kadınlarda camiye..kadınlarımız islamı daha iyi anlıyor..yürü beeeeeeeeeee hocam..kim tutar seni..dermişim..:)

:D

DİNden çıkmadan HAKİKATİ; gerçeği anlamak güç..kolay olanı din..inanırsın taklit edersin..biter..:D

dinDARlar bu gün arap aleminin başındaki kabustur..o kabus şu anda Ülkemizide tehdit ediyor..UYANIN..:)

Gönderi tarihi:

Din,i kimden öğrendin..anandan babandan dedenden ninenden bakkal amcandan cami hocasından..onların taklitçisi onların yalancısısın..hiç sorguladınmı babanın Allahını..hiç araştırdınmı bakkal amcanın dinini..ve bir sonuca varabildinmi..şöyle geniş geniş dinDARlıktan çıkarak..:D

Gülerim..yazarkende telden yada karşılıklı görüşürkende..:) acıtmasın kimseyi gülüşümüz..İÇten gülüyoruz..:)

Gönderi tarihi:

Yüz hacıya soruldu..en popüler cevap şuydu..:)

Ne bileyim yaaaaaaaa..o heyecandan o telaşeden kaç kere döndüm kabenin etrafında..:D

Yedi şaft bir tafaftır hacı 49 döndünüz..neydi bu..ne anladınız..el cevap..o mübarek yerde ben ne yaptığımı biliyormuydum sanki..:D

Bilmeden yapılan makbul değildir ya hacı..iktir ordan zındık seni..cevaplar bunlar..:D

Yerseniz abi..:D

Gönderi tarihi:

Din,i kimden öğrendin..

once dedemden ; klasik dindardi ; camiye giderdi ..

aneannem de mevlitlere ... Kuran genelde duvarda asilirdi ; kale gibi de korunurdu ... :P

anandan babandan dedenden ninenden bakkal amcandan cami hocasından..

ama ben oralardan coktan gectim :D

onların taklitçisi onların yalancısısın..

sanmam :)

hiç sorguladınmı babanın Allahını..

babam eglenceyi sever dine de yanasmaz :D dedem ise klasik dindar ; yasi ilerledi ama samimi ve icli tavirlarina bakarsak guzel ahlakli oldugunu Allahualem soleyebiliriz ..

hiç araştırdınmı bakkal amcanın dinini..ve bir sonuca varabildinmi..şöyle geniş geniş dinDARlıktan çıkarak..biggrin.png

ben dinle alakasi bile olmayan biriydim :D

serselilik var, kan revan icinde eve gelmeler var, madde bagimliligi herturlu harama bulasma da var :D

idi idi :)

Gülerim..yazarkende telden yada karşılıklı görüşürkende..smile.png acıtmasın kimseyi gülüşümüz..İÇten gülüyoruz..smile.png

eksik olma hocam :)

genel tavir itibari ile curretkar ve kesin ifadelerle dolali bir uslup gelistirsem de

bu kendi kendine oluyor : ))

arastirma yaptigim solenemez ... ben sadece aklima ne gelirse onu yaziyorum ..

kafadan atiyorum desem yeridir ama Kurani biliyorum

gerci kendime yeticek kadar ..

Gönderi tarihi:

Ben şahidim diyorsun..Eşhedüen..neye şahitsin..bi dermisin..smile.png

simdi her tanimlama bi sinirlama olucak :)

ileri dogru birakmak lazim akisina

bakalim zaman ileriki gunlerde neyi gosterir :)

nasi olsa burdasin artik

Gönderi tarihi:

Yüz hacıya soruldu..en popüler cevap şuydu..smile.png

Ne bileyim yaaaaaaaa..o heyecandan o telaşeden kaç kere döndüm kabenin etrafında..biggrin.png

Yedi şaft bir tafaftır hacı 49 döndünüz..neydi bu..ne anladınız..el cevap..o mübarek yerde ben ne yaptığımı biliyormuydum sanki..biggrin.png

Bilmeden yapılan makbul değildir ya hacı..iktir ordan zındık seni..cevaplar bunlar..biggrin.png

Yerseniz abi..biggrin.png

ahahahahaa

dayi cok sempatiksin bi adamsin .. laughing.gif

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.