Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SECDE SÛRESİ


kaan_bebeto

Önerilen İletiler

SECDE SÛRESİ

 

 

Bismillahirrahmânirrahîm

 

1.

Elif Lâm Mîm.

 

2.

Kendisinde hiçbir şüphe bulunmayan bu Kitab’ın indirilişi, âlemlerin Rabbi tarafındandır.

 

3.

Yoksa “Onu Muhammed uydurdu” mu diyorlar? Hayır o, kendilerine senden önce hiçbir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi uyarman için, doğru yolu bulsunlar diye Rabbin tarafından indirilmiş gerçektir.

 

4.

Allah, gökleri ve yeri, ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a kurulandır. Sizin için ondan başka hiçbir dost, hiçbir şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almayacak mısınız?

 

5.

Gökten yere kadar bütün işleri Allah yürütür. Sonra bu işler, süresi sizin hesabınızla bin yıl olan bir günde ona yükselir.

 

6.

İşte Allah gaybı da görünen âlemi de bilendir, mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.

 

7.

O ki, yarattığı her şeyi güzel yaptı. İnsanı yaratmaya da çamurdan başladı.

 

8.

Sonra onun neslini bir öz sudan, değersiz bir sudan yarattı.

 

9.

Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi. Sizin için işitme, görme ve idrak duygularını yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz!

 

10.

(Kâfirler dediler ki:) “Biz toprakta yok olduktan sonra mı, biz mi yeniden yaratılacakmışız? Hayır, onlar Rablerine kavuşmayı inkar etmektedirler.

 

11.

De ki: “Sizin için görevlendirilen ölüm meleği canınızı alacak, sonra Rabbinize döndürüleceksiniz.”

 

12.

Suçlular Rablerinin huzurunda boyunlarını büküp, “Rabbimiz! (Gerçeği) gördük ve işittik. Artık şimdi bizi (dünyaya) döndür ki, salih amel işleyelim. Biz artık kesin olarak inanmaktayız” dedikleri vakit, (onları) bir görsen!

 

13.

Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.

 

14.

(Onlara şöyle denilecek:) “O halde bu gününüze kavuşmayı unutmanıza karşılık azabı tadın. Biz de sizi unuttuk. Yapmakta olduklarınıza karşılık ebedi azabı tadın.”

 

15.

Bizim âyetlerimize ancak, kendilerine bu âyetlerle öğüt verildiği zaman secdeye kapanan, kibirlenmeksizin Rablerine hamd ederek tespih edenler inanırlar.

 

16.

Onlar, korkarak ve ümid ederek Rablerine ibadet etmek için yataklarından kalkarlar. Kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden de Allah için harcarlar.

 

17.

Hiç kimse, yapmakta olduklarına karşılık olarak, onlar için saklanan göz aydınlıklarını bilemez.

 

18.

Hiç mü’min fasık gibi olur mu? Bunlar (elbette) eşit olmazlar.

 

19.

İman edip salih amel işleyenlere gelince, onlar için, yapmakta olduklarına karşılık bir mükafat olarak Me’vâ cennetleri vardır.

 

20.

Fasıklık edenlere gelince, onların barınağı ateştir. Oradan her çıkmak istediklerinde oraya döndürülürler ve onlara, “Yalanlamakta olduğunuz ateş azabını tadın” denir.

 

21.

Andolsun, dönsünler diye biz onlara (ahiretteki) en büyük azaptan önce (dünyadaki) yakın azabı elbette tattıracağız.

 

22.

Kim, Rabbinin âyetleri kendisine hatırlatıldıktan sonra onlardan yüz çevirenden daha zalimdir? Şüphesiz ki biz suçlulardan intikam alıcıyız.

 

23.

Andolsun, biz Mûsâ’ya Kitab’ı (Tevrat’ı) vermiştik. Sen de kitaba (Kur’an’a) kavuşma konusunda sakın şüphe içinde olma. Onu İsrailoğullarına bir yol gösterici kılmıştık

 

24.

Sabredip âyetlerimize kesin olarak inandıkları zaman içlerinden emrimizle doğru yola ileten önderler çıkardık.

 

25.

Şüphesiz Rabbin kıyamet günü, üzerinde ayrılığa düşmekte oldukları şeyler konusunda onlar arasında hüküm verecektir.

 

26.

Yurtlarında gezip dolaştıkları nice nesilleri helak etmiş olmamız onlar için yol gösterici olmadı mı? Şüphesiz bunda ibretler vardır. Hâlâ duymayacaklar mı?

 

27.

Görmediler mi ki, biz yağmuru kupkuru yere gönderip onunla hayvanlarının ve kendilerinin yiyeceği ekinler çıkarırız. Hâlâ görmeyecekler mi?

 

28.

“Eğer doğru söyleyenler iseniz şu fetih ne zamanmış?” diyorlar.

 

29.

De ki, “Fetih (Kıyamet) günü, inkar edenlere iman etmeleri fayda vermeyecektir. Onlara göz de açtırılmayacaktır.”

 

30.

Şimdi sen onlardan yüz çevir ve bekle. Şüphesiz onlar da bekliyorlar.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Surenin tamamı bu kayndan : http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=414

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet yine klasik şiddet ile göz korkutmaca. Yakar yıkarım azap veririm, akıllı olursanız da cennete sokarım. Sadece çıkar sahibi bir varlık koşul sunar. Ödeül ve ceza sistemi sunar. Bu arada her sure paylaşımının altına ben yazı yazacağım kendi fikirlerimle. Zira inanmayanlara sürekli sapık, nankör, akılsız vs. vs. deniliyor bu kitaplarda. Orada yazması sorun değil ancak toplum da biat ettiği bu kitap yüzünden inanmayanlara aynen ''sapık, nankör, akılsız, alçak vs. vs.'' diyor. Demese bile içten içe düşünerek yaklaşımı buna göre otomatik şekilleniyor. İnsan haklarına aykırı olan bu düzeni bir karikatürle anlatmak yerinde olur..

73804.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet yine klasik şiddet ile göz korkutmaca. Yakar yıkarım azap veririm, akıllı olursanız da cennete sokarım. Sadece çıkar sahibi bir varlık koşul sunar. Ödeül ve ceza sistemi sunar.

 

Adalet çıkar sahibi olunması için kullanılan bir kavram o zaman..Senin tavrınla ortaya bu çıkıyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Adalet çıkar sahibi olunması için kullanılan bir kavram o zaman..Senin tavrınla ortaya bu çıkıyor

Adalet insan içindir, Bütün tartıştığımız şey ise Allah ve Allah'ın kurduğu sistem üzerine. Şimdi diyeceksiniz ki 'dinler de insan için'.. Çok haklısınız elbette din insan için ANCAK insanlar için insanlar tarafından yapılmış bir sistemdir. Nasıl ki bütün adalet sistemleri kendi içlerinde eksiktir, dinler de eksiktir. Bunu Allah diye tabir edilen büyük yaratıcı yapmış olamaz. İnsan için daha düzgün bir sistem gerekir. Ödül ve ceza ancak biz insanların insanları dizginlemek için kurabileceğimiz bir sistemdir.. İşte adalet böyle yürütülmektedir. Allah insan gibi konuşup davranıyor, yapacağımız yorum da üstüne gidişimiz de bu şekilde olacaktır. Allah gibi büyük bir güç sorgulamayı yasaklayacağına, sorgulanamaz bir sistem oluşturmayı akıl etmeliydi.. Edememiş ne yapalım biz de sorguluyoruz işte. Gayet güzel sorguluyoruz.

Sorunuza gelince evet adalet çıkar içindir. İyinin çıkarı içindir. Ancak her şeyden münezzeh bir Allah çıkarla falan ne işi olur? :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kesinlikle katılmıyorum..Biz insanların adalet sistemleri elbette eksik olacaktır sonuçta biz bir insanız..Ödül ve ceza sistemi diyoruz kim kime ne ödülü vermiş bu zamana kadar bizim sistemimiz ceza üzerine kuruludur..Şu an hukuka ve emniyete güveniyoruz..Ama hukuk ve emniyette bir insanın emrinde olduğunu görmüyor muyuz ?Tabiki görüyoruz ve adaleti bozanların yargılanacağı gibi bu Dünyada kıl kadar ceza almayan ne faşist adamlar vardır..Bu adamlar paşa paşa öldüler hani adalet :) Hukuk'un Emniyetin boyun bükdüğü insanların cezasını kim verecek..İşte burada size daha iyi anlatmak gerekirse o gün diye tabir edilen bir kelime var..Hangi gün öldüğün gün..Ne olacak herkes yargılanacak ve kimse kimseye vekil olamayacak yardım edemeyecek :) İşte Allah'ın adalet sistemi budur..Cehennem suçlularla dolu olan bir yer olacağını söyler..

 

Her zaman söylerim ama karşımdaki hep farklı insanlar olduğu için yine söylemek zorundayım..İyilik ve kötülük seninde benimde emrindedir..Yani istediğini seçmekte özgürsün..Eline silahı alıp birini vurabilirsin,elde edemediğin bir kıza güzel bir tecavüz edeebilirsin..Gerçekten yapabilirsin bunları..Yalan mı ? Yalan değil istersek yaparız..Ama sen bunu yaparsan yaptığın için ceza alacaksın..İyilik ve kötülük olarak zıt kavramlar sen hangisini seçersen seç..Seçmekte özgürsün ama yargılanmayı hak ediceksin..İşte bu kadar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kesinlikle katılmıyorum..Biz insanların adalet sistemleri elbette eksik olacaktır sonuçta biz bir insanız..Ödül ve ceza sistemi diyoruz kim kime ne ödülü vermiş bu zamana kadar bizim sistemimiz ceza üzerine kuruludur..Şu an hukuka ve emniyete güveniyoruz..Ama hukuk ve emniyette bir insanın emrinde olduğunu görmüyor muyuz ?Tabiki görüyoruz ve adaleti bozanların yargılanacağı gibi bu Dünyada kıl kadar ceza almayan ne faşist adamlar vardır..Bu adamlar paşa paşa öldüler hani adalet smile.png Hukuk'un Emniyetin boyun bükdüğü insanların cezasını kim verecek..İşte burada size daha iyi anlatmak gerekirse o gün diye tabir edilen bir kelime var..Hangi gün öldüğün gün..Ne olacak herkes yargılanacak ve kimse kimseye vekil olamayacak yardım edemeyecek smile.png İşte Allah'ın adalet sistemi budur..Cehennem suçlularla dolu olan bir yer olacağını söyler..

 

Her zaman söylerim ama karşımdaki hep farklı insanlar olduğu için yine söylemek zorundayım..İyilik ve kötülük seninde benimde emrindedir..Yani istediğini seçmekte özgürsün..Eline silahı alıp birini vurabilirsin,elde edemediğin bir kıza güzel bir tecavüz edeebilirsin..Gerçekten yapabilirsin bunları..Yalan mı ? Yalan değil istersek yaparız..Ama sen bunu yaparsan yaptığın için ceza alacaksın..İyilik ve kötülük olarak zıt kavramlar sen hangisini seçersen seç..Seçmekte özgürsün ama yargılanmayı hak ediceksin..İşte bu kadar..

İnsanın adalet sistemi de Allah dediğiniz varlığın adalet sistemi de farksızdır.. İkisi de kusurludur. İnsanın sisteminin neden kusurlu olduğunu binlerce yıllık düzenleri karşılaştırma yapmak, hukuk, toplum ve psikoloji bilimlerini kullanarak yıllarca anlatabiliriz.. İnsan zaten eksikleri olan ve olması zorunda olan bir varlık buraya kadar tamam.. Bu arada insan adalet sisteminde ödül vardır. Bunu bilmiyorsanız çok şaşırırım.. Bir düşünün bakalım ödül nedir, adalet sisteminde ödül nasıl verilir.. ;)

 

Allah varlığının adalet sistemi daha en başından yanlıştır.. Neden? Adalet haklı ve haksızı belirlemek, bunun neticesinde de ödül veya ceza veya uzlaşı vermek içindir. Bütün bunlar olurken de tarafların haklarını, durumlarını, neyin neye göre esas kılınacağını, dava sonunda da ödülü ve cezayı tam olarak bilmeleriyle sabittir!

Gelin görün ki:

- Allah sürekli ben bilirim, ben ederim, siz bilemezsiniz diyerek haklı ve haksızı insanların bilmediği biçimde ayıracağını söyler. Bu nasıl bir saçmalık? Bu kitap demiyor mu birine fenalık edeni de her an cennete alabilirim diye? Tövbe etsin, tövbesinde de kalıcı olsun tamam, bu iş bitmiştir.. Yok ya? Gerçek örnek verelim.. Ülkenin birinde savaş var, bir grup düşman askeri gidiyor bir eve giriyor. Evde çocuk yaşlı demeden bütün kız ve kadınlara ev reisi önünde tecavüz ediliyor sonra işkenceyle öldürülüyor. Bu askerler bir şekilde paçayı yırtıyor... Dünya'da hesap sorulmuyor zira ülkeleri çok güçlü, kanıtlar da yok ediliyor. Bu adamlar sonra diyelim ki Müslüman oldu, tövbe ettiler ve hakikaten bir daha ne insan öldürdüler ne de tecavüz ettiler. Diyeceksiniz ki Allah bilir belki cennete gidecekler sen karışma. Hadi be? Bu mudur, bitti mi? İşte dine göre bitti. Susacaksın. Ben kimin neye göre yargılanacağını bilmeden kendimi bu saçma adalet sistemine mi teslim edeceğim? Bu birinci saçmalık.

- Bana ödül vaad ediliyor.. Kimse kusura bakmasın ben bilmediğim görmediğim veya kesinliğinden emin olmadığım bir ödül peşinde koşamam. Koşanlar da çılgın ve hayret verici geliyor bana göre.. Bugün kesin bak şu şu dediğin bir şeye bile burun kıvırarak yanaşan insanlar sürü psikolojisi midir nedirse milyonların zamanla çeşitli sebeplerden kabul ettiği şeyin peşinden körü körüne koşuyor.. Bu ikinci bir saçmalık.

- Bana ceza biçiliyor.. Yine kimse kusura bakmasın ben bilmediğim görmediğim veya kesinliğinden emin olmadığım bir cezadan korkmam.. Daha fenası düşmanımı bu kesinliğinden emin olmadığım sistemin cezasına da bırakamam! Bugün biri malınızı çalsa, mahkeme de anayasayı, ceza hukukunu bir kenara atıp ben senin bilmediğin biçimde yargılayacağım ve sonunda da hoptirik denen cezayı vereceğim dese ve bu cezayı da sen şimdilik göremeyeceksin dese ne yaparsınız? O mahkemedeki hakimlerle beraber hırsızı üst üste koyar döversiniz. Dövmezseniz de siz bilirsiniz ben döverim sizin için bu hayasızları. :)

 

Peki, yargılama sistemi belli olmayan, davacı ve davalının bilmediği (bir tek Allah'ın bildiği), sonucunda da ödülü ve cezayı kimsenin bilmediği (sadece Allah'ın bildiği) adalet sistemine kusursuz mu diyorsunuz?

Cevap evet ise ben sizinle bu konuyu zaten normal biçimde tartışamam. Siz görmüyorsunuz derim sadece. Derseniz ki ben görüyorum asıl sen görmüyorsun, o halde hadi buyrun bana gösterin derim. Zira ben size gösterdim. Emin olun her insanın görebileceği biçimde de gösterdim. Yeter ki siz dürüst olun..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vallahi düşünüyorum ama ben bir ödül görmüyorum..Eskişehirdeyim şu an,geçen gün bir cinayet oldu..Gittim şahitlik ettim gerekenler yapıldı bana şahitliğim için hiçbir ödül verilmedi,veyada şöylede söyleyebilirim ben adam öldürmediğim ve tecavüz etmediğim içinde bir ödül verilmedi kimseyede verilmemiştir..Ben yine yaşantıma devam ettim,yerimde fakir bir dilenci olsaydı oda devam edicekti veyada zengin bir adam..

 

"Allah sürekli ben bilirim, ben ederim, siz bilemezsiniz diyerek haklı ve haksızı insanların bilmediği biçimde ayıracağını söyler. Bu nasıl bir saçmalık?"

 

Bir kere şunu kavramak gerekir..Allah herşeyi bilir ama biz bilmeyiz..Nedir bu sence?Bu şu demektir..

 

Senin bir arkadaşı veyada kardeşin artık her kimse,bir suç işledi yada çevresinden uzak suç işliyordu..Mesela bir pederin küçük kızlara gizliden tecavüz etmesi gibi..Sana deselerki kardeşin şunu yaptı asla kabul etmezsin çünkü sen onu öyle tanımadın,Kız kasabadakilere deseydi bu peder bana tecavüz etti kimse inanmazdı..Bunun benzeri birçok şeyler günümüzde hala oluyor ve olacaktır.Örneğin şu adam gibi

 

fft5_mf565103.Jpeg

 

 

Denildiği gibi Allah herşeyi bilir..Ama yargılanmadan Cehenneme direk atılmazsın tabiki bunu böyle algılama,suçun söylenecektir..

 

"Bu kitap demiyor mu birine fenalık edeni de her an cennete alabilirim diye? Tövbe etsin, tövbesinde de kalıcı olsun tamam, bu iş bitmiştir.."

 

Tövbe nedir :) Yahu insanlar neden algılamıyor bu tür şeyleri inanki çok kızgınım bu yüzden..Bu yüzden olmayacak birçok fikirler göze geliyor sonra her şeyi algılanılmasından çok uzak yerlere götürüyor..Güzel arkadaşım burada Allah'ın merhameti söz konusudur..Sana denmiyorki şu kıza tecaavüz et sonra hemen tövbe et günahın bağışlanır diye..Denmek istenen bu değil ben sana anlatayım..Bir suç işlersin ve bu suç yüzünden pişmanlık duyarsın ve bidaha yapmamayı bilincinde olursun..Tövbe budur..Yaptığımız kötülüklerden vazgeçmektir tövbe..

 

"Bugün kesin bak şu şu dediğin bir şeye bile burun kıvırarak yanaşan insanlar sürü psikolojisi midir nedirse milyonların zamanla çeşitli sebeplerden kabul ettiği şeyin peşinden körü körüne koşuyor.. Bu ikinci bir saçmalık. "

 

Demek istenileni kavrayamadım ama ne demiş İsa Mesih "Ürün bol,işçi az"

 

"Evde çocuk yaşlı demeden bütün kız ve kadınlara ev reisi önünde tecavüz ediliyor sonra işkenceyle öldürülüyor. Bu askerler bir şekilde paçayı yırtıyor... Dünya'da hesap sorulmuyor zira ülkeleri çok güçlü, kanıtlar da yok ediliyor. Bu adamlar sonra diyelim ki Müslüman oldu, tövbe ettiler ve hakikaten bir daha ne insan öldürdüler ne de tecavüz ettiler. Diyeceksiniz ki Allah bilir belki cennete gidecekler sen karışma. Hadi be? Bu mudur, bitti mi? İşte dine göre bitti. Susacaksın. Ben kimin neye göre yargılanacağını bilmeden kendimi bu saçma adalet sistemine mi teslim edeceğim? Bu birinci saçmalık."

 

1-Adamlar Cennete gitti mi ? Bilmiyorsun

2-Öldürdükleri kadın kız yada her kimse savaşta yaptılarsa bu mecburidir çünkü savaştasın iş savaştaysa merhamet veyada konuşmak söz konusu olur mu ?

3-Diyelimki senin dediğin gibi oldu..Ölen kadın ve kız şehit oldu bu birinci güzellik..Öldüren adamlar ise sonra pişman olup Müslüman oldular ve doğru bir insan oldular,Cenneti hak ettiler ve Cennetlik oldular,buda ikinci güzellik..Sonuç hem ölen de öldürende Cennete gitti ve faşist denilen Tanrı büyük merhametlik yaptı Cehenneme giden kimse olmadı buda üçüncü güzellik..Cehenneme kimse gitmedi bu daha güzel değil mi..Tabiki daha güzel askerler köpek gibi pişman olmuş bikere..

 

Not:Bu tür yaşamın gerçek hikayelerine baktığımızda genelde ölenler hep mazlum olarak algılanır...Bir insanda demezki belki bu ölenler hak etmiştir :) Malum izlenilen filmler ve acemi düşünce hep bu yönde insana algılatır..

 

"Ben kimin neye göre yargılanacağını bilmeden kendimi bu saçma adalet sistemine mi teslim edeceğim"

 

Teslim etsende etmesende gerçek değişmezdir..Senin üzerine düşen vazife doğru bir insan olmak ve Tanrıya sadık kalmayı esas kılmandır..İnançlı insana özgü söylüyorum bunu..Tanrı beni Cennete atarken yada Cehenneme senden onay belgesi almayacaktır..Ki bendende almayacak kim Cennete kim Cehenneme gider bu Tanrı'nın meselesi bizim değil..

 

Önce kendi gözündeki merteği çıkar, o zaman kardeşinin gözündeki çöpü çıkarmak için daha iyi görürsün. (İsa Mesih)

 

"Bana ceza biçiliyor.. Yine kimse kusura bakmasın ben bilmediğim görmediğim veya kesinliğinden emin olmadığım bir cezadan korkmam.."

 

Sen bilmeden suç işliyorsan yuh demekten baika bir cevap alamazsın tabi..Hiç hırsızlık yaparken bilmeden yaptım denilebilir mi ?

 

"Bana ödül vaad ediliyor.. Kimse kusura bakmasın ben bilmediğim görmediğim veya kesinliğinden emin olmadığım bir ödül peşinde koşamam. Koşanlar da çılgın ve hayret verici geliyor bana göre.. "

 

Ödül peşinde koşmazsın ama ödülün peşinde koşmak nedir bakalım bi

 

Tanrıya inanmak

 

 

Allah’a inanmakla insanın kaybedeceği hiçbir şey

yoktur. Ama inanmamak insanı felakete atabilir.

Çünkü ya O, gerçekten varsa, imansızın hâli ne

olacaktır? Blaise Pascal

 

Eee denildiği gibi kaybedecek birşey yok..

 

Namaz kılmak ve ibadetler

 

Bu ibadetlerin gerçek inanana her zaman zevklidir..Meditasyon ve psikolojik rahatlatma,bir nevi güzel duygular sağlar...

 

İyilik,Adalet,Fakire yetimlere yardım esastır..Bak iyilik yapıyorsun..

 

Fesatlık,bozgunculuk çıkarmamak

 

Bak seni terörden uzak tutuyor..

 

Abdest

 

Yıllardan beri arapların algılayamadığı olan şey temizlik..Kötü birşey mi ?Tabiki değil..

 

Daha fazla sayabilirimde eğer bunları red ediyorsan yapmamayı öğüt alırsan,Tanrı'nın kızdığı kafirlerdensin derim..

 

"Peki, yargılama sistemi belli olmayan, davacı ve davalının bilmediği (bir tek Allah'ın bildiği), sonucunda da ödülü ve cezayı kimsenin bilmediği (sadece Allah'ın bildiği) adalet sistemine kusursuz mu diyorsunuz?"

 

Afedersinde gidip görmüş gibi konuşuyorsun..Sana kim dediki suçlunun suçu belli olmadan atılacağı..Varsa bir ayet göster bi görelim..

 

"insanın görebileceği biçimde de gösterdim. Yeter ki siz dürüst olun.. "

 

Ben yanılgılardan başka hiçbirşey görmüyorum..Nasıl algılıyorsan bilmiyorum ama dediğine benzer hiçbirşey yok..Şu söz doğruluğunu tartışalım yada tartışmaya hiç gerek yok aslında elinde sonunda doğru sözdür..O yaptığından sorumlu tutulmayacaktır..Sence ne demek isteniyor burada..Eğer öyleyse doğru bir söz söylenmiş olmaz mı ? Hepimizi Cehenneme atsa kimse hesap vericek :) Hitleri Cennete atsa kime hesap vericek..Tabiki kimseye..Ama özelliklede bir ateistin bu sözü anlaması ve kabul etmesi çok zordur..

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne yani zaten normal olanı yaptınız diye ödül mü bekliyorsunuz? Bunu gerçekten kastetmediğinize inanmak isterim.. Ayrıca sürekli insanın kurduğu adalet sistemiyle tanrınızın sistemini lütfen karşılaştırmayın amaçsız oluyor zira.. Tanrı vs. İnsanoğlu ne kadar mantıksız..

Diyorsunuz ki ödül bulamadım.. Önce ödül nedir onu anlayalım. Ödül öyle olması gereken oldu diye verilen bir şey değildir zaten. Ödül bir hakkın teslimi ve bir hediyedir. Ayrıca adalet denilen şey sadece mahkemede değil hayatın her anında vardır. Ödül de böyle değerlendirilir.

- Siz bir buluş yaptığınızda ödül vermezler mi? Verirler hem de bolca..İlki adınız o buluşla anılır hakkınız yenilmez. Sonra Nobel midir nedirse düzeyine göre bir manevi ödül alırdınız. Sonra da buluşun ticari olup olmadığına göre telifinden veya insanlığa katkıdan maddi ödül alırdınız. İşte bu sizin emeğinize adaletli bir ödüldür. Adalet olmasaydı sizin bu buluşunuz sadece sömürülürdü siz de öyle kalırdınız.

- Açtığınız haklı davaların lehinize sonuçlanması da hepsi adaletin ödülleridir..

Bu şekilde düşünürseniz sayfalar dolduracak ödül bulabilirsiniz...

Şimdi gelelim Allah'ın ödülüne. Nedir? Cennet. Beni nefsani olarak kıldıktan sonra, nefsin geçmeyeceği bir duruma geleceğimi söylüyor. Nefs yoksa ödülün anlamı yoktur ki? biggrin.png Ne ödül ne ceza nefsi olmayan bir varlığa bir şey ifade etmez.. Baştan falso.. Huriler, meyve bahçeleri, ırmaklar falan.. Nefsim olan dünyada nefsime yarayacak şeyleri vermeyeceksin, nefsim yok olduktan sonra hepsinin alasını vereceksin.. Bizim yabancı arkadaşların bir lafı vardı da ayıp olmasın diye kısaltmasını yazayım WTF! smile.png

 

Sorun nedir biliyor musunuz Sevgili Omar? Verdiğiniz bütün cevaplar yine saçmalık dediğim sistemin o kesin olmayan hikayelerinden alıntı. Ben nereden bileyim o kız şehit oldu?

Bakın hala diyorum ki, ne siz ne de başka bir insan, cenneti ve cehennemi bilmiyor...... Kitapta yazıyor.. EEE? Hani? Hiç olur mu diyorum böyle şey. Hiç olur mu öylesine bu kadar büyük şeyleri salmak? Hala bana ahiretten, hala bana şehitlikten söz etmektesiniz. Bu böyle olur mu hiç? Siz aklınızla ve mantığınızla değil, yine benim saçma dediğim bir kitaptan alıntı yapıyorsunuz. Bunu yanlış anlamayın sakın, akılsız ve mantıksız demiyorum, diyemem de zaten. Sadece soruyorum neden kendi akıl ve mantığınız varken kanıtı bile olmayan ve bizzat zaten kendisini tartıştığımız kitaptan alıntı yapmakta ısrarcısınız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Ne yani zaten normal olanı yaptınız diye ödül mü bekliyorsunuz? Bunu gerçekten kastetmediğinize inanmak isterim.. Ayrıca sürekli insanın kurduğu adalet sistemiyle tanrınızın sistemini lütfen karşılaştırmayın amaçsız oluyor zira.."

 

Tebrik ediyorum nasılda böyle birşey çıkardın..Blaise Pascal'ın sözündende bişey çıkarmadın..Sevgili Profit..Tanrı'nın istediği doğru kişiye bak hep doğru ve güzel şeyler..İnsan'ınkurduğu adalet sistemini karşılaştırmıyoruzki sadece bir bahsettik..

 

"Diyorsunuz ki ödül bulamadım.. Önce ödül nedir onu anlayalım. Ödül öyle olması gereken oldu diye verilen bir şey değildir zaten. Ödül bir hakkın teslimi ve bir hediyedir. Ayrıca adalet denilen şey sadece mahkemede değil hayatın her anında vardır. Ödül de böyle değerlendirilir."

 

Hayatın bize verdiği ödül Allah'tan gelir..Burada Allah'ı tanımak yine işin içine girer oda bana özgü..Ben aslında çok güzel birşey söyledim..Suçlu insana hapis cezası veriliyor ama doğru insana onun yerini tutacak bir ödül verilmiyor..Tanrı ise ne iyiliği nede kötülüğü karşılıksız bırakır ben bunu demek isterim..

 

"Siz bir buluş yaptığınızda ödül vermezler mi? Verirler hem de bolca..İlki adınız o buluşla anılır hakkınız yenilmez. Sonra Nobel midir nedirse düzeyine göre bir manevi ödül alırdınız. Sonra da buluşun ticari olup olmadığına göre telifinden veya insanlığa katkıdan maddi ödül alırdınız. İşte bu sizin emeğinize adaletli bir ödüldür. Adalet olmasaydı sizin bu buluşunuz sadece sömürülürdü siz de öyle kalırdınız."

 

Ben bir proje çalsamda mı böyle olacak..Edison'un Einstein'in projelerini çalmış olsaydım bu yine dediğin gibi mi olacaktır..Senin bahsettiğin ödül mödül değil çalışanın karşılığı verilmesidir..Oysaki insan ne bir yapılan iyiliği nede kötülüğü çalabilir işte asıl ve doğru olan budur..Kimse kimseye vekil olamaz,kimse kimsenin yaptığı köülükleri yüklenmez..

 

"Açtığınız haklı davaların lehinize sonuçlanması da hepsi adaletin ödülleridir"

 

Tabi tabi adaletin doğru uygulanmasıda bir ödül heleki Türkiyede :) Adaletin doğru uygulanmadığınıda gördük ödül olmaz mı hiç..

 

"Şimdi gelelim Allah'ın ödülüne. Nedir? Cennet. Beni nefsani olarak kıldıktan sonra, nefsin geçmeyeceği bir duruma geleceğimi söylüyor. Nefs yoksa ödülün anlamı yoktur ki? biggrin.png Ne ödül ne ceza nefsi olmayan bir varlığa bir şey ifade etmez.. Baştan falso.. Huriler, meyve bahçeleri, ırmaklar falan.. Nefsim olan dünyada nefsime yarayacak şeyleri vermeyeceksin, nefsim yok olduktan sonra hepsinin alasını vereceksin.."

 

Huriler meyve bahçeleri vs hepsi sembolik olarak bahsedilmiştir..Cennet ödül,Cehennem azap..Bu gibi yerleri Tanrıdan başka algılayamayacak niteliktedir..İnkarcı tavırlar sezinlenmeye başladı :) Aşağılayıcı mizahların kokusu geliyor..İnternet cafe kapanıyor bugünlük buraya kadar İyi geceler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Ne yani zaten normal olanı yaptınız diye ödül mü bekliyorsunuz? Bunu gerçekten kastetmediğinize inanmak isterim.. Ayrıca sürekli insanın kurduğu adalet sistemiyle tanrınızın sistemini lütfen karşılaştırmayın amaçsız oluyor zira.."

 

Tebrik ediyorum nasılda böyle birşey çıkardın..Blaise Pascal'ın sözündende bişey çıkarmadın..Sevgili Profit..Tanrı'nın istediği doğru kişiye bak hep doğru ve güzel şeyler..İnsan'ınkurduğu adalet sistemini karşılaştırmıyoruzki sadece bir bahsettik.

Karşılaştırıyorsunuz.. Aşağıda yine karşılaştırdınız.. :)

 

"Diyorsunuz ki ödül bulamadım.. Önce ödül nedir onu anlayalım. Ödül öyle olması gereken oldu diye verilen bir şey değildir zaten. Ödül bir hakkın teslimi ve bir hediyedir. Ayrıca adalet denilen şey sadece mahkemede değil hayatın her anında vardır. Ödül de böyle değerlendirilir."

 

Hayatın bize verdiği ödül Allah'tan gelir..Burada Allah'ı tanımak yine işin içine girer oda bana özgü..Ben aslında çok güzel birşey söyledim..Suçlu insana hapis cezası veriliyor ama doğru insana onun yerini tutacak bir ödül verilmiyor..Tanrı ise ne iyiliği nede kötülüğü karşılıksız bırakır ben bunu demek isterim.

Suçlu zaten cezalandırılır. Suç işlemek anormaldir. Normal olana neden olağan dışı davranıp ödül verilsin ben hala bu mantığı çözemedim..

 

"Siz bir buluş yaptığınızda ödül vermezler mi? Verirler hem de bolca..İlki adınız o buluşla anılır hakkınız yenilmez. Sonra Nobel midir nedirse düzeyine göre bir manevi ödül alırdınız. Sonra da buluşun ticari olup olmadığına göre telifinden veya insanlığa katkıdan maddi ödül alırdınız. İşte bu sizin emeğinize adaletli bir ödüldür. Adalet olmasaydı sizin bu buluşunuz sadece sömürülürdü siz de öyle kalırdınız."

 

Ben bir proje çalsamda mı böyle olacak..Edison'un Einstein'in projelerini çalmış olsaydım bu yine dediğin gibi mi olacaktır..Senin bahsettiğin ödül mödül değil çalışanın karşılığı verilmesidir..Oysaki insan ne bir yapılan iyiliği nede kötülüğü çalabilir işte asıl ve doğru olan budur..Kimse kimseye vekil olamaz,kimse kimsenin yaptığı köülükleri yüklenmez.

Yanlış yapmaktan bahsediyorsunuz. Çalmaktan çırpmaktan bahsediyorsunuz. Bu nasıl bir yaklaşım anlamış değilim. Siz benim dediğimi anlamadınız mı anladınız mı emin değilim. Ben gayet güzel biçimde geliştirdiğiniz bir durumun sonucunda kazanacağınız ödülü söyledim. Çalma çırpma gibi bir yanlışı siz sokuyorsunuz. Kimse kimseye vekil olmaz evet tamam da, kimse de bana yaratıcının vaad ettiklerinin vekili olamaz. Neyin vekaletini almaya çalışıyor ki insanlar? Biliyorsunuz siz de vekil olamayacağınızı ama hala yaratıcının savunmasını yaratıcı kitabı diye idda edilen ve yine vekili bulunmayan bir şekilde yapıyorsunuz. Bu garip değil midir?

 

"Açtığınız haklı davaların lehinize sonuçlanması da hepsi adaletin ödülleridir"

 

Tabi tabi adaletin doğru uygulanmasıda bir ödül heleki Türkiyede smile.png Adaletin doğru uygulanmadığınıda gördük ödül olmaz mı hiç..

Buyrun yine karşılaştırma yaptınız. Ben bu cümleyi dünyada ödül yok dediğiniz için kurdum. Siz ise çarpık örneğini sunuyorsunuz. Daha ilk başta zaten demedik mi kusurludur insan elinden çıkan şeyler diye? Dedik. Hala kusur ispat etmeye çalışıyorsunuz. Evet kusurlu zaten ispat etmeye çalışmayın bunu ben de diyorum zaten.. :)

 

"Şimdi gelelim Allah'ın ödülüne. Nedir? Cennet. Beni nefsani olarak kıldıktan sonra, nefsin geçmeyeceği bir duruma geleceğimi söylüyor. Nefs yoksa ödülün anlamı yoktur ki? biggrin.png Ne ödül ne ceza nefsi olmayan bir varlığa bir şey ifade etmez.. Baştan falso.. Huriler, meyve bahçeleri, ırmaklar falan.. Nefsim olan dünyada nefsime yarayacak şeyleri vermeyeceksin, nefsim yok olduktan sonra hepsinin alasını vereceksin.."

 

Huriler meyve bahçeleri vs hepsi sembolik olarak bahsedilmiştir..Cennet ödül,Cehennem azap..Bu gibi yerleri Tanrıdan başka algılayamayacak niteliktedir..İnkarcı tavırlar sezinlenmeye başladı smile.png Aşağılayıcı mizahların kokusu geliyor..İnternet cafe kapanıyor bugünlük buraya kadar İyi geceler..

Her şey net bunlar mı sembolik oldu şimdi? :D Tamam hay hay sembolik olsunlar. İnsanların ağızlarının suyunu akıtan semboller değil mi? Peki nefsani varlığı sevindiren ve umutlandıran nefsani olmayana ne anlam taşır? Neden tanrı nefsaniyi sembollerle kandırıyor? Bugün bunun adı ne biliyor musunuz? Sahtecilik. İmzaladığınız bir hizmet kontratında yarın başka bir şeyle karşılaştığınızda dava açarsınız ve gerekli işlemler yapılır. ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Suçlu zaten cezalandırılır. Suç işlemek anormaldir. Normal olana neden olağan dışı davranıp ödül verilsin ben hala bu mantığı çözemedim.."

 

Normal olan nedir ? Siz kendi fikirlerinize göre algılıyorsunuz bir psikopata göre suç işlemek normaldir..Oda normal olana niye ceza veriliyor haksızlık bu dese ne olucak ozaman smile.png Ödül senin normal olduğun için değil,yaptığın iyiliklerin,doğruluğunun,dürüstlüğünün,sıkıntılara karşı verdiğin güzel mücadeleden vs vs bunlar normal olan şeyler değildir..Heleki bunları yapmanı yıllar yıllar önce öğütlendi..Toplum şimdi bilinçli,eskiden değildi..

 

Biliyorsunuz siz de vekil olamayacağınızı ama hala yaratıcının savunmasını yaratıcı kitabı diye idda edilen ve yine vekili bulunmayan bir şekilde yapıyorsunuz. Bu garip değil midir?

 

Yazdığın garip,gördüğünde gariptir..Bizim ne yaptığımız sana çok garip geliyorsa ki bu Kitapta yazılıdır..Biz ne yaptığımızın bilincindeyiz,sen ise benim dediklerimin hiçbir bilincinde değilsin..Sana adaletten,hukuktan örnek veriyoruz sen bize nobel ödülünü söylüyorsun..Asıl garip olan bu..Not olarak vekilimizi biliyoruz..

 

 

Buyrun yine karşılaştırma yaptınız. Ben bu cümleyi dünyada ödül yok dediğiniz için kurdum. Siz ise çarpık örneğini sunuyorsunuz. Daha ilk başta zaten demedik mi kusurludur insan elinden çıkan şeyler diye? Dedik. Hala kusur ispat etmeye çalışıyorsunuz. Evet kusurlu zaten ispat etmeye çalışmayın bunu ben de diyorum zaten.. smile.png

 

Madem bilincindesiniz "Açtığınız haklı davaların lehinize sonuçlanması da hepsi adaletin ödülleridir" bunu neden söylüyorsunuz..Tabiki biraz karşılaştırma yapacağım karşımda Tanrıyı bilmeyen insan var..

 

Peki nefsani varlığı sevindiren ve umutlandıran nefsani olmayana ne anlam taşır? Neden tanrı nefsaniyi sembollerle kandırıyor?

 

Bir inkarcıdan gelicek ilk cevap genellikle hep budur..Kandırıyor ifadesi diye birşey yok..Sembolik olarak bahsedildi..Hani şu popel vuh'un atom bombası benzetilen yazılar gibi yada diğerleri gibi..

 

Bugün bunun adı ne biliyor musunuz

 

Yukarıdaki mesajımdan sonra diğer cümleyede cevap vermeme gerek yok..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.