Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

MANTARLARIN KARARMASINI NASIL ÖNLERİZ?

 

Mantar :) Bayılırımmmm mantara, herşeyle uyum sağlayan hoş bir havası, güzel bir tadı var. Fakat çok nazlı, çok da nazenin, dikkat etmezseniz, özenmezseniz hemen kararıveriyor.

 

Peki mantarlarımız kararmasın diye ne yapmalıyız işte burada buna birlikte çözüm yolları bulmaya çalışalım diye bu başlığı açtım. (Tanrımmmm sen bizi daha büyük sorunlardan koru, aminnnnnn)

 

Benim bildiğim yöntemler şunlar:

 

Limonlu suda bekletin derler, bekletirim ama bir işe yaramaz. Gerçi sonradan öğrendim ki limonlu su tek başına yeterli değilmiş, limonlu ve unlu suda bekletmek gerekirmiş. Pişirirken de tencereye limon damlatmak gerekirmiş. Ayrıca kereviz ve enginar için de aynı yöntemi öneriyorlar :)

 

Bir de buharda haşlama yöntemi var, 10-15 dakika kadar buharda haşlayıp yemeğe öyle katarsak da beyaz kalırmış

 

Ayrıca mantarları temizlerken de suda bekletmemek gerekirmiş eğer öyle yaparsak suyu çeker ve çabuk yumuşarmış.

 

Çok yüksek ateşte ve tencerenin ağzını kapatmadan sotelemek varmış bir de.. Böyle yaparsak kararmazmış ama onu hiç denemedim bilmiyorum.

 

DSCF0058.jpg

Gönderi tarihi:
Çok yüksek ateşte ve tencerenin ağzını kapatmadan sotelemek varmış bir de.. Böyle yaparsak kararmazmış ama onu hiç denemedim bilmiyorum.

 

Ben bu şekilde yapıp sotelerken birkaç damla da limon damlattım mı hiç kararmaz..smile.png

  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

Ben bu şekilde yapıp sotelerken birkaç damla da limon damlattım mı hiç kararmaz..smile.png

bu yontemi uygulamistim AMA genede karariyorlar!
Gönderi tarihi:

bu yontemi uygulamistim AMA genede karariyorlar!

 

Belki ateş olması gerektiği kadar yüksek olmuyordur, tavanında iyice kızmış olması gerekiyor.Ayrıca tavanın büyüklüğü de önemli.mantarları tavaya attığında tepeleme durmamalı, yani mantar sulanmamalı..:)

  • 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Belki ateş olması gerektiği kadar yüksek olmuyordur, tavanında iyice kızmış olması gerekiyor.Ayrıca tavanın büyüklüğü de önemli.mantarları tavaya attığında tepeleme durmamalı, yani mantar sulanmamalı..smile.png

Hiç bir yiyeceğin suyunu dökmeyi sevmem ama, mantarlar suyunu saldığı gibi tavadan çoğunu süzersen mantarlar kararmıyor..smile.png Ha bu arada tuzunu ve baharatlarını da kavrulmasına yakın ekliyorum..

  • 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Teşekkürler... :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.