Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2012 13 yıl MANTARLARIN KARARMASINI NASIL ÖNLERİZ? Mantar Bayılırımmmm mantara, herşeyle uyum sağlayan hoş bir havası, güzel bir tadı var. Fakat çok nazlı, çok da nazenin, dikkat etmezseniz, özenmezseniz hemen kararıveriyor. Peki mantarlarımız kararmasın diye ne yapmalıyız işte burada buna birlikte çözüm yolları bulmaya çalışalım diye bu başlığı açtım. (Tanrımmmm sen bizi daha büyük sorunlardan koru, aminnnnnn) Benim bildiğim yöntemler şunlar: Limonlu suda bekletin derler, bekletirim ama bir işe yaramaz. Gerçi sonradan öğrendim ki limonlu su tek başına yeterli değilmiş, limonlu ve unlu suda bekletmek gerekirmiş. Pişirirken de tencereye limon damlatmak gerekirmiş. Ayrıca kereviz ve enginar için de aynı yöntemi öneriyorlar Bir de buharda haşlama yöntemi var, 10-15 dakika kadar buharda haşlayıp yemeğe öyle katarsak da beyaz kalırmış Ayrıca mantarları temizlerken de suda bekletmemek gerekirmiş eğer öyle yaparsak suyu çeker ve çabuk yumuşarmış. Çok yüksek ateşte ve tencerenin ağzını kapatmadan sotelemek varmış bir de.. Böyle yaparsak kararmazmış ama onu hiç denemedim bilmiyorum.
Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2012 13 yıl Çok yüksek ateşte ve tencerenin ağzını kapatmadan sotelemek varmış bir de.. Böyle yaparsak kararmazmış ama onu hiç denemedim bilmiyorum. Ben bu şekilde yapıp sotelerken birkaç damla da limon damlattım mı hiç kararmaz..
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2012 13 yıl Admin Ben bu şekilde yapıp sotelerken birkaç damla da limon damlattım mı hiç kararmaz.. bu yontemi uygulamistim AMA genede karariyorlar!
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2012 13 yıl bu yontemi uygulamistim AMA genede karariyorlar! Belki ateş olması gerektiği kadar yüksek olmuyordur, tavanında iyice kızmış olması gerekiyor.Ayrıca tavanın büyüklüğü de önemli.mantarları tavaya attığında tepeleme durmamalı, yani mantar sulanmamalı..
Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2014 11 yıl Belki ateş olması gerektiği kadar yüksek olmuyordur, tavanında iyice kızmış olması gerekiyor.Ayrıca tavanın büyüklüğü de önemli.mantarları tavaya attığında tepeleme durmamalı, yani mantar sulanmamalı.. Hiç bir yiyeceğin suyunu dökmeyi sevmem ama, mantarlar suyunu saldığı gibi tavadan çoğunu süzersen mantarlar kararmıyor.. Ha bu arada tuzunu ve baharatlarını da kavrulmasına yakın ekliyorum..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.