Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DANIŞTAY'DA "TÜRBAN" DEHŞETİ... (Danıştay İkinci Dairesi üyelerini 'TÜRBANLI ÖĞRETMENE müdürlük yolunu kapatan karar yüzünden hedef aldığını' söyle..)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ne yaparsanız yapın...

Bu gibi olaylarda ipin ucu ya yıllardır;

___Ya aşırı dinciliğe (Allahü ekber diyen ve Allahın askeri olduğunu sanan ve kolayca insan öldüren psikolojik sapkınlıklara)...

___Ya Bu ulusçuluğu halk yığınlarını uyutmayı amaçlayan gerici ulusalcılı'a (yani milliyetçiliğe)...

___Ya islami faşitliğe (ki bu kavram bugün ordu ve demokratik kitle örgütlerince şiddetle kınan ve ABD şablonlu olduğu herkesçe bilinen toplumsal sindirme politikalarına alet olduğunu bile bilmeyen cemiyet içerisinde eğitilip doğruyu allah adına insan öldürmeyi normal bulan sosyalleşemeyenlere...

___Ya ülkücü mafya babalarına ki Türkiye'nin yıllardır kanını emen ve sürü psikolajisi ile haraket eden haraç çetelerine...

___Ya da zıvanadan çıkma ve çoçukluk kızamığına yakalanan ülkücülere dayanmaktadır...

#Kimse insan sevgisinden, yaşadığı dünyayı cennete çevirme düşüncesinden, insanı anlamak ve onu kavramak gibi insancıl bir etiğe sahip olmaktan söz etmiyor...

#Kimse Allah’ın insanoğlunu adam etmek için gönderdiği din ilkeleri, birleştirici tesirler yerine, insanoğlu tarafından çıkarlar uğruna deforme edile edile hem dünyada, hem de ülkemizde kutuplaştırıcı sebeplere dönüştürüldüğünü görmüyor ve çözüm aramıyor...

#Kimse Bu ülke de yukarılara yürümek yerine, bu kısır döngüde, işte öyle emeklemiştir zaman yitirdiğinden bahsetmiyor...

#Kimse Dünya din adına birbirine düşman milletlerle doldu... Bu noktada ülkemiz çok tehlikeli bir sürece girdi diyen yok...

Son olarak şunu söylemek isterim ki; Beyni yıkana yıkana eriyen saldırgan insan müsveddeleri, müslümanlığın dünyadaki itibarını çok ağır zedelemişlerdir... Bunların arkasındaki çokuluslu beyin yıkayıcı mekanizmalarının gün yüzüne çıkartılması lazımdır... Ama karanlık şer güçleri, tıpkı kan emici yarasalar gibi karanlıklardan istifade ederler ve asla gün ışığına çıkmazlar... Allah adına öldürme hakkı edinmek nasıl bir dini yoruma sığdırılır? Hem Allah adına hareket ettiğini söyleyip, hem de kul öldürmek ne yaman bir çelişkidir... Allah’ın, gücünü böyle şeyler için kullanabileceğine, böyle acımasız olabileceğine inananların, Allah hakkında bilgileri olduğuna inanmak çok zor... Din adına, Allah adına bu dünyayı hangi kafalar dinamitliyor Allah aşkına? Bu güzelim ülkeyi karanlıklara taşıyabileceklerini mi sanıyorlar?

Sevgiyle kalın...

Senden iyi siyasetçi olurmuş güzel kıvırıyorsun..

Yada dansçı falan...

Hala ısrar etmektesin ya ben daha birşey diyemiyorum...

Kişisel dalaşmaları bırakın ve Beyninizi konuşturun lütfen...

Saygılarımla...

.

• Cevaplar 237
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Politika,

su yazdiklarina baktigimda gercekten ucuz ajitasyondandan baska birsey alamiyorum .saygi,edep,üsluptan bahsetmektesin,fakat birseyi netlige kavusturmak gerekmekte kanimca,

.

.

.

lafin kisasi,burdakilere birseyler vereceksen anlam butunluguyle basla derim.

en derrrinnn saygilarimla

ithaka

Ya arkadasim senin derdin nedir Allahaskina,nedir istedigin,yani senden iyi not almak icin senin gibimi düsünmek gerekiyor.Benim kimsenin notuna ihtiyacim yok.Ben yazilanlari okuyorum bilmediklerimi ögreniyorum insanlarla bu forumlara yakisir tarzda tartisiyorum.Benimle kavga eden birtek sen olduguna göre bu isin icinde birseyler var demektir.Ben yine ayni seyleri söylüyorum.Komünizm Sosyalizm Fasizm Natioal-Sosyalizm ve Kapitalizm insanlarin düsmanidir. insanlari köle yapar.Sen bunlara alindinsa bu benim sucum degilki.dikkat ediyorum hep ajitasyon kelimesini kullaniyorsun.neden kullandigini düsündügümde ise bir tablo cikiyor karsima;sizlerin gözünde Atatürkten bahsedilince vatani sevmekten bahsedilince neden ajitasyon oluyor bunu cözmek gercekten bir muamma.Yani sizleri inandirmak gibi bir amacimiz zaten olamaz.Sen benim yasima hürmet etmediginide yazmissin,ben senden öyle bir ricada bulundugumu sanmiyorum.buna ihtiyacim yok bana saygi duyulmasi icin birseyler feda etmek bana göre degil.Ben Ataürkü kullanmiyorum ben Atatürkcüyüm senin yorumlarin beni baglamiyor ve gocunmuyorumda.Tkiye yapmamada gerk yok,kime ve ne icin takiye yapilirki,ben siyasetci veya din adami degilimki takiye yapayim,ben neysem oyum sen bildigin gibi yorumla.hadi kal saglicakla.

Gönderi tarihi:

'Vatandaşın tepkisi memnun edici'

Cumhurbaşkanı Sezer, 53 devlet üniversitesinin rektörüyle yaptığı görüşmede,

Danıştay 2. Daire Üyesi Özbilgin'in cenazesine katılan vatandaşların toplumsal refleksinden memnun olduğunu söyledi

www.milliyet.com.tr

Sezer’den rektörlere: Kampüslere kapanmayın, toplumla bütünleşin

Devlet üniversitesi rektörlerini Çankaya Köşkü’nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Danıştay’a düzenlenen saldırının ardından, halkın, "kendiliğinden tepkiyle, cumhuriyete sahip çıkma" yönünde gösterdiği tavırdan memnun olduğunu söylediği öğrenildi.

www.hurriyet.com.tr

www.sabah.com.tr

Danıştay saldırısında ibre Susurluk'a döndü

Saldırının azmettiricisi diye sorgulanan Muzaffer Tekin'in Susurlukçu İbrahim Şahin ve Veli Küçük'le görüştüğü belirlendi.

Şahin, tahliye olurken kolunda Tekin vardı...

//www.radikal.com.tr

Gönderi tarihi:

Medya öyle birşey ki ağzı açık ayran budalası misali bakarsın tv ye gazeteye, öyle sinsi sokarlar ki fikirleri adamın kafasına ........

Şahsın (katilin) arabasında ne bulunmuştu hatırlayalım;

Yirmi bin ytl lik çek, provakasyon olaylarının cereyan ettiği, kimlerince derin devletin bir kolu olduğu ileri sürülen bir dernek, Vakit gazetesinin küpürü (ne hikmetse sadece danıltay üyeleriyle ilgili resimlerin bulunduğu kısım, hoş kendisi de biliyor ya bu üyelerin kim olduğunu) ve yine birçok yayın kuruluşuna ait kartlar vs ler...

Sen adam öldüreceksin hem de danıştay üyelerini ve senin arabanı aramayacaklar öyle mi?

Hepsi düşünülmüş, üzerinde kafa yorulmuş, kasıtlı yapılmış olaylar..

Olay başka taraflara çekilsin istenmiş..

İntihar eden askerin mektubunu herkes duymuştur;

Bana komplo kurulmuştur, A.A provakasyon!!! için giriştiği eylemlerinde beni hedef olarak göstermiş suçu benim üzerime yıkmıştır vs....

Artık çıkarın şu at gözlüklerini açınızı genişletin...

Gönderi tarihi:

Ne yaparsanız yapın...

Bu gibi olaylarda ipin ucu ya yıllardır;

___Ya aşırı dinciliğe (Allahü ekber diyen ve Allahın askeri olduğunu sanan ve kolayca insan öldüren psikolojik sapkınlıklara)...

___Ya Bu ulusçuluğu halk yığınlarını uyutmayı amaçlayan gerici ulusalcılı'a (yani milliyetçiliğe)...

___Ya islami faşitliğe (ki bu kavram bugün ordu ve demokratik kitle örgütlerince şiddetle kınan ve ABD şablonlu olduğu herkesçe bilinen toplumsal sindirme politikalarına alet olduğunu bile bilmeyen cemiyet içerisinde eğitilip doğruyu allah adına insan öldürmeyi normal bulan sosyalleşemeyenlere...

___Ya ülkücü mafya babalarına ki Türkiye'nin yıllardır kanını emen ve sürü psikolajisi ile haraket eden haraç çetelerine...

Ya da zıvanadan çıkma ve çoçukluk kızamığına yakalanan ülkücülere dayanmaktadır...

#Kimse insan sevgisinden, yaşadığı dünyayı cennete çevirme düşüncesinden, insanı anlamak ve onu kavramak gibi insancıl bir etiğe sahip olmaktan söz etmiyor...

#Kimse Allah’ın insanoğlunu adam etmek için gönderdiği din ilkeleri, birleştirici tesirler yerine, insanoğlu tarafından çıkarlar uğruna deforme edile edile hem dünyada, hem de ülkemizde kutuplaştırıcı sebeplere dönüştürüldüğünü görmüyor ve çözüm aramıyor...

#Kimse Bu ülke de yukarılara yürümek yerine, bu kısır döngüde, işte öyle emeklemiştir zaman yitirdiğinden bahsetmiyor...

#Kimse Dünya din adına birbirine düşman milletlerle doldu... Bu noktada ülkemiz çok tehlikeli bir sürece girdi diyen yok...

Son olarak şunu söylemek isterim ki; Beyni yıkana yıkana eriyen saldırgan insan müsveddeleri, müslümanlığın dünyadaki itibarını çok ağır zedelemişlerdir... Bunların arkasındaki çokuluslu beyin yıkayıcı mekanizmalarının gün yüzüne çıkartılması lazımdır... Ama karanlık şer güçleri, tıpkı kan emici yarasalar gibi karanlıklardan istifade ederler ve asla gün ışığına çıkmazlar... Allah adına öldürme hakkı edinmek nasıl bir dini yoruma sığdırılır? Hem Allah adına hareket ettiğini söyleyip, hem de kul öldürmek ne yaman bir çelişkidir... Allah’ın, gücünü böyle şeyler için kullanabileceğine, böyle acımasız olabileceğine inananların, Allah hakkında bilgileri olduğuna inanmak çok zor... Din adına, Allah adına bu dünyayı hangi kafalar dinamitliyor Allah aşkına? Bu güzelim ülkeyi karanlıklara taşıyabileceklerini mi sanıyorlar?

Sevgiyle kalın...

.

.

PSİKOLOJİK SAVAŞ BUMERANGI!...

"Yurtseverleri, milliyetçileri, ulusalcıları bölme senaristleri"nin attıkları "iftira ve psikolojik savaş bumerangının" bir gün kendilerine döneceğini vurgulamıştım. Bunların arkasındaki şer güçler, uzun süredir Türkiye'yi bölme, insanlarımızı birbirine düşürme planları yaptığı için, hâlâ bıkmadan çalışıyorlar.

Ama bu da tutmayacak.

Düşünebiliyor musunuz, hem hukuktan ayrılmayan Atatürkçü Danıştay yargıçlarına katliam gibi terör uygulayarak öldürüp, yaralayacaksınız; hem de buradan kendiniz kârlı çıkmak için bu işi Atatürkçüleri bölmek için iftira kampanyalarına dönüştüreceksiniz. Yani, onlara göre, hem Atatürkçüler ölecek, hem de Atatürkçüler suçlu olacak!..

Rahmetli Dr.Necip Hablemitoğlu'nu da katlettikten sonra (hatırlatalım, katili hâlâ bulunamadı), yine onun aleyhinde kampanyalar düzenlenmişti!...

Türk milleti artık bunları yutmuyor!..

Şimdi, devlete düşen görev şudur:

Bu cinayet ve terörün sorumlularına yasal cezaları bir an önce verilmeli, psikolojik savaşa son verilmeli, Türkiye aydınlık ve çağdaş yolunda güçlü biçimde ilerlemelidir!...

Hulki CEVİZOĞLU - 23/05/2006 - Yeniçağ Gazetesi

Gönderi tarihi:

.

PSİKOLOJİK SAVAŞ BUMERANGI!...

"Yurtseverleri, milliyetçileri, ulusalcıları bölme senaristleri"nin attıkları "iftira ve psikolojik savaş bumerangının" bir gün kendilerine döneceğini vurgulamıştım. Bunların arkasındaki şer güçler, uzun süredir Türkiye'yi bölme, insanlarımızı birbirine düşürme planları yaptığı için, hâlâ bıkmadan çalışıyorlar.

Ama bu da tutmayacak.

Düşünebiliyor musunuz, hem hukuktan ayrılmayan Atatürkçü Danıştay yargıçlarına katliam gibi terör uygulayarak öldürüp, yaralayacaksınız; hem de buradan kendiniz kârlı çıkmak için bu işi Atatürkçüleri bölmek için iftira kampanyalarına dönüştüreceksiniz. Yani, onlara göre, hem Atatürkçüler ölecek, hem de Atatürkçüler suçlu olacak!..

Rahmetli Dr.Necip Hablemitoğlu'nu da katlettikten sonra (hatırlatalım, katili hâlâ bulunamadı), yine onun aleyhinde kampanyalar düzenlenmişti!...

Türk milleti artık bunları yutmuyor!..

Şimdi, devlete düşen görev şudur:

Bu cinayet ve terörün sorumlularına yasal cezaları bir an önce verilmeli, psikolojik savaşa son verilmeli, Türkiye aydınlık ve çağdaş yolunda güçlü biçimde ilerlemelidir!...

Hulki CEVİZOĞLU - 23/05/2006 - Yeniçağ Gazetesi

Evet biz bunları ta en baştan yazdık ama sizzn önyargılarınız...

Evet dine karşı milliyetçilere karşı bitmek bilmeyen önyargılarınız...

Peki ne oldu işte sonuç...

Gönderi tarihi:

Evet biz bunları ta en baştan yazdık ama sizzn önyargılarınız...

Evet dine karşı milliyetçilere karşı bitmek bilmeyen önyargılarınız...

Peki ne oldu işte sonuç...

Ne yazdınız arkadaşım neyin önyargısı...

Bana hiçbir şey katmadınız bu forumda ve mantıklık birşey ortaya koyamadınız tedirginlik ve ürkü vererek birşeyle elde etme çabasından başka...

Siz bizleri karşınıza aldıkça bu Güzelim ülkemiz daha çok zarar görecek...

Lütfen yazdıklarıma bir bakın ve bu Ülke için çarpan binlerce kalbe sahip olduğumuzu göreceksiniz...

Öyle karanlıklarla,

Öyle konuları saptırmayla hiçbir yere varamayacaksınız..

Sevgili Hulki cezioğlunun da dediği gibi bumerang gelip size çarpacak...

Milliyetçiliği'de, Ülke sevgisini de, sizden öğrenecek değilim...

Büyük önder bizlerin bugünlerde dile getirdiklerini bakın yıllar önce belirtmiş...

Aynen şöyle...

1925'te "Dinin politikaya âlet edilemeyeceği ve bu suçun da vatan hıyaneti sayılacağına dair" Hıyanet-i Vataniye Kanunu'na bir madde ekletmişti.

Yüce Atatürk, din politikaya alet edilince işin nerelere kadar geldiğini o günlerde yaşamıştı ve kurduğu Cumhuriyet'in ilelebet yaşaması için de, bugünleri düşünerek önlem almıştı.

Bugün düşünemeyenlere hatırlatılır!..

Bizim rehberimiz dine dayalı milliyetçilik hiç olamaz...

Bizim rehberimiz Mustafa kemal ATATÜRK ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin varlığının Ulusalcılık anlayışı çerçevesinde birliğini temsil eden bölünmezlik ilkesi ve laikli anlayışıdır...

Lütfen bunu anlayın artık...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

Sevgili dipnot,

Karakurtu saptırmakla, kandırmakla suçluyorsun ama senin kendisinden aşağı kalır yanın yok maşallah...

Dinime küfreden müslüman olsa misali...

Birisini bir suçundan dolayı yadırgayabilmen için öncelikle kendin o suçu işlememiş olman gerekir, aksi halde yadırgama hakkına sahip değilsin...

Öncelikle hala konuyu islam ve din üzerinde yoğunlaştırarak, dikkatleri din kavramı üzerine çekmen konusunda seni kınıyorum ne yazıkki...

Sen ki, ülkenin geçmişini çok iyi bilen birisi olarak yaşanan bütün olayların önceden çekilmiş bir resim olduğunu çok iyi biliyorsun, olayların kurgulanarak yapıldığınıda çok iyi biliyorsun ve konunun din ile hiçbir alakası olmadığını, aşırı dinci yada dindar hiç farketmez din konusu ile hiçbir alakası olmadığını çok iyi biliyorsun. buna karşı hala insanların dikkatini sen ve arkadaşların neden din üzerinde yoğunlaştırmaya çalışıyorsun? Bunun mutlaka vardır bir sebebi değil mi?

Yoksa bütün süreçleri, geçmişi, olayların aslını, içeriğini çok iyi bildiğin için mi yapıyorsun tüm bunları?

Hadi bir an için senin hiçbir şey bilmediğini farzedelim, şu an ki gelişmelere baktığımız zaman olayın dini bir eylem olmadığı son derece aşikar. Bunu görememek körlük olur adeta, bütün bağlantılara ulaşılmış, kişilerin hayat tarzları belli, her gün yeni bir paşa çıkıyor karşımıza, olay sabahı türban yüzünden saldırı çığırtkanlıkları yapan gazeteler bile artık gerçeği yazmak zorunda kalmışlar, Sen bütün bu gelişmeleri görmüyormusun yada kulakmı tıkıyorsun ki bütün sayfalarda şeriattı, dindi, laiklik düşmanıydı falan filan deyip provokasyon yapıyorsun?

Konuları maşallah sizlerden iyi saptıran yok. Dün yazmıştım maymun gözünü açtı diye ama anlaşılan sen okumadın istersen bir ara oku...

Bu devlet size rağmen son derece uygar bir seviyeye yükselecek, hemde laiklik, cumhuriyetçilik, ve atatürkçülükle beraber....

Gönderi tarihi:
Sevgili dilku...

Bu ülke 1930 larda yaşaması gereken yobazlığı gecikmeli olarak şimdi yaşamakta ve hepimiz sabır ile beklemekteyiz... Biliyoruz ki doruğa geldiğinizde dip yapacaksınız... Bulanık suların ve karanlık kuytuların farkında değilsiniz...

Bu ülke hiçbir zaman ve hiçbir şekilde yobaza, ticaniye, ulemaya teslim olmayacak kadar büyük ve hazırlıklıdır... Lütfen bunu unutmayın...

Dost sevgilerimle...

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Başkanı Taner Ünal: "Bir meczup çıkıyor, dış güçler tarafından çok iyi bir şekilde planlanmış, arkasında NATO güçleri dediğimiz, gladyo dediğimiz bir takım güçlerin bulunduğunu tahmin ettiğimiz, Türk milletinin milli birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik, siyasi istikrarı bozmak için hükümet krizleri meydana getirmek için bir eylem yapıyor. Bundan kim kazanıyor? Kim zarar görüyor buna bakmak lazım. Türban davasına destek verenler bundan bir fayda sağlayabilir mi? Hükümet kanadından kişiler bir fayda sağlayabilir mi? Hiç bir şey sağlayamazlar. Bu hareket aynı zamanda hükümete karşı yapılmıştır" diye konuştu. Hükümetin bu konudaki izlediği tutumu beğendiğini belirten Ünal, "Bunun derininde en derininde kim varsa bulunmalıdır" dedi.

Birileri hemen atlıyor ya bunlar kesinlikle vatan haini..özellikle basın zaten satın alınmış..Siz de mantıklı olun..Alparslan aslanın dinle diyanetle zaten işi yok solcu-milliyetçi gibi bir şey..Zaten bir şeyler tam olarak netliğe kavuşmadan olaylara atlamak doğru olmazdı..siz de bunu yaptınız..Sizi kutluyorum..Bu hükümeti ben de desteklemiyorum, ama biz içişlerimizi dış güçlere emanet edecek kadar düşmeyiz millet olarak..Bu işin arkasında kesinlikle dış güçler var, herzamanki gibi..Ama maalesef atlayanlar da..

evet doğru söylemişsin zaman, ancak adam içeri dalıp "Allah'ın askeriyim" diye bağırarak giriyor... Hizbullahçılarda Allah'ın askeri olduklarını söylüyorlar, benim dikkatimi çeken nokta bu cinayeti işleyenin de hukuku bilen biri olması yani avukat olması, ancak buna rağmen hukuk devletinde bu adice katliyamı yapan birinin adaleti savunan kişilerden olması ne kadar vahim.

İşte asıl dikkat etmemiz gereken nokta budur. Allah'ın askeri olmak demek masum insanların canını almak demek değildir. Allah'ın askeri olmak, Allah yonunda mücadele etmektir. İnsan önce kendisiyle mücadele eder, nefsiyle... sonra öğrenir öğrendikçe gelişir, geliştikçe düşünür, düşündükçe doğruyu bulur...

Allah'ın verdiği canı almaya kimin hakkı vardır. Allah dilediğinin canını almaya muktedirdir. Fikirlerinizle mücadele edersiniz, karşıt fikri çürütmek için bilgiye başvurur, öğrenir, tartışır ve aklı selimde buluşursunuz. Bunu yapamayanlar ellerine silah alarak eşkiyacasına ev basar, yol keser, kelle alırlar... Laikliğe saldıranlara soruyorum. Siz hiç laikliği özümsemiş birinin eline silah alıp baskın yaptığını gördünüz mü?

Din babalarınızın dini değildir. Din Hz. Peygamberden bu yana taşınan bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı alanlar, inancı, düşünceyi, hoşgörürü, bilgiyi hep daha ileri taşımak zorundadırlar. Geri kalmak, geriye gitmek İslama aykırıdır. "Dün ile bugününüz arasında bir gelişme yoksa zarardasınız" (Hz.Muhammed s.a.v)

ben de yarın laiklik aşkına diye bağırarak başbakanı öldürsem ne olacak, ne de olsa laiklik düşmanı ha? kendimi dinsiz olarak gösterip dinsizler namına acayip katliamlar işleyebilirm, dinsizlerin karizmalarını sarsabilirm mesela..

Ama Bu planlanmış bir katliam , o adam Allahın askeri falan olduğunu da düşünüyor değil..herhangi bir tetikçi..Amaç da bölücülük, hatta başörtülüleri azınlık olarak ilan ettirebilirler bile..Böl-parçala-yönet...Türkiyenin üzerine oynanan bu oyunlar hiç yeni değil, bu oyunlara aldananlar da onların ekmeğine yağ sürmüş oluyor..neden biz kendi aramızda birlik olmıyoruz ya, yok sağcı-solcu, yok komünist-ülkücü, yok dindar-laik..Ya birlik olalım, hepimiz Türküz, ne bu düşmanlık..Biz böyle davranırsak bizi bölmek çook kolay olacak..

Gönderi tarihi:

Katil avukatın özrü suçundan büyük resmen alay eder gibi şeyler söylemiş...bugünün Posta gazetesinde yazıyordu hepsini vurmak istemedim suçsuz olanlardan özür diliyorum onlara borcum var falan gibi bişiler demiş hey Allahım yaa

Gönderi tarihi:

ben de yarın laiklik aşkına diye bağırarak başbakanı öldürsem ne olacak, ne de olsa laiklik düşmanı ha? kendimi dinsiz olarak gösterip dinsizler namına acayip katliamlar işleyebilirm, dinsizlerin karizmalarını sarsabilirm mesela..

Ama Bu planlanmış bir katliam , o adam Allahın askeri falan olduğunu da düşünüyor değil..herhangi bir tetikçi..Amaç da bölücülük, hatta başörtülüleri azınlık olarak ilan ettirebilirler bile..Böl-parçala-yönet...Türkiyenin üzerine oynanan bu oyunlar hiç yeni değil, bu oyunlara aldananlar da onların ekmeğine yağ sürmüş oluyor..neden biz kendi aramızda birlik olmıyoruz ya, yok sağcı-solcu, yok komünist-ülkücü, yok dindar-laik..Ya birlik olalım, hepimiz Türküz, ne bu düşmanlık..Biz böyle davranırsak bizi bölmek çook kolay olacak..

Budur yaaa , kaç gündür bunu farklı yollardan anlatmaya çalışıyorum ama malesef anlaşılmak istenmiyor...

gerçekten çok teşekkürler kardeşim...

Gönderi tarihi:

Sevgili Dipnot

karakurta milliyetçiliği sizden öğrenecek değilim diyorsunuz da milliyetçiliğin ne olduğunu tam olarak bildiğinizi zannetmiyorum.ulusalcılık milliyetçilik ikileminde gidip geliyorsunuz.arasındaki farkı objektif olarak göremiyorsunuz.gerici ulusalcılığa milliyetçilik diyorsunuz ve iyiden iyie çuvallıyorsunuz.

rehberini bir türk milliyetçisi olan atatürkü seçen birisi olarak beni bir hayli şaşırtıyorsunuz.birilerini suçlamak için kendi içinde bu kadar çelişkiye düşmeye gerek yok.

dinimi yaşamaya çalışıyorsam gericiyim,milliyetçi olmaya çalışıyorsam gericiyim yani sizin gibi düşünmeyenlere yaşama hakkı yok...

sürekli birilerini suçluyorsunuz.çarpıtıyorsunuz.işin içinden açıkça o kadar güzel sıyrılıyorsunuzki.

hiçbir sorumluluk kabul ediyorsunuz.tehlikenin farkında mısınız diyerek halkı bilinçlendirmeye çalışıyorsunuz ama tehlikeyi domuzun başına başörtü bağlayarak gösteriyorsunuz.bu saygısızlık değil mi?

ama siz buna da ifade özgürlüğü dersiniz.tıpkı Hz.Muhammedin karikatürlerini yayınlayan danimarkanın dediği gibi............

Gönderi tarihi:

Sevgili Dipnot

karakurta milliyetçiliği sizden öğrenecek değilim diyorsunuz da milliyetçiliğin ne olduğunu tam olarak bildiğinizi zannetmiyorum.ulusalcılık milliyetçilik ikileminde gidip geliyorsunuz.arasındaki farkı objektif olarak göremiyorsunuz.gerici ulusalcılığa milliyetçilik diyorsunuz ve iyiden iyie çuvallıyorsunuz.

rehberini bir türk milliyetçisi olan atatürkü seçen birisi olarak beni bir hayli şaşırtıyorsunuz.birilerini suçlamak için kendi içinde bu kadar çelişkiye düşmeye gerek yok.

dinimi yaşamaya çalışıyorsam gericiyim,milliyetçi olmaya çalışıyorsam gericiyim yani sizin gibi düşünmeyenlere yaşama hakkı yok...

sürekli birilerini suçluyorsunuz.çarpıtıyorsunuz.işin içinden açıkça o kadar güzel sıyrılıyorsunuzki.

hiçbir sorumluluk kabul ediyorsunuz.tehlikenin farkında mısınız diyerek halkı bilinçlendirmeye çalışıyorsunuz ama tehlikeyi domuzun başına başörtü bağlayarak gösteriyorsunuz.bu saygısızlık değil mi?

ama siz buna da ifade özgürlüğü dersiniz.tıpkı Hz.Muhammedin karikatürlerini yayınlayan danimarkanın dediği gibi............

Sevgili 2023...

Tarihe gidersek Osmanlı, etnik haritası çok renkli bir imparatorluktu, milliyetçilik devlet yıkıcılığı demekti; Yunanlı, Sırp, Bulgar, Rumen, Ermeni, Arap, Arnavut arasında milliyetçilik yayılırken Türklerde ses seda yoktu; ilk milliyetçilik fikirleri Rusya'da yaşayan Türklerde uç verdi.

Sonra?..

Balkan Savaşı yıkımı Türkçülüğü ateşledi; Turancılık İttihat ve Terakki'nin ideolojisine dönüştü; ırkçılık ağır bastı.

Birinci Dünya Savaşı'nda Enver Paşa bütün Türkleri birleştireyim derken Anadolu elden gidiyordu; bereket Mustafa Kemal gibi hangi yıldızdan geldiği belli olmayan biri ortaya çıkıp ülkeyi kurtardı; çağdaş ulusçuluğu benimseyerek yolumuzu saptadı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yeni bir Turancılık akımı Türkiye'yi sardı.

Yeni Türkçülük hem Amerikancıydı..

Hem dinci..

Bu yeni ideoloji ''İki Kutuplu Dünya'' ya uyuyordu; Amerika'nın komünist Rusya ve Orta Asya'ya dönük stratejisinin uzantısı niteliğindeydi; milliyetçiliğin düşmanı komünizm yıkılacaktı; Orta Asya'daki ''esir Türkler'' kurtarılacaktı; Türk milliyetçiliği yükselecekti.

Sonra ne oldu?..

Komünizm yıkıldı..

''Esir Türkler'' kurtuldu..

Ama Türk milliyetçiliği bir türlü yükselemiyor; üstelik dinciler artık palazlandıklarından ''kavmiyetçi'' saydıkları Türkçülüğü ''Müslümanları bölen bir tehlike'' gibi görüyorlar.

Ve yakın tarihte bir şekli ile MHP iktidara ortak oldu..

Ve..

Ne yapacağını şaşırdı...

''İki kutuplu Dünya'' da, ''Batı Bloku'' içinde, Amerikan uyduluğuyla Türkçülüğü dincilikle bulamaç yaparak komünizm tehlikesinin körleştirdiği toplumda pazarlamak güç değildi.

Ama artık İki Kutuplu Dünya yok..

''Doğu ve Batı Blokları'' yok.

Sağ-sol çelişkisi 2000'li yılların Türkiyesi'nde bu nedenle ağır basmıyor..

Tek kutbun egemeniyle ulus devlet arasındaki çelişki başatlaştı..

Türkçü-Turancı-milliyetçi, yaşadığı ülkenin ulusal çıkarlarını savunmaya kalktı mı karşısında kimi görüyor?..

MHP lideri Devlet Bahçeli bir ara karşısında birdenbire Kemal Derviş 'i gördü...

Ve yatıştı..

Oysa sorun Derviş değil..

Sorun derinde...

MHP seçimini ister istemez yapacak; ya teslim olacak, ya milliyetçi kimliğini yeğleyecek...

.

ANLADINIZIMI SEVGİLİ ARKADAŞLAR NE DEMEK İSTEDİĞİMİ....

Sevgi ve saygılarımla...

ÇOK RİCA EDİYORUM DEĞERLİ ARKADAŞLARIM...

LÜTFEN YUKARIDA YAZILANLARI BİR ZAHMET OKUYUN,

KAFA YORUN VE DÜŞÜNÜN...

ORTAK BİRÇOK NOKTA YAKALAYABİLİRİZ BELKİDE...

VE İŞİN EN ÖNEMLİSİ İSE;...

BU ÜLKEDE YAŞIYORSAK BİRKERE İDEOLAJİK KÖLELİKTEN KURTULUP TOPLUMSAL GERÇEKÇİLİĞİ VE ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR...

O DAR BİR MİLLİYETÇİLİK DÜŞÜNMEDİ...

HER ALANDA YENİLİK, İLERLEME, GELİŞME, ÇAĞDAŞLAŞMA, EKONOMİK KALKINMA VE SOSYAL ANLAMDA MİLLİ BİR SEFERBERLİKLE MİLLİYETÇİLİĞİNİ / ULUSALCILIĞINI GÖSTERDİ...

KAFATASÇILIKLA...

SADECE BÖLÜCÜLERE KARŞI...

IRKÇI...

DEĞİL...

EMPERYALİZME KARŞI BİRLİKTELİK, DİNİ KÖLELİĞE VE KULLUĞA KARŞI LAİK, DÜŞÜNSEL ANLAMDA DEMOKRATİK VE YURTSAL ANLAMDA İSE ASLA BÖLÜNMEYECEK BİR ULUS VE KOCA BİR TÜRKİYE BIRAKTI...

TÜM BUNLARI DEĞERLENDİREREK...

TEHLİKENİNDE FARKINDA OLARAK VE ONA KARŞI UYANIK VATANDAŞLAR OLARAK

ARTIK UYANMA ZAMANI DEĞİLMİ SİZCE?

Gönderi tarihi:

Sevgili Dipnot

meali:

arkadasin ilk cümlesi milliyetciligin dogru bilinmesi konusunda dipnot a bir uyari niteligi tasimakta,yazinin ilerleyen iki cumlesi bu serzenisin devami gibi ,

ikinci cümlede ihanete ugramislik var,dipnotun hem bir yandan atatürk milliyetcisi olup diger yandan milliyetci ahlaka uymadigi gözden kacmamakta:))

din özgürlügü istemiyle baslayan ücüncü paragraf,özellikle kendinden farkli düsünmeyenlere yasama hakki vermeyen dipnotun düsünceye saygi ve özgürlük kavramlarini iyi calismadigi,kavramadiginin gostergesi gibi .Dipnot un bu konuyu daha iyi anlayabilmesi icin "söförsem günahim ne,sevdiysem günahim ne..." isimli türküyü dinlemesi tavsiyesinde bulunursam umarim 2023 e saygisizlik etmemis olurum.

dördüncu paragraf dipnot un "kas yapayim derken göz cikarmasina" vurguda bulunmus.burdan anlasilan dipnot un "halkin bilinclendirilmesi" kisvesi altinda forumdakilerin anlamadigi ama 2023 ün sezileriyle ortaya cikan "domuza türban baglama" gibi karanlik islerle ugrastigi olmustur.bu tehlikeyi ortaya cikarmakla 2023 tesekkürü dipnot kinanmayi haketmistir.

son ve bitirici bölüm ifade özgürlügünün yanlis ellerde kullanildiginda kitlesel imha silahina donusturulebilecek zenginlestirilmis uranyum tasidigi kehanetini ortaya cikarmakta ve üc noktayla hem bir atasözü niteligi tasiyip hemde bu bitirilis biciminin aslinda "milliyetci cig" seklinde geliyoruz babinda baslangic anlami da tasiyor olmasi 2023 ün ne kadar gizemli bir sahsiyet olduguna dikkat cekiyor:)

Sevgili Dipnot,

aslinda yazilarinizi okurken benimde 2023 gibi sizinle görüs ayriliklarim (su yukardaki gibi olmasa da:))var ama bu yazdiklariniza duydugum saygiyi azaltmiyor.Siz ve nick ini hatirlayamadigim bir cok arkadasla ortak noktamiz tarihle iliskilendirdiginiz bilgilerin farkinda olmamiz yazilan aci seyleri biliyor olmamiz olsa gerek.

benim artik vazgectigim ama sizin yilmadiginiz ise yazdiklarinizin bircogunu kavramak konusunda tembelligi huy edinmis fenerbahceli arkadaslara bikmadan usanmadan sabirla birseyleri göstermeye calismak.

bana göre teknoloji internetin bircok evde flatrate olmasi acisindan ilerlediginin gostergesi.bu yazdiklarinizi oturup uc dort klick ile bulabilecek gelismis arama motoruna sahip fenerbahceli arkadaslar bunu yapmak bir yana su yukarda yazilan Izdirap gibi birseyler sayikliyorlarsa bence biz baska bir konu altinda oturup görüs alisversinde bulunalim,hayir degil diyorsan,lütfen siz anlamaya calisin olayi niye kisisellestirdigimi.

bu arada gunduzleri is okul oldugu icin,geceleri iletilerimi gonderebiliyorum.

tüm fenerbahcelilere sevgiler:))

ithaka

Gönderi tarihi:

Sevgili 2023...

Tarihe gidersek Osmanlı, etnik haritası çok renkli bir imparatorluktu, milliyetçilik devlet yıkıcılığı demekti; Yunanlı, Sırp, Bulgar, Rumen, Ermeni, Arap, Arnavut arasında milliyetçilik yayılırken Türklerde ses seda yoktu; ilk milliyetçilik fikirleri Rusya'da yaşayan Türklerde uç verdi.

Sonra?..

Balkan Savaşı yıkımı Türkçülüğü ateşledi; Turancılık İttihat ve Terakki'nin ideolojisine dönüştü; ırkçılık ağır bastı.

Birinci Dünya Savaşı'nda Enver Paşa bütün Türkleri birleştireyim derken Anadolu elden gidiyordu; bereket Mustafa Kemal gibi hangi yıldızdan geldiği belli olmayan biri ortaya çıkıp ülkeyi kurtardı; çağdaş ulusçuluğu benimseyerek yolumuzu saptadı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yeni bir Turancılık akımı Türkiye'yi sardı.

Yeni Türkçülük hem Amerikancıydı..

Hem dinci..

Bu yeni ideoloji ''İki Kutuplu Dünya'' ya uyuyordu; Amerika'nın komünist Rusya ve Orta Asya'ya dönük stratejisinin uzantısı niteliğindeydi; milliyetçiliğin düşmanı komünizm yıkılacaktı; Orta Asya'daki ''esir Türkler'' kurtarılacaktı; Türk milliyetçiliği yükselecekti.

Sonra ne oldu?..

Komünizm yıkıldı..

''Esir Türkler'' kurtuldu..

Ama Türk milliyetçiliği bir türlü yükselemiyor; üstelik dinciler artık palazlandıklarından ''kavmiyetçi'' saydıkları Türkçülüğü ''Müslümanları bölen bir tehlike'' gibi görüyorlar.

Ve yakın tarihte bir şekli ile MHP iktidara ortak oldu..

Ve..

Ne yapacağını şaşırdı...

''İki kutuplu Dünya'' da, ''Batı Bloku'' içinde, Amerikan uyduluğuyla Türkçülüğü dincilikle bulamaç yaparak komünizm tehlikesinin körleştirdiği toplumda pazarlamak güç değildi.

Ama artık İki Kutuplu Dünya yok..

''Doğu ve Batı Blokları'' yok.

Sağ-sol çelişkisi 2000'li yılların Türkiyesi'nde bu nedenle ağır basmıyor..

Tek kutbun egemeniyle ulus devlet arasındaki çelişki başatlaştı..

Türkçü-Turancı-milliyetçi, yaşadığı ülkenin ulusal çıkarlarını savunmaya kalktı mı karşısında kimi görüyor?..

MHP lideri Devlet Bahçeli bir ara karşısında birdenbire Kemal Derviş 'i gördü...

Ve yatıştı..

Oysa sorun Derviş değil..

Sorun derinde...

MHP seçimini ister istemez yapacak; ya teslim olacak, ya milliyetçi kimliğini yeğleyecek...

.

ANLADINIZIMI SEVGİLİ ARKADAŞLAR NE DEMEK İSTEDİĞİMİ....

Sevgi ve saygılarımla...

ÇOK RİCA EDİYORUM DEĞERLİ ARKADAŞLARIM...

LÜTFEN YUKARIDA YAZILANLARI BİR ZAHMET OKUYUN,

KAFA YORUN VE DÜŞÜNÜN...

ORTAK BİRÇOK NOKTA YAKALAYABİLİRİZ BELKİDE...

VE İŞİN EN ÖNEMLİSİ İSE;...

BU ÜLKEDE YAŞIYORSAK BİRKERE İDEOLAJİK KÖLELİKTEN KURTULUP TOPLUMSAL GERÇEKÇİLİĞİ VE ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR...

O DAR BİR MİLLİYETÇİLİK DÜŞÜNMEDİ...

HER ALANDA YENİLİK, İLERLEME, GELİŞME, ÇAĞDAŞLAŞMA, EKONOMİK KALKINMA VE SOSYAL ANLAMDA MİLLİ BİR SEFERBERLİKLE MİLLİYETÇİLİĞİNİ / ULUSALCILIĞINI GÖSTERDİ...

KAFATASÇILIKLA...

SADECE BÖLÜCÜLERE KARŞI...

IRKÇI...

DEĞİL...

EMPERYALİZME KARŞI BİRLİKTELİK, DİNİ KÖLELİĞE VE KULLUĞA KARŞI LAİK, DÜŞÜNSEL ANLAMDA DEMOKRATİK VE YURTSAL ANLAMDA İSE ASLA BÖLÜNMEYECEK BİR ULUS VE KOCA BİR TÜRKİYE BIRAKTI...

TÜM BUNLARI DEĞERLENDİREREK...

TEHLİKENİNDE FARKINDA OLARAK VE ONA KARŞI UYANIK VATANDAŞLAR OLARAK

ARTIK UYANMA ZAMANI DEĞİLMİ SİZCE?

Sevgili Dipnot,

aslinda yazilarinizi okurken benimde 2023 gibi sizinle görüs ayriliklarim (su yukardaki gibi olmasa da:))var ama bu yazdiklariniza duydugum saygiyi azaltmiyor.Siz ve nick ini hatirlayamadigim bir cok arkadasla ortak noktamiz tarihle iliskilendirdiginiz bilgilerin farkinda olmamiz yazilan aci seyleri biliyor olmamiz olsa gerek.

benim artik vazgectigim ama sizin yilmadiginiz ise yazdiklarinizin bircogunu kavramak konusunda tembelligi huy edinmis fenerbahceli arkadaslara bikmadan usanmadan sabirla birseyleri göstermeye calismak.

bana göre teknoloji internetin bircok evde flatrate olmasi acisindan ilerlediginin gostergesi.bu yazdiklarinizi oturup uc dort klick ile bulabilecek gelismis arama motoruna sahip fenerbahceli arkadaslar bunu yapmak bir yana su yukarda yazilan Izdirap gibi birseyler sayikliyorlarsa bence biz baska bir konu altinda oturup görüs alisversinde bulunalim,hayir degil diyorsan,lütfen siz anlamaya calisin olayi niye kisisellestirdigimi.

ithaka

Eleştiri, katkı ve paylaşımlarına teşekkür ederim segili ithaka...

Umarım önümüzdeki yüzyıl aydınlanma ve fikir kargaşasından, ideolojil kölelikten ve dini kıskaçtan kurtuluşa imza atar...

Sevgi ve saygılarımla...

Misafir Zıplayan Dana
Gönderi tarihi:

meali:

arkadasin ilk cümlesi milliyetciligin dogru bilinmesi konusunda dipnot a bir uyari niteligi tasimakta,yazinin ilerleyen iki cumlesi bu serzenisin devami gibi ,

ikinci cümlede ihanete ugramislik var,dipnotun hem bir yandan atatürk milliyetcisi olup diger yandan milliyetci ahlaka uymadigi gözden kacmamakta:))

din özgürlügü istemiyle baslayan ücüncü paragraf,özellikle kendinden farkli düsünmeyenlere yasama hakki vermeyen dipnotun düsünceye saygi ve özgürlük kavramlarini iyi calismadigi,kavramadiginin gostergesi gibi .Dipnot un bu konuyu daha iyi anlayabilmesi icin "söförsem günahim ne,sevdiysem günahim ne..." isimli türküyü dinlemesi tavsiyesinde bulunursam umarim 2023 e saygisizlik etmemis olurum.

dördüncu paragraf dipnot un "kas yapayim derken göz cikarmasina" vurguda bulunmus.burdan anlasilan dipnot un "halkin bilinclendirilmesi" kisvesi altinda forumdakilerin anlamadigi ama 2023 ün sezileriyle ortaya cikan "domuza türban baglama" gibi karanlik islerle ugrastigi olmustur.bu tehlikeyi ortaya cikarmakla 2023 tesekkürü dipnot kinanmayi haketmistir.

son ve bitirici bölüm ifade özgürlügünün yanlis ellerde kullanildiginda kitlesel imha silahina donusturulebilecek zenginlestirilmis uranyum tasidigi kehanetini ortaya cikarmakta ve üc noktayla hem bir atasözü niteligi tasiyip hemde bu bitirilis biciminin aslinda "milliyetci cig" seklinde geliyoruz babinda baslangic anlami da tasiyor olmasi 2023 ün ne kadar gizemli bir sahsiyet olduguna dikkat cekiyor:)

Her ne kadar aynı fikirlerde olmasak da yazı okuma-ifşa etme-anlama konusunda ve yazılanları çözümleme baabında çok güzel bir açıklama.

Hakikaten çok beğendim.

Gönderi tarihi:

bu başlıkta ki açıklamalar yavaş yavaş kavram kargaşasına dönüşmeye başlamış görünüyor.

meselenin özünde kişisel haklar yok... burada ki meselenin özünde "karanlık güçler" in ülkemiz üzerinde çevirdikleri entrikalar ve bu entrikalarla biz Türkiye vatandaşlarının birbirimizden gittikçe uzaklaştırılması var ve yapılmak istenen de bu zaten... Ancak yine aynı oyunu oynamalarına rağmen biz bu oyuna hala yenik düşüyoruz. hala oyunu bozmayı beceremiyoruz, hala suçu birbirimizde arıyoruz, hala yanlış teşhis koyuyoruz, hala ayrılıklara düşüyoruz...

Türkiye'de ne kadar karşıt görüş varsa... sağ/sol, Kürt/Türk, laik/dinci, alevi/sünni, türbanlı/türbansız... v.s. bunların kaynağı aynı... bunu kaşıyanlar aynı... içimizde ve dışımızda ki bu bölücüler, dünya globalleşmeye çalışırken nedense!!!!! Kıbrıs'ta ve Türkiye'de ayrılıklar çıkartmaya çalışıyorlar. NEDEN???

Ekmeği somun halinde çiğneyip yutamazsınız değil mi? lokmalara ayırmanız gerekir çiğnemek ve yutmak için...

Meselenin özü budur... Biz suçu birbirimizde ararken, onlar ellerini ovuşturuyorlar...

Gönderi tarihi:

bu başlıkta ki açıklamalar yavaş yavaş kavram kargaşasına dönüşmeye başlamış görünüyor.

meselenin özünde kişisel haklar yok... burada ki meselenin özünde "karanlık güçler" in ülkemiz üzerinde çevirdikleri entrikalar ve bu entrikalarla biz Türkiye vatandaşlarının birbirimizden gittikçe uzaklaştırılması var ve yapılmak istenen de bu zaten... Ancak yine aynı oyunu oynamalarına rağmen biz bu oyuna hala yenik düşüyoruz. hala oyunu bozmayı beceremiyoruz, hala suçu birbirimizde arıyoruz, hala yanlış teşhis koyuyoruz, hala ayrılıklara düşüyoruz...

Türkiye'de ne kadar karşıt görüş varsa... sağ/sol, Kürt/Türk, laik/dinci, alevi/sünni, türbanlı/türbansız... v.s. bunların kaynağı aynı... bunu kaşıyanlar aynı... içimizde ve dışımızda ki bu bölücüler, dünya globalleşmeye çalışırken nedense!!!!! Kıbrıs'ta ve Türkiye'de ayrılıklar çıkartmaya çalışıyorlar. NEDEN???

Ekmeği somun halinde çiğneyip yutamazsınız değil mi? lokmalara ayırmanız gerekir çiğnemek ve yutmak için...

Meselenin özü budur... Biz suçu birbirimizde ararken, onlar ellerini ovuşturuyorlar...

Size katılıyorum sevgili sardunya...

Yukarıda yazmış olduğunuz yazı bana bir yazıdan esin verdi...

Bunedenle size teşekkür ediyorum...

Bunlar bir avuçturlar aslında...

Bir avuçturlar ama dünyayı yönetiyorlar...

Bir avuçturlar ama dünyada üretilen mal ve değerlerin % 90’ına el koyuyorlar...

Bir avuçturlar ama tüm dünya ticaret yollarını ve pazarlarını kontrol ediyorlar...

Bir avuçturlar ama halklara rağmen halkların hakkı olan gelirlere el koyuyorlar...

Bir avuçturlar ama tüm dünyayı kan revan içinde bırakacak kadar şiddet ve nefret yayabiliyorlar... Tüm dünyayı kontrol edebilecek silah gücünü ellerinde tutabiliyorlar...

Bir avuçturlar ama sadece insanlığın değil tüm canlı aleminin yaşamını, yaşam alanlarını yok edecek kadar kirlilik yayıyorlar, dünyayı tüketiyorlar...

Onlar virüsler, bakteriler, mikroplar, tüm dünyanın ve insanlığın hücrelerine dağılmışlar ve içimizi kemiriyorlar, için için yiyorlar bizi, insanlığı, tabiatı, canlı olan her şeyi...

Siz yaşamayın diyorlar...

Siz olmasanız da olur diyorlar...

Siz yoksullar, işsizler, marjinaller, üçüncü dünya halkları, az gelişmişler, size rağmen ayakta kalabiliriz diyorlar...

Ne yazıkki hala dini ve ideolojik köleliği ülkenin kurum ve kuluşlarını yıpratma pahasına dahi olsa önde ve birincil tutanlar, Var olma bilinçlerine ihanet ettiklerinin farkında olmadan hala sürdürmeleri gerçekten endişe verici....

Umarım gelecek günler / yıllar aklını ve mantığını kullanan insanların sayısının çoğalmasına imza atar...

Dost sevgilerimle...

Gönderi tarihi:

Bir avuçturlar ama tüm dünya ticaret yollarını ve pazarlarını kontrol ediyorlar...

Bir avuçturlar ama halklara rağmen halkların hakkı olan gelirlere el koyuyorlar...

Bir avuçturlar ama tüm dünyayı kan revan içinde bırakacak kadar şiddet ve nefret yayabiliyorlar... Tüm dünyayı kontrol edebilecek silah gücünü ellerinde tutabiliyorlar...

Bir avuçturlar ama sadece insanlığın değil tüm canlı aleminin yaşamını, yaşam alanlarını yok edecek kadar kirlilik yayıyorlar, dünyayı tüketiyorlar...

Onlar virüsler, bakteriler, mikroplar, tüm dünyanın ve insanlığın hücrelerine dağılmışlar ve içimizi kemiriyorlar, için için yiyorlar bizi, insanlığı, tabiatı, canlı olan her şeyi...

Siz yoksullar, işsizler, marjinaller, üçüncü dünya halkları, az gelişmişler, size rağmen ayakta kalabiliriz diyorlar...

Ne yazıkki hala dini ve ideolojik köleliği ülkenin kurum ve kuluşlarını yıpratma pahasına dahi olsa önde ve birincil tutanlar, Var olma bilinçlerine ihanet ettiklerinin farkında olmadan hala sürdürmeleri gerçekten endişe verici....

Umarım gelecek günler / yıllar aklını ve mantığını kullanan insanların sayısının çoğalmasına imza atar...

Dost sevgilerimle...

Ne güzel de değişmis konu...

İslam Yobazlıktır tiyatrosundan Karanlık Güçler belgeseline...

Dün çığırtganlık yapan sesler şimdi birlik beraberlik mesajları verip papatyalar dağıtmakta....

Neyse problem değil gerçekleri görün ve anlayın bu yeter...

Bu arada dipno ilk türk milliyetçisi mete handır..

Türk boylarının hepsini toplamış ve sizin bugün akbullenmekte güçlük çektiğiniz türden bir türk devleti kurmuştur...

velhasıl o milliyetçilik 100 değil 1700 yıl öncesine uzanır...

Gönderi tarihi:

Dost sevgilerimle...

SEVGİLİ DİPNOT

teşekkür ediyorum... anlatmak istediklerini anladım, anlayan pek çok insan da var, anlamayanlar ya da anlamak istemeyenlerde olacaktır... ben onlarında günü geldiğinde bir safı tutacaklarını biliyorum ancak o zaman hangi safta yer alırlar onu bilemiyorum... bakacak ve göreceğiz... göremeyenler hala sorunun kökenini başka yerde aramaya devam etsinler... ben bir adres veriyorum... o adres... yahudilerdir... biz bunu biliyoruz... dünya ekonomisine ve gücüne sahip olanlar, bizim ki gibi devletleri parmaklarında oynatmakta ustadırlar... ama birilerimiz bunu görürken birilerimiz hala bu yanlışı birbirinde arıyorlar...

bendende dost sevgilerimle

Gönderi tarihi:

Sevgili Dipnot

hala ulusalcılıkla milliyetçik arasındaki farkları belirtmiş değilsiniz.bir yandan atatürk milliyetçiliği derken bir yandan çağdaş ulusalcılık diyorsunuz.aynı zamanda gerici ulusalcılığa milliyetçilik diyorsunuz.cevabınızı bekliyorum.

milliyetçiliğin fransız ihtilali ile ortaya çıktığını söylüyorsunuz ama karakurtun dediği gibi mete hanı,daha sonraki dönemlerde her ne kadar ismi çin kaynaklarında geçse de gerçek ismini çok merak ediyorum çiçi hanı,kürşadı vs. unutuyorsunuz.Türkün ne kadar değerli olduğunu görebilmek için göktürk kitabelerine bakmanız yeterli olacaktır.

hala ırkçılıkla turancılığı birbirine karıştırıyorsunuz.itiraz ettiğim bir başka konu.

2.dünya savaşından sonra yeni bir turancılık akımının yayıldığı konusunda yanılıyorsunuz.türk milliyetçiliği fikri türkiye cumhuriyetinin temel ideolojisiydi.o fikir hiçbir zaman terketmedi.atatürkün eylemleriyle ve sözleriyle bu fikre ne kadar sadık olduğunu görebiliriz.türk dünyası ile ilgili fikirleri de çok açıktır.batı trakya,ege adaları,musul-kerkük konusunda temennileri ve hedefleri vardı. kafkaslarda bir gün mutlaka hürriyet rüzgarları esecektir.türkiye bu fırsatı iyi kullanmalıdır diyen kendisidir 1933'te.

hatta 2.dünya savaşı yıllarında azerbaycanın topraklarımıza katılması yönünde almanya ile gizli anlaşmalar yapılmıştır.ancak almanyanın rusyaya yenilmesi işleri değiştirmiştir.o günden sonra ismet inönünün stalin korkusu nedeniyle türk milliyetçiliği fikri devletten hızla uzaklaştırılmıştır.o meşhur 19 mayıs nutkunu dinledikten sonra turancılara işkence dolu yıllar görünmüştür.

türk milliyetçiliği asla amerikancı olamaz.türk milliyetçileri ne amerikaya taraf olmak için ne de başka bir güce taraf olmak için komünizmle mücadele etmiştir.türklüğü ve müslümanlığı korumak için bu mücadeleye girişmiştir.dün adı komünizmdi bugün siyonizm ya da herhangi birşey.türk milliyetçileri türklüğün ve müslümanlığın düşmanı olan herkesle mücadeleye hazırdır.

mhp üzerinden milliyetçileri eleştirmenizi kabul etmiyorum.çünkü mhp çok büyük yanlışlar içerisindedir.bahçelinin ortaya attığı yeni milliyetçilik anlayışı çok sakıncalıdır.mhp türk milliyetçiliği ideolojisini yerine getirememektedir.siz merak etmeyin mhp yi en az sizin kadar eleştiriyoruz.

Sevgili ithaka

kafana göre bir şeyler zırvalamışsın.zaten bu tür konularda allah için üzerinize yok.eğer bir yazım için meal gerekiyorsa kendini yormana gerek yok onu ben yaparım.düşüncelerimin her zaman arkasındayım ve allaha şükür kimseden de korkum yoktur.söyleyeceklerimi herkesin anlayacağı dille anlatmasını bilirim.

merak etme söylediklerinle saygısızlık etmiş olmuyorsun.senin nelerine alıştık.almanca küfürlerin yanında bu bir hiç............

gizemli kişiliğimin farkına varman beni sevindirdi.sadece 2023'ü bekleyin..................

Gönderi tarihi:

Dost sevgilerimle...

Peki bu kadar kolay mı... Yani bunlar istediği devlete istedikleri şekilde girecek, istedikleri pazarda istedikleri kazançları elde edecek, ülkelerin kaynaklarını halklarına rağmen ele geçirecek, gasp edecek, tarımlarını, sanayilerini, tekstilini, enerjisini, her şeyini kendi çıkarı için kontrol edecek, rakip gördüğü alanlarda üretimi kesin, azaltın diyecek ve kendi mallarıyla pazarı ele geçirecek, fiyatlarla, faiz oranlarıyla oynayacak, sadece üretiminin içine etmekle kalmayacak o ülkenin bir de spekülatif düzenlemelerle, özelleştirme vs. politikalarla kamu kaynaklarını parçalayıp kolayca kontrol edilebilir ve yönetilebilir hale getirecek...

Bu o kadar kolay mı... Evet o kadar kolay... Böylesi işbirlikçi yönetimler oldukça iktidarlarda bu o kadar kolay gerçekten...

Yöntem çok basit, böl, parçala, yönet... Bu ekonominin her alanında böyle. Tarım politikaları açısından da böyle, enerji politikaları açısından böyle, sanayi politikaları açısından böyle, tekstilde böyle, otomotivde böyle, eğitimde böyle, sağlıkta böyle...

Bütün iş gerçekten bölmek, parçalamak ve yönetmek...

.

Gönderi tarihi:
Sevgili ithaka

kafana göre bir şeyler zırvalamışsın.zaten bu tür konularda allah için üzerinize yok.eğer bir yazım için meal gerekiyorsa kendini yormana gerek yok onu ben yaparım.düşüncelerimin her zaman arkasındayım ve allaha şükür kimseden de korkum yoktur.söyleyeceklerimi herkesin anlayacağı dille anlatmasını bilirim.

merak etme söylediklerinle saygısızlık etmiş olmuyorsun.senin nelerine alıştık.almanca küfürlerin yanında bu bir hiç............

gizemli kişiliğimin farkına varman beni sevindirdi.sadece 2023'ü bekleyin..................

Dipnot a yazilan bu iletinin mealini bir onceki denemem baz alinarak forumdakilerin ilgisine sunuyorum.(Bknz:Manayi Lügat-i 2023) .Bu arada "sanal iskence" dedikleri bu olsa gerek,bu sucunda Türk Ceza Yasasi kapsaminda ele alinmasi gereklidir diye düsünüyorum...

Türk Tarih Kurumuna inat bir Türkceyle yazsa da söylemek istediklerini,onu anlamak ülküsüz benim gibi basibos insanlarin haddi degildir.

okuduklarimdan anladigim kadariyla burda yer isgali disinda herhangi bir faaliyetin yok.eger 10 parmak klavyeni gelistirmek istiyorsan o baska. Bi kac chat sitesi var,bu amaca hizmet eden,onlari tavsiye ederim:))

su yukarda yazdigim kinayede hemen hemen herseyi anlamissin ki bu sevindirici bi gelismedir,ileti uzunlugun artip yalan yanlis da olsa üc dört gram tarih serpistirebilmissin.bak isteyince oluyormus,bu azimle sen bile iyi yolu bulabilirsin 2023.hadi koccum göreyim seni:))

yalniz anlamadigin birsey var onu da hemen acikliyayim,senin gizemli kisiligini anlatmak icin yazdiklarimdan cesaret almis olmalisin ki bi önceki iletindeki üc nokta sayisi burda dokuz on noktaya cikmakta.istiyorsan bundan sonraki iletini sadece noktalardan olustur ki gizem derecenin ne derece hasin,yikici,ulasilmaz oldugu forumdakiler tarfindan bir kez daha ibretle anlasilsin.Gecekusu na yazdigin tehdit icerikli iletin,özellikle kendini baskalarindan dinleme istegin,benim sana karsi olan ilgimi arttirdi.seni anlatmak icin degil cümleler,kelimelere bile eziyett ettirmemeye calisip,iki harfin affina siginarak bu tanimlayi getiriyorum."ot"

Ithaka dan en derrrin saygilar....................................(bak benim gizem derecem seninkini döver:))

Gönderi tarihi:

Polis zanlıları paylaşamadı

Avukatlar yürüdü: Danıştay'a saldırıyı kınayan yaklaşık 1000 avukat, İstiklal Caddesi'ndeki İstanbul Barosu'ndan Taksim Anıtı'na kadar yürüdü. FOTOĞRAF: OSMAN KARA

Danıştay üyelerini tarayan Arslan'ın suç ortağı Cumhuriyet bombacılarının sorgulanması, İstanbul ve Ankara polisini karşı karşıya getirince Başbakan Erdoğan devreye girmiş

Kaynak: © RADİKAL 25/05/2006 ADNAN KESKİN (Arşivi) SONER ARIKANOĞLU (Arşivi)

ANKARA - Danıştay'a saldırı soruşturmasının Ankara ve İstanbul polisi

arasında kavgaya yol açtığı, gerginliğin Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından çözüme kavuşturulduğu ortaya çıktı. Saldırının 'kilit ismi' olduğu ileri sürülen eski yüzbaşı Muzaffer Tekin ise 'örgütsel bağlantıyı' reddetti, soruşturma tıkanma noktasına geldi.

Danıştay'a düzenlenen saldırıdan sonra silahıyla yakalanan avukat Alparslan Arslan'ın sorgusu Ankara emniyetinde yapılmış, Ankara polisi Arslan'ın Cumhuriyet gazetesini de bombalayan ekipte yer aldığını belirlemiş, diğer bombacıları da teşhis etmişti. Anka'nın haberine göre polis teşkilatındaki anlaşmazlık bu noktada patladı ve şöyle gelişti: Ankara polisi, yakalanan bomba faillerinin Arslan ile birlikte sorgulanması için Ankara'ya gönderilmesini istedi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ise olay yerinin İstanbul olması nedeniyle sorguyu kendilerinin yapacağını söyledi. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, zanlıların kendilerine verilmesi için Cerrah'ı ikna edemeyince durumu İçişleri Bakanı Aksu'ya iletti ve çözüm bulunmasını, aksi halde soruşturmadan sonuç alınamayacağını bildirdi. Aksu da Cerrah'ı ikna edemeyince durumu Başbakan'a iletti. Erdoğan, Cerrah'ı aradı ve gözaltındaki üç kişinin Ankara emniyetine teslim edilmesini sağladı.

Bu arada soruşturma tıkanma noktasına geldi. Başbakan çetenin tümüyle ortaya çıkarıldığına dair açıklamalar yapsa da, eski yüzbaşı Tekin 'örgütsel bağlantıyı' reddetti. Yeni bir delile de

ulaşılamazken kaydedilen son gelişme hayli medyatik: Danıştay saldırısının başrolündeki Arslan'ın 'derin televizyon dizisi' Kurtlar Vadisi'nin baş karakteri 'Polat Alemdar' ismini kullanması.

Tekin: Arslan dengesiz biri

Emniyet kaynakları Tekin'in, Arslan'la birkaç kez görüştüğü dışında herhangi bir suçlamayı kabul etmedi. Tekin ise Arslan ile yaptığı telefon görüşmeleriyle soruları şöyle yanıtladı: "Beni genellikle kendisi arardı. Samimiyetim yok. Hatta birçok dengesizliği de vardı. Bunun için de kendisiyle bir süreden beri görüşmek de istemiyordum."

Öte yandan Danıştay saldırısı nedeniyle aranan eski Ata Ocakları Başkanı Ayhan Parlak'ın yurtdışına kaçtığı iddia edildi. Cumhuriyet'e düzenlenen saldırının faillerinden Erhan Timuroğlu'nun sorgusu ise devam ediyor. Tutuklanan Osman Yıldırım'ın bombaları aldığını söylediği 'Mardinli Ö.' adlı kişi ile İstanbul'da gayrimeşru ilişkileri olduğu bildirilen A.P.'ye yönelik arama çalışmaları da sürüyor.

Kim kimin için ne diyor?

Muzaffer Tekin:

Katil zanlısı Alparslan Arslan için: Onunla sadece birkaç kez görüştüm, eylemleri hakkında bilgi sahibi değilim.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük için: Birkaç kez aynı ortamlarda bulunduğumuz doğru ancak hiçbir örgüt bağımız yok. Biz vatansever insanlarız.

Alparslan Arslan:

Muzaffer Tekin için: Tanışıklığım olmakla birlikte samimiyetim yok. üç-dört kez görüştük. Bu olayı refleks olarak gerçekleştirdim. O kim ki bana emir verecek. Bu olayı tek başıma yaptım. Ben onun bunun emrine girmem.

Korkut Eken:

Muzaffer Tekin için: Böyle bir olaya fikri yapısı uygun değil. PKK'lı olarak tanınan ünlü birisinin öldürülmesi, bölücü örgütlerin önde gelenlerine suikast düzenlenmesinin arkasında Tekin'in olduğuna inanırım. Tekin'in Susurluk ile de ilgisi yok. İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Veli Küçük:

Muzaffer Tekin için:

Samimiyetim yok. Kendisini birkaç defa gördüm. Onun adını Muzaffer değil, Süleyman olarak biliyordum. Eski subay olduğunu sonradan öğrendim. Harakiri gibi intihar olur mu? Subaysa çeker tabancasını intihar eder. Böyle dangul dungul bir intihar şekli mi olur?

Alparslan Arslan için:

Fotoğraflarına baktım, şahsen de tanımıyorum. Kesinlikle konuşmadım. Şuursuz bir psikopat anladığım kadarıyla. Böyle bir anlayışla vatan kurtulur mu Allah aşkına?

Taner Ünal:

(Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Genel Başkanı)

Muzaffer Tekin için: Tekin'in Türkeli dergisinde bugüne kadar tek bir yazısı bile yayımlanmadı. Kendisini 13 Mart 2005'te, İstanbul'da verdiğim bir konferansta tanıdım. Dinleyiciydi. İki gün sonra orduevinde karşılaştık. Bunun dışında bir tanışıklığım yok.

Alparslan Arslan için: Bir meczup çıkıyor. Arkasında NATO güçleri dediğimiz, gladyo dediğimiz birtakım güçlerin desteğiyle eylem yapıyor. Türk milletinin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik, siyasi istikrarı bozmak için, hükümet krizleri meydana getirmek için bir eylem yapıyor. Bu hareket kime yaramış, kime zarar vermiştir? Bu, hükümete karşı yapılmıştır.

Muhsin Yazıcıoğlu:

Alparslan Arslan için: Kimse onun tek başına bir operasyona kalkıştığını söylemesin. Çok karışık bağlantılar var. 'Sauna çetesi'ne de bakılması gerekir.

Musa Çakmak:

(Tekin'i hastaneye götüren emekli astsubay)

Muzaffer Tekin için:

Korkut Eken, İbrahim Şahin ve Mehmet Emin Yurdakul iyi arkadaşdır. Yüzbaşı ve çevresindekiler arasında Özel Harpçiler var. Olayı askerin üzerine yıkmak için Tekin'i kullanıyorlar. O avukat meczup. Yüzbaşıyla telefon görüşmesi olmadığı ortaya çıkacak. Tekin'in Semih Tufan Günaltay'la arası açıktı. Tekin ile Taner Ünal görüşürlerdi. Ancak Ünal'a güvenmezdi. Onun için 'üçkâğıtçı vatansever' diyordu.

İdris Arslan:

Oğlu Alparslan Arslan için: Son görüşmemizde 'Bunu neden yaptın?' diye sordum. Ayrıca 'Oğlum, seninle emekli bir yüzbaşı arasında bağlantı kuruluyor. Nedir bunun aslı?' diye sordum. Bana 'Baba ben komploya kurban gittim' dedi.

Semih Tufan Günaltay:

(Türk İntikam Tugayı kurucusu)

Muzaffer Tekin için: Bu olay çözülürse 2002 yılında suikasta kurban giden Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti de çözülür. Tekin, Şahin ile birlikte Vatansever Kuvvetler Hareketi'nin Kadıköy yapılanmasını oluşturuyordu.

Kare kare Muzaffer Tekin

Yürüyüşte

Muzaffer Tekin 3 Nisan 2006'da Beyoğlu'nda yapılan 'Türk ordusuna destek yürüyüşünde emekli Tuggeneral Veli Küçük'ün elini öperken.

Beyazıt'ta

9 Nisan 2006'daki bir eylemde çekilen fotoğraf Zaman gazetesinde yayımlandı. Ülkücü avukat Kemal Kerinçsiz (en sağda) ve Veli Küçük'le (kasketli) birlikte.

Tahliyede

Özel Harekâtçı İbrahim Şahin cezaevinden tahliye olurken de yine en büyük destekçisi Tekin oldu. Karşılamaya gelip koluna girdi.

Fotoğraf Kanal D Ana Haber'de yayımlandı.

Çete davasında

Susurlukçular yargılanırken, duruşmaya destek için gelenlerden biri de oydu. Yarbay Korkut Eken (arka sırada solda) ve İbrahim Şahin (önde, solda) mahkûm olmuştu.

Ödül alırken

Bir yıl önce ise, eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın 'şükran madalyası' verdiği kişiler arasında da Muzaffer Tekin vardı...

turka.gif

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.