Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Tüm Yurtta doktorlar Gaziantep'te bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için bir günlük iş bırakma eylemi yaptığı sırada bir saldırı haberi de Çapa Tıp Fakültesi'nden geldi.

Çapa Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Toker sabah saatlerinde saldırıya uğradı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre olay şu şekilde gerçekleşti: Prof. Dr. Alper Toker, yürüyüşe katılmak için hastaneye giderken, Toker'in doktor olduğunu anlayan bir kişi de arabadan inerek saldırıda bulundu. Daha sonra aracının torpido gözünde bir şeyler almaya çalışan saldırganı çevrede bulunan asitan doktorlar fark etti. Çevredekilerin de müdahalesiyle saldırgan etkisiz hale getirildi.

Prof. Toker karakola giderek şikayette bulundu.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören yaptığı açıklamada, iş bırakma eylemi yaptıkları sabah saatlerinde bu biginin kendilerine geldiğini belirterek hekimlere yönelik şiddet olaylarını bir kez daha kınadı.

Cumhuriyet

Gönderi tarihi:

fft99_mf1360568.Jpeg

Doktora şok suçlama!

"Isırarak kopardığı kulağımı ağzında geveleyerek yere tükürdü!"

Konya'nın Seydişehir ilçesinde tartıştığı doktor tarafından sağ kulağının bir kısmı ısırılarak koparıldığı iddia edilen eczacı kalfası Kenan Aksakal, doktorun kulağını ağzında geveleyerek yere tükürdüğünü, ardından olay yerini terk ettiğini söyledi.

Gökhüyük köyünde üç gün önce tartıştığı aile hekimi Dr. Ahmet Ö. tarafından sağ kulağının bir bölümü boğuşma sırasında kopan eczacı kalfası Kenan Aksakal'ın (29)Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı.

Aksakal, hastane odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yanında getirilen kulak parçası çok ezildiği ve tahrip olduğu için yerine dikilemediğini söyledi.

Görev gereği gittiği Gökhüyük köyünde mobil hizmet verilen yerde doktorun, içeri girdiği için kendisine tepki gösterdiğini hatırlatan Aksakal, içeriye girmemesi için hiçbir nedenin olmadığını öne sürdü.

Dışarıda çalışmak için rahat bir ortam olmadığından içeriye girdiğini savunan Aksakal, ''Ebe hanım içerideki sehpayı vermek isteyince doktor yine sert üslupla dışarıya çıkarken bana hakaret etti. Ben de arkamdan konuşmaması gerektiğini söyledim. Bugüne kadar bir çok doktorla çalıştım. Ancak hiç böyle tepki görmedim. Çok zoruma gitti. Dışarıda ağladım'' dedi.

''BABA KULAĞINI TAMİR ETTİRELİM''

Durumu anlattığı eczane sahibinin doktorla görüştüğünü anlatan Aksakal, şunları kaydetti:

''Eczane sahibi ortada bir sorunun olmadığını çalışmaya devam etmemi söyledi. Mesai bitiminde doktorun yolunu kesme gibi bir durum söz konusu değildir. Ben onunla konuşmak ve ortada bir problem varsa çözmek için yanına gittim. Hatta bir hatam varsa özür bile dileyecektim. Doktor beni görünce yine sert bir üslupla konuşacak bir şeyi olmadığını belirterek beni itekledi. Ben de onu itekledim. Kavga etmeye başladık. Boynumu sıkıştırdı. Dişlerini gördüğümde bir yerimi ısıracağını ya da ısırdığını fark ettim. Yüzümde çok kötü bir ağrı oldu. Kulağımın bir bölümünün doktorun ağzında olduğunu gördüm. Isırarak kopardığı kulağımı ağzında geveleyerek yere tüküren doktorun yeminine ne oldu? Beni orada bırakıp gitti.''

3,5 yaşındaki oğlunun ''baba kulağını tamir ettirelim'' dediğini, kendisinin ise cevap veremediğini anlatan Aksakal, psikolojisinin ve moralinin çok bozuk olduğunu söyledi.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci olay sonrası yaptığı açıklamada, görevli doktora yapılan saldırıyı kınamıştı.

OLAYI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İDDİA EDİLEN DOKTOR AHMET Ö:

''Eczacı kalfası başıma kafası ile vurduktan sonra burnumdan kan boşaldı. Yaşadığım acıyla kendimi kaybettiğim için sonrası yaşananları hatırlamıyorum. Kulağının koptuğundan haberim yok. Bu konuda bilgi sahibi değilim. Zaten bilinçli bir insanın böyle bir şey yapması mümkün değil. Her şeyden önce ben bir doktorum. Görevimi engellemeye çalışan ve beni darp eden Kenan Aksakal hakkında hukuki mücadeleyi başlattım.''

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.