Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Video: İsrailli asker M-16 Tüfeğiyle Aktivistin Yüzüne Vurdu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İsim: İsrailli asker M-16 Tüfeğiyle Aktivistin Yüzüne Vurdu

Dizin: Politik Videolar

Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2012 - 06:54

Gönderen: Admin

Kısa Açıklama: İsrailli asker M-16 Tüfeğiyle Aktivistin Yüzüne Vurdu

 

Geniş Açıklama: İsrailli asker M-16 Tüfeğiyle Aktivistin Yüzüne Vurdu

 

İsrailli askerler aktivistlere karşı terör estirdi

İsrail'in Filistin topraklarını işgalini protesto etmek için düzenlenen "Filistin'e hoş geldin" kampanyasına İsrailli bir subayın M-16 tüfeğiyle bir eylemcinin yüzüne vurması tepkilere neden oldu.

"Filistin'e hoş geldin" kampanyası çerçevesinde geçtiğimiz cumartesi günü çoğunluğunu Filistinli gençlerin oluşturduğu 250 kişilik bir eylemci grup Batı Şeria'dan Ürdün vadisine bisikletle sessiz bir yürüyüş düzenledi. Bu kampanya çerçevesinde geniş güvenlik önlemleri İsrail askerleri, eylemcileri bir noktada durdurdu. İsrailli askerlerin komutanı yarbay Şalom Eisner, Danimarkalı bir eylemcinin yüzüne M-16 tüfeğinin dipçiğiyle vurdu. Saldırının görüntüsünün video paylaşım ağı YouTube ve İsrail televizyonunda yayınlanması sonrasında, soruşturma sonuçlanana kadar yarbay Şalom Eisner'in açığa alındığı belirtildi. Görüntülerde İsrailli yarbay Eisner, Filistinli eylemcileri döverken görülüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Danimarkalı eylemciye tüfeğinin dipçiğiyle vuran subayı kınadığını söyledi. Natenyahu, "Böyle bir davranış İsrailli asker ve subayların genel karekteriyle bağdaşmıyor. Böyle kişilerin İsrail ordusunda ve İsrail'de yeri yok" dedi. İsrail'in Filistin topraklarını işgalini protesto etmek için düzenlenen "Filistin'e hoş geldin" kampanyası çerçevesinde İsrail'e gitmeye çalışan eylemcilere karşı sert önlemler alındı. Eylemcilerin değişik ülkelerden geleceği bilgisini alan İsrailli yetkililer, Tel Aviv'deki Ben Gurion havaalanında geniş güvenlik önlemleri aldı. İsrail, Filistinlilere destek amacıyla İsrail'e gelenleri sınır dışı edeceğini daha önce açıklamıştı.

Bazı havayolu şirketleri de, Filistinlilere destek amacıyla İsrail'e gitmek isteyen eylemcilerin rezervasyonlarını iptal etmişti. "Filistin'e Hoşgeldin" kampanyasının koordinatörlerinden Emire Musellem, Lufthansa, EasyJet ve Air France'ın en az 100 Filistin yanlısı aktivistin rezervasyonunu iptal ettiğini söylemişti. (Ajanslar)

 

Video Linki: Videoyu Görüntüle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.