Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

CAN DOSTUM= INTOUCHABLES

IMDB: 8.4/10
Yapım: 2011, Fransa
Tür: Komedi, Dram
Yönetmen: Olivier Nakache, Eric Toledano
Görüntü Yönetmeni: Mathieu Vadepied
Senaryo: Olivier Nakache, Eric Toledano
Yapımcı: Yann Zenou, Laurent Zeitoun
Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy,Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clothilde Mollet

Konusu:

Gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanmış olan film aynı zamanda Fransa’da tüm zamanların en çok izlenen filmi olma unvanını taşıyan dram ile mizah arası gidip gelen bir yapım.

Filmde çok zengin ama boynundan aşağısı geçirdiği yamaç paraşütü kazası sonrası felçli kalan Philippe ile onun bakımını üstlenen hapisten yeni çıkmış Senegal asıllı Driss (İdris) isimli yardımcısının hikayesi anlatılıyor. Ve bence bu kadar tanım yeterli...

Bu filmi de ayrıca hemen, hiç vakit kaybetmeden izleyin, çünkü inanılmaz güzel… İnsanın tüm sıkıntısını alacak, unutturacak kadar güzel…

After he becomes a quadriplegic from a paragliding accident, an aristocrat hires a young man from the projects to be his caretaker.

• 8 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Can Dostum- Intouchables (2011)

Geçirdiği bir kazadan sonra boyundan aşağısı felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden henüz salınmış genç göçmen Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe ona inanır ve bir şans vermek ister. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin komik, duygusal ve insanı derinden etkileyen hikâyesini anlatan Can Dostum, hayatın daha önce görmezden gelinmiş olan güzelliklerinin fark edilmesini sağlıyor.

Yönetmen:Olivier Nakache, Eric Toledano

Oyuncular:François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot

candostum.jpg

Son günlerde izlediğim en ennn güzel filmdi, lütfen izlemediyseniz izleyin bu filmi..:)

Gönderi tarihi:
  • Admin

Filmi iki gün önce seyretmiştim ve bugün veya yarın tanıtayım diye düşünüyordum... Görünce çok sevindim... smile.png Şöyle başlayayım: Dostluk, güven ve insan olmanın yegane temel kavramları üzerine kurulmuş bir film diyelim ve ayrıca sorumluluklarımızıda ekleyelim. Fransa ve avrupada gişe rekorları kırdı. Drama ve komedi arasında gidip gelen film bir handikap milyonerin (Francois Cluzet) Paraşüt kazası sonucunda handikap kalması ve kendine bakacak birisini tutması ile başlıyor ve filmin güzelliğide burada başlıyor çünkü Omar sokakta büyümüş ve çok zeki bir insandır (Omar Sy). Bu film hiç bir şeyleri birbirine uymayan iki farklı insanın komedi bazındaki ilişkilerini ve aralarındaki ilişkiyi konu alıyor. Evet kesinlikle kaçırmayın... Filmin en komik yanı Omar'ın gösterdiği zeki adımların beklenmedik etkileri diyebilirim... smile.png

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Çok sevdim bu filmi ve çok sevdiğim tüm arkadaşlarıma da izlettim. Ayrıca Omar Sy'ı da çok sevdim. François Cluzet i zaten çok seviyordum, kendisinin bütün filmlerini izledim sayılır. İlginç bir yüzü var bu arada; biraz Dustin Hoffman, biraz Al Pacino, biraz Robert de Niro.. Çok sevdiğim 3 oyuncu 1 yüzde smile.png

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.