Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Artık konser bileti satmak bile suçlanma korkusu yaratıyor."

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Konser ve tiyatro biletlerinin satışını internet üzerinden yapan Biletix firması, Grup Yorum'a ilginç bir ambargo uyguluyor.

Protest müzik grubu Grup Yorum, bir üyelerinin gözaltına alınmasını protesto ettikleri açıklamada, ilginç bir bilgiyi de basın mensuplarıyla paylaştı. Grup Yorum, Malatya'da üniversiteli gençlerin DHKP - C üyesi olmasıyla suçlanmasının ardından hapis cezası aldıklarını hatırlattı. Yorum üyeleri, "Malatya'daki gençlere yönelik suçlamalar arasında Grup Yorum bileti satmak ve örgütü yardım etmek de var. Bu açık bir baskıdır" ifadesini kullandı.

Üyeleri Seçkin Aydoğan'ın da bir süre önce gözaltına alındığını belirten Grup Yorum üyeleri, basına ilginç bir bilgi verdi. Grup Yorum üyeleri şunu söyledi:

"Malatya'da gençlerin biletlerimizi sattıkları için ceza alması sonrası, biletix firması da ambargo uygulamaya başladı. Biletix adlı firma, konser biletlerimizi artık satmıyor. Gerekçe olarak ise (örgüte yardım suçu işlemek istemiyoruz) deniliyor. Artık konser bileti satmak bile suçlanma korkusu yaratıyor."

Gönderi tarihi:

Sabah bu haberi duyduğumda kulaklarıma inanamadım, sanki böyle bi şeyin ispatı varmış gibi..

Gönderi tarihi:

Bu konuyla ilgili Biletix bir açıklama yapmış. Onu da burada paylaşmak faydalı olacaktır... Yazının üzerine tıklarsanız sayfa büyür ve daha okunur hale gelir:

BasinAciklamasi_15_02_2012.gif

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Grup Yorum ile ilgili yeni bir haber daha...

12 Ekim 2013'te Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak olan Grup Yorum konserine ilişkin kira sözleşmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından iptal edildi. Belediye, Grup Yorum'a gönderdiği kararda, "bölücü, yıkıcı faaliyetlerde bulunulacağını" gerekçe gösterdi.

İşte o yuhhh artık! dedirten karar metni:

"Basında ve sosyal medyadaki haberler üzerine kiralama amacı dışına çıkılacağı ve provokasyon ihtimali ile istenmeyen olayların vuku bulacağı, etrafa zarar verileceği, bölücü ve yıkıcı, siyasi içerikli faaliyetlerde bulunulacağı endişesi taşımaktadır. Bu nedenle Müdürlüğümüzce kiralamanın iptal edilerek, yatırmış olduğunuz tüm kira bedelinin Giderler Müdürlüğü tarafından hesabınıza aktarılması için İban numaranızın bildirilmesi gerekmektedir"

Ya ne olacak bu işler böyle, nedir bu mevzuların gider yeri?

Gönderi tarihi:

Grup Yorum'dan açıklama

12 Ekim tarihinde Dev-Genç’in 44. Yılını kutlayacağı; Marsis, Grup Abdal, Denge Hevi ve Grup Günışığı ile düzenleyeceğimiz Dev-Genç Kültür Şenliği Şehir Tiyatroları Müdürlüğünce iptal edildi. Talimatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığını söylüyor Müdürlük. Gerekçede ise "...Etrafa zarar verileceği, bölücü, yıkıcı, siyasi içerikli faaliyetlerde bulunulacağı endişesi taşımaktadır..." deniyor. Yalan! Yıllardır Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde konserler düzenliyoruz. Farklı içeriklerde birçok konserimiz oldu. Harbiye Açıkhava Sahnesi en kalabalık, en coşkulu konserlerini gördü. Çünkü halkın konserleriydi onlar. Halktan korktular. Türkülerden koktular. Yasakların, engellemelerin sebebi de budur. Provokasyon ya da siyasi içerikli faaliyet yalnızca bahanedir.

Eksik olan nedir? Emniyet başvurusu dahil her prosedür yerine getirildi. Bunu kabul etmiyoruz. Onların demokrasilerinin sınırı buraya kadardır. “Yalnızca benim gibi düşüneceksin, benim istediğim konserlere gidip benim istediğim sanatçıları dinleyeceksin” diyorlar.

Bu siyasi bir karardır. Bu AKP iktidarının talimatıyla alınmış bir karardır. Bu kararı tanımıyoruz.

12 Ekim Saat 18.00'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu önünde bu uygulamayı protesto edeceğiz.

Grup YORUM

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.