Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl Olabilir. Ama onlarin bir kurani yok, hepsi kendi yaptiklari. Zaten insanoglunun inanc ve ideoloji temeli ve insanoghlunun kul kole madde yerine konmasi ve harcanmasi sadece dine mahsus degil. Sonucta insanlikdisi dusunce ve davranisin temeli din degil; inanc ve ideoloji. Sen Allah'ina teslim olursun, baskasi baska bir ilaha, ya da dogaya, maddeye varolusa v.s. O yuzden insanlikdisinin her turlu temeli sadece kuran da islam dini de degildir. Bu bir zihniyettir ve her turlu ideolojiyi de inanci da kapsar. Ben kuranda kötü bişey göremiyorum ve iftira attığın şeylerde kuranda yok , iyilik , adalet , doğruluk gibi en güzel şeyler zaten kuranda var , evrene baktığımdada zaten yaratıcıyı görüyorum , kendiliğindne varolduğuna inanmıyorum , varsa yaz diyoz kötülük kuranda yazamıyorsun ozaman konuşmayacaksın , evrensel olan kurandır işte , daha söylediklerine bir tane delil veremedin .
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl Ben kuranda kötü bişey göremiyorum ve iftira attığın şeylerde kuranda yok , iyilik , adalet , doğruluk gibi en güzel şeyler zaten kuranda var , evrene baktığımdada zaten yaratıcıyı görüyorum , kendiliğindne varolduğuna inanmıyorum , varsa yaz diyoz kötülük kuranda yazamıyorsun ozaman konuşmayacaksın , evrensel olan kurandır işte , daha söylediklerine bir tane delil veremedin .Senin gorup gormemen degil onemli olan. Bu her turlu insanlikdisi dusunce ve davranislari yapanlarin bunu islam dinine ve kurana baglamasi. Insanoglu varolmamistir. Cok basit gidersin bir dogumhaneye insanoglunun nasil dogdugunu gorursun. Kuranin evrensellikle de cagdasliklada gunumuzx topumuna uyum olarak ta hic bir degeri yok. Neyin delilini istiyorsun?
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl Senin gorup gormemen degil onemli olan. Bu her turlu insanlikdisi dusunce ve davranislari yapanlarin bunu islam dinine ve kurana baglamasi. Insanoglu varolmamistir. Cok basit gidersin bir dogumhaneye insanoglunun nasil dogdugunu gorursun. Kuranin evrensellikle de cagdasliklada gunumuzx topumuna uyum olarak ta hic bir degeri yok. Neyin delilini istiyorsun? Tamamda işte bende diyorumki kurana bakıyorum senin dediğin iftiraları göremiyorum , okuyorum arapçasınada bakıyorum kelimelerine hani ? sen madem bilimden bahsediyorsun delil gerekli bişeyi ortaya atmak için , bilime bağlıyorlar fuhuşuda ozaman 13 yaşındaki 12 yaşındaki küçücük çocukların fuhuş yapması normal avrupada bilim kötümü ozaman ? bilim atom bombasını buldu amerika milyonlarca japonu öldürtürdü bilim adamları bilimmi kötü , delil ver arkladaşım .
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl Tamamda işte bende diyorumki kurana bakıyorum senin dediğin iftiraları göremiyorum , okuyorum arapçasınada bakıyorum kelimelerine hani ? sen madem bilimden bahsediyorsun delil gerekli bişeyi ortaya atmak için , bilime bağlıyorlar fuhuşuda ozaman 13 yaşındaki 12 yaşındaki küçücük çocukların fuhuş yapması normal avrupada bilim kötümü ozaman ? bilim atom bombasını buldu amerika milyonlarca japonu öldürtürdü bilim adamları bilimmi kötü , delil ver arkladaşım .Bilim ile dediklerinin ne ilgisi var. Iftira ise bunlari ben degil; cocuk ile evlenenler evlendirenler atiyor, git onlarla konus. Bilim bulustur. Bu bulusun neye nasil v.s. kullanilacagi da bilimin degil kullananlarin kararidir. Bilim de ideoloji de inancta yoktur. Bilim bulur ortaya koyar. Amerikanin bugunde adam oldurmesinin bilim ile uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur. Bu emperyalist zihniyettir. Yani cikara dayanan zihniyet.
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl Bilim ile dediklerinin ne ilgisi var. Iftira ise bunlari ben degil; cocuk ile evlenenler evlendirenler atiyor, git onlarla konus. Bilim bulustur. Bu bulusun neye nasil v.s. kullanilacagi da bilimin degil kullananlarin kararidir. Bilim de ideoloji de inancta yoktur. Bilim bulur ortaya koyar. Amerikanin bugunde adam oldurmesinin bilim ile uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur. Bu emperyalist zihniyettir. Yani cikara dayanan zihniyet. Atomu bulan bilim bumasaydı o zaman , buldu ve milyonlar öldürüldü . Allah buluş bulma demiyorki zaten , bul faklat insanlık yararına olsun , düzeni bozmadan , evrendeki düzeni bozmadan kullanılacak bilim i ellerinizle yaptıklarınızdan dolayı karada ve denizde bozgun çıktı diyor Allah , bilim dediğin çoğu şey ozon tabakasını mahvetti , denizleri yok etti , insanları fabrika kölesi yaptı , bilimede bak sen , kanseri artırdı bilimmiş , bilimd ediğin insanlık için yararlı olur .
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl Atomu bulan bilim bumasaydı o zaman , buldu ve milyonlar öldürüldü . Allah buluş bulma demiyorki zaten , bul faklat insanlık yararına olsun , düzeni bozmadan , evrendeki düzeni bozmadan kullanılacak bilim i ellerinizle yaptıklarınızdan dolayı karada ve denizde bozgun çıktı diyor Allah , bilim dediğin çoğu şey ozon tabakasını mahvetti , denizleri yok etti , insanları fabrika kölesi yaptı , bilimede bak sen , kanseri artırdı bilimmiş , bilimd ediğin insanlık için yararlı olur .Bilim bir seyi "bir sey olacak" diye bulmaz. Bulan baskadir, kullanan baskadir. Su hayat verir, ama ayni zaman da bogar. Ates isitir, ama ayni zamanda yakar. Dolayisiyle bir seyi ne maksat ile kullandigina bagli. Ben zaten emperyalist zihniyetin sorununu her daim basliklarda dile getiriyorum. Mahveden bilim degil; mahva sebep olan kullanis sekli. Evet bak su anda bilgisayar kullaniyorsun, cep telefonu kullaniyortsun, evlerde oturuyorsun arac kullaniyorsun, elektrik kullaniyorsun v.s. teknik ve bilim ile yasiyorsun.
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl Bilim bir seyi "bir sey olacak" diye bulmaz. Bulan baskadir, kullanan baskadir. Su hayat verir, ama ayni zaman da bogar. Ates isitir, ama ayni zamanda yakar. Dolayisiyle bir seyi ne maksat ile kullandigina bagli. Ben zaten emperyalist zihniyetin sorununu her daim basliklarda dile getiriyorum. Mahveden bilim degil; mahva sebep olan kullanis sekli. Evet bak su anda bilgisayar kullaniyorsun, cep telefonu kullaniyortsun, evlerde oturuyorsun arac kullaniyorsun, elektrik kullaniyorsun v.s. teknik ve bilim ile yasiyorsun. Aynı şeyi kuran içinde düşünüyorum işte ne maksatla düşündüğüne bağlı , Allah ın bütün yarattıkları içinde düşünüyorum aynı şeyi ; kötü sandığın herşeyde öyle işte , Allah ın yarattığı da kullanma şekline bağlı işte , insana düşünmdüğün şeyi Allah içinde bir nokta düşünseydin bunlar olmazdı .
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl Aynı şeyi kuran içinde düşünüyorum işte ne maksatla düşündüğüne bağlı , Allah ın bütün yarattıkları içinde düşünüyorum aynı şeyi ; kötü sandığın herşeyde öyle işte , Allah ın yarattığı da kullanma şekline bağlı işte , insana düşünmdüğün şeyi Allah içinde bir nokta düşünseydin bunlar olmazdı ."Allah icin dusunseydin" derken neyi kastediyorsun? Beni ilgilendfiren insanoglu Sonucta ben de ayni turun bir bireyiyim.
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl ...............Bak mesela bir örnek vereyim sana , kuranda savaşmakla ilgili ayetler var evet , fakat sadece bu ayetleri okuduğunda sanki herkesle savaşacak gibi algılarsın , kurana ve o konuyla ilgili bütün ayetlere baktığında , ortaya çıkana bak ; 2:190 - Size savaş açanlarla Allah yolunda çarpışın. Fakat haksız saldırıda bulunmayın. Çünkü Allah, haksız saldırıda bulunanları sevmez........................size savaş açanlar diyor ve haksız saldırı yapmayın diyor . 60:8 - Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanları sever ........................ dinimiz hakkında bizlerle savaşmayan ve yurdumuzdan çıkarmaya çalışmayanlara iyi ve adaletli olmayı bile söylüyor , her inanmayan öldürülecek olsa iyilik yapacak kimse kalmaz . 29:46 - İçlerinden zulmedenleri bir yana, ehl-i kitapla ancak, en güzel yoldan mücadele edin ve deyin ki: "Bize indirilene de, size indirilene de iman ettik. Bizim ilâhımız da, sizin ilâhınız da birdir ve biz O'na teslim olmuşuzdur." ..................................... içlerinden zulmedenleri bir yana kitap ehliyle en güzel yoldan mücadele edin , cümleye dikkat , her kitap ehli öldürülecek olsa kimle en güzel yoldan mücadele edilecek ki . tevbe - 4 - Ancak kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size olan ahitlerinde hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiçbir kimseye yardımda bulunmamış olanlar bunun dışındadır. Siz de onlarla olan antlaşmanızın hükümlerine antlaşma süresinin sonuna kadar uyunuz. Muhakkak ki, Allah müttakileri sever........................... demekki o verdiğin ayetten önce bu ayet var , yani o müşrikler demekki antlaşmalarında eksiklik yapmışlar , müslümanlar aleyhinde başkalarına yardımda bulunmuşlar , zaten ne diyor bu şeyleri yapmayanlar bunun dışındadır diyor , o ayeti önü ve arkasıyla okumassanız sapıtırsınız . tevbe - 9:13 - Yeminlerini bozan, Peygamber'i yurdundan çıkarmaya azmeden ve üstelik ilk önce size saldırmaya başlayanlara karşı savaşmaz mısınız? Yoksa onlardan korkuyor musunuz? Eğer mümin iseniz her şeyden önce Allah'dan korkmalısınız..............................yerminlerini bozanlar , perygamberi yurdundan çıkarmaya azmeden ve ilk size saldırmaya başlayanlar diyor , kelimelere dikkat edin , evlerinde mazlum olarak oturanlarla savaşın demiyor yani , mazlum ihtiyarlar , kadınlar , çocuklarla savaşın demiyor , öldürülenler fitnecidir bunlar , öncedende kötülük yapmışlar çoğu zaten belli , bunlar zor durumda kalınca korkaklarından bidaha antlaşma istese bile bunlarla antlaşma felan yapılmaz çünkü , gene aynı şeyi yapacakları bellidir , sureyi tümden okumanız lazım ve önceki , sonraki ayetleride okumanız lazım . .................................. mazlum olan hiç kimseye , kendilriyle antlaşma yapmılmış ve antlaşmasına sadık kalmış hiç kimseye , biz müslümanız diye bize savaş açmamış hiç kimseye , yani kısaca fitne çıkarmayan hiç kimseye durduk yere gidin mazlumu öldürün savaşın diye bir ayet yoktur , hatta tam tersi böyle olmayanlara iyilik bile yapılır , kurana bütün bakmak lazım , ayetleri kesmeden , bütün savaş ayetlerini toplu olarak değerlendirerek bakmamız lazım ve Allah adaletsiz değildir , müslümanda adaletsiz değildir , ayet kırpıp müslümanlar şöyle böyle diyenler kendilerini kandırır , yada bazı zalim olan müslümanım diyen insanların yaptıklarıyla islam dinini değelerlendirenler de ancak kendilerini kandırırlar , peygamberimizde onlarla savaştıysa işte bu zalimlikeri yaptıkları , antlaşmalara sadık kalmadıkları , müslümanlara savaş açtıkları ve her türlü fitneyi yaptıkları için savaşmıştır ve Allah ın izniylede kazanmıştır .
Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2013 12 yıl Tamam iste, sorun zaten her bir okuyanin kendi algisiyla ve farkli algilamasi. Yoksa dunya da farkli mezhepler, farkli uygulamalar, farkli yasam ve iliski farkli duzen ve sistem olmazdi. Her farkli algilayan da uygulayan da ayni kaynaktan yola cikiyor.
Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2013 12 yıl Tamam iste, sorun zaten her bir okuyanin kendi algisiyla ve farkli algilamasi. Yoksa dunya da farkli mezhepler, farkli uygulamalar, farkli yasam ve iliski farkli duzen ve sistem olmazdi. Her farkli algilayan da uygulayan da ayni kaynaktan yola cikiyor. Ayetler belli , farklı uygulayan kendisinedir zararı , zaten insanların çoğu yoldan çıkmıştır , ben doğrusuna bakarım , kurana bütün bakarım , herkes aynı uygulasa ve anlasa iyiyle kötü nasıl ayrılacak . Önemli olan doğruyu ve samimi inanışı yakalamak zaten . O zaman dünyanın yaratılışının anlamı kalmazdı . Allah herkesi cennete koyardı o zaman , yada herkesi hadi cehenneme koysaydı ? bu güç onda var fakat ikisinin ortasında bir şey yaratmış ve dünyadaki yaptıklarımıza , samimiyetimize göre cennete , cehenneme koyacak , çoğu günahımızıda bağışlayacağını söylüyor heleki büyük günah işlemesseniz örterim kususrlarınız diyor , o küçücük bişeyden yanacaksın diyenlere inanmayın , uydurma sözlerle islamı , kuranı karıştırmayın , islamda öyle bişey yok , hatta kuranda ortak koşma dışında dilediğimi bağışlarım diyor , dilediği kişiyi bile bağışlayabilir ortak koşmayıp yaratıcıyı red etmedikten sonra , fakat samimi olmak lazım , çabalamak lazım .
Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2013 12 yıl bilim dediğin çoğu şey ozon tabakasını mahvetti , denizleri yok etti , insanları fabrika kölesi yaptı , bilimede bak sen , kanseri artırdı bilimmiş , bilimd ediğin insanlık için yararlı olur . Bilimin ne olduğunu bilmiyorsun. Bilimsel buluşları, kötü niyetli insanlardan dolayı kötülersen eğer, birisi de kalkar der ki; yaratıcı taşı insanları öldürmek için mi yarattı? Ziya, taşla Sarai Sierra'yı öldürdü.. Teknoloji, kötülüklerde kullanıldığı kadar, çok daha fazla insan yararına da kullanılmaktadır. Kötülüklerde kullanılmasının sebebi ise sömürü ideolojileridir. Dinler ise sömürü ideolojilere destek olurlar.
Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2013 12 yıl Ayetler belli , farklı uygulayan kendisinedir zararı , zaten insanların çoğu yoldan çıkmıştır , ben doğrusuna bakarım , kurana bütün bakarım , herkes aynı uygulasa ve anlasa iyiyle kötü nasıl ayrılacak . Önemli olan doğruyu ve samimi inanışı yakalamak zaten . O zaman dünyanın yaratılışının anlamı kalmazdı . Allah herkesi cennete koyardı o zaman , yada herkesi hadi cehenneme koysaydı ? bu güç onda var fakat ikisinin ortasında bir şey yaratmış ve dünyadaki yaptıklarımıza , samimiyetimize göre cennete , cehenneme koyacak , çoğu günahımızıda bağışlayacağını söylüyor heleki büyük günah işlemesseniz örterim kususrlarınız diyor , o küçücük bişeyden yanacaksın diyenlere inanmayın , uydurma sözlerle islamı , kuranı karıştırmayın , islamda öyle bişey yok , hatta kuranda ortak koşma dışında dilediğimi bağışlarım diyor , dilediği kişiyi bile bağışlayabilir ortak koşmayıp yaratıcıyı red etmedikten sonra , fakat samimi olmak lazım , çabalamak lazım . Dogru her bir ideoloji ve inanisa gore ve de temeline gore degisir. Dunya yaratilmadi ki anlami olsun. Cennet cehennem insanoglunun sorunu degilki. Onemli olan yasam. Insanogluna cehennem de cenennet te dunyada ve yasamda yasatiliyor. Dunya insanoglu uzerinde yasasin diye meydana cikmadi, dunya oldugu icin sartlari insanoglunu olusturdu. Cabalama ve samimiyet, yasam ve iliski icin; yasam sonrasi icin degil. Cunk,u insanoglunun bir tek yasami var. Ne dogum insiyatifi ne de olme algisi yok.
Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2013 12 yıl Nisa: 3 teki Yetim kızlar Kimlerdir.. Hani Adaletli davranılamayan babasının kim olduğu belli olmayan başka kadınlardan üçer beşer hatta muhammedin aldığı kadar al dediği
Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2013 12 yıl Dunya insanoglu uzerinde yasasin diye meydana cikmadi, dunya oldugu icin sartlari insanoglunu olusturdu. iste hayati bosvermis bir bakis acisi bu .. dikkatli bakinca belli ediyor kendini .. bosuna yaratildigini sanan ve amacsiz tesadufi bir oldu-bittiye getirme cabasi .. ben bunu soyluyorum ilk gunden beri ; Darvinizme inanmadigini sanan bile o ogretideki tesadufleri yol edinmistir de haberi yoktur ewt bir nesil boyle gecip gitti ..
Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2013 12 yıl iste hayati bosvermis bir bakis acisi bu .. dikkatli bakinca belli ediyor kendini .. bosuna yaratildigini sanan ve amacsiz tesadufi bir oldu-bittiye getirme cabasi .. ben bunu soyluyorum ilk gunden beri ; Darvinizme inanmadigini sanan bile o ogretideki tesadufleri yol edinmistir de haberi yoktur ewt bir nesil boyle gecip gitti .. Aksine tam da hayata tutunmus ve hayatini kendi yasayan bir bakis acisi. Yani hayatini kimseye teslim etmemis ve kimsenin yonlendirmesi ile yasamayan. Allah'a sirk kostugunun farkinda olamayan ve kendi aklini aklinca Allah'in akli sanan bir beynin de zaten kendi yasami yoktur. Cunku ayetlerle yasatilir.
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2013 12 yıl Aksine tam da hayata tutunmus ve hayatini kendi yasayan bir bakis acisi dunya oldu sonra biz olduk simdi ise hala yasamaktayiz .. dedigin sey bu dedigin seyi bir maymun da yapiyor ; bir inek te bir agac ta ; meydana cikmislar ve yasamaktalar .. Yani hayatini kimseye teslim etmemis ve kimsenin yonlendirmesi ile yasamayan. insan mutlaka bir yonlendirme altindadir ; gelecek telasi onu yonlendirir ; evde kalma telasi ; cocuklarini okutma ve egitme telasi ; bunlari basaramadigi donemlerdeki arayislar ; patronu ile iyi gecinmek zorunda olmasi ; goze batmamaya calismasi vs vs ... Allah ise sadece kendisinin hosnutlugunu hedefleyerek yasamanin ne iyi netice verecegini bildirmistir ; boylece insanin hayati zorlama ve yorulma uzerine degil ; mucize olarak kendiliginden yoluna girer .. Allah'a sirk kostugunun farkinda olamayan ve kendi aklini aklinca Allah'in akli sanan bir beynin de zaten kendi yasami yoktur. Allaha sirk kosmak bir puta sirk kosmak demek degildir ; Allah akil sahibidir akilla bilinir ; Allaha sirk kosmak demek ; insanin kendi zihnini parcalamasi ve bu parcalarin birbiri ile uyusmamasi ve kararsizlik ve catisma icinde kalamasi ile yikilip degersizlesmesi demektir ; Allah sirke ornek veriyor ; iki kole ; birisinin tek sahibi var digerinin cok sahibi var ve bu sahipler farkli fikirlerde insanlar ; efendisi tek olan kisi rahattir ; ama cok kisiye hizmet eden ; yani herkesin ne dusundugunu umursayarak icinden cikilmaz hale gelen bir kisi artik manen cokmustur ; kole ornegine takili kalma ; modern cagda ayni sey olur ; patronundan cekinen ; komsulari ne der diye cekinen , belli bir tavir koyamayacak hale gelen insanlar yikima ugrarlar ; bu insanlar cok iyi insanlar olarak gorunebilir ; ama sirk kafasinda olduklar i surece mutlaka edilgen ve degersiz bir halde kalirlar .. sirk boyledir .. akilla acilimini yaparsin ve Allahin ayetlerinin en guzel kriterler olduklarini akli acan ve karakteri surekli gelistirmeye tesvik eden ogutler oldugunu akilla bilirsin..
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2013 12 yıl Allah'a sirk kostugunun farkinda olamayan ve kendi aklini aklinca Allah'in akli sanan bir beynin de zaten kendi yasami yoktur. Allah bircok yerde ; yine de dusunup akil edemeyecek misiniz ? diye sorar ; bircok yerde de ; onlar akledemediler diye bildirir ve yine bircok yerde ; iste biz akledebilen bir topluluk icin ayetleri boyle teker teker aciklariz diye bildirir .. demek ki hukumler akil ile yerine getiriliyor ; ezbere degil ... asil sirk dusunmeden ezbere hareket etmekle olur .. Allah sandigin bir seye ezbere inanma telasinda sikisir kalirsin ; Allaha sirk kosarsin ! ayni zamanda da ruhun daralir .. ayette Musrikler icin soyle der ; onlar sizi gordukleri zaman aslandan urken yaban esekleri gibi irkilirler (ayet) muslumanin iradesi gevsek kisileri kasar biraz .. muslumanin zor zamanlardaki teslimiyeti ve rahatligi ise korkudan 9 donen kisileri ayriyetten saskina cevirir musluman aklini dengeli ve vurucu sekilde kullanir .. acaiptir, yakaladi mi birakmaz ; zaten ayette dedigi gibi beyninden yakalar yakaladi mi
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2013 12 yıl dunya oldu sonra biz olduk simdi ise hala yasamaktayiz .. dedigin sey bu . . . sirk boyledir .. akilla acilimini yaparsin ve Allahin ayetlerinin en guzel kriterler olduklarini akli acan ve karakteri surekli gelistirmeye tesvik eden ogutler oldugunu akilla bilirsin.. Iste o maymunlar bile en azindan inanirlar gibi teslim olmuyorlar ve yasamlarini teslimiyete baglamiyorlar. Inanirin akli o kadar karismiski kendi aklinda yarattigi Allah'ina verdigi akilda o kadar karisik. Sadece kendi aklinca cikari neredeyse ona yoneliyor. Bu cikar da beynini durdurmakta ve aklinin yarattigi ve kendi akli ile anlam ve iceriklendirdigi Allah'ina verdigi ayetlerde yatiyor. Cunku kendini bilim disi olarak kandirmis ve korkutmuus. Sirf aklinda uydurdugu bir cehennemde yanmak korkusunu bertaraf etme adina aklinin bin turlu cikmaza ve celiskiye sokuyor. O yuzden aklini kendi aklinin yarattigina teslim eden akil kendine bile akil veremez. Ancak kendi aklinda yarattigi ve kendi aklini ancak yarattigi akla teslim eder. Yani kendi aklini kendi yarattigi akla teslim eder. Bu da kendi kendini cendere altina almaktir. Iste bir maymun en azindan bunu yapmiyor.
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2013 12 yıl Allah bircok yerde ; . . . musluman aklini dengeli ve vurucu sekilde kullanir .. acaiptir, yakaladi mi birakmaz ; zaten ayette dedigi gibi beyninden yakalar yakaladi mi Benim ayetlerim; hak ve ozgurlukler evrensel hukuk insan haklaridir. Bunlar da dunyevi ve tum insanoglunu kapsar. Ne bir imtihana, ne bir korkutmaya, ne bir cezaye ne de bir mudaheleye gerek duymaz. Herkesin bir arada biribirine saygi gostererek birlikte yasamasini saglar. Insanlikdisi hic bir oge de icermez.
Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2013 12 yıl Benim ayetlerim; hak ve ozgurlukler evrensel hukuk insan haklaridir. ayetlerini savunmalisin Bunlar da dunyevi ve tum insanoglunu kapsar. yetmez ; insan ruhu sonsuzluga acilmayi beklerken ; birkac 10 yillik dunyada tatmin olmaz .. buna dayanamaz .. Ne bir imtihana, ne bir korkutmaya, ne bir cezaye ne de bir mudaheleye gerek duymaz. imtihan vardir ; zira hersey yalandir ; ask biter yalanmis derler ; olaylar degisik yerlere suruklenir bu dunyada .. insan nerden nereye gelir ... yaslandiginda ise basina nelerin geldigi degil ; o basina gelen seylere karsi nasil tepkiler verdigi ve bununla nasil bir karakter gelistirdigi ona kar kalir .. iste bu daha bu yasimizda iken imtihanin sirrini olusturur ! korkutma ise uyarmadir ! ancak Allahtan korkmak ; baska hicbirseyden korkmamaya ve dunyaya karsi atak ve cesur olmaya sevktir .. Allahtan korkmak onun gucu karsisindaki kendi acizligini farketmekle gelen karizmatik bir urperti ve guven veren bir heybettir .. Insanlikdisi hic bir oge de icermez. Herkesin bir arada biribirine saygi gostererek birlikte yasamasini saglar. imkansiz .. ahireti unutan kisi bu dunyayi gafilce degerlendirir .. sen ahireti ve ruhu yok sayiyorsun ; bu sartlar altinda kalp yarim kalir ; yaratilisini inkar etmis olur ve biseylerin eksik oldugunu hissettikce daralir ..
Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2013 12 yıl ayetlerini savunmalisin Her zaman butun basliklarda ve mesajlarda. yetmez ; insan ruhu sonsuzluga acilmayi beklerken ; birkac 10 yillik dunyada tatmin olmaz .. buna dayanamaz .. Belki senin yasam otesi teslimiyetin olarak yetmiyebilir. Bilimsel ve bilissel bir beyne sahip olarak bana yetiyor. Sonucta insanoglunun ne dogum insiyatifi vardir ne de olumu yasama yetisi. Elinde tek olan yasamidir. Bunu da kendi insiyatifi ile yasar. imtihan vardir ; zira hersey yalandir ; ask biter yalanmis derler ; olaylar degisik yerlere suruklenir bu dunyada .. insan nerden nereye gelir ... yaslandiginda ise basina nelerin geldigi degil ; o basina gelen seylere karsi nasil tepkiler verdigi ve bununla nasil bir karakter gelistirdigi ona kar kalir .. iste bu daha bu yasimizda iken imtihanin sirrini olusturur ! Senin icin yasamini yasam sonrasina teslim etmis ve yasamini yasayamayan ve sadece kendine verildigi gibi yasatilanlar icin bu gecerli olabilir, benim icin ve yasamin onemini algilayanlar icin degil. korkutma ise uyarmadir ! ancak Allahtan korkmak ; baska hicbirseyden korkmamaya ve dunyaya karsi atak ve cesur olmaya sevktir .. Korkunun temeli bilgisizlik ve verilene teslimiyettir. Benim boyle bir korkum yok. Allahtan korkmak onun gucu karsisindaki kendi acizligini farketmekle gelen karizmatik bir urperti ve guven veren bir heybettir .. Onu teslim olanlar dusunsun, benim boyle bir yaratilmis korkuya ihtiyacim yok. Insanlikdisi hic bir oge de icermez. Insanoglunu yakmak ve bunun ile korkutmak en buyuk insanlikdisidir. Insanogluna her turlu zarar vermek insanlik disidir. Dunyadaki tum dinlerde insanogluna her turlu zarari sirf onlari teslim almak adina verir. Islam bunu tarihler boyu yansitmistir ve hala da yansitmaktadir. imkansiz .. ahireti unutan kisi bu dunyayi gafilce degerlendirir .. sen ahireti ve ruhu yok sayiyorsun ; bu sartlar altinda kalp yarim kalir ; yaratilisini inkar etmis olur ve biseylerin eksik oldugunu hissettikce daralir .. Ahiret fizik otesi inanc sahipleri icindir, benim icin gecersizdir. Ben bu dunyayi yasanacak bir yer olarak degerlendiriyorum. Inanalar ise yasamlarini teslim edecekleri bir yer olarak degerlendiriyorlar. Ben hurafelere degil; elimde tek olan yasama sahip cikarim.
Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2013 12 yıl insan ruhu sonsuzluga acilmayi beklerken ; birkac 10 yillik dunyada tatmin olmaz .. buna dayanamaz .. Bazı insanların RUH'u gerçeklerle tatmin olmaz. Bunu bilmelisin Evrensel-insan. Onların ruhlarını masal tatmin eder ancak. Bu alışkanlık küçüklükten gellmedir. Küçüklükten alıştırıldık masallara. Dedeler, ebeveynler masallarla büyüttü bizleri. Bir türlü kopamadık. Hele de Arap masalları ruhlarımızı daha bir TATMİN ediyor.
Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2013 12 yıl Bazı insanların RUH'u gerçeklerle tatmin olmaz. Bunu bilmelisin Evrensel-insan. Onların ruhlarını masal tatmin eder ancak. Bu alışkanlık küçüklükten gellmedir. Küçüklükten alıştırıldık masallara. Dedeler, ebeveynler masallarla büyüttü bizleri. Bir türlü kopamadık. Hele de Arap masalları ruhlarımızı daha bir TATMİN ediyor. Benim bile bile insanogluna masallar anlatarak uyutmak eylemine girismem, kendi varligim ile celismemdir. Simdilik verilecek yanitlardaki careyi, kendimden ve bireysel olarak buldum. Belki boylece hem de okurlar adina, masal dunyasi ile gercek dunya farki da; inancsal bilissel fark olarak ortaya cikar.
Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2013 12 yıl Bazı insanların RUH'u gerçeklerle tatmin olmaz. Bunu bilmelisin Evrensel-insan. benden yaptigin alintiyla baskasina misilleme mi yapiyorsun : ) Onların ruhlarını masal tatmin eder ancak. masal bu dunyadadir basina neler geldigi degil ; senin o seylere karsi nasil bir karakter yansimasi gosterdigin sana kar kalir ; iste imtihanin sirri kendini belli ediyor .. Bu alışkanlık küçüklükten gelmedir. bende niye oyle degil ? ben kucukken takkeli cubbeli tiplerden nefret ederdim ; onlari dinlemezdim .. hakikat ortaya kondu mu batil tutunamaz ; masal dedigin sey ote taraf icin degil ; bu taraf icin gecerli ; yillar sonra yasliliginin son doneminde bir masali yasadigini anlarsin : ) Hele de Arap masalları ruhlarımızı daha bir TATMİN ediyor. gercek nedir desem ? aciklayabilecek reel bir kaynak bulamazsin bir madde gosteremezsin bir sandalyeyi bile sert bir cisim olarak tanimlayamazsin : ) beyninde olusan bir goruntudur ispata calistigin sey .. beyin ise karanliktir .. madde var ama aslini idrak edemezsin ; o seyin tam tarifini yapmada aciz kalirsin .. renkler beynin yorumudur renkleri de ispatlayamazsin .. beyin karanlik ve korkunc bir yerdedir ; beynini gorsen korkarsin : ) sen bir masalin icinde can bulmus durumdasin .. bundan tek cikis yolun var o da maddenin ardindaki sirri kabullenmen
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.