Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Atatürk'ün Selanik'teki evinde Tayyip Erdoğan'ın yırttığı sayfa:


marti_name

Önerilen İletiler

Sanırım yazımda yazdığım gibi diğer bölümlerde yazdıklarımı zahmet edip okusaydınız böyle bir cevap vermezdiniz.ORDA görebilirdiniz açıklar için kapalılar tarafından söylenenleri ve yapılanları ama bu yazılarda belirttiğim gibi ben papaza kızıp oruç bozmuyorum.Bunları burda tekrar tekrar da anlatmak ve yazmak istemiyorum.

Başka başkanların ne yaptığı beni ilgilendirmiyor eğer bu tarzı kullanıyorsa bu hatalıdır.Sen oraya geliyorsan T.C nin başkanı olarak geliyorsun %24 seçmiş olmasına rağmen ve bütün bunları bir kenara bırakın bu herşeyden önce Türk örf ve adetlerine uymaz bu yaptığı hatadır ve" konuşma adabı devlet adabına uymuyor" demek bu kadar zor mu ama pardon bunu söylemek yerine konuyu saptırıp sizler ve bizlere indirgemek daha kolay

Ayrıca cezayirle ilgili sanırım tarih bölümünde bir konu var zahmet edip okusaydın bu bölüme de cevap verdiğimi görürdünüz.Ve doğrudur size bir konu da katılıyorum bu adamı fazla büyütmeye gerek yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Türkiye Cumhuriyeti basbakani insan degil mi? O da sizin gibi, benim gibi bir insan. Sinirlenir de, kizar da, cok ama cok dogaldir bu. Sayin Gelincik, avrupa ülkelerinden basbakanlarin gaflarini, kullandiklari argo kelimeleri bir duysaniz. Eski Almanya basbakani Helmut Kohl bir basin aciklamasi yapiyordu. Protesto eden kücük bir gruba Kohl dönerek, alin su ahmaklari (Idioten) mikrofonu kafalarinda kirarim simdi' demisti. Mitterand'in da cok bu tür vakalari olmustur. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Basbakani deyip o kadar büyütmeyin, o da bir insan :)

 

Bir baslik acarsaniz demissiniz evet ben dün bir baslik actim. Cünkü hep türbani tartismaktan bikkinlik geldi. Fransanin sözde ermeni soykirimini tanimasi konusunda bir öneri getirmistim. Biz de Ceyayir soykirimini taniyalim ve bir anma heykeli dikelim demistim, fikirlerinizi beklemistim de malesef actigim baslik silinmis, bulamadim :)

 

Haksizliklara karsi oldugunuzu belirtmissiniz. Peki insanlarin inanclari geregi baslarini örtmelerine ragmen, bir ideolojiymis gibi, din düsmanligi yapanlarin kullandigi yaklasimlara da karsi geliyor musunuz? Bir genc kizin, sadece inancindan ötürü basini kapattigi icin egitimini engellemelrine ne diyorsunuz? Onlara domuz benzetmesi yapanlara ne diyorsunuz? Hatta dipnot buna igrenc bir deyim kullandi bu konu hakkinda mücadele veriyor musunuz? Yoksa sizde o yasakci zihniyetten misiniz?

 

Haksizliktan bahsettiniz de.. Merak ettim.

 

Saygilarimla..

 

Ben kapali degilim ama kapali insanlarimizin yanindayim, cünkü onlar haklilar. :)

 

O canlının söylediklerinin haddi hesabı yok ki!!

Sen kimsin ki bir vatandaşa "ANANI AL DA GİT!" diyebiliyorsun!!!

(herhangi bir insana sen diyebiliyorsan KINANDIĞINI BİL!!)

 

Bu nedenle Kemalizme koyun sürüsü anlayışıyla bakanlara "balık hafızalı" demek geliyor içimden!!

Nereden çıkarıyorsunuz ki "sıkma başlar" haklıdır.

 

Kapalı olmak ve erkeğin boyunduruğu altında kalmak isteyen "SUUDİ ARABİSTAN'A,İRAN'A VEYA IRAK'A -gerçi şu an savaş var orada ama neyse;sonuçta zihniyet aynı!- gitsin.

 

Bu güzelim vatanın yönetim biçmi cumhuriyettir ve aksini isteyen istedikleri gibi bir rejime sahip ülkelerden birine gitsinler!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insan gibi tartis demissin, hayvan gibi mi tartistim ?

 

Hangi fikire bas edemedim? Ben burada bir fikirle bas etme kaygisinda degilim ki?

 

Kendi fikirlerimi söylüyorum, ben kemalizme karsiyim!

 

Gördügüm yanlislari söylüyorum, burada hakaret eden kisileri görmemezlikten gelipte benim provakatör sözümde takilip kalmissiniz. Basörtülü insanlara yapilan yakistirmalar cok insanca degil mi sayin 'insanca' tartisan arkadasim?

 

Saygilar

 

Kemalizme karşıysan hangi zihniyette olduğunu söyle de o zihniyette olan ülkeye git!!! :angry:

"yanlışlık" dediğin şey "KEMALİZM" mi??? :angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kemalizme karşıysan hangi zihniyette olduğunu söyle de o zihniyette olan ülkeye git!!! :angry:

"yanlışlık" dediğin şey "KEMALİZM" mi??? :angry:

 

 

Bir insanin diger insani su ülkeye bu ülkeye git deme hakki yoktur. Benim de atalarim bu ülkede savasti, benim dedem kurtulus savasi gazilerindendir. Savasmadi direk ama doktor(sihhiyeci) idi ve yaralilarin yaralarini sardi. Sen hangi hakla onun torununa baska ülkeye git deme cüretini gösteriyorsun?

 

Hem Almanya, hem de Türkiye'de yasiyorum ben. Türkiye benim vatanimdir. Hic kimse ama hic kimse baska bir ülke yolu gösteremez bana. Düsüncem ne olursa olsun.

 

Ben yasaklamalara karsiyim. Insanlarin her türlü haklarini kisitlayan yasaklamalara karsiyim. Bir ideolojiye sahip degilim. Bir 'izm'e ait degilim, kisitlamam kendimi. 'izm'e ait insanlar kisitlanmis insanlardir.

 

Erdogan'in bazi politikalarini begeniyorum, bazilarini begenmiyorum. Begenmediklerimide elestiririm. AKP taraftari da degilim, sadece bazen haksiz yerde üzerlerine gidildiginin kanaatindeyim.

 

Evet Kemalizm'e karsiyim, Seriata da karsiyim. Atatürk'ün uyguladigi gercek anlamda laikligi savunuyorum. Carpitilan laikligi degil. Türkiye'nin sadece demokratik, gercek anlamda demokratik bir ülke olmasini istiyorum.

 

Türkiye Cumhuriyet ile yönetiliyor ve de hep öyle kalacaktir. Sadece daha cok demokrasi ve özgürlük.

 

Saygilarimla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aydınlığa karşı olduğunuzu anlamıştım zaten bu aydınlık sizi boğuyor...

 

Türkiyenin başına Türban niye musallat edildi hiç düşündünüzmü...

 

Düşünmek tartışmak gerekiyor... Provakatörlük yapmak değil...

 

Düşündükçe çözülecek bunların hepsi...

 

Tartıştıkça çözülecek bunların hespi...

 

 

Demokrasi degil mi erdogan? Sonunda ayni fikire geldik. Aydinlik yasaklama midir? Evet haklisin düsünmek tartismak gerekiyor, suan dada onu yapiyoruz.

Yasaklamalar sadece insanda ilgi uyandirir, daha cok ragbet görür yasaklamis bir sey.

 

örnek vermek istiyorum. Kürtce dersler istendi, yasakti. Sonra kürtce kurslarina izin verildi, kurslar acildi dogu sehirlerimizde. Ve bir süre sonra kapatildilar. Neden? Ilgi yoktu, basvuru yok denecek kadar azdi. Bakin demek bir sorun yasaklama kaldirilinca kendiliginden cözülebiliyormus.

 

Demokrasi, orada ayni yoktada birlestik degil mi?

 

Saygilarimi sunuyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rüyamda ATATÜRK’ü gördüm

 

Dün gece eve geldiğimde çok yorgundum. Karpaz’ı gezmiş, Kaleburnu’nda mangal keyfi yapmış, dostum Ferit Öztürk’ün kızı Öykü ile dalından yeni dünya meyvesi tatma keyfi yaşamıştım.

Öylesine yorgundum ki, arabanın gazına basmaya takadim kalmadığından eve dönerken Oya hanıma bile geçilmiştim ilk kez. Eve gelince yorgunluktan kanapede uyuyakalmışım. Uykuya daldığımdan kısa süre sonra kendimi bir ağacın altında uzanmış buldum. Yeşil yaprakların arasından güneşi seyrediyorum. Havada çiçek kokusu, çevrede böcekler uçuşuyor. Birden yanıma doğru yaklaşan bir gölge ile irkildim.

 

Bir de ne göreyim : ATATÜRK

Atatürk’ü görür görmez, birden ayağa fırladım. “Hoşgeldiniz Ata’m. Buyrun, ne emredersiniz” dedim. “Otur bakalım şuraya” diyerek yanıma oturdu. Ben ayaktayım. “Otur genç, otur” diyerek çekerek yanına oturttu beni . Saygısızlık olmasın diye yavaşça yanına çöktüm. Gözlerinin çakmak çakmak olduğunu ilk kez fark ediyorum. Saçları düzgün biçimde taranmış. Temiz ve şık bir gömleği var. Sevecen ve inandırıcı bakıyor.

 

“__Biliyor musun” dedi, “Selanik’ten geliyorum”. “Orada beni vatandaşlarım hiç yalnız bırakmadı.”

“__Nasıl Ata’m ?” dedim. Atatürk devam etti :

“__Benim sık sık ziyaretime geliyorlar. Orada bir defterim var. Bu deftere duygularını yazarak benimle dertleşiyor Sevgili vatandaşlarım. Bu defter, benim defterim. O defter, yalnızca bana ait. Orada yazılanları yalnızca ben biliyorum. Bu defter, benim için büyük bir moral kaynağıdır” dedi.

.....Bir süre sesizce bekledi. “Geçenlerde çok canımı sıkan bir olay oldu” dedi ve yüzü asıldı. “Ne oldu Ata,’m?” diye atıldım.

“___Defterimin sayfalarını yırttılar. Defterime yazı yazarak bana duygularını aktaran çok vefakar ve sevdiğim bir vatandaşımın dilek ve şikayetlerinin olduğu sayfayı koparıp attılar.”

“___Nasıl olu Ata’m. Sizin defterinizi kim yırtabilir ? Kim buna cesaret edebilir?” diye sormaya kalmadan.

“___Benim vatandaşım ile aramdaki bağımdır defterlerim. Oralara her şeyi yazıp bana şikayetlerini iletebilirler. Benim vatandaşımın yazdıklarını yırtmaya kimsenin haddi olamaz. Bunu halkım affetmez. Kimse, benim kurduğum Cumhuriyetin başına gelip benim defterime el uzatamaz. Bunu affetmem” diyerek başını bulutlara kaldırdı Atatürk. Ayrılmadan önce yanaklarıma dokundu ve “beni unutmayın, beni yalnız bırakmayın” dedi.

 

Yavaşça ayağa kalkıp uçarak uzaklaştı yanımdan ve bulutlar arasında kayboldu. Arkasından dakikalarca baktım. Silueti gözümden kaybolmadı. Yaşadıklarıma inanamadım. Atatürk’ü, Atamızı görmüş ve onunla konuşmuştum. Atamızın defterine el uzatanlara karşı nefret doluydum.

 

Dün gece bir rüya gördüm. Bu rüyayı sizlerle paylaşmak istedim. Atamızın üzülmesini görmek, beni son derece rahatsız etmişti. Lütfen, Atamızın defterine el uzatmayalım. Onun anısına saygılı olalım. Atamız ile vatandaşın arasına girmeyelim.

____________________________

Yazar: BİROL ERTAN - 09 05 2006

 

 

Deminde belirttigim gibi, pastellenmis bir kemalizm propagandasi daha :)

Tipik provakatörlük davranislari, hep ayni, hem ayni, hep ayni...............

 

Lütfen yukarıdaki yazımı ve alıntıya bir bakın... Rüyamızdan bile korkar oldular... İnanılır gibi değil... Gerçekten de insanın aklı ermiyor... Çok garip çok...

.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar bu topiği ben açtım...tşk ederim ilgi gösterdiniz ama asıl amacım bu değil...yani bi insan buna nasıl cürret edebilir ? hiç bi kitapda yok mu bu işin bi cezası ? kimin üstüne vazife böyle bi defterden sayfa yırtmak ? dahada önemlisi olur olmaz şeylerin üzerinde haftalarca duran medya nerde ? neden örtbas ediliyor bu ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim bildiğimi tek bir kitap vardır ve o da Çağdaş laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN yazpmış olduğu devrimler ve yazmış olduğu destanıdır...

 

Sevgiyle kalın..

 

 

Ilk yazimda söylemistim, nihayet cikti agzindan :)

Söyle apacik, bu yadirganacak bir sey degil, inancsiz olabilirsin ama inanclara lütfen saygi göster.

 

Inanclari geregi yasamak isteyen insanlara da lütfen dil uzatma.

Irtica ya karsiysan, senin yaninda olurum ama, dine satasirsan iste o zaman karsinda olurum her zaman...

 

Tesekkürler

 

Son yazimdi bu konuda..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***

Çözümden yana taraf olan, objektif, sağduyulu, duygudaş arkadaşlar aranıyor.(!)

 

Oysa Demokrasiler bir tarafta iktidar erkini hepimiz adına ellerinde bulunduranlar,

Diğer tarafta,Yasama, Yargı, muhalefet gibi Demokratik Kurumlardan oluşur...

Ve bütün bu kurumların var olma nedeni biz vatandaşlar içindir...

Kim olursa olsun, size karşı olsun olmasın karşınızdakinin sesini keserseniz bunun adı demokrasi olmaz...

bu çark hep böyle dönmeyecek...

 

***

Ancak anlayan anlıyor anlayamayan da seçim zamanının gelmesini ve kapılarına kadar erzak dağıtılmasını bekliyor,

bu erzakların karşılığında satılık oyları var...

Bütün insanlardan aynı şeye gülmeleri ve aynı şeye ağlamaları beklenemez.

 

***

İnsana hissetmediği şeyleri söyletmek zorunda kalan nezaket kurallarını sevmiyorum.

 

***

insan damarına basıldığında sinirlendirildiğinde her şeyi söyleyebiliyor hakaret edebiliyor

kendi sevdiklerini yüceltirken başkalarının sevdiklerini aşağılayabiliyor

ve ne olursa olsun yanlışta olsa kendi doğrularını savunabiliyor.

 

***

%24 istediği kişiyi başa getirirken %76 nın aklı nerdeydi

konuşma hakkını kendi kendine elinden alanlar şimdi hiç susmuyorlar.

Birinci sınıf çözümler birinci sınıf adamlarla üretilir.

 

***

Ne diyelim allah sonumuzu hayır etsin

 

***

TC KANUNULARINA GÖRE SUÇ İSE GEREKENİ YASAL ÇERÇEVE İÇİNDE YAPARSIN.

 

Bu tarz mahalle kabadayısı tarzıyla verilen cevaplar ve hareket tarzı hangi ülkenin olursa olsun başbakanına yakışmaz.

 

***

Gerçi çoğu zaman yerli yersiz kullanılıyor ama ben genede yazayım."Susma sustukça sıra sana gelecek"

 

***

MOLİER'in dediği gibi "her aptal kendini övecek başka bir aptal bulabilir"

 

***

Molierin sözü -herkes kendi gibi olanı beğenir ve över -anlamında alınmalıdır.

Sadece kelime anlamıyla bir atasözünün veya deyimin ne demek istediği anlatılamaz.

 

***

eğitimli bir insanım,çok okurum haksızlıklara hangi taraf olursa olsun karşı çıkarım.

Şu anda bir olumsuzluk tartışılıyorsa bunun hakkındaki görüşlerimi de objektif olarak belirtirim

 

***

Sanırım yazımda yazdığım gibi diğer bölümlerde yazdıklarımı zahmet edip okusaydınız böyle bir cevap vermezdiniz.

 

***

Ayrıca cezayirle ilgili tarih bölümünde bir konu var zahmet edip okusaydın bu bölüme de cevap verdiğimi görürdünüz.

Muhalefet olurken yada eleştirirken, saygı kavramını unutmamak gerekir.

Herkes düşüncelerinde ve ifadelerinde özgür olmalı, hakaret, aşağılama olmaması şartıyla..

 

***

Anlamayan anlamıyor..

 

***

Atatürk bir önderdir, saygıyla andığımız, milletimiz için yaptıklarına minnettar olduğumuz,

Allah’ın rahmetine kavuşmuş(mekanı cennet olsun), Türk'lerin atasıdır.

 

***

Bir Başbakan halkını temsil eder, görgü ve edep konusunda başarısızdır kendisi diye düşünebilirsiniz.

 

***

Sadece olumsuzluklari görmek ise baska bir ideoloji altinda, körü körüne baglanilmis politika güdmektir.

 

***

Mevlana'dan bir güzel söz

 

Her gün bir yerden göçmek ne iyi

Her gün bir yere konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş

Ne kadar söz varsa düne ait

Simdi yeni sözler söylemek lazım...

 

***

İnsan gibi tartış demişsin, hayvan gibi mi tartıştım?

Hangi fikirle baş edemedim? Ben burada bir fikirle bas etme kaygısında değilim ki?

Kendi fikirlerimi söylüyorum, ben Kemalizm’e karşıyım!

 

***

Türkiye benim vatanımdır. Hiç kimse ama hiç kimse başka bir ülke yolu gösteremez bana. Düşüncem ne olursa olsun.

 

***

Evet Kemalizm'e karsıyım, Şeriata da karsıyım. Atatürk'ün uyguladığı gerçek anlamda laikliği savunuyorum.

Çarpıtılan laikliği değil. Türkiye'nin sadece demokratik, gerçek anlamda demokratik bir ülke olmasını istiyorum.

 

***

Türkiye Cumhuriyet ile yönetiliyor ve de hep öyle kalacaktır. Sadece daha cok demokrasi ve özgürlük.

Aydınlığa karşı olduğunuzu anlamıştım zaten bu aydınlık sizi boğuyor...

Türkiye’nin başına Türban niye musallat edildi hiç düşündünüz mü...

Düşünmek tartışmak gerekiyor... Provokatörlük yapmak değil...

Düşündükçe çözülecek bunların hepsi...

Tartıştıkça çözülecek bunların hepsi...

Kemalizm’e koyun sürüsü anlayışıyla bakanlara "balık hafızalı" demek geliyor içimden!

Bu tür söylemlere hiç bir şekilde katılmıyorum...

 

Bu ülke hepimizin... Bu ülkede birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor....

 

Bunu yaparken birbirimizi anlamaya ve birbirimizi iyi analiz etmeye ihtiyacımız var...

 

Birilerini oraya buraya göndererek sorun çözüldüğü hiç bir yerde görülmemiş....

 

Bu işin çözümü demokrasidedir. İnanının bana çözüm çok uzak değil...

 

Her şey herkesin önünde oluyor....

 

Demokrasiyi savunun diyorum...

 

Onu savunurken farklılıklarınızı analiz edin.

 

Bunu yaparken anlayın anlatın tartışın ve başarın...

Demokrasi değil mi Erdoğan? Sonunda ayni fikre geldik. Aydınlık yasaklama mıdır?

Evet haklisin düşünmek tartışmak gerekiyor, şuanda da onu yapıyoruz.

Yasaklamalar sadece insanda ilgi uyandırır, daha çok rağbet görür yasaklanmış bir şey.

 

***

Örnek vermek istiyorum. Kürtçe dersler istendi, yasaktı. Sonra Kürtçe kurslarına izin verildi,

kurslar acildi doğu şehirlerimizde. Ve bir süre sonra kapatıldılar. Neden? Ilgi yoktu, başvuru yok denecek kadar azdı.

Bakin demek bir sorun yasaklama kaldırılınca kendiliğinden çözülebiliyormuş.

Ben nasıl girdim seninle tartışmaya hiç fark ettin mi?

 

Sen çok güzel tartışan bir arkadaşımızı provokatör diye çok ucuz bir yolla susturmak istedin...

 

***

Hepsi bu tartışmak ve tartışmanın sonunda yeni şeyler öğrenmek güzel...

 

Sendende yeni şeyler öğrendim ve çok mutluyum...

Ben teşekkür ederim, bende senden yaptığım hatayı öğrendim.

arkadaşlar bu topiği ben açtım...

Doğru sözlere ne denir ki…

 

Şöyle kısa bir özet yapmak istedim…Herkesin söylediklerinden,

 

Kendilerinin doğrularını seçtim, Yukarıdaki özet alıntılar ortaya çıktı....

 

***

 

Kıssadan hisse ben de şu sonucları çıkardım…

 

Sizinle aynı görüşü de paylaşsa eğer hata yapıyorsa, haksızlık yapıyorsa eleştirin,

 

Bu tür söylemlere hiç bir şekilde katılmıyorum... Diyebilerek,

 

Eleştirip doğrularınızı gösterin ki o ve sizin düşünceleriniz yücelsin,

 

Ortak görüşleriniz tutarlı ve doğru yerlere gelsin…

 

Bu ülke hepimizin olduğu gerçeğini...

 

Bu ülkede birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini....

 

Bunu yaparken birbirimizi anlamaya ve birbirimizi iyi analiz etmeye ihtiyacımız olduğunu...

 

Birilerini oraya buraya göndererek hiç bir sorunun çözülemeyeceğini....

 

Çözümlerin demokrasi içerisinde her zaman var olduğunu...

 

Anlamamız gerekiyor…

 

Ve Sevgili Erdoğan’ın geriye kalan içten ifadeleriyle devam etmek istiyorum…

 

***

İnanının bana çözüm çok uzak değil...

 

Her şey herkesin önünde oluyor....

 

Demokrasiyi savunun diyorum...

 

Onu savunurken farklılıklarınızı analiz edin.

 

Bunu yaparken;

Anlayın,

Anlatın,

Tartışın,

ve başarın...

 

***

Birde iki kişinin, sağduyulu ve duyarlı iki insan olmalarına örnek öyle güzel bir diyalog var ki.

 

'erdogan'

“tartışmak ve tartışmanın sonunda yeni şeyler öğrenmek güzel...

Sendende yeni şeyler öğrendim ve çok mutluyum...”

 

'Abendstern'

“Ben teşekkür ederim, bende senden yaptığım hatayı öğrendim.”

 

***

 

Bana kalırsa tartışmalarımızda;

 

Çözümden yana taraf olan, objektif, sağduyulu, duygudaş arkadaşlar aranıyor.(!)

 

 

 

Herkese sevgiler saygılar

 

*tna

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rüyamda ATATÜRK’ü gördüm

 

Dün gece eve geldiğimde çok yorgundum. Karpaz’ı gezmiş, Kaleburnu’nda mangal keyfi yapmış, dostum Ferit Öztürk’ün kızı Öykü ile dalından yeni dünya meyvesi tatma keyfi yaşamıştım.

Öylesine yorgundum ki, arabanın gazına basmaya takadim kalmadığından eve dönerken Oya hanıma bile geçilmiştim ilk kez. Eve gelince yorgunluktan kanapede uyuyakalmışım. Uykuya daldığımdan kısa süre sonra kendimi bir ağacın altında uzanmış buldum. Yeşil yaprakların arasından güneşi seyrediyorum. Havada çiçek kokusu, çevrede böcekler uçuşuyor. Birden yanıma doğru yaklaşan bir gölge ile irkildim.

.

.

.

Dün gece bir rüya gördüm. Bu rüyayı sizlerle paylaşmak istedim. Atamızın üzülmesini görmek, beni son derece rahatsız etmişti. Lütfen, Atamızın defterine el uzatmayalım. Onun anısına saygılı olalım. Atamız ile vatandaşın arasına girmeyelim.

____________________________

Yazar: BİROL ERTAN - 09 05 2006

Rüyalara inanırım. Hepsinin değilse bile bazılarının gerçekten yol gösterici ve uyarıcı olduğuna üzerinde düşünülmesi gerektiğine de inanırım ama inandığım bir şey daha var görülmediği halde görülmüş gibi anlatılan rüyaları anlatanlara melekler **** eder. Umarım yazdıkların doğrudur. yoksa bilesin ki meleklerin ***** üzerinedir ve bu çok büyük bir günahtır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SARDUNYAM Senin başbakan olduğunu düşünüyorumda bence eleştirdiğin insandan farklı davranmazdın demek ki insan damarına basıldığında sinirlendirildiğinde her şeyi söyleyebiliyor hakaret edebiliyor kendi sevdiklerini yüceltirken başkalarının sevdiklerini aşağılayabiliyor ve ne olursa olsun yanlışta olsa kendi doğrularını savunabiliyor. Çünkü Allah insanı böyle yarattı. O da bir insan ve sırtında 60 milyon insan gibi bir yük var. Bu durumda sana söyleyebileceğim tek şey var Tencere dibin kara

dil böceği

ben başbakan değilim, o bakımdan zaman zaman kendimi kontrol edemediğim olmuştur... bir göreve kalkışırsanız onu layıkıyla yapmanız gerekir. eğer bir ülkeye liderlik için soyunuyorsanız, kendinizi her anlamda iyi yetiştirmiş ve geliştirmiş olmanız gerekir... yoksa bu işe cürret etmemelisiniz... ne demek 60 milyon yük var ben mi dedim ona bu yükü sırtlan diye... kendi seçimi bu göreve talip olmak. eğer geldi ise bu göreve onu ya doğru düzgün yapacak ya da yapmayacak ve gidecek...

son söylediğin sözü de kınıyorum, yakıştıramadım... çok seviyesiz.

kimi sevdiğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Değerli arkadaşlar,

Gerek sağ ve gerekse sol eğilimli düşünen insanlarımızın Türkiye'de mevcut olan internetteki forum ortamını çok iyi değerlendirmesi gerekir.Teorik anlamda forum üyelerinin yüzyüze geldiğini düşünün,fikir farklılığının olabileceği kaygı ve korkusuyla ilk planda birbirlerine özel hayatları ve siyasi düşünceleri hakkında görüş bildirmekten kaçınırlar.Yüz yüzden utanır konumuna gelirler.Bu normal bir yaklaşımdır.

Zaman geçtikçe milliyetçiliği savunan benim gibi insanlar da her iki uç düşünceyi ortak paydada buluşturmaya özen gösterirler.

Fethi Dördüncünün yazdıklarına gelince;yaşadığı ortamdan kaynaklanan ruh hali içinde Atatürkü peygamber gibi göstererek,AKP'ye hakaret etmiş olabilir.Bu durum,onun yaşı ve tecrübeleri gözönüne alındığında akıl hastası olduğunu göstermez;sadece ve sadece 5 yıl boyunca giderek artan stress halinde bulunduğunu gösterir.

Özel veya resmi görevlerde bulunan kişilerin hemen her açıdan baskıya maruz kalmadıkça böyle sözler söylemesi veya olaylara tepki göstermesi olası değildir.Fikir ve düşüncelerimizden kaynaklanan davranışlar,ancak bireyin kendisini bağlar.Fikir ve düşüncelerimiz evrensel anlamda ne kadar tutarlıysa,o kadar çevre tarafından takdir görecektir.Çevrenizde bulunan insanlar sizlerin görüş,düşünce ve davranışlarını örnek almak isteyeceklerdir.Olaylara argo tarzı yaklaşımlar,ancak ve ancak argo kelimelerden anlayan insanlara hitap edecek;argo tarzı yaklaşımları hayat felsefesi olarak benimsememiş insanlar için tutarsız karşılanacaktır.

Zaman zaman hepimiz değişik ortamlarda ortamına göre argo sözcükler kullanmışızdır.Bunu kullanırken ve bir olayı,fikri veya düşünceyi anlatırken,karşımızdaki insanın yüz ifadelerine ve davranışlarına bakmalı ve "empati" denen ve karşımızdaki insanın bizim fikir,görüş ve düşüncelerimizi nasıl değerlendirdiğini önceden kestirebilme anlamına gelen sosyolojik bir kavramı unutmamalıyız.Karşımızdaki insan,sizin görüşlerinize katılıyorsa ve değer veriyorsa sizin sözünüzü kesip hiç tepki vermeden can kulağıyla dinler.Katılmıyorsa,ya yüzüne tiksindirici bir ifade verir ya da sizin bulunduğunuz ortamdan çeker gider.

Doğal olarak bunu forum ortamında anlamak zordur.Bu nedenle,mümkün olduğunca hakaret ve küfür içermeyen yazıların yazılmasıyla,bunları okuyacak insanların empatisi kazanılmış olur.

Görüşleriniz bazen sempati ve/veya antipati uyandırabilir.Bu sorun değildir.Uygun bir dille tartışılarak bu sorun da giderilebilir.

Dalé Carnegié'nin kitapları,sanırım bu konuda bazı arkadaşlarıma faydalı olacaktır.Yazarın iş ve ailesel hayatta insanlara davranış biçimlerini öğreten çok değerli eserleri olduğu gibi,batı ülkelerinde Carnegié okullarında bu tür meslek sonrası eğitimler de verilmektedir.

 

Saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye Cumhuriyeti basbakani insan degil mi? O da sizin gibi, benim gibi bir insan. Sinirlenir de, kizar da, cok ama cok dogaldir bu. Sayin Gelincik, avrupa ülkelerinden basbakanlarin gaflarini, kullandiklari argo kelimeleri bir duysaniz. Eski Almanya basbakani Helmut Kohl bir basin aciklamasi yapiyordu. Protesto eden kücük bir gruba Kohl dönerek, alin su ahmaklari (Idioten) mikrofonu kafalarinda kirarim simdi' demisti. Mitterand'in da cok bu tür vakalari olmustur. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Basbakani deyip o kadar büyütmeyin, o da bir insan :)

 

 

evet başbakanda insan tabiki, insanca zaafları var, parasal hırs mesela, kabadayılık mesela, argoluk mesela, banane Alman başbakanından onu almanlar düşünsün ben bu tarz bir başbakan istemiyorum... Türban konusunu çok umursadıklarını mı düşünüyorsunuz... onlar türbanlı insanlarımızın sırtından iktidara geldiler... asla da çözmezler... çünkü çözüm istemiyorlar, gerilim istiyorlar... istedikleri her türlü yasayı çıkarabiliyorlar neden türbanı çözmüyorlarda demagojisini yapıyorlar sizce? çünkü seçim yaklaşıyor yakında basbas bağırdığını duyarsınız yine...

sizin bu yaptığınız ne olursa olsun ne yaparsa yapsın isterse vatanı satsın arkasındayız demek oluyor... siz sevseniz bile en azından dürüst olun ve hataları hoşgörmeyin...

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet başbakanda insan tabiki, insanca zaafları var, parasal hırs mesela, kabadayılık mesela, argoluk mesela, banane Alman başbakanından onu almanlar düşünsün ben bu tarz bir başbakan istemiyorum... Türban konusunu çok umursadıklarını mı düşünüyorsunuz... onlar türbanlı insanlarımızın sırtından iktidara geldiler... asla da çözmezler... çünkü çözüm istemiyorlar, gerilim istiyorlar... istedikleri her türlü yasayı çıkarabiliyorlar neden türbanı çözmüyorlarda demagojisini yapıyorlar sizce? çünkü seçim yaklaşıyor yakında basbas bağırdığını duyarsınız yine...

sizin bu yaptığınız ne olursa olsun ne yaparsa yapsın isterse vatanı satsın arkasındayız demek oluyor... siz sevseniz bile en azından dürüst olun ve hataları hoşgörmeyin...

selamlar

 

sevgili sardunyam

 

Siz istiyosunuz diye hemen degisilsin basbakan. Kimi önerirsiniz?

 

Türban sorununu bugün cözerler evet ama darbe ?

Onlar bilmiyorlar mi baslarina gelecekleri? Ordu tetikte bekliyor. AKP ye kalsa coktan serbest kalirdi merak etmeyiniz.

 

Erdogan hic dgeilse türbanlilarin sirtindan gelmis iktidara, bazi muhalefetler gibi Atatürkü kullanmiyorlar, ne güzel.

 

Su satma kelimelerini kullanmayin lütfen. Menderese de öyle demisti sizin gibi düsünenler. O da satiyordu güya memleketi, yüce insan idam edildi.

 

Gerilimi isteyenler ortada bence. Erdogan degil, gerilimi yapanlar, huzursuzluk cikaranlar, neredeyse Erdogan kac defa WC'ye gidiyor skandal (!) diye haber de cikarsa sasirmam artik. O kadar kolay degil insanlari damgalamak efendim.

 

Hayal ürünleriyle yola cikarak, vatan satiliyor safsatasina inandirmaya calisin siz insanlarimizi. Beni inandiramazsiniz. Irtica da yok, bu da iktidari yikabilmek icin kullanilan bir koz.

 

Amerikan isbirlikciligini acaba Erdogan mi yapiyor, yoksa her gün yeni bir karalama kampanyasi düsünen sahislar mi? Nereden nasil saldiracaklarini sasiran muhalefet mi?

 

Iki muhalif var suan, biri baykal, digeri perincek.. Yoruma gerek yok :)

 

Saygilarimla..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir gün yolum Selanik'e düşerse...

 

Bu küfür ve tazminat davalarına aklım hiç ermedi... Ayıptır söylemesi, çok tazminat ödedim. Mesela, bir tarihte, çok satışlı gazetelerden biri, zamanında Adalet Bakanlığı müsteşarlığı da yapmış değerli bir zatla ilgili "seks skandalı" haberleri yapmıştı.

 

Müsteşar meğer çok çapkınmış.

 

Olabilir. Çapkınlık, bazen, kimileri nezdinde övünülecek bir meziyettir de. Mümkün.

 

Fakat, büyük çoğunluğu yalanlanmayan iddialar (bu iddiaları sıralamaya kalksam Yeni Şafak'ı poşet içinde almak zorunda kalırsınız), değerli müsteşarı görevinde "şaibeli" kılıyordu ve yazımda bu sözcüğü (şaibeli sözcüğünü) kullandığım için ağır bir tazminat cezasına çarptırıldım.

 

Mahkeme kısa sürede neticelendi.

 

Değerli müsteşar da parasını çatır çatır tahsil etti.

 

Bu "çatır çatır tahsilata" bir örnek de, Ankara temsilcimiz Mehmet Ocaktan'dan verelim. Sakin bir insan olarak bilinen Ocaktan, geçen yıl, bir yazısında, bazı Yargıtay üyelerini, yemekte de kullanılan faydalı bir bitkiye benzetmişti. Hemen dava açıldı, mahkeme iki hafta gibi rekor bir sürede neticelendi ve arkadaşımız yasal faiziyle birlikte 100 küsur milyar lira tazminat cezasına çarptırıldı. Tahsilat da tabii çatır çatır oldu.

 

Daha önce de yazmıştım:

 

Hiç kimseyi mahkemeye vermedim. Vermem de. Küfredenlere gülüp geçtim. Bundan sonra da adliye adliye koşturacak halim yok. Adam küfrediyorsa, küfrediyordur. Bu onun düzeyini, kalitesini gösterir.

 

Bu prensibimi bir tek mevkute için bozdum. Beni sürmanşetten "Utanması da yok" diye hedef gösteren saygın işadamı Aydın Doğan'ın bir gazetesini ve o gazetenin saygın bir yazarını mahkemeye verdim. Saygın yazar şunları yazmıştı: "İktidarın yalaka köpeği kemik bulmuş gibi havlıyor."

 

Üçüncü yıla girdik, Emin Çölaşan'ın ifadesiyle "tık" yok.

 

Bizim avukatların beceriksizliği mi, karşı tarafın ustalığı mı, mahkeme heyetinin ağırlığı mı, bilemiyorum. Kaldı ki, bizimkilerin beceriksiz olduğunu hiç zannetmiyorum; bilakis, tuttuğunu koparan arkadaşlar.

 

Gel gör ki, bu davayı kazanamıyoruz.

 

Birkaç yıl daha sürüncemede kalsa, dava zaman aşımına uğrayacak.

 

Sadece bu satırların yazarı mı?

 

Başbakan Erdoğan ve müsteşarı da açtıkları davaları kazanamıyorlar. Hadi Başbakan işi otomatiğe bağladı, neredeyse her şeye (kedi, kuş, sincap karikatürlerine bile) dava açıyor ve bence yanlış yapıyor. Peki müsteşar nasıl oluyor da açtığı davaları kaybediyor?

 

Hatırlayacaksınız, vaktiyle Başbakan Erbakan'a "pez..." diye hakaret eden bir mütekait general, Erdoğan'ın müsteşarını "Cumhuriyet düşmanı" olmakla suçlamış, ağza alınmayacak laflar sıralamıştı.

 

Müsteşar tazminat davası açtı ve kazandı. Ama bir üst mahkeme kararı bozdu. Bozma gerekçesindeki cümle çok ilginçti: "Müsteşarın görüşleri Anayasa'ya aykırı olduğu için..."

 

Demek ki, Anayasa'ya aykırı görüş ileri sürmek, üçüncü kişilere "hakaret etme özgürlüğü" tanıyor...

 

Küfür ve tazminat davalarında durum bu. Bakalım mahkemeler, Atatürk'ün evindeki hatıra defterine hükümet ve bakanlar kurulu aleyhinde edepsiz şeyler yazan yüksek orman mühendisi Fethi Dördüncü hakkında nasıl bir hüküm verecek?

Sabah gazetesinin "Fethi Dede" diyerek, neredeyse cezadan muaf sevimli bir figür haline getirdiği 82'lik Fethi Dede hatıra defterine ne mi yazmıştı? "Bunlar kafir Atam, bunlar hırsız..." Mahkeme safahatını bilmem, ama, bir gün yolum Selanik'e düşürse, ben de aynı deftere şuna benzer şeyler yazmak istiyorum: "Kendilerini Atatürkçü diyenlere bir haller oldu Atam. Atatürkçülük, ne yazık ki, iyi eğitimli, ama ağzı bozuk mühendislere kaldı..."

 

Ahmet Kekec / Gazeteci, Yazar, Yeni Safak

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sevgili sardunyam

 

Siz istiyosunuz diye hemen degisilsin basbakan. Kimi önerirsiniz?

 

Türban sorununu bugün cözerler evet ama darbe ?

Onlar bilmiyorlar mi baslarina gelecekleri? Ordu tetikte bekliyor. AKP ye kalsa coktan serbest kalirdi merak etmeyiniz.

 

Erdogan hic dgeilse türbanlilarin sirtindan gelmis iktidara, bazi muhalefetler gibi Atatürkü kullanmiyorlar, ne güzel.

 

Su satma kelimelerini kullanmayin lütfen. Menderese de öyle demisti sizin gibi düsünenler. O da satiyordu güya memleketi, yüce insan idam edildi.

 

Gerilimi isteyenler ortada bence. Erdogan degil, gerilimi yapanlar, huzursuzluk cikaranlar, neredeyse Erdogan kac defa WC'ye gidiyor skandal (!) diye haber de cikarsa sasirmam artik. O kadar kolay degil insanlari damgalamak efendim.

 

Hayal ürünleriyle yola cikarak, vatan satiliyor safsatasina inandirmaya calisin siz insanlarimizi. Beni inandiramazsiniz. Irtica da yok, bu da iktidari yikabilmek icin kullanilan bir koz.

 

Amerikan isbirlikciligini acaba Erdogan mi yapiyor, yoksa her gün yeni bir karalama kampanyasi düsünen sahislar mi? Nereden nasil saldiracaklarini sasiran muhalefet mi?

 

Iki muhalif var suan, biri baykal, digeri perincek.. Yoruma gerek yok :)

 

Saygilarimla..

keşke istememle değişebilseydi... :)

ama maşesef o kadar etkili ve yetkili değilim. türbanı çözmek istiyorlarda darbeden korkuyorlar he, onun için mi askerin yetkisini kısıtlıyorlar, terorist başını serbest bıraktıracak yasayı (6.madde) araya sıkıştırıveriyorlar, toprak satma konusunda yasa çıkartabiliyorlar, eğitimin içini boşaltan yasayı çıkartabiliyorlar. v.s. ama türbana gelince darbe siz inanıyormusunuz buna sahiden... Türkiye'de bundan sonra öyle kolay lolay darbe olmaz, ancak gerekmedikçe.

 

sizi inanıp inanmamanız umurumda değil. 4 ayda 400.000 m2 lik alanın yabancılara satıldığını, Alanya'nın Alman şehri gibi olduğunu, ege kıyılarımızın yabancılara bırakıldığını umursamamanız normal çünkü siz ancak türbanı umursarsınız, iktidardaki hükümette sizin gibi düşündüğünden bunlara kafa yormazsınız, ne önemi var tabi canım alt tarafı kanla alınmış topraklar, belli bir miktara satılmasının mahsuru yok. Siz ingiltere'de yabancılara hiç bir şekilde menkul satılmadığını biliyormusunuz, en uzunu 49 yıllığına kiralanıyor. ama sizin için vatan toprağı paradan daha değersiz olabilir bizim için herşeyden daha değerli...

 

Amerikan işbirlikçisi aramızda çok miktarda var... biz onları biliyoruz, tanıyoruz. Baykal Tayyip Erdoğana seçimden sonra çok destek verdi. tek başına iktidara gelmişti ve yapılması gereken çok şey vardı. o zaman desteklemişti, şimdi ne oldu sizce desteğini çekti. Yoksa bilmediğiniz işler mi var işin içinde.

 

Görmek istemeyen göze ışık ne yapsın. Siz görmek istediğinizi görüyorsunuz, sizin için yapılacak hiç bir şey yok ama ALLAH'a şükür ki bu milletin çoğu sizin gibi değil...

 

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

keşke istememle değişebilseydi... :)

ama maşesef o kadar etkili ve yetkili değilim. türbanı çözmek istiyorlarda darbeden korkuyorlar he, onun için mi askerin yetkisini kısıtlıyorlar, terorist başını serbest bıraktıracak yasayı (6.madde) araya sıkıştırıveriyorlar, toprak satma konusunda yasa çıkartabiliyorlar, eğitimin içini boşaltan yasayı çıkartabiliyorlar. v.s. ama türbana gelince darbe siz inanıyormusunuz buna sahiden... Türkiye'de bundan sonra öyle kolay lolay darbe olmaz, ancak gerekmedikçe.

 

sizi inanıp inanmamanız umurumda değil. 4 ayda 400.000 m2 lik alanın yabancılara satıldığını, Alanya'nın Alman şehri gibi olduğunu, ege kıyılarımızın yabancılara bırakıldığını umursamamanız normal çünkü siz ancak türbanı umursarsınız, iktidardaki hükümette sizin gibi düşündüğünden bunlara kafa yormazsınız, ne önemi var tabi canım alt tarafı kanla alınmış topraklar, belli bir miktara satılmasının mahsuru yok. Siz ingiltere'de yabancılara hiç bir şekilde menkul satılmadığını biliyormusunuz, en uzunu 49 yıllığına kiralanıyor. ama sizin için vatan toprağı paradan daha değersiz olabilir bizim için herşeyden daha değerli...

 

Amerikan işbirlikçisi aramızda çok miktarda var... biz onları biliyoruz, tanıyoruz. Baykal Tayyip Erdoğana seçimden sonra çok destek verdi. tek başına iktidara gelmişti ve yapılması gereken çok şey vardı. o zaman desteklemişti, şimdi ne oldu sizce desteğini çekti. Yoksa bilmediğiniz işler mi var işin içinde.

 

Görmek istemeyen göze ışık ne yapsın. Siz görmek istediğinizi görüyorsunuz, sizin için yapılacak hiç bir şey yok ama ALLAH'a şükür ki bu milletin çoğu sizin gibi değil...

 

selamlar

 

 

Sevgili sardunyam

 

Antalya ve Ege'deki yabanci mal sahipleri yeni degil, bilginize. Almanlar seneler öcesinden Antalya, Marmaris, Kapadokya vs bu gibi turistik beldelerden evler, villalar, yatlar almislardir. Bunu da simdiki iktidara yüklemenize sasirmadim. Almanin, Avrupanin zengini Türkiye'nin iklim güzelliginden, doga güzelliginden cok etkilenmistir ve de yazliklar almaktadirlar bu dogru. Benim alman komsumunda Datca 'da bir villasi var. sadece Türkiye degil, Yunanistan, spanya ve Italya'ya da yogun sekilde almanlardan ilgi var. Almanya iklimini belki duymussunuzdur, bir gün günes, ertesi gün yagmur, bir de bakmissiniz kar yagmis. Doga güzelligi hemen hemen hic yoktur.

 

Peki Almanya'da ki Türkler? Bizlerde burada ev sahibi oluyoruz, ev aliyoruz, is yeri aliyoruz, tarla bahce aliyoruz. Neden alman hükümeti sizin gibi cikip, ülkemizi satiyorlar demiyorlar. Yahu cok komiksiniz gercekten. Bana görmek istediginiz gibi görüyorsunuz diyorsunuz ama sizin yaptiginizda farkli dgeil ki.

 

Lütfen üzeri örtülü bu vatani sevmiyorsunuz deyimlerinde bulunmayiniz. Bir söz vardir. Iman ve Para kimde bilinmez diye.

 

Vatan sevgisi vatanimi satiyorlaaaaaaar, irtica geliyoooor diye bagirmak degildir!

 

Saygilarimla..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ALINTI(DİPNOT @ May 10 2006, 03:23 PM)

 

Ben de Atatürk'ümüzün ümmetiyim sevgili abendstern...

Çünkü Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüzde bana göre bir peygamber, Elektriği bulan edisonda ve sosyolak Maks Weber gibi yani...

Sen Arabın peygamberine, ben ise Türk'ün peygamberine inanıyorum...

Ben Mustafa Kemal ATATÜRK'E inanıyorum...

Bu ülke değerlerine sahip çıkılmadığı ölçüde yabancıların boyunduruluğundan kurtulumayacaktır ve onların oyunlarına alet olmaya devam edecektir...

Lütfen bu Ülkenin liderine sahip çıkın...

Arap milliyetçiliğinin ve bize düşman Arabın, Suudinin vb. nin değil...

Ülkemizi ziyaret eden müslüman liderlerin eşleri bile başları açık ve alınları dik bir şekilde gelirken... Bizim dini politikaya alet eden allahın ********** başlarını bağlamaktan büyük zevk almaktadırlar...

Ne için?

Tabiki dini sömürmek,

Tabiki dini politikalarına alet etmek,

Tabiki eğitim düzeyi bul halkı etkilemek ve oylarını almak için...

Ah benim halkım..

Zavallık halkım...

Ne tür oyunlara geldiğini bir bilebilse.

Bir bilebilse dinin dolar ve euro ettiğini...

Bir bilebilse gerçek, ulusalcı ve vatansever kimliği ile vatandaş olabilmenin onuru ve erdemini...

Bir bilebilse...

Saygılarımla...

 

Buyurun, sizin anlayisinizla VATANSEVER! %99 oraninda müslüman olan bir ülkeye dinsizlik getirme cabalarinda. Ama tabii ki acikca diyerek, müslüman halkin tepkisini almamak icin sinsi bir sekilde yapiyordu ki ben onun maskesini düsürene kadar. Muhammed adini bile duymakta rahatsiz olan bu sahisa yorumunuzu görmek istiyorum sardunyam. Her yazdiginin altina neredeyse imzanizi atiyordunuz. Bu yazisinida bir yorum getirin. Bu bir ricadir elbette...

 

Simdi daha iyi anlayabiliyorum, dindar insanlar (bilgili olmayanlar, gercegi ayirt edemeyenler) neden Atatürk düsmani oluyorlar. Bu ve bunun gibi Atatürk'e Peygamber diyen ve müslümanlari asagilayan sahislar yüzünden. Türkiye icin gercek bir tehlike esas budur.

 

Saygilarimla..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsrailin bugünkü Durumuna Filistin topraklarını satın alarak geldiğini hatırlatırım. Ve bugün İsrailli kadınlar Urfaya gelip çocuklarını orada doğuruyorlar, sizce neden İsrailde kadın doğumcu yok mu? İyiniyetin fazlası gaflettir, daha da fazlası ihanettir...

ALLAH'a şükür ki Vatansevmenin ne olduğunu biliyorum... Sizden öğrenecek değilim... Keşke siz haklı çıksanız bu konuda keşke ben yanılsam... Vatan bizim için vazgeçilmez mutlaka sizin içinde öyledir, ama aramızda ki fark ben objektifim, taraf değilim. Kimseye hatır gönül bağım yok, özellikle devletin başına gelenlere o bakımdan sizin kadar hoşgörülü olamayacağım...

Almanlar Türklere bu kadar büyük ölçüde toprak satmıyorlar, özellike Eskişehirde ve Sinopta bor madeni yataklarını satın alıyorlar, sizce neden?

İzmirde ise insanları tedirgin edecek kadar büyük ölçüde satınalma var, geçmiştede satılıyordu biliyorumancak bugünkü ölçüde değildi, haçlı zihniyetinin son oyunu bu, savaşla alamadıklarını, para ile alıyorlar, çünkü yeraltı ve yerüstü zenginliği ve Türkiye'nin coğrafik konumu gözlerini kamaştırıyor...

"sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ne de Hristiyanlar asla senden razı olmazlar... eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan bilmiş ol ki, Allah'tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı bulamazsın" bakara 120

"Ey inananlar! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır"maide 51

Allah'ın selamı ve koruması hepimizin üzerine olsun arkadaşım...

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsrailin bugünkü Durumuna Filistin topraklarını satın alarak geldiğini hatırlatırım. Ve bugün İsrailli kadınlar Urfaya gelip çocuklarını orada doğuruyorlar, sizce neden İsrailde kadın doğumcu yok mu? İyiniyetin fazlası gaflettir, daha da fazlası ihanettir...

ALLAH'a şükür ki Vatansevmenin ne olduğunu biliyorum... Sizden öğrenecek değilim... Keşke siz haklı çıksanız bu konuda keşke ben yanılsam... Vatan bizim için vazgeçilmez mutlaka sizin içinde öyledir, ama aramızda ki fark ben objektifim, taraf değilim. Kimseye hatır gönül bağım yok, özellikle devletin başına gelenlere o bakımdan sizin kadar hoşgörülü olamayacağım...

Almanlar Türklere bu kadar büyük ölçüde toprak satmıyorlar, özellike Eskişehirde ve Sinopta bor madeni yataklarını satın alıyorlar, sizce neden?

İzmirde ise insanları tedirgin edecek kadar büyük ölçüde satınalma var, geçmiştede satılıyordu biliyorumancak bugünkü ölçüde değildi, haçlı zihniyetinin son oyunu bu, savaşla alamadıklarını, para ile alıyorlar, çünkü yeraltı ve yerüstü zenginliği ve Türkiye'nin coğrafik konumu gözlerini kamaştırıyor...

"sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ne de Hristiyanlar asla senden razı olmazlar... eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan bilmiş ol ki, Allah'tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı bulamazsın" bakara 120

"Ey inananlar! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır"maide 51

Allah'ın selamı ve koruması hepimizin üzerine olsun arkadaşım...

selamlar

 

 

Aleyküm Selam

 

Bende minnacik bir kivilcim actiniz sardunyam.

Arastiracagim bu konuyu.

 

 

Dipnot'un islam hakkinda yazdiklarina yorumunuzu bekliyorum sardunyam, lütfen beni kirmayiniz. Madem burada ayetlerden bana örnekler veriyorsunuz, dine saygili birisiniz, farkinddayim. Yorumunuzu bekliyorum....

 

Saygilar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dil böceği

ben başbakan değilim, o bakımdan zaman zaman kendimi kontrol edemediğim olmuştur... bir göreve kalkışırsanız onu layıkıyla yapmanız gerekir. eğer bir ülkeye liderlik için soyunuyorsanız, kendinizi her anlamda iyi yetiştirmiş ve geliştirmiş olmanız gerekir... yoksa bu işe cürret etmemelisiniz... ne demek 60 milyon yük var ben mi dedim ona bu yükü sırtlan diye... kendi seçimi bu göreve talip olmak. eğer geldi ise bu göreve onu ya doğru düzgün yapacak ya da yapmayacak ve gidecek...

son söylediğin sözü de kınıyorum, yakıştıramadım... çok seviyesiz.

kimi sevdiğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim...

Asıl anlatmak istediğim tek bir cümlede gizliydi sende onu es geçtin.cünkü Allah insanı böyle yarattı.

İnsan dediğin varlık her ne kadar diğer canlılara oranla mükemmel yaratılmışsa da hiç bir insan mükemmel değildir. Sen nasıl zaman zaman kendini kontrol edemezsen karşındaki insanın da kendini kontrol edememesini anlamalısın. başbakan kendini kontrol etmek zorundadır dersen bende sana Allah insanları yaratırken siyasileri farklı bir malzemeden mi (haşa. haşa diyelim) yarattı diye sorarım. (eleştirdiğine göre ondan daha iyi bir kişilikte olduğunu beyan ediyorsun, şayet değilsen eleştirmeye hakkın yok) Bu işin ne kadar zor bir iş lduğunu kabul ediyorsun kabul ediyorsun da bu isyan niye anlamıyorum. Başbakan için kullandığın kelimeler çok çirkin. sadece senin yazdılarına dahi değil beğenmediğin başbakan ya da ben kendini yetiştirmiş geliştirmiş bir insan bile ne kadar hoşgörülü olarak bakabilir bilmiyorum. Senin istediğin yüzüne tükürsen eyvallah diyecek bir başbakan mı? Zor olduğunu kabul ettiğin bir mesleği yapanlara saygılı olman gerekir en azından bir insan olarak siyasi görüşünü paylaşmasan bile yaptıklarını hazmetmesen bile. Evet sen demedin 60 milyon insan gibi bir yükü sırtlan ama diyen birileri vardı onlarada saygı duyman gerekir Meşru bir atasözünü bile kaldıramamışsın bende atalarımızı kınıyorum. Şimdi kimi sevdiğimi söylüyorum sıkı dur.akp yi değil ama Başbakanı çok seviyorum ve kalbimin hesabını da kimseye ver-mi-yo-rum Şimdi sen bana kaba teyze dersen hiç şaşırmam

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.