Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türk hukuk tarihinde bir ilk !


gaffar

Önerilen İletiler

Türk hukuk tarihinde ilk kez bir Yargıtay üyesi bugün Yüce Divan’da yargılanacak.

 

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan’ın bir tahliye davasında 300 bin dolar rüşvet aldığı öne sürülüyor. 18 yıl hapis istemli bu dava, üye sayısı 17’ye çıkan ve yapısı değişen Anayasa Mahkemesinin önüne gelen ilk ceza davası oldu.

 

Daha önce de Yargıtay üyesi Hüsnü Çağlayan hakkında, rüşvet olarak ‘’10 bin dolar ile sucuk ve pastırma’’ aldığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

 

Ancak

 

Çağlayan, kendi dairesinde olmayan ‘’Görevi dışındaki’’ bir davaya müdahil olması nedeniyle Yüce Divan yerine Yargıtay’da yargılanmış ve beraat etmişti.

 

CEYDA EREM OLAYI

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) ortak olduğu İDTM A.Ş. ile kiracısı Ceyda Erem-CNR Fuarcılık arasındaki tahliye davaları sırasında rüşvet iddiası üzerine soruşturma başlatılmıştı.

 

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da bir süre tutuklu kaldığı olayla ilgili, İDTM lehine 300 bin dolar rüşvet alarak karar verdiği öne sürülen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı Hasan Erdoğan hakkında soruşturma açıldı.

 

Suç iddiasının ‘’Görev kapsamında’’ olduğu belirlendi ve Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması kararlaştırıldı.

 

Son Anayasa değişikliği ile,

Cumhurbaşkanı,

TBMM Başkanı Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Bakanlar,

Anayasa Mahkemesi,

Yargıtay,

Danıştay,

Askeri Yargıtay,

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkan ve üyeleri,

Başsavcılar,

Cumhuriyet Başsavcıvekili,

HSYK,

Sayıştay Başkan ve üyeleri,

görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan sıfatıyla Anayasa mahkemesinde yargılanıyor.." (Dipnot.Tv)

***

 

 

iyi haber..

 

umarim refarandum da "hayir" kampanyasi yapanlarin derdi neymis anlasildi..smile.png)

 

slm.

 

 

yargılanacak. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan’ın bir tahliye davasında 300 bin dolar rüşvet aldığı öne sürülüyor. 18 yıl hapis istemli bu dava, üye sayısı 17’ye çıkan ve yapısı değişen Anayasa Mahkemesinin önüne gelen ilk ceza davası oldu.

 

Daha önce de Yargıtay üyesi Hüsnü Çağlayan hakkında, rüşvet olarak ‘’10 bin dolar ile sucuk ve pastırma’’ aldığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. Ancak Çağlayan, kendi dairesinde olmayan ‘’Görevi dışındaki’’ bir davaya müdahil olması nedeniyle Yüce Divan yerine Yargıtay’da yargılanmış ve beraat etmişti.

 

CEYDA EREM OLAYI

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) ortak olduğu İDTM A.Ş. ile kiracısı Ceyda Erem-CNR Fuarcılık arasındaki tahliye davaları sırasında rüşvet iddiası üzerine soruşturma başlatılmıştı. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da bir süre tutuklu kaldığı olayla ilgili, İDTM lehine 300 bin dolar rüşvet alarak karar verdiği öne sürülen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı Hasan Erdoğan hakkında soruşturma açıldı. Suç iddiasının ‘’Görev kapsamında’’ olduğu belirlendi ve Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması kararlaştırıldı.

 

Son Anayasa değişikliği ile, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Bakanlar, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkan ve üyeleri, Başsavcılar, Cumhuriyet Başsavcıvekili, HSYK, Sayıştay Başkan ve üyeleri, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan sıfatıyla Anayasa mahkemesinde yargılanıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

umarim refarandum da "hayir" kampanyasi yapanlarin derdi neymis anlasildi..)

 

Ya haklısınız bütün derdimiz rüşvet alanlar yargılanmasındı. O yüzden hayır dedik. Nasıl bu kadar hiç bir derinliği olmayan açıklama getirilir anlamış değilim. AKP nin iktidarda olmasına şaşmamak lazım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani laf ola beri gele derler ya durum bundan ibarettir.Bugün bir haber izledim.Hindistan'da Tarim Bakani'ni bir Hint vatandasi tokatladi,bakan sasirdi,oradaki koruma görevlileri bu tokat atani sakinlestirmek icin onu bakandan uzaklastirmaya calisiyordular ama adam öfkelenmisti bir kere,bu seferde belinden bicagini cekip bakana sallayip tehdit edercesine birseyler söyledi,sonucta polisler bu adami kolundan tutup disari cikardilar ve sakinlestirerek gözaltina aldilar.Bu olayi seyrederken bizim polislerimiz aklima geldi.Hani su agiz kapatan,insanlari karga tulumba yere yatirarak dizlerini yüzlerine bastirarak yakapaca götürmelerini düsündüm ve demokrasinin ülkemizde neden bir Hindistan kadar olamadigini düsünerek sonucta Hintliler Budisttir bizimkiler müslüman herhalde ondandir dedim.

 

Bunu niye anlattim,Yarginin Erdogan'in emrine verilmesi icin Hayir diyenlere dokundurma yapanlarin aslinda yetmez ama evetciler veya evetciler oldugunu anladim.Erdogan yargiyi Erdoganlastirirken,ilerde kendisi hakkinda acilabilcek tüm davalarida önceden önlemis oldu.Berlusconi Mafia lideri oldugu halde mahkemeye gidip ifade verdi.Bizmki isie gazetecileri tehdit etti ve kendisi hakkinda konusan yargi üylerinide saga sola sürdürerek intikam aldi onlardan.

 

Bir Yargitay üyesi yargilanacakmis,neden yargilanmiyacakti ki?Neden basbakan cumhurbaskani yargilanmiyor.Cumnhurbaskani hakkinda yargilanabilir karari veren Sincan Agir Ceza Mahkemesi Baskani olan Osman Kacmaz nerede simdi bilen varmi.

 

Erzincan Cumhuriyet Bassavcisi Ilhan Cihaner'e telefon acarak "cemaate dokunma"dedigi belgelenen Cemil Cicek'e hangi savci sorusturma acip gel bakalim Cemil efendi sen kimsin ki bir bassavciya telefonb acip onun görevini suistimal etmesini isteyebiliyorsun diyebildi.Birakin Cemil Cicek'e sorusturmayi cemaatlere dokundu diye bir cumhuriyet bassavcisini Erzurum'un cemaatci savcisina tutuklattilar.Iste HAYIR diyenler bunun icin hayir diyordular,evet diyenlerde yarginin ERDOGANLASTIRILMASINI isteyenlerdi.Bu Yetmez Ama EVET'cilerin bir kesimide PKK yandaslariydi.Erdogan'in kendilerine vermis oldugu demokratik haklar sözünü yerine getirmesi durumunda hakkinda ihanet davasi acilmasini önlemek icin YETMEZ AMA EVET dediler.

Dünyanin hicbir ülkesinde,mahkemece yargilanmis ve anayasayi ihlal suclamasiyla hüküm giymis bir iktidar görevde kalamaz bu sadece Türkiye'ye özeldir cünkü Türkiye'de demokrasi ancak bu kadardir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.