Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel,

''başörtülü, türbanlı kızların Türk üniversitelerinde okuyabilmelerinin bugün mümkün olmadığını belirterek,

''Sayın Başbakan bugün diyor ki, 'Türk evlatlarının okuyacağı adres Türkiye'dir', buyurun okutun, iktidarsınız'' dedi.

Süleyman Demirel bir gazetecinin, ''2002 yılında bir grup başörtülü hanımı kabul ettiğinizde 'başörtüsünün İslam'ın emri olduğunu' söylemişsiniz, ancak geçtiğimiz günlerde yaptığınız açıklamada başörtülü kadınların Arabistan'a gitmesi gerektiğini söylediniz'' şeklindeki sözleri üzerine, şunları kaydetti:

''Sorun yanlış. Bir defa benim, senin söylediğin gibi beyanım yoktur.

İkincisi, 'Başörtülüler Arabistan'a gitsinler' beyanında benim dediğim laf şu:

Başörtülü, daha doğrusu türbanlı kızların Türk üniversitelerinde okuyabilmeleri bugün mümkün değil.

Mümkün mü? Mümkün değil.

Peki 'türban meselesini halledeceğiz' diyen bugünkü hükümet mi?

Evet. Eğer Türk çocuklarının Türkiye'de okuması ve okuyacakları ülke hedef olarak Türkiye ise,

buyurun başı sarılı yani türbanlı genç kızları Türkiye'de okutun. Okutun, buyurun iktidarsınız.''

-''BIRAK ŞİMDİ AVRUPA YAKASINI...''-

Demirel, soruyu yönelten gazetecinin, 'Avrupa'da okuyorlar efendim şu anda'' sözleri üzerine Demirel, şöyle konuştu:

''Bırak şimdi Avrupa yakasını. İktidarsınız, Türkiye'de okutun.

Sayın Başbakan bugün diyor ki, 'Türk evlatlarının okuyacağı adres Türkiye'dir.' Buyurun okutun.

Niye okutamıyorsunuz? Engeller var.

Kaldırın bu engelleri... Niye kaldıramıyorsunuz, gücünüz yetmiyor, acizsiniz.

Hem vaad ediyorsunuz, hem gücünüz yetmiyor. Ondan sonra da öfkelenip sağa sola bağırmaya çalışıyorsunuz.

Sağa sola laf atmakla işin içinden çıkılmaz. Öfke, aczin ilacı değildir.

Evvela siyasi iktidar olarak, iktidarınız varsa gücünüz kuvvetiniz varsa

bu ülkenin başı sarılı kız çocuklarının Türk üniversitesinde okumasını sağlayın. Buna karşı çıkan yok ki.''

- ''AYIPSA, KENDİNİZ TÜRKİYE'DE OKUTUN''-

Aynı gazetecinin ''Bunu destekliyor musunuz?'' sorusu üzerine de Demirel, şunları söyledi:

''Bırak desteklemeyi, yoksa bugün ortada bir polemik var.

Benim destekleyip desteklemediğim sorun değil.

Bugün orta yerdeki polemik şu; kızlar, başı bağlı kızlar üniversitede okuyamıyor. Okuyamıyorsa bu engeli kaldırın.

Bu engeli kaldırmak kime düşer? Bugünkü hükümete düşer.

Vaatleri de odur. Üç buçuk senedir neredesiniz? Kaldırın bu engeli.

Sonra, bu ülkenin çocuklarının dış ülkelerde okuması o kadar da ayıp bir şey değil.

'' Eğer ayıp bir şeyse kendi çocuklarınızı evvela Türkiye'de okutun.''

Kaynak: @sonsayfa.com 02 Mayıs 2006 Salı 21:58…

Haber oldukça yeni…

Demirel ile Erdoğan arasındaki söz düellosu, Demirel cephesinden gelen yeni bir açıklama ile iyice alevlendi.

“Demirel, Erdoğan'a tarihe geçecek bir cevap verdi.” Diyor basın… ( ? ) ... :blushing: ... ( ! )

Oysa; Daha önce de çok izledik biz bu “ Söz dalaşı “ larını …

Sayın Demirel bazı gerçeklere parmak bassa da, taraflar arasında horoz dövüşünden öteye gider mi bilinmez?

İzleyip göreceğiz,

Bu “ Söz dalaşı “ nın,

Yılanmış, uzman ve tecrübeli uygulayıcısı sayın Demirel ile,

Yeni kahramanı sayın Erdoğan arasında çözüme yönelik mi olacak ?

Yoksa laf ebeliğinden öteye gitmeyecek mi? ... Göreceğiz ? …

Neyse izlemeye devam edelim…

Bakalım gerçek mağdurlar arka planda dönen dolapları gözlerini dört açıp görebiecekler mi..?

Ve onların sözde savunuculuğuna soyunanların,

laf ebeliğinden öteye gitmeyen söylemlerinden biraz olsun yüzleri kızaracak mı ? (!)

Yazanın notu: ( P.S: ) Yabancı dil kökenli, “polemik” yerine, “Dalaşma “, “ Söz dalaşı “, “ Kalem kavgası “ diyerekten okuyabilirsiniz..

tna

Gönderi tarihi:

teşekkür edrim *gece kuşu.......

bende çok merak ediyorum sonu nereye varacak....

benim düşüncem: Demirel kazanır diyorum.......Erdoğan başedemez ..

Gönderi tarihi:

Bence de ama boynuz kulağı geçer mi bilinmez? ... Göreceğiz...

Şaka bir yana gündem çok ciddi konularla dolu...

Son Terörle mücadele yasısına da sonradan kimin ilave ettiği belli olmayan bir maddede var üstelik...

Ve Sayın hükümet sözcüleri bu maddeyi ilave eden gücün kim olduğunu bir devlet sırrı edasıyla açıklayamıyorlar...

Bunu da dikkatle izliyorum... Senin bir tespitin yada duyumun olursa bizlerle burada paylaş...

Ben diyorum ki, bu maddeyi ilave ettiren güç, Tübandır, Laikliktir tartışmalarının tozu dumanı arasında ABD olmasın sakın...

Bu maddeyi kim ilave ettirmiş bir açıklanabilse anlayacağız bakalım...

Yangından mal kaçırırken yakalandık galiba maddeyi değiştirebiliriz diyorlar şimdi de...

Ama maddeyi ilave etireni açıklayamayız...

Bakarmısınız Ben ispiyoncu olamam diyor sayın Erdoğan,

Komediye bakarmısınız,

Ülke çıkarları için orda bulunanlar, bu ülke çıkarına olmayan maddeyi bir başka gücün oraya koymasına izin veriyorlarda..,

Kim bunlar diye sorulduğunda açıklayamıyorlar...

İspiyoncu değil bunlar..Böyle bir davranış ahlaki olabiliyorda...Nede olsa serde kasımpaşalılık var...

Ülke çıkarlarını korumak, Toplumsal huzuru sağlama sağduyusuyla hareket etmek, bir o kadar onurlu değil..

Bir zamanlarda ben Ülkeyi pazarlıyorum diye inciler döktürmüşlerdi...Bir tüccar edasıyla...Birileri de Alkışlar tutmuştu...

Bu adamların yaptıklarını bu sayfalarda, bunlar yanlıştır, ne demektir bu diye eleştirincede kızıyor bazılarımız...

Hangi partidensin sen diye sorguluyorlar...

Sanki partili olmak, Cumhuriyetin ve Ülkenin çıkarları üzerinde hassas bir yurttaş olmaktan daha önemliymiş gibi...

Ülkeyi geleceğe taşımak, bizim çıkarlarımızı korumak için demokrasinin imkanlarını kullanarak iktidara gelenler...

Ne yaptıklarının, nereye gittiklerinin farkındalarmı acaba ?...

Kimlerle kol kola dolaşıyorlar, yakında Amerika'ya yeni yolcularımız var galiba...Hadi hayırlısı...

Boşuna değilmiş son haftalardaki, Laiklik, Türban kavgasıyla toplumu germeleri...

"Egemenlik duvarda değil millette olacak" derken mecaz mı yapıyorlardı acaba ?...

Yoksa Egemenliğimizi, millet sanıpta bu güçlere mi teslim ettiler...

Dikkatleri başka yönlere çekmekmiş amaçları galiba ?...

Selamlar, saygılar sevgili 'ErdalAktaş'

tna

Gönderi tarihi:

Bencede cogu konuda basedemez Demirel ile Erdoğan mesela yolsuzlukta...Demirel'in öyle güçlü akrabalık amca ve yegen bagları var ki :D

Sevgiler....

Gönderi tarihi:

MERAK ETME ARKADAŞIM ERDOĞAN VE YANDAŞLARININDA ONDAN KALIR YANI YOK.Boynuz kulağı çoktan geçti.Sen hiç gazete okumuyorsun herhalde .Yandaşları fabrika açtı vergi miktarlarınla oynandı,kuyumcu arkadaşına doğalgaz şirketi kurdurdu rusyayla yapılan doğal gaz anlaşmalarından sonra bütün ihaleler bu şirkete verildi.Belediye başkanı olduğunda kaçak gecekondum var diyordu şimdi neleri var.Böyle bir adamın çocukları ne kadar özelki Ramsey firması tarafından eğitimleri karşılanıyor.Bizim çocuklarımızı niye kimse okutmuyor çünkü karşılığında vaatedecek bir şeyimiz yok.Kadın dış ülkelerde bile verilen hediyeleri alıyor ya daha ne diyim artık hiç devlet kültürü adap terbiye yok. Hortumcularla yolsuzluklarla mücadele ediyorlar diyenler acaba yeni açılan hortumları görmüyorlar mı bunları gazetelerden okuyup anlamak için çok fazla zekaya da gerek yok gün kadar açık ve aydınlık.

Son olarak demirel ne demiş olursa olsun ben görüşlerimin sonuna kadar arkasındayım.Bir bölümde zaten yazmıştım madem iktidardalar niye değiştirmiyorlar diye aklın yolu birdir.Türban olayını kaşımanın bir tezgah olduğunu-asıl amaçlarını gizlemek için-sağır sultan bile anladı.Bizimkiler anlamıyor.Demirelin politik anlayışının da zaten dün dündür bugün bugündür olduğunu herkes bilir.

Gönderi tarihi:

MERAK ETME ARKADAŞIM ERDOĞAN VE YANDAŞLARININDA ONDAN KALIR YANI YOK.Boynuz kulağı çoktan geçti.Sen hiç gazete okumuyorsun herhalde .Yandaşları fabrika açtı vergi miktarlarınla oynandı,kuyumcu arkadaşına doğalgaz şirketi kurdurdu rusyayla yapılan doğal gaz anlaşmalarından sonra bütün ihaleler bu şirkete verildi.Belediye başkanı olduğunda kaçak gecekondum var diyordu şimdi neleri var.Böyle bir adamın çocukları ne kadar özelki Ramsey firması tarafından eğitimleri karşılanıyor.Bizim çocuklarımızı niye kimse okutmuyor çünkü karşılığında vaatedecek bir şeyimiz yok.Kadın dış ülkelerde bile verilen hediyeleri alıyor ya daha ne diyim artık hiç devlet kültürü adap terbiye yok. Hortumcularla yolsuzluklarla mücadele ediyorlar diyenler acaba yeni açılan hortumları görmüyorlar mı bunları gazetelerden okuyup anlamak için çok fazla zekaya da gerek yok gün kadar açık ve aydınlık.

Son olarak demirel ne demiş olursa olsun ben görüşlerimin sonuna kadar arkasındayım.Bir bölümde zaten yazmıştım madem iktidardalar niye değiştirmiyorlar diye aklın yolu birdir.Türban olayını kaşımanın bir tezgah olduğunu-asıl amaçlarını gizlemek için-sağır sultan bile anladı.Bizimkiler anlamıyor.Demirelin politik anlayışının da zaten dün dündür bugün bugündür olduğunu herkes bilir.

Tebrikler daha iyi cevap olamazdı herhalde :flowers::clover:

Gönderi tarihi:

suleymandemirel.20060204181923.jpg

Süleyman Demirel'i zora sokan test!

Süleyman Demirel'in son "Türban" çıkışı ile ilgili birçok kişi kalem oynattı.

Ancak Sabah yazarı Yılmaz Özdil'in yazdığı yazı, kalem oynatan herkese şapka çıkarttı.

Test...

536 imam hatip lisesinin 327'sini tek başına açarak, erişilmesi imkânsız bir rekor kıran devlet adamı kimdir?

a. Boris Yeltsin.

b. Papa II. Jean Paul.

c. Danyal Topatan.

d. Süleyman Demirel.

"Bir demokrasi ülkesinde din ve vicdan hürriyeti, eğitim hürriyeti kişinin temel hak ve hürriyetidir.

Hâkim kılınacak olan şeyler, İslam'ın getirdiği ana kaidelerdir. Sünneti Seniyye'dir" diyen hürriyet abidesi kimdir?

a. Sünnetçi Kemal Özkan.

b. Ernesto Che Guevara.

c. Roberto Carlos.

d. Süleyman Demirel.

"İmam hatip liseleri, imam yetiştirsin diye açılmadı.

Dinini bilen doktorlar, avukatlar, mühendisler olsun diye açıldı" diyen toplum mühendisi kimdir?

a. Mao Zedung.

b. Temel Reis.

c. Michael Jordan.

d. Süleyman Demirel.

"Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, dinini bilen insanlardan neden korkuluyor" diye soran mütedeyyin isyankâr kimdir?

a. Alexandr Sergeyeviç Puşkin.

b. Haile Selasiye.

c. Zagor Tenay.

d. Süleyman Demirel.

"Türkiye, laikliği dinsizlik olarak anlamış... Hâkim kılınacak olan Kuran'ın hükümleridir" diyen felsefe adamı kimdir?

a. Memati.

b. Aristoteles.

c. David Copperfield.

d. Süleyman Demirel.

Türkiye'de şu anda takunyalılar cirit attığına göre, Türkiye'de laikliği savunacak belki de en son kişi kimdir?

a. Antonio Banderas.

b. Luciano Pavarotti.

c. Kaptan Kirk.

d. Süleyman Demirel.

Neden kızarız Sayın Demirel'e Ülkeye bu kadar hizmetlerinden sonra.

Hele varlık nedenleri o olmasına karşın ona kızanları hiç anlıyamıyorum...

vefa denen birşey var, en azından 536 imam hatip lisesinin 327'sini tek başına açmasına saygı duyar insan.

Sen bu kadar hizmet et şimdi oradan mezun olanlar seni yerden yere vursun,

Karşı devrim evlatlarını mı yemeye başladı nedir...

Önce Erbakan hoca şimdi Demirel...

Bakalım sıra kimde..,

Ordu, Hukuk, Üniversiteler derken Cumhurbaşkanlığı, en son egemenliği duvardan indirdik mi iş tamam...

Hadi hayırlısı çok kalmadı galiba,

Sarıklı din bilginlerinin, İslam hukuku ve dinî hukuk kurallarına göre çözümleri açıklamalarına...

*tna

Gönderi tarihi:

teşekkürler Gece kuşu bu test çok hoştu doğrusu.Biz kafirler olarak -hani isimlerimizi saymışlar ya biryerde siz,ben dipnot arkadaşım-ne dersek diyelim boşuna konuşuyoruz gibime geliyor.Onlar yazdıklarımızın tamamını sorgulamak veya anlamak yerine aradan cımbızla çektikleri kelimeler üzerine demagoji yapmayı tercih ediyorlar.Onlara katıldığımız noktaları belirttikçe de teşekkür edecekleri yerde daha da küstahlaşıyorlar.Hani bir çin atasözü vardır ya "ayakların baş olduğu yerde her köşede bir eli sopalı bekler"diye Aynen o durum .

Gönderi tarihi:

Neden kızarız Sayın Demirel'e Ülkeye bu kadar hizmetlerinden sonra

*tna

İmam hatip açmak bir hizmet mi?

Okul açmakta gibi zaruri bir durumada artık hizmet diyorsanız..Pes derim ben...

Sizler acaba suan ki iktidarın 3 yıl içerisinde yaptığı hangi icraata iyi dediniz hakkını yemediniz ki böyle söyleyebiliyorsunuz sasıyorum...

Selam ve dua ile...

Gönderi tarihi:

Sayın berceste şöyle demiş;

İmam hatip açmak bir hizmet mi?

Okul açmakta gibi zaruri bir durumada artık hizmet diyorsanız..Pes derim ben...

Sizler acaba suan ki iktidarın 3 yıl içerisinde yaptığı hangi icraata iyi dediniz hakkını yemediniz ki böyle söyleyebiliyorsunuz sasıyorum...

Oysa GeceKuşu şunları yazmış;

Neden kızarız Sayın Demirel'e Ülkeye bu kadar hizmetlerinden sonra.

Hele varlık nedenleri o olmasına karşın ona kızanları hiç anlıyamıyorum...

vefa denen birşey var, en azından 536 imam hatip lisesinin 327'sini tek başına açmasına saygı duyar insan.

Karşı devrim evlatlarını mı yemeye başladı nedir...

Önce Erbakan hoca şimdi Demirel...

Bakalım sıra kimde..,

Ordu, Hukuk, Üniversiteler derken Cumhurbaşkanlığı, en son egemenliği duvardan indirdik mi iş tamam...

Hadi hayırlısı çok kalmadı galiba,

Sarıklı din bilginlerinin, İslam hukuku ve dinî hukuk kurallarına göre çözümleri açıklamalarına...

Bunları yazarak şunları anlatmak istemiş aslında;

Hani konumuz Demirel’in polemiği idi ya ..,

şu anda iktidarda olanların, Demirel ve Erbakan hocayla,

Orada olmalarının altyapısını oluşturanlarla nasıl kavgalı olduklarını,

Karşı devrim evlatlarını mı yemeye başladı nedir .?.diye sorarak,birde işin bu tarafına

“Balkım sıra şimdi kimde” diyerek, birde işin başka tarafına dikkatleri çekmeye çalışmış…

Siyasetin tepesinde iktidar savaşlarından söz ederken bercestenin üstüne alınıp ta ;

“Sizler acaba ……. böyle söyleyebiliyorsunuz şaşıyorum...” diyerek,

Anlatılmak istenenleri “ Sizler, bizler ” e indirgemesi kendi açısından yazılanları değerlendirme ve algılama hatası…

Sayın berceste siz her okuduğunuzu istediğiniz gibi anlamaya çalışabilirsiniz. Tercih sizin.

Oysa yazdıklarımı dikkatle okursanız

Benim hiçbir yazımda genelden bahsederken siz ve biz kavramlarımı kullanmadığımı görebilirsiniz,

Genel kavramlarda, hepimiz kelimesi kullanılmış, sizler bizler ayrımına gidilmemiştir …

Bence kişisel görüşlerimizde, genelden bahsederken, sizler, bizler ayrımından uzak durmamız gerekir…

Hitaplarımızdaki siz ile sizler ayrı kavramlardır..,

Cümle içinde kullanımına göre siz, ben, sen, kişisel,

Sizler, bizler çoğul ve kullanım yerine göre ayrıma yönelik bir yaklaşımdır…

Oysa bütün amacımız görüş farklıklarımıza karşın, hangi noktalarda hem fikir olabileceğimizdir…

Çünkü hepimizin yararına olan çözümler, ayrılıklarla değil, birbirini anlamaya çalışmakla olur..

Bu anlamda;

AKP iktidarının bu güne kadarki icraatlarında”, yaptığı yararlı işleri göstermek amacıyla,

Yeni bir başlık açarsanız, hepimiz orada bu konuyu tartışır,

Yaptığı yâda yapamadığı şeyleri, neyi ne amaçla yaptığını anlamaya çalışırız…

Bu konuyu siz açarsanız,

bu konularda bugüne kadar açılan başlıklara Akp' ye eleştiri, haksızlık imajını ortadan kaldırmış,

Yaptıkları hepimizin yararına işleri yazarsanız, herkesin anlamsını sağlar,

Yapılanların nereye kadar doğru, nerelerde eksik kaldığına görüşlerimizi yazarak yararlı bir iş yapmış oluruz...

sende Sevginin gerçek sahibine emanet ol sevgili berceste...

İyi dileklerimle...

*tna

Gönderi tarihi:

Türkiye'nin siyaset tarihinde Demirel gibi laf ebeligi yapabilen görülmemistir.

Kelimelerle resmen oynar ve de profesyonelce yapar bunu. Nabiza göre seker verir kendisi. Bu da bir yetenektir. Iyi bir Politikacida bulunmasi sart olan yeteneklerden biridir :) Tipik politika kurallaridir. Oy toplamak icin yapilan oyunlardir bunlar. Secimler yaklastiginda 'sahtekarliklarini' görebiliriz politikacilarimizin. Türban sorunu varsa, her parti birden bu sorunu cözecegini söyler. Halkin nabzi kontrol edilir, sekerlemeler ona göre hazirlanir.

Baska bir konu altinda yazmistim, iktidara göre degisir bazi politikacilardaki görüsler ve de sözler.

Iktidar 'dinci' ise birden Atatürkcü oluverirler. Iktidar milliyetci ise, sosyalizm politikasi güdülür, solcu olmak 'moda' olur birden. Sosyalist bir iktidar varsa, yine muhalefet birden dindar olur ve de yine Atatürk'ü kullanarak milliyetcilik yapar.

Bu hep böyledir.

Demirel'in tekrar politikaya soyunmasina sasirmadim. Bir hastaliktir Politika. Uzak kaldiginda, uyusturucuyu birakiyormussunuz gibi yan etkiler gösterir. Arada bir Demirel'e bir WC acilisi kurdelesi kestirtseler, o da rahatlasa, biz de ..

saygilar..

Gönderi tarihi:

Erdoğan iktidara geldiğinden beri. türban sorunun çözümü için hiç bir şey yapmamıştır. neden yapsınki, her sıkıştığında ortalığa çıkıp türban konusunda "erkeklik" yapıp prim toplamak varken, neden yapsın.

anadolunun bir kasabasının otuz yıllık doktorunun oğlu, tıp fakultesini bitirmiş ve babasının muayenehanesinde çalışmaya başlamış. babası yokken bir hasta gelmiş. hastanın iltihaplı bir yarası varmış. genç doktor yarayı incelemiş ve iltihapı çekip yarayı kurtumuş.

babası gelince babasına yaptığını anlatmış babası oğluna :

"a oğlum o köylü bir yıldır gelir, elinde tavukla, bir tulup peynirle. bende yarasına pansuman yapar gönderirim. sen şimdi yarayı kuruttun. bize bir daha tavuk getirir mi " demiş.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.