Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünya yeni bir Osmanlı'ya muhtaç

Önerilen İletiler

• Cevaplar 168
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Safevi Devleti'nin Osmanlılardan çok daha Türk olduğu bir gerçektir.Safevilerin kurucuları Anadolu Türkmen oymaklarıdır.Devletin resmi dili Türkçedir.On iki hayvanlı Türk takvimini kullanmaktadırlar.Askeri teşkilatlanma Türk sistemidir.Edebiyatları ve yazı sistemleri Türkçe'dir...Yine Akkoyunlu Devleti ve Karamanoğlu Beyliği'de Osmanlılardan daha Türk'tür.Çeşitli Türkmen oymaklarından ve Bayındır Beylerinin kurucusu olduğu aşiretler konfederasyonundan meydana gelen Akkoyunlular için John E. Woods;''300 yıllık Türk İmparatorluğu''demektedir.KUR'AN'ı ilk Türkçeye çeviren ve saray dahil her alanda Türk Dilini hakim kılan Akkoyunlular gerçek anlamda bir Türk Devletidir.

Osmanlılar Türkleri aşağılarken Dede korkut ise şöyle der:

KARANLIKTA YOLUMU YİTİRİRSEM PAROLAM ALLAH'DIR

SOYLU KURALIN TAŞIYICISI,EFENDİMİZ BAYINDIR HAN

SALUR KAZAN'DIR SAVAŞ GÜNÜNÜN GALİBİ

Bölgede hüküm süren Akkoyunlu ve Safevilerin Türk Dilini bölgeye halim kılmasından rahatsızlık duyan Kürt Mollası İdris Bitlisi;Osmanlılarla işbirliği yaparak Türkmenlerden intikam alır.

Yavuz Sultan Selim'e kadar Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da Türkmen hakimiyeti vardı.Yavuz ise Şafi mezhebinden Nakşibendi tarikatından Kürt mollası Şeyh İdris-i Bitlis-i'nin önerisi ve planlamasıyla Doğu ve Güney Doğu anadolu'da Türkmenleri katletmiş,kurtulanlar ise Azerbaycan'a kaçmışlardır.Türkmenlerin hakim oldukları idari beylikler ve toprakları;Yavuz'un imzaladığı boş fermanları,idris-i Bitlis-i doldurarak kürt aşiret reislerine ve ağalarına vermiştir.BÖYLELİKLE BUGÜNKÜ DOĞUDAKİ FEODALİZMİN TEMELLERİ ATILMIŞTIR.

İdris-i Bitlis-i(Ö.8 Kasım 1520)''Selim Şah-name adlı eserinde başra Diyarbakır olmak üzere Kürtistan memleketinde''KÜRT BEYLERİ VE KÜRT TAİFESİNİN;MÜLK,MİLLET,MEZHEP VE IRSİ BAĞLARININ NASIL GÜÇLENDİĞİNİ ANLATIRKEN,ŞEHİR VE YÖRE ADLARINI TEK TEK VEREREK TÜRKMENLERİDE NASIL KATLETTİKLERİNİ ALLAH'IN VE PADİŞAHIN YANNDA OLAN BİR MOLLA OLARAK''TARİFİYLE ANLATMAKTADIR.

Topkapı Sarayı Müzesi Arşivi,E 11960 sayılı Osmanlı Hükmi şerifi belgesi ve Kanuni Fermanesine göre''TÜRKMEN VASSALLARDAN İCAZ EDİLEN YERLERİ BEY ÖLDÜĞÜNDE,EYALETİ KALDIRMAYIP BÜTÜN HUDUDU İLE MÜLNAME'Yİ HUMAYUN UYARINCA OĞLU BİR İSE ONA KALACAK EĞER MÜTEADİT İSE,İSTEKLERİ ÜZERİNE KALE VE YERLERİ,ARALARINDA PAYLAŞICAKLAR,UZLAŞMAZLARSA KÜRDİSTAN BEYLERİ NASIL MÜNASİP GÖRÜLLERSE ÖYLE YAPACAKLAR VE MÜLKİYET YOLUYLA BUNLARA EBEDİYETE KADAR İLA EBEDDEVRAN MUTAARRIF OLACAKTIR.EĞER BEY VARİSSİZ AKRABASIZ VE ÖLMÜŞ İSE,O ZAMAN EYALETİ,HARİÇTEN HİÇKİMSEYE VERİLMEYECEK KÜRDİSTAN BEYLERİ İLE GÖRÜŞÜLÜP İTTİFAK EDİLİP,ONLAR BÖLGENİN BEYLERİ VE BEYZADELERİNDEN HER KİMİ UYGUN GÖRÜRLERSE ONA TEVCİH EDİLECEKTİR.

Kürt-Osmanlı anlaşmasının mimarı Mevlana İdris'dir.Bu anlaşmayı kabul eden ve gerekli gören Yavuz Sultan Selim'dir.İkiside 1520'de ölmüştür.Sultan Selim,Mevlana İdris'e;''GİT KÜRDİSTAN BEYLERİ VE EMİRLERİNİ TOPLA,KENDİ ARALARINDA BİR BEYLERBEYİ SEÇSİNLER''demiştir.Mevlana İdris ise Kürt beylerini çok iyi tanıdığından

kestirmeden bir beylerbeyi istemiş ve Bıyıklı Mehmet Paşa'yı tavsiye ederek bu işi noktalamıştı.Aslen Diyarbakırlı bir Kürt olan Bıyıklı mustafa Paşa çok erken öldü ve bundan sonra kürdistan Eyaleti Başkenti'ne Makedonyalı komutanlar gelmeye başladı.

Kanuni Sultan Süleyman bilerek veya bilmeyerek 1533-34'lerde Bitlis'i Şeref Han'dan alıp,bir fermanla Ulame Tekalu'ya veriyor.Direnen bitlis Beyi'nin üstüne Diyarbakır Beylerbeyi ve bütün Kürdistan beylerinin kuvvetlerini katıyor ve Makedon ulame'yi başkomutan yapıyor.Aynı sultan 1535'ler de Bağdat seferini yaptıktan sonra Kürtlere

iyice bağlanmak zorunda kalıyor ve onlaru tanımak zorunda kalıyor.Babasının Mevlana İdris ile Amasya'da imzaladığı anlaşmanın üstüne bir yukarıdaki paragrafta yverdiğim arşiv numaralı Hükm-i Şerif'i yayınlıyor.Tabi olan yine Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki Türkmen aşiretlerine oluyor.Neticeye baktığımızda,kürdistan hükümdarları Türkmen beylerinden kalan toprakları kendi üstlerine geçirmiş,çoğunlukla topraklarını bölmemiş ve statülerini 1850'ye kadar getirmiş oluyorlar.

Yavuz Sultan Selim'in önce Erzincan valiliğine atadığı,sonradan da bütün doğu ve Güneydoğu Anadoluya bakması için Diyarbakır beyliğine getirdiği Kürt Bıyıklı Mehmet Paşa ve danışmanı Bitlis-i Molla İdris Bütün bölgeyi Türklerden temizler ve 100000 Türkmeni katleder.Bölgeden kaçamayan Türkler de kendilerinin kürt olduğunu söyleyerek kalırlar ve baskılar sonucu gerçekten Kürtleşirler.Doğu sınırlarını Türklere

kapatan Yavuz;korumalığını Kürt aşiretlerine bırakır.1517'de Mısır'ı alması ve74. İslam halifesi olması ile İslami Devlet kimliği oluşur.Bu tarihten sonra Araplar,diğer halklardan üstün ve gözde konumlarına devam ederler.TÜRK ULUSAL KİMLİĞİ İSE BOZKIRDAKİ TÜRKMENLERDE YAŞAR VE OZANLARI TÜRKÇEYİ GELİŞTİRİR.OSMANLI SARAYI İSE GİTTİKÇE SOYSUZLAŞIR VE YAPAY BİR OSMANLICA DENİLEN YAZI DİLİ HAKİM OLUR.BU NEDENLE PROF.DR FARUK SÜMER SAFEVİ OSMANLIDAN DAHA FAZLA TÜRK'DÜR DEMEKTEDİR.

Kanuni Sulltan Süleyman(1520-1566)döneminde Osmanlı imparatorluğunun zirvede olduğu zamandır.Ama Türkler açısından hiç bir şey değişmez.Yine bu dönemde zulüm,şiddet ve katliamlar tüm hızıyla devam eder. Kürt kökenli Ebussuud

Efendi(1545-1574)'in Şeyhulislam olmasıyla ve 30 yılda verdiği fetvalarla''Osmanlı toplum yaşamını belirler ve Kızılbaş Türkmen katliamını''Sünni şeriatına göre resmilik kazandırır.YEDİ KIZILBAŞ TÜRKMEN ÖLDÜRENE ''CENNETİN ANAHTARI''verilir.Bugün din adamları tarafından evliya mertebesine çıkarılan Ebussud Efendi Türk katliamcısı,yobaz bir zalim cellatdan başka bir şey değildir.

Hırvat kökenli ve Nakşibendi tarikatından Kuyucu Murat Paşa 6.12.1606'da sarazam olduktan hemen sonra Anadolu'da geniş çapta bir Alevi türkmen katliamı başlatır.155000 Alevi Türkmeni diri diri kazdırdığı kuyulara gömdürür.Aman dileyenlere Kuyucu Murat Paşa'nın yanıtı''VURUN ŞU PİS TÜRK'ÜN BAŞINI''olmuştur.

Cellatların bile öldürmeye kıyamadığı çocuğu atından inerek öldüren Kuyucu üç yıl terör estirir.

Köprülü Mehmet Paşa(1656-1661)Celali ayaklanmalarını bastırmak ve eşkiya takibi adı altında;Anadolu Türkmenlerini kırımdan geçirmiş ve sağ kalanlara da zulüm yapmıştırOsmanlı Vak'a-Nüvistleri(tarihçileri)Naima ve Hoca Sadettin Efendi gibileri kitaplarında katliamları ballandıra ballandıra anlatmaktadırlar ve Türller için;''NADAN''yani''KABA TÜRK,İDRAKSİZ TÜRK,HİLEKAR TÜRK''ifadesini kullanmaktadırlar.Başka kitaplarda ise ''TÜRK İTİ ŞEHRE İNİNCE FARSİCE ÜRÜR'' yazmaktadır.Osmanlını ünlü şairi Nef'i ise''TANRI TÜRK'E İRFAN ÇEŞMESİNİ YASAKLAMIŞTIR''demektedir.

Tüm bunlara karşın Türk Bayat boyunun ulu ozanı Fuzuli Osmanlı'nın Türk'e tavrı içinbir şiirini son beyitin de şöyle der;

FUZULİ GÖKTEN YERE İNSEN SANA YER YOK

YÜRÜ VAR GEL,YA ARAP'DAN YA ACEM'DEN

Gökten ALLAH tarafından dahi indirilse Türklerin dünyada yeri olmadığını;Osmanlıya Arap ve Acemlerin hakim olduğunu belirtir ve Osmanlıya sitem eder... :clover:

Gönderi tarihi:

Arkadaşım hep aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp veriyorsun.Yahu iki tane adam Türk katli yaptı diye osmanlı türk katli yaptı demek tarihe hainlik olur.Senin dediğin (suud efendi idi galiba)çoğu tarih kitabında bilgin olarak geçiyor.sen bana şu senin kaynaklarının yazarlarını anlata ben sana nasıl bir açmazdasın ondan bahsedeyim.Konu akkuyunlu devleti değil.onu araya nerden soktun.ona bakarsak karakoyunlular da aynı statüde.ama bu iki devlet Osmanlıyı her fırsatta arkadan vurmuşlar.şunu biliyor musun akkoyunlu uzun hasan trabzonu fethetmeye gelen Fatih’e annesini yolluyor va ondan pontusu bağışlamasını istiyor.niye çünki Osmanlıya karşı pontusla iş birliği içinde.O Türklükleriyle çok övdüğün karahanlılar da aynı oyunu papa ve bizansla oynadı.safevilerin yalnızca yönetim kadrosu hatta sadece şahı türk kökenlidir onlara tarihta türk devleti denemez.Fuzuliye gelince Kanuni Fuzulinin şiirlerini severek okurdu.Ona aylık para bağlanmasını emretti ama bölge valisi fuzuli şii diye parayı vermedi.ve o da bunun üstüne çarpık düzeni eleştiren şu mısraları yazdı;

Selam verdim rüşvet değildür deyü almadılar.

Arkadaşım senin amacın 600 yıllık atalarını tarih önünde alçak konumuna düşürmekse benin gibi her türk evladı yolunda taş olur kaya olur…

İdeolojilerinizin gücü atalarımın gücünün üstünde değildir…

Gönderi tarihi:

Göçebe hayvanların dahi güzergahına bakım ve takip istasyonu kuran Osmanlıyı bu denli acı sözlerle eleştirmenizi izlemek talihsizliğindeyim. söyleyeceklerim bu kadar. Daha önce çok şeyler söyledik, karakurtun dediği gibi mermi bitti..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Boşverin.Amerikanın bile 'Bu kadar ulus nasıl barış içinde idare edildi' sorusuna osmanlıda yanıt araması,100-150 senedir ortadoğu ve balkanlara barışın gelmemesi yeterince açık.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN ANLAYIŞI...Çamur ellerinize bulaşıyor bırakın artık.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ...

Gönderi tarihi:
Maksat kimseyle dalaşmak değil

Babam olsa tarihe tüküren gözümde değil

Durmak problem hizlanmak değil

Ne diyor prelli'kontrolsüz güç güç değil'... :P

14013[/snapback]

Ooo şairlik yönünde fena değil arkadaşım. Bravo sana. Kontrollü iletiler yazacaksın tabi. Yoksa bir tepsi baklavayı mahvedersin.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
ilk girdiğim gün sana bulaştım ama iyi oldu şunu öğrendim atlamayacaksın.şairlik var biraz 150-200 tane şiir yazdım ve yazıyorum tabi denerken çok kağıt gidiyor hece ölçüsü...

14017[/snapback]

Sevgili karakurt son iletini tam anlayamadım. Belki sorun bendedir fakat sen genede açıver biraz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Olur böyle şeyler boşver. Bende seni yakından tanıdım artık. Bilgili ve kürtürlüsün. Bildiklerini bizlerden mahrum etme. Tarih bilgin çok iyi. Tekrar tebrik ederim..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

benim tek bildiğim tarih kazananlar tarihidir. bugün hitler 2. dünya savaşını kazansaydı şimdi hitler değil yahudileri katleden cani, dünyayı yahudilerden temizleyen kahraman olurdu. şu anda bile tarihin nasıl çarpıtıldığını gelecek kuşaklara nasıl aktarılacağını düşündüğüm zaman inşallah benim çocuklarım da benim gibi düşünür bu safsataların hiçbirine inanmaz diye umuyorum.

antalyada bomba patlatıyor örgütün biri turizme zarar verecek diye ülke kücük düşecek diye parfüm şişesi olup çıkıveriyor bunlar devlet politikası devletler politikaları tarihi vede dünyayı istedikleri gibi değiştiriyorlar. birinci körfez safaşının meşhur karabatağı vardır hatırlamayan yoktur. o görüntü kanada da batan bir tankerden sızan petrolden o hali aldığını bunu da körfezde yakılan petrol kuyularına mal edildiğini ne çabuk unuttuk. benim tek tavsiyem okuyun ama kendi kanaatiniz olsun dünya ve tarih hakkında başkaları ne anlatmış bu önemli değil siz ne anladınız bundan önemli olan bu

tartışma çok seviyeli gidiyor teşekkür ediyorum arkadaşlara son zamanlarda yeni katışlan arkadaşların yazılarında çok hakaret vari kelimeler görüyorum üzüyor beni ama sizler için bunu söyliyemiyeceğim teşekkür ederim uslubunuz için ..

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)
Maksat kimseyle dalaşmak değil

Babam olsa tarihe tüküren gözümde değil

Durmak problem hizlanmak değil

Ne diyor prelli'kontrolsüz güç güç değil'... :P

14013[/snapback]

Karakurt kardeş bak şimdi bir kaç arkadaşla oturduk senin ve bazı arkadaşların yazmış olduğu iletileri gösteriyordum.Vallahi ölüyoruz gülmekten. :lol:

Bak bir arkadaş şimdi burda bu kadar örneği 'teşbih'te hata olmaz'' **** göstersen o bile anlardı diyor.Ben okadar kaba olamayacağım ama tabii insanın onca yıl düşünmeden inandığı,bağlandığı,putlaştırdığı değerler hakkında ki gerçekler yüzüne bir bir vurulduğunda bunu hazım etmesi kolay olmuyor.Ben o yüzden sizi de anlıyorum.

Arkadaşım sana padişah fermanlarını siyasetinden,edebiyatına örnekleri önüne seriyorum,ama senin şartlandırılmış beynin hapsolduğu duvarlarını yıkıp bir türlü özgürlüğene hasret kuş gibi havalanamıyor.Belki kanatları kırık o kuşun ne dersin ;)

Bir de ne haddineyse sahip olduğum ideolojiyi de üstün zekanla çözmüşsün,dekoder misin kardeşim.Bu işe Türklüğü savunmayı katıyorsun Türklüğü sen değil ben savunuyorum.Sen ümmet bilincindeki Türklüğü reddi sabit osmanlıyı savunuyorsun.Senin ideolojin esiri olduğun aldığın takma addan belli,ama onu da haketmiyorsun. ;)

Ben senin atalarının sadece Osmanlı olmadığını söylüyorum,binlerce yıllık Türk tarihini sadece Osmanlı'ya indirgemek ,Türklüğe en büyük ihanetdir diyorum,sana ilk,orta,lisede sadece osmanlı tarihi ezberlettikleri için diğerlerinden Türklüğe kattıkları değerlerden bihabersin,onları bilmiyorsun,işte bu yüzden cahilsin diyorum sen ise burda hala boş laflarla benim verdiğim örneklerle hiç alakası olmayan cevaplar verip bir de belki de içinden nasıl cevap verdim ama diye geçirip kendini kandırıyorsun. :D

Neyi neden savunduğunu bir anlayabilsen,o anlamını bile büyük ihtimalle tam olarak bilmediğin ideoloji lafını bırakıp da kendi çapında öyle yada böyle edindiğin kendi ideolojik bataklığın içinde çırpınmak yerine gözlerini açıp kendince tutunacak bir dal bulabilsen herşey senin için daha güzel olacak inan bana rahatlayacaksın,özgür düşünmenin şevkine ereceksin.

Ama bu forum bir açıdan senin için iyi oldu.hiç olmazsa kendin gibi ''Fikir de muğlak cehalet ve fikrisabit de ortak ''arkadaşlarla tanıştın,kaynaştında kötü mü oldu?

Tebrikler bu yolda devam...

:thumbsup:

Tarih: Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Adımı bile anlayamadın sana helal asıl benim sana gülmem lazım.Kurt dediğin hayvan var ya Türk tarihinin en önemli sembolüdür.Sen çıkmış bana Türkçülük taslıyorsun.Bu hayvan kimsenin tekelinde değil.Ama sen gül kardeşim.Bana ümmetçi dedin ,osmanlıcı dedin vs...vs...Ben sana ne diyorum biliyor musun bırak bu işleri git köyüne okuma bu tarihi daha fazla çünki senin beynini karıştırmışlar.Oarkadaşlarında senle aynı kafadır muhtemelen anlamamanız normal.***** hoşaftan ne anlar diyor bi arkadaşım.Valla ben demiyorum.

Tarih: Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi:

Kimsenin değil de senin tekelinde mi.Sen benim yazdıklarımdan o soylu hayvan hakkında hakaretamiz bir söz söylediğim izlenimi mi edindin:O sembolün değerini,anlamını senden mi öğreniceğim.Sana daha düşünmeyi öğretmemişler kardeşim,sana ilkokulda öğretilenlerin üstüne üç beş kitaptan edindiğin alıntı bilgileri koyup burda papağan gibi tekrarlıyorsun.Biz bunun okulunu okuyoruz kardeşim resmi belgeler hergün elimizin altında.Senin beni köyünü git aklını karıştırmışlar diye suçlaman ne haddine.Kibrin her türlüsü günahdır ama en kötüsü cehaletin kibridir.İşte sen de bu var...

yine de canın sağolsun...

Gönderi tarihi:
bekleme boşa daha sana ne anlatayım git akkoyunlu karaman örneklerine bak.1-2 sayfa gerida yahut az üstte

14078[/snapback]

:lol:

Kendi kendine gelin güvey mi oluyorsun... :D

Gönderi tarihi:

Üstüne alınmışsın kardeşim önümde açık dört beş site var biriside bu sana özel bir şey değil yani...Ama maaşallah ne zaman elim kayıp bu site penceresine gitse senin cevabın hazır oluyor...

Osmanlının kemikleri sızlamıştır o doğru ama sizin Osmanlıyı başımıza tac etmeniz yüzünden de nice Türkmen atamın kemikleri sızladı.Benim için bu daha önemli...

saygılar kardeşim...

Gönderi tarihi:

Yok işte güzel kardeşim...

Verdiği örneklere gerekli yanıtlar verilince bilgi pınarı akmaz oldu...

:zorro:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.