Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ATATÜRK'DEN AKP'YE BAYRAM DERSİ


deniz_kizi

Önerilen İletiler

ATATÜRK`TEN …

AKP YE BAYRAM DERSI …

 

YIL 1937…

ATATÜRK COK HASTA…

... ... DOKTORLAR…" GITMENIZ INTIHAR "DIYOR…

AMA …O …" HAYIR " DIYOR…

"HALKIN MORALI BOZULUR"

KUTLAMALAR OLACAK…

VE BEN GIDECEGIM…

 

29 EKIM BAGIMSIZ YAŞAMANIN TARIHIDIR…

BIR HALKON SILKELENIP

AYAGA KALKIŞIDIR…

29 EKIM YARINIMIZDIR…

29 EKIM ATATÜRK`TÜR…

CUMHURIYET BAYRAMINI IPTAL EDENLERE BIR CIFT SÖZÜMÜZ VAR…CUMHURIYET BAYRAMLARI

KURTULUS YILLARINDAKI

MÜCADELEYI…ŞEHITLERIMIZI

ANMAK VE ANLAMAK…MILLI BIRLIK VE BERABERLIGI KORUMAK,MILLI BILINCI UYANDIRMAK,VATANI ,MILLETI DAHA COK SEVMEK,MILLI ÜLKÜYE ,

TAM BIR BÜTÜNLÜKTE

YÜRÜMEK ICIN YAPILIR.

CUMHURIYET TÖRENLERI ASLA EGLENCE AMACLI DEGILDIR,BU KUTSAL DEGERLERIN BIR KEZ DAHA HISSEDILMESIDIR.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayir 29 Ekim Türkiye'nin milli birlik ve büünlügünün tescilidir.

Bakin 30 Ekimde Mondros mütarekesi imzalanmisti,29 Ekim tarihi Atatürk'ün özellikle sectigi ve isgalcilere ben sizden daha öndeyim vurgulasini yaptigi bir tarihtir anlami büyüktür.29 Ekim isgalcilerin öngördügü kürdistanin tarihe gömüldügü gündür..Recep Tayyib Erdoan 29 Ekim'i iptal ederek isgal güclerinin taseronu oldugunu belgelemistir.Bu öyle siradan bir iptal degildi.Maalesef uyumayi seven, Kurban Bayraminda nereye seyahat edeceginin planlarini yapan millet yine uyudu veya uyumak daha cok hosuna gidiyor bu milletin.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bayram dediginiz militarist ritüel/kutlama..

 

modern dünya bir dönemin kaliplasmis militarist ritüellerini (kutlama) terk etmistir..

 

cagdaslik adina her türlü ritüele karsi cikan modernlerin mussolini´ye özenerek ülkemizde de tatbik edilmeye baslanan militarist kutlamalarin (ritüel) artik kalkmasi gerektigini nicin akletmez ?

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence iptal edilmesi gereken bir bayram varsa o da Kurban Bayramidir cünkü o bayram degil bir vahsetin hayata gecirilmesidir.Kana susamis olanlarin akittiklari kanlarla kendilerini tatmin olmus hissetmeleri kadar vahim ne olabilir.

 

'Anadolu ihtilali'ni 'gerceklestirerek Türk milletini binlerce yildir üzerinde yasadigi cografyanin yeniden sahibi yapan Atatürk ve arkadaslari kurduklari yeni devleti bir cumhuriyet olarak ilan etmislerdir.Binlerce yillik tarihi olan Anadolu cografyasinda emperyalizme karsi verilmis kanli mücadelenin sonunda ilan edilen ilk cumhuriyet Türkiye Cumhuriyetidir.

 

Sorunlari ve acmazlari gerekce göstererek cumhuriyete,Atatürk'e,emperyalizme karsi verilen mücadeleye ve milli devlete karsi yapilan ahlak disi saldirilarin arkasindaki gücler,dünkü isgal gücleri ve onlarin Türkiye icindeki isbirlikcileridir.Ruhlarini Araplara ve yabancilara satmis olanlarin cumhuriyete saldirmalari dogaldir cünkü o cumhuriyet ile onlarin küflenmis beyinleri cöplüge atilmisti.Bugün olanlar ise cöplükte biriken cöplerin olusturdugu cirkin kokulu gazdir.Bazende haciyagi kokar bu cöplük,.

 

Islam ülkeleri halklari kölelik zihniyetine baglidir.Bugün Arap Bahari adi verilen ve tamamen emperyalizmin oyunundan baska birsey olmayan bu kalkismalar o toplumlari özgürlestirme amacini degil kölelestirme amacini tasimaktadir,zaten seriat devleti kurmak istemeleride gercek amaclarini ortaya koymaktadir.Islam toplumlari beyinleri yikanmis toplumlardir.Kendileri düsünemezler onlarin ulemalari vardir.Islamda ulema yoktur,cünkü herkes anlasin diye Kuran cok basit bir sekilde yazilmistir,Kurani zorlastiranlar Islam toplumlarini kölelestiren zihniyettir.Bu nedenle Atatürk'ün Arapca yerine Latin harflerini kabul etmesini hazmedemezler.Islam toplumlarinda demokrasi yabanci bir kelimedir ve o toplumlarin lügatlerinde yoktur.Olmadigi icin emperyalistler onlari rahatlikla aldatabilmektedirler.Müslümanin müslümani katletmesi peygamberin ölümüyle birlikte baslamis ve bugüne kadar sonu gelmemistir,bu katliamlarda müslüman liderler müsriklerle isbirligi yapmislardir.Iste Irak iste Libya iste Afganistan,bunlarin isbirlikcisi AKP iktidari degilmi?

 

Cumhuriyet ve demokrasi biribirne takip degildir,bunlari biribirine rakip görenler demokrasiyi demokrasi olmaktan cumhuriyetide cumhuriyet olmaktan cikaranlardir.

 

Cumhuriyet bayrami Türk milletinin bagimsizlik savasinin bayramidir.Buna miitarist demek icin insanin ya bu milletten olmamasi ya da provakatör olmasi gerekir.

 

Türkiye Cumhuriyeti askeri sivili genci ihtiyari ile tüm milletin verdigi haysiyetli mücadele sonucu kurulmus ve bagimsizligini kazanmis,vatan hainleri ise ait olduklari milletin kucagina kendilerini atmislardir.

 

Cumhuriyet Bayrami dün verilmis olan bu haysiyet mücadelesinin haysiyetle kutlandigi bir gündür.Milli haysiyetlere sahip olmayanlarin,insan haysiyetinede sahip olmadiklari düsünülürse neden Cumhuriyet Bayramlarina karsi cikildigida anlasilir.

 

Kurani carpitarak,icinde olmayan ayetlerin yerine uydurma sözler ilave ederek senede bilmem kac kandil kutlayan zihniyet birakin cumhuriyeti Allaha da karsidir.Karsi olmasalardi Kurani carpitmazlardi.Bu zihniyet 2 rekat olan cuma namazini 16 rekata cikaran zihniyettir.Bu zihniyet 1400 yil öncesinin karanliklarindan disari cikamayan cünkü ciktiklarinda gözlerini kamastiracak isiga bile düsman olan bir zihniyettir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sapla samani karistirdiniz..

 

mustafa kemal islam dünyasini degil uygar dünyayi hedef gösterdi..

bu ülkeler 1930 model militan uygulamalari terk etmistir..

siz kalkmis geriye dönüsün propagandasini yapiyorsunuz..

 

modernler,geriye dönüsün adina yobazlik,tebligciligini yapana yobaz diyo.:))

 

kurban bayrami kur´an emri olmayip müslüman toplumlarin uygulamalaridir..elbette toplum isterse kalkabilir islami acidan bi sorun teskil etmez..

 

fakat

 

böyle bir seye kimin gücü yeter ki ?

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mustafa Kemal geriye dönüs degil ileriye yürüyüstür.Kurban kani akitarak cennete gideceklerini sananlar ise hala cogunlukta olduguna göre demek ki cogunluk hala gericidir.Ileri gitmeyi kabullenemeyenlerin etki alaninda kalarak insanligindan cikanlar Mustafa KEMAL'in gösterdigi yolu gericilik olarak yorumlamak gibi bir acmazinda icindedirler.

 

Mustafa Kemal'i ve onun kurdugu cumhuriyetin anlamindan bihaber olanlar ruhlari ve beyinleri 1400 yil öncesinde kalmis olanlardir.

 

Adam olmayi ögrenin,diyen birisinini sevmek gericilik degildir.Asil gericilik mersedese binip onu yapanlara kafir diyenlerdir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kurban bayrami kur´an emri olmayip

 

Bayram derken kurban kesmekte mi Kur'an da geçmiyor demek istiyorsunuz? Sayın Politika kurban kesmenin vahşet olduğundan söz etti.

Ha mehter çalmışsın ha marş, ha mehter geçidi yapmışsın ha askeri... İstanbul un kurtuluşu da mı militarist?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bayram derken kurban kesmekte mi Kur'an da geçmiyor demek istiyorsunuz?

kur´an da kurban hac ile ilgilidir..

hacca gitmeyenlerin kurban kesmesine gerek yok..

kurban bayrami "hayvan bogazlama" degil hac bayramidir..

hacca gitmeyenlerin de kurban kesmesi gerekir fetvasi bazi mezheplerin görüsü ve ictihadidir..

islam dünyasinda en cok ülkemizde hacca gitmeyenlerin kurban kestigini görüyoruz rivayetlere göre arap ve iran da kurban bu derece yaygin degil..

 

bilhassa ülkemizde görülen bu "hayvan bogazlama" meraki eski türk schaman inanisindan kaynaklandigini iddia edenlerde var..

malum,schaman inanista mescit yok,cami yok,hac yok fakat kurban kesme var ve schaman inancina göre kurban kesmek dinin diregidir..

 

schamanlarin geleneginde kurban dogada,acik alanlarda kesilmesi gerekir..dikkat ederseniz vatandas kurban´i disarda kesmekte israr ediyor..

 

her kurban yasanan manzaralara baktiginizda schaman kültürün etkilerini görebilirsiniz..

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Shaman kültürü eger kurbanda kendini gösteriyorsa o zaman demekki insanlar hala o vahsi dönemi yasamaktadirlar.Bugün kanibalusmus denilen vahset artik sadece balta girmemis ormanlarin ücra köselerinde kalmis bir ritual olduguna göre bu insanlarla,sokaklarda kan aktmak icin israr edenlerin tek farki ormanlara medeniyet isiginin girmis olmamasi ile kan akitma tutkusunda olanlarin medeniyetle uzaktan yakindan bir ilgilerinin olmayisidir.Hem bir yanda tanrinin kana ihtiyaci yok denecek ama diger yandan tanrinin adini kullanarak hayvan bogazlanacaktir bunun ne imanla ne de medeniyetle ilgisi yoktur bu tamamen gerici bir zihniyetin hala varligini idame ettiriyor olmasidir.

 

Iste cagdas medeniyetin ilerisine yürümeyi bize yol olarak gösteren Mustafa Kemal'e ve onun bu amacla kurmus oldugu cumhuriyete saldirmanin arkasinda bu gerici zihniyet vardir.Yani medeni olmayi reddeden zihniyet.

 

Ayrica sayin Yilmaz'inda belrttigi gibi,her yil mehterle kutlanan Istanbul'un fethini militarist olarak degilde dogal bir seymis gibi kabul etmek aslinda Cumhuriyetle kimlerin ugrastiginida anlatir bize.Mehteri degil ama TSK'nin bandosunu militarist olarak görmek ,heryil degisik nedenlerle mehter gösterileri yapmak,mehterle basbakan karsilamak cumhuriyete karsi olmak icin yeterli bir nedendir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Modern dünya kutlamaları terk mi etmiş?ohmy.png Bu kadar tuhaf bir iddiada bulunmak için çok uzun süren Mars yolculuğundan yeni geri dönmüş olmak gerekir!smile.png

 

Amerika'nın 4 Temmuz kutlamaları çok ünlüdür ve dillere destandır. Çok görkemli kutlamalar yapılır. Gökyüzü havai fişeklerle aydınlatılır, atlılar koşturulur. Bir seferinde bir kaza bile olmuş, atlar kalabalığa dalmış ve yaralananlar, hatta ölenler olmuştu.

 

Bir iddia da bulunmadan önce Google'da küçük bir gezintiyi hararetle tavsiye ederim. Parmağınızın ucundaki bu büyük nimeti tırnağınızın tersiyle itmek kadar büyük aymazlık herhalde olamaz...

 

Kurban meselesine gelince, neye dayanarak Kuran'da kurban yok denildiğini de anlayamadım. Kurbanın bir hac ibadeti olduğu iddiası da çok garip. Kevser suresinde hac ile ilgili atıf bile yok ama "fesalli li rabbike venhar" ifadesi var. Namaz var, kurban var, hac yok!?

 

Dincilerin büyük bir sıkıntısı var. İslam dünyasında görülen tüm acaiplik ve garipliklerden, vahşet ve ilkelliklerden Kuranı arındırmaya, ilgisiz olduğunu, aslında Kuranın çok yüce, ama müslümanların ondan habersiz ve sefil durumda olduklarını iddia ediyorlar.

 

Halbuki hiç alakası yok. İslam dünyasında tüm gözlemlenen durumların doğrudan ve ana kaynağı Kuran'dır. Başka kaynak aramak abesle iştigalin daniskasıdır. İkinci kaynak da hadis kültürüdür. Bu iki kaynak arasında ciddi bir çelişki yoktur. Birbirinin tamamlayıcısıdırlar ve gerilik, ilkellik, vahşet, yağma, talan, adaletsizlik emrederler. Cinsiyet ayrımı, hür köle ayrımı, inanç ayrımı yaparlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İkinci kaynak da hadis kültürüdür. Bu iki kaynak arasında ciddi bir çelişki yoktur. Birbirinin tamamlayıcısıdırlar ve gerilik, ilkellik, vahşet, yağma, talan, adaletsizlik emrederler. Cinsiyet ayrımı, hür köle ayrımı, inanç ayrımı yaparlar...

 

kur´an etrafina örülen bunca cemaat duvarlari ancak kur´an´a ve peygambere yalan söyleten aralarinda celiski yok dediginiz hadis kültürü sayesinde mümkün olmustur..

 

kur´andan onay almayan absürd "tapinak dini" uygulamalarindan medet uman ve rant devsiren gelenekci/reddiyeci takimi özellikle ve bilhassa uydurma hadis külliyati ve muaviye islam yormu sayesinde dini/siyasi rant devsirmekte resmi alanda diyanet,sivil alanda farkli cemaatler bir nevi "islami vatikan" gibi calismaktadir..

 

kur´an harici kaynak kabul etmeyen,basta hadisler olmak üzre kur´an adina söylenmis,uygulanmis ne varsa kur´an ile saglamasi yapilmasi gerektigini talep edenleri gelenekci/reddiyeci takim mezhepsiz,vahhabi,sii vs. gibi sifatlarla afaroz etmeye calismaktadir..

 

gelenekci ile reddiyecinin beslendigi kaynak (uydurma hadis/muaviye yorumu) bedevi arabin kültürü ve yasam tarzidir kur´andan onay almasi mümkün degildir..

 

gayeniz bagciyi dövmek degilse eger sizde sadece kur´an üzerinden kur´ani anlamaya calisin hosunuza gitmezse absürde dönersiniz kaybiniz olmaz..

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu forumdaki bütün din konusundaki eleştirilerimi tarayabilirsiniz, hadis temeli üzerine kurduğum tek bir eleştirimi bulamazsınız. Tüm eleştirilerim ayet temeli üzerine oturtulmuştur. Hadislerin Kuran ile bağdaşıp bağdaşmadığı beni çok da ilgilendirmez. Kuranı anlamaya çalışmak benim için asıl absürd olandır. Çünkü ben Kuranı çok iyi inceledim ve anladım. Bu konuda bir tereddütüm yok. Zaten İslam dininin çağdışı geri bir din olduğunu kanıtlamak için hadislere bakmaya hiç gerek yok. Müslümanlara bakmaya da hiç gerek yok. Dünyayı hiç bilmeyen bir uzaylı gelse Kuranı incelese, bu kitabın geri ve çağın çok gerisinde kalmış bir dinin kitabı olduğunu hemen anlar.

 

Ancak Kuran ile ilgili bir konu hadisle desteklenmişse, bu veri, anlattığım konuya kuvvet verir ve o hadisi de eklerim. Örneğin Kuran yeryüzünde allahın dinini egemen kılmayı emrediyorsa ve Muhammed de veda hutbesinde cihat ile emrolunduğunu söylüyorsa, bunlar uyumlu verilerdir.

 

Hadis tarihsel bir veri kaynağıdır. Örneğin Muhammed'in nasıl toprağa verildiği konusunun Kuran'da yazması imkansız olduğuna göre, tarihsel kaynaklara başvurmak zorunludur. Bütün sahabeler ve onları izleyen müslümanlar külliyen oturup yalan uydurmakla meşgul olmuşlardır diye bir savlamada bulunamayız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.