Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 *** 9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL'DEN TARTIŞMAYA YOL AÇAN AÇIKLAMALAR Türban gericiliktir Demirel, "Anayasa ile türbanı çözemezler. Başı bağlı olarak okunabilen yerlere, Arabistan'a gidin. Türban özgürlük değildir" dedi. Hükümetin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanmasını engelleyemeyeceğini belirten 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "İsterlerse atamayabilirler, yetkileri var, ama böyle hilelerle bunu engellemeye kalkmayı fevkalade ahmakça bir şey bulurum" dedi. Demirel, önceki gün Habertürk TV'de özetle şöyle konuştu: • Cesur kararlar almak isteyen bir Başbakan düşünür: "Acaba yarın ben bu kararı aldığım için beni asarlar mı?" korkusundan kurtulmuş değil. • Bugün kurumlar arasında bir sürtüşme olduğu kesindir. Bu sürtüşmenin daha ileri gitmesi durumunda bu bunalım demektir. • Yüzde 26 ile Tayyip Erdoğan bu Meclis'te cumhurbaşkanlığına seçilirse, bu rahatsızlık yaratır. • Cumhurbaşkanının eşinin başı sarılı diye ordu harekete geçmez. Ama eşi siyasi bir simge olarak sarılı, Türkiye'de de türban tartışması var ise... Önemli kurumlar bundan hoşnut olmaz... Bir rahatsızlık yaratacaktır. Türban sorunu icat edilmiş bir sorundur. • AKP'nin içinde de bir ahenksizlik var. Sorsanız yok derler. • (TBMM Başkanı Bülent Arınç'a) Anayasa değişikliğiyle türbanı çözemezler. Çünkü, Anayasa Mahkemesi'nin, Danıştay'ın, AİHM'nin kararı var. Hadi aş bakalım bunları da görelim? Orası üniversite, oranın kuralları var. İlle başı bağlı okumak istiyorsan, başı bağlı olarak okunabilen yerler var, oraya git. Arabistan'da falan öyle yerler vardır, oraya gidin. Türban özgürlük falan değildir. Bu gericiliktir. Kaynak: ANKARA Milliyet * 02.005.2006* © 2006 Milliyet *tna *** Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Ne demeekkkk Demirel efendi istedi ya ben şimdi hemen vize işlemlerine başlıyorum en kısa zamanda Arabistan'a gidiyorum onumu kırıcam Bir reklam vardı ağzı olan konuşuyor diyordu adam ne kadar haklıymış gerçekten ağzı olan konuşuyor ama konuşmak için konuşuyor konuştuğunun nereye gittiğini bile anlamadan boş saçma ve gereksiz yere konuşuyor; En güzel cevap akp gurup başkan vekilinin söylediğiydi bence"bir insan unutulma psikolojisine girince dikkat çekmek için böyle girişimler yapar"siyaset meydanlarında türbanın savunuculuğunu yapan bunların gerçek yüzlerini öğrenmiş oluyoruz söylediklerinde ne kadar samimi olduklarınıda tabi. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Tabi hiç durma gidebilirsin Bence de türban özgürlük değildir.Önceki yazılarımda belirttiğim gibi bu ülkede saf ve temiz duygularla kapanan insanlara kimsenin laf ettiği yok.O kadar hak ve adalet peşinde iseniz türbanları seçim propagandası yapıp sonra her türlü ahlaksızlığı terbiyesizliği yapan insanların yaptıklarını eleştirin karşı çıkın ki ben sizlerin samimiyetinize inanayımŞimdiye kadar yazdığım yazıları takip ettiniz mi bilemiyorum amaeğer okursanız sahte dinciler kadar sahte Atatürkçüleri de savunmadığımı görebilirsiniz.Sanki TÜRKİYE NİN TEK SORUNU BU BAŞKA SORUN YOK İslam sadece türbandan ibaret başka birşey ifade etmiyor.Bırakın bunlarla uğraşmayı bu ülkede hiç bir şey özgür değil bunlar bazı şeyleri kamufule etmek için uydurulmuş sahte problemler bu ülkede yüce efendilerimizin izni olmadan nerdeyse nefes bile alamayacak konumuna geldik.Türban özgürlük müş ,gerçekten inanan ve kendini yetiştiren adamlar zaten buna tevessül etmez.Onun içindir ki bu oyunlar hep cahiller üstünde oynanıyor.Şimdi belki diyeceksiniz ki üniversite öğrencileride okuyamıyor onlarda mı cahil.Evet hemde cahilin dik alası hepsi. yalnız bunu kapalı açık ayrımı yapmadan söylüyorum.Daha dün Celal Şengör hoca İTÜ den istifa edeceğini söyledi. Nedeni ne, adamlar bilim adamını dinleyeceklerine hülya avşarı dinlemeye gidiyorlar.Konferans verecekmiş ne titri varsa -nasıl ora bura açılır ,evli adamlarla nasıl düşüp kalkılır,tv.lerde nasıl reyting rekorları kırılır bunu anlatacak herhalde Velhasıl arkadaşım bırakın bunları aklınızı başınıza toplayın ve yine söylüyorum gerçekten inananlara hiç bir sözüm yok ve onlara lafta söyletmem ama diğerlerini Allah şerrimden korusun Alıntı
Φ ramell Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 gelincik yazdı. Tabi hiç durma gidebilirsin Bence de türban özgürlük değildir.Önceki yazılarımda belirttiğim gibi bu ülkede saf ve temiz duygularla kapanan insanlara kimsenin laf ettiği yok.O kadar hak ve adalet peşinde iseniz türbanları seçim propagandası yapıp sonra her türlü ahlaksızlığı terbiyesizliği yapan insanların yaptıklarını eleştirin karşı çıkın ki ben sizlerin samimiyetinize inanayımŞimdiye kadar yazdığım yazıları takip ettiniz mi bilemiyorum amaeğer okursanız sahte dinciler kadar sahte Atatürkçüleri de savunmadığımı görebilirsiniz.Sanki TÜRKİYE NİN TEK SORUNU BU BAŞKA SORUN YOK İslam sadece türbandan ibaret başka birşey ifade etmiyor.Bırakın bunlarla uğraşmayı bu ülkede hiç bir şey özgür değil bunlar bazı şeyleri kamufule etmek için uydurulmuş sahte problemler bu ülkede yüce efendilerimizin izni olmadan nerdeyse nefes bile alamayacak konumuna geldik.Türban özgürlük müş ,gerçekten inanan ve kendini yetiştiren adamlar zaten buna tevessül etmez.Onun içindir ki bu oyunlar hep cahiller üstünde oynanıyor.Şimdi belki diyeceksiniz ki üniversite öğrencileride okuyamıyor onlarda mı cahil.Evet hemde cahilin dik alası hepsi. yalnız bunu kapalı açık ayrımı yapmadan söylüyorum.Daha dün Celal Şengör hoca İTÜ den istifa edeceğini söyledi. Nedeni ne, adamlar bilim adamını dinleyeceklerine hülya avşarı dinlemeye gidiyorlar.Konferans verecekmiş ne titri varsa -nasıl ora bura açılır ,evli adamlarla nasıl düşüp kalkılır,tv.lerde nasıl reyting rekorları kırılır bunu anlatacak herhalde Velhasıl arkadaşım bırakın bunları aklınızı başınıza toplayın ve yine söylüyorum gerçekten inananlara hiç bir sözüm yok ve onlara lafta söyletmem ama diğerlerini Allah şerrimden korusun Öyle zamanlar oluyor ki, bütün ümitlerim tükeniyor ve her seferinde bu ülkede yaşamanın ne kadar acı verici olduğunu düşünüyorum. Bazen umutlanırsınız ya da umutlanmak istersiniz. Ama öyle şeyler olur ki, umutlarınız karanlık duvarlara çarparak kaybolur ve siz yine yalnız kalırsınız. Sizi düşünenler bir kaç kıyafet örneği sunar veya 'saf ve temiz duygulara sahip insanlara bir dediğim yok' gibi laflar ederek sorumluluklarından kurtulur. Yukarıdaki yazıya bakın ve bir kez daha düşünün. Bir Türkiye gerçeğiyle daha karşı karşıyayız. Koskoca ülke sanki korkularına teslim olmuş durumda. Yüzyıllık medeniyetler üzerinde oturan toplum, sanki hafızasını yitirmiş ve gelecekle ilgili hayallerini kaybetmiş.Sırf inançları adına başlarını örten genç kızlara üniversite kapılarını kapatarak inanç ayrımcılığı yaparız da kılımız bile kıpırdamaz. Ülkenin tam ortasında yanan ateş, hakları gaspedilen insanların feryatlarıyla her gün daha yükseğe çıkarda biz duymayız. Giyim kuşam farklılığından dolayı ona buna kara kulp takmak aydınlık değildir. Herkesi kendi şablonlarına uydurmaya çalışmak çağdaşlık değildir.İleride, bu günleri yazacak olanlar, renk, ırk, dil ve inanç farklılığı sebebiyle dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanmış ayrımcılıkları kayda geçirdikten sonra, sıra ülkemize gelecek. Ve yapılan bu çirkinlikler karşısında herkes hayret edecek. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 arkadaşım bu yazımdan böyle bir sonucu çıkardın ya cehaletle ilgili söylediğim şeyleri bir anlamda ispatladın hatta ben gerçek dindarlara bir sözüm yok derken sorumluluktan kaçtım sahte dincilerin arkasını sıvazlamalıydım haklısın hatta belli kıyafet kalıplarını da ben belirledim.inancından ötürü kapanan arkadaşlarımız için zamanında üniversitelerde çok mücadele verdik ama size reva görüldüğünü idda ettiğiniz davranışların daha beteri açıklara yapılırken sizler ne yapıyorsunuz acaba çünkü hep ortalığı ayağa kaldıran sizlersiniz vay şöyle yapıldı böyle yapıldı diye biz hiç sesimizi çıkarmıyoruz bize şunlar yapılıyor bunlar yapılıyor diye.İslam dinini sadece bir bez parçasına indirgemek allah adına yapılan yanlışlara ses çıkarmamak ,türban diye üzerinizden politika yapanlara alet olmak ve dur bakalım sen ne yapıyorsun dememek bizim gibi insanların değil sizin gibi düşünenlerin ayıbıdır.Devam edin hiç kimse görmek istemeyen kadar kör işitmek istemeyen kadar sağır olamaz. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 *** İslam dinini sadece bir bez parçasına indirgemek.. , ' Allah ' adına yapılan yanlışlara ses çıkarmamak.. , " Türban " üzerinizden politika yapanlara alet olmak.. , Ve dur bakalım sen ne yapıyorsun dememek.. Bizim gibi insanların değil, sizin gibi düşünenlerin ayıbıdır... Devam edin..., " Hiç kimse, görmek istemeyen kadar kör, işitmek istemeyen kadar sağır olamaz. " Söylenecek daha fazla söze, ifade edilecek başka bir cümleye gerek kalmamış sevgili 'gelincik' , Yaşanan bu olaylarda, propagandist, kışkırtma ve dalaşmaya yönelik yaklaşımları kısaca özetlemişsin... Bir insanın, Duyu organlarının hepsi sağlam ve işlevini yerine getirirken, Göremeyenlerden daha kör, İşitemeyenlerden daha sağır olması.. Ona bir omirilik yeterli olacakken, nasıl olduysa kullanamadığı bir beyne sahip olması, onu, insanlık vasıflarını gösteremeyen, zavallı bir yaratık olmaktan öteye götüremiyor neyazıkki... *tna *** Alıntı
Φ siosteran Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Tartışma şimdiden başladı bile! Artık bu konuda diyecek sözüm yok! Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Tartışma şimdiden başladı bile! Artık bu konuda diyecek sözüm yok! Forumda yer alan ve buna cesareti olan herkesin söyleyebilecek çok şeyi olmalı bence... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 *** Ne demeekkkk Demirel efendi istedi ya ben şimdi hemen vize işlemlerine başlıyorum en kısa zamanda Arabistan'a gidiyorum onumu kırıcam *** siyaset meydanlarında türbanın savunuculuğunu yapan bunların gerçek yüzlerini öğrenmiş oluyoruz söylediklerinde ne kadar samimi olduklarınıda tabi. Tabi hiç durma gidebilirsin Bence de türban özgürlük değildir.Önceki yazılarımda belirttiğim gibi bu ülkede saf ve temiz duygularla kapanan insanlara kimsenin laf ettiği yok.*** Velhasıl arkadaşım bırakın bunları aklınızı başınıza toplayın ve yine söylüyorum gerçekten inananlara hiç bir sözüm yok ve onlara lafta söyletmem ama diğerlerini Allah şerrimden korusun Öyle zamanlar oluyor ki, bütün ümitlerim tükeniyor ve her seferinde bu ülkede yaşamanın ne kadar acı verici olduğunu düşünüyorum. *** Giyim kuşam farklılığından dolayı ona buna kara kulp takmak aydınlık değildir. Herkesi kendi şablonlarına uydurmaya çalışmak çağdaşlık değildir.İleride, bu günleri yazacak olanlar, renk, ırk, dil ve inanç farklılığı sebebiyle dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanmış ayrımcılıkları kayda geçirdikten sonra, sıra ülkemize gelecek. Ve yapılan bu çirkinlikler karşısında herkes hayret edecek. ***Bir insanın, Duyu organlarının hepsi sağlam ve işlevini yerine getirirken, Göremeyenlerden daha kör, İşitemeyenlerden daha sağır olması.. Ona bir omirilik yeterli olacakken, nasıl olduysa kullanamadığı bir beyne sahip olması, onu, insanlık vasıflarını gösteremeyen, zavallı bir yaratık olmaktan öteye götüremiyor neyazıkki... Tartışma şimdiden başladı bile!Artık bu konuda diyecek sözüm yok! Forumda yer alan ve buna cesareti olan herkesin söyleyebilecek çok şeyi olmalı bence... Bir şeyin farkında olmak çok güzel ve duyarlı bir yaklaşım... Ancak tek başına yeterli değil ne yazık ki… Farkında olduğumuz şeyin ne olduğunu da anlamamız gerekiyor… Anlamaya çalıştığımız o şeyin, doğru sonuçlarını ve çıkarımlarını kavrayabilmek içinse… O konu hakkında yeterli bilgi birikimimizi oluşturmamız gerekiyor… Bir şeyin doğru tespit edilmesi de tek başına yeterli değil… Yaptığımız tespitleri hayata geçirmek için kararlı bir şekilde yılmadan mücadele etmek gerekiyor… İşte Atatürk’ün İleri görüşlü ve başarılı olmasının arkasında bu gerçek yatıyor… Bizi ancak; Farkında, Duyarlı, Kararlı, Gerekli bilgi birikimine sahip, Anlayan ve kavrayan bir bakış açısı doğru sonuçlara ulaştırabilir… Varsayımlarla olayları değerlendirmek.., Ve Sadece sloganlarla cevaplamaya çalışmak, bizi yanlışlara, başarısızlıklara götürüyor… *** Hepiniz çok haklısınız, hepimizde çok haklıyız... Bahsettiğiniz bu şeylerden kurtulmak ve bir daha tekrar etmemesi için ne yapılması gereklidir sorusuna, Bir de bu bakış açısıyla cevaplar arasak, Kendimizi sloganlarla avutmadan ve varsayımlar yerine doğru tespitleri yaparak olayları değerlendirsek daha doğru olmaz mı?… Türbanımız var, İnançlarımız var, Vatanımız var. Cumhuriyetimiz var. Atatürk Devrimlerimiz var… Derken, birileri bizleri silindir gibi ezip geçtiklerinde .., Asimile olmaktansa “bu vatan bölünsün razıyım” diyen bir sonuca ulaşmayalım sonra… Çünkü bu formun sayfalarında; Çözümsüz, çaresiz kalmış zihniyetlerin Bu sonuçlara ulaşan iletileri de var ne yazık ki… Yılların çabalarıyla elde ettiğimiz değerleri bir kalemde yok edebilecek görüşler, düşünceler ve eylemler, Bizler; Farkında, Duyarlı, Kararlı, Gerekli bilgi birikimine sahip, Anlayan ve kavrayan bir bakış açısından uzak kaldıkça ortaya çıkıyor çünkü…. Hani bedenimiz dirençsiz kalınca, mikropların galip gelip bizi hasta yaptığı yâda öldürdüğü gibi… Eğer böyle düşünebilmeyi ve davranmayı öğrenebilirsek Bence hala bu yataktan kalkıp yürümek gibi bir şansımız var… *tna *** Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Türkiyenin acı gerçekleri bu forumdada karsımıza tüm çıplaklığıyla çıkıyor... Burada ki mevzu islamın irdelenmesi başörtünün islamda ki yerinin ne oldugu vss..vss değil ama kalkmıs burda nelerden bahsediliyor... Üzerinde durulması gereken nokta ise bir kişinin eski bir cumhurbaskanının nasıl çıkıp böyle bir açıklama yapacak kadar utanmaz bir duruma düştügü ve bu sözü nasıl agzına alabildigidir... Hepimiz bu ulkenin vatandasları isek nasıl olur da cıkıp arabistana gitsin diyebilir??? Bu dertten muzdarip olmayan arkadaslara da yarın baska ulkelere gidin denilirse bakalım ne yorum yapacaksınız... Hepimiz aynı milletin evlatlarıyız fakat aynı dertten muzdarip olup empati kuramıyoruz hiç bir zaman... ne yazık!!! Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Sevgili berceste demirelin konuşmasındaki arabistana gidin kısmı bencede amacı aşan bir konuşma zaten bende kendi yazımda gidebilirsiniz derken yanına bir gülücük kondurdum.Ama türbanını bir özgürlük olmadığına sonuna kadar katılıyorum.Ben ve benim gibi düşünen arkadaşların ne demeye çalıştıklarını anlamamakta direnen sizlersiniz benim düşünce yapımda olanların ve benim islam dini ile ilgili zaten bir sorunumuz yok bizim derdimiz saf ve temiz inanç sahiplerinin duygularını politikalarına alet eden din elden gidiyor bak başörtünüze bile karışıyorlar diyen sahtekarlarla. Size bir şey sormak istiyorum neden bir kadın veya erkek ayrı oturtulur araya perde çekilir, neden bir kadın ve erkek tokalaşmaz bu kuran-ı kerimin neresinde yazar lütfen beni ayet isimleri ve numaralarını vererek aydınlatırmısınız .Benim başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum Eskiden oturduğum bir evde karşı komşum vardı.Kadın klasik annelerimiz gibi kapalı ve bana gelmek istiyor ve bende müsait olduğum günü bildirmek için kapısını çaldım.Kapıya oğlu çıktı ve bana bakmamak ve konuşmamak için gözlerini şekilden şekile soktu.Sonradan öğrendiğime göre kadınlara bakmak göz zinası olurmuş ve bu islama göre çok günahmış.İNANIN OKADAR ŞAŞIRDIM Kİ KARDEŞLERİM ,ARKADAŞLARIM İSLAM DİNİ BUNU DEMEZ SİZ HER BAKTIĞINIZ ,TOKALAŞTIĞINIZ ,YANYANA OTURDUĞUNUZ İNSANLA YATMAYI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ KENDİ SAPIK DÜŞÜNCELERİNİZE LÜTFEN İSLAM DİNİNİ ALET ETMEYİN.BENİM DERDİM BUNLARLA S on olarak şunu demek istiyorum görünen o ki eğer güncel ve politik olayları takip ediyorsanız kürtlerle dinciler elele vermiş bu ülkeyi parçalayıp bölmenin peşindeler acaba biz ve bizim gibi düşünenleri nereye süreceksiniz .Gerçi sormam da hata herhalde sizler hala türbanla uyutulduğunuz için pekfarkında değilsinizdir mutlaka bunların. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Sevgili berceste demirelin konuşmasındaki arabistana gidin kısmı bencede amacı aşan bir konuşma zaten bende kendi yazımda gidebilirsiniz derken yanına bir gülücük kondurdum.Ama türbanını bir özgürlük olmadığına sonuna kadar katılıyorum.Ben ve benim gibi düşünen arkadaşların ne demeye çalıştıklarını anlamamakta direnen sizlersiniz benim düşünce yapımda olanların ve benim islam dini ile ilgili zaten bir sorunumuz yok bizim derdimiz saf ve temiz inanç sahiplerinin duygularını politikalarına alet eden din elden gidiyor bak başörtünüze bile karışıyorlar diyen sahtekarlarla. Size bir şey sormak istiyorum neden bir kadın veya erkek ayrı oturtulur araya perde çekilir, neden bir kadın ve erkek tokalaşmaz bu kuran-ı kerimin neresinde yazar lütfen beni ayet isimleri ve numaralarını vererek aydınlatırmısınız .Benim başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum Eskiden oturduğum bir evde karşı komşum vardı.Kadın klasik annelerimiz gibi kapalı ve bana gelmek istiyor ve bende müsait olduğum günü bildirmek için kapısını çaldım.Kapıya oğlu çıktı ve bana bakmamak ve konuşmamak için gözlerini şekilden şekile soktu.Sonradan öğrendiğime göre kadınlara bakmak göz zinası olurmuş ve bu islama göre çok günahmış.İNANIN OKADAR ŞAŞIRDIM Kİ KARDEŞLERİM ,ARKADAŞLARIM İSLAM DİNİ BUNU DEMEZ SİZ HER BAKTIĞINIZ ,TOKALAŞTIĞINIZ ,YANYANA OTURDUĞUNUZ İNSANLA YATMAYI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ KENDİ SAPIK DÜŞÜNCELERİNİZE LÜTFEN İSLAM DİNİNİ ALET ETMEYİN.BENİM DERDİM BUNLARLA S on olarak şunu demek istiyorum görünen o ki eğer güncel ve politik olayları takip ediyorsanız kürtlerle dinciler elele vermiş bu ülkeyi parçalayıp bölmenin peşindeler acaba biz ve bizim gibi düşünenleri nereye süreceksiniz .Gerçi sormam da hata herhalde sizler hala türbanla uyutulduğunuz için pekfarkında değilsinizdir mutlaka bunların. Sizlerde sunu unutmayın ki Türkiyede basörtüsünü siyasi bir amaç ile örten insan bulamazsınız!Bunu siyasete alet edenler bu yasak üzerinden rant sağlamaya calışan siyasetçilerdir...Deve kusu gibi davranmak isyetenler buyursun meydan onların olsun...Ve onlarda sözde bu oyundan bihaber bi sekilde sözde masumca oynasınlar... Anlattıgınız olayın ne alakası var anlayamadım acıkcası?(ki tokalaşa ile ilgili Hadis vardır) ki bu olaın yeri olmadıgını düşünüyorum...Gerisi insanların secimi...Herkesin kendisine kalmıs.. Siz sadece sizin yuzunuze bakılmıyor diye bu kadar huzne gark olduysanız gelin ben size ne diyeyim..siz daha hiç bir basörtülünün bu ulkede gecirdigi bir gunu yasadıgı olayları ögrenmemişsiniz...Anlatsamda anlarmısıız acaba? Ki zaten yazınızın sonunda da niyetiniz belli olmus...Sizler bizler diye her yazınızda ayrım yapan sizlersiniz sonrada gelip birlikten bahstmeyin lütfen... Başörtüsüyle uyutulan bizler değiliz fakat bu sacma sapan olayın arkasından rant saglamaya calısan bir kesim var ki artık bunlarda anlaşılmıyor değil.. Dikkat edin bakalım su formda kimler basörtü sorununu gündeme getirmiş ?Belli zihniyette ki arkadslar.. Türkiyede hangi siyasetçiler hergün bu konuyu acıyor? Bu sorunu yasayanlar degil alakası olmayanlar bu mevzuyu kurcalayıp yarayı kanatmaya calşısıyor.. Az aklı olanda bunu anlar zaten... sonrada gelip siyasi demeyin...Hangi ideolojiye sahip insanların agzında basörtüsünü sakız yapıp rant saglamaya calıştıkları belli...tıpkı Atatürkçülük gibi... Ama artık bunların modası geçti..Anlayan anlıyor... Sevgiler.... Alıntı
Φ DİL BÖCEĞİ Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 *** 9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL'DEN TARTIŞMAYA YOL AÇAN AÇIKLAMALAR Türban gericiliktir Demirel, "Anayasa ile türbanı çözemezler. Başı bağlı olarak okunabilen yerlere, Arabistan'a gidin. Türban özgürlük değildir" dedi. . . . Türban özgürlük falan değildir. Bu gericiliktir. Kaynak: ANKARA Milliyet * 02.005.2006* © 2006 Milliyet *tna *** Birilerinin canı sıkılıyor ne yapsam ne yapsam da kendimi gündemde tutsam malum emeklilik.kapımı çalan yok. Demokrasilerde çareler tükenmez Bulduuuuum türban. Demokrasilerde çareler tükenmez türbanlılar arabistana gitsin. Gitsin canım yollar gitmekle aşınmaz. Haydi sen de yol ver türbana. Türban artık ülkenin sorunu olmakta çıktı o artık magazin haberi kendini gündemde tumak isteyenler Demirel, Hülya Avşar Gece kuşu Dipnot gelincik. Canım benim neyim eksik bende katılayım dedim . Şimdi gece kuşu dayanamaz bana birşeyler yazar. yazdık çizdik birşey değişmedi hep aynı konular üzerinde dönüp dolaşıyoruz hep aynı sözleri söylüyoruz . Allahın bahşettiği nefesi boşa harcamayalım siyaset kuralları gaddar bir oyundur. Oyuncuları dosttur ,seyircileri birbirini boğazlar. haa türban o siyaset dünyasının Hülya Avşarıdır. Dünaynın en güzel kadını benim birinci belli 2. kim Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 *** Sayın 'berceste' yazınızda Türkiyenin acı gerçekleri bu forumdada karsımıza tüm çıplaklığıyla çıkıyor... Burada ki mevzu islamın irdelenmesi başörtünün islamda ki yerinin ne oldugu vss..vss değil ama kalkmıs burda nelerden bahsediliyor... Diyorsunuz…İnanın sizi anlayabilmek hak verebilmek için, farklı şeylerden mi bahsediyoruz acaba diyerek, Yazıların tamamını tekrar tekrar okudum… Allah aşkına bu başlık altında İslamın irdelenmesi ile ilgi hangi satır var… Hepimiz sizde dahil bu boş polemiklerin çözüme yönelik olmadığını anlatmaya ve anlamaya çalışıyoruz. Elbetteki, Kim olursa olsun Hepimiz bu ulkenin vatandasları isek nasıl olur da cıkıp arabistana gitsin diyebilir??? Diyemez, Hepimiz buna karşı olduğumuz için bu boş polemikleri bu sayfalara taşıdık ve eleştiriyoruz… Ama bir farkla, sizden farklı olarak işaret etmeye çalıştığımız nokta şu; İslam dinini sadece bir bez parçasına indirgeyenlere.. , ' Allah ' adına yapılan yanlışlara ses çıkarmayıp.. , " Türban " üzerinizden politika yapanlara alet olarak.. , Ve dur bakalım sen ne yapıyorsun dememek le.. Sizin sürekli sorunun sebebi, suçlusu olarak gördüğünüz, Sadece bizim gibi insanların değil, sizin gibi düşünenlerin de ayıbı olduğu... Bu dertten muzdarip olmayan arkadaslara da yarın baska ulkelere gidin denilirse bakalım ne yorum yapacaksınız... Hepimiz aynı milletin evlatlarıyız fakat aynı dertten muzdarip olup empati kuramıyoruz hiç bir zaman...ne yazık!!! Ne yazık ki, empati kuramıyoruz diyorsunuz, haksızlık ediyorsunuz, Sorunun çözümsüzlüğüne karşı durmasak, bütün bu yazdıklarımız dilimizden, kalemimizden çıkabilir mi? İllaki sizin duruğunuz yerden anlayarak, Dayatılan tek taraflı çözümleri kabullenerek mi konuşmalı, yazmalıyız.. Kabul edersiniz ki bunun adı empati değildir... *** Niçin; “Sorun “Türban, baş örtüsü” değil, sorun onu kendi çıkar ve emelleri için kullananlardır,” İfadelerimizi Anlamamaya çalışmak da direniyorsunuz, Hangi vicdan sahibi, insanlıktan nasibini almış bir insan, Karşısındakinin acılarından, zevk, mutsuzluklarından huzur bulabilir… Ben kendi adıma yaşanan bu çözümsüzlükten, Türbanı nedeniyle sıkıntı çekenlerin içine bulundukları durumdan hiçte mutlu ve huzurlu değilim… Ama ben böyle düşünüyorum diye hiç kimse beni, siyasi ve dini emelleri içine çekemez. Ve ben onlara, İslam dinini sadece bir bez parçasına indirgeyemezsiniz, "Türban" üzerinizden politika yapamazsınız , Durun bakalım siz ne yapmak istiyorsun dediğim zaman, Sen "Türban"a karşısın diyemezsiniz… Ve “kalkmış burada nelerden bahsediliyor” diyerek beni anlamazlıktan gelememelisiniz.. Eğer; Hepimiz aynı milletin evlatlarıyız fakat aynı dertten muzdarip olup empati kuramıyoruz hiç bir zaman... ne yazık!!! Diye ifade ettiğiniz, Sözünüzün arkasında duruyorsanız, En az benim sizi anlamaya, hak vermeye, ortak çözümlerimiz ne olabilir diye düşündüğüm kadar, Sizin de benim için, diğer aynı milletin evlatları için aynı yaklaşım ve hassasiyeti göstermelisiniz… Ve biz bu vatanın aynı milletin evlatları, Ortak çıkarlarımız için elele yürüyebilmeliyiz. Aramızda suni ayrımlar yaratanlara hep birlikte karşı durabilmeliyiz.. Benim bu bakış açısıyla onlara karşı duruşumu size karşıymış şeklinde değerlendirmeyip, Sizin değer Yargılarınızı, inançlarınızı kullananlarla onları çözümsüzlüğe taşımakta çıkar görenlere, Sizde hepimiz adına “Durun bakalım siz ne yapmak istiyorsunuz” diyebilmelisiniz… *** Buraya kadar, Ortak sorun ve Çıkarlarımızı, Birlikte, Birbirimizi Anlayarak çözebileceğimizi ifade etmeye çalıştım. Şimdi sizden istediğim aşağıda bu konuyla ilgili aktaracağım düşünce ve görüşleri lütfen beni anlamak adına okuyunuz… Elbette sizinde farklı çözüm ve önerileriniz olacaktır. Ama ortak doğru ve tespitlerimizi de vurgulamalı, Bir tek yerine, cümlesine karşı durup her şeyi toptan yok saymaktan vazgeçip, Beni ve benim gibi düşünenleri anlamak için sağduyulu bir yaklaşım gösterip, Çözümler üzerinde, “dayatmalarda bulunmadan” Hepimiz için görüş ve çözümler üreterek bize katkılarda bulunun lütfen.. *** Bugün geldiğimiz bu noktada; Üniversitelerde uygulanmakta olan türban yasağını kaldırmanın mümkün olup olmadığı, tartışmalı Ama herhalde yasağı kaldırmak için işe Anayasa değişikliğiyle başlamakta fayda var. Yalnız, bu Anayasa değişikliğini eğer 16 Mayıs 2007'den önce gerçekleştirmek isteniyorsa referandumun da göze alması gerekiyor. O referandum da, ister istemez hükümete güven oylamasına. Daha önemlisi, aynı referandum kolayca Türkiye'de laikliğin oylandığı bir referanduma dönüştürülebilinir. Türkiye'yi böylesine kutuplaştırmak çok ama çok vahim, hiç beklenmedik sonuçlara bizi götürebilir, O yüzden, kimsenin referanduma gitmeyi düşündüğü de yok! İşte bu yüzden, türban meselesinin kaşınmasının kimseye bir faydası yok. Ama bir an önce bu sorunun çözüme kavuşturulması ve yaratılan bu suni ayrımların ortadan kaldırılması da gerekli, Öte yandan iktidardaki AKP'nin özellikle “çelik çekirdekteki” taban kitlesi için bu sorunu çözmesi gerekiyor. AKP bu denli sıkışmışlıktan kendisine bir çıkış arıyor. O çıkış da, geçmişte çok kullanıldığı gibi mazlum rolüne geçmek, Yani 'Biz yapmak istiyoruz ama derin devlet bize yaptırtmıyor' diyebilmek. O bakımdan, Başbakan Erdoğan'ın, 9. Cumhurbaşkanı Demirel için söyledikleri ne kadar sert ve ağırsa, Demirel'in, Erdoğan'a verdiği cevap da o kadar acıtıcı. Doğrusu, üç yılı aşkın süredir devam eden iktidar döneminde bir uzlaşma ortamı yaratılabilmeliydi ama olmadı, olamadı. Burada belki kabahat AKP'nin değil ama yine de uzlaşma ortamını yaratmak sonuçta onların göreviydi. Uzlaşma olmadan bu sorunu çözmek kolay değil. Türban meselenin siyaseten görünen güçlükleri bunlar. Aslında, AKP bugüne kadar bu sorunu çözmeyi öncelikleri arasına da koymadı zaten. Zihniyetler uzlaşmacı değil sadece kendi kazanımları için dayatmacı olduğu için çözümsüzlük kaçınılmaz sonuç. Oysa belki de üniversitede türbanın serbest bırakılması çözümlenebilirdi, Bu arada imam-hatip sorununun kökünden çözülmesi gibi Türkiye'yi rahatlatacak uzlaşmalar bulunabilirdi. Oysa, Siyasi ve verilecek oylara tahvil etmek açısından daha kazançlı olduğu için bu çözümsüzlük, sürdürülüyor. Geçmişte Türkiye'nin İslamcı partileri türban yasaklarını oya tahvil etmeyi başardılar. Ama geçmiş geçmişte kaldı. Şimdi AKP iktidarda ve üstelik Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa da sahip. Ayrıca 20 kişilik ANAP Grubu da türban konusunda Anayasa değişikliği için hazır da bekliyor. Ama, bu işi uzlaşmasız çözmenin siyasi bedelleri var, AKP belki de kendini o bedellere hazır hissetmiyor. *** Evet, sevgili 'berceste' , sanırım aktardığım bu görüş ve düşünceleri de okudunuz, Bence şimdi yapmanız gereken; Farklılıklarımız ve katılmadığınız görüş ve tespitlere, Kendi düşüncelerinizi yazmakla birlikte. “Aynı milletin evlatları” olarak, “karşılıklı duygudaşlık” kurmak adına, Bizi ortak çözümlere ulaştıracak, Ortak görüş ve tespitlerinizi ifade eden bir yaklaşımla, Kendinize ve hepimize katkıda bulunmalısınız… Katkılarınızın kafalarımızdaki çözümsüzlüğü, çözüme dönüştürecek faydalar sağlaması dileğiyle... Saygılar, selamlar.. Mutlu ve sağlıklı kalın... *tna *** Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Birilerinin canı sıkılıyor ne yapsam ne yapsam da kendimi gündemde tutsam malum emeklilik.kapımı çalan yok. Demokrasilerde çareler tükenmez Bulduuuuum türban. Demokrasilerde çareler tükenmez türbanlılar arabistana gitsin. Gitsin canım yollar gitmekle aşınmaz. Haydi sen de yol ver türbana. Türban artık ülkenin sorunu olmakta çıktı o artık magazin haberi kendini gündemde tumak isteyenler Demirel, Hülya Avşar Gece kuşu Dipnot gelincik. Canım benim neyim eksik bende katılayım dedim . Şimdi gece kuşu dayanamaz bana birşeyler yazar. yazdık çizdik birşey değişmedi hep aynı konular üzerinde dönüp dolaşıyoruz hep aynı sözleri söylüyoruz . Allahın bahşettiği nefesi boşa harcamayalım siyaset kuralları gaddar bir oyundur. Oyuncuları dosttur ,seyircileri birbirini boğazlar. haa türban o siyaset dünyasının Hülya Avşarıdır. Dünaynın en güzel kadını benim birinci belli 2. kim Yazdıkların baştan aşağı, Boş polemik...Dalaşma...Kalem savaşı...Söz dalaşı.... Bütün bunları bıraksanız da çözüme yönelik öneri ve yaklaşımlarınıza da okuyabilsek... "Canım benim neyim eksik bende katılayım" demek yerine akıllı bir iş yapsanız... Burada Hülya Avşarın olmadığı bir gerçek ama, Onun yerine bu seviyesiz üslubunla onu hiç aratmayacak sen varsın... Ne güzel iyiki varsın... Varlığınla bu dünyayı ve yaşamı daha iyi algılayabiliyoruz... Forma yaptığın bu değerli katkıların için herkes sana minettar... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Sevgili Gece kusu yazılarınızı okudum..Sizinde yazdıklarınıza katılıyorum... Forumda islamın irdelenmesi ile ilgili ne var demişsiniz.. Benim orada kastettigim gelincik tarafından ''islamın bir bez parcasından ibaret olmadıgı'' yazısıydı.. Konu başörtüsünün islamda ki yeri değildi herhalde? Ki ülkemizde onca başörtülü insan varken o insanlara saygı olarakta bir bez parcası ifadesi ne kadar hos düşünmek gerekir...Kastedilmek istenen ne olursa olsun... Niçin; “Sorun “Türban, baş örtüsü” değil, sorun onu kendi çıkar ve emelleri için kullananlardır,” İfadelerimizi Anlamamaya çalışmak da direniyorsunuz..diyorsunuz.. Fakat benimde bu konudaki yazılarımda daima belirttiğim mevzulardan biri buydu..Tekrar yineliyorum ki bu olay üzerinden rant sağlamaya çalışan başörtüsünü takanlar değil siyasetçiler.Başörtüsünü siyasete alet edenler sadece siyasetçilerdir...Her seçim döneminde oy toplamak için meydanlarda başörtüsüne özgürlük diye bağıranlardır başörtüsünü siyasi simge haline getirenler.Ama bunu görmezden gelmeye calışan kafasını kuma gömmek isteyenler de zannımca ne yazık ki sizlersiniz.. Her seferinde başörtü takanlara siyasi simge olarak kullandıgı kabulllendirmek isteniyor...Baykalın ve tüm siyasetçilerin da çıkıp başörtüsünden rant sağlamaya çalıştıgını unutmadık! Buna dur demekte ancak ve ancak bu yasakların kalmasıyla olacak görüşündeyim... Sevgilerle.... Alıntı
Φ siosteran Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Forumda yer alan ve buna cesareti olan herkesin söyleyebilecek çok şeyi olmalı bence... Haklısın da,bu yazıyı yazdığım zaman,sadece konu hakkında fikir sahibi oldum.Her zaman yorum gerekir mi? Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Palavra yemekleri ve laf salataları ile gelecekleri çalınmış bir ülkenin insanlarıyız.Ne sanayileşebildik ne de demokratikleşebildik.Sayın Demirel'in mesajlarını algılayabilecek insanların cok olduğu bu ülkede yüreğindeki sevgiyi eylemine dökecek insan yok. Tüm iktidarlar seçmenlerini birer kaz görmüştür.Sürekli tüketim kurumları ihdas ederek milli gelirleri yandaşlarının ceplerine aktarmıştır.Ben bu ülkeyi gerçekten seven insanların hesaplanandan da çok olduğuna inanıyorum.Onlar ki bir gün hiç bulaşmadıkları bu çarkları kırıp bekleneni üreteceklerdir. Devlet bir korku mekanizmasından çıkıp sahiplenmemiz geren en güzel evladımıza dönüşecektir. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Sevgili berceste öncelikle sizler bizler diye ayrım yapan ben değilim eğer diğer bölümlerde yazdığım yazıları bir zahmet okursan hem açıkların başına neler geldiğini anlarsın hemde bunları tasvip etmediğimi görürsün.Öncelikle bu forumlarda insanların okuduklarını anlayamama gibi bir problemleri olduğunu düşünüyorum.Bu da yeterince kitap okumamalarından kaynaklanıyor olmalı. Üstelik verdiğim örneklerde de neyi neden anlayamadığını çözmüş değilim ve henüz ayetleride yazmış değilsin.Hadisleri örnek veriyorsun ama bu hadislerin birçoğunun düzmece olduğunu biliyorsundur her halde bunu ben değil islam alimleri söylüyor.Üstelik ben kuran da yazılanlar bağlar hadislerde yazılanları kuran hükmüymüş gibi uygulayamaz halka bu şekilde yutturamazsınız.Bu konuda sadece sana cevap yazmayı uygun gördüm çünkü temelde yazılarımı daha dikkatli okursan aynı şeyleri söylüyoruz.Bizim de derdimiz sadece halkı sömüren siyasetçilerle.Hanginiz yazdınız şimdi bilemiyorum ama "Türkiyede siyasi amaçla örtünen yok" diye bende diyorum ki saydım mı ben bunun aksine çok şahit oldum.Başınızı kaldırıp iktdardakilere şöyle bir bakmanız bence yeterli. Diğerlerine cevap vermeyi zaten düşünmüyorum çünkü diğer ikisi ne okuduklarından anlayabiliyorlar nede kendilerini doğru dürüst ifade edebiliyorlarOnlar sadece belli bir takım şeyleri papağan gibi ezberlemişler başkalarının neyi nasıl ve ne amaçla yazdıklarını anlamak bile istemiyorlar.Bu yüzden cevap vermenin yararsız olacağını düşünüyorum . Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Öncelikle bu forumlarda insanların okuduklarını anlayamama gibi bir problemleri olduğunu düşünüyorum.Bu da yeterince kitap okumamalarından kaynaklanıyor olmalı. Sevgili gelincik bunun üzerine bir araştırmanız mı oldu acaba?Bir de hangi kitapları okuyanların daha iyi anlayabileceğini yazında zorluk çekenler tavsiyeniz üzerinize okusunlar... Bu sözlerinizi gözden geçirmenizi rica ediyorum... Sunu da unutmayın ki bu tek taraflı değildir.. Üstelik verdiğim örneklerde de neyi neden anlayamadığını çözmüş değilim ve henüz ayetleride yazmış değilsin.Hadisleri örnek veriyorsun ama bu hadislerin birçoğunun düzmece olduğunu biliyorsundur her halde bunu ben değil islam alimleri söylüyor.Üstelik ben kuran da yazılanlar bağlar hadislerde yazılanları kuran hükmüymüş gibi uygulayamaz halka bu şekilde yutturamazsınız. Ayet yoktur.Bu mevzu ile ilgili bu kadar ilgiliyseniz bilmelisiniz sadece hadis vardır..Tokalaşmak ile alakalı ki bu hadiste kesinlikle sahihtir.İnanmıyorsanız buyrun araştırın..Yalanlayan İslam alimleri kimlermiş merak ettim dogrusu tokalaşmak ile alakalı hadisi kimse yalanlayamaz..Fakat sonuc kişiye kalmıştır... Üstelik hadislerde yazılanlar Kuran hükmü gibi baglamaz diyorsunuz sizin fikriniz böyle olabilir ama Peygamberimizn hayatına ve ashab-ı kirama baktıgınız zaman Peygamberin izinden gitmenin ne denli önemli oldugunu daha iyi anlarsınız.Ki sahabeler bırakın Peygamberimizn sözlerini onun yürüdüğü hizanın dışına çıkmazlarmış gerisini siz düşünün...(bu konu derin bir mevzu aslında) Neyi yutturmaya çalışıyormuşuz acaba ? Kimsenin kimseye bir şey yutturmaya amacı yok siz endişelenmeyin ama yutturmaya çalışanlarında ekmeğine yağ sürmeyin lütfen... Selam ve dua ile... Alıntı
Φ DİL BÖCEĞİ Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Yazdıkların baştan aşağı, Boş polemik...Dalaşma...Kalem savaşı...Söz dalaşı.... Bütün bunları bıraksanız da çözüme yönelik öneri ve yaklaşımlarınıza da okuyabilsek... "Canım benim neyim eksik bende katılayım" demek yerine akıllı bir iş yapsanız... Burada Hülya Avşarın olmadığı bir gerçek ama, Onun yerine bu seviyesiz üslubunla onu hiç aratmayacak sen varsın... Ne güzel iyiki varsın... Varlığınla bu dünyayı ve yaşamı daha iyi algılayabiliyoruz... Forma yaptığın bu değerli katkıların için herkes sana minettar... undefined iltifatların için teşekkür ederim, layık olmaya çalışacağım. Bak böyle konuş canımı al yeter ki onursuz olmasın aşk. konunun kendisi boş polemik olunca ben de daha farklı davranamıyorum ne yazık ki. Bu arada formun bir bölümünde beni sayın yapmışsın hiç gereği yoktu bana sadece dil böceği diyebilirsin. Çözüme yönelik öneri ve yaklaşımlarımı ilk tanışmamızda yazmıştım. Bence çözülmüş bir konuyu tekrar tekrar çözmenin bir mantığı yok. formu bir inceleyin türban konusu kaç yerde ve kimler tarafından başlık konusu yapılmış türban yanlıları tarfından mı türban karşıtları tarfından mı boş polemiği kimler başlatmış ve kimler sürdürüyor? siyaseti ve Atatürk'ü en azından bir süreliğine bir kenara bırak ve tartışalım.Şimdi burdan benim Atatürk düşmanı olduğum sonucunu çıkaracağını görür gibiyim hiç zahmet etme Atatürk düşmanı olmadığımı seninle tartışmaya hiç niyetim yok. birde sakın siyaset yapmıyorum deyip tepemin tasını attırma gelelim asıl konuya yine formun bir bölümünde türbana biz ona başörtüsü diyelim karşı olamadığını ancak devlet dairelerinde çalışanların örtünmelerine karşı olduğunu yazmışsın soruyorum niye? lütfen Atatürk ve siyaseti işin içine katmadan cevapla sorumu çünkü konumuz ne Atatürk ne de siyaset konumuz insan. biliyorsun ki çiçeği burnunda bir örtülüyüm henüz bir ay oldu dün beni örtülü olarak görmeyen bir müşterim önce beni baştan aşağı bir süzerek bana aynen şöyle dedi.( bu arada oldu olacak ne iş yaptığımı da söyleyeyim muhasebeciyim.) Ne o pazara mı çıktın? Ben şunu anladım bu sözden sizin de ima ettiğiniz gibi en azından ben öyle anlıyorum saçı örtülü kadınlar pazarda alışveriş yapabilir iyi bir ev hanımı olabilir üniversite okuyamayacağına göre tezgahtar vb. işlerde çalışabilir neyseki siz okuyabileceğini düşünüyorsunuz ama sonuçta devlet dairesinde çalışamacağı için ev hanımlığından başka yapacak işi olmayacak Türkiye de kaç tane sabancı var ki mühendis olarak öğretmen olarak hemşire olarak özel bir işyerinde çalışsın üstelik bu ekonomik koşullarda % kaç ihtimalle ? Çözüm istiyorsunuz benden ama ben çözemiyorum Allah İslam dinini yada örtünme ayetini sadece Ev hanımları için mi indirdi nerde yazıyor bu kural ki ben onu bulamıyorum. Allahın kurallarını değiştiremeyeceğimize göre ve %99 müslümanım diyen bir ülkede yaşadığımıza göre kuralları koyacak olan ve değiştirecek olanlar kimlerdir? türbanlıları arabistana süren bu zihniyeti tartışmaya bile değmez buluyorum ve adımın Demirelle anılacağına Hülya Avşarla anılmasını tercih ediyorum ne me lazım güzel kadın en azından güzel bir tarafı var. dini bir bez parçasına indirenlerin adı var laikliği saçın açık ya da kapalı olmasına indirenlerin neden bir adı yok bir de bunu çok merak ediyorum. ha birde kimin ne hakkı var ki karışır hayatıma şarkısını benim için dinlersen sevinirim. Forma olan katkılarımdan dolayı bana minnattar olanlara da teşekkürler size de Bence de bu dünya bensiz çekilmez olurdu Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Evet, türban simgedir! Ben üniversitedeyken bıyıklıydım. Bıyık sevdiğimden mi? Hayır! Yakıştığından? Hayır! Bıyıklıydım, çünkü bıyık yasaktı. 12 Eylül, YÖK aracılığıyla hem öğretim üyelerine, hem öğrencilere bıyığı yasaklamıştı. Bize tıraş dersi verenlere öyle kolay lokma olmadığımızı göstermek, kesmemekte direnen hocalarımızı sahiplenmek için hemen hepimiz bıyıklıydık. Bıyık bir simge miydi? Evet! Possa solcuyduk, sarkıksa sağcı, imam bıyığıysa İslamcı... Ne zaman kestik? Yasak kalktığı zaman... * * * Evet, türban da bir siyasal simgedir. Demirel'in fötr'ü, Ecevit'in kasketi kadar "temsili bir simgedir." Toplumsal iletişimin zayıf olduğu baskıcı toplumlarda herkes, simgeleri aracılığıyla konuşur birbiriyle... Cem Uzan yolsuzlukla suçlandığı dönemde saflığı simgeleyen bembeyaz bir gömlekle çıkıyordu kitlelerin karşısına... Baykal, Ecevit'e karşı gençliğini kanıtlamak için kot giyiyordu. Meclis'te bir milletvekili "laiklik simgesi" kravatını beline bağlıyordu. Çiller askerle dağa çıkarken oğlunun botunu giyiyordu. Simgeler konuşuyordu. * * * Bu anlamda türbanın siyasal bir simge olduğunu tekrarlayıp durmanın bir yararı yok. Onu simge olmaktan çıkaracak şey, ardındaki soruna çözüm bulmaktır."Arabistan'a gitsinler" demek çare değil. Aynı ses 40 yıl önce de "Komünistler Moskova'ya" demişti. Bu, solcuları Moskova'ya göndermeye değil, gençleri kamplaştırıp sokaklara dökmeye yaradı. "Türbanlılar Arabistan'a" çağrısı da aynı işe yarar.Nitekim Erdoğan'ın "Sen git Arabistan'a" cevabıyla amaç hasıl olmuş, kamplar yerlerine kurulmuş, tribüne oynayanların gösterisi başlamıştır. "Komünistler Moskova'ya gitsin", "Türbanlılar Arabistan'a", "Kürtler Barzani'nin yanına..." Sadece sürgün müdür, siyasetçinin üretebildiği çözüm? * * * Beni asıl şaşırtan, doğrudan kadınların canını yakan bir konunun sürekli erkekler arasında tartışılıp durması... Baba baskısıyla örtünmeye zorlanan onlar... Gönüllü örtündüyse de okul kapısında düşman gibi görünen onlar... Türbanı çıkarıp peruk takmaya zorlanarak ikiyüzlülüğe itilen onlar... Okuldan atılıp bu kez de koca baskısının koynuna atılan onlar... "Örtün" ya da "Açıl" diye itilip horlanan, üzerlerinden siyaset yapılan onlar... "Siz ne hissediyorsunuz?" diye hiç sorulmayan o kızlar, kadınlar, kendileri adına ya da kendilerine karşı konuşarak prim yapmaya çalışan erkeklerin malzemesi, pasif izleyicisi konumundalar.* * * Çözüm için ne Demirel'e ne Erdoğan'a ihtiyacımız var. 70 model kamplaşmalara, laf cambazlıklarına, ucuz polemiklere karnımız tok artık... Kimsenin sürülmesine de razı değil gönlümüz... Asıl ihtiyacımız olan şey "empati"... Karşımızdakinin derdini, mesajını, kaygısını anlayabilmek... Hayata bir de onun penceresinden bakabilmek... Herkesin birbirine saygı içinde, özgürce var olabileceği ortak bir yaşam için çözümler üretebilmek.... Siyasetin işidir bu... Yapabilen büyür, yapamayan gider: Suudi Arabistan'a değil; tarihin çöplüğüne... Can Dündar Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 sevgili berceste bir kez daha beni haklı çıkarmanızdn dolayı sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum.Okumadan kastım kitap okuma alışkanlığı ile ilgili idi.Şu tür kitapları okuyan daha iyi anlar diye bir ifade yoktur yazımda.HAdislerin kuran hükmünde olmadığını bilmek için islam alimi olmaya gerek yok.Bu hadisin net bir biçimde sahih olup olmadığını yazmadım ama bir çok hadisin uydurularak peygaberimize mal edildiğini bilmiyorsan bunun doğrululuğundan nasıl emin olabiliyorsun.Toplumda islam dininde böyledir diye bize dayatılan birçok şeyin bizzat araştırarak doğru olmadığını öğrendim.Bunun için başkasına ihtiyacım yok IQ seviyemde allaha çok şükür ki Türkiye ortalamasının üstündedir.Hal böyle olunca okuduklarınızdan doğru sonuçlar çıkaramıyorsunuz dediğimde verdiğiniz cevap karşısında beni bir kez daha doğruladığınız için sizi tebrik ediyorum Size Mevlana nın bir dörtlüğü ile cevap vermek sanırım en doğrusu olacaktır. Bilgisizlerinin sohbetini taşa çal! Çengelini uyanık bilginlerin eteğine tak!Değersizlerle bir an bile vakit geçirme ! Çünkü ayna suda kalırsa paslanır. Alıntı
Φ 2023 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Mecliste sakallı milletvekilleri yok mu.onlar o sakalları çok yakıştığından mı bırakıyorlar.siz onların sakallarının simge olduğunu ileri sürüp kestirtebiliyor musunuz?peki başörtüsünün simge olduğu kanısına varıp nasıl yasaklayıyorsunuz ve adres gösteriyorsunuz. öyleyse neden dini bayramlarda resmi kuruluşlar tatil oluyor.başörtüsü bizde gelenek haline gelmiştir.asıl amaç da bizi geleneklerimizden koparmadır.neyse bu ayrı bir tartışama konusu.başörtüsü takan birisi illa da simge olduğu için mi takıyor.yakıştığını düşündüğü için takan yokmudur,yada saçının renginden hoşnut olmayan birisi takamaz mı. bunun gibi birçok şey ekleyebiliriz.bunları nasıl ayırt edeceksiniz.korkuyla özgürlük sağlanmaz.başörtüsünü bir serbest bırakın bakalım rantçı şerefsizlere kim rağbet edecek Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 *** Mecliste sakallı milletvekilleri yok mu.onlar o sakalları çok yakıştığından mı bırakıyorlar.siz onların sakallarının simge olduğunu ileri sürüp kestirtebiliyor musunuz? *** başörtüsünü bir serbest bırakın bakalım rantçı şerefsizlere kim rağbet edecek “Mecliste sakallı milletvekilleri yok mu, onlar o sakalları çok yakıştığından mı bırakıyorlar.” Cümlenizde, Cumhuriyeti din esaslarına dayalı bir rejimle yönetmek isteyenlerin hangi noktalara geldiğini vurguluyorsunuz… Çok ama çok Haklısınız, Ama biz daha önce Arabistan’da “Allahsız Kemalist’ler….” Sloganlarıyla rejimi yok etmek için, Yemin ettirenlerinde bu meclise aynı odaklar tarafından taşındığını da görmüştük… Sonrada öyle yapmadıklarına dair ne yeminler edip, yurt dışına kaçtıklarını da… “siz onların sakallarının simge olduğunu ileri sürüp kestirtebiliyor musunuz?” Diyorsunuz, Ama unutmayın ki bizler berber değiliz, sakalını kendileri kesseler dahi kafaların içindeki amaçlar değişecek mi? Unutmayın ki bu ülkede yasalar var, "din esaslarına dayalı bir rejime yönelik dayatmalara", “başörtüsünün simge olduğu kanısına varıp”, önlemler alan bu yasalar, “ nasıl yasaklatıyorsunuz ve adres gösteriyorsunuz.” Diyerek saçmalamayın lütfen… Yine “dini bayramlarda resmi kuruluşlar tatil olması” yasalarla belirlenmiş… Elmalarla armutları zihninizde karıştırmayın, hatalı sonuçlara ulaşırsınız… Elbette,”başörtüsünü gelenek olarak” takan ve kullanan bir çok insan var ve bu geleneklerini çok rahatlıkla yerine getiriyorlar.. “asıl amaç da bizi geleneklerimizden koparmak dır.” gibi bir sonuca ulaşmanız bu kavramları karıştırmanızın bir sonucu… “başörtüsü takan birisi illa da simge olduğu için” takmıyor tabiî ki örneğin benim en yakın akrabalarım, İnançlarını başörtüsüne indirgemeden.. , ' Allah ' adına yapılan yanlışlara duyarlı.. , " Türban " üzerinizden politika yapanlara alet olmadan.. , Durun bakalım siz ne yapıyorsun diyebiliyorlar... Onların başında beni bu dünyaya getiren o yüce kadın ve eşimin annesi de var… Hiçte ayırt etmemize gerek yok çünkü onlarla birlikte yaşıyoruz… Ayrıca bizi hiçte korkutmuyorlar, huzur ve mutluluk veriyorlar, Hatta çoğu korku ve dertlerimize kol kanat geriyorlar… “başörtüsünü bir serbest bırakın bakalım rantçılara kim rağbet edecek” diyorsunuz, aynı şeyi düşünüyorum sizinle… Ama ufak bir itirazım var, rantcının önündeki kelime, kime hitap ederseniz edin yakışmamış… Ve bence Siz biraz cinlik yaparak yaklaşıyorsunuz ( rantcı kastınızı kimlerdir açıklamanız gerekli_ önyargılı olmak istemiyorum… Kastınız politikalarında baş örtüsünü dillerinden düşürmeyip 3.5 yıldır bir şey yapmayanlar mı.?. Yoksa yasalar çerçevesinde, baş örtüsüne değil de din odaklı dayatmalara karşı duranlar mı.?.. ) Oysa izin verecek *serbest bırakacak adres siz de dahil bizler değil, (* ki bizim beyinlerimizde zaten serbest ve özgür…) Şu anda yeterli çoğunluğa sahip içlerinde sakallılarında olduğu iktidardır, Ama sizce de bu yasaları çıkarmak gibi bir niyetleri var mıdır.?. Dediğiniz gibi düşüncelerinin arkasında ki hedef, Hedef her ne ise "içlerinde yaşattıkları korkular" nelerdir acaba.?. *tna *** Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.