Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

İskender, Elif Şafak'ın 1 Ağustos 2011 tarihinde çıkmış olan son kitabı. Elif Şafak'ın bütün kitaplarını seviyorum başta Pinhan, Aşk, Bit Palas ve Siyah Süt olmak üzere bu kitap da en sevdiğim Elif Şafak kitaplarından bir tanesi oldu. Son derece akıcı bir kitap, daha ilk sayfasından sizi dünyasına alıyor ve kitabı bitirene kadar da bırakmıyor.

Bildiğiniz üzere, Elif Şafak kitap kapağında biz okuyucular için bir sürpriz hazırlamış ve İskender olarak karşımıza çıkmıştı. Bunun nedenini de şu cümlelerle açıklamış:

"Daha önce bir kadın yazar, erkek kahramanın kılığında kitabının kapağında yer aldı mı bilmiyorum ama 1,5 yıldır hep İskender olmanın nasıl bir şey olduğunu düşündüm, ister istemez İskenderleştim. En zoru İskender olmaktı. O dönüşüm, yani kadın yazar için erkek karakterin yerine kendini koyabilmek, oradan dünyaya bakmak zor bir şey. Benim için kapak, bu değişimin simgesi. İskender'den erkek gibi davranması, ağlamaması, olduğu insan değil de olmadığı bir şeye soyunması isteniyor. Hatta buna mecbur ediliyor. Üzerimize giydirilen bir erkeklik ve kadınlık kalıbı var. Kalıpların giydirilmesi de aileden başlıyor. Bu noktada çocuklarımızı çok incitiyoruz sonra o çocuklar daha hırçın büyüyor. İskender daha serseri ve bıçkın birine dönüşüyor. İncine incine incitmeyi öğreniyor. İnciten insanın da nerede incindiğini göreceğiz ki, o zinciri kıralım."

elif_safak_iskender.jpg

Kitabın tanıtım bülteninden bir pasaj:

“Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır…

En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe…Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın. Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur. Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır. En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe…

Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız. Budur çözülmesi gereken bilmece…”

Gönderi tarihi:
  • Admin

Aşk'ı bu yaz okudum... Çok güzel akıcı ve bağlayıcı bir roman... :) İskenderide senin tanıtımından sonra okumaya karar verdim... :)

Sevgiler

• 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Hani bazı kitapları okurken kitaptaki karakterlere ısınırsın, onlarla dost olursun.Kitapta anlatılan yerleri tam olarak gözünde canlandırır ve oraları seversin.Sonra kitap biter ve sen o yerlerle ve insanlarla vedalaşmak zorunda kalırsın.Kitabı hüzünle koyarsın kitaplığa..işte bu kitapta da böyle oldu bana.:)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.