Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 Admin Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 İyi Geceler, ve İyi Şanslar - Good Night, and Good Luck (2005) Son yıllarda seyrettiğim içerik açısından en güzel ve anlamlı filmlerden birisi diyebilirim. David Srathairn bir haber sunucusunu (R. Murrow) oynadığı bu filmde yönetmenliği George Clooney yapıyor. Bütün kategorilerde Oscara aday gösterilen bu film hiç bir oscarı alamamasına karşın inanılmaz güzellikte siyah beyaz bir film. Bu filmi anlayabilmek için biraz Amerika tarihini ve ayrıca tek düşünce politikası hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Size biraz bu konuda bilgi vereyim. 1950lerde Amerikada bir komünizm korkusu almış başını gidiyor ve bunun en önde gelen temsilciside Senatör Joseph McCarthy. Kendinden olmayan herkesi komünist olmakla suçlamaya kadar varan bu tehlikeli tırmanışa R. Murrow adında bir haber sunucusu dur diyor ve oda nasibini alıyor... Film sinematografi açısından çok güzel ve etkileyici bir ritimde çekilmiş... Herkesin mutlaka izlemesi gerek diyorum ve ekliyorum mutlaka görün.... Oyuncular: George Clooney, Robert Downey Jr., Alex Borstein, Jeff Daniels, Frank Langella, Tate Donovan, Patricia Clarkson, David Strathairn, Ray Wise, Robert John Burke Yönetmen: George Clooney George Clooney's Oscar-nominated docudrama pits TV newsman Edward R. Murrow (David Strathairn) against Sen. Joseph McCarthy and his single-minded crusade to quell the red threat at home. Despite corporate pressure to back off, Murrow and his CBS staff are determined to examine the lies and fear tactics perpetrated by McCarthy during his Communist witch-hunts. The impressive cast includes Robert Downey Jr., Patricia Clarkson and Jeff Daniels. Cast: George Clooney, Robert Downey Jr., Alex Borstein, Jeff Daniels, Frank Langella, Tate Donovan, Patricia Clarkson, David Strathairn, Ray Wise, Robert John Burke Director: George Clooney 2006 Oscar - Academy Award®: En iyi film - Best Picture nominee 2006 Oscar - Academy Award®: En iyi aktör - Best Actor nominee: David Strathairn 2006 Oscar - Academy Award®: En iyi yönetmen - Best Director nominee: George Clooney 2006 Independent Spirit Awards®: Best Director nominee: George Clooney 2006 Independent Spirit Awards®: Best Feature nominee 2006 Independent Spirit Awards®: Best Male Lead nominee: David Strathairn 2006 BAFTA®: Best Film nominee 2006 BAFTA®: Best Actor nominee: David Strathairn 2006 BAFTA®: Best Supporting Actor nominee: George Clooney 2006 BAFTA®: Best Direction nominee: George Clooney Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Yazar Admin Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Bu filmi mutlaka görmek istiyorum... E ne oldu gordunuz mu? Kriktiginizi bekliyoruz... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Bunu nasıl kaçırmışım ben yaa Şaşırdım iyi mi? Bulabildiğim en kısa süre içinde bulup, izleyeceğim... Tanıtım için teşekkürler Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.