Φ Dayı Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2011 İman,emin amin..bu üç kelimede aynı kökten..iman etmek emin olmak demek,her söylediğin ve yaptığın doğrudur, eminim ,sana iman ediyorum.. al sana iman etmiş bir kişi..peki abi kime bu iman..kime olacak sana anlatan insana..o nereden biliyor bunları..onada birileri anlattı oda iman etti ve geldi sana anlattı.. şimdi sıra sende..sende anlatacaksın ve sana amin diyecekler..birisi anlatacak diğeri DİNleyecek..çoğaldılarmı yepyeni bir din doğacak..nur topu gibi.. Herkes önce kendisinden EMİN olacak,kendisine AMİN diyecek ve KENDİSİNE iman edecek.. Üç bin yıllık bir tapınak kalıntısında bulunan bir yazı..''KENDİNİ BİL''.. İnsan olmasaydı Allah,ı kim bilecekti.. Kendini bilen Rabbinide bilir herşeyide bilir..kendini bilmeyen CİN,dir.. :D Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2011 kendini bilmeyen CİN,dir.. !? acilimini alalim lütfen.. slm. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2011 Önce kabul kapılarını ardına kadar aç..almak sonra kolay.. Menfaatlerine değil,menfaatlerinin gölgesine ayak basanı yok edersin Gaffar abi.. yalansa yalan de hadi.. CİN sin sen Gaffar abi.. Sonra Melek olacaksın.. Daha sonra Şeytan.. En sonunda olabiliyorsan İNSAN.. Dininizi tamam ettim..dinle ilgili soru sormayın artık..yaşamaya bakın bu gezegende..diyen Hz..Muhammed.. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Önce kabul kapılarını ardına kadar aç..almak sonra kolay.. . . . Dininizi tamam ettim..dinle ilgili soru sormayın artık..yaşamaya bakın bu gezegende..diyen Hz..Muhammed.. kaynak ? slm. Alıntı
Φ entari Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 . . Herkes önce kendisinden EMİN olacak,kendisine AMİN diyecek ve KENDİSİNE iman edecek.. . . Kendini bilen Rabbinide bilir herşeyide bilir..kendini bilmeyen CİN,dir.. :D Ne güzel söylemişsiniz.) Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gaffar abi.. Bu gün dininizi ikmal ettim..kaynak Mushaf.. yani AYET.. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Bu gün dininizi ikmal ettim..kaynak Mushaf.. yani AYET.."..Dininizi tamam ettim..dinle ilgili soru sormayın artık..yaşamaya bakın bu gezegende..diyen Hz..Muhammed.." tamam.. fakat ben daha cok,"..dinle ilgili soru sormayın artık.." ifadene takildim o nedenle kaynak? diye sordum.. cünkü ayetin(maide/4) devaminda,"..Sana soruyorlar: Kendileri için halâl kılınan ne? De ki sizin için bütün pâk nimetler helâl kılındı (vd.)..deniyor.. hem din /ilke/ve praksisle ilgili soru sormamak dinin/ilke/ zamanla "ATAlar" dini haline gelmesi,geleneklesmesi,yozlastirilmasi demektir ki nebi muhammed ve diger elciler kemiklesmis gelenegi kirmak,ATAlar dinini sorgulamak icin görevlendirilmistir..raydan cikarilani,rayina oturtmak.. ne dersin ? slm. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Kendini bilen Rabbinide bilir herşeyide bilir..kendini bilmeyen CİN,dir.. :D Yarabbi! Bildir de ben beni bileyim... Beni bilen ben ile kendime geleyim. Benim bensizliğim ile ben seni bileyim... Seni bilmeyen beni ben neyleyeyim....Mevlana Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Hakkında artık soru sorulmayacak hiç bir konu olamaz. Dünyanın son gününde, son nefesini vermek üzere olan son akıla, takılan sorular olacaktır... Yarabbi! Bildir de ben beni bileyim... Yok ya? Alır da kaçar mıymış sayın Mevlana efendi? Yok öyle hazırlop! Öyle dua edip hazırloptan bilmek olsaydı, üüüü, allameden geçilmezdi ortalık! Bu bayat dogmatik kişilerin küflenmiş sözlerinde en küçük keramet arayanın aklına şaşarım! Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 demirefe.. Sorarsın sorarsın sorulara cevap veren derki..bu konu tamam olmuştur..bundan sonra bu konu ile ilgili yeni bir şeyler yok..tamam oldu bu Din konusu..şimdi başka konuya geçiyoruz..konu ahıret değil bu dünyadaki İNSAN konusu.. İfade etmeye çalıştığım olay budur..elbette NEDEN diye soracağız her şeyden.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Radya.. Mevlana o sözleri ŞEMS,e söyledi..Mevlananın RABBİ Şems,ti çünki.. RAB..Mürebbiye..aynı kökten gelen ve anlamları arasında pek büyük fark olmayan iki kelime..Eğiten öğreten uygulatan, uyuyorsa uyandırandır RAB.. İsa,nında bir RAB,ı var..Musa,nında var Muhammedinde var.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Mevlana ... ŞEMS Mevlana Şems'e niye aşık olmuş? Efendim Şems sormuş: "Muhiddin Arabi mi büyük bir kişidir, Muhammed Mustafa mı?" Mevlana beyninden vurulmuşa dönmüş " o nasıl söz?" diye... Şems: "Muhiddin Arabi doldum taştım demiş" de, "Muhammed boş bir kabım" mı demiş öyle bir şey demiş güya... E işte o zaman Muhiddin Arabi daha büyük oluyormuşmuş... Mevlana cevabını verememiş mi ne, hiç sanmıyorum ama, öyle anlatıyorlar. Sonra Şems onun zihin bocalamasını gidermiş: "Tas dolar taşar tabii, ama denizleri ne kadar doldursan taşıramazsın" demiş de rahatlayan Mevlana hemen ona bağlanmışmış. Böyle anlamsız, boş, laf salatası muhabbetler beni hiç ama hiç açmıyor, fena halde daral verir. Bunların boş laf olmaktan öte bir değeri yok. Laf cambazlığı, başka hiç bir şey değil... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Şems Mevlanaya İNSAN oğlum İNSAN dedi..binlerce müridi olan Mevlanaya bi tokat attı..Mevlana dönmeye başladı..hala dönüp duruyorlar Mevleviler.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Mevlanaya bi tokat attı..Mevlana dönmeye başladı..hala dönüp duruyorlar Mevleviler.. Hay allah iyiliğini versin dayı ya! Hiç güleceğim yokken güldürdün beni... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gerçekleri bazen ağlayarak bazende gülerek idrak ederiz demirefe abi.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Eyvallah, öyledir, doğrusun. Ağlama ile gülme ikiz kardeşlermiş zaten. Doğum ve ölüm gibi... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2011 tamam.. fakat ben daha cok,"..dinle ilgili soru sormayın artık.." ifadene takildim o nedenle kaynak? diye sordum.. Ey iman edenler! Size açıklandığı takdirde sizi üzecek olan şeylere dair soru sormayın. Eğer Kur'an indirilirken bunlara dair soru sorarsanız size açıklanır. (Halbuki) Allah onları bağışlamıştır. Allah çok bağışlayandır, halimdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir.) (5/101) Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2011 Ey iman edenler! Size açıklandığı takdirde sizi üzecek olan şeylere dair soru sormayın. Eğer Kur'an indirilirken bunlara dair soru sorarsanız size açıklanır. (Halbuki) Allah onları bağışlamıştır. Allah çok bağışlayandır, halimdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir.) (5/101) sayin Suheyla, kur´an tarafindan hükme baglanmamis konular kisinin serbest oldugu alanlardir ve "saff" din tamamlanmistir dolayisiyla konunun alintiladigin ayet ile bir ilgisi yoktur..bu yüzden Allah ayette "Allah onlari affetmistir" demektedir.. nitekim ayetin sonundan Allah´in bu tavrinin Allah´in kullarina karsi bagislayiciliginin ve yumusak davranmassinin sonucu oldugunu anliyoruz..bu yüzden tekrar etmekte fayda var; her ne olursa olsun,eger kuran´daki bir izahla temellendirilemiyorsa bu helal,haram,sünnet,farz,mekruh veya her ne oldugu iddia ediliyorsa bu sey kur´an disi bir seydir,kur´anla hicbir ilgisi yoktur.. hicbir kimse Allah´in kuran´da kolay oldugunu söyledigi islam´i zorlastirmaya hakki yoktur..islam´a yapilan bu ilaveler ve yasaklar kur´an ögretisini teferruata bogmus ve kisileri kur´an´in özünden uzaklastirmistir.. maalesef gelenek/mezhep islami teferuata bogmus ve onu bir nevi "tapinak kitabi"haline getirmistir.. gelenekciler kirletilmis bu kültürden beslenirken,reddiyeciler de bu malzemeleri alip kur´an ve müslümanlar aleyhinde kullanmaktadirlar..bu nedenle bir yorumum da,"gelenekciler ve reddiyeciler yani foseptik cukurundan besleniyorlar"diye yazmistim.. sayin Suheyla,ayaga düseni kaldirmak amaciyla yapilan sorusturma,sorgulama,otokritik katiyen verdiginiz ayetle bir ilgisi yoktur.. "ilim bir saraydir,anahtari soru sormaktir"(muhammed) slm. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.