Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilimin kabul edebilecegi bir Allah var MI dir ?


gaffar

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 95
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Tartışıyor muyum ?

Burası bir tartışma platformu. Araya girip fikrini belirttiğine göre, tartışmaya katıldın demektir. Zira birisi fikrine olumlu yada olumsuz cevap verecektir. Öyle de oldu..

 

Allah işaret veya mantık ister/istemez diye tez sunmak tartışmak demektir.

 

Tartışmak: Bir konu üzerinde, birbirine ters olan görüş ve inançları karşılıklı savunmak.(TDK)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evrensel yazdi; "..İnsanlar doğrularıyla geçmişi de şimdiyi de eleştirme hakları vardır.."

 

 

-gecmisimizi tekrarlamak ibret almak icindir..icine dogdugumuz toplumun beyin yapicilarin fikirsel ve pratiksel yanlislarini ES gecmek art niyet degilse eger nasil anlasilmali siz karar verin..

 

 

***

 

 

evrensel yazdi; "..Sen de bir başka şekilde geçmişteki vahyleri savunuyorsun. Kaldı ki şu andaki haksızlıkların kaynağı asırlar öncesinden geliyorsa, bilimsel olarak kaynağı sorgulamak gerekmezmi?.."

 

 

-ayni yanlis devam ediyor..tekrar edeyim öyleyse..vahy´in benim yada bir baskasi tarafindan savunulmaya ihtiyaci yoktur cünkü vahy vicdan´in sesi,hayatin kendisidir..anlasilan sen vahy´i araplarin kültürü saniyorsun..

 

-"haksizliklarin kaynagi asirlar öncesinden geliyorsa" ifaden bana siyasilerin iktidara geldiginde basarisizliklarini örtbas etmek icin bas vurdugu "enkaz edebiyati"ni hatirlatti..:))

 

 

***

 

evrensel yazdi;"..Dogmatik töreleri Atatürk'ün laiklik ilkesi devlet işlerinden ayırıyor. Bu konuda ilkeli davranmayan yanlış yapıyordur.."

 

 

-mustafa kemal dahil kemalist kadronun hayata gecirmedigi daha dogrusu "uyguluyormus"gibi yapip doksan yildir imtina ettigi sey..zaten bende bu konuya vurgu yapip duruyorum..

 

 

 

***

 

 

evrensel yazdi; "..Sadece kendiniz ve onlar, yani tanrılar ve dogmatik vahyleri, halka ve dahi çocuklarınıza bile dayatmadan, istediğiniz kadar birlikte olabilirsiniz.İki- üç kelime daha ilave ettim anlaşılması için. Umarım şimdi anlaşılır.."

 

 

-savundugunuz zihniyet doksan yil boyunca cakma tanri ve dogmalari bu topluma acimasizca dayatti..temennizi ciddiye alabilmek icin cürük cumhuriyetin cakma tanrisi ve dogmalariyla yüzlesdiginizi görmemiz gerekir..

 

 

***

 

 

evrensel yazdi; "..Kastım senin şahsın değildi. Yanlış anlaşılmış. Kastım, bilerek yada bilmeyerek tüm inanç misyonerliğine soyunanlar içindir.

 

 

-tamam..

 

-inanc misyonerligi ile ideolojik misyonerlik arasinda bir fark yok bence..hem mustafa kemal dahil herkes/hepimiz bir sekilde zaten misyoner..:))önemli olan dengeyi korumak yani tadinda birakmaktir..

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sanmak ne kelime? Eminim. :) Zira belge bulgu var. Bilimsel yani. :)Sanmak sana yakışır. :) Zira sendeki sadece sezgi. :)

 

 

"..Din,

dünya içindir,

dünya da ahiret içindir.

 

Din,

gün boyu iyiliği,adaleti hakkaniyeti ayakta tutmaktır, bunları ikâme etmektir.

 

Kötülüğü,

haksızlığı,

zulmü engellemektir.

Sosyal ve siyasal günah işlememektir.

 

Çünkü

bunlar büyük günahlardır.

 

İnsan hakları ihlalleri büyük günahlardır.Ahlâki her davranış, gün boyu işlenen daimi sevaptır, ibadettir.

 

Bir öneriyi,çözümü,fikri ve fiili ‘dini/vahy’ kılan şey,başına bir ayet veya hadis yerleştirmek değildir.

 

Muttaki bir bilinç,

temiz bir vicdandan gelen her öneri,çözüm, fikir ve fiil, dinî/vahy/dir.." (İlhami Güler)

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"..Din, "

.

.

.

"temiz bir vicdandan gelen her öneri, çözüm, fikir ve fiil, dinî/vahy/dir.."

(İlhami Güler)

 

Din, bilimin olmadığı bir çağda(ortaçağ) insanlara hükmedebilmek için, o gün en doğru sanılan töreleri, tanrılar söylemiş gibi gösterip hükümleştiren bir tür ideolojidir, felsefedir.

 

Bilimin olmadığı ortaçağda, toplumsal töreleri tanrı adına hükümleştirmek tüm toplumların gelenekleri, adetleri haline gelmişti. Tüm toplumlar, kendi törelerindeki iyi/kötü davranışları tanrılara söyletmişlerdi. Bu onlar için önemlilik, kalıcılık, sorgulanamazlık kazandırmakta idi.

 

Bu yüzden, dini hükümler ortaçağın geleneklerini taşımaktadır. Öldürmek, kesmek, işkence, kölecilik, farklı tercihleri düşman ilan etmek, çok evlilik, kadını cinsel obje görmek, kadının vatandaşlık haklarını küçültmek vs. gibi ortaçağ töreleri DİN hükümlerini oluşturur. Bu ortaçağ hükümlerinin tümü bilim çağında YASAKLANARAK, yerine bilimsel/evrensel düsünceyle örtüşen daha modern, daha insan yararına bilimsel hukuk oluşturulmuştur.

 

Yukardaki yazar da son cümlesinde bu dediklerimi doğrulayarak, dini vahy'leri vicdanların, yani insanların oluşturduğunu söylemek zorunda kalmıştır.

 

"temiz bir vicdandan gelen her öneri, çözüm, fikir ve fiil, dinî/vahy/dir.."

 

Vahy(vahiy): Bir buyruk veya düşüncenin Tanrı tarafından peygamberlere bildirilmesi.(TDK)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Din, bilimin olmadığı bir çağda(ortaçağ) insanlara hükmedebilmek için, o gün en doğru sanılan töreleri, tanrılar söylemiş gibi gösterip hükümleştiren bir tür ideolojidir, felsefedir.Bilimin olmadığı ortaçağda, toplumsal töreleri tanrı adına hükümleştirmek tüm toplumların gelenekleri, adetleri haline gelmişti. Tüm toplumlar, kendi törelerindeki iyi/kötü davranışları tanrılara söyletmişlerdi. Bu onlar için önemlilik, kalıcılık, sorgulanamazlık kazandırmakta idi.

 

malum

doksan yillik DOGMA-lar artık pek ise yaramiyor..

 

TABU-lar bir bir yikildikca,dört elle sarildiklari SLOGAN-larin hükmü kalmiyor ne yapsinlar..bagimlisi olduklari ideolojinin iflas ettiginin farkındalar..

ne yapacaklardı? entrika cok nasilsa biri olmadi öteki..ya tutarsa hesabi..:))neyse ki "kutsal inek"bilim devreye girdi de hizir gibi imdatlarina yetisti..simdi bilimcilik oyunuyla vaziyeti kurtarmaya calisiyorlar..:))

 

hem

kim yok saymis bilimi,kim inkar etmis ? hos duayla,muskayla,yatirla falan da yönetilmiyoruz..ayrica,bilimle ugrasilmayacak diye kimsenin elinden kolundan tutan da yok..:))

 

 

peki nedir bu panik ? bitmez tükenmez takinti ve saplanti ?

 

kilik kiyafet ve yasam tarzlarina karisirlar...................bilim

 

inanclara müdahale ederler.....................................bilim

 

nasil düsünülecek tayin ederler................................bilim

 

kürtce konusmaya izin vermezler................................bilim

 

sahsa özel kanun cikartirlar...................................bilim

 

mimar sinan´in kafa tasi ölcüm yapilir.........................bilim

 

vesaire.. vesaire..

 

halbuki bu ezberler karin doyurmuyor,ülke gelismiyor,insanlar medenilesmiyor..yolun sonu göründü farkinda degilmisiniz ?

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Okullarda cocuklara Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurtaricisi anlatilir,tüm detaylariyla ülkede kimler ihanet icindeymi kimler dini kullanarak kurtaricilara karsi hain ve sinsi planlar yapiyormus bunlar ögretilir.

 

Evlerde ise cocuk dogup söyleneni anlayacak caga gelince "ya rabbi sükür"ögretilir,hicbirsey bilmeden dayatilir cocugun o taze dimagina ve beyni yikanir.Türkiye'de dinin dayatildigi kadar hicbirsey dayatilmaz insanlara.Günde 5 vakit ezan bir dayatmadir ve bu ezanin okunabilmeside Türkiye'nin namusunu kurtaran o yüce insanin eseridir,bunu dayatmaci zihniyet kabul edemiyor.Ramazanlarda yapilanlar,bir dayatmadir.Birakin Batidaki Istanbul Izmir gibi illeri bir yana onlarda artik dayatmacilarin elindedir.Ramazanda sigara icene neredeyse küfrederler,yemek yiyene saldirmaya yer ararlar,hele ilce ve köylerde tam bir dayatma vardir.Insanlarin özgürlüklerine pranga vururlar ramazanlarda fakat türban yasak denince dayatma olur onlarca.

 

Münafiklik ve zindiklik ayni paraleldedir.Münafik Allahi kullanana denir zindikta Allahin dinin carpitanlara denir.Söyle bir etrafiniza bakinin.Müslümaniz elhamdlüllah diyerek ramazan ayini uyku ile gecirmeyi müminlik sayanlarin önemli bir bölümü oruc tutmayanlarin katline cevaz verecek kadar dayatmaci bir zihniyetin sahibidirler.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

neyse ki "kutsal inek" bilim devreye girdi de hizir gibi imdatlarina yetisti..simdi bilimcilik oyunuyla vaziyeti kurtarmaya calisiyorlar..:))

 

Bilim olmasa idi ne güzel sömürüyordunuz insanlığı değilmi?

 

Bilimde kutsallık olamaz. Kutsallık bilinmezlktedir, dogmalardadır. Bilimde herşey açık net ve somuttur. Zira görseldir, deneyseldir, sonuçta doğrudur.

 

Doğa gerçekleri için de, insan problemleri için de tek çözüm bilimdir. Bilimden gayrısı yalandır, uydurmadır, palavradır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eger koca bir Islam dünyasindan 700 yildir güzel Kuran okumak hadisler yazmak disinda bir bilgin bir alim,insanliga hizmet icin yeni bir bulus ortaya atan birisi cikmamissa demek ki Islam alemi bo seylerle ugrasmaktadir,bu bos seyler özellikle TÜrkiye'de devleti yikmak,devlet ve millete ihanet etmek,edenlere destek vermek gibi ahlak disi ögelerdir.

 

Insanlara okumayi emreden Kurani insanlara okutmamak icin her türlü fesatla ugrasanlar(Kuran Türkce okunmaz,Arapca okumalisiniz dayatmalari gibi)bilim yapmak icin önce adam olmali sonra da müslüman olmayi denemelidirler.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğa gerçekleri için de, insan problemleri için de tek çözüm bilimdir. Bilimden gayrısı yalandır, uydurmadır, palavradır.

tek cözüm/dogru ? sayin evrensel,bundan ala dogma-mi olur..valla süper DOGMA..:))

 

farkli bilim adami düsünürler bu konuda ne diyor bakalim ki denge olsun..

 

"..İlim ile din, birbirini nefyetmez (inkâr etmez), bil`akis tamamlar. Çünkü bunlardan biri aklın, diğeri gönlün (kalbin) ışığıdır. Ve insan ne yalnız akıldan, ne de gönülden ibarettir. Fakat hem akıl, hem de gönül sahibi bir varlıktır. Dinsiz ilim belki aklı tatmîn eder, fakat muhakkak ki gönlü karartır. Nitekim ilimsiz din de ruhu ve gönlü ışıtır, fakat aklı karanlıkta bırakır. Binaenaleyh, insanlığın hayrı ve faydası, ne bugün olduğu gibi yalnız ilme bağlanmaktır, ne de orta zamanlarda olduğu gibi yalnız dine sarılmaktır. Fakat her ikisine birden sahip olmaktır.." (Ali Fuad Başgil)

 

-"..İlim, insanlığa, telgrafı, elektriği, teşhisi ve bir takım hastalıkları tedavi çarelerini verdi.Din de ferdlerde ruhî sükûneti ve ahlâkî muvazeneyi te`min eder. İlim ve din, kâinatın hazinelerini açmak için kullandığımız hakikî iki anahtardır. İnsan ilimden istifade eder, fakat din ile yaşar.." (William James)

 

-"Bir tabiat kanununu ifade eden her formül, Allah`ı öven bir İlâhîdir.." (Maria Mitchell)

 

-"..Hangi sahada olursa olsun, ilimle ciddî şekilde meşgul olan herkes, ilim mâbedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır: "İmân et!" İman, ilim adamının vazgeçemiyeceği bir vasıftır.." (Max Planck)

 

-"..Kâinatın Yaratıcısına olan inanç, ilmi araştırmanın en kuvvetli ve en asîl muharrik gücüdür.." (Albert Einstein)

 

-"..İlim, insanlığa, telgrafı, elektriği, teşhisi ve bir takım hastalıkları tedavi çarelerini verdi.Din de ferdlerde ruhî sükûneti ve ahlâkî muvazeneyi te`min eder. İlim ve din, kâinatın hazinelerini açmak için kullandığımız hakikî iki anahtardır. İnsan ilimden istifade eder, fakat din ile yaşar.." (William James)

 

-"..Vicdanın ziyası ulûm-u diniyyedir (dinî ilimlerdir). Aklın nuru fünûn-u medeniyyedir (modern fenlerdir). İkisinin imtizacı ile hakikat tecelli eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervâz eder (uçar). İftirak ettikleri (ayrıldıkları) vakit, birincisinde taassub; ikincisinde hîle, şübhe tevellüd eder.(Bediüzzaman)

 

-"..Dinsiz ilim kör, ilimsiz din topaldır." (Albert Einstein)

 

"..Allahu Teâlâ`nın mahlûklarını inceleyen fen adamları, O`nun büyüklüğünü herkesten iyi anlarlar." (Fahreddin-i Razî)

"..yere göge yerlestirilen fizik kurallari vahy´dir.."(gaffar) bilim adami degildir lakin aklin yolu birdir..:))

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Simdi bu yabanci bilim adamlarinin söylediklerini alir kendilerine referans yaparlar.

 

700 yildir bir bilim adami yetistirmemis olan Islam dünyasi Hans'in Tanri sözünü alir Allahlastirirlar fakat Ezanda Tanri uludur dendiginde Türkce oldugu icin Tanri ile Allahin bir olmadigini ileri sürerler,yani nalinci keseri,kendi cikarlarina olunca tanri Allah olur,eger cikarlari yoksa tanri onlarca puttur.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Allah..Tanrı..Ali Veli ..hepisim birer isim..isimleri put yapıyorlar..İSİM verdiklerini HİÇ görmediler..:)Ne Allahı görebilirler ne Tanrıyı ne Aliyi ne Veliyi..KÖR bunlar KÖR.. :D

 

 

kim kör,kim degil zaman gösterir..ölümü bekliyelim görelim..:))

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Garibim öldükten sonra da görebileceğini sanıyor. Yazık.. :) İnanç böyledir işte naparsın..

 

MERYEM SURESİ

 

66 - Halbuki insan şöyle der: "Ben öldüğüm zaman, ileride gerçekten diri olarak (mezardan) çıkarılacak mıyım?"

 

67 - O insan, daha önce hiçbir şey değilken kendisini yoktan var ettiğimizi hatırlamaz mı?

 

68 - Rabbine andolsun ki biz onları (öldükten sonra dirilmeyi inkâr eden kâfirleri) şeytanları ile beraber elbette ve elbette mahşerde toplayacağız. Sonra onları muhakkak cehennemin etrafında dizleri üstü hazır bulunduracağız (ki cennetlikleri görüp hasret çeksinler.).

 

Eğer bu doğru bir kitaptan geliyorsa ( ki ben buna zerre şüphesiz inanıyorum), o gün çok sıkıntılı olursun kardeşim. İstersen burada birilerini bişeylere ikna etmeye calısmadan yahut tartısmada galip gelmeye calısmadan önce bunu bir parça düşün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsanları ölümle, ayetlerle, cehennem azabıyla korkutmaktan daha gerekli ve yararlı işler var...

 

Biz hep diyoruz bu cehennem korkutmacası kendileri gibi dogmatik düşünmeyenleri korkutma amaçlı diye, dinciler "yok cehenneme çocuk tecavüzcüleri, psikopat katiller atılacak" diyorlar!

 

E işte ortaya çıkıyor, burada kimse tecavüzü, katliamı savunmadığına göre kimi neyle korkuttukları!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Muhabet edebilmeyi bir becerebilsek..:)

Alemin var oluş nedeni MUHABET etmek..Muhabet duyabilmek..sevgiyle konuşmayı becerebilmek..dayatmadan..tartışmayıp PAYLAŞABİLMEK..:)

 

Fuzuli..:)

 

Bu alem ŞEHADET alemi..ZEVKEDE..KEDEREDE ŞAHİD olduğumuz Alem..ŞEHİD olacağımız alem..:)

 

Şimdi soracaksın belki..dayı ŞEHİD ne.. :D:D :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.