Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilimin kabul edebilecegi bir Allah var MI dir ?


gaffar

Önerilen İletiler

ESAS mesele kur´an´i "HANGI GÖZ"le okuyacagimiz olmalidir niyet öneli yani..

slm.

 

Kuranı hangi gözle, niyetle okuyacağın söylenmiş zaten. Seçeneğin yokki böyle bir fikir öne sürüyorsun. Peşin, önkoşulsuz inanacaksın. Yoksa, sorgularsan vay haline!

 

"hem kendilerine kitap verilenler hem müminler şüpheye düşmesinler, kalplerinde hastalık bulunanlar ve kafirler de: "Allah bu misalle ne demek istemiştir ki?" desinler."

 

bakin,elin gayri müslimi de müslüman bir bayanin basörtüsünü belki icine sindiremiyor fakat ileri demokrasi/insan haklari gibi evrensel degerler geregi saygida kusur etmiyor,önünü aciyor,kanunla koruma altina aliyor peki sürekli cagdaslik,ilericilik,evrensel/bilimsel vs. gibi kavramlari havada ucusturmalarina ragmen uygulamalar ülkemizde neden/niye ters isliyor ?

 

bu iste bi yanlislik var dostum önce igneyi kendinize batirin..

 

Bırak iğneyi çuvaldızın bile etkisi olmuyor. Batan o iğne herkesi uyarsa keşke, şu evrensel hükmün farkına varabilirler.

 

"İnsanların giyiniş tarzına hiç bir ideolojiyle, inançla baskı yapılamaz."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 95
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

 

Mushaf,ı okuyup anlamaya çalışmak yerine bu mükevvenatı ''KUR'an,ı'' anlamaya çalışalım..:)

 

Her şey apaçık..enfüsumuzda(iç alemimizde..) ve afakımızda(dışımızdaki alemde..):)

 

Somut olan bu alem apaçık..okuyalım bu alemi..anlayalım..bu gezegende güzel yaşayalım..kalın çizgili sınırlarla sınırlamayalım..gün geliyor o kalın çizgilere çarpan düşüncemiz bizi zorda bırakıyor..bizim düşüncelerimize kelepçe vuran kitaplardır..yaşamı, hayatı okumamıza engel oluyorlar..''O'' kitapları okumaktan hayatı okumaya vakit kalmıyor..illada kitap diyorlar..evet illada kitap,fakat KENDİ KİTABIN..okunacak kitap..:) başkalarının ''KUSTUKLARINI'' yalayıp yutuyoruz..sonrada o yalayıp yuttuklarımızı ''ÇIKARIYORUZ''..bize ait hiç bişey yok ortada..o zamanda şu geliyor akla..biz yokuz..bizim düşüncemize biçim veren tüccarlar var..baronlar var..tacirler var..:)

 

Biliminde felsefeninde yönetimi insanda..insanın Allahı yoktur..fakat Allahın İNSAN,ları vardır..:) neden insanın Allahı yoktur..çünki hiç görmemiş ve tokalaşmamıştır Allahı ile insan..:)

 

Kutsal! kitaplarda Allah kendinden söz eden kaç satır yazmıştır,yada yazdırmıştır katiplerine..bakın bakalım..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Skolastik çağın cin şeytan dogmalarıyla yatıp kalkarsan hak edersin..

 

 

engizisyon dilini cagdaslatirmaya calisanlarla,sünni muaviye yorumunu cagimiza empoze etmeye gayret edenler ki bu iki cenah da müzelik zihniyet sahibidir farkli bir tepki beklemek beyhude o nedenle sasir/madim/miyorum..cagdaslik,ilericilik,evrensellik,bilim hepsi palavra..

 

 

 

Skolastik düşünce:

 

-dar düşünce sınırlandırılmış düşünce demektir.

 

-Bilinen bir düşüncenin dışında hiçbir düşünceye hayat hakkı tanımamadır.

 

-Olaylara siyah beyaz bakmadır.

 

-Aradaki diğer renkli tonları görmemezlikten gelmedir.

 

-Güzelliklerin sadece kendi ağzından çıkmasına tahammül gösterip, kendi dışındaki renkli solukların seslerini kesmektir.

 

-Bencilliğin, egoistliğin ve tahammülsüzlüğün düşünceye yansımış şeklidir.

 

-Yasakçı düşünce de diyeceğimiz bu düşünce akımı genelde cehaletin hakim olduğu yerlerde yer bulsa da, bazen ilmi enaniyetin doruklara ulaştığı yerlerde de ortam bulur.."(incefikir.com)

 

 

doksan yildir ülkenin üstüne kabus gibi cöken ancak son sekiz yildir dagilmaya baslayan cagdisi uygulamalarin toplami tanidik geldi dimi..:))

 

 

dost,

 

ne cin-i

ne seytan-i..:))

 

cin/seytan kavramlari konusunda "tapinak" ögretilerin kulaklara üflediginin disinda bir bilgin olmadigi anlasiliyor acigi kapatmak icin caba göstermelisin..

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cin, şeytan, melek...bir kısım insanların kutsal addeddikleri din kitaplarında yazar ve başka insanlar göre yanlıştır.

Şu yaşadıklarımızın bir(ya da birkaç) üst boyuttaki öğrencinin dönem ödevi ya da bir çocuğun bilgisayar oyunundan ibaret olma ihtimali, din kitaplarında yazanların yanlış olduğunu söyleyen kişilere göre doğrudur.

 

Çok sevdiğim bir abimin başka forumdan alıntısı:

"Dünya pazarında her malın bir alıcısı vardır."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Cin şeytan melek..toplamı insan demek..bir duyguyu yada davranış biçimini ifade etmek için kullanılan terimler..:)

 

Cin gibi çocuk..deriz..derler..sanki Cin görmüşler..yada melek gibi insan deriz..sanki melek gördükte benzetiriz..yada şeytanın ta kendisi bu kişi deriz..sanki şeytanla yatıp kalktık arkadaşlık yaptık tanıdık şeytanıda benzetiriz..:)

 

Cinde şeytanda melekte İNSAN..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KENDİ KİTABIN..okunacak kitap..:) başkalarının ''KUSTUKLARINI'' yalayıp yutuyoruz..sonrada o yalayıp yuttuklarımızı ''ÇIKARIYORUZ''..bize ait hiç bişey yok ortada..o zamanda şu geliyor akla..biz yokuz..bizim düşüncemize biçim veren tüccarlar var..baronlar var..tacirler var..:)

 

Ne güzel bir mantık, ne güzel bir tanımlama.. :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

dost,

 

ne cin-i

ne seytan-i..:))

 

cin/seytan kavramlari konusunda "tapinak" ögretilerin kulaklara üflediginin disinda bir bilgin olmadigi anlasiliyor acigi kapatmak icin caba göstermelisin..

 

 

slm.

 

Gaffar Dostum,

 

Açığımı(!) kapatmak için araştırma yaptım. Tapınak öğretilerinden değil, kitaptaki şu bilgilere ulaştım.

 

"Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık."

 

"Oysa şeytan, Allah'ın izni olmadıkça, müminlere hiçbir zarar veremez."

 

"Derken şeytan, cinsel organlarını birbirine göstermek için onlara vesvese verdi"

 

"Şeytan, kendilerine yaptıklarını süslü göstermiş de onları doğru yoldan alıkoymuş. Bunun için doğru yolu bulamıyorlar."

(Meali: Doğru yol Arap töreleridir. Arap törelerinden başkasını şeçerseniz şeytan'a uyarsınız.)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kimse kimseyi birseye zorlamiyor isteyen cehenneme gitme hakkina sahiptir

:lol:Tabii tabii, şöyle etmez böyle tutmazsan etlerini yakarım, yananın yerine yenisini giydirir tekrar yakarım deyince hiiiç zorlama olmuyor!

 

Zaten Tevbe suresinde de ya müslüman olursun, ya ölür ya sürgüne gidersin, ya da ehli kitap olur, küçülerek elinle cizye ödersin deyince de zorlama olmuyor değil mi? Ben cizyenin niye küçülerek verdirildiğini de hiç anlayamamışımdır. Aşağılık duygusu olmalı. Karşındaki küçülecek ki sen büyük görüneceksin hesabı olsa gerek.

 

Tabii canım, daha olmadı ölürsün, illa aman yaşa diye zorlayacak mı dinciler? Tabii dinde zorlama yok! Ölme özgürlüğü tanırlar insana! Öbür dünyada onu da tanımazlar! :D

 

Biz hiç bir tutucu dincinin hiç bir sözünü baz alıp eleştirmiyoruz. Neyi eleştirdiysek hadis bile değildir, ayettir, açar gösterir, kanıtlarız. O bakımdan sıkıntı yok... :)

 

O yüzden sayın gaffarın iddia ettiğinin aksine, yobazı sevmemiz diye bir şey söz konusu değil. Tam tersine, iddiamızı çürütecek, ayette öyle bir şey yazmıyor diyecek babayiğiti arıyoruz, bu güne kadar raslayamadık... B)

 

"Kesin" deyince "akıma kapılan olursa elektriği kesin" demek istiyor :lol: tarzı çarpıtmaların ise sonu olmadığını hepimiz biliyoruz.

 

İyi o zaman, yasada on yıl hapis cezası yazsın, yargıç " o öyle on yıl değil, bir dakikası bir yıla bedel evde yalnız oturmaktır. O yüzden on gün ev hapsi yeter" desin!

 

Bu tür absürt çarpıtmalar dalga geçmek değilse adam seçmektir. Yazıyor, kaçarı yok... Yazmayan hiç bir şeyi iddia etmiyoruz...

 

Tabii dogmalar bir anda yıkılmaz. Binlerce yıllık dogmalar. Ama zamanla yıkılacak. Bu din iktidarı bu yıkılışı daha hızlandıracak. Şu anda misli görülmemiş bir riyakarlık, şakşakçılık, yağdanlıkçılık hüküm sürüyor. Din intihar ediyor, kendi kendini hızla yozlaştırarak imha ediyor. Bu söylediğim yakın gelecekte ortaya çıkacak...

 

Siz destekleye durun "ramazanda göstericilere ateş açmayın" diye Suriye'yi uyaran, ama habire yanlışlıkla muhalifleri vuran, çöle su götüren boruları imha eden NATO'ya ses çıkarmayan baştakileri... Aynen böyle devam edin. NATO Libya'ya demokrasi getiriyor diye de rahat rahat uyuyun... Aynen böyle devam, çok iyi gidiyorsunuz... Zaten Irak'a da demokrasi getirdi, Türkiye'ye de getirecek... Bekleyin, herkese getirir de bizi hiç unutur mu, bekleyin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnanç ispatlanması gereken bir şey değildir ki ayrıca Allah(c.c)'nun ispata ihtiyacı yoktur , onu işaret eden dünyalar kadar işaret vardır.

 

İnanç ispat gerektirmezse, o halde herkesin her söylediğine de inanmak gerekir. Önermenizden bu çıkar.

 

Şimdi sizde tabi diyeceksinizki, herkes mantığını kullanarak istediği şeye inansın. Bunun birkaç sakıncası var.

 

1- İspatı olmayan şeyi mantık ta kabul etmez çünkü uydurmadır, bilgi değildir.

2- Bilgi olmadığından, herkes inandığını doğru bilerek dayatmaya kalkıyor. Bu yüzden günde ortalama yüzlerce kişi katlediliyor.

3- İspatı olmayacaksa, her inanca doğru gözle bakılacak, o halde diğerlerine de doğru demeniz gerekecektir. Halbuki gerçeklerle örtüşen(göreceli) doğru tektir.

4- Cümlenizin birinci kısmını, ikinci kısmındaki "işaret" kelimeniz çürütüyor. İşaret somuttur. İşarete gerek duyuluyorsa bu da ispattır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

INAN-MA-diginiz

KABULLEN-ME-diginiz

icinize

SINDIR-e-ME-diginiz

YOK-SAY-diginiz

yaratici´nin (allah,tengri,good,manitu vs.) beyanlari sizi nicin geriyor ?

 

 

hem "YOK" "O" diyorsunuz fakat "O" varmis da "O" nu "YOK" etmek icin tartisiyorsunuz farkindamisiniz..:))

 

 

slm.

 

Bizi gerdiği falan yok!..Bir insan olarak haksızlığa tahammül edemiyoruz. Saydığın tanrılar adına, ortaçağ töreleri insanlığa dayatılıyor. Mesele bu. An-la-şıl-dı-mı? :)

 

Sadece kendiniz ve onlar, çocuklarınıza bile dayatmadan, istediğiniz kadar birlikte olabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her söylenen şeye inanmak gibi birşey olamaz , insanın inandığı şeyin de mantık çerçevesinde olması gerekmez. Mantıklı olsaydı bilimsel olur,bilgi olurdu yani inanç olmazdı.

 

Peki sana bir soru; sen neye dayanarak inanır, neye dayanarak inanmazsın? :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizi gerdiği falan yok!..Bir insan olarak haksızlığa tahammül edemiyoruz. Saydığın tanrılar adına, ortaçağ töreleri insanlığa dayatılıyor. Mesele bu. An-la-şıl-dı-mı? :)Sadece kendiniz ve onlar, çocuklarınıza bile dayatmadan, istediğiniz kadar birlikte olabilirsiniz.

 

 

yine gerildin..:)))

 

haksizlik ? pardon ama sen senin icine dogdugun cagdan,iste seksen/yüz senelik sana ait bir hayat diliminden sorumlusun..size bicilen bu hayat diliminde

yapilan haksizliklar ortada durup dururken,söz konusu etmiyor,üzerine gitmiyor,medenilere yarasir sekilde sorgulamiyorsunuz bu mu sizin"evrensel/bilimsel"

kiriterleriniz ? kusura kalmayin hic adil degil..

 

bahsini ettigin töreler bizatihi savundugun atatürk ilkeleri esliginde dayatiliyor ve siz "cambaza bak" taktigi ile magdurlari hedef tahtasina oturturuyorsunuz..

 

cikmaziniz,celiskiniz bu.. "An-la-şıl-dı-mı? :)).."

 

 

"sadece kendiniz ve onlar" hee !? valla ben benim,kastetdiginiz "onlar" kim bilmiyorum daha acik olun sanal alem burasi bas basa,yüz yüze degiliz,

cekineceginiz bi durum yok..:))

 

"çocuklarınıza bile dayatmadan" !? ne demek simdi bu ? nasil önyargi bu böyle ya..beni ve aile yapimi tanimiyorsun ama ima yoluyla vurmaya calisiyor,birseyleri yakistirmaya calisiyorsun yakisti mi ? falcilar gibi niyet okumaya calisacagina dobra dobra sor cevap vereyim fakat ima etmek,niyet okumak yanlis seyler fakat kemalistler bunu hep yapiyor..

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnanç için gerekçe lazım değildir diyorum sen hala daha neye dayanarak inanırsın diyorsun.

 

Şu söylem sana ait: "onu işaret eden dünyalar kadar işaret vardır."

 

1- Demekki sen İŞARET'e dayanarak inanıyorsun. O halde "gerekçe lazım değil" derken kendi söylediğini yalanlıyorsun.

 

2- Bir de şöyle bir söylemin var: "Her söylenen şeye inanmak gibi birşey olamaz". Peki inanMAmanı neye dayandırıyorsun?

 

Haydi çık işin içinden şimdi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yine gerildin..:)))

Gaffar dostum. Sen psikologsun sanırım. Geridiğimi şakkadanak anlıyorsun. Biraz yanılma payın olsun lutfen. Ama siz inançlılar hep doğruyu bilirsiniz. Neyse..

haksizlik ? pardon ama sen senin icine dogdugun cagdan,iste seksen/yüz senelik sana ait bir hayat diliminden sorumlusun..size bicilen bu hayat diliminde

yapilan haksizliklar ortada durup dururken,söz konusu etmiyor,üzerine gitmiyor,medenilere yarasir sekilde sorgulamiyorsunuz bu mu sizin"evrensel/bilimsel"

kiriterleriniz ? kusura kalmayin hic adil degil..

 

Yanlış biliyorsun dostum. İnsanlar doğrularıyla geçmişi de şimdiyi de eleştirme hakları vardır. Sen de bir başka şekilde geçmişteki vahyleri savunuyorsun. Kaldı ki şu andaki haksızlıkların kaynağı asırlar öncesinden geliyorsa, bilimsel olarak kaynağı sorgulamak gerekmezmi? Bana artık çok sığ tartışıyorsun gibi geliyor.

 

bahsini ettigin töreler bizatihi savundugun atatürk ilkeleri esliginde dayatiliyor ve siz "cambaza bak" taktigi ile magdurlari hedef tahtasina oturturuyorsunuz..

cikmaziniz,celiskiniz bu.. "An-la-şıl-dı-mı? :)).."

 

Dogmatik töreleri Atatürk'ün laiklik ilkesi devlet işlerinden ayırıyor. Bu konuda ilkeli davranmayan yanlış yapıyordur.

 

"sadece kendiniz ve onlar" hee !? valla ben benim,kastetdiginiz "onlar" kim bilmiyorum daha acik olun sanal alem burasi bas basa,yüz yüze degiliz,

cekineceginiz bi durum yok..:))

 

O halde tartışmaya odaklanmıyor bildiğini okuyorsun. Ben aksini yapıyor her cümleni iki kez okuyorumki cevap anlam dışılık taşımasın.

 

Anlaşılmayan konu; şu cümle sana ait..

 

INAN-MA-diginiz KABULLEN-ME-diginiz icinize SINDIR-e-ME-diginiz YOK-SAY-diginiz yaratici´nin (allah,tengri,good,manitu vs.) beyanlari sizi nicin geriyor ? hem "YOK" "O" diyorsunuz fakat "O" varmis da "O" nu "YOK" etmek icin tartisiyorsunuz farkindamisiniz.

 

Ben de buna çöyle bir cevap vermişim bunun neresi anlaşılmıyor?

 

"Bizi gerdiği falan yok!..Bir insan olarak haksızlığa tahammül edemiyoruz. Saydığın tanrılar adına, ortaçağ töreleri insanlığa dayatılıyor. Mesele bu. An-la-şıl-dı-mı? :)"

 

Sadece kendiniz ve onlar, yani tanrılar ve dogmatik vahyleri, halka ve dahi çocuklarınıza bile dayatmadan, istediğiniz kadar birlikte olabilirsiniz.

 

İki- üç kelime daha ilave ettim anlaşılması için. Umarım şimdi anlaşılır.

 

"çocuklarınıza bile dayatmadan" !? ne demek simdi bu ? nasil önyargi bu böyle ya..beni ve aile yapimi tanimiyorsun ama ima yoluyla vurmaya calisiyor,birseyleri yakistirmaya calisiyorsun yakisti mi ? falcilar gibi niyet okumaya calisacagina dobra dobra sor cevap vereyim fakat ima etmek,niyet okumak yanlis seyler fakat kemalistler bunu hep yapiyor..

 

Öncelikle ben şucu veya bucu değilim.

 

Yine şu soruna cevap vermiştim:

 

"hem "YOK" "O" diyorsunuz fakat "O" varmis da "O" nu "YOK" etmek icin tartisiyorsunuz farkindamisiniz."

 

Onun var olup olmadığı bize dert değil. Ona mal ettiğiniz doğmalarla insanlara ve hatta çocuklarınıza da dayatma yapmamalısınız. Bizi ilgilendiren bu. Kastım senin şahsın değildi. Yanlış anlaşılmış. Kastım, bilerek yada bilmeyerek tüm inanç misyonerliğine soyunanlar içindir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah'a inanmak için bir işaret gerekiyor şeklinde birşey söylemedim , inanıyorum ve benim için Allah'ı işaret eden dünyalarca şey var dedim.

 

inanıyorum ve benim için Allah'ı işaret eden dünyalarca şey var dedim.

 

Bu cümlenin şu cümleden ne farkı var?

 

inanıyorum çünkü benim için Allah'ı işaret eden dünyalarca şey var dedim.

 

Yine de işaret gerekmediğini kast ettiğini var sayarak bir sorum daha var.

 

İşaret ve mantık gerekmiyorsa, Tanrıya(Tengri)neden inanmıyorsun?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnanırım inanmam bu kimi bağlar ki ? Senin inançlarını kimse sorguluyor mu ?

 

Hayır tartışma arasına girip ortaya "inanç mantık gerektirmez" diye bir tez atarsan, "inanç mantık gerektirir" diyenlerin de sana cevap hakları doğar.

 

Bu bir tartışmadır. Konu konuyu açar. Ve yine haklı olarak şöyle bir soru gelir. Madem inanç mantık gerektirmiyor, o halde her şeye inanılabilir. Ve işte burası sözün bittiği yerdir.

 

Tartışmaya girmese idin tezin elbette kimseyi ilgilendirmezdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.