Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Namaz diyorsun..smile.png

Namaz kılıyorsun..ve ben seni seyr ediyorum..yaptığın hareketlerden bişey anlamıyorum..bana biraz açıklama yapabilirmisin..Namazda tekrar edip durduğun hareketlerin ne anlattığını..sana ne anlattığını..bana anlatabilirimisin..benim anlayışımda biraz arıza var..sen namazdaki hareketleri yorumla..ne anladığını anlat..bizim anlayıp anlamamız önemli değil..smile.png

Namazın hareketleri değilde namazı faydasının ne olduğunu daha önemli.Kafirlere göre sadece eğilip kalkmak olan bu namaz ayrıca bizim bu dünya hayatımızdada güzel bir hediye veriyor bize.Allah'tan korkarak,dosdoğru,sanki son kıldığımız namazmış gibi kıldığımda bunun faydasını görmekteyim.Faydasının ne olduğunu yazmıyorum kitapta açıkça yazar.Sende yazma çok fazla merak edenler araştırsın görsün belki farkına varıcak bir adım atar.Zaten ona farketmedin mi diye sorduğumda neyi demesi hiç şaşırtmadı,dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını yine söylemekteyim.Allah'a karşı hiç küfür etmeyerek çok terbiyeli bir tavır sergilemesinden ayrı aslında Allah'tan korktuğunuda anlayabiliyoruz,Bu yazıya karşılık cevap olarak bana yine %99 %1 gibi ayırıp aynı şeyi yazarsa bende ona korkmadığını göstermesi için aynı şeyleri yazarım.İnanmayanları görünce hep bana bir ispat olmakta,Allah gerçekten dilediğini hidayete erdirmiyor.Ayrıca bilim adamlarınıda görmekteyiz.Bazıları inkar etsede bazıları iman etmektedir.Buda Kuran'ın yine haklı olduğunu gösterir smile.png Pardon inanan bilim adamları kesinlikle bazı kavramları bilmiyordur yada dünyadaki diğer dinleri bilmiyordur genellikle hep böyledir biggrin.png

Gönderi tarihi:

Zaten ona farketmedin mi diye sorduğumda neyi demesi hiç şaşırtmadı,

Namazda, diğer yaşamdaki hurileri, şarap ırmaklarını, yan gelip yatmayı hayal kurup farkına varacaksam anlayamam. Ve "neyi" diye sorarım elbette. Sen neyin farkına varıyorsun, ne hayaller kuruyorsun peki Omar kardeş?

Bir de, namazda günde beş öğün diğer kültürlere lanet okunup onlara küfür ediliyor. Bu insancamı? Farketmem gereken bunlarmı?

Gönderi tarihi:

Namazın hareketlerini kaldıralım ortadan..bi anlam ifade etmiyorsa..ve gelelim faydalarına..anlat Omar..:)

Allah'tan korkarak yaptığın her şey sana eksi yazar Omar..:) Severek yapmalısın..:) her ne yapıyorsan..:)

Bütün Dinleri ezbere bilsen..yalayıp yutmuş olsan,da KENDİNİ BİLMEDİN,mi bildiğin hiç birşey yok demektir can Omar..:)

Gönderi tarihi:

Bilimselci..:)

Namaz,yaşamın akışıdır..hepimiz namazdayız, işte okulda evde..her yerde..hepimiz birbirimize secde ediyoruz..Namaz İNSAN,a hizmet etmektir..namazın sünneti ise diğer mahlukata iyi davranmaktır..:)

Namazı bu şekilde anlamlandırıp kabul edelim..bir şeyleri ifade edebilmek için terimleri kullanabilelim..namaz oruç haç vs vs gibi..:)

Namazda diğer kültürlere küfür edenler var elbette..hille yapanlar..haksızlık yapanlar..fitne fesat çıkaranlar..vs..vs..küfür ehli olanlar..:)

Gönderi tarihi:

Namazda, diğer yaşamdaki hurileri, şarap ırmaklarını, yan gelip yatmayı hayal kurup farkına varacaksam anlayamam. Ve "neyi" diye sorarım elbette. Sen neyin farkına varıyorsun, ne hayaller kuruyorsun peki Omar kardeş?

Bir de, namazda günde beş öğün diğer kültürlere lanet okunup onlara küfür ediliyor. Bu insancamı? Farketmem gereken bunlarmı?

Eğer Dine inanıcaksan Dine inanıcaksın insanların neler yaptığına neler dediğine değil.Ben namaz kıldığımda küfre benzer hiçbirşey görmüyorum.

Ben daha Cennete girdiğimi garantiymiş gibi düşünmüyorumki oradaki hurileri,şarap ırmaklarını,yan gelip yatmayı hayal kurayım.Ayrıca hurinin ne olduğu konusu tartışılır,güzel kadın diyenlerde var ama kadınlara göre de hurilerin olduğunu söylerler.Şarap ırmakları olsun bal ırmakları olsun bunun gibi ayetler bize Cennetin doğasından birkaç kısmını anlatmaktadır.

İnsanların din ırkçılığını dikkate almamanı,tvde gördüğümüz hocaların yalan dolan uydurma hikayelerini dinlememeni tavsiye ederim.Ahirette hiçbirşey garanti değildir bakarsın ben Cennete giremem sen girersin belli mi olur.

Dayı namaz insana hizmet etmektir demişsin anlamadım bunu anlatırmısın

Gönderi tarihi:

Eğer Dine inanıcaksan Dine inanıcaksın insanların neler yaptığına neler dediğine değil.Ben namaz kıldığımda küfre benzer hiçbirşey görmüyorum.

Ben daha Cennete girdiğimi garantiymiş gibi düşünmüyorumki oradaki hurileri,şarap ırmaklarını,yan gelip yatmayı hayal kurayım.Ayrıca hurinin ne olduğu konusu tartışılır,güzel kadın diyenlerde var ama kadınlara göre de hurilerin olduğunu söylerler.Şarap ırmakları olsun bal ırmakları olsun bunun gibi ayetler bize Cennetin doğasından birkaç kısmını anlatmaktadır.

İnsanların din ırkçılığını dikkate almamanı,tvde gördüğümüz hocaların yalan dolan uydurma hikayelerini dinlememeni tavsiye ederim.Ahirette hiçbirşey garanti değildir bakarsın ben Cennete giremem sen girersin belli mi olur.

Dayı namaz insana hizmet etmektir demişsin anlamadım bunu anlatırmısın

Ömer kardeş,

Geçmişteki yazışmalarımıza dönelim o halde. Demekki sen benim kadar(veya bir başkası kadar) okumamış, sorgulamamış, irdelememişsin. Oradaki yazılanları görmek istediğin gibi görüyor, anlamak istediğin gibi anlıyorsun. Söylediklerimin hepsi var.

Görmek, bakış açısına bağlı. Mesela ortada bir hata var. Birisi, "görmemezlikten gel", diğerisi ise, "gör, yapıcı eleştir, bir daha olmamasını sağla" der. Kişilikler, kültürler farklı şekillenmiştir, farklı değerlendirler.

Gönderi tarihi:

Ömer kardeş,

Geçmişteki yazışmalarımıza dönelim o halde. Demekki sen benim kadar(veya bir başkası kadar) okumamış, sorgulamamış, irdelememişsin. Oradaki yazılanları görmek istediğin gibi görüyor, anlamak istediğin gibi anlıyorsun. Söylediklerimin hepsi var.

Görmek, bakış açısına bağlı. Mesela ortada bir hata var. Birisi, "görmemezlikten gel", diğerisi ise, "gör, yapıcı eleştir, bir daha olmamasını sağla" der. Kişilikler, kültürler farklı şekillenmiştir, farklı değerlendirler.

Görmek istediğim gibi değil sende demişsin bu sadece bakış açısına bağlıdır.Herkesin bakış açısı farklıdır.Eğer bu Kuran-ı inanarak okuyanları gördüğümde herkesin Kitap dışındada fikirleri,düşünce tarzlarının bir değişim olduğunu görmekteyim.Bunu Kuran ayriyetten katıyor sanki insana,insanın düşünmesi istediği gibi değil istemesede öyle düşünüyor.Ayrıca İslamiyet kendi başına bir kültür zaten bunu insanlar kolay kolay değiştiremez,İslam bir yaşam biçimidir.

Beni analiz etmeyi bırak sen hep insanlara yöneliyorsun,dine yönel ona bak.İnsanlara bakarsan muhakkak bir hata bulusun.Hepsi Peygamber mi ki ?

Gönderi tarihi:

Ayrıca İslamiyet kendi başına bir kültür zaten bunu insanlar kolay kolay değiştiremez,İslam bir yaşam biçimidir.

Beni analiz etmeyi bırak sen hep insanlara yöneliyorsun,dine yönel ona bak.İnsanlara bakarsan muhakkak bir hata bulusun.Hepsi Peygamber mi ki ?

Her ideoloji, inanç, kültür bir yaşam biçimidir. Değişmeleri, değiştirilmeleri çok uzun zamanlar alır. Onlara küfür etmeye hakkımız yok. "Onlar pisliktir, hayvandır, hayvandan daha kötüdür", "onları aşağılayacak şekilde haraç alın" demeye hakkımız var mı? Din böyle diyor. Okudunmu?

Seni analiz etmiyor, senin inandıklarınla kaçınılmaz olarak yaptıklarını, yapacaklarını tartışıyoruz. İnsanların fikrleri ne ise zikirleri de odur. Teori/pratik ayrılmazlığı yani.

Tüm dinlerin insanlığa çağ dışı dayatmaları sorgulanmalı.

Gönderi tarihi:

Her ideoloji, inanç, kültür bir yaşam biçimidir. Değişmeleri, değiştirilmeleri çok uzun zamanlar alır. Onlara küfür etmeye hakkımız yok. "Onlar pisliktir, hayvandır, hayvandan daha kötüdür", "onları aşağılayacak şekilde haraç alın" demeye hakkımız var mı? Din böyle diyor. Okudunmu?

Seni analiz etmiyor, senin inandıklarınla kaçınılmaz olarak yaptıklarını, yapacaklarını tartışıyoruz. İnsanların fikrleri ne ise zikirleri de odur. Teori/pratik ayrılmazlığı yani.

Tüm dinlerin insanlığa çağ dışı dayatmaları sorgulanmalı.

Afedersin ama o söylediklerin mahdur,günah keçisi yerine konulmuş suçsuz insanlar mı bunlar kimdir?Bana bir bunları söylesene kim olduklarını...Sebep-sonuç ilişkisi kursana...(dinin söylediği şekilde örnek verirsen sevinirim)

Beni analiz etmiyorsan neden yaptıklarımı yapacaklarımı tartışıyorsun :) Dini tartışmıyor muyuz,Allah'ın varlığını tartışmıyor muyuz ?

Dünya dinlerini bilmen benden daha çok bilgili olduğunu göstermez,namazı benden çok kılman benden ileride olduğunu göstermez..Namazın ne olduğunu bile tam bilmiyorsun..Kitap'ta Kıyamet hakkında yazan ayeti sana gösterdim tvde olsun camide olsun birsürü palavralar atılmakta,Ruh hakkında fazla bir bilgi verilmemekle beraber Yaşar nuri öztürk bülbül gibi konuşmakta palavralar anlatmakta,Cübbeli Ahmet bin çeşit melek ismi bulmuş Kitap'ta yazmayan 1000 tane farklı biçimde tanıtmaktadır.Fethullah Gülen gerçek olmayan birebir uydurulmuş hikayeleri insanları etkilemek için kullanmakta.Nihat hatipoğlu Kur'anda Hz.Muhammed'in kıyamet hakkında birşey bilmediğini görmemiz halinde bile kendisi tvde "Mahşer hakkında uydurma şeyler anlatmakta" Peygamber böyle diyormuş güya bu hatipoğlunun sözüdür.HY ise Hz.Mehdi ile kafayı bozmuş yakında bunların bir planı olarak sahte bir Mehdi çıkaracakları kanısındayım gidişat onu gösteriyor en doğrusunu Allah bilir.

Diyeceğim şu bu insanlar anlattıklarının çoğu uydurma şeylerdir.Kur'an dışı olan bu tarz şeyler birer uydurmadır.Sen izlersen bunları inkar etmeni daha iyi sağlamaktadırlar.Allah'ın kapısı herkese açıktır dostum.İnkar ediceksen bu senin düşüncendir bakış açındır ama iman ediceksen Allah seni kovacak değil O kullarının kazanmasını ister Ahirettede bu Dünyadada..

Senden bir isteğim var tabiki yapmayıcaksın ama bir yazayım ne olur ne olmaz..İşten geldiğin zaman bi sigara yak,bir tarafa otur sakin kafayla ve sadece Allah'ın varlığı hakkında biraz düşün

Gönderi tarihi:

Afedersin ama o söylediklerin mahdur,günah keçisi yerine konulmuş suçsuz insanlar mı bunlar kimdir?

Bana bir bunları söylesene kim olduklarını..

Kim ve ne olduğu önemli mi? Tarihte kültürler hep birbirine saldırmışlardır. Binlerce sebep var. En büyük neden de, "benim yaşadığım gibi yaşamak zorundasın, sen yanlış, ben doğru düşünüyorum" dayatması.

Sebep-sonuç ilişkisi kursana...(dinin söylediği şekilde örnek verirsen sevinirim)

Sebep sonuç ilişkisi kursan ne olacak? Ben diyeceğim ki şimdi dinde, "müşrikler pisliktir mescidi harama yaklaşmasınlar" deniliyor. "Evet müşrikler bir çok pislik yaptılar, din haklıdır" diyeceksin. Aynı din en büyük pisliği yapar, "cariyeler sizin malınızdır istediğiniz kadarını istediğiniz şekilde(cinsellik) kullanabilirsiniz." diyince pislik olmaz. Hiç kimse kendi pisliğini görmez. Tarihe objektif bakmayan, bir inançla bakan hiç bir insan gerçeği göremez, bulamaz.

Beni analiz etmiyorsan neden yaptıklarımı yapacaklarımı tartışıyorsun smile.png Dini tartışmıyor muyuz, Allah'ın varlığını tartışmıyor muyuz?

Maalesef anlaşılmıyor. Aynı şeyleri konuşup duruyoruz. İnsanlığa ortaçağ kültürünü dayatmaya kalkan ideolojileri, inançları ve onların hükümlerini uygulamayı görev edinmişleri tartışıyoruz.

Dünya dinlerini bilmen benden daha çok bilgili olduğunu göstermez,namazı benden çok kılman benden ileride olduğunu göstermez..Namazın ne olduğunu bile tam bilmiyorsun.. Kitap'ta Kıyamet hakkında yazan ayeti sana gösterdim tvde olsun camide olsun birsürü palavralar atılmakta,Ruh hakkında fazla bir bilgi verilmemekle beraber Yaşar nuri öztürk bülbül gibi konuşmakta palavralar anlatmakta,Cübbeli Ahmet bin çeşit melek ismi bulmuş Kitap'ta yazmayan 1000 tane farklı biçimde tanıtmaktadır.Fethullah Gülen gerçek olmayan birebir uydurulmuş hikayeleri insanları etkilemek için kullanmakta.Nihat hatipoğlu Kur'anda Hz.Muhammed'in kıyamet hakkında birşey bilmediğini görmemiz halinde bile kendisi tvde "Mahşer hakkında uydurma şeyler anlatmakta" Peygamber böyle diyormuş güya bu hatipoğlunun sözüdür.HY ise Hz.Mehdi ile kafayı bozmuş yakında bunların bir planı olarak sahte bir Mehdi çıkaracakları kanısındayım gidişat onu gösteriyor en doğrusunu Allah bilir.

İşte bunu söylemek istiyorum. Yukardaki insanların hiç birin doğru yorumlamadığını, ancak kendinin doğru yorumladığını anlatmak istiyorsun. Bu, kendini beğenmişliktir. Kendi düşüncesinden başka düşünce tamımamak demektir. Dünya ne çekiyorsa bu zihniyetten çekiyor.

Diyeceğim şu bu insanlar anlattıklarının çoğu uydurma şeylerdir.Kur'an dışı olan bu tarz şeyler birer uydurmadır.Sen izlersen bunları inkar etmeni daha iyi sağlamaktadırlar.Allah'ın kapısı herkese açıktır dostum.İnkar ediceksen bu senin düşüncendir bakış açındır ama iman ediceksen Allah seni kovacak değil O kullarının kazanmasını ister Ahirettede bu Dünyadada..

Bu da öyle... benim inandığım tarzdan başkası sahte va yalandır düşüncesi... Bu anlayışı en kısa zamanda terketmelisin. Dünyada insan sayısı kadar değişik görüş vardır. "En doğru benimkisidir" demek mantıksızlıktır.

Senden bir isteğim var tabiki yapmayıcaksın ama bir yazayım ne olur ne olmaz..İşten geldiğin zaman bi sigara yak,bir tarafa otur sakin kafayla ve sadece Allah'ın varlığı hakkında biraz düşün.

Bilinçli insan sigara kullanmaz. Sigara kullanmıyorum. Düşüncesiz vaktim olmuyor genelde. Benim tek düşüncem "insanlığa nasıl yararlı olabilirim" dir. Yararlı olma ilkelerini de bilimden almaya çalışırım. Ortaçağ'a ait yüzlerce yaratıcı masalları ve onların ilkeleri beni hiç ilgilendirmiyor.

Gönderi tarihi:

Sevgili bilimselci sana ilk defa böyle hitap ederek başlıyorum çünkü karakterine bakarsan çok iyi birisine benziyorsun :)

1)Kimse sana benim gibi yaşa demiyor,sana ben Allah'ın varlığını Tanrı'nın varlığını,Yehova'nın varlığını göstermeye çalışıyorum.Sen istediğin gibi yaşa kimse sana ömür boyu namaz kıl,oruç tut demiyor Allah bize kolaylık sağlar zorluk sağlamaz.Kur'andaki ayetlerden yola çıkarak şuna varabilirsin "Hayatını istediğin gibi yaşa ama başkalarının hayatını karartarak değil."

2)Kültürler birbirleriyle savaşmaz insanlar hep savaşır asıl insandır hep savaşan.En büyük pisliği din yaptı diyorsun.Köleleri serbest bırakarak mı?İyiliği ve adaleti emrettiği için mi ?Hırsızlığı yasakladığı için mi?Zinayı yasakladığı için mi ? Sen zannediyor musun bu dünyada adaletin iyiliğin değeri dinden başka bir yerden geldiğini.Adam neden iyilik yapsın gider tecavüz eder yada adamları öldürüp mallarını çalar, cezasını çekeceği hiçbir yer yok ,keyfi nasıl isterse onu yapar,hesap verecek kimse yok,mağdur durumdaki kişininde şiddetten başka kullanacağı hiçbirşeyi yoktur.Bir zamanlar dünyada düzen böyleydi :)

3)Yine aynı şeyi söylüyorum benim dediğimin hepsi doğru olmayabilir her şeyin doğrusunu Allah bilir.Benim gibi düşün diyen yok sana,ama sen kendi düşüncene bir değiştirmen gerekir.Uydurma olarak düşünüyorsun ne olursa olsun bu sana hep uydurmadır.

4)En doğrusu benimkisidir diye bişey söylemediğim halde hep bu yoldan gelmişsin :) Dediğim adamların söyledikleri Kur'an la uyuşmuyorsa onların dediklerinin doğru olduğunu ne göstrecek.Eskiden Hz.Mehdi diye birisi gelicek diyorlardı şimdi görevde diyorlar nerden biliyorlar bunu Kur'an hiçbir zaman kahinlik yapmaz ama bunlar yapıyor,bunları takip eden kafirler hergün inkarları daha sağlamlaşmakta.Sana bide şöyle söyleyim şu anda birçok insan Allah'a inanmakta şimdi bunların hepsi aynı bakış açısıyla mı bakıyorlar

5)Sigara konusunda tebrik ederim :) İnsanlığa yararlı olmak çok güzel birşeydir.Sana göre olan masalları anlatmayalım onlar masal değil mucizelerdi.Allah emri gereğince bilimi insanlığa öğrenmesini sağlar.Şu an isterse bütün teorileri alt üst edecek birşey indirebilirde...

Gönderi tarihi:

Sevgili bilimselci sana ilk defa böyle hitap ederek başlıyorum çünkü karakterine bakarsan çok iyi birisine benziyorsun smile.png

Teşekkür ederim Omar kardeş. Ben senin iyi olduğunu senden daha önce anladım. Farkındaysan hep "kardeş" diye hitap ettim. İnsanlar farklı görüşte dahi olsalar kardeştirler. Yeter ki görüşlerini dayatmasınlar.

1)Kimse sana benim gibi yaşa demiyor,sana ben Allah'ın varlığını Tanrı'nın varlığını,Yehova'nın varlığını göstermeye çalışıyorum.Sen istediğin gibi yaşa kimse sana ömür boyu namaz kıl,oruç tut demiyor Allah bize kolaylık sağlar zorluk sağlamaz.Kur'andaki ayetlerden yola çıkarak şuna varabilirsin "Hayatını istediğin gibi yaşa ama başkalarının hayatını karartarak değil."

Hayatımı istediğim gibi ama başkasına zarar vermeden yaşamak benim tek isteğimdir zaten. Ben de bu yüzden ideolojilere ve inançlara karşı çıkıyorum. İdeoloji ve inançlar insanın yaşamını karartmak içindir. Onlara ait dayatmaları zaman zaman vurguluyorum. Mesela önceki iletimde bahsettiğim cariyelerin cinsel obje olarak kullanılması gibi. Bunun gibi daha neler. Umarım bir gün üzerinde ciddice düşünürsün.

2)Kültürler birbirleriyle savaşmaz insanlar hep savaşır asıl insandır hep savaşan.En büyük pisliği din yaptı diyorsun.Köleleri serbest bırakarak mı?İyiliği ve adaleti emrettiği için mi ?Hırsızlığı yasakladığı için mi?Zinayı yasakladığı için mi ? Sen zannediyor musun bu dünyada adaletin iyiliğin değeri dinden başka bir yerden geldiğini.Adam neden iyilik yapsın gider tecavüz eder yada adamları öldürüp mallarını çalar, cezasını çekeceği hiçbir yer yok ,keyfi nasıl isterse onu yapar,hesap verecek kimse yok,mağdur durumdaki kişininde şiddetten başka kullanacağı hiçbirşeyi yoktur.Bir zamanlar dünyada düzen böyleydi smile.png

Anla artık Omar kardeş. İnsanların edindiği değerler(inanç, ahlak, töreler, ideolojiler, sanat vs) tarihsel kültürlerdir. Beyinlere yerleşen bu kültürler kişileri bu teorilere göre davranmaya zorlarlar. Kültürel farklılıklar insanlarda ayrıca kişilik, farklılık, ötekileşme oluşturur. Kültürel çatışmalar buradan çıkar. Anlamak çok kolaydı aslında. Dinler de birer kültürdür. Gökyüzünden kanatlılarla gelmezler. Bu bilgi değil bir inançtır.

3)Yine aynı şeyi söylüyorum benim dediğimin hepsi doğru olmayabilir her şeyin doğrusunu Allah bilir.Benim gibi düşün diyen yok sana,ama sen kendi düşüncene bir değiştirmen gerekir.Uydurma olarak düşünüyorsun ne olursa olsun bu sana hep uydurmadır.

Daha önce söylemiştim düşünce farkımız şöyle: Sen söylentilere inanıyorsun, ben ise bilinenlere. Yani doğa gerçeklerine. Benim tercihim bilinen, seninkisi ise söylenilen. Benimkisinin doğru seninkisinin yanış olduğunu iddia ediyorum. Zira seninkisinin en ufa bir doğrulanırlığı yok. Tarihte hiç görülmemiş.

4)En doğrusu benimkisidir diye bişey söylemediğim halde hep bu yoldan gelmişsin smile.png Dediğim adamların söyledikleri Kur'an la uyuşmuyorsa onların dediklerinin doğru olduğunu ne göstrecek. Eskiden Hz. Mehdi diye birisi gelicek diyorlardı şimdi görevde diyorlar nerden biliyorlar bunu Kur'an hiçbir zaman kahinlik yapmaz ama bunlar yapıyor,bunları takip eden kafirler hergün inkarları daha sağlamlaşmakta.Sana bide şöyle söyleyim şu anda birçok insan Allah'a inanmakta şimdi bunların hepsi aynı bakış açısıyla mı bakıyorlar.

Bende zaten bunu diyorum. Dinlere inananların sayısı ne kadarsa, farklı yorum da o kadar. Ta ki imamlardan başlıyor farklı görüşler. Sonra ulemalar, sonra din adamları, daha sonra vatandaşlar. Hepsi farklı farklı düşünüyorlar. Her dinde onlarca mezhep, yüzlerce tarikat farklılıkları var. Hepsi farklı düşüncedeler. Bunun da sebebi. Soyut bilgilerden tekrar soyut çıkarımlardır. Göya ilahların söylediklerini yorumluyorlar. Bilim gibi ispat yok. Salla gitsin.

5)Sigara konusunda tebrik ederim smile.png İnsanlığa yararlı olmak çok güzel birşeydir.Sana göre olan masalları anlatmayalım onlar masal değil mucizelerdi.Allah emri gereğince bilimi insanlığa öğrenmesini sağlar.Şu an isterse bütün teorileri alt üst edecek birşey indirebilirde...

İşte bu bir inançtır. Mucizeler ancak masallarda geçer. Bazıları kutsal kitaplara geçmiş, bazıları da masal olarak günümüze kadar gelmiştir. Alaattinin cini masalı böyle bir Arap masalıdır. Daha bir çok Arap masalı vardır. Herşeyi altüst edecek bir şey indirmek yine masal kahramanlarının yapacağı şeylerdir. Bunlar sadece inançtır. Bilgi olamazlar. Bilgi sadece görselliğe duyumsallığa aittir.

Gönderi tarihi:

Sevgili bilimselci.Daha öncedende dediğim gibi sen dini değil,insanların uydurduklarını inkar ediyorsun.Şu ki Allah kendi ilmiyle indirdiği Kuran-ı Kerim'i manaları olan kutsal bir kitaptır.Bu kitapla birlikte yasak kılınan haram olanşeyleri biliyorsun.Mesela içki gibi içkinin haram olduğunu söylemekte ama ayriyetten sarhoşken namaza yaklaşmayınız diye sınır koyulmuştur.Diyeceğim şu her ne kadar haram kılınırsa kılınsın ne olursa olsun Allah herşeyi bilendir.O kullarının bir kısmının nasıl uygulayacağını bir kısmınında zaten haram olmasına rağmen yinede yapacağını bilir.

Şimdi bir tane masal(sana göre) yazayım buraya smile.png

Onu yalanladılar. Biz de onu ve gemide onunla birlikte olanları kurtardık, ayetlerimizi yalan sayanları da suda-boğduk. Çünkü onlar kör bir kavimdi. (A'raf Suresi, 64)

Ayette Hz.Nuh ve tufanından bahsedilmekte...Şimdi bu Kur'an uydurma dedin bundan önceki kutsal kitaplarda uydurma tarihte mi uydurmadır?Sümerlerin tabletlerinde yazan tufan ve daha öncedende sürekli babalardan anlatılarak o döneme kadar gelen bu tarih yalan mı?

Kur'an yeryüzünde akıllı insanlar için Allah'ın varlığını gösteren delillerin olduğunu söyler.Duruma göre uyarlarsak birkaçını sıralayım.

Görmekle alışık olduğumuz şu yağmur.Ne gibi faydalarının olduğunu bilimsel olarak ikimizde biliyoruz.Bitkilerden tutalımda insan yüzüne kadar faydası var.Bir element yani ateş diyelim.Yağmurun yerine koyalım.Bulutlardan ateş yağıyor.Saçma değil mi hiç ateş yağar mı diyelimki yağdı ne olur yeryüzü yanar,hepimiz yanarız.Buda demektirki tesadüfen hiçbirşeyin olmadığını ancak ve ancak Yaratıcının dizayn etmesidir.

Birbaşka olarak temizliği ele alalım.Neyin temizliği doğanın,dünyanın temizliği.Topraktaki böcekler ve karıncalardan tutun,leş yiyen hayvanlardan,yağmur ve karın bütün yeryüzünü yıkaması,denizde balıkların bir temizlik yaptıklarını bilirsin.Ve hatta son günlerde bir zürafanın vücudunu bir kuşun yiyerek temizlediğini gördüm.Bunların hepsi bir Yaratıcının olduğunun ispatıdır.Hayvanlar insanlar gibi değillerdir ama onları yapmaları farz (zorunlu kılındığı) şeyleri Allah vermiştir.Onların organizmasından yapısından herşeyinden sadece Allah'ın koyduğu bir görevi yapmaları için yaratılmıştır.Hangi düzene gireceklerse ona göre yaratılmışlardır.

Gönderi tarihi:

Omar..:)

Ölüm olduğunu bilmeseydi..ölüm vardır bilincine ulaşamasaydı İNSAN, ne din olurdu ne Allah ne peygamber olurdu nede cehennem cennet..:)

İNSAN,dan başka ölümün var olduğunu,bu hayatın sonu olduğunu bilen bu idrak ile bu bilinçle yaşayan başka bir canlı türü yaz..sana İMAN edip sana biat edeceğim..:)

ÖLÜM korkusu insanı rahatsız etti..bu rahatsızlığa bir çare aradı..bir ihtiyacı vardı,İnsanın..işte bu ihtiyacını kendisi yarattı ve bu ihtiyacını yine kendisi gördü..:)

Adına inanç dedi..ey insanlar öleceğiz..bundan korkmayın..bu hayattan ölüm başka bir yaşama doğum,dur..bu hayatta yaptıklarınız sonraki hayatınızdaki kartvizitiniz olacaktır..

Kartvizit,cennet,e serbest giriş kartı gibi bir kart..ne bonuslar var ne avantajlar var ooooohhhhoooooooo..:)

Omar abi..:)

Ölen öldü..kalan sağlar bizimdir..diyelim..ölüpte bize haber getirecekleri değil bu gezegende olup bitenin HAKİKATİNİ,gerçeğini bize bildirenlere biat edelim..aklımızıda dergahın kapısındaki askıya asmadan..aman haaa..:)

Gönderi tarihi:
Daha öncedende dediğim gibi sen dini değil,insanların uydurduklarını inkar ediyorsun.

Sanki kutsal kitapları insanlar yazmadı mı elleriyle, kalemleriyle. İşte sen bunları gökten kanatlılar getirdi diyorsun, ben ise insanlar yazdı diyorum. Benimki gerçek. Çünkü benimkisi bilgi, seninkisi inanç. Çünkü benimkisi ispat edilebiliyor, seninkisi edilemiyor.

Keza, son dediğiniz elçiden sonra kaç elçi, kaç din, kaç mehdi geldi? Halen de ben mehdiyim diye internette yazı yazıyorlar. Bunu sen de söyledin. Bunlar hep uyanıkların uydurmaları

Ama sen ne diyorsun şimdi; "hiç kimsenin uydurduklarına inanma, benim inandığım varsayımlara inan". Hiç böyle bir şey olabilir mi?

Ben ise sana şunu öneriyorum. Hiç bir söylentiye inanma. Gözünle gördüğün, duyumlarınla hissettiğin, yüzlerce kez denenmiş olgulara inan. "Düşün" falan diyorsun. Düşündüm ve bunları tespit ettim. Şimdi hangimizin ki doğru?

Tabiki "benimki doğru" diyeceksin. Bu bir inançtır işte. Körü körüne bağlanılmış bir inanç. "İnançları yıkmak dağları yıkmaktan daha zordur."

Bu inançla gezegenlerin el işaretiyle bölündüğüne, bastonun yılan olabileceğine, bitmez tükenmez sofralara, tükürükle açılabilen kör göze, bütün canlı türlerinin, dişili erkekli, haftalarca yetebilecek yiyecekleri dahil, küçük bir elden yapma gemiye sığabileceğine, kuşların savaşmalarına, hatta hayvandan hüdhüd diye bir komutan bile olabileceğine vs... Bu uydurmaların hangi birine inanayım?

Ben inandım sen de inan, yoksa kafir olursun, cehennemde yanarsın, yoksa sen pisliksin, hayvandan daha aşağılık olursun... Böyle mi? Bu mu bana inandırmak istediğin gerçekler? Bu mu sigarayı yakıp düşünmemi istediklerin?

Kusura bakma Omar kardeş. Bu varsayımlara ancak ilk ve orta çağ insanları inanır. Bırak ta ben görebildiklerime inanayım. Bırak ta ben cinleri, kanatlıları tanımak yerine, çevremdeki insanları tanıyayım. Hayatımı onlara adayayım.

Not: Omar kardeş, bir de benim yazdıklarıma değil, hep kendi kafandakilerle cevap veriyorsun. Düşün, inan, gör vs. gibi. Bu tavsiyeleri senelerce dinledim. Ama bunların bilgi değil sadece inanç olduğunu çok iyi biliyorum.

Gönderi tarihi:
Sanki kutsal kitapları insanlar yazmadı mı elleriyle, kalemleriyle. İşte sen bunları gökten kanatlılar getirdi diyorsun, ben ise insanlar yazdı diyorum. Benimki gerçek. Çünkü benimkisi bilgi, seninkisi inanç. Çünkü benimkisi ispat edilebiliyor, seninkisi edilemiyor.

Kutsal Kitapların kimse sana gaib yayınevlerinden basıldığını söylemiyorki.İncil bir tane kitap değildir ve o İncil'i Hz.İsa yazmadı ve hristiyanlık Hz.İsa çarmıha gerildikten sonra daha çok yayıldı.Kuran-ı Kerim Cebrail aleyhisselam yani namı değer Kutsal Ruh ile Allah'tan Hz.Muhammed'e vahiy yoluyla indirildi.Kur'an-ı Kerim yıllar sonra kitap olarak basıldı ve yayıldı,İncil Hz.İsa'nın öğrencileri ile çeşit çeşit kitap oldu.Bak bakalım gökten kanatlılar getirdi diyor muyum smile.png "Keza, son dediğiniz elçiden sonra kaç elçi, kaç din, kaç mehdi geldi? Halen de ben mehdiyim diye internette yazı yazıyorlar. Bunu sen de söyledin. Bunlar hep uyanıkların uydurmaları Ama sen ne diyorsun şimdi; "hiç kimsenin uydurduklarına inanma, benim inandığım varsayımlara inan". Hiç böyle bir şey olabilir mi?"

Sevgili bilimselci smile.png Hz.Mehdi ve Hz.İsa gelecekte yeryüzüne ayak basacak olduğuna inanılır.Başka dinlerdede hep birinin geleceğini okumuşsundur.Bazı kafirler bundan faydalanmaktadır.Hadislerde de zaten bundanda bahseder.Ben benim dediğime inan demiyorum,onların uydurdukları açıkça ortada değil mi ben seni İslama davet ediyorum.. "Bu inançla gezegenlerin el işaretiyle bölündüğüne, bastonun yılan olabileceğine, bitmez tükenmez sofralara, tükürükle açılabilen kör göze, bütün canlı türlerinin, dişili erkekli, haftalarca yetebilecek yiyecekleri dahil, küçük bir elden yapma gemiye sığabileceğine, kuşların savaşmalarına, hatta hayvandan hüdhüd

diye bir komutan bile olabileceğine vs... Bu uydurmaların hangi birine inanayım?"

Hz.Nuh ve tufanı olarak ele alayım bence...Bu bir mucize olduğundan çok bir ibrettir.Kur'anda bu olayla ilgili neler denmiş neler yazmış bir bakman gerek.. Şimdi sen düşünüyorsunki dünyanın ve yaşamın standartları belli başka hiçbirşey olamaz.Her şey olabilir Şu devirde en güçlü adamı hiç göremediği bir canlı harap edebiliyorsa herşey olabileceğinin kesitidir..Allah mucize yapamayacak güçte mi ?

"Ben inandım sen de inan, yoksa kafir olursun, cehennemde yanarsın, yoksa sen pisliksin, hayvandan daha aşağılık olursun... Böyle mi? Bu mu bana inandırmak istediğin gerçekler? Bu mu sigarayı yakıp düşünmemi istediklerin?"

Düşünmeni şöyle istemiştim.Gökyüzüne bakarak Allah'ın ne kadar büyük olduğuna..Bir ressam en fazla bir binanın duvarını boyayabilir.Gökyüzüne bir bak doğaya bir bak ve nekadar büyük olduğunu bir düşün..

"Kusura bakma Omar kardeş. Bu varsayımlara ancak ilk ve orta çağ insanları inanır. Bırak ta ben görebildiklerime inanayım. Bırak ta ben cinleri, kanatlıları tanımak yerine, çevremdeki insanları tanıyayım. Hayatımı onlara adayayım. Not: Omar kardeş, bir de benim yazdıklarıma değil, hep kendi kafandakilerle cevap veriyorsun. Düşün, inan, gör vs. gibi. Bu tavsiyeleri senelerce dinledim. Ama bunların bilgi değil sadece inanç olduğunu çok iyi biliyorum. "

Cin nedir?Melek nedir? şeklini bana bir açıklasana nasıl bir varlıklar bana bir açıklasana? Hadi cin bir mikroptur desek o zaman ne olucak.Tabiki gördüklerine inanıcaksın elinde sonunda göreceksinde...Sen yalan olduğunuda görmedin ki..Düşündün ama nasıl düşündün asıl önemli olan bu..Yaratan Allah bir uydurma değildir.. O seni okadar iyi tanırki bunu hissedersin sanki doğduğun günden beri hep birlikteymişsin gibi.. Not:Seninle konuşurken bilimsel olarakta giriyorumki konuya içinde biraz çağrışım olsun..Kafamdakilere değil senin daha iyi düşünmen için cevap veriyorum..Ayrıca bu inanç öyle bir inançki hala yalanlanılan hiçbirşeyi yok ayriyetten edinilen bilgilerle destek verilmekte.. Bana deki Ömer ben inkarı seçiyorum imanı değil..Tamam derim fazlada uzatmam.Ama şunu çok iyi biliyorumki kafanda az buçuk algılar var,cevap veremediğin gözardı ettiğin,hayatında muhakkak şunu sormuşsundur kendine.Acaba gerçek mi diye?

Gönderi tarihi:

Öncelikle buna benzer bir fikir bu başlık altında konu edildi mi bilmiyorum. Bakıp araştırma şansım da olamadı, çünkü başlık altında çok fazla tartışılmış. Ben yine de kendi

.

.

.

2.Diyanet İşleri Başkanlığı en büyük İslam otoritelerince de sağlam kabul edilen hadise dayalı ayetlerle destekli bu olayı yok sayma yerine ülkede kimseye yararı olmayan din terörünü kınayıcı çabalara girse çok daha yararlı bir tutum göstermiş olurdu. Çünkü gerçek olduğu halde bu olaya "iftira"dır, "dinsizlerin uydurmasıdır" biçimindeki sözler, cinayete azmettiren fetvalara çanak tutmaktan başka bir şeye yaramaz.

(Turan Dursun)

Gönderi tarihi:

Omar..:)

Önce sen bi misliiman ol..sonra başkalarına tavsiye et..misli iman sahibi olanın kabul kapıları sonuna kadar açıktır..hatta kapılar menteşelerinden sökülüp atılmıştır..buda RIZA kapısıdır,ki..bu kapıdan bakan Hz.Muhammed içeride kimseyi göremeyince müteesir olmuş..ağlamış..:)

İnancın ile değil yaşam biçimin ile kabul görürsün, sosyal olgu içerisinde..yaşamın bir dine inanca göreyse kabul gördüğün kadar doğrudur inancın..inançların tümü yaşam ile kıyaslanır..bunu beceremedikmi takla atar dururuz..namaz deriz kimse sallamaz..oruç deriz kimse sallamaz bizi..neden..namaz kılan oruç tutan ile üç kağıtçı yalancı aynı BEDEN,de olduğu için..:)

NAMAZ bir başka insana yada canlıya hizmettir dedik..açıklama istemişsin..namaz davranış biçimi güzelliği veremiyorsa kişiye o kişi yatıp kalkıyordur..:)

Gönderi tarihi:

Bilimselci..:)

İnanç DAYATILMAZ..zorla KABUL ettirilemez..Fenerbahçeli olan onbeş yaşındaki çocuğa Beşiktaşı dayatmak inancını bir başkasına dayatman gibidir..Fenerli fanatikse Beşiktaşlı fanatikse..olabilirmi birliktelik..çıkabilirmi sporun zevki..:)

Yazdıklarını takip eden bir :) dayın olarak seni kutluyorum..kutladığım CESARETİN ve araştırmacı özelliğin..:)

Gönderi tarihi:

Omar..smile.png

Önce sen bi misliiman ol..sonra başkalarına tavsiye et..misli iman sahibi olanın kabul kapıları sonuna kadar açıktır..hatta kapılar menteşelerinden sökülüp atılmıştır..buda RIZA kapısıdır,ki..bu kapıdan bakan Hz.Muhammed içeride kimseyi göremeyince müteesir olmuş..ağlamış..smile.png

İnancın ile değil yaşam biçimin ile kabul görürsün, sosyal olgu içerisinde..yaşamın bir dine inanca göreyse kabul gördüğün kadar doğrudur inancın..inançların tümü yaşam ile kıyaslanır..bunu beceremedikmi takla atar dururuz..namaz deriz kimse sallamaz..oruç deriz kimse sallamaz bizi..neden..namaz kılan oruç tutan ile üç kağıtçı yalancı aynı BEDEN,de olduğu için..smile.png

NAMAZ bir başka insana yada canlıya hizmettir dedik..açıklama istemişsin..namaz davranış biçimi güzelliği veremiyorsa kişiye o kişi yatıp kalkıyordur..smile.png

Sevgili Dayı.Namaz insana hizmet etmektir dediğinde ben olayı başka biçimde kafamda canlandırdım açıklamanla hak verdim şimdi...

Misli iman hiç kimse imanının ne derecede olduğunu bilemez öyle değil mi ?

Ayrıca bilimselci ben hani namaz çok güzel bir hediye veriyor demiştim ya.O arada kaynadı sonrada unutuldu açıklayım bari..Namaz apaçık bir nurdur.Kıldıktan sonra insan kötülüklerden arınmasını bir kenara bırakıp,çok güzel duygular verir,Kalbine dokunup hissedersin suratındada ister istemez yavaşça bir gülümseme olur..:)

Gönderi tarihi:

İman EMİN olmaktır..aynı kökten gelen iki kelime zaten..Amin,de aynı kökten..smile.png

Karşındakinden eminsen o,na amin diyorsan ''O''na İman etmişsin demektir bu..bunuda en iyi sen bilebilirsin..misli İmanmısın yoksa sade müslümanmısın..smile.png

Sen namaz kılarak mutlusun..namaz kılmadanda gayet mutlu ve huzurlu yaşayanlar olabileceği olasılığını aklından çıkarma..çünki bu alem sonsuz olasılıklar alemidir..smile.png

Din,de ritüellere takılıp kalanlar,şekil ve suretlerden kurtulamayanlar için ayet var..''..Hiç düşünmezmisiniz..hiç akıl etmezmisiniz..''diye..smile.png

Gönderi tarihi:
Ayrıca bilimselci ben hani namaz çok güzel bir hediye veriyor demiştim ya.O arada kaynadı sonrada unutuldu açıklayım bari..Namaz apaçık bir nurdur.Kıldıktan sonra insan kötülüklerden arınmasını bir kenara bırakıp,çok güzel duygular verir,Kalbine dokunup hissedersin suratındada ister istemez yavaşça bir gülümseme olur..smile.png

Kaynayan bir şey daha var Omar kardeş, "insanlar her olguyu kendi gözlüğünden görür" demiştim ya, işte bu söz kaynadı.

Bir olguya fizikçi başka, kimyacı başka, biyolog başka, felsefeci de başka açılardan bakarak yorum yapar. Hepsi o olgudaki ayrıntıları kendi edindikleri ile değerlendirir.

Namazı sen kendine göre değerlendiriyorsun. Bir tarihçi ise, namazın, sadece krallara olan saygı hareketinin ilahlara da yapılması için kopya çekildiğinin bilincindedir. Kralın önünde eğilen veya yere kapaklanan insan krala olan saygıdan dolayı, ödüllendirileceğini tahmin ettiğnden mutluluk duymaz mı?

Sana ne söylersek söyleyelim, halen ezberindekileri söylemeye devam ediyorsun. Ezberlerin küçük yaşta söylentilerden kaynaklandığını söylemiştik. Bir hintli kendisine küçük yaşlardan beri ezberletilen hindu dini ezberlerinden başkasını tekrarlar mı? Ezberletilenleri tekrarlama istatistiği %99.9 değil mi?

Bir japon, bir çinli, bir hintli yaptıkları ibadet sonucu çok güzel duygulara kapıldıklarını söylemiyorlarmı? Yüzlerinde gülücükler olmuyor mu? Namazla ne farkı var? İnanca sıkı sıkıya sarılırsan, her inanç insanı mutlu etmez mi? Astroloji atışlarından bile mutlu olan insanlar yok mu? Yazılan uydurma muskaların bile mutlu ettiği insanlar yok mu?

Gönderi tarihi:

Sevgili bilimselci..Krallardan tutup hintli,japon ve muskalara kadar geldik...Ben dedimki namaz apaçık bir nurdur...Güzel duygular hissettirir... Uydurma muskalardan mutlu olan uydurma mutlu olur...Benden çok namaz kılmana rağmen bunu hissetmediğini bildiğim halde sana bunu yazıyla ne kadar yazarsam boştur...Anlamazsın..

Hayatta herşey ezberdir bilimselci...Sana adını söylesem kimliğine bakacak değilsin..Sana işini gücünü söylesem bana şakır şakır anlatırsın...Senin bana verdiğin şu ezber örneği bile bir ezberdir...

İnşallah birgün kavrarsın bazı şeyleri ben sana daha önce nasıl bir durumda olduğumu anlattım...Hayatta kimsenin gerçek mi yada değil mi diye düşünmediklerini zannetme...

Gönderi tarihi:

Çok uzattık. Ama sabırla devam edeceğim Omar kardeş,

Ezber demek anlamını bilmediğin, birilerinden duyduğun olguları koşulsuz kabullenip tekrarlayıp durmak demektir. Mesela mucizelerin, doğa üstü olayların anlamı, izahı bilinmez. Hiç görülmemiştir. Akıl, mantık almaz. Ama biz onları ezberler sanki olmuş gibi tekrarlar dururuz. Ezber budur işte.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.