Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Evet doğrudur..

Anlama idrak etme, hüküm verme ruhla ilgilidir, ruh ise beyinde değildir..

Kalple bağlantılıdır..

Bu maddede bir perolem yok...

Anlama, idrak etme, hüküm verme nasıl ruhla ve kalple ilgili oluyor?

Kalp nakli yaptıran birinin idraki ve hüküm verme yeteneği yeni kalbine göre değişiyor mu?

Yapay kalp takan birisi, artık idrak edemiyor mu? Hüküm veremiyor mu? Duyguları, düşünceleri, muhakeme yeteneği değişiyor mu?

Kralx, bu kadar açık bir şeye bari itiraz etme. Eski devirde, özellikle Mısır kültüründe kalp düşünme, kavrama, anlama, hissetme organı sanılıyordu. Bu yanlış bilginin ürünüdür Kuran'daki bilgiler, varsaydığın Tasarımcı'nın bilgileri değil.

Burada da bir problem yok ve çok doğrudur

Bize burada ay ve güneşin ayrı ayrı yörüngelerde olduğu bildiriyor..

Yani hiç bir zaman bir birleriyle buluşamazlar, kesişemezler, çarpışamazlar...

Yetişmek kelimesinden ne anlıyorsun?

Aynı kulvarda, aynı yöründege, aynı kategoride bulunan iki şey için kullanılabilir yetişme veya geride kalma ifadesi.

Burada kullanılan ifade bu kadar açık. Güneş'in ve Ay'ın dünyanın çevresinde döndüğünü, sırayla görünüp kaybolduklarını senen bir inanç var karşımızda.

Ve geçmişte insanlar evreni geo-centric (dünya merkezli) düşündükleri için, bu yanlış bilgi de Kuran'a Muhammed tarafından sokulmuştur, varsaydığınız Tasarımcı tarafından değil.

Bana 6666 ayetten bir tane dahi tezatlık taşıyan ayet getiremezsin..

Her birinin makul ve mantıklı cevapları var...

Yukarıda verdiğim ve bilimle çelişen şeyler duruyor ortada. İnsan ruhla düşünür, anlar, kavrar gibi, akla mugayir bir şeyi söyleyip bana mantıklı açıklaması var deme.Mantıklı açıklama diye sunduğun şey de, kalp nakli gibi bir durumla karşılaşınca fos çıkar.

Çünkü dinimiz akıl ve mantık dinidir..

Akla mantığa uyar..Hiç bir kimse yüzyılardır bir tezatlık bulamadı bulamazlarda.....

Kusura bakma dininiz akıl ve mantık dini değil, geçmişteki putperest inançların Yahudilerce biraraya getirilmiş bir kolleksiyonu, çeşni olarak da Arap putperestliği eklenmiş. Semitik dinlerde yüzyıllarca tezat bulan insanlar çıktı, ya engizisyonda yakıldı, ya derisi yüzüldü, ya idam edildi.

Ama bugünkü kadar fazla tezat ve saçmalık bulan çıkmamıştı. Çünkü bilgiye ulaşmak, karşılaştırmak ve irdelemek bugünkü kadar kolay değildi.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

İnsanlar ölüm ile yaşam arasında kaldıkları durumlarda yani bitkisel hayata girdiklerinde beyin fonksiyonlarını yitirmeye başladığında hala yaşam belirtileri gösteren bedeni canlı tutan nedir? 6 ay boyunca biliçsiz bir halde yatan kişi bedenen hiç bir şeye tepki veremez. Demekki beyin bir yerden sonra kontolü kaybediyor ama beden yaşam belirtileri gösteriyor.

Eğer ruh bu bağlantıyı kurmuyorsa ne kuruyor?

Gönderi tarihi:
Artık kanıtlara ihtiyaç var, kanıtınız yoksa yanılıyorsunuz. Yanılmadığınızı anlamamız için iddianızı kanıtlamalısınız. Aksi halde salla salla gitsin dünyasına döneriz.

Evet bundan önceki yazımda da onu dedim ya Bilimin kanıtlarını geçerli kabul edenler tek gerçeğin bu olacağını bunun dışında gerçek olamayacağını tezliyorlar.Kanıtınız yoksa yer çekimi yoktur diyorlar...Ben de kanıtım olmasada yer çekimi vardır diyorum.Kanıtım olmasada yanılmıyorum...Ve kanıtım olmasada siz o yer çekimi kanununa uymak zorundasınız.İster inanın ister inanmayın,ister bilim kanıtlamış olsun ister kanıtlamamış!Neden biliyor musnuz çünkü gerçekler bilme bağlı çalışmazlar bilim gerçeklere uymak zorunda...Bilim bu gerçeklere uymadığında gerçekler ona tükürdüğünü yalatır.

Bilimin kanıt dediği şeyler ucunu bucağını bulamadığı bir evrenin üzerindeki nokta bile etmeyen bir yerden evrene dair söyledikleri..Vücudundaki bir hücre bile etmeyen şeyin üzerinde yaşayıp senin bedenin hakkında biri kanıtlar sunsa sana nekadar inandırıcı olur?Bilimin ortaya koyduğu kanıt dediklerinin bu gün yüzde sekseninin evrenselliği yoktur.NŞA normal şartlar altında..vs vs..Siz kendinizi evrenden ayrı bu dünyada var sanıyorsanız eyvallah:) Ama ben evrene aidim...Kendimi bilimin kuralları ile sınırlamadığım gibi onun araç olara kullanmaktanda geri kalacak değilim..Ama araç sadece o kadar ..bir araç...Elimdeki tornavida vidayı açamadı diye yanılıyor olmayacağım.Araçların hükmü altına girecek değilim herhalde..Tornavida bana neye inanacağımı söyleyemez:)

Gönderi tarihi:
İnsanlar ölüm ile yaşam arasında kaldıkları durumlarda yani bitkisel hayata girdiklerinde beyin fonksiyonlarını yitirmeye başladığında hala yaşam belirtileri gösteren bedeni canlı tutan nedir? 6 ay boyunca biliçsiz bir halde yatan kişi bedenen hiç bir şeye tepki veremez. Demekki beyin bir yerden sonra kontolü kaybediyor ama beden yaşam belirtileri gösteriyor.

Kabloyu çek bakalım yaşıyormu ?

Gönderi tarihi:
Türkçe anlayabiliyormusunuz?

Kanıtlanmayan şeye ne var denebilir, ne yok. Adı üstünde, bilinmiyor.

Bilim, doğru dürüst, akla mantığa uygun birşeyler bulmuş olan kime ne demiş? Red mi etmiş?

Allah var, peygamber var, o nedenle peygamber doğru söylüyor demek ile

Dünya var, öküz var, ee deprem de oluyor, p zaman dünya öküzün boynuzlarındadır, herkes öküze saygı duysun, tapınsın demek ile aynı şey.

Kanıtlanıncaya kadar, ne öküz hikayesi insanlara empoze edilebilir ne de peygamber hikayesi.

Semitik kitapları ve düşünce yapısını, tarihini inceleyen herkesin ulaşabileceği bir sonuç vardır: Tanrı varsa bile, tasarım yapmışsa bile, bu dinlerdeki Yehova/Allah o Tanrı değildir. Ayrıca Tasarımcı Tanrı peygamber göndermez.

"Dünyayı boynuzunda taşıyan öküz beni temsilci" yaptı demek ile "Allah beni temsilci yaptı" demek aynı şeydir.

Birincisi sana mantıksız geliyorsa, ikincisi de mantıksız gelmek zorunda.

Saygılar.

Evet Türkçe anlayabiliyorum :)

Neden bilim tanrısı öyle mi buyuruyor?Bilim tanrısı evet tamam deyince mi kabul ediliyor yok deyince edilmiyor mu?Peki bilim tanrısı yer çekimini henüz kanıtlamadığında yer çekimi yokmuydu? Bu sorumu türkçe yazmaya özen gösterdim umarın okuya bilirsiniz:)Bilim yarın çıkar ve pardon yanılmışık o öyle değil derse bu tanrının dediğine yine aynen uymayacak mısınız?Peki bilmin kural olarak koyduğu şeylerin yüzde kaçına hakim olarak inanıyorsunuz?Acaba bilmi insanların elleri ile ortaya çıkarıp taptığı bir alet olarak görmeye doğru yürümüyor musunuz?Ulu tanrı bilim :)

Benim neye inanacağıma ellerim ile yarattığım bir araç karar veremez.Veremeyecekte..

Gönderi tarihi:
Kalp nakli yaptıran birinin idraki ve hüküm verme yeteneği yeni kalbine göre değişiyor mu?

Ruh madde değildir..

Madde olmayan şeye, madde üzerinde yer tayin edilmez..

Sana kalple ilişkilidir dedim kalptedir demedim..

Mekan maddedir, mekanda yer kaplayanlarda maddedir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Neden bilim tanrısı öyle mi buyuruyor?Bilim tanrısı evet tamam deyince mi kabul ediliyor yok deyince edilmiyor mu?Peki bilim tanrısı yer çekimini henüz kanıtlamadığında yer çekimi yokmuydu? Bu sorumu türkçe yazmaya özen gösterdim umarın okuya bilirsiniz:)Bilim yarın çıkar ve pardon yanılmışık o öyle değil derse bu tanrının dediğine yine aynen uymayacak mısınız?Peki bilmin kural olarak koyduğu şeylerin yüzde kaçına hakim olarak inanıyorsunuz?Acaba bilmi insanların elleri ile ortaya çıkarıp taptığı bir alet olarak görmeye doğru yürümüyor musunuz?Ulu tanrı bilim :)

Bilim tanrısı diye bişey yok. Tanrı, melek, cin, şeytan mefhumları olmadan düşünebileceiğiniz günlerin gelmesini dileyin.

Benim neye inanacağıma ellerim ile yarattığım bir araç karar veremez.Veremeyecekte..

Senin neye inannacağına, senin için neyin doğru, neyin yanlış olduğuna, senin yerine birileri karar vermiş zaten, o nedenle sen karar veremezsin, veremeyeceksin de :stuart:

Gönderi tarihi:
Kralx, işlemcinin ruh olduğunu nerden çıkarıyorsun? Kanıtın ne?

Saygılar.

Mantıksal olarak böyle düşündüm..

Mantığına yatan varsa kabul eder..

Mantığına yatmayanlar reddeder..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Buradan bakınca cuk diyor tanrı mertebesine oturuyor.O ne derse tamam diyoruz.Bu gün he dediğine yarın yok dese tamam diyoruz.Neden çünkü bilim öyle diyor :)çünkü mantıklı şeyler değil mi? Önceki dedikleride mantıklıydı ama !!

Tanrı bilim, peygamberleri bilim adamları,teoriler ve tezler ayet ve hadisleri,bilme koşulsuz şartsız iman edenler çağdaş insanlar,bilme sınır çizip ondan bağımsız inanç belirleyenler hurefeci gericiler,ve bilme tapanlar ateist oluyor öyle mi :)

İnsanoğlu ne garip kendi yapar putunu sonrada kendi tapar Ah şu insanlar daha bir karıca yapamazken nice nice tanrı yapan insalar :)

Bilme eyvallah bişey dediğimiz yok insanların kendilerini ve evreni anlamak için ortaya çıkardığı bir yöntem bir araç ama hepsi okadar.İnsanlara bu yöntemin dayattığı zamanın ve mekanın kısıtlı bilgilerini gerçek diye yutturmaya ise sonuna kadar hayır..Gerçekleri bilimle kısıtlamakta ne oluyor?Bu ucube ne zaman türedi?

Hayır efendim hayır..bilimin kanıtladığı vardır kanıtlamadığı yoktur safsatasına inanacak kadar saf değilim..

Gönderi tarihi:

Sayın Ali ilmek öncelikle katkıların için çok teşekkür ediyorum..

Ama bir hususn altını çizmek istiyorum..

Son günlerde tartışma öyle bir durum aldıki, sanki Allah var diyenler bilmi reddediyor, Allah yok diyenler bilimsel düşünüyor..

Ve sanki bilim Allah'ın varlığını kabul etmiyor..

Hayır bu böyle değil, olamazda..

Bilim Allah'ın varlığını kabul etmek zorundadır sebep (etki-tepki prensibidir.)

Her etkiye bir tepki vardır bu bilimsel kanundur..

Biz tersinden gidiyoruz, her tepkinin bir etkileyicisi vardır..

Kainatta bir tasarımın olduğu kesinse buna tepki, tasarlayana da etki diyoruz..

Bilim buraya kadar bunu kabul eder ve etkinin varlığını destekleyen veriler ortaya çıkarır..

Örneğin gözün yapısı..

Fakat bilmin sınırı orada biter..

Salt olarak etki edenin, yani tasarlayanın vasıflarını çözmekte yetersizdir belkide çaresizdir...

Not: Sayın Tarafsız benden sonra yazmışsın ama alttaki yazına, benim yazımdaki koyu kısım cevaptır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Ali-ilmek

Bilim kanıtlıyor ve diyor ki, dünya küre biçimindedir.

Bunu ortaya çıkaran bilimdir.

Şimdi bu bilimsel veri gerçek midir sahte midir ?

Eskiden dünyada havaya bir taş attığın zaman taş yere düşerdi, sen taşın yere düştüğü görülürdü, kanıt nedir ? taşı havaya atarsan taş bir süre sonra yere düşer.

Peki neden düşer ?

Bak iyi düşün, henüz yerçekimi kanıtlanmamış ve bilinmiyor !

İşte bu noktada taşın yere neden düştüğü konusunda bir çok spekülasyon yapılabilir binlerce mantık yürütülebilir. Neden ? çünkü taşın yere neden düştüğü kanıtlanmamış. Kim ne söylerse söylesin doğru olmayacaktır. Yani o taş için, yerin çok derinliklerinde bir ilah var bu taşı o ilah çekiyor, taş ona gitmek istiyor, diye ortalıkta ahkam kesebilirdik ve kimse yanlış bir mantık yürüttüğümüzü belirtemezdi.

Lütfen farkı farkedin.

Gönderi tarihi:
Sayın Ali ilmek öncelikle katkıların için çok teşekkür ediyorum..

Ama bir hususn altını çizmek istiyorum..

Son günlerde tartışma öyle bir durum aldıki, sanki Allah var diyenler bilmi reddediyor, Allah yok diyenler bilimsel düşünüyor..

Ve sanki bilim Allah'ın varlığını kabul etmiyor..

Hayır bu böyle değil, olamazda..

Bilim Allah'ın varlığını kabul etmek zorundadır sebep (etki-tepki prensibidir.)

Her etkiye bir tepki vardır bu bilimsel kanundur..

Biz tersinden gidiyoruz, her tepkinin bir etkileyicisi vardır..

Kainatta bir tasarımın olduğu kesinse buna tepki, tasarlayana da etki diyoruz..

Bilim buraya kadar bunu kabul eder ve etkinin varlığını destekleyen veriler ortaya çıkarır..

Örneğin gözün yapısı..

Fakat bilmin sınırı orada biter..

Salt olarak etki edenin, yani tasarlayanın vasıflarını çözmekte yetersizdir belkide çaresizdir...

Not: Sayın Tarafsız benden sonra yazmışsın ama alttaki yazına, benim yazımdaki koyu kısım cevaptır..

Saygılar..

Sayın xlark tades,

Evet haklısınız bilme karşı cephe almış bir tarzda yazılarım oluyor.Ancak şunu kesinlikle dile getireyim ki bilmin putlaştırılmaması gerektiğine vurgu yapan yazılardır bunlar.Yoksa bilmi önemsiz görmek,atıl bir hale getirmek için değil kesinlikle yazılarım.Bilimin vazgeçilmez ve çok değerli bir araç olduğuna tüm kalbim ile inanıyorum.İnsanlığa yaptığı katkıları red edecek kadar nankör değilim inanın.Ancak işin tek ayaklı bir saç ayağı şekline dönüştürülerek sadece bilim denilmesine şiddet ile karşı olduğumu belirtmem gerekti.Zira bir öncei yazımda da belirttiğim gibi anlaşılmadan bir tanrısalllık bile atfedilmeye başlandığını hissediyorum.

"Bilimin kanıtlamadığı şey yoktur"İbaresine cevab vermek babında gerçeklerin turnusol kağıdının bilim olmadığına vurgu kabul edin lütfen bu yazıları.Ve uyardığınız için çok teşekkür ederim.Bilim benimde vazgeçemiyeceğim bir araç hiç şüpheniz olmasın.

Gönderi tarihi:
Ali-ilmek

Bilim kanıtlıyor ve diyor ki, dünya küre biçimindedir.

Bunu ortaya çıkaran bilimdir.

Şimdi bu bilimsel veri gerçek midir sahte midir ?

Eskiden dünyada havaya bir taş attığın zaman taş yere düşerdi, sen taşın yere düştüğü görülürdü, kanıt nedir ? taşı havaya atarsan taş bir süre sonra yere düşer.

Peki neden düşer ?

Bak iyi düşün, henüz yerçekimi kanıtlanmamış ve bilinmiyor !

İşte bu noktada taşın yere neden düştüğü konusunda bir çok spekülasyon yapılabilir binlerce mantık yürütülebilir. Neden ? çünkü taşın yere neden düştüğü kanıtlanmamış. Kim ne söylerse söylesin doğru olmayacaktır. Yani o taş için, yerin çok derinliklerinde bir ilah var bu taşı o ilah çekiyor, taş ona gitmek istiyor, diye ortalıkta ahkam kesebilirdik ve kimse yanlış bir mantık yürüttüğümüzü belirtemezdi.

Lütfen farkı farkedin.

Tarafsız bak şimdi,bilim içinde yaşadığı zaman ve şartlara göre vede elinde bulunan beş duyusuna kattığı geliştirici araçlar ile bulunan imkanlar kadarı ile olayı açıklamaya çalışır.Bu kısıtlayıcı şartları istesede aşamaz.Zaman,mekan,veri,alet vs.vs.vs gibi birçok şey ile sınırlıdır.Bizim bilimsel kanunlar dediğimiz şeyler bile kanunluğunu bu kısıtlı şartlardan alırlar!Şartaları geliştiği anda kanunu bile tekrar sorgular bilim.Bu yüzden bu kanunları mutlak gerçek olarak alamıyoruz.Bu kanunlar daha öncede yazdığım gibi çoğu yerel..onunda özünde insana ait.Evrene insan kalıpları ile sınırlı bir bakış.Gördüklerimizde evrenin bir kesiti sadece!

Siz elmanın neden yere düştüğü kaosuna bilimin cevap verdiği anda kaosun bittiğini ve işin aydınlandığını varsayıyorsunuz ve gerçek budur diyorsunuz.Daha önce söylenenler ise spekülasyondur diyorsunuz.Hayır bilim o anda mutlak gerçeği falan bulmuş değil yukarıda saydığım şartlar içerisinde kesitsel bir belirlemede bulunmuştur bilim.Zaten mutlak gerçeğe erse kendisinin itici gücü olan soruları son bulur!!!İnsanlara gerçek budur demek bu kısıtlamaların içine girin demek olur.Biraz düşüne bilen bir insan evreni kendi kalıpları ile sınırlamaz.

İnsanları kaos çıkmasın diye bu kısıtlı şeylerin gerçek kabul edilerek hayatını belirlemesine çağırmak bencillik oluyor.Zira sadece dünyada evreni açıklamak için bilimin yöntemleri yok!Dinin bu konuda oturmuş bilimden çok eski sistematikleri vardır.Son zamanlarda bir birleri ile yakınlaşmaya eskisinden çok daha fazla başlamışlardır.Ve bir insanın evreni anlamak için dinin sistematiğini kullanmayı seçmesi enaz bilimi seçmesi kadar normaldir.Bilim nasıl kendi bulduklarını kendi sistematiği içersinde açıklıyorsa dini yöntemlerde bunu bu şekilde açıklar.Söyleyiş tarzı farklı olabilir,mecazlar kullanabilir,alet ve edavatları farklı olabilir ama kendi içerisinde kesinlikle tutarlı bir şekilde ilerler.

"Bilim,dünya küre biçimindedir diyor bu gerçekmidir sahtemidir diye soruyorsunuz"bilim dünya evrenin merkezidir dediğinde gerçeği söylüyor idiyse buda gerçektir!Zamana,şarta verilere göre değişen şey gerçek oluyorsa buda gerçektir!!Gerçek dediğin değişmeyen değil midir?Yoksa zamana şarta vs vs ye göre değişen şeyleri gerçek mi kabul edelim?Onasıl bir gerçek oluyor acaba?

Gönderi tarihi:
İnsanoğlu ne garip kendi yapar putunu sonrada kendi tapar Ah şu insanlar daha bir karıca yapamazken nice nice tanrı yapan insalar :)

"Kendi yapar putunu, kendi tapar".

Haklısın, Muhammed yapıyor, sen tapıyorsun...

İsa yapıyor, birbaşkası tapıyor.

Musa yapıyor, ona da birbaşkaları tapıyor.

Tanrı'nın, ilahların insanlar açısından farkı, "dokunulmazlıklarıdır". Ateistler, agnostistler, dinsizler açısından dokunulmaz olan şeyi söyle bana. Bilim'i ilah kabul etseler, bilim "yanılmışsın" deme cüretini gösteremezler. Yani Bilim dinsizler için ilah değildir.

Yukarıdada söyledim, yine tekrarlıyorum: ilahsız, putsuz, cinsiz, meleksiz, şeytansız düşünebilmenin de mümkün olabildiğini görmen dileğiyle...

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Tarafsız bak şimdi,bilim içinde yaşadığı zaman ve şartlara göre vede elinde bulunan beş duyusuna kattığı geliştirici araçlar ile bulunan imkanlar kadarı ile olayı açıklamaya çalışır.Bu kısıtlayıcı şartları istesede aşamaz.Zaman,mekan,veri,alet vs.vs.vs gibi birçok şey ile sınırlıdır.Bizim bilimsel kanunlar dediğimiz şeyler bile kanunluğunu bu kısıtlı şartlardan alırlar!Şartaları geliştiği anda kanunu bile tekrar sorgular bilim.Bu yüzden bu kanunları mutlak gerçek olarak alamıyoruz.Bu kanunlar daha öncede yazdığım gibi çoğu yerel..onunda özünde insana ait.Evrene insan kalıpları ile sınırlı bir bakış.Gördüklerimizde evrenin bir kesiti sadece!

bilim "dünya küre biçimindedir" diyor ve bunu kanıtlıyor !!!

Şimdi sınırlı bir verimi oldu, dünya küre biçiminde olmayabilir mi ?

Gönderi tarihi:
"Kendi yapar putunu, kendi tapar".

Haklısın, Muhammed yapıyor, sen tapıyorsun...

İsa yapıyor, birbaşkası tapıyor.

Musa yapıyor, ona da birbaşkaları tapıyor.

Tanrı'nın, ilahların insanlar açısından farkı, "dokunulmazlıklarıdır". Ateistler, agnostistler, dinsizler açısından dokunulmaz olan şeyi söyle bana. Bilim'i ilah kabul etseler, bilim "yanılmışsın" deme cüretini gösteremezler. Yani Bilim dinsizler için ilah değildir.

Yukarıdada söyledim, yine tekrarlıyorum: ilahsız, putsuz, cinsiz, meleksiz, şeytansız düşünebilmenin de mümkün olabildiğini görmen dileğiyle...

Saygılar.

Bilmediğiniz bir konuda ahkam kestiğinizi düşünüyorum.Bir müslüman tapınmaz ibadet eder! Aradaki farkı biliyor musnuz?Hayır bilmiyorsunuz...Peki Tanrı ile Allah arasındaki farkı biliyor musunuz hayır onuda bilmiyorsunuz...Allah nedir biliyor musunuz? hayır onuda bilmiyorsunuz..İslamı biliyor musunuz hayır onuda bilmiyorsunuz :) Bu kadar bilinmezlik içinde bilirimcilik olmaz vazgeçin..

Bilme yanılmışsın diyen kim? Bilimin yine kendisi değil mi? Başkasının ne haddine bunu ona demek?Ulu manitu bilim yanılıyorsa yine kendi yanıldığını bulur:)Başkası ona bunu söyleyeez değil mi..Bilim vaz geçtim şimdi buna inanıyorum dediğinde sizde vaz geçer ve onun dediğine inanmaya başlarsınız neden? çünkü bilmi ancak bilim yargılar başkası asla yargılayamaz değil mi ?Dokunulmaz bilim haşa ona dil uzatılamaz o bizim yegane varlığımız...Neye inanacağımızı bize o söyler vaz geçerse başka bir peygamber gönderir pardon bilim adamı ve yeni emirlerini bize ulaştırır demi?bizde onun anlattıklarına hemen inanır mantıklı bulur ve evet bilim işte böyledir deriz ulu manitu ve kulları...

Gönderi tarihi:

Şimdi sınırlı bir verimi oldu, dünya küre biçiminde olmayabilir mi ?

sayın tarafsız sorunuzun cevabı size atfen yazılan bir önceki yazıda var..yinelemenin gereği yok orada var yanıt

Gönderi tarihi:
Bilmediğiniz bir konuda ahkam kestiğinizi düşünüyorum.Bir müslüman tapınmaz ibadet eder! Aradaki farkı biliyor musnuz?Hayır bilmiyorsunuz...Peki Tanrı ile Allah arasındaki farkı biliyor musunuz hayır onuda bilmiyorsunuz...Allah nedir biliyor musunuz? hayır onuda bilmiyorsunuz..İslamı biliyor musunuz hayır onuda bilmiyorsunuz :) Bu kadar bilinmezlik içinde bilirimcilik olmaz vazgeçin..

Aynı kavramlara "Arapça" isimler verince daha mı ulvi oluyor?

Bilme yanılmışsın diyen kim? Bilimin yine kendisi değil mi? Başkasının ne haddine bunu ona demek?Ulu manitu bilim yanılıyorsa yine kendi yanıldığını bulur:)Başkası ona bunu söyleyeez değil mi..Bilim vaz geçtim şimdi buna inanıyorum dediğinde sizde vaz geçer ve onun dediğine inanmaya başlarsınız neden? çünkü bilmi ancak bilim yargılar başkası asla yargılayamaz değil mi ?Dokunulmaz bilim haşa ona dil uzatılamaz o bizim yegane varlığımız...Neye inanacağımızı bize o söyler vaz geçerse başka bir peygamber gönderir pardon bilim adamı ve yeni emirlerini bize ulaştırır demi?bizde onun anlattıklarına hemen inanır mantıklı bulur ve evet bilim işte böyledir deriz ulu manitu ve kulları...

Bilime yanıldığını kim söyleyecek, medyumlar mı? Cinler mi? Periler mi? Hayatletler mi?

Senin kafan peyganber göndermek, inanmak, başkalarının sana doğruları dikte etmesi falan dışında bir "düşünme tarzını" almıyor mu?

Gönderi tarihi:
sayın tarafsız sorunuzun cevabı size atfen yazılan bir önceki yazıda var..yinelemenin gereği yok orada var yanıt

o yanıt var dediğin yer benim için değil, çünkü ben bilimi ilah olarak görmem. Sadece bilimin kanıtlarıyla gerçeğe ulaşırım. Bilim evrim var diyorsa bu doğru değildir. Eğer kanıtlamışsa doğrudur. Bilim uzayda hayat var diyorsa bu doğru değildir, eğer kanıtlamışsa doğrudur.

buna dayanarak sordum ve cevabını alamadım

Şimdi bu sınırlı bir verimi oldu, dünya küre biçiminde olmayabilir mi ?

Gönderi tarihi:

Hayır... Beyin bir yerden sonra kontrolü kaybetmiyor. (Kaybettiğinde ölüyorsun zaten)

Hayati fonksiyonları düzenleyen organ beyin sapıdır. Kalp hızı, kan basıncı gibi hayati fonksiyonlar, beynin belli bir bölümü zarar görmüş olsa dahi beyin sapı tarafından kontrol edilerek kişinin hayatta kalması sağlanır. Beyin ölümü gerçekleşmesindeki asıl ölçüt, beyin sapı faaliyetlerinin geri dönülmez bir biçimde kaybolmasıdır. Böylesi bir durumda destek üniteleri de çok uzun süre sonuç vermeyecektir.

"Ruh" a bir kılıf arama çalışmalarını tebessümle izlemekteyim. Özellikle kralx'in bu konudaki gayretleri takdire şayan doğrusu. :D

Gönderi tarihi:
Anlama idrak etme, hüküm verme ruhla ilgilidir, ruh ise beyinde değildir..

xlark tades

ayette anlama idrak etme organının kalp olduğu belirtiliyor.

eğer sen anlama idrak etme ruhtadır diyorsan ayet yinede yanlıştır.

Gönderi tarihi:
o yanıt var dediğin yer benim için değil, çünkü ben bilimi ilah olarak görmem. Sadece bilimin kanıtlarıyla gerçeğe ulaşırım. Bilim evrim var diyorsa bu doğru değildir. Eğer kanıtlamışsa doğrudur. Bilim uzayda hayat var diyorsa bu doğru değildir, eğer kanıtlamışsa doğrudur.

buna dayanarak sordum ve cevabını alamadım

Şimdi bu sınırlı bir verimi oldu, dünya küre biçiminde olmayabilir mi ?

Sorunuzun cevabı hala orada ve üzerine ilaveten de şunu diyeyim..Atom maddenin parçalanamayan en küçük yapı taşıdır diyor atomun parçalanamadığına inananayım mı gerçek mi bu?bunuda kanıtladı bakın parçalanamıyor dedi maddenin tanım diye 30 yıl okuttu...!!!!!! Peki sonra ne oldu gerçek değişti mi?Bu sınırlı ve verim değil mi? Madem sınırsızdı neden değişiyor?Dünya düz oldu yuvarlak oldu küre oldu elips oldu? ne oldu? hepsini kanıtlamamışmıydı bilim?Bunlar gerçek değil miydi?

Gönderi tarihi:
Aynı kavramlara "Arapça" isimler verince daha mı ulvi oluyor?

Bilime yanıldığını kim söyleyecek, medyumlar mı? Cinler mi? Periler mi? Hayatletler mi?

Senin kafan peyganber göndermek, inanmak, başkalarının sana doğruları dikte etmesi falan dışında bir "düşünme tarzını" almıyor mu?

Allah Allah tapınmanın kelime karşılığı Arapçada ibadetmi oluyor ! Baksen:)Bilim için inglizce öğrenince akademik kariyer din için arapça öğrenince arap özentisi demi:P

Evet soruma hoş bir cevap olmuş medyumlar periler cinler..Dediğime katılıyorunuz yani bilimi sadece bilim eleştire bilir.Başkasının haddine değil:) ben de öyle tahmin etmiştim...

Gönderi tarihi:

Beyin fonsiyonlarını kaybetmeye başladığında vücudu kontrol eden işlevleri yavaş yavaş yitiriliyor ancak burada birşey varki henüz tıb bunu çözemedi ölümden döndüğünü söyleyen insanların anlattıkları deneyimlere göre insan bedenini kontrol edemiyor ve bedeni seyrettiğini söylüyor. Bir süre sonra tıbben ölü sayılan kişi elektro şoklarla yada diğer tıbi cihazlarla yeniden yaşama döndürülüyor ve beyin fonksiyonları yeniden çalışıyor.

herşeyi kontol eden beyin olsaydı o zaman tıbben kaybedilen hiç kimse yeniden hayata döndürülemez olmuyor mu? Dışarıdan itici bir güç beyni kontrol etmiş olmuyor mu?

Gönderi tarihi:
Allah Allah tapınmanın kelime karşılığı Arapçada ibadetmi oluyor ! Baksen:)Bilim için inglizce öğrenince akademik kariyer din için arapça öğrenince arap özentisi demi:P

Biz yanlış biliyorsak sen doğru bildiğini yaz, biz de öğğrenelim.

Evet soruma hoş bir cevap olmuş medyumlar periler cinler..Dediğime katılıyorunuz yani bilimi sadece bilim eleştire bilir.Başkasının haddine değil:) ben de öyle tahmin etmiştim...

Bilimi de insanlar yapar, yine bilimin ürettiklerine de insanlar karşı çıkar. Senin farklı bir önerin mi var?

Saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.