Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

yam_yam'a....

 

Diger insanlara degilde peygambere dayi-hala-teyze kizlarini ve dahi peygambere kendini hediye eden (ne demekse) kadinlarin helal kilinmasini normal karsiliyorsunuz

Teyze / Dayı kızıyla evlenebilirsin.... Boyle bir engelleme yok.. Haberin olsun...

Ve bu arada merak ettim de.. "Insanin topraktan yaratildigini normal karsiliyorsunuz" demissin.... Sen ne sekilde olustugunu dusunuyorsun??

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yam_yam'a....

 

Diger insanlara degilde peygambere dayi-hala-teyze kizlarini ve dahi peygambere kendini hediye eden (ne demekse) kadinlarin helal kilinmasini normal karsiliyorsunuz

Teyze / Dayı kızıyla evlenebilirsin.... Boyle bir engelleme yok.. Haberin olsun...

Ve bu arada merak ettim de.. "Insanin topraktan yaratildigini normal karsiliyorsunuz" demissin.... Sen ne sekilde olustugunu dusunuyorsun??

18553[/snapback]

 

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

 

Allah seni cezalandırır, ve sakat dogar mı? Bunun bilimsel acıklaması var ya... Allah'ın cezasıyla ne alakası var...

Bir tek doguda yasayan iyi egitim alamamıs halkımız boyle dusunur zannediyordum ben tv'de boyle soyleyenleri gorup de...

 

Bu arada diger soruma cevap gelmedi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AZHAB 50 SURESI

 

Diyanet Vakfı Meali

A/50.

Ey Hz.Muhammed! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin ve seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

 

Ganimet olarak diyor, konuyu kimse cevirmesin.

Kadin ganimet midir?

Bu aynen cok esliligin de tipik gösterisi oluyor.

 

Isin garip tarafi, bu konular diger müslümler icin yasak oldugu acikca anlasiliyor ki, sana helal kildik diyor.

Sana helel kildik demenin altinda, digerlerine helal degil anlami vardir.

nasil yorumluyorsunuz :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yam yam der:

 

Bir bakalim bizi inançsizlia iten konular nelermis :

 

 

1 - "Bir de senden acele azap istiyorlar. Halbuki Allah asla va’dinden caymaz. Süphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydiginiz bin yil gibidir." (Hac Suresi 47)

 

"Gökten yere kadar bütün isleri Allah yürütür. Sonra bu isler, süresi sizin hesabinizla bin yil olan bir günde ona yükselir." (Secde Suresi 5)

 

"Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yil olan bir günde yükselir." (Me'aric Suresi 4)

 

Yorum : Hani Allah zamanin ve mekanin disindaydi. Resmen zamana tabi oldugunu Kur'an-i Kerim söylüyor. Üstelik karar da verememis. 1 gün Bin gün mü

yoksa 50 Bin gün mü?

 

2 - "Süphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, Yahudiler, Hiristiyanlar ve Sâbiîlerden13 (her bir grubun kendi seriatinda) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller isleyenler için Rableri katinda mükafat vardir; onlar korkuya ugramayacaklar, mahzun da olmayacaklardir” (diye hükmedilmistir)." (Bakara Suresi 62)

 

"Süphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hiristiyanlardan (her bir grubun kendi seriatinda) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller isleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardir” (diye hükmedilmistir.)" (Maide Suresi 69)

 

" Kim Islam’dan baska bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana ugrayanlardan olacaktir." (Al-i Imran Suresi 85)

 

Yorum : Kur'an burada da karar verememis. Hristiyanlar, Yahudiler ve Sabiiler (Sabiiler mi? Onlar gökyüzündeki cisimlere tapmiyorlar miydi) Cennetlik mi, yoksa cehennemlik mi?

 

3 - "Andolsun biz, en yakin gögü kandillerle donattik. Onlari seytanlara atilan taslar yaptik ve (ahirette de) onlara alevli ates azabini hazirladik." (Mülk Suresi 5)

 

Yorum: Buyrun Kur'an in bilimselligi. Yildizlar dünya için birer kandil olarak donatilmis. Üstelik onlarla da seytan taslaniyormus. Pes...

 

 

Siz simdilik bunlari bir sindirin gerisini hazirliyorum

 

4 - "Bir kötülügün karsiligi, onun gibi bir kötülüktür (ona denk bir cezadir). Ama kim affeder ve arayi düzeltirse onun mükafati Allah’a aittir. Süphesiz O, zâlimleri sevmez." (Sura Suresi 40)

 

" Ey iman edenler! Öldürülenler hakkinda size kisas farz kilindi. Hüre karsi hür, köleye karsi köle, kadina karsi kadin kisas edilir. Ancak öldüren kimse, kardesi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafindan affedilirse, aklin ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardir" (Bakara Suresi 178)

 

"Ey akil sahipleri! Kisasta sizin için hayat vardir. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz." (Bakara Suresi 179)

 

Yorum: Yoruma gerek var mi? Kisas farz kilinmis. Kimse "Yok efendim iste affetmek güzelliktir diyor" falan diye bahsetmesin. Açik açik "kisas size farzdir" diyor. "Bir kötülügün karsiligi onun gibi kötülüktür" diyor.

 

5 -" Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdigin eslerini, Allah’in sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altinda bulunan kadinlari; seninle beraber hicret eden, amcanin kizlarini, halalarinin kizlarini, dayinin kizlarini ve teyzelerinin kizlarini sana helal kildik. Ayrica, diger mü’minlere degil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bagislayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istedigi herhangi bir mü’min kadini da (sana helal kildik.) Mü’minlere esleri ve sahip olduklari cariyeleri hakkinda farz kildigimiz seyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmamasi içindir. Allah çok bagislayicidir, çok merhamet edicidir." (Ahzab Suresi 50)

 

Yorum : Valla insanin (bir erkek için) peygamber olasi geliyor. Ne diyeyim

 

6 - "Biz bir memleketi helâk etmek istedigimizde, onun refah içinde yasayan simarik elebaslarina (itaati) emrederiz de onlar orada kötülük islerler. Böylece o memleket hakkindaki hükmümüz gerçeklesir de oranin altini üstüne getiririz." "Nûh’tan sonra da nice nesilleri helak ettik. Kullarinin günahlarini hakkiyla bilici ve görücü olarak Rabbin yeter." (Isra Suresi 16-17)

 

"Kur’an’i anlamamalari için kalpleri (Anlamak isi beyin ile ilgilidir. Kur'an in bilimselligi üzerine bir örnek daha) üzerine perdeler, kulaklarina da agirlik koyariz. Kur’an’da (ibadete layik ilah olarak) sadece Rabbini andigin zaman arkalarina dönüp kaçarlar." (Isra 46)

 

Yorum : Ilahi adalet bu olsa gerek

 

7 - "Ey Peygamber! Müminleri savasa tesvik et. Eger içinizde sabirli yirmi kisi bulunursa iki yüz kisiye galip gelirler. Eger içinizde (sabirli) yüz kisi bulunursa, inkar edenlerden bin kisiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir." (Enfal Suresi 65)

 

"Simdi ise Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf oldugunu bildi. Eger içinizde sabirli yüz kisi olursa iki yüz kisiye galip gelirler. Eger içinizde (sabirli) bin kisi olursa, Allah’in izniyle iki bin kisiye galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir." (Enfal Suresi 66)

 

Yorum : Kur'an burada da karar verememis anlasilan. Önce 1/10 diyor, sonra bakiyor ki olmuyor, 1/2 ye düsüyor

18064[/snapback]

 

 

ben derim:

 

1- Allah icin zaman söz konusu degildir, zaman insan icindir, ayetlerdede Allah-insan iliskisi geciyor, Allah realiteden hareketle böyle diyor

bin yil ve 50 bin yil kelimelerinin gectigi cümleler yani konular farkli buna dikkat et…

 

2-bunu yine sormustun yine cevap vermistim..

ayetin anlami

bu kimseler ümitsizlige düsmesinler müslüman olurlarsa kurtulusa ererlerdir, tefsirlerde böyle gecer..yani bir kimsenin kurtulusa ermesi icin müslüman olmasi sarttir, müslüman olmak demek Hz. Muhammedin peygamberligine inanmak demektir..

 

3-kandil örnegi yildizin aydinlatmasina iliskin bir benzetmedir,

, Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık." (Mülk, 67/5) sözü de yıldızın kendisinin düşmesini gerektirmez ve bundan günlerin geçmesiyle yıldızların noksanlaşması gerekmez. Nihayet gerekli olsa bile belki Şihâb denilen ateşlerin yıldızlardan kopması gerekir. Hatta bu yildiz kaymalari da olabilir

 

4- kisas farz kilinmis hemen akabinde ise ...affederse diyet ödeneceginden bahsediyor, islamda afv cok genis bir rahmettir..tevbe ve afv…

Önemli olan caydiriciliktir. Hirsizin elinin kesilmesi olayinda da böyledir, bunun yerine caydirici baska bir ceza verilebilir..(benim görüsüm)

 

5- Ey Peygamber! Biz sana özellikle şunları helal kıldık. Bu âyette, peygambere, layık ve faziletli olan hanımlar zikredilmiş ve beyan buyurulmuştur. Çünkü;

 

1- "Ecir"lerini yani, mehirlerini verdiğin hanımların. Şüphesiz mehıri verilmiş olan hanımın gönlü verilmeyenden daha hoştur.

 

2- Bir kimsenin bizzat kendisinin katıldığı savaşta ganimet olarak sahip olduğu cariye, elbette satın aldığı cariyeden daha temiz ve daha şüphesizdir.

 

3- Kendisi ile birlikte hicret eden akrabaları da hicret etmeyenlerinden daha şereflidir. Bununla birlikte bazılarının dediği gibi, mehrin önce verilmesi peygamberin özelliklerinden olması da ihtimal dahilindedir. Nitekim amca ve hala, dayı ve teyze kızlarının helal olmasında seninle birlikte hicret edenler, diye kayıtlanmasında Peygamberin özelliğinin olması ağır basmaktadır.

 

1- İslâm uğruna çekilen sıkıntılara karşılık, onları ödüllendirme. Hz. Sevde örnek olarak verilebilir.

 

 

2-Kocası savaşta şehit olan kimsesiz dul hanımları koruma altına alma. Örnek olarak Hz. Ümmü Seleme ile Hz. Zeynep verilebilir.

 

 

3- En yakın dostlarının kızları ile evlenerek aileyi onurlandırma. Hz. Âişe, Hz. Hafsa ve Cahş kızı Hz. Zeynep örnek olarak verilebilir.

 

 

4- Düşman kabilelerinden kadın alarak onları İslâmiyet'e kazandırma. Örnek olarak Hz. Cüveyriye, Hz. Ümmü Habibe, Hz. Safiyye, Mısırlı Hz. Mâriye ve son eşi Hz. Meymûne verilebilir.

 

 

 

Allah'ın Resul'ü; 53 yaşından vefatı olan 62 yaşına kadar birçoğu yaşlı ve çocuklu olan dul hanımlar ile evlendi. Böyle ileri bir çağda nefsinin hoşlandığı duygularının veya cinsel isteklerinin tatmini için eşler alsaydı mutlaka genç, güzel ve çekici hanımları tercih ederdi. İlk eşinden sonraki evlilikler, Yüce Allah'ın isteği (vahyi) doğrultusunda dini yayma nedenleri ile gerçekleşmiştir.

 

Hz. Peygamber'in oturduğu yer bir saray değildi. Ev, bir mescit ve küçük odalardan ibaretti. Duvarlar kerpiçten, tavan hurma ağacı ve yapraklarından oluşmuştu. Yağmurların sızmaması için, tavanın üstüne bir kilim örtülmüştü. Hz. Peygamber Eşleri'nin yaşadığı mahaller; Dünya nimetleri ile değil, mahrumiyet ve sıkıntılarla doluydu. Allah'ın Resul'ü sahip olduğu bütün nimetleri toplumuna dağıtıyor; kendisi, eşleri ve çocuklarına daha az pay ayırdığından, ashabından daha fakir bir hayat yaşıyorlardı. Bu fedakârlıkları Hz. Peygamber ile birlikte tüm aile göğüslemekteydi. Çoğu bolluk ve varlıklı bir yaşam içinden gelen eşler, yoksulluktan zaman zaman şikâyetçi olmuşlarsa da, ilâhî görevini eksiksiz yapan Allah'ın Elçisi tavrını hiç değiştirmemişti. Bu olaylar üzerine Yüce Yaratıcı, Peygamber Hanımlarına şöyle uyarıda bulunuyordu. Ahzâb 33/28-29 : Ey Peygamber! Eşlerine söyle: Eğer siz, Dünya hayatını ve süsünü istiyorsanız, gelin size boşanma bedelinizi vereyim ve sizi güzellikle salayım. Eğer siz; Allah'ı,Elçisi'ni ve ahiret yurdunu istiyorsanız, bilinizki Allah, sizden güzel hareket edenlere büyük bir ödül hazırlamıştır. Eşlerin hiçbiri ayrılmayı kabul etmemiş, Allah'ın Resul'ünü ve ahiret hayatını içtenlikle tercih etmişlerdi. Birer kat elbiseleri ve topraktan yapılmış odaları içinde, Yüce Yaratıcı'nın sevgili Peygamber'ine ve insanların kurtuluşunu sağlayan İslâmiyet'e hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorlardı. Onlar, hem Allah'ın Resul'ünün eşi ve hem de müminlerin anneleri idi. Ahzâb 33/6 : ...Peygamber'in eşleri müminlerin anneleridir... Ahzâb 33/32 : Ey Peygamber Hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz...

 

6-“Bir ülkeyi yok etmeyi dilediğimizde oranın ileri gelenlerine emir veririz. Onlar ise emrimizden dışarı çıkarlar. Hüküm onların aleyhinde gerçekleşir. Orayı yerle bir ederiz.” (ayet: 16)

Allah, elçi gönderip emirlerini bildirdiği bir ülkenin yöneticileri ve ileri gelen söz sahibi kimseleri bu emirleri dinlemeyip, isyan ederlerse Allah da onları helak eder.

“Mütraf” Sorumsuz, konfor içinde rahat yaşayan, cebbar, zorba kişi gibi anlamlara gelir. Bir ülkenin ileri gelen, yönetici ve sözü dinlenen, bu sebeple de kendisini büyük ve güçlü görerek şımarmış insanlarıdır.

Onu anlarlar diye kalplerine örtüler, kulaklarına da ağırlık koyduk. Kur’an’da Rabbini tek olarak andığın zaman nefretle ardlarına dönerler.” (ayet: 46)

Allah tek başına anıldığı zaman kalpleri nefretle çarpan ve nefretle kaçan müşrikler Kur’an’ı nasıl anlayabilirler?

 

iman kalp isidir..bir kimse delillerle Allahin varligina inancin kapisina kadar gelir ama delillerin getirdigi yer ile varlik alani arasindaki boslugu irade doldurur..

Imanin disinda olan insanlarin imana gelmeleri aslinda cok zordur. Zira Allah iman benim nimetimdir, buna sükredin demis.

 

Insan kalbi ile imani gerceklestirecek ama bunun bilgisiz olmasi cok zor..

 

7- birinci ayette bahsolunan müslümanlar sayica az ama imanca daha kuvvetli idi..savasi kazanmada ise sayi degil iman önemli

Ikinci ayette bahsolunan müslümanlar ise sayilari cogalmis ve karsilasacaklari düsmani kücük görmeye baslamis, onlari kesin yeneceklerine inanarak gurur ve kibire kapilmislardi zaten ayette de onlarin zaafa düstüklerinden bahsolunuyor, sayi cok ama bu sefer de iman önceki gibi degil gurur karismis imana..bunun icin de gücleri birincisinenazaran daha az oluyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

 

Allah seni cezalandırır, ve sakat dogar mı? Bunun bilimsel acıklaması var ya... Allah'ın cezasıyla ne alakası var...

Bir tek doguda yasayan iyi egitim alamamıs halkımız boyle dusunur zannediyordum ben tv'de boyle soyleyenleri gorup de...

 

Bu arada diger soruma cevap gelmedi?

18560[/snapback]

 

Yazimdaki ironiyi anlayamamis olmana sastim dogrusu. Neyse...

 

Gelelim insanin topraktan yaratilma hadisesine ... Arkadasim sirf sizin dogmatik inanclariniz geregi kitapta yaziyor diye böyle bir seye inanmamizi nasil bekleyebilirsin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yam_yam'a....

 

Diger insanlara degilde peygambere dayi-hala-teyze kizlarini ve dahi peygambere kendini hediye eden (ne demekse) kadinlarin helal kilinmasini normal karsiliyorsunuz

Teyze / Dayı kızıyla evlenebilirsin.... Boyle bir engelleme yok.. Haberin olsun...

Ve bu arada merak ettim de.. "Insanin topraktan yaratildigini normal karsiliyorsunuz" demissin.... Sen ne sekilde olustugunu dusunuyorsun??

18553[/snapback]

 

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

18559[/snapback]

 

 

teyze amca dayi cocuguyla evlenmeyi yasaklayan bir kanun oldu mu simdiye kadar,bilmiyorum belki darwin yasaklamistir...atalarimiz dediginiz maymunlarin nerde ne zaman kiminle ne yaptigini biliyor musunuz? benim gözlemlerime göre hic öyle sakat pek yok, ancak akrabalar evlenip sonra cocuklari da akrabayla evlenirlerse ihtimal artar...yasak da degil sart da degil..ister evlen ister evlenme, önemli olan esasta kan uyumu..

bunun haram olmasi icin bir neden görmüyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

 

Allah seni cezalandırır, ve sakat dogar mı? Bunun bilimsel acıklaması var ya... Allah'ın cezasıyla ne alakası var...

Bir tek doguda yasayan iyi egitim alamamıs halkımız boyle dusunur zannediyordum ben tv'de boyle soyleyenleri gorup de...

 

Bu arada diger soruma cevap gelmedi?

18560[/snapback]

 

Yazimdaki ironiyi anlayamamis olmana sastim dogrusu. Neyse...

 

Gelelim insanin topraktan yaratilma hadisesine ... Arkadasim sirf sizin dogmatik inanclariniz geregi kitapta yaziyor diye böyle bir seye inanmamizi nasil bekleyebilirsin

18565[/snapback]

 

 

siz de sirf türlerin kökeni kitabinda yaziyor diye tesadüflerden olustugumuza nasil inanirsiniz, bu konu hakkinda yaratilis mi tesadüf mü basligi altinda okumaktan bile korktugunuz cok sey var, örneklerle sacmalik oldugu..öneririm..

 

hatta ilk olusumu bile aciklayamamisken

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazimdaki ironiyi anlayamamis olmana sastim dogrusu. Neyse...

 

Gelelim insanin topraktan yaratilma hadisesine ... Arkadasim sirf sizin dogmatik inanclariniz geregi kitapta yaziyor diye böyle bir seye inanmamizi nasil bekleyebilirsin

18565[/snapback]

 

 

İnanmanı beklemiyorum.... senin ne dusundugunu soruyorum....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yam_yam'a....

 

Diger insanlara degilde peygambere dayi-hala-teyze kizlarini ve dahi peygambere kendini hediye eden (ne demekse) kadinlarin helal kilinmasini normal karsiliyorsunuz

Teyze / Dayı kızıyla evlenebilirsin.... Boyle bir engelleme yok.. Haberin olsun...

Ve bu arada merak ettim de.. "Insanin topraktan yaratildigini normal karsiliyorsunuz" demissin.... Sen ne sekilde olustugunu dusunuyorsun??

18553[/snapback]

 

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

18559[/snapback]

 

 

teyze amca dayi cocuguyla evlenmeyi yasaklayan bir kanun oldu mu simdiye kadar,bilmiyorum belki darwin yasaklamistir...atalarimiz dediginiz maymunlarin nerde ne zaman kiminle ne yaptigini biliyor musunuz? benim gözlemlerime göre hic öyle sakat pek yok, ancak akrabalar evlenip sonra cocuklari da akrabayla evlenirlerse ihtimal artar...yasak da degil sart da degil..ister evlen ister evlenme, önemli olan esasta kan uyumu..

bunun haram olmasi icin bir neden görmüyorum...

18567[/snapback]

 

 

Akraba evliliği genetik hastalıkların epidemiyolojisini etkileyen önemli durumlardan biridir ve dünya toplumunun %20'si belki de daha fazlası tarafından yeğlenmektedir. Doğan çocukların en azından %8.4'ü akraba evliliklerinden doğmaktadır. Özellikle Batı Akdeniz ve Güney Hindistan'da çok yaygındır. Akraba evliliği yapan popülasyonda özürlü çocuk doğma riski diğer popülasyona göre iki kat artarak %8-9 olmaktadır.

 

http://saglik.tr.net/cocuk_sagligi_akraba_evliligi.shtml

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AZHAB 50 SURESI

 

Diyanet Vakfı Meali

A/50.

Ey Hz.Hz.Muhammed! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin ve seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

 

Ganimet olarak diyor, konuyu kimse cevirmesin.

Kadin ganimet midir?

Bu aynen cok esliligin de tipik gösterisi oluyor.

 

Isin garip tarafi, bu konular diger müslümler icin yasak oldugu acikca anlasiliyor ki, sana helal kildik diyor.

Sana helel kildik demenin altinda, digerlerine helal degil anlami vardir.

nasil yorumluyorsunuz :D

18562[/snapback]

 

 

Kuranin indigi zamanlarda Arabistan yarimadasinda kölelik kurumu vardi, köle cariye ganimet hep bu kurumla ilgili.. Kuran ise tedrici olarak kölelik kurumunu ortadan kaldirma yoluna gitti, nasil ickiyi 3 adimda yasakladiysa köleligi de yavas yavas yasaklama yoluna gitti, kalpleri islama isindirmak gerekiyordu bu adetin birden kaldirilmasi islamdan sogutturabilirdi bence..

simdi kölelik tamamen kalkmis durumda islam hukukunda..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yam_yam'a....

 

Diger insanlara degilde peygambere dayi-hala-teyze kizlarini ve dahi peygambere kendini hediye eden (ne demekse) kadinlarin helal kilinmasini normal karsiliyorsunuz

Teyze / Dayı kızıyla evlenebilirsin.... Boyle bir engelleme yok.. Haberin olsun...

Ve bu arada merak ettim de.. "Insanin topraktan yaratildigini normal karsiliyorsunuz" demissin.... Sen ne sekilde olustugunu dusunuyorsun??

18553[/snapback]

 

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

18559[/snapback]

 

 

teyze amca dayi cocuguyla evlenmeyi yasaklayan bir kanun oldu mu simdiye kadar,bilmiyorum belki darwin yasaklamistir...atalarimiz dediginiz maymunlarin nerde ne zaman kiminle ne yaptigini biliyor musunuz? benim gözlemlerime göre hic öyle sakat pek yok, ancak akrabalar evlenip sonra cocuklari da akrabayla evlenirlerse ihtimal artar...yasak da degil sart da degil..ister evlen ister evlenme, önemli olan esasta kan uyumu..

bunun haram olmasi icin bir neden görmüyorum...

18567[/snapback]

 

 

Hic begenmedigimiz avrupada, Türk´ler bu tür aile ici evliligi yaptiklarinda:

 

Özellikle ALMANLAR, cok kiziyor ve inanin asagilayarak bakiyorlar insana.

 

"KARDESINIZLE NASIL EVLENEBILIYORSUNUZ? GENETIK ÖZELLIKLERINIZ AYNI, BUNU DARWIN BILE NE ZAMAN ÖNCE SÖYLEMISTIR. SIZE BUNLARI OKULLARDA ÖGRETMEDILER MI?" diyorlar.

 

Bu sorulara, karadenizli arkadaslarimizin cok maruz kaldiklarini özellikle söyleyebilirim.

 

Anadolu türklerinde ise, asla aile degil, akraba evliligi bile yapilmaz: arastirin gecmisi.

Asya da bile Türkler, baska klanlardan kadinlar ile evlenebilir. Klan ici evlilik kardesik sayilir.

BU NASIL BIR GELENEKTIR KI, TÜM AKRABA KARI KIZLARI HELAL KILNSIN BIR INSANA?

 

Ne ganimeti?!

Ganimet, savaslarda esir edilen toplumlarin kizlaridir. Bunlari nasil helal görüyorsunuz sorarim? O esir kadinin kocasi ve ailesi öldürülmüs, cocuklari esir pazarinda satrilmistir.

 

Böyle bir yüregi yanmis kadina bir peygamber nasil el sürer de helal kilinir, sorun kendinize.

Bize cevap yetistirmeyin :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

 

Allah seni cezalandırır, ve sakat dogar mı? Bunun bilimsel acıklaması var ya... Allah'ın cezasıyla ne alakası var...

Bir tek doguda yasayan iyi egitim alamamıs halkımız boyle dusunur zannediyordum ben tv'de boyle soyleyenleri gorup de...

 

Bu arada diger soruma cevap gelmedi?

18560[/snapback]

 

Yazimdaki ironiyi anlayamamis olmana sastim dogrusu. Neyse...

 

Gelelim insanin topraktan yaratilma hadisesine ... Arkadasim sirf sizin dogmatik inanclariniz geregi kitapta yaziyor diye böyle bir seye inanmamizi nasil bekleyebilirsin

18565[/snapback]

 

 

siz de sirf türlerin kökeni kitabinda yaziyor diye tesadüflerden olustugumuza nasil inanirsiniz, bu konu hakkinda yaratilis mi tesadüf mü basligi altinda okumaktan bile korktugunuz cok sey var, örneklerle sacmalik oldugu..öneririm..

 

hatta ilk olusumu bile aciklayamamisken

18568[/snapback]

 

 

Ne yani ilk olusumun açiklanamamis olmasi senin topraktan yaratildigini kanitliyor öyle mi.... Pes dogrusu... Peki söyle bakalim hayvanlar neyden yaratilmis, Ya da bitkiler, ya da dünyadaki herhangi bir sey.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:lol: Pekala YAM YAM olayi Soyle ele alalim Dinlerin ortaya cikisini

İnsanlığın bir toplum olarak tarih sahnesine çıktığı dönemler, aynı zamanda din kültürünün de gerçek anlamda gelişmesini beraberinde getirmiştir. İlahi vahyin yorumlanması veya bazı duyguların yoğunluklu olarak yaşanması zamanla dejenerasyon diyebileceğimiz sapmalara da neden olabilmiştir ve İnsanlık zamanla kendi sosyal konumları ve kültürlerinin etkisiyle yepyeni dinler, ritüeller, inançlar oluşturmuş; bu inançlar bireylerle birlikte toplumlarında yaşam tarzları üzerinde etkin bir rol oynamıştır. :lol:

Sosyolojik açıdan toplumların birer aynası olan dinler, aynı zamanda o dönemin düşünsel ve duygusal hareketliliğini de çok iyi derecede yansıtırlar. Bu nedenle Kur'an "ibret almayı" öğütlediği ayetlerin hemen hepsinde inançları, ritüelleri sorgular, farklı açılardan tutarlılığına yönelik eleştiriler yöneltir. Tevhidi çok daha doğru anlamak, farklı inanışları tanımak ve böylelikle bugünkü konumumuzu doğru analiz edebilmek için farklı inanışları kendi anlatımları ile tanımlamaya çalıştık. Aynı zamanda farklı inanışları çeşitli yönleriyle inceleyen araştırma yazılarına da yer vermiş bulunmaktayız. ^_^ Boylelikle sanirim bir aciklamayaptim sana YAM YAM

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yamyamın bu sorularını en az dokuz sefer cevapladım hala soruyor. Ya cevapları okumuyo yada dalga geçyor.. Tek tek cevaplıyorum..

 

Allahın varlığını ıspat noktasında hiç bir zaman Kuran'ı Kerimden örnek yada delil getirmedim. Zaten Allaha inanmıyorsunuz, Kuran'ı Kerim sizin için delil teşkil etmez. Biz dedik ki, Bu nizam ve idenge kendi kendine nasıl oluşabilr. Bunları kontrol eden hesaplayan, bir akıl olmazmı. Ya, bir taş parçası iradesizdir. Bilirsiniz canlılar üç kısımdır. Hayvanlar, bitkiler ve insanlar.. Başka canlı yok kardeşim.. Başka düşünen bir madde de yok. Nasıl oluyorda bir hücre kendi kendine o kadar detaylı bir şekilde oluşuyor.. Konuya bu açıdan baktık ve bunu yapan bir iradenin varlığından söz ettik..

 

1- Kuran'ı Kerim dörde kadar müsade etmiştir. Zorunlu tutmamıştır!! müsade etmiştir. ama sizin için en hayırlısı gene tektir demiştir. O günlerdeki sosyal çevre bunu taşıyabiliyordu, Evin kadını, kocasını kendi evlendiriyordu. Dokuz yaşı meselesine gelince. Bu gün afrika ve arap ülkelerinde olgunluk yaşı kadınlarda 9 erkelerde 11 dir. Şuan Türkiyede ve batı gibi orta iklim kuşaklarında bu yaş artı ikidir. Dünle bugünün sosyal olgularını kıyas yapma. O günlede birde savaş hali vardı.. Günümüzde de yaşı 13-14 gelen gençlerin çoğunluğu cinsel maceralar yaşamaktadırlar. Arada sadece nikah farkı vardır..

 

2- İslam dininin kadına verdiği değeri hiçbir din ve toplum vermemiştir. Bunu başka başlık altında istediğiniz kadar tartışabilirim. Sizin söyleminizin tersine onlara iyi davranmamız gerektiği emredilir. Ve sizin en hayırlınız ailesine karşı en hayırlı olanınızdır.. Gibi bir çok hadis ve ayet vardır. Size şunu tavsiye ediyorum. İslamı müslümanım diyen insanların yaşantılarına göre değil. Kaynağına göre araştır. İslamı kaynağından öğren, onların yaptığını yapma..

 

3- Kaynak edindiğiniz malum yazar o ayeti farklı yorumlamış ve saptırmıştır.

 

4- Peygamberin göğün bilmem kaçıncı katına çıkmasında Allaha bir yer tain edilmiyor. İslamı bilmediğin ve kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiğin bellidir. Bilmediğimiz bir alemden bahsediliyor. Fiziki gökten değil..

 

5- Bir insanı yoktan var eden, var olan parçaları tekrar eski haline döndürebilir. Bu gayet normaldir. Allahın kudretinden ve ilminden bahsediyoruz, senin benim değil...

 

6- İnsanın topraktan yaratılması. Belli bir toprak değildir. Topraktaki tüm elementler, minareller.. vs.vs dir. Nitekim seni ayrıştırsak, toprağa dökülürsün ve topraklaşırsın. Sendeki o kadar element nereye gidecek....!!

 

7- İnsanların et yeme ihtiyaçları için hayvan kesmeleri kadar doğaldır. Kurban kesmenin ardındaki hikmeti bilmediğin için böyle yazıyorsun... Bu konuya da açık kapı bırakıyorum, tartışırız.

 

8- O peygamberlerin geldikleri devirlerdeki dünyanın nüfusu ve dünyadaki, insanların dağılımını bana getir bende tek tek sana izah edecem..)) Bir çok topluma peygamber gönderilmiştir. Ama Amerika henüz dün keşfedilmiştir. Sakına bana Amerikanlara da peygamber gelmişmi diye sorma..

 

9- Allah dilerse melekleri yardımcı olarak gönderebilir. Bu inan birinin söylemidir. Şimdi bunuda bilimsel olarak kanıtla dersen. Bende Aklın varlığını bilimsel olarak kanıtla derim..

 

10-Hırsızlık yapanın elinin kesilmesini tam bir sayfa anlattım tabi okuduysan. Hırsızın elinin kesilmesini Rabbim emretmiştir kayıtsız şartsız amenna. Hikmetine gelince. Bir kere her hırsızın eli kesilmez. İhtiyacı olmadığı halde hırsızlık yaptıysa kesilir. Kafasının kesilmediğine dua etsin. Hortumcuları hiç sevmem...

 

11- İslam zamanla alıştırarak ikmal olmuştur. Bu arada bazı ayetlerde son durum itibariyle gene Allah tarafından nesh edilmiştir. Bunu peygamer efendimize bildirmiştir. Bu işde belli bir teknik ve düzene göre hesaplı olmuştur. Onun hesabını da Allah yapmıştır. Senin bildiğin gibi lom diye inmemiştir...

 

12- Peygamberimiz geldikten sonra, şeytanların gök katından bilgi çalmaları yasaklanmış ve onları delici bir şihapla yakarız buyrulmuştur. Maddeler enerji düzeyine geçebilirlerse, belkide şeytanların fiziki yapılarına tesir edebilirler..

 

Bak yamyam arkadaş sana tekrar tavsiyede bulunuyorum. İslama ister inan, ister inanma ama lütfen islamı kaynağından öğren. Bazı noktalara takılma. Takılsanda islamın bütününü gözden geçir gene takıldığın noktaya gel. İslamın kaynağına git...

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hic begenmedigimiz avrupada, Türk´ler bu tür aile ici evliligi yaptiklarinda:

 

Özellikle ALMANLAR, cok kiziyor ve inanin asagilayarak bakiyorlar insana.

 

"KARDESINIZLE NASIL EVLENEBILIYORSUNUZ? GENETIK ÖZELLIKLERINIZ AYNI, BUNU DARWIN BILE NE ZAMAN ÖNCE SÖYLEMISTIR. SIZE BUNLARI OKULLARDA ÖGRETMEDILER MI?" diyorlar.

 

Bu sorulara, karadenizli arkadaslarimizin cok maruz kaldiklarini özellikle söyleyebilirim.

 

Anadolu türklerinde ise, asla aile degil, akraba evliligi bile yapilmaz: arastirin gecmisi.

Asya da bile Türkler, baska klanlardan kadinlar ile evlenebilir. Klan ici evlilik kardesik sayilir.

BU NASIL BIR GELENEKTIR KI,  TÜM AKRABA KARI KIZLARI HELAL KILNSIN BIR INSANA?

 

Ya Evlenebilirsiniz deniyor diye illa evlenilmesi mi gerekiyor... Sana bu secenek veriliyor... Sen dusunceksin gerisini... Aklını kullanacaksın... Bunla dinin ne alakası var ya...

Biraz once yasaklıyor diye kotuydu.. Simdi de izin verdigini soyledik diye mi kotu oldu.... ? :lol:

Almanlarin evlenmemesi, dinleriyle mi alakalı peki de,(dinleri mi yasaklamıs?) bizim dinimiz bunu serbest bırakıyor diye suclu olsun???

dedigin gibi... secim senin....

Egitimle alakalı birsey bu... Allah insana akıl vermis, yapacakları seylerin sonuclarını dusunup karar versinler diye...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:lol: YAM YAM Aslina bakarsan senin saymis oldugun birkac madde halk dilinde tabir edilen seylerdir Fakat Tum Kitaplarda kesinlikle kotu sey yazmaz... insanlar sadece inanmak istediklerine inanirlar bununla birlikte Din olgusu Tanri olgusu insanlarin bunyesine orjinden bugune reabilite edilerek yerlesiyor toplum ve yasamis oldumuz duzende bunlar cok onemli faktor oynuyor bunu istesekte istemesekte... pekala sen basin sIkIsinca ya annne diyorsun yaa baba yada cok daha cok rahatsiz olunca allahim diyorsun... dolayisiyla senin de bellegine bu olgu yerlesmistir... Yani bir seylere inanmak durumundayiz itikatin temelinde de bu yatar. Dinlerin tarihine bakarsak olaylar hep tarihlerden tekerrur etmistir...

 

Ama Su Bir gercektir?

 

Sayet Tanri Yoksa Bu Tanri yada Dinler nasil ve neden cikmistir ve neden ihtiyac duyulmustur ?

18546[/snapback]

 

Çok basit.... Eski çaglarda dogaya karsi kendini savunmasiz hisseden insanlar, kendini korumasi için tanrilar icat etmislerdir. Kâh atese tapmislardir, kâh günese... Ya da aya, belki gökgürültüsüne.. Her seferinde kendilerine bir tanri uydurmuslardir.Bu eski caglardan beri süregelmis, çag degistikçe tanrilar ve inanislar da degismistir. Günümüzde bile inançlar farkli farklidir. Ama çikis sebepleri hep aynidir.

18550[/snapback]

 

 

bu tanri fikrinin nerden dogdugunu aciklayabilir ama nasil dogdugunu aciklayamaz

tanrinin dogaüstü gücleri oldugunu nasil akil ettiler dogaüstü olgusunu nerden cikardilar, onun koruyucu olusunu..kendilerinde olmayan bütün özellikleri tanriya yüklediler peki kendilerinde olmayan özellikleri nerden bildiler..kendilerinde yok olan bir seyin nasil farkina vardilar..tanri kelimesi (dilbilim anlamda degil) nerden cikti, yoklugun varligini nasil idrak ettiler..

bu verdigin neden ancak tanri kavraminin önceden biliniyor olmasiyla izah edilebilir...

kendini bir köprü altinda yanliz dogmus olarak hayal et..timsahlar bile dogduklarinda annelerini ararlar..senin anne yok baba yok yapayalnizsin..oraya atilmisin... tanrinin yoklugu da insanin yeryüzü serüveninde buna benzer iste..insan yeryüzünde yalnizdir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

 

Allah seni cezalandırır, ve sakat dogar mı? Bunun bilimsel acıklaması var ya... Allah'ın cezasıyla ne alakası var...

Bir tek doguda yasayan iyi egitim alamamıs halkımız boyle dusunur zannediyordum ben tv'de boyle soyleyenleri gorup de...

 

Bu arada diger soruma cevap gelmedi?

18560[/snapback]

 

Yazimdaki ironiyi anlayamamis olmana sastim dogrusu. Neyse...

 

Gelelim insanin topraktan yaratilma hadisesine ... Arkadasim sirf sizin dogmatik inanclariniz geregi kitapta yaziyor diye böyle bir seye inanmamizi nasil bekleyebilirsin

18565[/snapback]

 

 

siz de sirf türlerin kökeni kitabinda yaziyor diye tesadüflerden olustugumuza nasil inanirsiniz, bu konu hakkinda yaratilis mi tesadüf mü basligi altinda okumaktan bile korktugunuz cok sey var, örneklerle sacmalik oldugu..öneririm..

 

hatta ilk olusumu bile aciklayamamisken

18568[/snapback]

 

 

Ne yani ilk olusumun açiklanamamis olmasi senin topraktan yaratildigini kanitliyor öyle mi.... Pes dogrusu... Peki söyle bakalim hayvanlar neyden yaratilmis, Ya da bitkiler, ya da dünyadaki herhangi bir sey.

18575[/snapback]

 

 

en azindan benim ilk olus senaryom var sorununu sen düsün.......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AZHAB 50 SURESI

 

Diyanet Vakfı Meali

A/50.

Ey Hz.Hz.Muhammed! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin ve seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

 

Ganimet olarak diyor, konuyu kimse cevirmesin.

Kadin ganimet midir?

Bu aynen cok esliligin de tipik gösterisi oluyor.

 

Isin garip tarafi, bu konular diger müslümler icin yasak oldugu acikca anlasiliyor ki, sana helal kildik diyor.

Sana helel kildik demenin altinda, digerlerine helal degil anlami vardir.

nasil yorumluyorsunuz :D

18562[/snapback]

 

 

Kuranin indigi zamanlarda Arabistan yarimadasinda kölelik kurumu vardi, köle cariye ganimet hep bu kurumla ilgili.. Kuran ise tedrici olarak kölelik kurumunu ortadan kaldirma yoluna gitti, nasil ickiyi 3 adimda yasakladiysa köleligi de yavas yavas yasaklama yoluna gitti, kalpleri islama isindirmak gerekiyordu bu adetin birden kaldirilmasi islamdan sogutturabilirdi bence..

simdi kölelik tamamen kalkmis durumda islam hukukunda..

18572[/snapback]

 

haklisiniz, Dilku.

Demek ki din,köleligi de savunuyor.Ama köleligi kadiracak hic bir emir de yok.

Kafirlere gelince buldugunuz yerden cikarin, kanlarini akitin derken iyi de, köle sömürüsü ve zulmüne neden kademe kademe yaklasiyor, siz bir düsünün.

Cünkü, köleligi kaldirsaydi, islamiyet, oracikta son bulurdu. Bu da sosyal gercegi olayin.

hani gelecek tüm zamanlara hükmediyordu?

Kölelerinize iyi davranin diyor kitap. Hepsini salin, bu dünyada kul, kula köle olamaz diyor mu? demiyor tabi. Köleleri hos tutun diyor.

Hadi savas zamaniydi, ya simdi? neresinden tutmak gerek kurani?

Kölelerle ilgili, azhap suresiyle ilgili yerleri atlamamiz mi gerek okurken?

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yam_yam'a....

 

Diger insanlara degilde peygambere dayi-hala-teyze kizlarini ve dahi peygambere kendini hediye eden (ne demekse) kadinlarin helal kilinmasini normal karsiliyorsunuz

Teyze / Dayı kızıyla evlenebilirsin.... Boyle bir engelleme yok.. Haberin olsun...

Ve bu arada merak ettim de.. "Insanin topraktan yaratildigini normal karsiliyorsunuz" demissin.... Sen ne sekilde olustugunu dusunuyorsun??

18553[/snapback]

 

Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar...

18559[/snapback]

 

 

 

teyze amca dayi cocuguyla evlenmeyi yasaklayan bir kanun oldu mu simdiye kadar,bilmiyorum belki darwin yasaklamistir...atalarimiz dediginiz maymunlarin nerde ne zaman kiminle ne yaptigini biliyor musunuz? benim gözlemlerime göre hic öyle sakat pek yok, ancak akrabalar evlenip sonra cocuklari da akrabayla evlenirlerse ihtimal artar...yasak da degil sart da degil..ister evlen ister evlenme, önemli olan esasta kan uyumu..

bunun haram olmasi icin bir neden görmüyorum...

18567[/snapback]

 

 

Hic begenmedigimiz avrupada, Türk´ler bu tür aile ici evliligi yaptiklarinda:

 

Özellikle ALMANLAR, cok kiziyor ve inanin asagilayarak bakiyorlar insana.

 

"KARDESINIZLE NASIL EVLENEBILIYORSUNUZ? GENETIK ÖZELLIKLERINIZ AYNI, BUNU DARWIN BILE NE ZAMAN ÖNCE SÖYLEMISTIR. SIZE BUNLARI OKULLARDA ÖGRETMEDILER MI?" diyorlar.

 

Bu sorulara, karadenizli arkadaslarimizin cok maruz kaldiklarini özellikle söyleyebilirim.

 

Anadolu türklerinde ise, asla aile degil, akraba evliligi bile yapilmaz: arastirin gecmisi.

Asya da bile Türkler, baska klanlardan kadinlar ile evlenebilir. Klan ici evlilik kardesik sayilir.

BU NASIL BIR GELENEKTIR KI, TÜM AKRABA KARI KIZLARI HELAL KILNSIN BIR INSANA?

 

Ne ganimeti?!

Ganimet, savaslarda esir edilen toplumlarin kizlaridir. Bunlari nasil helal görüyorsunuz sorarim? O esir kadinin kocasi ve ailesi öldürülmüs, cocuklari esir pazarinda satrilmistir.

 

Böyle bir yüregi yanmis kadina bir peygamber nasil el sürer de helal kilinir, sorun kendinize.

Bize cevap yetistirmeyin :D

18574[/snapback]

 

e herhalde yani kardesle evlenilmez bunu nerden cikardin..

hem sana evlen demiyoruz evlenmen icin ruhsat verilmis, senin secimin,

 

evlenilmesi haram olanlar........

 

Bir de babalarınızın nikahladığı kadınları kendinize nikahlamayın. Geçmişte olanlar artık geçmiştir. Çünkü o, çok çirkin ve ********* bir şeydi. Ne fena adetti o. Analarınız, kızlarınız, kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren analarınız, sütten kardeşleriniz, hanımlarınızın anaları, birleştiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer onlarla henüz birleşmemişseniz (kızlarını almaktan ötürü) üzerinize herhangi bir günah yoktur- kendi sülbünüzden gelen oğullarınızın karıları ve iki kız kardeşi bir arada almanız haramdır. Geçmişte olanlar artık geçmiştir. Şüphe yok ki Allah, Gafur'dur, Rahim'dir. Maliki bulunduğunuz cariyeler müstesna, kadınlardan kocası olanlarla evlenmeniz de haram kılındı. Bunlar, Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Haram kılınanların dışında kalanlar ise size helal kılındı."

 

Sünnet'e gelince: Ebu Hureyre'nin rivayet ettiği bir hadiste Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır:

 

"Bir erkek, bir kadın ile o kadının teyzesini ve halasını bir arada nikahı altında bulunduramaz." Müslim'in, Aişe'den rivayet ettiği bir hadiste Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır:

 

"Süt emmek, doğumun haram kıldıklarını haram kılar."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:lol: HELP HELP HELP merhaba Kralx Bir konuda dusunceni merak etmekteyim. Simdi Ben Hristiyan dinine bagli bir kisiyim. Dolayisiylada Kuran-i kerim konusunda pek fazla bilgi ve dokumana sahip degilim ancak bununla birlikte dinlerin var olusu yada allah olgusu yada diger inanc konularininda 1.Allah varmidir yada yokmudur 2.Din var midir yok mudur konularinda cevap ararken hangi dini baz alarak bulmak lasim...

hepsini ortak bir catida toplayabilir miyiz... HELP HELP HELP :lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslâm yedinci Miladî yüzyıl başlarında köleliği topluma yerleşmiş ve çağdaşı güçlü devletlerde tabii kabul edilmiş bir halde buldu. Köleliği tek yanlı ve kesin bir kararla kaldırma yoluna gitmedi. Ancak köleliğin kaynağını yalnız savaş hâline bağladı. Savaş sonrasında esirler için uygulana gelen bazı alternatifler vardır. Birincisi ve çokça başvurulan yol, esirlerin öldürülmesidir. Bu, vicdanları rahatsız ettiği gibi, galip tarafın intikam duygularını kamçılamaktan başka bir yarar sağlamaz. İkinci yol, savaş esirlerinin kurtuluş akçesi (fidye-i necât) veya esir değişimi yoluyla serbest bırakılmasıdır. Fakat, yenilen tarafın kurtuluş akçesi verememesi veya değişim için elinde esir bulunmaması yahut düşman tarafını yeniden güçlendirmemek için galib ülkenin yukarıdaki alternatifi kabul etmemesi hâlinde bir tıkanıklık doğmaktadır. Esirlerin karşılıksız af ilan ederek salıverilmesi ise, onları ele geçirmek için canını ortaya koyan İslâm savaşçılarının hakkına tecavüz sayıldığından pek az başvurulan bir alternatif olmuştur. Esirleri tasfiye etmenin üçüncü yolu ise; onları köle statüsüne sokmaktır. Bu duruma göre, savaş esirlerinin karşılıklı veya karşılıksız serbest bırakılması mümkün olmayan durumlarda geriye iki yoldan birisi kalır. Öldürülmek veya köle olarak yaşamını sürdürmek. Bu duruma göre, kölelik, öldürülmenin alternatifi olarak ortaya çıkmaktadır. Savaşçıların genellikle genç yaşta bulundukları dikkate alınırsa, yenilgi yüzünden hürriyetini kaybeden kimsenin önünde uzun bir ömrü vardır ve hürriyetini elde etmesi ümidi sürekli olarak vardır. Ölüm hâlinde ise artık diğer bütün alternatifler ortadan kalkmış olur. İşte köleliğin yasaklandığı günümüzde, bir savaş sonrası uygulamada, esirlerin serbest bırakılmadığı durumlarda, onların tek tek veya toplama kamplarında topluca öldürülmeleri olayı ile karşılaşılmaktadır. İşte bu nedenle İslâm, köleliği tam olarak kaldırmamış ve gerektiğinde başvurulmak üzere kapıyı aralık tutmuştur. Ancak bununla birlikte savaş esirlerinin mutlaka köle edinilmesi diye genel bir kural yoktur.

 

Diğer yandan köleliğin tek yanlı bir kararla kaldırılması İslâm toplumlarının aleyhine bir sonuç da verebilir. Çünkü gayri müslim toplumlar, savaş sonrası müslüman esirleri sürekli olarak köleleştirirken, İslâm toplumlarına bu imkânın verilmemesi ve esirleri serbest bırakması onun zayıflaması sonucunu doğurur.

 

İşte İslâm yukarıda birkaçına temas edilen sebeplerle köleliği kaldırmamış, fakat getirmiş olduğu çeşitli tedbirlerle kaynağını yalnız savaş esirlerine münhasır kılmış diğer kaynaklara izin vermemiştir.

 

Ayrıca Peygamber efendimiz kendi kölesini azad etmiş ve evlatlık edinmiştir.. Araştırmadan buralara gelmeyin arkadaşlar..

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.