Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Din de bilim de insan eksenli/merkezli dir. Birisi insan sömürüsü için, diğerisi insan mutluluğu için üretilmiştir.

Dinlerle birlikte, töreler, hukuk, ahlak, sanat, kültür, ideoloji vs. tüm soyut öğretiler insan merkezlidir.

Dayının söylediği gibi, tüm soyutlukların içinde asıl görülecek, aranacak olan insandır. Zira dinler ve tanrıların olduğu gibi, tüm soyut öğretiler insan ürünüdür. İnsanı tanıyan, soyut öğretileri bütün çıplaklığıyla tanımış olur.

insan sömürüsü için var olduğu düşünülen hiçbir inanç grubunun ya da düşüncenin insan eksenli olduğu düşünülemez.

Gönderi tarihi:

Rua sana adını bilmediğim ama özlü sözünü bildiğim bir kişinin o özlü sözünü yazayım "Dünyada tek renk beyaz olsaydı hepimiz kör olurduk" umarım anlamışsındır.

e iyi ya dostum, biz de bunu söylüyoruz zaten. inkarcıların bir gün hadlerinin bildirileceğini salık veren sen değil misin?

Gönderi tarihi:

Bilimin, "ben her şeyi çözerim" diye bir iddiası yok. Binlerce çözdüğü olgu olduğu gibi, binlercesini de çözememiştir henüz. Bilim dinler gibi safsata üretmez. Kendi ürettiği teknoloji izin verdikçe bir takım olguları sırasıyla çözecektir.

İnsan soyunun tükenmemiş olduğunu bilimin bulduklarına borçludur.

Bilim insan oldukça var olur eğer bu dünyada insan kalmazsa bilim diye birşey olmaz.Bilim sadece açıklar Allah'ın yarattığını inceliklerini bize açıklar,bilmediklerimizi bilimin sayesinde öğreniriz ama Yaratan Allah emri gereğince olur bu,herşey geçici olduğu gibi bilim ve teknolojide geçicidir.Dünyada elinde sonunda Kıyamet kopacaktır.Ölümden sonra hayata inanmıyorsun dünyanın tadını çıkar o zaman :)

Gönderi tarihi:

Bana düşünceleri varsayımları değil o taşların oraya nasıl geldiğini söyleyin o kadar insan o ülkeye nasıl sığmış söyleyin

Sen bence cinsel ilişki filmlerini izlesen birşeyler kazanabilirsin belki biggrin.png

anlayışla karşılanmayı gerektirecek düzeyde bir espiri anlayışın var. umarım yaşın biraz daha ilerlediğinde en azından bunun farkına varıp önlem almayı denersin. yok yaşın yeterince ilerdeyse o halde korkarım yapacak birşey kalmıyor.

o taşların nasıl yapıldığı, nasıl yerlerinden hareket ettirildiği, hangi teknikler kullanıldığıyla ilgili çok uzun yıllar önce yeterince yayın piyasaya çıkmıştı. araştırıp okuyabilirsen herşeyi anlayabileceğini tahmin ediyor ve umuyorum.

Gönderi tarihi:

1)Hala aynı şeyleri söylüyorsun.Sana ben demiyorum" Allah'a ister Allah diye ister Rahman diye seslen" Kuran-ı Kerim diyor bunu.En güzel isimler Allah'ındır diye ben demiyorum..Allah'ın birçok ismi var sen insanların lafına bakıyorsun sadece...

Diğer kültürler de kendi tanrılarına en güzel isimlerle hitap etmişler. Yine değişen bir şey yok. Senin tanrın sana onlarınkiler de onlara. Sende ne varsa onların din kültürlerinmde de var.

2)Bende senin bütün dinleri bildiğin kadar çok ateistlerle muhattap oldum,hepsinin sonunun nasıl olduğunu gördük inanmadıkları Allah'a küfür ederek öldüklerini gördük.Sende elbet ölüceksin mümkün olursa onuda görürüz.

Ben bırak Allah'a hiç bir tanrıya küfür etmedim, etmem de. Küfür eden tanrılardır. Kitapta okumamışsın sanırım. Beni ilgilendiren tanrılar değil, onlar adına hukuk üretip yapılan dayatmalar. Yani sömürü kültürü.

3)Bilim nereye götürürse koyun gibi oraya gidiyorsun..Öfff!.. hayatında hiç namaz kıldın mı ?

Bir kişi tarafından üretilmiş safsatalar peşinde değil, yüzlerce insan tarafından yüzlerce kez denenmiş bilgilerin peşinden gidiyorum.

Gönderi tarihi:

insan sömürüsü için var olduğu düşünülen hiçbir inanç grubunun ya da düşüncenin insan eksenli olduğu düşünülemez.

Anlaması çok basit aslında dostum. smile.png

Mesela faşist ideoloji kim için üretilmiştir?

Gönderi tarihi:

1)Bilimselci hala aynı şeyi söylüyorsun..Bu bilgisayar,ingilizcesi computer,arnavutça kompjuter sen bana şu an bunun tartışmasını yapıyorsun..

2)O hukuklar olmasaydı şu an rahat rahat oturamayabilirdin koltuğunda

3)Ama yüzlerce değil milaylarca insan şu an din sayesinde Yaratan'ı biliyor.Bilgiye gitmen güzel birşey..Namaz kıldın mı diye bidaha soruyorum evet veya hayır de.

Gönderi tarihi:

1)Bilimselci hala aynı şeyi söylüyorsun..Bu bilgisayar,ingilizcesi computer,arnavutça kompjuter sen bana şu an bunun tartışmasını yapıyorsun..

İyi ya işte, bilgisayarı ingilizler farklı, aranavutlar da farklı üretiyor. İki si de farklı. Ama ikisi de benimki üstün diyor. "En büyük benimki başka büyük yok" diyor. :)

2)O hukuklar olmasaydı şu an rahat rahat oturamayabilirdin koltuğunda

Hepsi yasaklandı :)

3)Ama yüzlerce değil milaylarca insan şu an din sayesinde Yaratan'ı biliyor.Bilgiye gitmen güzel birşey..Namaz kıldın mı diye bidaha soruyorum evet veya hayır de.

Senden fazla kılmış olabilirim. Kuran'ı da senden fazla okumuşumdur. Keza diğer kutsal kitapları da..

Gönderi tarihi:

İyi ya işte, bilgisayarı ingilizler farklı, aranavutlar da farklı üretiyor. İki si de farklı. Ama ikisi de benimki üstün diyor. "En büyük benimki başka büyük yok" diyor. smile.png

Hepsi yasaklandı smile.png

Senden fazla kılmış olabilirim. Kuran'ı da senden fazla okumuşumdur. Keza diğer kutsal kitapları da..

Madem diğer kitaplarıda okudun Allah'la konuşma yolunu öğrenmedin mi hala biggrin.png

Gönderi tarihi:

faşizm, devleti yapısal olarak merkeze alır. insanı değil.

Yanlış biliyorsun dostum. Faşist ideoloji insan için üretilmiştir.

Sömürü ideolojiler soyut devleti sömürmek için üretilmemiştir (Din gibi). Somut olan insan sömürülmektedir. Devlet zaten soyut bir kavramdır. Soyut kavramla soyut kavram sömürülürmü?

Gönderi tarihi:

Anlamak istemiyorsun ben sana boşuna açıklıyorum

Öyle olur zaten, Herkes öyle der. :)

peki O kadar namaz kıldın da farketmedin mi hiç biggrin.png

Neyi?

Gönderi tarihi:

Madem diğer kitaplarıda okudun Allah'la konuşma yolunu öğrenmedin mi hala biggrin.png

Ben inançlı değilim ki görünmeyenlerle konuşayım? Gözüken insanlarla konuşuyorum. smile.png

Benden çok namaz kıldığın belli oluyor biggrin.png ayrıca Allah'la konuşmayıda bilmiyorsun hala şimdi bunları sana söylüyorum bana manyakta dersin sen güya bütün kitapları okudum diyorsun bide

Estağfurullah neden manyak diyeyim. Önceden ben de inanıyordum. Manyak değildim. İnançlar, sadece söylenilenlere inanmaktır. Boştur.

Söylediklerim doğru. Ben yalan söylemem. Önceden olmayana inanırdım. Şimdi ise sadece gözlemlenebilene inanıyorum.

Neyse tartışma kısırlaştı. Ben bırakıyorum.

İyi dileklerimle..

Gönderi tarihi:

Yanlış biliyorsun dostum. Faşist ideoloji insan için üretilmiştir.

Sömürü ideolojiler soyut devleti sömürmek için üretilmemiştir (Din gibi). Somut olan insan sömürülmektedir. Devlet zaten soyut bir kavramdır. Soyut kavramla soyut kavram sömürülürmü?

dostum bence sen yanlış biliyorsun smile.png

"Faşizmde toplumsal yaşamın tüm alanlarını kapsayan bir tek ideoloji bağlayıcı olarak ilan edilir. Gerek devlet gerekse de iktidarın dünya görüşüne göre ve lider ilkesine göre örgütlenir ve belirlenir. Basın ve yayın kuruluşlarının mevcut ideolojiye göre yayınlar yapması zorlanır. Hakim görüşe zıt düşünceler ve muhalif seslerin çıkması çeşitli baskı unsurlarıyla önlenir. Aykırı yayın yapanlar sansürlenir, kapatılır veya başka türlü yollarla engellenmeye çalışılır. Böylece hakim düşüncenin karşısına farklı düşüncelerin çıkmasının önüne geçilmiş olunur ve tek tip düşünce, toplumda baskın hale getirilir. Faşizmin boyutu, bu koşulların ne kadarının somut olarak uygulamaya geçirildiğiyle doğru orantılıdır." (vikipedi)

faşim devlet idaresini kontrolünde bulunduran hakim gücün ekseninde her kurumu ve tüm toplumu yapılandıran ve devletin bekasını öne alan, devletin insanlar için değil, insanların (halkın) devlet için varlık ortaya koymasını öngören bir toplumsal siyasal formasyondur.

Gönderi tarihi:

Ben cin'li değilim ki görünmeyenlerle konuşayım? Gözüken insanlarla konuşuyorum. smile.png

Neyse tartışma kısırlaştı. Ben bırakıyorum.

İyi dileklerimle..

Bence Kutsal kitapları bir daha oku belliki hiçbirşey anlamamışsın :D

Gönderi tarihi:

Peygamberlik kalkmasaydı yapardık belki biggrin.png Ama dediğim doğru Rua..konuşmak mümkün...Soğanlar konusunda olayı ikinizde anlamadınız o suda öyle..Yazıyı bidaha oku fark edilecek bir yer var bak orada

allah allah :D

hayır, öyle bir niyetin varsa bizi de gör yani :)

Gönderi tarihi:

Omar..:)

Dayatma..kabullen..kabul kapılarını aç ardına kadar..sen yine inandığına inan..fakat..dayatma..:)

Mutlak doğru ne senin nede bir başkasının doğrusudur..mutlak doğru yoktur..:)

Gönderi tarihi:

Omar..smile.png

Dayatma..kabullen..kabul kapılarını aç ardına kadar..sen yine inandığına inan..fakat..dayatma..smile.png

Mutlak doğru ne senin nede bir başkasının doğrusudur..mutlak doğru yoktur..smile.png

Kapatıcam zaten bende bu konuyu.benden çok namaz kılan kitabı okuyan nasıl okuduklarını ne yaptıklarını çok iyi anlamış olduk smile.png Herkes istediğine inanır,bu konuda Allah özgür bırakmıştır.

Acaba Dünya dinlerini bilmek nasıl birşey çok merak ettim.Herhalde baraka belgeselini izleyip birde bu sitede dinleri araştırırsan -www.msxlabs.org/forum/din-ilahiyat/9896-dunya-dinleri-liste.html- yeterli bilgiye sahip olmuş olursun..Düşündümde övünülecek bir yanı yok gibi değil mi biggrin.png

Gönderi tarihi:

Kapatıcam zaten bende bu konuyu.benden çok namaz kılan kitabı okuyan nasıl okuduklarını ne yaptıklarını çok iyi anlamış olduk smile.png

Kapatıcam zaten bende bu konuyu.benden çok namaz kılan kitabı okuyan nasıl okuduklarını ne yaptıklarını çok iyi anlamış olduk.

Omar kardeş, senin tartışmaları kısırlaştırman, meselelere hep kendi açından bakışınla oluyor. Karşı tarafı hiç anlamaya çalışmıyorsun. Soğanlarla, olmayan şeylerle konuşmanın neresini anlayayım? Sen anlıyorsun ya(!). Başkasının anlamadığına da hayret ediyorsun. Tevekkeli değil, inançlılar kendi bildiklerinin dışında doğru bilmez, kabul etmezler.

İnsanlar geçmişte bir şeyi çok defalar yapmış ise, bu onun ne "doğru" olduğunu, ne de onu sürekli yapacağı anlamına gelmez değil mi? İnançlar değişebilir. Tabular yıkılabilir.

dostum bence sen yanlış biliyorsun smile.png

Rua dostum,

Senle tartışmak istemezdim. Zira tamamına yakın aynı düşüncelerdeyiz. Ama bu çok önemli temel bir konu. Yine de istersen özel tartışalım. Aşağıda yazdıkların ve alıntıların bütün soyut öğretilerin zaten insan merkezli üretildiğini gösteriyor. Bunun neyini tartışıyoruz. Devlet te ideoloji de, yani soyut değerler, kayalar ağaçlar için üretilmez ki.. Kime hitap edecek? Nihayetinde insana hitap ediyor. Hedef insan. İnsanın eşitliğinin önemi, değeri kavranıldığında hiç bir problem kalmaz. Konu dayının sözünden açıldı ve son derece haklıydı.

Aşağıdaki alıntın ve senin kurduğun cümle bile, dinlerin ve ideolojilerin insan merkezli/eksenli olduğunu, yani beni haklı gösteriyor. Kırmızıladım.

"Faşizmde toplumsal yaşamın tüm alanlarını kapsayan bir tek ideoloji bağlayıcı olarak ilan edilir. Gerek devlet gerekse de iktidarın dünya görüşüne göre ve lider ilkesine göre örgütlenir ve belirlenir. Basın ve yayın kuruluşlarının mevcut ideolojiye göre yayınlar yapması zorlanır. Hakim görüşe zıt düşünceler ve muhalif seslerin çıkması çeşitli baskı unsurlarıyla önlenir. Aykırı yayın yapanlar sansürlenir, kapatılır veya başka türlü yollarla engellenmeye çalışılır. Böylece hakim düşüncenin karşısına farklı düşüncelerin çıkmasının önüne geçilmiş olunur ve tek tip düşünce, toplumda baskın hale getirilir. Faşizmin boyutu, bu koşulların ne kadarının somut olarak uygulamaya geçirildiğiyle doğru orantılıdır." (vikipedi)

faşim devlet idaresini kontrolünde bulunduran hakim gücün ekseninde her kurumu ve tüm toplumu yapılandıran ve devletin bekasını öne alan, devletin insanlar için değil, insanların (halkın) devlet için varlık ortaya koymasını öngören bir toplumsal siyasal formasyondur.

Gönderi tarihi:

Kapatıcam zaten bende bu konuyu.benden çok namaz kılan kitabı okuyan nasıl okuduklarını ne yaptıklarını çok iyi anlamış olduk.

Omar kardeş, senin tartışmaları kısırlaştırman, meselelere hep kendi açından bakışınla oluyor. Karşı tarafı hiç anlamaya çalışmıyorsun. Soğanlarla, olmayan şeylerle konuşmanın neresini anlayayım? Sen anlıyorsun ya(!). Başkasının anlamadığına da hayret ediyorsun. Tevekkeli değil, inançlılar kendi bildiklerinin dışında doğru bilmez,kabul etmezler.

İnsanlar geçmişte bir şeyi çok defalar yapmış ise, bu onun ne "doğru" olduğunu, ne de onu sürekli yapacağı anlamına gelmez değil mi? İnançlar değişebilir. Tabular yıkılabilir.

Hz.İsa nın Allah'ın bir çocuğu olmadığını yeni öğrenmiştim ve kabul ettim.Buda demektirki kendi bildiğimin dışında doğru olan birşeyi kabul etmemdir.Bir zamanlar namazada anlam veremezdim.Bu kadar sıkıcı,birişe yaradığını bilmediğimiz bir şeyi insanlar neden üstünde durduğunu sadece kör ibadetlik olarak karşılardım.Yeri geldi babamla bile namaz yüzünden kavga ettim işin kısacası namazı çok fazla kabul edermiydim söz konusu değil.Ama namazın ne olduğunu iyice öğrenince,bazı ilahiyatçıların gerçek olmayan uydurma manalarından uzak bir şekilde kavrayınca artık bende namazın maneviyat bir değeri oluştu.Buda demektirki inançlarda doğru olan birşeyi kabul etmemek sadece aşırı din ırkçılığına bağlanır.Dinde ırkçılığı olmayan hristiyanların hala müslüman olduklarını görmekteyiz..

Gönderi tarihi:

Kapatma be omar..bırak açık kalsın..smile.png

Ritüeller..namaz oruç pazar ayini cumartesi havra..vs..vs..smile.png

Şeklen yaptığın, ibadet diye adlandırdığın hareketler eğitimin ilk basamağıdır..din bunu şart kılar..smile.png

Yaptığını, NEDEN yaptığını anladığında,artık yaptıklarını yapman gerekmez..smile.png Akıllı İnsanın davranış biçimi bu olmalıdır..aklını dergahın kapısında bırakanlar hariç..smile.png

Namaz diyorsun..smile.png

Namaz kılıyorsun..ve ben seni seyr ediyorum..yaptığın hareketlerden bişey anlamıyorum..bana biraz açıklama yapabilirmisin..Namazda tekrar edip durduğun hareketlerin ne anlattığını..sana ne anlattığını..bana anlatabilirimisin..benim anlayışımda biraz arıza var..sen namazdaki hareketleri yorumla..ne anladığını anlat..bizim anlayıp anlamamız önemli değil..smile.png

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.