Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SADECE BI SORU


Misafir ^^esra^^

Önerilen İletiler

yeni embesil tipler yaratmamak için hiç  :D

8525[/snapback]

 

DÜSÜNCENIZ DOGRU GIBI GÖRÜNSE DE ENGELLEME SAVASI YERINE PROGRAMLARA KARSI SAVAS YÜRÜTMEK DAHA AKILLICA OLUR KANISINDAYIM.

NASIL OLSA IZLEYECEKTIR. ENGELLEMENIZ COCUKTA UKTE YARATABILIR VE SIZI KARSISINA ALIR.OKULDA VE SOKAKTA ARKADASLARINDAN DUYDUGU PROGRAMLARIN KENDISINE IZLETILMEMESI COCUKTA CIDDI OLUMSUZ PSIKOLOJIYE NEDEN OLUR.

EN IYISI, ESRA HANIMIN SORUSUNU DIKKATE ALIP, PEDAGOGLARA DANISARAK COCUGUN TV IZLEME SÜRESI VE IZLEYECEGI PROGRAMLARI AYARLAMAYA CALISMAK OLMALI.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eğer bir aile, çocuğuyla yeterince ve kaliteli bir biçimde ilgilenemiyorsa, çocuk diğer her şey yerine TV'ye yönelir. Bu da ailenin, çocuklar üzerindeki kontrolünü kaybetmesinin en büyük göstergesidir. Ayrıca, çocuklara kısıtlamalar getirmenin psikolojik zararları da ayrı bir tartışma konusudur bence.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 5 hafta sonra...

Bence TV çocuklar için çok zararlı değil. Günümüzün çocukları TV sayesinde nerdeyse hemen her konuda söyleyecek birşey buluyorlar. Aşırıya kaçmadıkça bence TV den çok şeyler öğrenebilirler.

Zararlı olmaz olur mu bea.. Mesela bir çocuğa yemek yedirmek için sürekli tv yi açıyolarmış. Reklamları seyrettierek yemek yediriyorlarmış. Bir süre sonra çocuk tv olmadan yemez olmuş ve hiç tepki vermiyormuş. Ancak tv açınca tepki veriyormuş ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...

TV'yi çocuklara tamamen yasaklamak olmaz, zaten ne kadar yasaklanırsa çocuk ne yapar eder bi şekilde izler. Ama belli bir saat belirleyip mesela okula gidiyorsa okuldan gelip, derslerini yaptıktan sonra 3-4 saat izletilebilir. Okula gitme yaşında değilse bence bir saat sınırı koymak anlamsız gibi geliyor... Zaten şimdiki çocuklar herşeyden çabuk sıkılıyorlar, bir vakitten ''sonra otur tv izle'' desende izletemezsiniz.... Bence...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

bunu saatle sinirlandirmiyorum ben.cocuklarimin izliyecegi bir saatte onlarin izlemesinde zarar gormuyecegim bir program ol abilir. ama sifir uc yas arasi ne olur izletmeyin bu cok onemli.ben cumartesi pazar burda tv izletmiyorum mesela cunku ziliyebilecegi film programlar y7ok. kaset kiraliyorum cizgi film yada belgesel neyse artik oda enfazla iki saaat .televizyonu ocu edip karsimiza cikarmalarina izin vermeyin. her guzel seyi kendi kotulugumuze kullanmaya birebiriz.yakinda bilgisayarida o hale getirirler .ama yine diyorum. biz belirliyoruz tercihler sonhuclar bizim elimizde izlemezsek prim yapmazlarrr.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.