Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fragged

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    261
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Fragged tarafından postalanan herşey

  1. Fragged doğum gününüz kutlu olsun!

  2. Fragged

    yorumsuz

    Erkekler köpeklere benzetilioyr. Tabi neden olmasın değil mi? Hep ilgisiz olurlar. Hırçınlanınca havlarlar. Sus köpek dersiniz. Hatta onlara köpek değil "it" demek lazım.
  3. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    Bu durumda konunun akibeti de bellidir. Madem biz senin gözünde keksek o zaman bildiğin cevapları soruyorsun demektir. Keklerin bayanlardan ne beklediklerinin ne önemi var ki? Onlar zaten kekler. Ye ye bitir. Senin gözünde biz adam olsaydık o zaman cevapları verirdim. Ama böyle kafaya...Olmaz. Bir daha sefer konu açtığında insanlara yukarıdan bakmazsın umarım. Hiç kimse altta kalmayı sevmez.
  4. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    Taktım çünkü gerçek cevaplar alamadım henüz. 1) Ah şu kekler yok mu? 2) Kek diorum cünkü önüne er ekleyebilecek cok fazla tanimadim..
  5. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    Az önce kektik şimdi de psikolog olduk. Hmm..durum iyiye gidiyor.
  6. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    Bize kek diyen sensin. Bence konuşması gereken de sensin. Konuşmak için keksiniz diyerek isteğini ifade ettin.
  7. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    Woah!! Demek er ekleyecek çok fazla tanımadın o yüzden kek diyorsun. Peki neden?
  8. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    1. Komik olmalı 2. İçe kapanık olmamalı 3. Duvara vurdun mu yapışmalı (çok eğlenceli oluyor ) 4. Arada sırada cüretkar olmalı ki duvara yapıştırasın Şimdilik bunlar Konuya cevap vermiyor biliyorum
  9. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    Demek erkek sözünden er sözünü çıkarıp kek sözünü bırakman hoşuna gitti. Çok orijinal oldu. Ama ne demek istediğini birebir yansıtıyor tabi. Öyle oslun
  10. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    Bence bir önceki konuda gaza geldi. Sonra da işi büyütmek için yurt dışına açıldı. Ama baktı ki müşteri potansiyeli düşük. Şimdi ise ben vergi memuru gibi iğne sokuyorum. Gece gündüz bana küfür ediyor olmalıdır.
  11. Fragged

    Ah su kekler yok mu ;)

    AlaTurka'nın kek diye burada yazı yazması, sinsi sinsi birşeyler çevirdiğini gösteriyor ama neyse şimdilik çıkaramadım. Hadi hayırlısı. Sanki feminist saldırısı var...
  12. Avusturya Dışişleri Bakanın dediği gibi: "Canınız çok yanacak....." Bu tarz iddialar yakında can yakacak.
  13. Bence sorun şudur: Türkiyenin Din kuralları dışında bir kültürü çok çok azdır. İnsanlar bu eksikliği Din eğitimiyle tamamlamayı düşünüyorlar. Batı ülkelerinin Din dışında büyük bir kültürü vardır. Hayat=Din değildir. Türkiye'yle ilişkilerin oluşmaya başlamasıyla kültürel kaynaşmalar yaşanması kaçınılmazdır. Ama diğer birçok ülkelerden farklı olarak Türkiye bu duruma farklı bir şekilde maruz kalıyor. Neden? Çünkü Türkiye'nin Din dışında kendi kültürü pek yoktur. İnsanlar güçlü bir kültürel yapıyla karşılaştıkları zaman, insan gibi yaşamanın temellerini çok daha iyi anlamaya başlıyorlar. Hayatta Din ile Hayatın yerlerini görmeye başlıyorlar. Din=Hayat felesefesinin çürük taraflarını görmeye başlıyorlar. İşte bu anda önlerinde fazla bir seçenek kalmıyor. Çünkü yeni standartlar için yeni kurallar gereklidir. Bu kurallar da yine Batı ülkelerde gelişmiş olan kuralları benimsemek şeklinde olmaktadır. Dediğim gibi başka seçenek yoktur. Çünkü Türkiye'de Din'i ahlaktan başka bir ahlak yoktur. Benim burada merak ettiğim, Din'in ahlak yapısının gerçekte mantıkla bağdaşan ne kadar az veya ne kadar çok tarafı vardır. Ayrıca Türkiye'de ahlak yapıları neden mantık süzgeçlerinden geçirilmiyor bunu merak ediyorum. Bir şey daha eklemek istiyorum. Anne babaların kız çocuklarını ahlak eğitimi için IHL'ye göndermeleri bence çok saçmadır. Ben buna çocuklarının beyinlerinin yıkanmasıdır diyorum. Ahlak kuralları Din'e bağlanıyor. Din insanları korkuyla yönetir. İnsanların ahlaklarını korumaları için korku neşrediliyor. Din korkusu neşrediliyor. Neden böyle bir durum var? Acaba bu durum gerçekte anne babalarının kendilerinin de sahip oldukları ahlakları körü körüne kabul etmesinden kaynaklanıyor olabilir mi? Böyle bir kabul etme biçmi o anne ve babaların kendi eksikleri değil midir? Buna çocuklarının ruhlarına ve bedenlerine sahip olma isteği denmez mi? İnsan özgür değil mi? Eğer siz neyin doğru ve neyin yanlış olduğunu kendiniz de bilmiyorsanız, bunun sonucunu çocuklarınıza yüklemeniz ne kadar adil bir durum? Bu çocuklar bir gün dönüp de durumlarını sorgulamaya başlarlarsa ve sizin bu beyin yıkama emellerinizi farkederlerse, onların size karşı olay saygıları ne düzeyde korunacaktır? Yaptığınız onca emele karşı bir gün karşı çıkarlarsa, bu onların ihaneti mi olacak yoksa sizin ihanetiniz mi? Peki o çocuklarınızı böyle beyinlerini yıkadıktan sonra onlar bunun farkında diyelim ki 40 yaşında varacak olurlarsa, onların 40 yılını siz geri getirebilecek misiniz? Onların ömürlerini çalımış olmuyor musunuz? İnsana seçim hakkı tanınmış olmamalı mı sizce?
  14. Onların temelde zaten bayanlardan bir farkı yok. Baksanıza nasıl yetenekli artisler. Kanında olmasa bu iş olur mu?
  15. Alaturka Benim TheLastOfMohican'ı orada örnek göstermem easında ironik espirinin ta kendisiydi. Sen beni merak etme. Espiri yeteneğim yerindedir
  16. Alaturka Bu işin çoğunlukla testosteronla alakası yok. Sadece onu bunu eğlendirmek için ona buna maydanoz olmakla alakası var.
  17. Soru benim yada senin kültüründe kan davası var mı yok mu şeklinde değildi. Soru kan davasının kültürle alakası var mı yok mu şeklindeydi. Ayrıca kimse sana komple at git demedi. Bugün ne Fransız ne Alman nede İngiliz senin dediğin gibi komple at git süzgecinden geçmemiştir. Onlar hala Fransız, Alman ve İngiliz'ler ama ortak bir standarda uygun olan bir kültürleri var ve bu standartlar ya büyük kanlı mücadeleler sonunda elde edilmiş yada büyük zahetmerle ortaya çıkarılmıştır. Buna saygı duymak lazım. Konuya katacak bir şey görmüyorum yazılarında. Gördüğüm tek şey ona buna sataşmaktır. Bence sen git zamanını böyle boş geçirerek değil, kendine iş bularak bazı konularda bilgilenerek ve kendine faydalı olarak geçir. Alaturka Dediklerini çok iyi anlıyorum. Ama bu kültürle alakalı bir şey. Avrupa ülkeleri bunu zamanında kanlı bir şekilde raylarına oturtmuşlardır. O günden bu güne kadar büyükler çocuklarına, çocuklar da kendi çocuklarına bunu aktarıyorlar. Sen şimdi TheLastOfMohican'ı kendine örnek al. Adam gelip ona buna sataşıyor burada. Konuya zaten bir katkısı yok. Hem kendi zamanını harcıyor hemde başkalarınkini. Şimdi bu adamın bir çocuğu olsa, bu adam kendi kültürü dışında ona ne verebilir ki? Hiçbirşey. Onun çocuğu da aynen onun gibi olacak. Millet hep böyle baygın bir şekilde yaşıyor. Kimse hiçbirşeyi sorgulamıyor. Çünkü kimsenin ortaya yeni bir şey koyacak g.tü yok.
  18. Fragged

    NAMUS

    Herkes kendi ahlakından ve namusundan kendisi sorumludur. Kişi tercihini nasıl yapacağı seni beni onu değil sadece o kişiyi ilgilendirir. Kanunlar da zaten bunu yeterince ayarda tutuyor. Kimse kimseye "namuslu" yada "namussuz" yakıştırması yaparak yargılamaya ASLA HAKKI YOKTUR. Hele bunun için eşini, kız kardeşini, ablasını öldürenler ver....Onları da zaten hayvanlarla aynı sınıfa koymak lazım.
  19. Peki neyle alakası var? Öz nedir? Senin dil bilmemen annenin babanın bir eksikliği sayılabilir ama öz nedir? Eğer öz dediğin şey günümüzdeki insan olma standartlarına aykırıysa ben öyle bir özü reddediyorum. Anlıyor musun? Zaten günümüzdeki öz denilen şey olaylara tarafsız bakabilmektir. Senin vurgulamaya çalıştığın gibi olaylara tek taraflı bakmak değil. Yetiştirme. Ama neyi yetiştirdiğini önce kendin bilsen daha sağlam yetiştirirsin. Konuyu saptırma lütfen. Marcus Bravo! Hiçbiri. Sen kültürünü insan haklarına uygun olarak mantık bazında ayarla, kimse sana karışamaz. Bugün savaş esirlerini bilimsel deneylerde kullanamazsın diyor insan hakları. Eğer senin kültürün bunu destekliyorsa, o zaman kardeş sen bu kültürden vazgeçeceksin. Babalarımız dedelerimiz böyle zulum eden insanlar için savaşıp ölmelerinin bir sebebi var olsa gerek?
  20. TheLastofMohicaN Sinirliliğini anlıyorum ama insanların tercihlerine saygı duymak zorundayız. Böyle "Bu ne ya!" gibi yazılarla insanların tercihlerine saygısızlık etmeye hakkın yoktur. Fikrini söyleyebilirsin ama bunu tarafsız bir şekilde yapabilirsin. Kimseyi rencide etmeye çalışma.
  21. Deleterious Tercih senin tercih ama fikrimce çok yanlış bir yöndesin. Kendini insanlardan izole ediyorsun. Onun kültürü bana uymaz falan filan. Bırak bence sen bunları. İnsanlar farklı kültürlerde yetişmiş olmalarına rağmen beraber yaşamayı öğreniyorlar. İnsanların ideal olmasını istiyorsun anlıyorum, ama bu dünyada ideal bir şey yok. Uygun dediğin adam bile belki seni başkasından daha az saygı gösterecektir. İnsanlarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Hem çocukların farklı kültürlerin karışımına sahip olmasının kötü tarafı ne? Bugün başka insanların kültürlerini sonradan öğrenmeye çalışmak ne kadar zor bir şey biliyor musun? Ben kendim farklı kültürlere sahip anne baba çocuğuyum. Böyle olmasını da çok olumlu karşılıyorum. Onların doğdukları ülkelerin her birinde yaşayabilirim. Sence bu yararlı bir şey mi yoksa değil mi? Kültürel erozyondan bahsettin. Sana bir örnek vereyim. Türkiyede kan davaları ve namus davaları var. Türkiye kendisi zaten bunları görmek istemiyor artık. Zaten kendisi içeriden bunu erozyona uğratmak istiyor. Neden? Çünkü akla mantığa ve günümüzde dünyanın insan hayatına olan değere karşı bir durumdur. Doğrusu da bu, kültürü alt yapısı mantıksız sebepler üstünde kurulmuş olayları korumaya çalışmak sence mantıklı mı? Eğer evet diyorsan o zaman sana hayatta başarılar derim, ama hayır diyorsan o zaman kimse senin kültürünü değiştiremez derim. Bundan korkmamalısın.
  22. Alaturka Bu konuyu açarak herhalde bunun doğru bir şey olup olmadığını sormaya çalışıyorsun. Eğer öyleyse benim fikrim şöyle. Günümüzde insanlar bundan 100 yıl öncesinden çok farklı bir şekilde yaşıyorlar. Artık ekonomik, sosyal, kültürel konular kaynaşmaya başlamıştır. Artık sen Türksün yada sen Almansın hesapları yapılmıyor. Nitekim Avrupa Birliği bunun bir örneğidir. 25 tane farklı ülke, farklı kültür, farklı ekonomi birlikte yaşamayı niyet etmiş ve bugüne dek yaşamıştır. Neden? Çünkü insanlar artık ormanda yaşamıyorlar. Medeniyet diye bir şey var. İnsanların hepsi aynı şeyleri istiyorlar. Herkes huzur içinde yaşamak istiyor. İkinci Dünya savaşı insanlara kaybettikleri şeylerin değerlerini çok iyi bir şekilde göstermiştir. Bu bir dersti. Zaten günümüzdeki Dünya'nın temelleri hep böyle dersler üzerinde kurulmuştur. Kısacası hepimiz eskiden olduğundan çok daha yakınız. Birbirimizin elinde bulunanları kapmak yerine beraber yaşamanın iyi taraflarına gözlerimizi dikmiş durumdayız. Zaten en verimli yolu da bu. Konu evlilik konusuna geldiğinde de durum aynı olmak zorundadır. İnsanlar farklı dünya görüşlerine sahip olabilirler. Ama günümüzde dünyada yaşamak bu farklı görüşleri anlamak üzerinde kurulmuştur. Eğer biz evlilik konusunda farklılıkları kabu etmeyi sindiremiyorsak, o zaman dünyanın bu durumuna da ayak uydurmamız mümkün değildir.
  23. Imam hatip lisesine giderken aynı zamanda müsbet ilimlerini öğrenemez ki. Adı üstünde imam hatip LISESI. Yani normal liseye gideceğine buraya gidiyor. İkisine birden gidemez ki.
  24. Konuya başkalarının alaycı bir şekilde yanaşması ve konuyu olmaz yerlere saptırmasını doğru bulmuyorum. Bence topic'e 18 yaş sınırı konulsun.
  25. Islam dini'nin kanunları modern özgür düşüncelerini nerede kısıtlıyor? Yada kısıtlıyor mu? Sayılarının 3 katına çıkmasının neresi işlerine yarıyor?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.