Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İşte Faşizm Böyle Gelir!


YaramazMélék

Önerilen İletiler

İşte Faşizm Böyle Gelir!

Faşizm Gelir; Seni de Alır, Ananı da ...

 

Bir toz bulutu sardığında memleketi, uzak ara gidebileceğin bir yer mi var sanırsın; çok aldanırsın dostum, çook…

Artık ağaç senin ağacın değildir; başkaları koparır meyvesini, dağlar senin değildir;

çakallar sarar dört bir yanını ve yürüdüğün sokaklar, caddeler kaldırımsızdır artık, kavşaklar dolanır her bir yanı.

Çocuk sesleri egzoz bağırtılarında yitip giderken, askerlerin korunmaya muhtaç gözlerle seyreder âlemi…

İçin daralır; konuşamazsın, suskunluğun gelir vurur seni gecenin bir yarısı, vakit geç olur;

artık bağırsan da duyuramazsın, gideceğin yerdedir diğerleri…

 

Önce sokak lambaları söner; tasarruf derler karanlığın adına;

sonra fabrika bacaları kuş yuvası olur, çıt çıkmaz şehrinden…

Dev gibi bir adamın dayak yediğini görürsün bir cüceden; onur dediğin çoktan çekip gitmiştir,

ölüm bile kurtarmaz seni, cesedini bulamazsın…

 

İşte faşizm böyle gelir.

 

Kapıyı böyle çalar ve içeriye böyle girer.

Dün komşunu apar topar götürürlerken, sessizce delikten bakıyordun.

Karına dönüp; ‘’kaç kere söyledim bu adama akıllı ol, otur oturduğun yerde diye.

Bak gördün mü, soktu başını belaya’’ dedin, dedin de; kapıyı aralayıp, son bir vedasını alma gereği bile duymadın.

O ara ödün patlamıştı; ondan olmasın?..

 

Birileri yana-yana bağırırken, sen evde oturmuş gürültüden şikâyet ediyordun.

Ormanların birer-birer talan edilirken,

fabrikaların peşkeş çekilirken,

tarlaların para karşılığı ekilmezken,

sen evde oturmuş; çiçeklerini suluyordun.

 

Şimdi ne oldu?

Kapın çalınıyor baksana…

Bak bak, delikten bak yine. Bakarsın, çalar-çalar giderler…

Hay Allah! Amma da inatçılar değil mi?

Seni almadan gitmeyecekler anlaşılan.

Sahi ya; sen oturduğun yerde oturmuyor muydun ki almaya geldiler seni?

 

Oysa sen; ne etliye, ne de sütlüye karışırdın, bir yanlışlık olmasın?

Hadi bakalım kolay gelsin. Karını öp de öyle git…

İşte faşizm böyle bir şey. Seni de alırlar, ananı da… Ertesi gün karını da!

 

Ne kadar makarna, o kadar özgürlük…

 

Şimdi sona gelindiğinin resmidir; az öteye geçip resme uzaktan bakmanın da zamanıdır.

Ya resmin içinde kaybolup gideceksin, ya da eline fırçayı alıp resme müdahale edeceksin; başka yolu yok!

‘Müdahale’ kelimesi başlı başına bir müdahale zaten.

 

Ben kendi adıma üzerime düşeni yapıyorum, beni aldıklarında sen devam edecek misin? Bana onu söyle…

Yine söylüyorum ve buradan bağırıyorum; kapitalizmin tetikçisi demokrasiyle insanlığın geleceği olamaz.

 

Faşizmin taşıyıcı annesi demokrasidir ve gebeliğin son aylarındayız.

Nur topu gibi bir faşizm bağıra bağıra gelmekte.

Gazânız mübarek olsun!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte Faşizm Böyle Gelir!

*

**

Faşizmin taşıyıcı annesi demokrasidir ve gebeliğin son aylarındayız.

Nur topu gibi bir faşizm bağıra bağıra gelmekte.

Gazânız mübarek olsun!

 

Ve isin en tehlikeli yani ise,bu yukaridaki fasizm gercegini hala anlamayan bir yüzde 50 secmen kitlesi mevcut,yani Türkiye batmak üzeredir bu yüzde 50 ise daha cabuk batsin diye yapismis fasizmin eteklerine.

 

Hele bazilari var ki,ezeli kinlerini bir türlü bir kenara atamayip hala fasizme karsi mücadele verenleri,ya cetecilikle,ya terörle,ya darbecilikle suclayarak o yüzde 50'yi hadi aslanim devam edin der gibi desteklemektedir.

 

Ileri Demokrasi,acilim sacilim,yetmez ama evet,darbeciler yargilansin diye diye ordu hadim edilmis,üniversiteler teslim alinmis,halkin güvenligi ile sorumlu olan polis gestapo gücüne dönmüs,kimin evine sabahin köründe gestapo savcisi baskin yaptiracak diye herkes merakla bekliyor.Ve bu kinlerini iclerinden atamayanlar hala kin kusuyor ve fasizmi birilerinden hesap sorulmasi ugruna savunuyor adinida demokrasi koymuslar.Evet demokrasi fasizmin anasidir.Siyasi emellerine kavusabilmek ugruna Ileri Demokrasi adi altinda fasizmin adim adim ve saklanmadan dört bir yani sarmasina önayak olanlar yaratmaya calistiklari ileri demokrasi canavarinin disleri arasinda yok olacaklarin veballerinide tasimaktadirlar.

 

Hala öyle bir aymazlik varki;bu secim sonuclarini muhalefetin muhalefet olamamasina bagliyorlar.Muhalefet muhalefet olmadigi icin mi,bir kilo mercimege oylar satiliyor bu ülkede.Muhalefet muhalefet olamadigi icin mi; Laikligin icine edilmesine göz yumulmaktadir.Muhalefet mi kurtaracak bu ülkeyi yoksa bu ülkenin milletimi.Birseylere karsi olurken kolayina kacmak sorunu inkar etmektir.

 

Aylardir meydanlarda;Alevi sünni ayirimi yapildi,Kilicdaroglu Alevi oldugu icin basbakanin o na yapmadigi hakaret kalmadi,Alevi oldugu icin mitingte yuhalatildi Kilicdaroglu.Aynen Cumhurbaskani Sezer'in yuhalatildigi gibi.Kim utandi bundan,AKP'ye oy veren yüzde 50'mi utandi yoksa hala muhalefeti suclamayi bir hüner sayanlar mi?

 

Iran'li meshur güldürücü isimlerden olan MESHEDI birgün bir papagan kesip yemis.Demisler ki 'ya ne yaptin,o papagandi konusurdu neden kesip yedin onu?'Meshedi cevabi yapistirmis:O zaman niye kesme beni demedi...!Simdi ayni durum yokmu,yani bu ülkede yasanan yoksulluk,fakirlik,yolsuzluk,emeklilerin cilesi,iscilerin cektikleri ortada iken hala muhalefete yüklenmek Meshedi'nin hikayesine benzer.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarihci 'Karl-Dietrich Bracher''Nasyonal Sosyalizm tarihi,büyük ölcüde onu kücümsemenin tarihidir."demisti.Ülkemizde gerici tehlike olmadigini söyleyen bir kisim solcunun ve liberallerin kulaklari cinlasin.

 

Alman solu yaklasan fasizmi hic göremedi.Alman Sosyalistleri o yillarda 'sosyal fasizm'tezleri üreterek sosyal demokratlarla ugrasmayi tercih ediyordu.

 

Hicbir seyi kavrayamamislardi.Bu durumun bgünün Türkiye'sinde siyasal dincilere destek veren bazi sol kesimlerin de kavramamış olması konusundaki benzerlikleri ilginctir.

 

1929 dünya ekonmik krizinden hemen öceki yillarda Almanya'da fasizm coktan kapiya dayanirken gözler sanki kör,kulaklar da sagirdi.

 

Ordunun aktif veya pasif destegini alan Hitler,kurmus oldugu polis teskilati ile onlari silahlandirip tam bir korku imparatorlugu yaratmistir.Türkiye'de yasananlarla Hitler döneminin benzerligi cok carpicidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir zamanlar elektrik kesilmesi sıradandı.Hergün 2 saat öğleden önce 2 saat öğleden sonra kesilir bu şekilde aylarca devam ederdi.Yine böyle bir günde kapalıcarşı esnafı olan eniştemin yanında idim.Elektrikler yeni gelmişti.Biraz muhabbetten sonra elktrikler patt diye gitti.

İtiraz garipti.

-Bunlar kominist işte zırt pırt elektriği keserek para kazanmamızı istemiyorlar diye haykırmıştı.

Sevgili Yaramazmelek faşizm böyle gelir diye başlık atınca bu anı canlandı bende.

Faşizm bir olgudur.Temelinde Kapitalizmin azgınlığı,açlığı,bir türlü doyurulamaz geleneği ve tahakkümü vardır.İktidara yerleştiğinde bir virüs gibi tüm sistemi bu açlığına çevirir.

Ancak şimdiki durumu bununla örtüştürmek ne kadar doğru olabilir ki?

Öncelikle sermaye ulusal niteliğini çoktan kaybetmiştir.Sonra bizim bu olguyu üretebilecek sermaye kimliğimiz yok.Yıllarca faşizm ile milliyetçiliği aynı kefeye koymuşuz.Bazen kelimeler ile ifadeleri karıştırmışız.Sanırım global dünyadan kopmamak için. :)

Şimdiki durum daha farklı.Demokrasinin tüm kanalları iktidara gelinmesi için zorlanılıyor ama içinde demokrasiyi barındırmayan yada farklı barındıran bir kimlik var gibi görünüyor.Daha güzel ve insanları kuçaklayan bir anayasa sözü,sanayi ve gelişim sözü,milli gelirin arttırılması sözü gibi bir takım söylemler ile oy toplansa da geçmişte hayata geçirilen söylemlerin teminat etkisi de gözardı edilemez.İddialar çok gerçekci ve sosyaldır.

Yapılması gereken ise sosyal olan tahaaütlerin sıkı takipcisi olmak ve gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir zamanlar elektrik kesilmesi sıradandı.

 

Belki konu dışı ama beni çok ilgilendiriyor, bizim burada elektrik kesintisi yine sıradan oldu, abartısız her gün elektrikler kesiliyor, bazen bir saniye kesilip, internetin falan içine ettikten sonra geliyor, bunun amacı nedir, arıza mıdır, insanları ödüllendirme midir? Ha bu elektrikler yüzünden buzdolabının motoru gitti, bir defa değiştirdik, bakalım sıra hangi cihazda?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte Faşizm Böyle Gelir!

Faşizm Gelir; Seni de Alır, Ananı da ...

 

.

.

.

Gazânız mübarek olsun!

 

 

Bir zamanlar bazı iş adamlarının malları, mülkleri gasp edilirken alkış tutan, yürü seni kim tutar diyerek ellerini ovuşturarak o mallardan kendisine düşecek payı bekleyen medya organları aklıma geldi. Şimdi aynı linç kendilerine oluyor ama derdini anlatacak, arka çıkacak kimse bulamıyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Belki konu dışı ama beni çok ilgilendiriyor, bizim burada elektrik kesintisi yine sıradan oldu, abartısız her gün elektrikler kesiliyor, bazen bir saniye kesilip, internetin falan içine ettikten sonra geliyor, bunun amacı nedir, arıza mıdır, insanları ödüllendirme midir? Ha bu elektrikler yüzünden buzdolabının motoru gitti, bir defa değiştirdik, bakalım sıra hangi cihazda?

Güneşin varsa elektriğinde var demektir dostum.Küçük bir rakam ile enazından internet'i kurtarabilirsin :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani Sayın gugukcuk, bu kadar mükemmel bir belirleme yazısına verdiğiniz yanıtın illa bir tarafından itiraz edeyim tarzı olmasına anlam veremedim. Mükemmel bir yazı. Alıntıdır değildir orasını bilmem ama yazı özünde mükemmel. Sayın YaramazMélék bayağı iyi bir yaramazlık yapmış!

 

Faşizm deyince illa nasyonal sosyalizm anlaşılmaz. Baskıcı, özgürlük düşmanı, farklı düşünene tahammülü olmayan her yönetime faşist denir.

 

Neyse, artık fıkralık olan son ÖSYM skandalını duymayan var mı millet? Bu kez de TUS da 100 sorunun 75 i eski sınav sorusuymuş! Ve açıklama:

 

"Sınavda şifre yoktu!" Yani yine "sehven" olmuş!

 

Yani, herhalde şifreye mifreye gerek yok! Yandaş dersanelerde kulaktan kulağa "eski sınav sorularına çalışın" söylentisi kulaktan kulağa yayıldıysa?

 

Daha doğrusu bunun yapıldığından daha kesin ne olabilir?

 

Niye 75 soru? Ayyuka çıkıp hepsi ful çekmesin diye!

 

Ya biz ne konuşuyoruz hâla ya! Bizimkisi de iş olsun yani! Semer vurulmuş, nal çakılmış, yük yüklenmiş, biz "aaa kulakları ne kadar uzun" diyoruz ya!

 

Laf bitti, biz daha nesine konuşuyoruz Meshedi'nin papağanı gibi ya? Sayın politika haklı, çok iyi örneklemiş...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bazı iş adamları

Ben Cem Uzan'ın sahtekar bir dolandırıcı olduğuna asla inanmadım. Neden, çünkü Türkiye'ye tamamen Türk iş gücü ve sermayesi ile armağan ettiği dünyanın onbeşinci, Türkiye'nin en yüksek beton setine sahip Berke barajının üstüne bir baraj daha yapılmadı. Para çarpacak olan bu barajın parasını yurt dışına transfer eder, o barajı yapmazdı.

 

Sen tut tam ulusalcılığın imha edilmesi planları yapıldığı sırada ulusalcı bir parti kur. İpini tabii çekerler. Ben olayın bu olduğuna inanıyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fasistlerin fasizimden yakinmalari kadar komik bir durum olamaz. 12 Eylül'ü alkislayanlar, Faili mechuller yalan diyenler, derin devleti savunanlar, yillarca etnik kökenlilerini inkar edenler, hic sayanlar, irkci söylemleri savunanlar,..... yillarca uygulanan baski, inkar, fasizan tutumlu devlet devam edemedigi icin simdi masumu oynuyorlar, fasizmin nasil kötü oldugunu anlatiyorlar. Demekki sadece kendi fasizimlerini iyi görüyorlar.

 

Halk sizi iyi taniyor artik. Önce kendiniz fasizimden uzak durun, insan haklarina, hukuka ve adalete saygili olun sonra beraberce fasizme karsi mücadele edelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Cem Uzan'ın sahtekar bir dolandırıcı olduğuna asla inanmadım.

 

Demirefe den hiç beklemediğim bir cevap, Genç Parti ye oy verip de şimdi AKP li olanları tanıdım, oy verirken kim olduğunu bilmiyorlar mıydı, medya karalayınca mı kötü oldu? Resmen siyasi bir linçti, üç-dört ay gibi kısa bir sürede %8 lere varan bir oy oranını tabi ki hazmedemezlerdi. Motorolo ya da rest çekmişti oradan da birilerinin kuyruk acısı vardı.

Bu cevabı kimseden beklemiyordum çünkü Uzanların bankalarından faiz alıp köşeyi dönenler bile adamı yerden yere vuruyor. O bankalardan kimlerin kışkırtmasıyla vatandaş bir gecede paralarını boşalttı? Ama o kışkırtıcılar şimdi kendileri aynı durumdalar fakat yanlarına kimse yok.

Yaramaz Melek in yazısına gelirsek, gerçekten süper, kusursuz bir yazı, ellerine sağlık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne elektrik kesintisi sona ermistir ne de su kesintisi.Hicbirsey dört dörtlük yapilmiyor ülkede.Bakmayin,adamlar söyle calisiyor böyle calisiyor diyenlere.Etrafa bakin,gördügünüz cicekler yesillikler gözlerinizi asil görmeniz gereken yerlerden uzaklastirmak icindir.Yollar,cöpler,kaldirimlar vs vs degisen hicbirsey yoktur ülkede,cila disinda.Balik avlama yasagi basladi bir süre önce.Bakin denizlere balikci motorlari 24 saat nöbetlese ag atiyorlar,sahil güvenlige yapmis oldugum ihbara gelen cevap onlarin kiyi balikciligi oldugu ve yil boyunca avlanabilecekleri oldu.Bulundugum yer bir kiyi kasabasi.Ihbarin üzerinden asagi yukari bir hafta kadar gecti.Bekledim ki belki merak ederlerde hani gidip bir görelim nedir diye gelir sahil güvenlik,fakat heyhat ne gelen var ne de ilgilenen.Biz ithal baliga daha cok ihtiyac duyacagiz bu gidisle.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

En çok sevdiğim bölüm şurası oldu: Çocuk sesleri egzoz bağırtılarında yitip giderken, askerlerin korunmaya muhtaç gözlerle seyreder âlemi…

İçin daralır; konuşamazsın, suskunluğun gelir vurur seni gecenin bir yarısı, vakit geç olur;

artık bağırsan da duyuramazsın, gideceğin yerdedir diğerleri…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne elektrik kesintisi sona ermistir ne de su kesintisi.Hicbirsey dört dörtlük yapilmiyor ülkede.Bakmayin,adamlar söyle calisiyor böyle calisiyor diyenlere.Etrafa bakin,gördügünüz cicekler yesillikler gözlerinizi asil görmeniz gereken yerlerden uzaklastirmak icindir.Yollar,cöpler,kaldirimlar vs vs degisen hicbirsey yoktur ülkede,cila disinda.Balik avlama yasagi basladi bir süre önce.Bakin denizlere balikci motorlari 24 saat nöbetlese ag atiyorlar,sahil güvenlige yapmis oldugum ihbara gelen cevap onlarin kiyi balikciligi oldugu ve yil boyunca avlanabilecekleri oldu.Bulundugum yer bir kiyi kasabasi.Ihbarin üzerinden asagi yukari bir hafta kadar gecti.Bekledim ki belki merak ederlerde hani gidip bir görelim nedir diye gelir sahil güvenlik,fakat heyhat ne gelen var ne de ilgilenen.Biz ithal baliga daha cok ihtiyac duyacagiz bu gidisle.

 

 

saygilarla

 

Üzülme politika bunlar o kadar sıradanlaştı ki

Dün,Atom enerji kurumunu aradım.Marmara bölgesinde radyasyon ölçümlerinde son iki ay içinde değişim var mı diye soracaktım.Kurum vardı,tlf numaraları vardı ama cevap veren yoktu.???

Tarım il müdürlüğünü aradım ve cevizlerin toplanma yani hasat zamanını sordum.Ekim-kasım ortaları diye cevap verdi müdür yardımcısı

Doğru söylüyordu.Yıllardır ekim ayı sonunda cevizleri topluyordum.

Ancak bu sene büyük bir ihtimal ile temmuzun başında toplayacağım.

Diğer ceviz agaçlarına da baktım evet bu sene ceviz temmuzda toplanacak.

Peki genetik olarak bu kadar hızlı olmalarının sebebi nedir diye sorduğumda aynı yetkili şöyle bir cevap verdi

-Konu ile ilgili bir araştırmamız şu an bulunmamaktadır.Siz cevre sağlığını bir arayın demez mi

Bu sene hibrit salatalık tohumu bile 3 gün içinde toprağın üzerinde yaprak verdi.

Bu imkansız.Ama gerçek.

Birşeyler oluyor sevgili dostum ama bizi kimse dinlemiyor

Belki de toprağımıza nur yağıyordur kimbilir?

Sevgilerimle,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Üzülme politika bunlar o kadar sıradanlaştı ki

.

.

.

Sevgilerimle,

Kimse zaten ne oldugundan bihaber ve de umursamiyor bile,hibrit tohumlar artik her alanda mevcut.Bulgur ve Kömürle mutlu olan bir yigin insani ele gecirmek onlarin iradelerine hakim olmak zor bir meslek degildir.Hitler'in etrafinda bir avuc sosyalist ve komünist disinda tüm Alman Halki vardi.Yani Hitler'in katliamlarina Alman halki ortaklik etmistir.Bizde ise artan bir oy orani ile ayni iktidar isbasina getirilmistir.Demek ki halklar diktatörlere deger vermektedir.

 

Bakin Hitler demokrasi ile iktidara geldi.Ülkedeki issizlik sorununu cözecegini vaad ederek iktidar olan Hitler,gözünü Yahudilere cevirdi.Cünkü Hitler'in iktidar olmasindaki amac issizlige cözüm bulmak degildi.Hitler'in etrafinda bulunanlar kasabindan escinseline varan kadar siradan insanlardi.Hitler'in kuyruguna yapisarak biryerlere gelebildiler.Ülkemizdeki gelismeleri inceledigimiz zaman Hitler dönemi sartlarina benzer sartlar oldugunu görürüz.Aradaki tek fark;Hitler'in Yahudileri Türkiye'de Atatürkcü ve Laik kesimdir.Sartlari derinlemesine inceledigimizde,isgal günlerini animsatan olaylarin icinde buluruz kendimizi.Isgal güclerine karsi direnen vatanseverler,Osmanli'nin son Ingiliz muhibinin isbirligi ile Malta adasina sürgün edilerek isgal güclerine karsi eylem yapmalari önlendi.Bugünkü olaylara baktigimizda;Isgal güclerinin yerini alan birtakim cemaatler ve onlarin savcilari,yargiclarini ve de onlarla isbirligi icnde olan bir iktidar görüyoruz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

faşizmin kelime anlamını mı bilmiyorsunuz yoksa; faşizmin yaşandığı yıllarda yaşamadığınız danmı bu naranız anlamadım ama biraz geniş düşünün ve lütfen mantıklı.... tek bir şeye odaklanmayın.farklı görüşlerde farklı düşüncelerde olabilirsiniz farklı kişileri de destekliyor olabilirsiniz ama lütfen o yönde odaklanıp savunduğunuz kişilerin karşıtı olan insanların farklı düşüncelerini bu şekilde insafsızca yargılamayın ve saptırmayın..elinizi vicdanınıza aklınızı da baş kısmınıza toplayarak düşünün lütfen!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne oldu,yoksa sizin sözlügünüzde Fasizmin tarifi baska mi yaziyor.

 

Kendisine karsi olanlari tutuklatan,senaryolar üreterek özel toplama kamplari kurduran,muhalif gazetecileri tutuklatan bir iktidar fasist bir iktidardir.Reichstag'i yakarak,Yahudiler yakti diyerek Yahudi toplamaya baslayanlarla,cemaat üretimi senaryolarla serefli ve masum insanlari toplayip iceri atanlarda benim nazarimda fasisttir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne oldu,yoksa sizin sözlügünüzde Fasizmin tarifi baska mi yaziyor.

 

Kendisine karsi olanlari tutuklatan,senaryolar üreterek özel toplama kamplari kurduran,muhalif gazetecileri tutuklatan bir iktidar fasist bir iktidardir.Reichstag'i yakarak,Yahudiler yakti diyerek Yahudi toplamaya baslayanlarla,cemaat üretimi senaryolarla serefli ve masum insanlari toplayip iceri atanlarda benim nazarimda fasisttir.

 

 

saygilarla

 

yok bizim sözlükte farklı yazmıyor.yazsa da bi kelimenin anlamı tektir.benim senin algınla değişmez.yalnız hani kendisine karşı gelenleri tutuklattırdı diyosunya peki o karşı gelenler karşı çıktıkları işi becerseler kimler tutuklanıp ipe götürülecekti acaba.faşizmin kelime anlamını göreceleştiremezsiniz ama bu görecelidir.bana ve bi çok hatta çoğunlukta olan insanlara görede sizin kastetmiş olduğunuz masumları tutuklattıran kişi masum...ve çoğunluğun masum bulduğu bu kişi değilde azınlığın masum diye adlandıdığı kişiler tutuklu şu anda.hııı cemaat üretimi senaryolarmı ağırınıza gitti cemaat insanlarını sevenler değilsinizki neden rahatsız etti bu sizi bırakında bizi rahatsız etsin o bahane...o şerefli ve masum insanlar ordada kötü bir amaçları yoktu madem neden sende orada değilsin...bunu hiç düşündünmü dur zorlanma ben hatırlatıyım sana çok eskiye gitmene gerek yok şöyle bi 20 yıl öncesine git yeterli....evinde otururken herşeyden bi haber insanlarımı aldırıyorlar bu adamlar içeri.sen bunu düşündün bunu yaptın bu kitap ne geziyo die.yoksa farklı bşilermi yapmaya çalıştılar acaba...sen biraz geçmişe gidersen mantığı anlarsın...oturup şükredeceğin yerde ....içerdekiler dışardakileri attırsalar daha iyi olacakmış gibi geliyor dimi..neden biliyormusun gerçekler herzaman acı hayaller herzaman güzeldir..hayalller gerçeklerşince anlar insanlar acıyı yanlışı ama geç olur o ayrı.......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne oldu,yoksa sizin sözlügünüzde Fasizmin tarifi baska mi yaziyor.

 

 

Faili mechulleri inkar eden, 12 eylül fasist cuntasini savunan, etnik kökenlilerini hic sayan, etnik milliyetciligi normalmis gibi gösterip savunan,.... nasil Fasizme karsi olabilir anlasilir degil. Hic inandirici degilsiniz!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yok bizim sözlükte farklı yazmıyor.yazsa da bi kelimenin anlamı tektir.benim senin algınla değişmez.yalnız hani kendisine karşı gelenleri tutuklattırdı diyosunya peki o karşı gelenler karşı çıktıkları işi becerseler kimler tutuklanıp ipe götürülecekti acaba.faşizmin kelime anlamını göreceleştiremezsiniz ama bu görecelidir.

Eger amaclarina ulasmis olsalardi kimlerin iskence görecegini, öldürülecegini, hapislerde cürütülecegini, vatandasliktan cikartilacagini,.... tahmin etmek o kadar zor degil. 12 Eylül bunlarin neler yapacaginin bir belgesidir.

 

Bir yorumumda söylemistim fasizan düsüncelere sahip olanlarin Fasizimden yakinmalari kadar komik bir durum olamaz diye. Su an Fasizimdem dem vuranlar yillarca ülkemizde uygulanan fasist sistemi savundular, karsi gelenleri bölücü, vatanhaini ilan ettiler.

 

Kendilerine dokunulunca fasizmi kesf ettiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

insanoğluna iyilik yaramaz zaten..meyve veren ağaç taşlanır.meyvesiz ağaçda pohpohlanır...bi kavağı ne kadar pohpohlarsan pohpohla meyve vermez..ama nerdeee bunu anlayacak anlak..ve insanlar asla ama asla ellerindekinin değerini kaybetmeden anlayamazlar..inşallah sırf onların bşileri anlaması için kaybolmaz bu değer.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hadi canim sen de...50 defa yalan oldugu ortaya cikti,belgeler cürütüldü her cürütülen belgenin ardindan yeni bir belge üretildi sanirim 1923'e kadar belge toplanacak ta ki Kemalist Cumhuriyet ortadan kaldirilana kadar ondan sonra da davalar zaman asimina ugrayip düser.

 

Benim en komigime giden sey,müslüman gecinip her türlü melaneti yapmak ve insanlari karalayip kirli amaclarina ulasmak icin 90 yildir bikmadan usanmadan Osmanli'nin intikamini Laiklerden almak icin firsat kollayanlarin durumudur.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yeniden ve yeniden Faşizmin ne olduğunu tartışır isek,onca cabalarımız,yazılarımız yorumlarımız degerliliğini kaybetmez mi? Kavgamın çiçeği arkadaşımız çok hızlı bir şekilde olaya müdahil oldu.Yazdıklarında yanlışa pek raslamadım ama yanlışı hiz yapmasından kaynaklandı galiba. :)

Bu arada Sevgili politikanın duruma çok uygun olan Hitler benzetimine kesinlikle katıldığımı ifade etmek isterim.

Yapılanlar ile tahayyül edilenlerin arasındaki naiflik insanların kafalarını karıştırmaya devam edecek.Taa ki tahayyüller açığa çıkıncaya kadar.

Önemli olan hiddetimizi birbirimize çıkarmadan olaylara yönlendirmemizdir.

AKP hükümeti,üçüncü döneminde açık bir fark ile %85 oy oranında %50 ye yakın oylar ile yeniden seçilmiştir.Genelleştirir isek bu %59 orana çıkar ki bu oran yeterinden de öte ciddidir.

Aslında sevinmeliyiz.Halkımız yapılan birşeyleri unutmuyor ve seçimini belirlemede bunları da hatırlayarak yapıyor.

1 mayıs bahar bayramı idi işçi bayramı oldu.

Taksimde 1 mayıs kutlandı.

Balans ayarlarının,darbeci mantığın geleceği yok edildi.

İlk defa asgari ücretin alım gücü sürekli yükseltildi.(merak edenler araştırsınlar ben yaptım hakikaten yukarı çıkışta )

Ticaret kanunu ve borçlar kanunu tepeden tırnağa uluslararası standartlara ulaştırıldı.(çok ciddi bir çalışmadır)

Nazım hikmet'e itibar iadesi yapıldı.

Zorunlu eğitim 8 yıla çıkarıldı.Liseler 4 yıla çıkarıldı.

Kitap sorunu kökünden halledildi.Tüm kitaplar ücretsizleştirildi.

Kürt kimliği tanındı,yetmedi trt şeş ile milli bir özellik katıldı.

Mernis projesi hayata geçirildi,sosyal güvenlik tek çatıda toplandı.

Sosyal güvenlik kanunu yeniden yazıldı.

İşsizlik sigortası hayata geçirildi.

Enflasyon adı altında halkın soyulması durduruldu ve tek haneli oranlara kadar indirildi.

Medeni kanun eklenen mal varlığı paylaşımı kanunlaştı.Eşler'in hakları korundu.

Bunları 2002 yılından bu zamana kadar yapan AKP'nin oylarını azaltabileceğini tahayyül edeceklerin aklından şüphe ederim.

Bunlar CHP'nin görevleri idi.Bunca iktidarlarında halkı bunlarla kandırdılar.Tıpkı gözlerine gözlük takılmış ve önüne havuç asılmış malum şey gibi gördüler halkı.

Onun içindir ki bu kadar yoğun oy depresyonuna uğradılar.

Bu ülkede Amerikan uşagı demenin bile yıllarca hapis cezası vardı.Eskiler bilir.

Elbette Bal tutan parmak yalar.Olağanüstü bölge valisi Hayri KOzakçıoğlu'nun kızına dillere destan çırağanda düğün yapmasının sermayesini sayın S.demirel örtülü ödenekten tahsis etmemiş miydi?Verdiyesem verdim bile demişti.

Böyle binlerce şey vardır siyasi tarihimizde.

CHP,muhalefetin aslında iktidarı taahhütlerini yaptırmada en mükemmel bir oy toplama aracı olduğundan bile habersiz.Doğrular ile uğraşacak isen daha güzellerini seçim taahhüdüne koymak ve halkı bunları kesinlikle hayata geçireceğine inandırmak zorundasın.

AKP elbette hata yapacaktır.Bence en önemli olan şey,tahayyüllerini engellemektir.

Saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Isgal güclerine karsi direnen vatanseverler,Osmanli'nin son Ingiliz muhibinin isbirligi ile Malta adasina sürgün edilerek isgal güclerine karsi eylem yapmalari önlendi.

 

Ama yine de başarılı olamadılar, demek ki daha hiç bir şey bitmiş değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.