Φ Mehdî Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2011 Kimden : Mehdi dabbetül-arz 19 Kime : Grup: Mehdî Haber Ajansı Tarih : 11.6.2011 14:11 (GMT +2:00) Konu : Ezan,Arabistanda arapça,Türkistanda türkçe okunmalıdır? FARUK EL FURKAN,PİR GERÇEK VELİ, ALEVİBEKTAŞŞİİ FAKİH,MEHDİ KIZILBAŞBUĞTÜRK DİYOR Kİ: Hazret-i Türkistan Koja Ahmet YESEVİ diyor ki; Sevmiyorlar bilginler sizin türkçe dilini? .. Bilenlerden işitsen açar gönül ilini... Ayet,hadis anlamı türkçe olsa duyarlar? .. Anlamına erenler başı eğip uyarlar... Miskin Koja Ahmet yedi Atana rahmet? .. Fars dilini bilir de,sevip söyler türkçeyi... PİRGERÇEKVELİDÖRTLÜKLERİ: Ezan susmaz ama anlaşılmaz? Bayrak inmez ama dalgalanmaz? Vatan bölünmez ama sevilmez? Şehitler ölmez ama UNUTULUR? & Gel bu dünyayı terkedelim? Kalenderce bir tekbir söyleyelim? Yerde ve gökte tekbir:Allahu ekber? Arzda ve Arşda tekbir:Allahu ekber? & ezan:arabistanda arapça okunmalıdır? ezan:türkistanda türkçe okunmalıdır? ezan:farisistanda farsça okunmalıdır? ezan:kürdistanda kürtçe okunmalıdır? & çok yakında türkçe ezan fitnesi kopacaktır? fitne camiden çıktı camiye geri dönecektir? aleviler cami yaptıracak ezanı türkçe okutturacaktır? sünniler alevilerin camisine saldıracak... Faruk el Furkan: ...bakın bir türkçe ezan tartışmasıdır gidiyor? bu arapça ezanın kaldırılmasında destek verenlerden biride mecliste chp değilmi? ben şunu anlıyamıyorum nusret demiral demişti:efendim arapça ezan yasağı kaldırıldı o zaman herkes arapça okumaya başladı...ve ne hikmetki atatürkçü sünni köyler bile ve hem alevi hem sünni melez köyler bile arapça okumaya başladılar...yahu hepinizmi? bakın bu fitneye gidebilir daha sonra ne diyim 12 hazirandan sonra birçok b planlarına c planlarına ve d palnlarına gidilebilir...örneğin bendeniz naçizane doğu(don) perinçek(kişot) bağımsız adaylığı kazanamazssa hemen 13 haziranda silivriye gideceğim ve perinçekle b planına geçeceğiz...o zaman şu olabilir...bir bismil köyü var perinçekçi o köyün camiside var...ve sivil itaatsizlik ile ezanı türkçe okutturabiliriz...bu suç değildir...nusret demirale göre okunabilir...ve biz bunu yaptığımız zaman diğer atatürkçü sünni köylerde türkçe ezana geçebilir hani... :...haçan sen arapmisunki arapça okiyayisun kur'ani? ...temel bir gün arapça kur'an okuyordu? ...ordan geçmekte olan dursun'da temelin arapça kur'an okuduğunu görünce takılmadan edemedi: ...'ula temel haçan sen ne anlayisunde arapça kur'an okiyayisun.' dedi? ...temel'de başını kaldırıp şöyle dedi: ...haçan pen ne eteyum tursin anamten papamten poyle işittum poyle kördum.? ...dursun bu cevabı alınca temelin aklını başına getirmek için bir plan yaptı? ...ve alelacele bir kitapçıdan ingilizce kur'an kapıp geldi? ...baktı temel orda oturuyor? ...çaktırmadan karşısına geçip başladı ingilizce kur'an'ı okumaya? ...bir iki ayet derken temel işitip yanına geldi ve dursuna sordu: ... 'ula tursin haçan sen ne okiyayisun oyle pakayum' dedi? ...dursunda başını kaldırıp: ... 'haçan pen inciluzce kur'an okiyayirum' dedi? ...temel dayanamayıp sordu: ... 'haçan sen incilizmisunde inciluzce okiyayisun oyle.' dedi? ...dursun tamda düşündüğü sorunun sorulduğunu işitince: ... ' haçan sen arapmisunki arapça okiyayisunde,kelmiş pana puni sorayisun'? ...temel aldığı cevap karşısında bir şey söyleyemeyince şöyle dedi: ... 'haçan keşkem anam papam arap olsaidude pen o saman bu arapça kur'an'in ne tetuğuni anlasaidum'? ? ? Alevibektaşşii Fakih: **Ezan,arabistanda arapça,farisistanda farsca,türkistanda türkçe ve kürdistanda kürtçe okunmalıdır? .. Aksi taktirde,bu lisan-ı arap milliyetçiliği olacaktır vesselam? ** Pir Gerçek Veli: Ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm Türk'e İslâm'a büründüm Bektâşi diye göründüm Pir Gerçek Veli: Yavuzun memleketine bak... Yezitin düzenine bak... Şeytanın medeniyetine bak... Yüzüne tüküreyim bu dünyanın... & minarey-i muaviyeler yıkılsın? mescid-i münafıklar yerle bir olsun? imamat-ı ümeyye helak olsun? cemaat-i meluneye lanet üstüne lanet olsun? PGV'NİN::DDD'LERİ: CHP tek parti iktidarıydı? Yeter söz milletindir dediler? Diyanet tek Sünni iktidarıydı? Yeter söz Alevilerindir demediler? @@@@ Ey diyanet-i muaviye? Yeter söz alevilerindir? Kuran ve Ehlibeytindir? İslam ve TASAVVUFUNDUR? hz.Ali diyor ki: **bin kere mazlum olsanda bir kere zalim olma? mazlumların hesap soracakları gün,zalimlerin zulmünden daha çetin olacaktır? ** PİR GERÇEK VELİ: Mazlum halkımız ve milletimiz için selam? İlmi Rahmetül-Aleyküm Ehlibeytimizden vesselam? Mazlum ümmetimiz ve insanlığımız için selam? İlmi Rahmetül-Aleyküm Ehlibeytimizden vesselam? PGV'NİN DDD'LERİ:: İSTİKBALDE EN GÜR SEDA İSLAMIN SEDASI OLACAKTIR ELBET AMA HANGİ İSLAMIN DERSENİZ KURAN VE EHLİBEYT İSLAMININ Faruk el Furkan: ARAF 155,MEAL-İ KERİM: **İÇİMİZDEKİ BEYİNSİZLERİN İŞLEDİKLERİ YÜZÜNDEN BİZİ HELAK EDER MİSİN ALLAHIM? ? ? ** Mehdi Kızılbaşbuğtürk: ((hadiste haber verilmiştir.bir zaman gelecek,emirler zalim,vezirler fasık,hakimler hain,alimler cahil olur.sakın o dönemde onların yanında olmayın ne hazinelerinin başında,ne rehberlik nede o düzenin bekçisi polisi olun diye haber vermiş muhbiri sadık)) ((ve ben fazla uzatmadan içerdekilere yol gösteriyorum.@llah münkire münafığı münafığa mümini galip getirir.pirsultan derki:kafir müslüman yenmez ezelden basılı geldi.müslüman burda münafık olabilir.çünki o en azından namaz kılar.tevbe,5:o müşrükleri bulduğunuz yerde öldürünüz.ama namaz kılarlarsa bırakınız.ve burda namaz korugan görevi görüyor.kemal sunalın o filimini harlayınız.o tekbir getirince düşmanları ilişemiyor.güya namaz kılar gibi yapıyor ve kurtuluyor.o şabandı.recepte olabilirdi.)) ((namaz müminin miracıdır der ümmibebi.ama bu seccadesi,mescidi ve kabesi dememiş miracı demiş.maun suresinde gösterişçi olanlar kınanmış veyl okunmuştur.bu durumda namaz mümin için ahseni takvim asansörü iken münafık için esfeli safilin asansörü görevi gösteriyor.ve ama bendeniz daha değişik bir teklifte bulunacağım.)) ((ey silivri tutukluları ben sizlere günde beş vakit namaz kılmanınızı öneririm.ama bu namazın bir farklılığı vardır.kıyam rüku secde ile tüm günahlarınızdan,hatalarınızdan,kusurlarınızdan arınarak devrime gideceksiniz.beş vakit namazlarınızın ilk vakit sabah korku namazı kılacaksınız.ikinci vakit öğlen umut namazı kılacaksınız.üçüncü vakit ikindide şükür namazı kılacaksınız.dördüncü vakit akşam devrim namazı kılacaksınız.beşinci vakit yatsıda zafer namazı kılacaksınız.bunu tamtamına kırk gün yapacaksınız.ama mümkün mertebe mümin-i mazlumca,peygamberce,evliyaca,hızırca,ilyasca kılacaksınız.)) ((sizler benim bu dediklerimi yaparsanız göreceksinizki sizlere zulmeden ebussudlar,ibnikemaller,hızırpaşalar tuzun suda eridiği gibi eriyecek ve sizlerde hayretten hayrete hicret ederek olup bitenleri izleyeceksiniz.ve sonra ne olacağını bizlere bırakınızki,biz o zaman işimizi biliriz.)) ((şeytanın yargıçlarını,hakimlerini,savcılarını,avukatlarını,polislerini,zabıtalarını,tarihçilerini,şairlerini ve yazarlarını bakın bizler o zaman ne yapacağız.nasıl alaya alacağız.onlar için hazırlanmış olan mega tımarhanelere ve hapisanelere tıkayacağız.çünki bunlar bir bir ayet ve hadisle haber verilmiştir muhbiri sadık tarafından.)) Atatürk konya akşehire gider ve sokaklarda dolaşırken çoluk çocuğa pek rastlamaz ve dayanamayıp sorar ordakilere; çocuklar nerdeler hiç çocuk göremiyorum ben! cevap:Paşam çocuklar camide Kur'an öğreniyorlar.Paşa:Ya öyle mi! bir gidip ziyaret edelim öyleyse.Ve çocuklara Kur'an'ın öğretildiği caminin bulunduğu yere gelirler.Bakarlar ki,çocukların Kur'an ezberledikleri yer karanlık! Paşa:Burası ne böyle neden karanlık hoca.Hoca: Paşam çocuklara yararlı oluyor Kur'an'ı daha çabuk ezberliyorlar.Paşa:Hoca sende biliyorsun bende biliyorum ki,bu akşehirin yüzde 99'u türk ve arapça Kur'an ezberlemek ortam meselesi ve şayet biz buna ihtiyaç duyacak olursak göndeririz el ezher'e orda ortamında öğrenir ve gelirler.Sen bunca vatan evladını niye meşgul ediyorsun,bırak çocuklar sokaklarda oynasınlar! Ve bir sessizlik kaplar ortalığı,hakla batıl birbirinden ayrılır,başlarda üşüşen şeytanlar dağılıverir.Ve öyle olur çocuklar serbest bırakılır iş tamam olur.Gerçeğe Hu! 21.yüzyılın Alevi ozanı, PirGerçekVeliDörtlükleri:: İslam ve Şeriat gelecek cehalet bitecek? Kur'an ve Ehlibeyt ile adil düzen gelecek? İslam ve Tasavvuf gelecek zulüm bitecek? Mehdi ve Aleviler ile adil düzen gelecek? ' – Ayhan Aytaç(psikempatikanalist?)) ALEVİBEKTAŞŞİİ FAKİH: **HER ASIRDA ŞEYTANIN TARİHÇİLERİNE HUKUKÇULARINA ŞAİRLERİNE YAZARLARINA LANET OLSUN LANET EDENLERDE ONLARI LANETLESİNLER HERGÜN HERDEM HERGÜNDEM** SAVAŞ,KISAS A KISAS VE BARIŞ DİNİDİR İSLAMİYET? TÜM DÜNYA'DA,ORTADOĞU'DA,ANADOLU'DA VE İSTANBUL'DA DAVA,DÜŞMAN,SAVAŞ BÜYÜK? ZAFERİMİZDE BÜYÜK OLACAKTIR? MEHDİ ATATÜRK HUMEYNİ STRATEJİSİ KAZANACAKTIR VESSELAM Parolamız ve Pusulamız: ...TEK YOL DEVRİM. İkinci Asr-ı Saadet Devri Geliyor? İkinci Kemalist Halk Devrimi Geliyor? Ne Darbe Ne Demokrasi Ne Laiklik Ne Hukuk Ne Seçim Ne Geçim Tek Yol Devrim... Tek Yol Devrim... Tek Yol Devrim... Devrimci Durum Yok Faşist Tırmanış Var Ya İzzet Ya Zillet Ya Devrim Ya Faşizm Ya İstiklal Ya Ölüm Hain-i lainlere Ölüm... Hain-i lainlere Ölüm... Hain-i lainlere Ölüm... İMZA: ((****)) İKİNCİ KEMALİST HALK DEVRİMİ DEVRİM STRATEJİSİ KEMALİST DEVRİM MUHAFIZLARI ALAYI ((****)) Mehdi’nin *CİNLER* hakkında ki EN SON GÖRÜŞÜ… ‘Biz öyle anladık ki; bu cin taifesi geçmişte atalarının Cin suresindede bahsedildiği gibi Resul-u RAHMAN -SALLALLAHU ALEYHİ VE ALİHİ VE SELLEM-İN Kur’an okumasına şahit olması ve bu okumanın daha öncede Musa -aleyhisselam-ın kitabından sonra okudukları en güzel kitap olduğudunu söylemeleri haber verilmiştir…Ve dikkat ettik ki; bu cin taifesi Kur’an’ı arapça metninden okuyorlar…Yani bu cahil cin müslümanlarıda diğerleri gibi ve kendi görüşlerini onlara dayatması ile gerçek olmayan batıl görüşü benimsemişlerdir…Ve bu batıl içtihadları kendi soylarından olan ve yine kendilerininde deyimi ile içlerindeki beyinsiz Şeytan-ı lainden kaynaklanmaktadır…Çünki bir ayette bu cinler şöyle derler; ‘Kur’an bize geldikten sonra şeytan bizi o Kur’an’dan uzaklaştırdı…’ ve bakınız bu saptırma Kur’an’ı onların anlamadıkları dilde okumaları yüzünden olsa gerek ki; okumaları kendilerine bir fayda getirmemiştir…Oysa ki; bir başka ayette Allahu teâlâ ‘Şeytan’a karşı Kur’an ile cihat ediniz…’buyurmuştur…Ve sanki bunlar bu silahı şeytana doğrultacakları yerde kendi kendilerine doğrultmuş ve ateş de etmişlerdir…Ahir zaman hadislerinden birinde şöyle haber verildi; ‘Bir topluluk gelecek ki; onlar Kur’an’ı okuyacaklar fakat gırtlaklarından aşağı inmeyecektir…’ bunun anlamı anlamadıkları metni okuyarak akıl ve imandan hiç nasipleri olmadığından kalblerine nüfuz etmiyeceğine işerettir…Ve bu cin taifesinden olanlar diyor ki; biz arapça okuyoruz anlamasakda ruhumuz teskin oluyor…Bu onların atalarının arapça metne tanık olduklarındandır…Ve fakat yinede şeytanın aldatmasından ibarettir…Şeytan onları saptırır ve yaptıklarını süslü ve güzel gösterir…Ve onlarda doğru birşey yaptıklarını savunurlar…İmam-ı Rabbani der ki; ‘Şeytan kuvvetli bir düşmandır…Onun aldatmasından kurtulmak çok zordur…Ancak Allah’ın koruduğu ve seçitiği kişiler kurtulabilirler…’ Ve yine bu cin taifesinin büyük çoğunluğu ezan-ı muhammedinde arapça okunmasından yana olurlar…Ve sanki anlaşılan ilahi metinler bunları rahatsız etmekte helak olmaktadırlar…Tıpkı yarasanın ışıktan kaçması veya bakamaması gibidirler…Amr bin As bir gün Resul’e geldi ve dedi ki; ben namaz kılarken şeytan bana musallat oluyor ve beni namazımdan alıkoyuyor…Ve ben Kur’an okurkende anlamını düşünmekten alıkoyuyor? ? ? (buraya dikkat) tekrar ediyoruz ‘anlamını düşünmekten alıkoyuyor’ diyor…Ne yapmalıyım ya Resulallah? .. diyor; Resul-ü RAHMAN (S.A.A.) ONA bu şeytanın adının HAYZEB adında bir şeytan olduğunu ve kişiyi namazdan ve kur’andan ve manasını düşünmekten alıkoyuyor…Sen bu HAYZEB’TEN ALLAH’A SIĞIN diyor…Ve amr bin as bunu yapıyor o melun HAYZEBDEN kurtuluyor…İşte sizinde anladığınız üzere bu HAYZEB denen şeytandan bugün ki; cinler Allah’a sığınmak şöyle dursun sanki Allah Hayzebi musallat etti diye şükredecekler…Çünki Kur’an’ın anlaşılmaması onların umurunda değil bir kere…İşte meramımız şimdilik buydu…Biz yinede sünnete uyalım hakikate uyalım hikmete uyalım ve bizleri Kur’anı okumaktan ve okuyupta anlamaktan alıkoymaya çalışan o HAYZEB DENEN MELUNDAN VE ONUN SAPTIRDIĞI CİN TAİFESİNDEN ALLAH’A SIĞINALIM…GERÇEĞE HÛ MÜ’MİNE YA ALİ YA MEHDİ SAHİB-İ ZAMAN…MEHDİ BÖYLE SÖYLEDİ… sonnot:**lisan-ı arap milliyetçiliği hayzep şeytanlığıdır vesselam? ? ? ** sonnot:**lisan-ı arap milliyetçiliği hayzep şeytanlığıdır vesselam? ? ? ** sonnot:**lisan-ı arap milliyetçiliği hayzep şeytanlığıdır vesselam? ? ? ** sonnot:**lisan-ı arap milliyetçiliği hayzep şeytanlığıdır vesselam? ? ? ** NOT:**YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'Ü BU *ANADİLDE İBADET MESELESİ* İÇİN VERMİŞ OLDUĞU AMANSIZ MÜCADELESİNDEN DOLAYI KUTLUYORUZ? ? ? ** İMZA: FARUK EL FURKAN PİR GERÇEK VELİ ALEVİBEKTAŞŞİİ FAKİH MEHDİ KIZILBAŞBUĞTÜRK... ZİKR-İ HAKİKATİMİZDİR... ___________________________ BAKİ GERÇEKLER DEMİNE HÛ DOST ALLAH EYVALLAH... GERÇEĞE HÛ MÜ'MİNE YÂ ALİ YÂ MEHDİ SAHİB-İ ZAMAN... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2011 Araplarin tarih boyunca en büyük basarisi ezanin Arapca okunmasini saglayarak tüm Islam ülkelerinde ve de dünya genelinde Arapca'yi evrensellestirmeleri olmustur,bu anlamda Araplari kutlamak gerekir.Bu basarinin disinda Araplarin tek bir örnekle olsa bile hicbir basarilari yoktur olamaz. Ezan,Kur'an da olmayan bir cagridir.Ibadete cagri.Cagrinin illede Arapca olmasi diye bir sartta mevcut degildir.Bu sarti ileri sürenler,Arap milliyetciligine kul köle olan zihniyetlerdir.Keza,namazda Arapca okunmasi gibi.Allaha ibadetin Arapcasi Türkcesi olamaz.Allah madem ki herseye kadirdir o zaman nasil ki Arapca ibadeti anliyorsa Türkce veya Ingilizce ibadetide anlayabilir.Ibadet Arapca olmali diyenler hem Allaha ait olmayan bir sarti ileri sürmekteler hem de inananlari Arap milliyetciligi icin sartliyorlar. Efendim,Allahü Ekber ile Tanri Uludur ayni degilmis.Tanrinin ulu oldugunu haber veren müezzinle,Allahü Ekber diye okuyan müezzin ayni görevi yerine getirmektedir.Ikiside ibadete cagri yapmaktadir.Bunu yok efendim onunla o ayni degildir gibi birtakim gereksiz gerekcelerle tu kaka etmek ancak Arap milliyetciliginin saksakciligi olarak yorumlanabilir.Yani peygamber Türk olsaydi,ve birisine cik halki namaza cagir diye görevlendirseydi,o da cikip Türkce okusaydi ne olurdu.Bütün dünya müslümanlari ezani Türkcemi dinleyecektiler.Bunun akilla ve mantikla hicbir ilgisi yoktur.Efendim ezan evrenselmis,evrensel olan minarede ezanin okunmasidir okunma dili degil. saygilarla Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2011 Namazla işi olmayan ezanı duymaz..nasıl okunursa okunsun farketmez..namazı iş edinenlerin iş vereni Araplar..elbette Arapça olacak ezan..patron Arap.. Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2011 Kimden : Mehdi dabbetül-arz 19 Kime : Ben Fatma Tarih : 14.06.2011 15:04 (GMT +2:00) Konu : Yn: Yn: [halil-ibrahim-s..] Ezan,Arabistanda arapça,Türkistanda türkçe okunmalıdır? gündemmühendisi@[email protected]: ...bizimle ilgili empatik yazınızdan ötürü teşekkür? ...fakat sizlere bir örnek sunarım: ...bir kardeşime sormuştum,@llahuekber ne demektir diye? ...ve o kardeşim sünni olduğu halde **@llah birdir? ** dedi? ...ve bendeniz çok şaşırdım? ...ve ona dedimki kaç yaşındasın sen? ...dedi 32? ...diyelim ki,mantık öncesi 7 yaş geriya 25 yaş kalıyor? ...yani sen 25 yıldır @llahuekberi @llah birdir zannediyorsun öylemi? ...dedi evet? ...bakınız ne kadar ilginç bir örnektir ki: ...bu kardeşimiz 25 sene tekbir-i şerifin @llah en büyük? değilde @llah birdir biliyor? ...ben fatıma hanım bu çok düşündüreceğe benziyor sizleri? ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: Ben Fatma Alan: (grup üzerinden) Mehdi dabbetül-arz 19 Tarih: 11.06.2011 15:20:00 Konu: Yn: [halil-ibrahim-s..] Ezan,Arabistanda arapça,Türkistanda türkçe okunmalıdır? Oldukça uzun bir yazı ile soframıza hoşgeldiniz... Ezanın bilinen şekilde okunması gerektiğine inananlardanım... Bunun böyle okutulmasını Türkçeyi sevmemezlik olarak yahut arap dilinin yüceltilmesi olarak değilde, Peygamber efendimize bir hürmet sayarım... Ezanın kısacık manasını anlayabilmek için, illa bilinen dille değil, kalp gözünün açık olması ile alakalı olduğunu düşünüyorum... Kuran-ı Kerim'in bilinen rapça harflerinin dışında, Türkçe tefsir ve meali yapılmasına rağmen, kaç Türk bunu yazılarını sürekli okuyup, tefekkür ediyor...? Anlamak, dil farklılığından değil, manevi kulağın duymamasındandır... Gerçeğe ya hu.! BAKİ GERÇEKLER DEMİNE HÛ DOST ALLAH EYVALLAH... GERÇEĞE HÛ MÜ'MİNE YÂ ALİ YÂ MEHDİ SAHİB-İ ZAMAN... Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2011 Kimden : Mehdi dabbetül-arz 19 Kime : Grup: Mehdî Haber Ajansı Tarih : 14.6.2011 15:41 (GMT +2:00) Konu : Mehdi gelirse! ((abdurrahman dilipak ) ((euzu-bismillahil-hamd ) Sahi ne olacak, nasıl tanıyacağız Mehdi’yi.. Şia’nın Mehdi’si kayıp.. Çocukken kaybolmuştu. Aradan asırlar geçti ama 40 yaşlarında biri olarak zuhur edecek. “Ben Mehdi’yim” diyen herhangi birine inanacak değiliz herhalde.. İnanmak isteyenler için piyasada en azından bir düzine yalnız Türkiye’de var. Hani kayıp mehdiye DNA testi yapılacak değildir herhalde. İmam Muhammed Mehdi. İmam Hasan’ın oğlu. 869’da kayboldu.. Mehdi, İslâm inancına göre Deccal’in olduğu bir zamanda gelecek ve Deccal’e karşı savaşacak. Hz. İsa tekrar yeryüzüne inince onun yanında olup Deccal’i yenmesine yardım edecektir. Deccal, Hz. İsa’yla (Mesih) savaştığında daha fazla güç olanağı olmasına rağmen yenilecektir. Bir rivayete göre Mehdi’nin babası Hz. İsmail’in, Hz. Muhammed’in (sav) soyundan, annesi ise Hz. İshak’ın, (Hz. İsa’nın) soyundan olacaktır. Aynı zamanda 12. İmam, Mehdi’dir. Mehdi’nin bir de Deccal’i olması gerekiyor.. Bir de ardından Mesih gelecek.. Şiiler ve Sünniler iki ayrı Mehdi bekliyorlar.. Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanların bekledikleri Mesihler de farklı.. Hıristiyanlar bir Anti Krist bekliyorlar, Müslümanlar da Mesih’in karşısında bir Deccal.. Bunların gerçekliği konusunda 3 dinde de ciddi tartışmalar var.. Bir de nasıl gelecekleri sorunu var. Gökten mi inecek, yerden mi çıkacak, mağaradan mı çıkıp gelecek? Ya da ruh olarak birine hulul mü edecek. Hasan Mezarcı mesela Mesih’in kendi bedeninde hayat bulduğunu söylüyor.. Mehdi, Mesih, Deccal, her kimse onu nasıl tanıyacağız? Mucizelerinden mi? Onun geçmişini sorgulayarak emin ve hikmet sahibi bir zat olmasından mı? Vahiy gelmeyeceğine göre durum biraz karışık.. Dabbetül Arz ve Yecüc Mecüc zaten dünyanın daha önce karşılaştığı bir durum değil.. Kur’an-ı Kerim’de zikredilen kıyamet alametlerinden en açık anlaşılanı, sekine/tabut/sanduka. İçinde mukaddes emanetlerin; Hz. Musa’nın asası, 10 emrin yazılı olduğu levhalar, Hz. Davud’un kılıcı ve Hz. Süleyman’ın mührünü taşıyan vahiy sandığı.. Peki ABD, İngiltere bize Mehdi diye birini göndermeye kalkarsa ne olacak? Mehdi Şam’a gelirse Suriye polisi onu tutuklar. Suudi Arabistan’da da durum farklı olmaz.. Kudüs’te İsrail’le sorun yaşanır.. Irak’ta Arap Şiası onu İran’a vermez. İran da Mehdi’yi Kum’a ya da Tahran’a götürür, Araplara vermez.. İran Şiası Sünni geleneği doğrularsa Şiiler ne yapar ya da Sünniler, Şia’yı doğrulayan bir Mehdi’nin gerçekliğine inanır mı? Ya da Sünni bir Mehdi’ye Kum, Tahran, Necef uleması ne der? .. Ya aynı zamanda iki Mehdi çıkarsa, doğrusu hangisi nasıl karar vereceğiz.. Durup dururken niye bu konuya girdim? Bir; bugün seçim var. İç politika dışında bir konu yazmam gerekiyordu. İki; İran’da başlayan bir tartışma İslâm dünyasını kısa sürede etkisi altına alacaktır diye düşünüyorum, onun için. Ha! Bu arada Mehdi gelir gelmez. Onu bilmem. Yeni bir resul, yeni bir kitap gelmeyecek. Onu biliyorum. Ama yarın bana biri gelse, doğru, güzel, hikmet dolu şeyler söylerse, onu kabul edecek ve ona uyacağım. “Benim adım şu, ben şöyle şöyle biriyim” dese, abuk subuk şeyler söylerse onu da kabul etmeyeceğim.. O bakımdan rahatım. Öyle cifir hesaplarına filan de itibar etmiyorum.. Bu arada içimizden bazı cemaat yapılarını, bu işi kullanıp, Müslümanlar arasında fitne-fesat çıkartmak isteyenler, kavga çıkartmak isteyenler olduğunu da biliyorum.. Biz ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz. Kıyamet fitnesi konusunda da Müslüman kardeşlerimi uyarırım.. Mehdi-Mesih gelse de gelmese de, benim için ancak yaptığımızın karşılığı vardır. Hz. Ali zamanında Hz. Ali’nin kanına elini bulayanlar cehenneme, Firavun zamanında Mısır’da Hakk’ı tutup kaldıranlar cennete gidecektir.. İran meselesine gelince, Ahmedinejad ve arkadaşları zuhurun yakın olduğunu düşünüyorlar. Hüccetiye’de yeni bir dini oluşumun peşindeler, Tüm stratejileri de bunun üzerine kurulu. Kum, rehberlik, meclis, Devrim Muhafızları, Rafsanjani gibi isimler hep farklı şeyler söylüyorlar. Siyasi sonuçları da bu işin son derece ağır.. Eğer İran’da Mehdi tartışması sokağa taşarsa, korkarım birileri bunu fırsat bilerek Sünni dünyayı da bu çatışmanın içine çekmek için kolları sıvayacaktır. İşte buna dikkat edelim.. Selam ve dua ile.. 21.yüzyılın Alevi ozanı, PirGerçekVeliDörtlükleri:: İslam ve Şeriat gelecek cehalet bitecek? Kur'an ve Ehlibeyt ile adil düzen gelecek? İslam ve Tasavvuf gelecek zulüm bitecek? Mehdi ve Aleviler ile adil düzen gelecek? ' – Ayhan Aytaç(psikempatikanalist?)) Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2011 Kimden : Mehdi dabbetül-arz 19 Kime : Grup: Halil İbrahim Sofrası Tarih : 14.6.2011 ezana dair ibrahim suresi: 4- Biz hiçbir elçiyi, kendi kavminin dilinden başkasıyla göndermedik ki, onlara apaçık anlatsın. Böylece Allah, dilediğini şaşırtıp saptırır, dilediğini hidayete erdirir. O, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. rum suresi: 22- Göklerin ve yerin yaratılması ile dillerinizin ve renklerinizin ayrı olması, O'nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, alimler için gerçekten ayetler vardır. ...ve rabbül-alemin diyor ki: DÜŞÜN MÜYOR MUSUNUZ HİÇ? ? ? Gönderen: abdullah___ Alan: (grup üzerinden) Mehdi dabbetül-arz 19 Tarih: 14.06.2011 16:21:00 ezana dair ezanın farklı dillerde okunması mümkün müdür değil midir fıkıhçılar ve din insanları din kaynaklarına dayanrak açıklarlar. ancak kanaatimce ortak değerlerde aslolanı korumaktır. ezan bir namaz çağrısı değildir sadece. ve dil kurallarına göre de bir çok dilin farklı dillere çevrilmesi asıl anlamının tam yerini tutmamaktadır. canlılar nasıl orjinal sesleri ile konuşabiliyor ve anlaşabiliyorsa EZAN DA DİNİN SESLERİNDEN BİRİDİR diye düşünüyorum ve asıl sesin değişmesi mümkün değildir. Kimden : Mehdi dabbetül-arz 19 Kime : Metehan Önder Tarih : 17.06.2011 Yn: Yn...ezana dair ...vesvese,vesvese,vesvese yapıyorsunuz? ...sizin gibi hayzep şeytanlarından ben rahmana sığınırım? Gönderen: Metehan Önder Alan: (grup üzerinden) Mehdi dabbetül-arz 19 Tarih: 17.06.2011 Yn: Yn...ezana dair NAMAZ ehli için,bu tür konuşmalar hiçbir şey ifade etmez,EHLİ olmayanlarada hangi dil olursa olsun DUYMAZ.....duymayanlarada hiçbir DİL para etmez......saygılar... Kimden : Mehdi dabbetül-arz 19 Kime : osi26 Tarih : 17.06.2011 13:42 (GMT +2:00) ezana dair ...birde şöyle düşün? ...zaten şu anda 57 islam ülkesinde ezan arapça okunuyor? ...bence bence bence ile olmuyor? ...birde her ülke kendi anadilinde okusun bakalım ne olacak? Gönderen: osi26 Alan: (grup üzerinden) Mehdi dabbetül-arz 19 Tarih: 15.06.2011 ezana dair Bu konu tartışmaya çok açık. Bana görede ezan arapça okunmalıdır. Arapça ezanın birleştiricilik ve toplayıcılık özelliği vardır. Herkes kendi dilinde okumaya kalkarsa yine ayrımcılığı ortaya çıkarır. Sonuçta ezan hangi dilde okunursa okunsun anlamı birdir. Haydin namaza. Kimden : Mehdi dabbetül-arz 19 Kime : Metehan Önder Tarih : 17.06.2011 Yn...Ezan,Arabistanda arapça,Türkistanda türkçe okunmalıdır? ...@llah neye göre büyüktür? ...zaman ve mekan içerisinde neyle kıyas edersiniz? ...mevlanaya sormuşlar @llah var mı? yok mu? diye? ...cevap:o ne biçim soru varlığıda yokluğuda yataratan benim rabbim demiş? ...ben size şunu demek isterim? ...@llah merhamete göre büyüktür? ...merhametlilerin en merhametlisi olduğu için büyüktür? ...çünki büyük olan mehamet eder? imza: gündemmühendisi @@ psikempatikanalist: Gönderen: Metehan Önder Alan: (grup üzerinden) Mehdi dabbetül-arz 19 Tarih: 17.06.2011 12:18:00 Konu: [mavera-sufi-muh..] Yn: Yn...Ezan,Arabistanda arapça,Türkistanda türkçe okunmalıdır? madem,konu MANTIK VE FELSEFİ açıdan ele alınıyor,o zaman BÜYÜK'MÜ..daha derin mana ifade eder,yoksa BİR'mi....biraz açalım,,BİR herşeyi kapsar,içine herşey girer,,,yani minik,büyük,orta büyük,,,vs... ama BİR tektir,içine hiçbir şey koyamazsın,,,,çünkü BİRDİR..... O.......o zaman,hangisi,,, BÜYÜKTÜR.....kelimeler gerçeğe götürmez,sadece İŞARET eder....götürseydi,,,,felsefecileri,mantıkçıları götürürdü,,,oysa onların ŞÜPHESİ hiç bitmez........ Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2011 Kasım CİNDEMİR/WASHINGTON 19 Ağustos 2009 Ey Müslümanlar Mehdi geliyor birleşelim? Yakında ‘Mehdi’nin geleceğini iddia eden İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney, ‘Türkiye de dahil tüm İslam ülkelerinin silahlı güçlerini birleştirerek hazırlanması’ çağrısında bulundu. Hamaney adına yapılan açıklamada, “Dürüst kuvvetlerimizi, Mehdi’nin gelişini engellemeye çalışmaya kalkabilecek ABD ve İsrail gibi ülkelere karşı eğitmeliyiz. İran silahlı kuvvetleri, Hamaney’e bağlıdır ve Mehdi’nin emirlerini yerine getirecektir” dendi. İRAN’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney, yakında Mehdi’nin geleceğini belirterek, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı İslam ülkelerine “askeri güçleri birleştirme” çağrısında bulundu. Hedef ABD ve İsrail Sözkonusu çağrıyı Ayetullah Hamaney, Sözcüsü Ali Saidi aracılığıyla yaptı. El Arabiya Televizyonu’na göre, Ali Saidi, “Türkiye, Irak, Lübnan, Pakistan ve Afganistan, güçlerini birleştirip el Mehdi-el-Muntazar’ın dönüşü ve kökten değişikliklere hazırlıklı olmalıyız” dedi. Ali Saidi, “Dürüst kuvvetlerimizi, Mehdi’nin gelişini engellemeye çalışmaya kalkabilecek ABD ve İsrail gibi ülkelere karşı eğitmeliyiz. İran silahlı kuvvetleri, Hamaney’e bağlıdır ve Mehdi’nin emirlerini yerine getirecektir. Ayetullah Hamaney, Mehdi’nin doğrudan temsilcisidir, ruhani lidere itaat etmek, Mehdi’ye itaat ve bağlı olmak anlamına gelir” diye konuştu. Şii inancında Mehdi’nin dönüşü son derece önemli. Mehdi’nin, 1141 yıl önce ortadan kaybolan 12’nci İmam olduğuna inanılıyor. Kum’da çıkacak Samarra’dan gözlerden kaybolan Mehdi’nin, İran’ın Kum kentinde ortaya çıkması bekleniyor. Buna göre, Mehdi, İran’ın Kum kentinde ortaya çıkacak. İnanışa göre, Mehdi Kıyamet Günü’nden önce ortaya çıkıp dünyadaki bütün haksızlıkları yok edecek. Mehdi, yeryüzünde yedi, dokuz veya 19 yıl kalacak. Bazılarına göre, Hıristiyanlık ve Siyonizmin zulmüne karşı koyulacak. Kum kentinde konuyla ilgili çalışmalar yapan Ayetullah İbrahim El Amini, Mehdi’nin, Hıristiyanlar ve Yahudiler’den İslam dinine geçmelerini isteyeceğini, bunu kabul etmezlerse öldürüleceklerini söylüyor. ‘Hafife almamak lazım’ ZAMAN Gazetesi yazarı Ali Bulaç, açıklamayı şöyle değerlendirdi: “İslam dünyası kendi içinde birleşmek istiyor. İran, 1979’dan bu yana ABD’ye karşı savaşarak, İslam dünyasının patronajlığına oynuyor ve kısmen de başarılı. 160-200 milyon arası olduğu düşünülen Şii nüfus üzerinde bir nüfuz kurdu. Bunu da mehdi ve mehdiliğe dayandırıyor. Türkiye’yi işin içine katıyor. Türkiye’nin Batı’nın yanında, İslam dünyasının karşısında olmasını istemiyor. İran Türkiye’yle, Türkiye İran’la karşı karşıya gelmek istemiyor. Bu iki ülkenin karşı karşıya gelmesi, ABD ve Batı’nın kontrol edemeyeceği boyutlara varır. Bölgemizdeki bütün güçlerin yeniden durum almasını gerektirir. Hamaney’in açıklamasını hafife almamak lazım.” ‘Ahmedinejad siyasallaştırdı’ İSLAMİ Deccal isimli kitabı yeni yayınlanan yazar Joel Richardson, “Mehdi inancı, daha çok Şii Müslümanlar arasında yaygındır, ancak İran’da Mahmud Ahmedinejad’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle siyasi bir anlam yüklenmeye başlandı” dedi. Nitekim, 2008’de Ahmedinejad, İran’ı İmam Mehdi’nin yönettiğini söylemiş, Mollalar Mehdi’nin siyasallaşmasına karşı çıkmıştı.Hatta bir Molla, “Allah korusun, Mehdi’nin hükümetin işlerini desteklediğini söylemek yanlıştır. İmam Mehdi, yüzde 20’lik enflasyonu ya da ülkemizdeki hataları desteklemez” demişti. Mehdi, Deccal Mesih nedir BÜYÜK Larousse Ansiklopedik Sözlüğü’nde mehdi, deccal ve mesih şöyle tarif ediliyor: Mehdi: İslami inanca göre, kıyametten önce dünyada adaleti, dirlik ve düzenliği sağlamak için gizlendiği yerden çıkıp, dünyayı egemenliği altına alacağına inanılan kişi. Mehdilik, İslam’ın ilk yıllarından bu yana çeşitli İslami gruplara göre farklı inanışları da kapsıyor. Deccal: Kıyametten az önce ortaya çıkacağına ve Hazreti İsa tarafından öldürüleceğine inanılan yalancı mesih. Hadislere göre Deccal, Mekke ve Medine dışında bütün dünyaya egemen olacak. 40 gün ya da 40 yıl saltanat sürdükten sonra, Filistin ya da Suriye’de, İsa ya da mehdi tarafından öldürülecek. Mesih: Dinler tarihinde kusurlu ya da kötü olan düzene son verip, bir adalet ve mutluluk düzeni kuracağına inanılan tanrısal kişi. İbranilerin kutsal kitabı Eski Ahit’te, İsrailoğulları’nın kurtarıcısı ve Yehova’nın saltanatının kurucusu olarak anılıyor. Yeni Ahit metinlerinde ve Hıristiyan inancında ise, mesih, “Tanrı’nın oğlu”, düşmüş insanların günahlarını bağışlatacak İsa’dır. Mesih İslami inançta ise Hz. İsa’nın Kuran’da geçen lakabı ya da ikinci adı olarak kullanılır. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2011 MEHDİ bize geldi..anlattı her şeyi..ve düzelt önce kendini dedi..yok elimde sihirli değnek düzelteyim bir anda herkesi.. Gelen MEHDİ bize (dayı,ya.. ) özeldi.. size henüz gelmedi mi?.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2011 Ezanı okuyan Türk..duyan Türk..dilleri Türkçe..Türkçe konuşup Türkçe düşünür ve türkçe yaşar..Ezan,yani çağrı Arapça..ibadete gelince her şey Arapça.. boşuna denmemiş Arap saçı gibi karmakarışık bu iş.. Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2011 ziya gökalpe göre: bir ülkeki,camiinde Türkçe ezan okunur köylü anlar manasını namazdaki duanın bir ülke ki,mektebinde türkçekuran okunur küçük büyükherkes bilir buyruğunu hüdanın not:ahmet yeseviden bir ilham alınmış gibidir? veya şöyle der ziya gökalp: bir ülke düşün ezanları türkçe okunan okullarda derslerin türkçe verildiği büyüğün küçüğe küçüğün büyüğe türkçe hitap ettiği ey türk evladı orasıdır senin öz be öz vatanın? ve Atatürk derki: benim etimin kemiğimin babası ali rıza fendidir fikrimin babası ziya gökalp ve heycanlarımın babası ise namık kemaldir? onun içindir ki bendeniz, ne batının nede doğunun dayattığı bir kemalist değil? ziya gökalpçi ve namık kemalci mustafa kemal atatürkçüyüm? Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2011 GÜNDEMMÜHENDİSİ ((ayhanaytaç)) PSİKEMPATİKANALİST: HER NEFİS MUSALLA TAŞINA MUSALLAT OLACAKTIR: ((euzu-bismillahil hamd:evet şeksiz şüphesiz her nefis ölümü tadacaktır.abdullah gülde,recep tayyip erdoğanda,fethullah gülende? ama bizim derdimiz nedir? biz ölümü hatırlatarak ne yapmaya çalışıyoruz...örneğin ömer-ü'l-faruk kuran bize yeter derken neden gerisin geriye çark ederek eğer nasihat istersen sana ölüm yeter ey ömer demiştir...ve ölüm nedir? mümin için bir müjde münafık için kötü haber mi? ve ümminebi ne diyor? kabir cennet bahçelerinden bir bahçe ve yahutta cehennem çukurlarından bir çukur mu? ve mevlana ne diyor şeb-i arus yani düğün günü...ve müminin canını tereyağından kıl çeker gibi ama münkir ve münafığa gelince ağacık kökünden alır gibi yüzüne ve sırtına vurarak alacakmış hz.azrail -a.s.-)) ((euzu-bismillahil hamd:ümminebi buyurmuş ki:uyku ölümün yarısıdır? ve bundan ne anlamalı...peki o zaman yatakta mezarımızın yarısımıdır acaba? ve o cuma akşamları inlemelere ne demeli kabir azabının yarısı mı? ve derler ki:mümin kişi cuma akşamı en huzurludur? her cuma onun için kadir gecesi gibi...ama münkir ve münafık nasıl...iniltilerde...nedir bu benimde yazdıklarım böyle yeni bir mesnevi-yi şerif veya divan-ı kebirmi yazılıyor...ve kim bilir benim çelebilerimde yazıcı meleklerimdir? mevlananın yazıcısı çelebi (çalabi) demişki ben mezhebimi değiştireceğim? şafii iken hanefi olacağım...mevlana buna karşı çıkmış ve sen mezhebinde kal sadece bizim tarikatımıza uymaya çalış...anlayan anlamıştır bir şeyler demi halil ibrahim sofralılar hüüü?)) ((euzu-bismillahil hamd:ölüm ölüm ölüm öl bbe adam yeter kurtul şu köhnemiş dünyadan...hicr:99 -sana ölüm gelinceye kadar rabbine ibadet et? - ve ümminebi öyle yapmış zaten? ama bunun birde tasavvuf yorumu varki:ölmeden evvel ölmek hikmetine giriyor? evet ölmeden evvel ölen bektaşiler,melamiler,üveysiler hep o ölümden sonra masiva elbisesinide çıkartıp üryan büryan hep namaz,oruç,hac,zekat'tan kurtulmuşlardır...evet bende öyle oldum...ölmeden evvel ölenlerdenim...ama bu demek değilki hiç yaşamıyorum...hayalet gibiyim...siz farzedinki tüm insanlar mezarlıktır...bizde o mezarlıkta gezinen diriler...sırrı faş ettik eyvah...anladınız mı? anlamadınız mı? ohhh iyi anlamadınızsa bende sırrı faş ettim sandım korktum?)) ((euzu-bismillahil hamd:abdal musa derki:24 saat içinde insan 1000 devre girer-çıkar hangi sıfat üzere ölürse o sıfat üzre haşrolurmuş...şah-ı nakşibendiyede sormuşlar:nasıl olalım diye? kurban-ı mübarek:son nefesde nasıl olmanız gerekiyorsa öyle olunuz demiş? hz.ali demiş ki:insanlar uykudadır öldüler mi uyanırlar? ve işin garibine bakınızki o yüce zatların anlatamadığını azrail iki tokatta anlatıyorda o kişi hakikati anlayarak derki o zaman:ya rabb beni tekrar gönder ki:güzel düşünüp güzel davrananlardan olayım? psikologlarda aynı şeyi diyor bugün? güzel düşünün güzel davranın? ve iblis-i vesvas-ı hannasın öz evlatlarıda şöyle vesvese verir kim gitti geldiki:bizden tokat gibi ant-i vesvese cevap gelir:ÜMMİNEBİ GİTTİ VE GELDİ? ? ?)) ZİKR-İ HU: ============ ALDIĞIM NEFES HU? ? ? VERDİĞİM NEFES HU? ? ? NEFESİ ALIP-VEREN HU? ? ? MEHDİ ENEL-HU DEKİ:İNŞAALLAH HU? ? ? Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2011 Ezan okunacaksa, arapca okunmali. Allah ve Tanri arasinda fark var. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2011 Ne fark var.. farkı bilmek için Allah ve Tanrı ile tanışmış olmak lazım..siz biliyorsunuz galiba Süheyla hanım.. gelin canlar tanış olalım..:)soyut olan Allahıda Tanrıyıda ve somut olan İNSAN,ıda tanıyalım.. Soyut olan PUT..Somut olan gerçektir..inançlarımızı bu yönde yaşayalım.. putu yıkmadan,da ben inanıyorum demeyelim.. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2011 Farkı bilmek için Allah ve Tanrı ile tanışmış olmak gerekmez. Ataturk ve Cengiz Han arasindaki farki bilmek için onlarla tanismak mi gerekir? Istanbul ve Mekke arasinda ki faki bilmek icin mekke'yi ziyaret etmek lazim mi? Gunes ve Ay arasinda ki farki bilmek icin Ay'da ve Gunes'de bulunmak mi gerekir? Sayin Dayi, "God created man in his own image" derler. Yani "Tanrı insanı kendi suretinde yarattı" diye bilinir. Ama, benim fikrimde, Insan Tanrı'yı, kendi suretinde yaratmıştır. Kimisi Zeus demiş, kimisi Marduk demiş, Kimisi Horus demiş, kimisi Brahman demiş, Kimisi Baal demiş. kimisi Tanrı veya kimisi Allah demiş. Insanlar taptigi yaratıcılara degisik ozellikler takmıslardır. Bizim bildigimiz Allah, Kuran'da Araplara gelmis, arapça konusan biri imiş. Nedense, Muhammed'in ihtiyaclari ile ilgili olmayi benimsemiş. Tanri kelimesi eski Türkçede, Eski Türklerin ve Moğolların inancı Tengricilik'de Gök Tanrı'sı(Kök Tengri), ya da Gök'ün yüce ruhudur. Bu yaraticinin ne yahudi nefreti var, nede Abu lahab ve eşini cehenneme gondermek arzusu var! Bu yaraticinin kendisini Muhammedin bir sekreteri olup onun işlerini halletme niyeti yokmus. Ayni zamanda, anladigima gore erkeklere gidin kadinlarinizi dövün diye bir musade vermemiştir. Evet arada fark var, sayin Dayi. Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2011 Kimden: Mehdi dabbetül-arz 19 Kime: Grup: Mehdî Haber Ajansı Tarih: 2.7.2011 14:33 (GMT +2:00) Konu: %99 İslam:%33'ü Caferi,%33'ü Hanefi,%33'ü Şafidir? Gündemmühendisi @.@. Psikempatikanalist: euzu-bismillahil-hamd-la-havle-billah-hu: ((önce sevindirici bir haberle başlayalım? aytaç @ kalite bir jaferi açılımı yapmıştır.kendilerini kutlarız.nasıl mı? helal gıda raporu veya ruhsatımı derler nedir bilmiyoruz.o belgede beş mezhebe göre helal mührü vardır.bu beş mezhep den biriside jaferi diye vurgulanmıştır.bu birilerinin pek dikkatini çekmemiş olsada işte biz buna dikkat çekerek haberdar ediyoruz.şeytan unutturur mehdi hatırlatır.geçenlerde net.tv'de ilm-i halde mezhepler konusu tartışılıyorduda orayada atıf yapalım orda hala dört mezhep konusu esas alınıyor.yine inat ve kinatla sünni-süfyanice yorumlar yapılıyor.ordaki malum zat ki biz ismini artık anmak bile istemiyoruz yüzünü şeytan görsün mehdi görmesin istiyoruz...mehdi'nin zuhuru yakındır haberiniz olsun)) ((ömer öngüt sözler ve notlar serisi 5.kitabında erbakandan bahisle bir konuşmasından yola çıkarak haşa alevileri kafir ilan etmektedir.ve orda diyor ki:erbakan demişki:**alevilerde bizim kardeşimizdir? ** şuna bakın kafirlerde bizim kardeşimizdir.diye ömer öngüt yorum getirmektedir.ve sonraki saifelerdede çıkıp elhamdülillah %99'umuz müslümandır diyor.ve şu mantığa bakınız,ehlikıbleye küfür etmek caiz değildir derler ve ehli kıble olmayan alevilere küfür caizdir derler ondan sonra da elhamdülillah %99'umuz müslümandır derler...biz hatırlatırız ki:tasavvuf terminolojisine göre bu ülkenin %66'sı müslüman,%33'ü de mümindir veya müminlik potansiyelindedir:(alevi,bektaşi,şii,nakşidir) ...eee bu günlere gelecektik sonunda pess?)) ((mustafa cemil kılıç bir kitap yazmıştır.adıda kızılbaş alevilik.çok güzel alevi empatisiyle hal tercimesi yapmıştır.kendisi sünni kökenli bir ilahiyatçı olmasına rağmen en az mehmet yaman kadar bu hak-muhammed-ali yolunu kavramış ve yorumlamaya başlamıştır...ve bu bana muhammed et-ticaninin durumunu hatırlatıyor nerdeyse? oda...ve hidayete erdim? adlı kitabıyla çok güzel empati kurmuş ve hal tercimelerin de görüş ve yorumlarla notlar sunmuştur.mihr haber ajansının bir sözü vardır:sünnilerin şiileşmesi ehlibeyt mücizesindendir? zaten kuran ve ehlibeyt bulmacası çözülmeden...mehdi sahib-i zaman anlaşılmadan biz dört-kapı-kırk-makamı anlatamıyacağız anlaşılan...bağcılar müftüsünü bu yüzden makamında haşlamıştım fikren?)) ((biz cuma imamlığının seyyidler ait olduğunu söylüyoruz? veysel danişmendoğlunun seyyidnamesi bunu ortaya koyuyor.selçuklu döneminden osmanlıya kadar divriğ ulu camiinde 300 sene 12 imam fıkhına göre hep seyyidler orda imamlık yapmıştır.irandada bu tasdik olunur.mesela şu hadis bunu teyidde eder:bir zaman gelirki:imam dua eder,cemaatte amin der ama @llah dualarını kabul etmez...niçin ya resulallah? ...çünki o imam benim ehlibeytimden değildir...ey sünni-süfyaniler! ! ! şimdi anladınız mı o cemaatle yaptığınız duaların neden indillahta kabul görmediğini...ve yine bir hadiste ümminebi derki:ehlibeytimin önüne geçmeyin helak olursunuz...ve onlara birşey öğretmeye kalkmayın onların ilmi sizlerin ilmini kuşatır...)) ((bahçelievler müftüsünü ziyaret etmiştim.ne ilginçtirki en son giderken bana ömer öngütün kitabını hediye etti? belki bilerek belkide bilmeyerek @llah bilir.ama ilginç olan şu ki:o müftü imam-ı azamdan bana örnekler verirken şöyle dedi:abbasi halifesi o yüce imama yargıçlık teklif etti? ve imam bunu kabul etmedi.çünki hem halifeliğin hemde yargıçlığın ehlibeyte ait olduğunu söylemiş retetmiş...peki sayın bahçelievler müftüsü demezler mi adama ki sizinde şu anda bulunduğunuz makam ehlibeyte aittir...ne dersiniz...mesela diyanet işleri bakanlığı fermani altuna,cumhurbaşkanlığı izzettin doğana ve başbakanlıkta diyelim kılıçdaroğluna ait değilmi? çünki bu saydıklarım sadat-ı ehlibeyttendir vesselam...ehlibeyt davası yücedir her yargıçın haddinemi?)) ((ne demiştik:ehlibeytin önüne geçen helak olur.işte uzun vadede emeviler helak olmuştur.çünki ehlibeyte zulmetmiştir...abbasiler helak olmuştur çünki,12 imamlara zulmetmiştir...selçuklular helak olmuştur 12 imamların 60 evladına zulmetmiştir...osmanlılar helak olmuştur oda kavm-i ehlibeyte veya hanedan-ı ehlibeyt olan alevilere,bektaşilere ve kızılbaşlara zulmetmiştir.şimdi diyorlarki aleviler sünnilere neden yezit der? şöyle düşünün...bugün diyelimki izzettin doğan alevilerin reis-i ruhanisi olarak hukuk adamı vasfıyla mücadele ediyor...hakka ve hakkaniyete uygun şekilde ki kısmen öyledir...ve bunuda hak-muhammed-ali yolunda yapıyorsa ve bu açıksa ve illaki birileride anlasın anlamasın buna muhalefet ediyorsa işte bu yezitliktir hatta daniskasıdır...)) ((trt de bir program vardı.alevilik konusu tartışılıyordu.konuklarıda izzettin doğan,fermani altun,ve ilahiyatçı prof.sönmez kutlu...ve daha başlar başlamaz sn.kutlu dediki:efendim alevilik mezhepler üstü bir yoldur biz bunu anlatamayız...ve bendeniz duygulandım ve dedim ki:ha şunu bileydiniz? şimdi izzettin hoca burdan girer ve halleder? ve ne oldu dersiniz...sanki şeytan geldi bunlara vesvese verdide biri sağa bakıyor biri sola bakıyor hem izzetin hoca hem fermani altun konu karadelik oldu gitti...bakın ülkemizde psikolojik savaştan ziyade parapsikolojik savaş vardır...hem alevilerle emeviler arasında,hemde alevilerle yahudiler arasında mı desem bilmiyorum...bir tarafta şeytan üçkeni stratejisi,bir tarafta da rahman üçkeni stratejisi...)) ((ümmet-i muhammed önce emevi emperyalizminden kurtulmalıdır ki onun gölgesi olan amerikan emperyalizminden kurtulsun...amerika şeytansa emevilerde nefs-i emmaresidir ümmet-i muhammedin ve aynı zamanda bir truva atıdır emeviler...şeytan üçkeni stratejisinde şeytan deccal ve süfyan vardır...dünyada şeytan,ortadoğuda deccal ve anadoludada süfyan vardır...akl-ı selim-i süfyan vardır? akl-ı ismail-i mehdi vardır...dikkat ediniz sırrı faş ediyoruz...şimdi bu yazılarımızı okuyan parapsikolojik güçler deşifre oluyorlar...çünki bizleri hidayete götüren mehdimiz vardır.onların hidayet-i münafikun mehdisi olan süfyanileri vardır...o kendisini padişah sanır...o kendisini imam sanır...o kendisini ümmet-i muhammedin halifesi sanır? ? ?)) ((diyanet işleri başkanı erikli baba cemevini ziyarete gitmiş ve daha önce gelmedikleri içinde mahçup olmuşlar mışşş...bakın nerden nereye geldik dostlar...1965-66'da ki DİB başkanı:**alevilik sönmüştür? ** demişti...şimdikisi ise alevilerin inanç ve kültür merkezi olan cemevine ziyarette geç geldiğini ima ediyor...ve hemen benim aklıma ruhi su'nun şu sözleri geliyor:onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizim dediğimize gelecekler...ve yine hz.alimizin şu sözleri geliyor aklıma:alim cahili bilir önce cahil olmuştur...ama cahil alimi bilemez önce alim olamamıştır...ve cümleden uludur yolumuz diyende yine alimizdir bizim...çünki o bizim dindeki imamımızdır...sonra mehdi etrafında bu devam edecektir bekliyoruz? ? ?)) ((bugün türkiyede alevi olsun sünni olsun gençlerimizin ateistleşmiş olmasının en büyük sorumlusu diyanettir? sonra ilahiyatçılar? sonra imam hatipler ve cami hocalarıdırlar...bakınız ateistler ülkemizin maneviyatına müsyonerlerde daha büyük darbe indirmişlerdir..en büyük darbeyi ne yazıkki aleviler ve bektaşiler yemiştir...resmen ateizm misyonerliği kol gezmiştide bu memlekette diyanet,ilahiyat,imam hatipler hiç mukavemet gösterememişlerdir...ve sanki turan dursunların,ilhan arsellerin,doğu perinçeklerin,erdoğan aydınların alevileri ateistleştirmesine seyirci kamışlar ve belkide bu durumdan memnun olmuşlardır...çünki inançlı bir alevi ateist alevilden daha güçlüdürde ondan...ateizm aleviliğin panzehiridir vesselam ) ((iran islam cumhuriyetinde mezhep demokrasisi vardır..anayasasının 12.maddesi her mezhebin kendi fıkhına göre yaşamasını kabul etmiştir.örneğin bir hanefi ve şafi fakülteleri vardır.dedikya bir parapsikolojik savaş var...onun içindirki,iranda olup bitenler buraya doğrudan yansımaz...şeytani,deccal, ve sfüyani kuvvetler ittifakınca sansüre uğrar...bugün alevi gündemide sfüyani kuvvetlerce sansürlenmektedir.aleviler kendi inanç ve kültürlerinin haberleşme özgürlüğünden yararlanamamaktadırlar ve böylecede postmodern bir inanç ve kültür soykırımına uğratılmaktadırlar...mevlana derki:sen fükür ve düşünceden ibaretsin? ve işte bizim inancımız ve kültürümüz katledilmektedir?)) SONNOT: ((BU MAKALEMİ BÜTÜN SİVAS VE BAŞBAĞLAR MAZLUMLARINA İTHAF EDİYORUM...HERKİM ÜLKEMİZDE FİTNE VE FESAT ÇIKARTARAK ALEVİ SÜNNİ ÇATIŞMASI İSTİYOR VE BUNDAN MEDET UMUYORSA Kİ:ALEVİ SÜNNİ HATTA Şİİ KARDEŞTİR BU BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZANLARDA KALLEŞŞEYTANDIR...ALLAHIN,MELEKLERİNİN,RESULLERİNİN,NEBİLERİNİN,İMAMLARININ,VELİLERİNİN LANETİ VE İLLENCİ ÜZERLERİNE OLSUN...ŞAHİT OL YARABB HALİMİZE? TANIK OL YARABB AHVALİMİZE? DAHİL OL YARABB DAVAMIZA? ZAFER ALLAH VE RESULLERİNİNDİR? ? ?)) Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2011 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2011 Süheyla hanım.. İNSAN Tanrıyı kendi suretinde yaratmıştır..harika..mükemmel.. Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2011 Kimden : Mehdi dabbetül-arz 19 Kime : Grup: Halil İbrahim Sofrası Tarih : 13.7.2011 15:00 (GMT +2:00) Konu : 72 çeşit Ehl-i Sünnet Ve'l-Cemaat fırkası mevcuttur? Gündemmühendisi @.@. Psikempatikanalist: euzu-bismillahil-hamd-la-havle-billah-hu: ((...günümüz ehlisünnet yazarları,aleviler,bektaşiler,şiilerden bahsederken bunların yaşayan inanç ve kültürleri üzerinden dem vurarak bidatlerinden,batıllıklarından haber verirler.mesela zamanın alimlerinin bazılarının -kuran bize yeter-hadisiyle uyuştuğunu öyle tavır sergilediklerini haber verirlerken birşeyi unuturlar.ümminebinin -kuran ve ehlibeyt- vurgusu.ve kim bilir kuran bize yeter görüşünün ilk düşünce babasının 2.halife olduğunuda unuturlar.ve biz kuran ve ehlibeyt alimleride hep şunu deriz ey ömer kuran bize yettimi? ve bakınız menzilin şeyhleri şunu diyor:en faziletli kişi alim seyyidlerdir.veya sünnete uyan seyyid-i kamillerdir.ve bu cephede aslında kuran ve ehlibeyt bulmacasını çözdüklerinin farkında değillerdir.ve zaten hz.mehdinin gelipte tüm mezhep ve tarikatları iptal edip kuran islamını ortaya koyacak olmasıda yine kuran ve ehlibeytin buluşması değilmidir aslında...çünki selman-ı ali muhammedde hz.mehdide ehlibeyttendir vesselam ) ey yezitler ve mervanlar 12 imamlara biat ediniz ya seviniz ehlibeytimizi yada terkediniz islamiyeti? ((...cübbeli ahmet bir sohbetinde bir hadisten yola çıkarak zaman o zaman değildir diye içtihat buyurmuş ama bizim eleştirimize maruz kalmıştır.çünki bahsetmiş olduğu mesele konusunda imam-ırabbani sıla hazretleri başka şeyler söylemiştir...öyleki o konu ve hadis zikredilerek 16.yüzyılı 17.yüzyıla bağlayan dönem için işte zaman o zamandır demiştir.daha sonraki nakşi şeyhleride mollalarıda bunu tasdik etmiş benzer içtihatlarda bulunmuştur.evet o hadis şudur ki:ey ashabım! ! ! siz öyle bir zamandasınız ki,şeriattan bir adım dışarı çıksanız helak olur cehennemi boylarsınız.ama öyle bir zaman gelecekki ümmetimden şeriatın onda birisini uygulayan bile kurtulacak ve cennete girmeyi hak edecektir.-amenna ve saddakna- bakın şimdi diyelimki yaşam koşulları haftalık programlar şalışma şartlarının zorlaşması imklansızlıkların el vermesi ile bir mümin doğru düzgün islamı teneffüs edemiyebilir.ama iyi niyetle de olsa gücü yettiğince vede islamın ahkamını inkara gitmedikçe muamelata dil uzatmadıkça hibir sorunda yoktur...buna mukabil bir mümin sabah ve yatsı namazlarını kılma imkanlarına rağmen diğer üç vakte zaman ayıramıyabilir.bu rabbül-alemin tarafından görmezlikten geline bilir nitekim resulullah bu iki namazı ancak münafıkların terk edeceğini söylemiş o yüzden en azından münafıklıkla damgalanmamak için bu iki vakti kılmakta bir sakınca yoktur. buna rağmen cübbeli ahmet imam-ı rabbaniye rağmen hayır zaman o zaman değildir siz namazlarınızı kılmaya çalışın diye insanları dinsel bunalıma sürüklemektedir.ve şu hatırlatmakta yarar vardıki:kıyamete yakın zamanda dünyadakilerden daha hayırlı olan şeyin tek secde olacağıdır...veya iki rekat?)) seyyid nesimi: sacid ile mescid oldu vahid mescid-i hakiki oldu sacid... ((...ve bakınız tüm dünyadaki islami cemaatlere ki 72 çeşittir.yani yaşayan alevilik,bektaşilik,şiilik eleştirilirken sanki sünni,hanefi,nakşi ekollere veya yeni uydurulmuş cemaat hareketleri bazında yaşayan sünnilik çokmu ittifak halindedir...mustafa cemil kılıcın dediği gibi biz hangi sünniliği veya ehli sünet vel-cemaati esas alacağız: saddam sünniğimi kaddafi sünniğimi fethullah sünniliğimi cübbeli sünniğimi haydar baş sünniliğimi said nursi sünniliğimi HY sünniliğimi ahmet hulusi sünniliğimi menzil sünniliğimi süleymancı,ömer öngütçü,yaşar nurici,ismail nacarcı,ve ve ve saire... ...en azından 12 imamlar arasında bir fikri çatışma yoktur.cafer-i sadık derki:iman-ı kamil olmaktan zevk alanlar desinki:ben her konuda ehlibeytin görüşünü benimsiyorum. ...ama dört mezhep imamına baktığımızda çok içtihat farklılığı vardır.gerçi biz onu anlıyoruz onların durumu farklıdır.ümmetimin alimleri arasında ihtilaf rahmettir der resulullah ve islam demokrasisidir bu....veya içtihat demokrasisi. ...ve zaten mezhep imamlarıda bunu peşinen kabul etmiştir ki 12 imamlar da onların imamlarıdır onların izinden giderler.mesela ebu hanife cafer-i sadığa derki:biz ashabı sen peygamberi temsil ediyorsun gerçeğe hu? ...şimdilik yazacaklarım bu kadar gerekirsede devam ederiz inşallahu teala ve inşaallahuekber hu?)) ZİKR-İ HAKİKAT: ================ HAK MUHAMMED ALİ YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN? HAK MUHAMMED ALİ'NİN KERAMET-İ MUCİZESİ TECELLİ BUYURSUN? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2011 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2011 Ezan bir cagridir,cagri yaratanin adi ile yapilir,amac namaz ibadetinin saatinin geldigini bildirmektir.Kuran da ezan yoktur,cagrinin Türkce veya Arapca veya baska bir dilde yapilmasi ne dinle ne imanla ilgili olamaz.Namaz kilacak olan kisi icin namaz vakti önemlidir,cagrinin dili degil.O günkü sartlarda ve cagri yapan kisinin Arapca konusuyor olmasi dogal olarak cagrinin arapca olmasini gerektirmistir.Inananlarin inanclarini birtakim art niyetlerle istismar ederek dini saptirmak ancak dine karsi olanlarin ve de sapkinlarin misyonudur. Siyasal Islam'in dayatmasindan öte olmayan "ARAPCA EZAN"ayni zamanda Arap milliyetciligini destekler. Atatürk'e karsi olanlarin Siyasal Islamci olmasi, neden Türkce ezan gerekcesiyle Atatürk'e dinsiz dendiginide aciklar. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.