Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Neden bilimselciyiz ki... İnançlar,tutunabilmek için, bilimden destek almak zorundadır... Bilimin böyle bir şeye ihtiyacı yok bak kardeşim anladığım şu biz sorularınızı yanıtlayamıyacağız en iyisi biz sorup sizi sıkıştırmaya çalışalım bak bilimselci kardeşim Sen söyle bakalım (ya bak görüyonmu gene soru sruyo) din kendisini yalanlıyacak şeyi emredermi ? evet emredermi emretmez dimi pekiya din bu durumda kendini yalanlıyacak şeyleri yasaklamazmı? söyle bakalım yasaklamazmı (buralardaki din dediğim tabiki İslamdır ) bak kardeşim eğer yüce dinim İslamın bilim den bir korkusu olsaydı müslümanınada erkeğinede farz olmazdı bak Hz. Ali nediyor "Bana bir harf öğretenin kır yıl kölesi olurum" Eğer dieceksen ki şunlar yok okula göndermiyo bilmemne bak kardeşim diyeceksen hiçdeme çüünkü bu islamda yoktur. Bunu diyeceğin tahminini yürütmemin nedeni genelde yaptığınız yorumların bazı müslümanlarla ilgili olamsı kardeşm o onların hatasıdır hem herkes cennetlik olsaydı günahakr müslüman olmazdı. Şimdi bak kardeşim İslamda değil korkmak tam tersine farz kılımıştır çünkü bunu hakkıyla araştıran elbette Alllahı bulacaktır. Bak bunu gerçek bir örneği Bazı talebeler İslam alimi olan üstada gelip dertlerini açarlar dertleri ise şudur derlerki bizim hocalarımız tanrı tanımaz biz ise inananlardanız ve bize anlattıklarından inancımızın sarsılmsı tehlikesi var diyince üstad şunları söyler Siz Allah hakkında hocalarınızı değil onların size öğrettiği ilmi feni alın şüpheniz olmasınki o sizi Allah(cc) götürecektir. Peki düşün ilk maddeyi oluşturan alemlerin rabbi bütün bu kainatıda sebeplerin dışında yaratamazmıydı. Elbet yaratırdı ama o sana sebepler nmetini vererek ilmi geliştirmeni sağladı zira araştırma diye bir şey olmazdı. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Verdiğiniz örneklerin hiç biri geçerli değil. Hepsini bir şekilde algılayabilirsin. Kimini duyarsın, kimini görürsün, kimini tadarsın, vs.vs. Ama tanrı için bunların hiç biri söz konusu değildir. Göremezsin, duyamazsın, tadamazsın, dokunamazsın.. Eeeee... Varlığının kanıtı? "Bak şu aleme" Yapma yaw... dedimya yam yam kardeşim önemli olan akla sahip olamk değil onu kullanıp sonu ca bağlamaktır yazdığımın sana neyi ifade etttiğini çok iyi anladığını düşünüyorum ama nedense cevap yok yani kainatın tohumuda yokdiyorsun. Şimdi seninde buna cevabın kainatın tohumumu olur şeklinde olur heralde yazdığımda ne dediyorum kardeşim saen hayattaki her şei 5 duyu organınlamı algılıyorsun bir bilimselcinin bunu demesi kadar saçma bir şey olamaz. Kardeşim senin bütün duyguların bu dünyaya göre yetersiz Allahı görememenin nedenlerini de sunduk size. Hem bikez olsun düşün Alemlerin rabinin imtihda onu bulman için gönderdiği dünyada onu görebilmen nasıl bir durumdur yazdığımız cevapları okumak değil anlamaya çalışmak önemlidir. Ayrıca daha önce ele almayı gerek dumadığım hususu şimdi almaya çalışıcam kardeşim sana özel Bir kere seni düşündürmek için verilen misallerdeki cümlelere takılırsan idrak edemesin bahsettiğim örnekle sana şunu diyorum senin bütün duygularınsınırlı yanlızca onların üzerinden 1 i sana bunu açıklar yani senin yaptığını bir bilimden bahseden olarak yapman çok saçam çünkü demagojiyi yapan sensin çünkü akılla idrak edilmeyecek mevzuları akılla anlamya çalışmak bilgisizliktir.Yazdığım misalde bu örneklenir pekiya neden ağaç misaline bakmassın ben sana nedenini söyliyeyim tabiki iğneyi ustasız düşünmenden yada işine bu geldiğinden bak kardeşim akıl Allahın bilinmesini sağlar ancak şuna yetersizdir mahiyetini anlamassın yani farkındasındır ki anlamla mahiyet aynı şey değildir. ŞİMDİİ SANA DESEM Kİ KARDEŞİM bir insan fizik kanunu bile bilirmi bilir pekiya bu kanuna tabi olduğunun farkına var abilirmi varabilir peki ya onun mahiyetini anlarmı hayır anlayamaz peki ya güzel kardeşim insanın annesine sarılmasını anlaya biliriz ama o esnada yaşanan şefkatin mahiyetini hayırrrr anlayamayız bir bilimselci olarak neden anlamssın şaşırırm yaw bak kardeişm güzel kardeşmiz bilimselce daha önce demek istediğimi anlamayıp şunu demişti sevgi ve hayal gibi şeyler anlıyoruz onun için varlar. ruh hayal elektirik gibi hususların varlığı nasıl apaçık bir hakikat ise anların mahietlerinin bilinememesi o derece açıktır yani daha öncede dedim asıl demagoji akılla mahiyeti kavranamayacak şeylerin mahiyetini akılla aramaktır. Bunu yapan kişi sonuçta altından kalkamıyacağı bir yola sapar ve kendi kendini helak eder. Şrası bir gerçektir ki insan değil Allah(cc)ın zatını kendi ruhunu kendi hayalini kendi düşüncesinin bile göremez. Aklın Allahı mahiyeti mantıksal olarak ta çelişkilidir.Çünkü sınırlı olan sınırsızı kapsayamaz. Akıl ancak Allahın mutlaka olması gerektiğini varlığının zorunlu olduğunu anlar.Zaten yaratılma amacııda budur.Aklın görevi Allahın kainata yansıyan kudretini ve hakimiyetini ve yarattıklarında ortaya koyduğu sınırsız estetiği anlaman içindir.Allhın varlığı aklın nuru kalbin sezgisiyle görülür.Eğer akıl bu yolda kullanılmassa gaflete düşen ve helak olanlardan oluruz ki bun yapmak eczanede karpuz aramaya benzer. Bunu göremeyenler ise demekki gafletin içine dalmış ve çıkmak istemiyorlar çünkü gören de var tafsili imana kavuşan da.Eczane deki biçare olmamak lazım kurtuluş uzakta değil çok açıkkı bu dünyadan hızla gidiyoruz hızla birilerin sınaı bitiyyor ve yenileri geliyor hızla insan yaşlanıyor bir gün gelip süre doluyor ve berzah alemi orda gülen olamk için gururu bir tarafa bırakıp doğruya koşmak lazım. Allahın hidayeti üzerinize olsun Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Verdiğiniz örneklerin hiç biri geçerli değil. Hepsini bir şekilde algılayabilirsin. Kimini duyarsın, kimini görürsün, kimini tadarsın, vs.vs. Ama tanrı için bunların hiç biri söz konusu değildir. Göremezsin, duyamazsın, tadamazsın, dokunamazsın.. Eeeee... Varlığının kanıtı? "Bak şu aleme" Yapma yaw... en zayıf halkaya dönduk gene değilmi,dokunamazsın göremezsın..siz bunu dediğinizde bende karşıt verınce yıne dıyeceksınız ki basıt açıklama... sende bana sevginin maddesını gösterıver o halde?sevgi salgılayan hormon varmıdır?neden bazen hiç mantığa yatmayan bırınede aşık oluruz?bu duyguları göster o halde desem sanırım zıtlık teşkıl etmez.. basıte ındırgemek amacında değilim, siz bu konuma getırdınız Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Sedelina, Hiç anlamaz olurmuyum... Neden bilimselciyiz ki... Cevabı, önceki iletilerimde inan vardı... Ama biraz dikkatli olmak gerek... İnançlar,tutunabilmek için, bilimden destek almak zorundadır... Bilimin böyle bir şeye ihtiyacı yok... Sağduyu nedir ?... Mantıklı ve doğru düşünme hassası, doğruyu yanlıştan ayırma husûsiyeti, aklıselim. Hassa= Özellik, vasıf, Meleke... Hususiyet= Nitelik, özellik... Aklıselim= Basiret, sağduyu, sağgörü... İyi dileklerimle sayamayacağım kadar çok inançlı bilımın önde gıden ınsanları var.bence bılım insanları dünyayı açıklayamadığı yerde inanca ıhtıyaç duymuş.o nedenle de ilim var Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 en zayıf halkaya dönduk gene değilmi,dokunamazsın göremezsın..siz bunu dediğinizde bende karşıt verınce yıne dıyeceksınız ki basıt açıklama... sende bana sevginin maddesını gösterıver o halde?sevgi salgılayan hormon varmıdır?neden bazen hiç mantığa yatmayan bırınede aşık oluruz?bu duyguları göster o halde desem sanırım zıtlık teşkıl etmez.. basıte ındırgemek amacında değilim, siz bu konuma getırdınız "Sevgi" olgusu yanlızca insanlara mı özgüdür sayın sedelina? Hayvanlardaki sevgiyi neye bağlayacaksınız? Eğer sevginin kaynağı ruh ise, "hayvanlarda ruh olmadığına göre sevgide yoktur" diyebilir misiniz? Bugün bilim bir çok hissiyatın hangi hormondan kaynaklandığını biliyor. Mutluluk da bir histir. Ama hormonu serotonindir. Bu hormon salgılandığında siz kendinizi mutlu hissedersiniz. Aşkın, sevginin de hormonu vardır. Erkekler bayanlara, bayanlar da erkeklere aşık olur. Ama bunu sadece genelleyebiliyoruz. "Bu kesinlikle böyledir" diyemeyiz. Görüntü olarak erkek olan, ancak kadınlık hormonunun baskın olması sebebiyle erkeklere aşık olanlar var. Ya da tam tersi... Görüntü itibari ile kadın olan, ama erkeklik hormonu baskın olduğu için hemcinslerine aşık olan kadınlar var. Bu da hormonların "aşk" denen hissiyatı ne derece etkilediğini gözler önüne sermeye yetiyor. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 sayamayacağım kadar çok inançlı bilımın önde gıden ınsanları var.bence bılım insanları dünyayı açıklayamadığı yerde inanca ıhtıyaç duymuş.o nedenle de ilim var Sedelina, Tespitin doğru... Dünyayı, doğayı, olayları açıklayamadığı zaman, Kurgu yolu ile açıklamış, yada kurgulara inanmış... Ve din ilimleri(bilgileri) diye bir ilim oluşturmuşlar... Tabii pozitif değerlerle ifade edilmiyor... Müspet(gerçek) bilim değil... Pozitif değerler, ancak Maddeci bilimle(diyalektik) açıklanıyor... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 bilimselci seni tebrik ediyorum eminim sen niye tebrik ettiğimide anlamışsındır. sana içimden kör demek geliyor ama iki türlü kör vardır ve sen bunlarıda biliyorsun işte ben senin gözleri maddeyi görmeyen değil diğeri olduğunu düşünüyorum Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Sevgili sardunya, Karşıt fikir olduğumuz için acaba katılıyormuyum diye üç kez okudum... %99'una katılıyorum... Bilimsel olmuş... %1' ise "Onları ciddiye almıyorum" tabirin... İnsanlar hep ciddiye alınmalı... Sonuçta etki tepkiyi oluşturuyor... Hakaret hariç, fikirleri benim için çok değerli... Daha ılımlı üslup kullanabilirler... Bizler, ümidimiz çok çok zayıf olması halinde bile... Gerçekleri gösterebilmek için yılmadan uğraşıyoruz... Sende öyle yapıver... Yanlış yaptıklarını savunduğun şeyi, açıklıkla birkaçkez anlatıver... Bizlerden yardım iste... Demokraside çareler tükenmez... İyi dileklerimle...[/font][/color][/size] bilimselci hakareti ciddiye almak tarzım değil. savunusunu layıkıyla yapanları hangi düşünceye mensup olurlarsa olsunlar ciddiyetle dinlerim, anlamaya çalışırım. ben açıklıkla fikirlerimi yazıyorum, desteğin için teşekkürler, hatta o kadar açık yazıyorum ki özelden tenkitler geliyor zaman zaman hatta Atatürk'ün anı defterine yazılanlara yazdığıma karşılık yazaılanlara bir bak bakalım açıkça yazınca neler oluyor... bende iyi dileklerimle selamlarım sizi... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 bilimselci seni tebrik ediyorum eminim sen niye tebrik ettiğimide anlamışsındır. sana içimden kör demek geliyor ama iki türlü kör vardır ve sen bunlarıda biliyorsun işte ben senin gözleri maddeyi görmeyen değil diğeri olduğunu düşünüyorum Ahir zaman gardaşım, Bu konuda yanlışınmı var acaba ?... Doktorumla dövüştürücen beni... İçime bir şüphe düşürdün... Gözlerimi, iki hafta önce kontrol ettirmiştim... %100 sağlıklı çıkmıştı !... Göremediğim sandığın konuları, senden daha ayrıntılı görebiliyorum... Şu nedenle; Görülen şeyleri algılayan, değerlendiren... Kafatası içerisinde beyin denen bir organ var... Haberin varmı bu organdan ?... Seninkisi değerlendirebiliyormu ?... Sardunyam'a mesaj: İşte böyle arkadaşım... Etki tepkiyi doğuruyor... Dediğin gibi yetersizlik olunca... Körsün, sağırsın hakaretleri başlıyor... Ve sonuçta, tepki de geliyor... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 yok be güzel kardeşim ben sana mecazi anlamda kör dedim bak görüyonmu gene istediğin yere çektin kardeşim sen aynadan baktığında o beynini görebiliyormusun rica edersem cevap aliyim ayrıca dünya nimetlerinindeki mühürü göremediğin için "ama" olduğunu belirttim mesajımdada sana hangi anlam olduğunu da söyledim yanlışmıyım ayrıca biz hiç kimsenin sevdiklerine söz etmedik burda sanein ailene atıfta bulunan oldumu hayır pekiya aynı soruyu size başkasının anam babam sana feda olsun dediğine dersem cevabın ne olacaktır. kardeşim sen aynadan baktığında o beynini görebiliyormusun rica edersem cevap aliyim sen bu sorunun cevabını ya vermessin yada vereceğin cevap şu olacaktır insan beyni bilimle kanıtlanır. peki ya kardeşim bilimle kanıtlanma şartımı var pekiya yıllar önce insanların beyni yokmuydu vardı pekiye bunu inkar edenvarmıydı yoktu sen beyinin mahiyetini kavramasanda onun bilirsin yani insanın akıl kaynağının olduğunda ancak onun mahiyeti hakkında bir bilgin olmaz.Ama buda onun olmadığını kanıtlamaz çünkü beynin kudreti ortada Şimdi o kadar cık daolsa sen cevabını ver bu beyin için açıkladığımı Alemlerin rabbi için düşüne bilirmiyiz onu söyle Hala inkar edenlerden mi olacaksınız? bu soruya senin en baştan cevap vermeni isterdim yanlız sen cevap yazdığında burda olmam diye ben seni yormadım ki daha öncede bu dengedeki mesajlarımız hala havada kardeşimsin umarım bir gün hakkı bulursun Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 yok be güzel kardeşim ben sana mecazi anlamda kör dedim bak görüyonmu gene istediğin yere çektin kardeşim sen aynadan baktığında o beynini görebiliyormusun rica edersem cevap aliyim . . . kardeşimsin umarım bir gün hakkı bulursun Ahirzaman gardaşım, Üzülerek söyleyeyim, seninle tartışmak istiyorum ama, inanki yazıların hem kelime hatalı. hemde kurduğun cümleler anlaşılmıyor... Said-i kürdi'ninki de öyle... Yoksa onun müridlerindenmisin ?... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 sedelina, dilku arkadaşlar, İkinizde sanırım felsefe tartışması yapmak istiyorsunuz... Yapalım bakalım... Şizofreni; Davranışı, düşünmeyi ve duyguyu çeşitli şekilde etkileyen, sıklıkla kronik, kalıcı bir ruhsal hastalığı gösteren psikiyatrik, tıbbi bir tanıdır. Geçmiş iletilerimde yazmıştım... Birkez daha tekrarlayayım ziyanı yok... Anlaşılacağını bilsem, bin kez tekrarlamaya razıyım... İki türlü düşünme şekli vardır demiştik... Metafizik ve bilimsel düşünme... Kısaca; Metafizik düşüncede her olgu akılcı bir tarzda açıklanır/düşünülür... Ancak deneyden kopuk, doğrulama yanlışlama metodundan uzaktır... En önemli özelliği ise maddenin kontrolu, fizik ötesi gizli gücün iradesinde olmasıdır... Bilimsel düşünme şekli ise farklıdır... Özgür, eleştirici, araştırıcı, bağımsız ve deneysel doğrulayıcı bir metoddur... Doğa olaylarını, bilimsellikten kopuk bir yorumalama şekli olan Metafizik düşünce, toplumlar tarafından oluşturulmuş, yüzlerce manevi inanç içerir... Bu tür düşünce şekline şizofreni demek tabiiki yanlıştır... Ancak kurgudur, gerçeklerden uzaktır, doğrulanamaz... İyi dileklerimle... İyi doğrulanamazsa bunu tersi de geçerli yanlışlanamz da.. sen sadece a posteriori bilgiyi kabul ediyorsan yine sorun var.. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Ahirzaman gardaşım, Üzülerek söyleyeyim, seninle tartışmak istiyorum ama, inanki yazıların hem kelime hatalı. hemde kurduğun cümleler anlaşılmıyor... Said-i kürdi'ninki de öyle... Yoksa onun müridlerindenmisin ?... İyi dileklerimle... demişimki kardeşim sen aynadan baktığında beynini görebiliyormusun rica edersem cevap aliyim sen bu sorunun cevabını ya vermessin yada vereceğin cevap şu olacaktır insan beyni bilimle kanıtlanır. peki ya kardeşim bilimle kanıtlanma şartımı var ?yani bilimle kanıtlanmamış olan yoktur anlamına mı gelir? pekiya yıllar önce insanların beyni yokmuydu? vardı ama bilim o zaman kanıtlamamıştı o zaman beyin yokmuydu? sen beyinin mahiyetini kavramasanda onun bilirsin (yani sen beynini görmesende onun şekil özellik bakımından göremesende onun varlığını bilirsin çünkü işlevini ve gücünü sana gösteriyor) Mahiyetini göremessin ama buda onun olmadığını kanıtlamaz çünkü beynin kudreti ortada Şimdi o kadarcık da olsa sen cevabını ver bu beyin için açıkladığımı (varlığının anlaşılması ile ilgili verdiğim misali) Alemlerin rabbi için düşüne bilirmiyiz onu söyle yani verdiğim örneği görmediğin Allah üzerine yorumlamanı rica ediyorum Hala inkar edenlerden mi olacaksınız? abicim kusuruma bakma harf hataları yaptım doğrudur bunun içinde özür dilerim Üstad Bediüzzaman Said nursi meselesine gelince Ben hakkı görmüş ve ateistlerin suallerine herzaman doyurucu cevap vermiş birinin keşke müridi olabilsem senin onu anlamamanın nedeni günümüz türkçesi olmadığı için ama bende ise ne ilim var nede kelime hatası olmadan yazmayı beceriyorum saygılar Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 1-Allah yoksa delillendir... Delillendirme görevi yok diyene düşmez var diyene düşer. Bana sorarsan yok . Ben hiç görmedim. Sen gördünse kulağımdan tut götür göster. . . . sayın cehil pardon elhacı..sana bir soru, aslolan varlık mı yokluk mu? mesela senin bilgisayarının başında oluşun mu, yanımda olmayışın mı esas? Birini tarif ederken işte orda oturan adam mı dersin, yoksa burda olmayan adam mı? tabii ki varlığın yokluğundan esas.. O halde aslolan var oluştur.. Yokluk ise varlığın bulunmayışıdır, yokluk varlığın zıddı bile değildir. Aslolan varlıksa ispat edilmesi gereken yokluk olur..Yokluğu ispat etmek çok daha zor, sen hiç yok gördün mü? Yok nedir?.. daha önce de dediğim gibi ben de seni görmüyorum bana varlığını ispat etmen için buraya gelmen gerekecek. Aksi halde sen yoksun (mu demem gerekiyor? senin mantığınla) gerçek anlayışına da bir daha bak..Zira gerçeklik hakkında en ufak bir bilgin yok.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Ahirzaman gardaşım, Üzülerek söyleyeyim, seninle tartışmak istiyorum ama, inanki yazıların hem kelime hatalı. hemde kurduğun cümleler anlaşılmıyor... Said-i kürdi'ninki de öyle... Yoksa onun müridlerindenmisin ?... İyi dileklerimle... Sevili bilimselci. ahirzaman, kardeşin biraz kalbi kırıldı sanırım. Bana kalırsa yanlış anlaşılmada olsa gönlünü almak gerekiyor. Çünkü kimseyi kırmadan, incitmeden, buna özen göstererek, yaklaşımlar gösterdiğini gözardı edemeyiz... Bence onun yazdıklarını en iyi anlayacak arkadaşlardan biride sensin. Bu konularda seninde araştırmaların ve bilgi birikimin olduğuna inanıyorum. ahirzaman arkadaşımızında kendi alanında bilgi birikimine sahip, çok yönlü araştırmalar yapmış olduğu belli... Evet ben de çoğu zaman kurduğu cümlelerin anlamını kavramak için tekrar tekrar okuyorum.Artık o biraz bizim seviyemize inerek, birazda biz anlamak için tekrarlar yaparsak,anlamak yolunda başarılı olabiliriz.Bir ara arkadaşımızın azerimi olduğunu düşünmedim değil, ama türkceyi etkili kulandığını görünce düşüncem değişti, sanırım kullandığı kelimeler ifade etmeye çalıştığı konulardan dolayı biraz eski ve ağır. Bence iki farklı yorumun tartışması, tek yönlü desteklerden daha yararlı olacaktır... Yamyam ve diğer arkadaşların katkılarıyla tartışma sürerse, üzerinde düşünerek Karar vermek de bize kalıyor... Selamlar saygılar Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 "Sevgi" olgusu yanlızca insanlara mı özgüdür sayın sedelina? Hayvanlardaki sevgiyi neye bağlayacaksınız? Eğer sevginin kaynağı ruh ise, "hayvanlarda ruh olmadığına göre sevgide yoktur" diyebilir misiniz? Bugün bilim bir çok hissiyatın hangi hormondan kaynaklandığını biliyor. Mutluluk da bir histir. Ama hormonu serotonindir. Bu hormon salgılandığında siz kendinizi mutlu hissedersiniz. Aşkın, sevginin de hormonu vardır. Erkekler bayanlara, bayanlar da erkeklere aşık olur. Ama bunu sadece genelleyebiliyoruz. "Bu kesinlikle böyledir" diyemeyiz. Görüntü olarak erkek olan, ancak kadınlık hormonunun baskın olması sebebiyle erkeklere aşık olanlar var. Ya da tam tersi... Görüntü itibari ile kadın olan, ama erkeklik hormonu baskın olduğu için hemcinslerine aşık olan kadınlar var. Bu da hormonların "aşk" denen hissiyatı ne derece etkilediğini gözler önüne sermeye yetiyor. hayır efendım,görüntü olarak erkeğe aşık olan erkekte genetık hata bulunamamıştır.konudan uzaklaşmak olacak ama açıklayayım,seretonın hormonu mıktarı aşkı acıya dönuşturmekte etkılıdır..yoksa bır ınsana aşık olmak için başlangıçta etken değildir. öyle olsaydı seretonın mıktarını artıran gıdalar ve ilaçlar alınır herkes karşıdakını leyla görür aşık olurdu efendım.. herşeyi hormonlara indirgeyeceğiz demekki peki vicdan hormonuda var mıdır?nede olsa genetık şifre çözüldü Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Sedelina, Tespitin doğru... Dünyayı, doğayı, olayları açıklayamadığı zaman, Kurgu yolu ile açıklamış, yada kurgulara inanmış... Ve din ilimleri(bilgileri) diye bir ilim oluşturmuşlar... Tabii pozitif değerlerle ifade edilmiyor... Müspet(gerçek) bilim değil... Pozitif değerler, ancak Maddeci bilimle(diyalektik) açıklanıyor... İyi dileklerimle... sayın bilimselci aynı şeyden bahsedıyoruz.ihtıyaç duymuşlar evet,çunku ınsan aklı evreni açıklamakta yetersızdır..herşeyi açıklasada bilim,ınsanın neden düşünen bır varlık olarak diğerlerinden ayrıldığını,ve görülen rüyaların gerçeğe dönüştüğünü açıklayamayacaktır.. farkında iseniz pozitif bilimler dediğiniz -şey-insanlığı hastalığa sürüklüyor,hormonlar çevre kirliliği,radyasyon vs.bu pozitif bilimlerin zararını da düşünmeznızı rıca ederım Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 sayın bilimselci aynı şeyden bahsedıyoruz.ihtıyaç duymuşlar evet,çunku ınsan aklı evreni açıklamakta yetersızdır..herşeyi açıklasada bilim,ınsanın neden düşünen bır varlık olarak diğerlerinden ayrıldığını,ve görülen rüyaların gerçeğe dönüştüğünü açıklayamayacaktır.. farkında iseniz pozitif bilimler dediğiniz -şey-insanlığı hastalığa sürüklüyor,hormonlar çevre kirliliği,radyasyon vs.bu pozitif bilimlerin zararını da düşünmeznızı rıca ederım Sedelina, Buraya kadar iyi gittin... Bittin ve diğer inançlı arkadaşların aynı sorularını sormaya başladın... Bende ümitlenmiştim senden... Sedelina araştırmacı birine benziyor diye... Ne kadar basitleştirdin soruları, tartışmayı... Sen bilimi tanrımı sandın ki sedelina Her şeyi bir çırpıda halletsin (!)... Her şeyi bilsin, kontrol etsin... Bilimde maddedenin, düşüncenin, canlıların evrimle geliştiği yüzlerce vurgulandı... İlk çağlardaki yaşam tarzı yada teknoloji ile şimdiki zamandaki birmi ? İnsan aklı da, bilim de, dinler de evreni açıklayamıyorlar... Şu ana kadar, evren hakkında açıklananlar azmı?... ilk çağlardan beri açıklama konusunda... Bilim önde değilmi ?... Şu anki yaşamımızı ona borçlu değilmiyiz... Gerçekler onda değilmi ? Astronomideki bulgular, bilgiler korkutacak boyutlara gelmedimi...? Gelişmeler milyonlarca değilmi?... İnsanın düşünen bir varlık olarak diğer canlılardan evrimleşerek ayrıldığını, Bu hipotezi, bulgularla nihayetlendirme noktasına gelindiğini, Üniversitelerde artık ders olarak okutulduğunu... Ya hiç duymadın bilmiyorsun yada bilmemezlikten geliyorsun... Şu an için yaşamımızı, sağlığımızı, gelişmemizi, haberleşmemizi Bilime borçlu değilmisin... "Rüyalar gerçek oluyor..." Şimdi oturp rüya tabirciliğinemi başlayalım... Bilimle yada inançla ne alakası var... Elektrik icad edildi... Milyonlarca yararı sayılır... Ama sen diyorsunki, elektrik çarpıyor bilim zararlı, kötü... Zararını da düşünmelisiniz... Ne mantık yaw... Böyle bir mantıkla, sen olsan tartışabilirmisin ?... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Sedelina, Buraya kadar iyi gittin... Bittin ve diğer inançlı arkadaşların aynı sorularını sormaya başladın... Bende ümitlenmiştim senden... Sedelina araştırmacı birine benziyor diye... Ne kadar basitleştirdin soruları, tartışmayı... Sen bilimi tanrımı sandın ki sedelina Her şeyi bir çırpıda halletsin (!)... Her şeyi bilsin, kontrol etsin... Bilimde maddedenin, düşüncenin, canlıların evrimle geliştiği yüzlerce vurgulandı... İlk çağlardaki yaşam tarzı yada teknoloji ile şimdiki zamandaki birmi ? İnsan aklı da, bilim de, dinler de evreni açıklayamıyorlar... Şu ana kadar, evren hakkında açıklananlar azmı?... ilk çağlardan beri açıklama konusunda... Bilim önde değilmi ?... Şu anki yaşamımızı ona borçlu değilmiyiz... Gerçekler onda değilmi ? Astronomideki bulgular, bilgiler korkutacak boyutlara gelmedimi...? Gelişmeler milyonlarca değilmi?... İnsanın düşünen bir varlık olarak diğer canlılardan evrimleşerek ayrıldığını, Bu hipotezi, bulgularla nihayetlendirme noktasına gelindiğini, Üniversitelerde artık ders olarak okutulduğunu... Ya hiç duymadın bilmiyorsun yada bilmemezlikten geliyorsun... Şu an için yaşamımızı, sağlığımızı, gelişmemizi, haberleşmemizi Bilime borçlu değilmisin... "Rüyalar gerçek oluyor..." Şimdi oturp rüya tabirciliğinemi başlayalım... Bilimle yada inançla ne alakası var... Elektrik icad edildi... Milyonlarca yararı sayılır... Ama sen diyorsunki, elektrik çarpıyor bilim zararlı, kötü... Zararını da düşünmelisiniz... Ne mantık yaw... Böyle bir mantıkla, sen olsan tartışabilirmisin ?... İyi dileklerimle... sayın bilimselci konuyu nerelere getırdınız ben sadece giriş yaptım konuya sırasıyla tartışsak daha iyi olacaktır. ayrıca araştırmacı olmadığımı bu ımkanları ve zamanı kısıtlı forumdan anlayamazsınız.. ben tanrı sanmıyorum bilimi sorun da oradaya sizler sanıyorsunuz.insan ürünü olan bilime verılen bu yücelik nedir anlamadım elektrık örneği ile siz basıtleştırmedınız mı,amacım kendımı üstün göstermek değil.ayrıca karşıdakıne sen araştırmacı değilsin vs. gibi yargılar için erken ve peşin hükümcüsünüz. bilimin sayılamayacak kadar çok zararı vardır.size hepsini anlatırıdm ama vaktım yok.bilimin ve teknolojık gelişmenın uygarlık anlamına gelıp gelmediği bile hala tartışılıyor sayın bilimselci sosyologlar tarafından!! rüyalardan kastım basıtleştirmek değildir aksıone drınleştırmektır mevzuyu,rüyaların bilinçaltı baskılardan oluştuğunu dıyeceksınız belkı de,ama gördüğüm ve başkalarıyla paylaştığım rüyaların aynısının meydana geldiğini nasıl açıklayacaksınız.. sayın bilimselci ruyalar bilim adamlarının kafa yorduğu ve açıklamaya uğraştığı bir mevzudur.. sandığınızın aksıne basıt değildir... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 evrimleşme dıyorsunuz,bilimde genel geçer kanunlar vardır ve bu dünya bilim literatüründe kabul edılır.hala evrımın dünya bilim camıasında külliyen kabulu yoktur o halde bilimsel bilgi evrensel değil,yada evrım teorısı bilimsel değil ,sayın bilimselci Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 sayın cehil pardon elhacı..sana bir soru, aslolan varlık mı yokluk mu? mesela senin bilgisayarının başında oluşun mu, yanımda olmayışın mı esas? Birini tarif ederken işte orda oturan adam mı dersin, yoksa burda olmayan adam mı? tabii ki varlığın yokluğundan esas.. O halde aslolan var oluştur.. Yokluk ise varlığın bulunmayışıdır, yokluk varlığın zıddı bile değildir. Aslolan varlıksa ispat edilmesi gereken yokluk olur..Yokluğu ispat etmek çok daha zor, sen hiç yok gördün mü? Yok nedir?.. daha önce de dediğim gibi ben de seni görmüyorum bana varlığını ispat etmen için buraya gelmen gerekecek. Aksi halde sen yoksun (mu demem gerekiyor? senin mantığınla) gerçek anlayışına da bir daha bak..Zira gerçeklik hakkında en ufak bir bilgin yok.. Sevgil dilku.. Varlık yokluğa, yokluk da varlığa dönüşemeyeceğine göre, bundan varlığın ezeli olduğu anlamı çıkar. O halde her varlığın ezeli olması gerekiyor. O halde evrende tedricen meydana gelen hareketleri ve değişmeleri inkar etmeliyiz ve her şeyin ezeli ve ebedi olmasını kabul etmeliyiz. Böyle bir iddia oldukça komiktir değilmi sizce... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Sevgil dilku.. Varlık yokluğa, yokluk da varlığa dönüşemeyeceğine göre, bundan varlığın ezeli olduğu anlamı çıkar. O halde her varlığın ezeli olması gerekiyor. O halde evrende tedricen meydana gelen hareketleri ve değişmeleri inkar etmeliyiz ve her şeyin ezeli ve ebedi olmasını kabul etmeliyiz. Böyle bir iddia oldukça komiktir değilmi sizce... başta dilku kardeşim hakkını helal et galiba gene cevaplamak için atlicam(keşke onlarda bizim sorularımıza aynı şeyi yapsa) dipnot kardeşim Acaba sana göre varlığın sonu yokmudur.Acaba 10 yıl önce ne haldeydin.Yada doğmadan önce ne haldeydin? Yoktan var eden vardan yok edecektir. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 evrimleşme dıyorsunuz,bilimde genel geçer kanunlar vardır ve bu dünya bilim literatüründe kabul edılır.hala evrımın dünya bilim camıasında külliyen kabulu yoktur o halde bilimsel bilgi evrensel değil,yada evrım teorısı bilimsel değil ,sayın bilimselci Sedelina, Genel geçer kanunlar. doğrulanmış pozitif bilimler kanunları... Kanıtlanmış pozitif bilim (fizik,kimya, biyoloji) kanunları. Dünyanın her yerinde geçerlidir ve kullanılmaktadır. Heryerde geçerli değil demekle, yanılıyorsun sedelina... Bilim dışında gerçeklerin var olduğunu, Onların da tartışılması gereği noktasına çekmeye çalışıyorsun... Rüyayı misal gösterip, metafizik(ruh bilimi) gerçekler(!) tartışılacak sana göre... Bilimselciler, şunu kabul ederler her şeyden önce... Ruh ve madde, varlık ve düşünce arasında belirli bir ilişki vardır... Bilimcilere göre, ilk ve asli olan maddedir... Ruhsa ikincildir, maddeden sonra gelen ve maddeye bağımlı olandır... Bilime göre, evren ve madde, ruh tarafından yaratılmış değildir... Ruh, evren tarafından, madde tarafından, doğa tarafından yaratılmıştır... Bilimsel düşünceye göre, biz bilim yoluyla evreni inceleyebilmekteyiz... Bilim bize, deneyin de yardımıyla, bizi çevreleyen şeylerin, kendilerine özgü ve bizden bağımsız birer varlık olduklarını, insanların bu şeyleri üretebilmektedir... Suni olarak yaratabilmektedir... Şu halde; 1) Ruhu yaratan maddedir... bilim açısından maddesiz bir ruh, hiçbir zaman var olamaz... 2) Madde, ruhun dışında vardır... Var olmak için hiç de bir ruha muhtaç değildir... Bundan dolayı, inançların söylediklerinin tersidir... Şeyleri yaratan düşüncemiz değildir... Tersine, şeylerdir fikirlerimizi bize veren... 3) Dünyayı, evreni bilip tanıyabiliriz... Madde ve evren hakkında edindiğimiz bilgiler, Gerçek yaşama, evrenin yapısına daha uygun düşmektedir... Çünkü bilimler yardımıyla, bilmekte olduğumuz şeyleri, kesinlikle tespit edebilir,bilmediklerimizi de keşfedebiliriz... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Sedelina, Genel geçer kanunlar. doğrulanmış pozitif bilimler kanunları... Kanıtlanmış pozitif bilim (fizik,kimya, biyoloji) kanunları. Dünyanın her yerinde geçerlidir ve kullanılmaktadır. Heryerde geçerli değil demekle, yanılıyorsun sedelina... Bilim dışında gerçeklerin var olduğunu, Onların da tartışılması gereği noktasına çekmeye çalışıyorsun... Rüyayı misal gösterip, metafizik(ruh bilimi) gerçekler(!) tartışılacak sana göre... Bilimselciler, şunu kabul ederler her şeyden önce... Ruh ve madde, varlık ve düşünce arasında belirli bir ilişki vardır... Bilimcilere göre, ilk ve asli olan maddedir... Ruhsa ikincildir, maddeden sonra gelen ve maddeye bağımlı olandır... Bilime göre, evren ve madde, ruh tarafından yaratılmış değildir... Ruh, evren tarafından, madde tarafından, doğa tarafından yaratılmıştır... Bilimsel düşünceye göre, biz bilim yoluyla evreni inceleyebilmekteyiz... Bilim bize, deneyin de yardımıyla, bizi çevreleyen şeylerin, kendilerine özgü ve bizden bağımsız birer varlık olduklarını, insanların bu şeyleri üretebilmektedir... Suni olarak yaratabilmektedir... Şu halde; 1) Ruhu yaratan maddedir... bilim açısından maddesiz bir ruh, hiçbir zaman var olamaz... 2) Madde, ruhun dışında vardır... Var olmak için hiç de bir ruha muhtaç değildir... Bundan dolayı, inançların söylediklerinin tersidir... Şeyleri yaratan düşüncemiz değildir... Tersine, şeylerdir fikirlerimizi bize veren... 3) Dünyayı, evreni bilip tanıyabiliriz... Madde ve evren hakkında edindiğimiz bilgiler, Gerçek yaşama, evrenin yapısına daha uygun düşmektedir... Çünkü bilimler yardımıyla, bilmekte olduğumuz şeyleri, kesinlikle tespit edebilir,bilmediklerimizi de keşfedebiliriz... İyi dileklerimle... güzel kardeşim size diyoruz ama anlamıyosunuz rüya hayal fizik kanunları bunların hepsi bilinir ve etkisi içerisinde de bulunuruz. Ancak kardeşim kaç defa aynı soruyu sordunuz bizde açıkladık (ama heralde hata bizde ifade edemiyoruz) bak kardeşim rüya hayal gibi hususuların mahiyetleri hakkında bir bilgin varmı yani şekilleri görünümü gib i hayır bilmiyosun bilmiyoruz bilemeyiz sana daha öncede bunu açıkladım(ama hata bendeki gene anlatamamışız) bak kardeşim bilim henüz gelişmeden insanlar düşünceyi biliyorlardı aynı zamnda beyininde farkındalardı ancak bunun mahiyetini bilmiyorlardı ya ni senin gibi çeşitli araçları kullanarak beynini göremiyordu. Ama olduğunu biliyordu çünkü kudreti ortadaydı.Allahın da kudreti ortada dır.Yaratılmışların mahiyetini kavrayamayan nasıl olurda Yaratanın mahiyetini kavaraya bilir. Allahı inkar eden kendini inkar etmiştir. Hala inkar edenlernmi olacaksınız. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Sevili bilimselci. ahirzaman, kardeşin biraz kalbi kırıldı sanırım. Bana kalırsa yanlış anlaşılmada olsa gönlünü almak gerekiyor. Çünkü kimseyi kırmadan, incitmeden, buna özen göstererek, yaklaşımlar gösterdiğini gözardı edemeyiz... Bence onun yazdıklarını en iyi anlayacak arkadaşlardan biride sensin. Bu konularda seninde araştırmaların ve bilgi birikimin olduğuna inanıyorum. ahirzaman arkadaşımızında kendi alanında bilgi birikimine sahip, çok yönlü araştırmalar yapmış olduğu belli... Evet ben de çoğu zaman kurduğu cümlelerin anlamını kavramak için tekrar tekrar okuyorum.Artık o biraz bizim seviyemize inerek, birazda biz anlamak için tekrarlar yaparsak,anlamak yolunda başarılı olabiliriz.Bir ara arkadaşımızın azerimi olduğunu düşünmedim değil, ama türkceyi etkili kulandığını görünce düşüncem değişti, sanırım kullandığı kelimeler ifade etmeye çalıştığı konulardan dolayı biraz eski ve ağır. Bence iki farklı yorumun tartışması, tek yönlü desteklerden daha yararlı olacaktır... Yamyam ve diğer arkadaşların katkılarıyla tartışma sürerse, üzerinde düşünerek Karar vermek de bize kalıyor... Selamlar saygılar Sevgili Gece kuşu; Benim de beklediğim buydu işte.Bana nasıl uyarıda bulunduysan,bu arkadaşa da uyarıda bulunmalıydın,bulundun.Teşekkür ederim.''Gardaşım'' lafı kötü bir anlam taşımasa da,kelime haznesinde bu lafı kullanmayan birinin sırf karşısındakini aşağılamak için (ya da dalga geçmek) kullandığı bariz bir biçimde farkediliyor.. Herneyse daha fazla yazıp ''kişiselleştirmeyeceğim''.Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.