Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bir seyin olmadigi ispatlanamazz ama olduguna dair olan iddialar curutulebillnir ben size tanri yok demiyommm bu yuzden bize cok dogalmis kesinmis gibi gelen bir cok bilimsel bilgiyi curutuldugune goree buda askida olan bir konu cogu kesime goree tanrinin varligna hala hipotez gozuyle bakan insanlar var

yani simdi sizler burda muslumanligi savunanlar ailenizden bir yahudi hristiyan olarak dogsaydiniz ne olucakti?bu seferde bu din mi kotu olacakti

acikcasi ben tanrinin egosuna calismam

ben elimle tuttuguma inanirimm gozumle gordugumee sevgiyi gozunle goremezzin ama hissedersin

ozaman diyosunuzki tanri dunyayi insanlara birakti ondan mudahale etmiyoo cunku olunce ahirette hesap vercezzz ole dimii

peki ozamn niye peygamberleri gonderdi hadi birinci yi anladim diyimm insanlara kendini tanitti 2 3 yada 4 niyeee hani tanrimiz mudahale etmezdii??? dunyanin durumu vahimmm yeni bir peygamber gelmeliiii

saygilar.................

arkadaşım birincisi burada kimse kimseyi yargılamıyor, sadece seviyeli bir tartışma gerçekleştirmeye çalışıyoruz. ikincisi tabiki bize ne isteyen insanır istemeyen inanmaz, ama inanmayan gelip burada fikrini yazabiliyorsa, inanan da gelip karşıt görüşünü belirtebilir, yoksa sen sadece ateistlerin yazmasını mı isterdin? eğer öyleyse bundan sonra sadece onların yazılarını oku, biz inananların kini okumasanda olur...

Allah'ın varlığına hipotez gözüyle bakılmaz, zira O bir teori değildir, kanıt arayana kanıt sonsuz ancak görmek istemeyen göze ışık ne yapsın...

Sen elinde tuttuğuma, gözünle gördüğüme inanırım diyorsun, ben de diyorum ki, herşeyi gözlerimle göremem, ve kulaklarımla duyamam ve o bakımdan rayoaktif dalgalara, titreşimlere, ruhların varlığına, inanırım, izlediğin tv den ya da kullandığın pc den yayılan radyoaktif dalgalardan haberin vardır sanırım peki onları görmediğin halde, hissetmediğin halde var olduğunu kabul ediyorsun değil mi? Peki sence gözlerin herşeyi görmeye muktedir mi ya da kulakların duymaya... yeryüzünde ki canlılar arasında, bu iki organ en az yeteneğe sahip olarak insanda bulunuyor... Bir kartal gibi göremezsin, bir yarasa gibi duyamazsın...

Kaldı ki Allah görülmeyi dileseydi görürdük ama imanın meselesi o değil ki, gördüğüne inanılmaz.

Evet ahirette hesap vereceğiz, Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Neden peygamber gönderdi biliyor musun? Çünkü insana daima bir önder ve bir yol gösterici gönderir, toplumlar bir lideri ve yol tayin edicisi olmadan bir istilamet tutturamazlar, işte ne büyük lütuf bu bize kendisinden haber veriyor, bizi kendi halimize bırakmıyor. Ah bir bilsen ne kadar büyük bir ihsan bu...

Yeni bir peygamber mi, niye elimizde kıyamete kadar bize yol gösterici bir Kitap var zaten artık insanların büyük çoğunluğu da okuma yazma biliyor, elinde ki materyeli değerlendiremezsen, sana yenisi gönderilmez. Hadi diyelim ki geldi ben inanırım peki sen inanır mısın? istediğin bir peygamber gelmesi mi?

selamlar

• Cevaplar 349
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

arkadaşım birincisi burada kimse kimseyi yargılamıyor, sadece seviyeli bir tartışma gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

selamlar

Sardunya arkadaş,

"izlediğin tv den ya da kullandığın pc den yayılan radyoaktif dalgalardan haberin vardır sanırım peki onları görmediğin halde, hissetmediğin halde var olduğunu kabul ediyorsun değil mi?"

Yanlış Biliyorsun...

"Ölçülerek görülüyor"

"Din bir teori değildir"

Din ve tanrı olgusu bir düşünce, bir teoridir...

Yanlış biliyorsun,

Bilimsel tahlillerle sonuclandırılmıştır...

İyi dileklerimle

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

epeydir tartışamamıştık, yeniden hoşgeldin... :)

radyoaktif dalgaların ölçümlenerek bilindiğini söylemişsin, elbette öyle ama çıplak göz ile göremezsin değil mi?

Allah'ı görmek te bir gün mümkün olacaktır, ama nasıl ve ne şekilde olacağını bilemiyoruz... işte buna ancak iman edenler inanır, siz rahatsız olmayın eğer sizce inanmamakla birşey kaybetmiyorsanız bizce mahsuru yok... nasıl isterseniz öyle inanın...

O en yüce, en muhteşem Yüce Yaratıcı'yı bu aciz gözlerinizle görebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Gözlerimizin bazı varlıkları ve radyoaktif dalgaları desteksiz göremediği aşikardır... Kaldı ki siz açıkça Allah'ı görmek istiyorsunuz... :excl:

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

epeydir tartışamamıştık, yeniden hoşgeldin... :)

radyoaktif dalgaların ölçümlenerek bilindiğini söylemişsin, elbette öyle ama çıplak göz ile göremezsin değil mi?

Allah'ı görmek te bir gün mümkün olacaktır, ama nasıl ve ne şekilde olacağını bilemiyoruz... işte buna ancak iman edenler inanır, siz rahatsız olmayın eğer sizce inanmamakla birşey kaybetmiyorsanız bizce mahsuru yok... nasıl isterseniz öyle inanın...

O en yüce, en muhteşem Yüce Yaratıcı'yı bu aciz gözlerinizle görebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Gözlerimizin bazı varlıkları ve radyoaktif dalgaları desteksiz göremediği aşikardır... Kaldı ki siz açıkça Allah'ı görmek istiyorsunuz... :excl:

Sevgili sardunya arkadaşım,

Bilimsellikte, önemli olan birşeyi görerek kanıtlamak değilde,

Görünmeyende olsa bir şeyi duyularla, deneylerle ispat edebilmek...

Bahsettiğin radyo frekansları yada elektrik enerjisi de duyularımızla yada,

aletlerle hissedilebiliniyor.

Görmekle mümkün olmayabilir...

İnsanların sadece görme duyuları yokki.

Doğa diğer duyularıda vermiş insanlar için...

En önemliside akıl...

Akılla alet yapmışlar ve göremediğini iddia ettiğin şeyleri

Yine Skop denilen bir aletle görülebilir hale getirmişler...

Çıplak gözle...

Evet bizleri rahatsız eden siz gibi sevdiğimiz insanların,

Hayallerle, cinlerle şeytanlarla günlerini geçirmeleri...

Bunlardan kurtulup dürüst bir özveri ile gerçeklere adapte olunulabilir...

Ayrıca diğer topikte söylediğin gibi, fazlaca duygusallığım yok...

Şunun farkındayım ben...

Duyguları ile fazlaca hareket eden, o oranda mantığını az kullanır

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

ben kendi adıma söylüyorum ki, ben ALLAH ın varlığına delil aramıyorum ben O'na inanıyorum, bu sana akılsızca gelebilir ben bunu da anlayabiliyorum....

delil aramak sizin işiniz aradığınız delili bulursunuz inşallah birgün....

biz inananlara sizin deyiminizle duygularıyla hareket edenlere aklınızı işletmiyorsunuz demek biraz insafsızca ve yanlış oluyor,

Gönderi tarihi:

aslında bu konularda yorum yapmayı pek sevmiyorum ama okuduklarımdan sonra şunu söylemek istiyorum.... inanmayan arkadaşlar en başa dönün lütfen nasıl meydana geldik... özü bulun lütfen... hadi buldunuz özün özü nerden onu bulun... sevgiler...

Gönderi tarihi:

aslında bu konularda yorum yapmayı pek sevmiyorum ama okuduklarımdan sonra şunu söylemek istiyorum.... inanmayan arkadaşlar en başa dönün lütfen nasıl meydana geldik... özü bulun lütfen... hadi buldunuz özün özü nerden onu bulun... sevgiler...

Aramıza hoşgeldin.. :)

Gönderi tarihi:

Sevgili sardunya arkadaşım,

Bilimsellikte, önemli olan birşeyi görerek kanıtlamak değilde,

Görünmeyende olsa bir şeyi duyularla, deneylerle ispat edebilmek...

Bahsettiğin radyo frekansları yada elektrik enerjisi de duyularımızla yada,

aletlerle hissedilebiliniyor.

Görmekle mümkün olmayabilir...

İnsanların sadece görme duyuları yokki.

Doğa diğer duyularıda vermiş insanlar için...

En önemliside akıl...

Akılla alet yapmışlar ve göremediğini iddia ettiğin şeyleri

Yine Skop denilen bir aletle görülebilir hale getirmişler...

Çıplak gözle...

Evet bizleri rahatsız eden siz gibi sevdiğimiz insanların,

Hayallerle, cinlerle şeytanlarla günlerini geçirmeleri...

Bunlardan kurtulup dürüst bir özveri ile gerçeklere adapte olunulabilir...

Ayrıca diğer topikte söylediğin gibi, fazlaca duygusallığım yok...

Şunun farkındayım ben...

Duyguları ile fazlaca hareket eden, o oranda mantığını az kullanır

İyi dileklerimle...

Sayın bilimselci arkadaşım bilim henüz acıyı aşkı korkuyu ölçen bir alet icat etmemiştir aşk. korku heyecan vb. birçok duygu yok demek mi bu eline batırdığın iğnenin acısını duyuyorsun peki ölçebiliyormusun kaç derece acımışsın İşte Allahın varlığını hissetmekte böyle birşey onun varlığını da ancak hisseden anlar. Acıyı ancak iğne eline batarsa hissedersin Allahı da ancak ona inanarak. ona inandığında ,hiç şüphesiz inandığında O sana kendini hissettiriyor ve bunu hissedenden başkası ölçemiyor. Kalbini Allaha açarsan o da sana varlığını hissettirir :clover::clover:

Gönderi tarihi:

sizlerle tartisilmiyoooo

gercektennn taurusmutis sana kendimi anlatamadim ya ona yaniyorumm ben yeni peygamber gelsin demiyomm sizin dediginize karsilik diyomm sizler hepiniz diyosunuzki Allah insanliga karismiyoo ama binlerce peygamber gonderiyo demekki Allah karisa bilir ama su anda pasif bir durumda bide turkcem kotu oldugu icin kendimi iyi ifade edemiyorum....

ayrica ben size kosulsuz bir sekilde allah yok demiyom benim tanri inancim var bana din kavrami sacma geliyoo insan doganin icine biyologiye georaphiye inince bunu nasil inkar eder ki zaten herseyin muhtesem duzenini bilim bir yere kadar acikliyoo

ben din konusunda tikaniyorumm cunku yasadigim yerde onlarca din var okulda arkadasim bana allaha inaniyon mu diyince benim cevabim evet oldu ama o bana hangisi dedi turkiye gibi degill tek muslumanlik olsun...

yani ille bir dinin uyesi olmak gereklimi ben buna mecburmuyum sadece inancli olmak yetmezmi?

Gönderi tarihi:

sizlerle tartisilmiyoooo

gercektennn taurusmutis sana kendimi anlatamadim ya ona yaniyorumm ben yeni peygamber gelsin demiyomm sizin dediginize karsilik diyomm sizler hepiniz diyosunuzki Allah insanliga karismiyoo ama binlerce peygamber gonderiyo demekki Allah karisa bilir ama su anda pasif bir durumda bide turkcem kotu oldugu icin kendimi iyi ifade edemiyorum....

ayrica ben size kosulsuz bir sekilde allah yok demiyom benim tanri inancim var bana din kavrami sacma geliyoo insan doganin icine biyologiye georaphiye inince bunu nasil inkar eder ki zaten herseyin muhtesem duzenini bilim bir yere kadar acikliyoo

ben din konusunda tikaniyorumm cunku yasadigim yerde onlarca din var okulda arkadasim bana allaha inaniyon mu diyince benim cevabim evet oldu ama o bana hangisi dedi turkiye gibi degill tek muslumanlik olsun...

yani ille bir dinin uyesi olmak gereklimi ben buna mecburmuyum sadece inancli olmak yetmezmi?

Canım arkadaşım;

Bana kendini anlatmana gerek yokki.Senin dediğinden çıkan sonuca karşı tepkimi koydum sadece.Ama kendin bu kadar çelişkideyken(bazıları gibi) bana çelişkilerim olduğunu söylemen garip değil mi?Araştırmaya üşeniyorsan şunu yap.Burada çok değerli arkadaşlarımızın araştırarak örnekler sunarak yazdığı yazılar var.Sen yazma,sadece oku ve bilgi topla biraz.Sonra bu bilgiler ışığında kendi fikrini oluşturduktan sonra gel,nerede soru işareti kalmışsa çözmeye çalışalım.

Gel bir sorunu yanıtlıyarak başlayalım.Bir dinin üyesi olmak veya olmamak senin özgür iradene kalmış,mecbur değilsin.Ama inançlıyım diyorsan,neye göre hareket edeceksin?Sadece inançlı olmak yeterli değil,mensubu olduğun dinin tüm ayrıntılarını öğrenmekle yükümlüsün.Dediğin gibi birsürü din var,ama hak din 3 tanedir.Geliş sırasıyla Yahudilik,Hristiyanlık ve İslamiyet.Hangisi doğrudur dersen şöyle düşün;yeni çıkan yasalar eskisinin hükmünü kaldırır.Bunun gibi islamiyette son gelen din olarak bozulmaları düzenlemiş , kıyamete kadar Allah tarafından bozulmayacağı garantisi verilmiş ve diğer dinlerin hükmünü kaldırmıştır.Diyorsunki:

ben din konusunda tikaniyorumm cunku yasadigim yerde onlarca din var okulda arkadasim bana allaha inaniyon mu diyince benim cevabim evet oldu ama o bana hangisi dedi ..

Diğer hak dinler de başka Allah yokturki sana öyle bir soru sorulsun.Senin vereceğin cevap AYNI ALLAH olmalı..

ayrica ben size kosulsuz bir sekilde allah yok demiyom benim tanri inancim var bana din kavrami sacma geliyoo insan doganin icine biyologiye georaphiye inince bunu nasil inkar eder ki zaten herseyin muhtesem duzenini bilim bir yere kadar acikliyoo ..

İşte bizim burada savunup durduğumuz şeyde bu ya.Bilim herşeyi açıklayamaz.İnsanın bilgisi sınırlıdır,herşeyi bilense tek Allah'tır.Görebilmene sevindim.Sevgiler..

Gönderi tarihi:

herşeyi madde algılayıp hızla tüketım çılgınlığında olan insanlık kendi mezarını kazmakta

inanç isteği ıster ıstemez ınsanın içindedır,çunku sorulara cevap arayan insan tatmın olmayınca intihara suruklenmektedır

gsmh en çok olan ulkelerde intihar olayı daha çoktur

insanların bir inanca ıhtıyacı var sonuçta,çünkü şu koca evreni başka türlü açıklamak imkansız :excl:

Gönderi tarihi:

herşeyi madde algılayıp hızla tüketım çılgınlığında olan insanlık kendi mezarını kazmakta

inanç isteği ıster ıstemez ınsanın içindedır,çunku sorulara cevap arayan insan tatmın olmayınca intihara suruklenmektedır

gsmh en çok olan ulkelerde intihar olayı daha çoktur

insanların bir inanca ıhtıyacı var sonuçta,çünkü şu koca evreni başka türlü açıklamak imkansız :excl:

aslinda sedelina haklisin insanlarin bu sorulari bazi seyler aciklik kazansin diye ancakk ussten cevaplarla iki tarafta tatmin olmuyooo benim tanri inancim ama dinlere inanmiyorumm cunku bana din konusu celiskili geliyo ve artik kendime sorun yapmaktansa sadece Allahima inanirim yeter dedim cunku kimseyi oldurmuyom harama el surmuyom ne bileyim yani butun dinlerin genelinde olan kurallari zaten hayatimda uyguluyorum bana bu kadari yeter cezalarimda bana kalmissss

Gönderi tarihi:

aslinda sedelina haklisin insanlarin bu sorulari bazi seyler aciklik kazansin diye ancakk ussten cevaplarla iki tarafta tatmin olmuyooo benim tanri inancim ama dinlere inanmiyorumm cunku bana din konusu celiskili geliyo ve artik kendime sorun yapmaktansa sadece Allahima inanirim yeter dedim cunku kimseyi oldurmuyom harama el surmuyom ne bileyim yani butun dinlerin genelinde olan kurallari zaten hayatimda uyguluyorum bana bu kadari yeter cezalarimda bana kalmissss

canım bence sen kendın araştır eğer iyice araştırmadıysan,yoksa çok yere sorarsan kafan karışır.

iyice öğrenınce kafana takılanları sorarsın,istersen dınlerı bir araştır sonra kararını ver :clover:

Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HEPİNİZE MERHABA.ÖZELLİKLE DE SEDELİNA VE TAURUSMUTİS ARKADAŞLARA..YA SİZ BURAYA GEÇMİŞSİNİZ BENİ MALUM PLATFORMDA YANLIZ BIRAKMIŞSINIZ.İNSAN BENİDE BURAYA ÇAĞIRIR BE..NEYSE Kİ BULDUM..

BİR HİKAYE(DAHA YENİ OKUDUM AMA YAM YAM ARKADAŞA DA BİR CEVAP):

BİR GÜN ALLAH'A İNANMAYAN ADAMIN BİRİSİ GELİP HZ. ALİ'YE DEMİŞ Kİ;

-YA ALİ,ALLAH DİYE BİR ŞEY YOK,ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME DİYE BİRŞEY DE YOK.YANİ SEN BOŞ YERE BÖYLE KENDİNİ YORUYORSUN.HEPİMİZ SONUÇTA TOPRAK OLUP GİDECEĞİZ.NE ANLAMI VAR BU YAPTIKLARININ? DİYE SORMUŞ.

HZ. ALİ DE ALLAH'İNANMAYAN BÜTÜN İNSANLARA CEVAP OLACAK BİR CEVAP VERMİŞ ADAMA:

-TAMAM ,DEMİŞ.DİYELİM Kİ ALLAH YOK(HAŞA!)VE ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME DE YOK.BEN ÖLÜNCE TOPRAK OLUP GİDECEĞİM.O ZAMAN BU YAPTIKLARIMDAN BİRŞEY KAYBEDER MİYİM?

AMA YA BİR DE ALLAH VARSA? ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME VARSA? O ZAMAN NE OLACAK? DİYE SORMUŞ ADAMA.

ADAM DA ;

EVET YA VARSA?!.. DEMİŞ.

DEĞİL Mİ DOSTLARIM?

ALLAH YOKSA(HAŞA! Kİ BİZ VAR OLDUĞUNA VE VARETTİĞİNE BÜTÜN KALBİMİZLE İNANIYORUZ)BİZ NE KAYBEDERİZ Kİ?

BURDAN ALLAH'A İNANMAYANLARA SORUYORUM: YA BİR DE ALLAH VARSA?

BU KADAR!...............

SELAMLAR , SAYGILAR..

SELİKA

Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HEPİNİZE MERHABA.ÖZELLİKLE DE SEDELİNA VE TAURUSMUTİS ARKADAŞLARA..YA SİZ BURAYA GEÇMİŞSİNİZ BENİ MALUM PLATFORMDA YANLIZ BIRAKMIŞSINIZ.İNSAN BENİDE BURAYA ÇAĞIRIR BE..NEYSE Kİ BULDUM..

.

.

BU KADAR!...............

SELAMLAR , SAYGILAR..

SELİKA

:)

Desenize işimiz şansa kalmış...

Ama Ya yoksa... :lol:

Gönderi tarihi:

Teist arkadaşların her defasında ateistlere karşı kullandığı argüman :

"Ben inanarak bir şey kaybetmem.. Ama ya varsa? "

Halbuki öyle değildir. Din bir yaşam biçimidir. İbadetiyle, düşünce sistemiyle, korkularıyla ve beklentileriyle... İnanan biri, dinin tüm emirlerini yerine getirmek zorundadır. Aksi takdirde günahkar olacaktır. Bu, inananın omzuna yüklenmiş bir ağırlıktır. İbadetini tam yerine getirememenin verdiği sıkıntılar yaşar..

İnanan birisi hurafelere açıktır. Büyüye inanır.. Cinlere ve meleklere de.. Pek çok teist absürd ötesi hurafeler içinde geçirir hayatını. (Gece tırnak kesmemek, gece sakız çiğnememek, yapılan bir fiil için meleklerin kaçacağını düşünmek, kadınların muayyen günleri için kendilerini pis görerek bebek ya da mezar ziyaretine gidememeleri, muska ve üfürkçülerden medet umma ve daha sayılamayacak binlerce hurafe)

İnanan birisi ümmetçidir...Hümanist olamaz. Kendi dininden olmayanı dost edinemez. Hele ateistlere karşı Kur'an'dan gelen önyargıları vardır. İnananın gözünde ateist, "helak edilesi canlılar" dır.

İnanan birisi, inancı gereği çağ dışı hükümleri, barbarlığı savunmak zorunda kalır.. Onlar için el-kol-ayak kesmek olağandır. Ayrıca nikahsız reşit 2 insanın isteyerek cinsel ilişkide bulunmaları da inançlıları alakadar eder. Böylelerinin dövülmeleri gerekir. Kimileri için ise taşlanmaları...

İnanan birisi dünya için egoisttir. Dünyadaki her canlı ve cansız maddenin kendisi için yaratıldığına inanır. Her yıl on binlerce hayvanın işkence edilerek "kurban" edilmelerinin müsebbibidirler.

Ve daha burada sayamadığım onlarca madde... Tüm bunlardan sonra acaba inananlar hiç bir şey kaybetmiyorlar mı?

Gönderi tarihi:

Halbuki öyle değildir. Din bir yaşam biçimidir. İbadetiyle, düşünce sistemiyle, korkularıyla ve beklentileriyle... İnanan biri, dinin tüm emirlerini yerine getirmek zorundadır. Aksi takdirde günahkar olacaktır. Bu, inananın omzuna yüklenmiş bir ağırlıktır. İbadetini tam yerine getirememenin verdiği sıkıntılar yaşar..

.

.

.

Ve daha burada sayamadığım onlarca madde... Tüm bunlardan sonra acaba inananlar hiç bir şey kaybetmiyorlar mı?

İnanmayan kişiler de duygu yoktur kendilerini her türlü yaratıktan aşağı görürler ve öyledirle de

Çünkü hayvanlar bile dünyaya geliş amaçlarını bilirler ve öldürülüseler dahi Allaha isyan etmezler. İnanmayan insanlar ****** kendilerini bilmeyecek kadar *******, başkalarını bilecek kadar kahin.

Onun için söylediklerinin hiç bir önemi yoktur. Hiç kimseyle dost ya da düşman olamazlar İnsanlık alemi onları kabul etmez hayvanlar alemi desen maymunlar bile gülüyor hallerine . Bir ikisi klavye başında tuşara vurarak zeki olduğunu kanıtlamaya çalışsada bilmezler ki bilgisayara internet bağlanmadıktan gerekli proğramlar yüklenmediklten sonra bilgisayar bile aptal bir teneke kutusudur tıpkı başında klavyenin tuşlarına vuran ****** gibi. Bilgisayara bilgiyi yükleyen insandır bilgisayar ancak insandan aldığı kadarını bilir Tıpkı insanların Allahtan aldıkları kadarını bilmesi gibi. :P:P:P:D:D:D

Gönderi tarihi:

İnanan birisi hurafelere açıktır. Büyüye inanır.. Cinlere ve meleklere de.. Pek çok teist absürd ötesi hurafeler içinde geçirir hayatını. (Gece tırnak kesmemek, gece sakız çiğnememek, yapılan bir fiil için meleklerin kaçacağını düşünmek, kadınların muayyen günleri için kendilerini pis görerek bebek ya da mezar ziyaretine gidememeleri, muska ve üfürkçülerden medet umma ve daha sayılamayacak binlerce hurafe)

bahsettiğiniz (cin ve melek hariç) hususlar aynen söylediğiniz gibi "hurafe"dir ve hurafe daha çok dini bir kavram olarak kullanılır. (anlamı: Dîne, fenne, akla uymayan sözler ve işler.) yani ilk olarak din reddeder bu bahsettiğiniz saçmalıkları. cin ve melek hususuna gelince anlatmayacağım zira Allah a inanmayan birine bunları anlatmak anlayacağınız üzere abesle iştigal olmaktır.

İnanan birisi ümmetçidir...Hümanist olamaz. Kendi dininden olmayanı dost edinemez. Hele ateistlere karşı Kur'an'dan gelen önyargıları vardır. İnananın gözünde ateist, "helak edilesi canlılar" dır.

çok bağnaz bir zihin dünyanız var. iyi ki müslüman değilmişsiniz diyeceğim neredeyse. "dinde zorlama yoktur" ayeti din seçimi için gönderilmiş bir ayettir. bir insan hem müslümanım diyip hem ayetlere ters düşmeyi dini görev sayıyorsa bu onun cehaletidir. bu cehaleti görüp dine atfetmek de dışarıdakinin ya cehaletindendir ya da kasıtlı yaklaşımındandır.

İnanan birisi, inancı gereği çağ dışı hükümleri, barbarlığı savunmak zorunda kalır.. Onlar için el-kol-ayak kesmek olağandır. Ayrıca nikahsız reşit 2 insanın isteyerek cinsel ilişkide bulunmaları da inançlıları alakadar eder. Böylelerinin dövülmeleri gerekir. Kimileri için ise taşlanmaları...

recm, zina gibi hususları bu şekilde algılamanız da doğal zira gördüğüm kadarıyla hep görmek istediğini görmeye çabalayan bi yapınız var. Kurani hükümlerin de tarihselliği mevcuttur. bunu şmdinin dindarları zamana uydurmak adına uydurmuyorlar. bunu yüzyıllar öncesinde de alimlerimiz söylemişlerdir. maturidi ye biraz bakarsanız görürsünüz. ama sanırım nafile... zinaya gelince insani ahlaka da ters düşen bir eylemi dinin yasaklaması neden abes olsun? savunulacak neyi vardır zinanın?

İnanan birisi dünya için egoisttir. Dünyadaki her canlı ve cansız maddenin kendisi için yaratıldığına inanır. Her yıl on binlerce hayvanın işkence edilerek "kurban" edilmelerinin müsebbibidirler.

evet tüm canlılar insanlar için yaratılmıştır. ama bu onların sömürülmesi için sebep değildir. zira islam dininde hayvan hakkı insan üzerindeki en önemli ve en tehlikeli haktır. kurban olayına gelince bu bir katliam değildir. insanların doğal besinlerinden bir diğeri de "et"tir ve burada bu ibadet haline getirilmiş bi unsur. üstelik aylar boyu evine et girmeyen fakirlerin faydalandığı, tasaddukun arttığı ve hayvan kesimlerinin azaldığı günlerdir kurban bayramları. zira bu dönemde kasaplar ve et üreticileri işlerine ara verirler...

tüm bunlar kayıptan ziyade nizamdır. insanın nizama ihtiyacı vardır. ve en doğru nizamı da insanı Yaratan verir. asıl kaos ve yük, başı-boşluk ve kendi fikirlerini ilah edinmektir. çünkü bu durumda her birey ilah gibidir. ve yaşamın kendisi haksızlıktır. üstelik hayvanlarla aynı konumda olduğunuzdan sizin yaşam koşullarınız dahi -onların haklarını yediğinizden- büyük bir katliamdır... çünkü eğer hayvanlar insan için yaratılmamışsa onların meskenlerini, derilerini, canlarını sürekli kullanmaya hakkınız yok. hele deneyler ve kobayların hayvanlar üzerinde yapıldığını düşünürsek asıl zalim ve egoist inançsızlar olur.

Gönderi tarihi:

Söylediklerinin tamamı yanlış...

Bilmeden konuşuyorsun.

Bunlar senin küçüklükten beri ezberlediğin şeyler...

"İnanmayan kişiler de duygu yoktur kendilerini her türlü yaratıktan aşağı görürler ve öyledirle de"

Hem hakaret ediyorsun(adminden uyarı alacaksın) Hemde bilmiyorsun...

İnanmayanların duyguları, inananların duygularından en az 3-5 misli fazla...

Sosyal adalet yanlısı olmaları,

Paralı, parasız köleciliğe karşı olmaları...

Tüm insanları sevmeleri...

Humanist olmaları...(arkasdaşım yuklarda söylemiş)

En önemlisi de gerçekçi duygularının olması...

vb.vb.....

Çünkü hayvanlar bile dünyaya geliş amaçlarını bilirler ve öldürülüseler dahi Allaha isyan etmezler.

Bilmeden konuşuyorsun, ezbercisin...

Hayvanların bilme, düşünme yeteneği yoktur...

İçgüdüsel hareket ederler...

Öldürülmeyede kalkışılırsa, karşıdakine zarar verirler...

Hatta öldürürler...

Onun için söylediklerinin hiç bir önemi yoktur. Hiç kimseyle dost ya da düşman olamazlar İnsanlık alemi onları kabul etmez

Bilmeden konuşuyorsun, düşünmüyorsun, ezbercisin...

Onların söyledikleri hipotez, ispat ve uygulama olduğu için kanundur...

Dostları pek fazladır...

Yüzeysel değil gerçek dostları vardır...

Hayalci değil üreticidirler...

İnsanlık alemi hep onların buluşlarından yararlanıyorlar...

hayvanlar alemi desen maymunlar bile gülüyor hallerine...

Çözdüğüne göre onlarla sağlıklı iletişimin var demekki...

Ayrıca bizler için tüm hayvanlar güzeldir...

Bir ikisi klavye başında tuşara vurarak zeki olduğunu kanıtlamaya çalışsada bilmezler ki bilgisayara internet bağlanmadıktan gerekli proğramlar yüklenmediklten sonra bilgisayar bile aptal bir teneke kutusudur tıpkı başında klavyenin tuşlarına vuran aptallar gibi.

Sivri dil kullanarak sözüm ona yaralamakmı istiyorsun...

Agresifliğinin sana ve insanlara hiç bir yararı olmayacak...

Bilemiyorsun düşünemüyorsun...

Aptal teneke kutusu insanlığın harika bir buluşu...

İnternet dışında bile hastahanede milyonların hayatını kurtarıyor...

Tabii sen bunları bilmezsin düşünemezsin...

Ayrıca tuşlara değen insanları aptal görmen sanada hiç yakışmıyor...

Gönderi tarihi:

bahsettiğiniz (cin ve melek hariç) hususlar aynen söylediğiniz gibi "hurafe"dir ve hurafe daha çok dini bir kavram olarak kullanılır. (anlamı: Dîne, fenne, akla uymayan sözler ve işler.) yani ilk olarak din reddeder bu bahsettiğiniz saçmalıkları. cin ve melek hususuna gelince anlatmayacağım zira Allah a inanmayan birine bunları anlatmak anlayacağınız üzere abesle iştigal olmaktır.

"Hurafelerin kaynağı din değildir" mi demek istiyorsunuz? Bilmiyor iseniz söyliyeyim. Bu hurafelerin büyük çoğunluğu hadislerden gelir. Büyü, sihir gibi inançların İslam'da olmadığını mı söyliyeceksiniz? Kendi dini, büyü ve sihir gibi absürdlükleri içinde barındırıyor iken, kendine büyü yapıldığına inananıp büyücülere gidenleri hurafe ile mi suçlayacaksınız? Ya da kendisine cinlerin musallat olduğuna inanıp cinci hocalara gidenleri hurafe ile mi suçlayacaksınız?

çok bağnaz bir zihin dünyanız var. iyi ki müslüman değilmişsiniz diyeceğim neredeyse. "dinde zorlama yoktur" ayeti din seçimi için gönderilmiş bir ayettir. bir insan hem müslümanım diyip hem ayetlere ters düşmeyi dini görev sayıyorsa bu onun cehaletidir. bu cehaleti görüp dine atfetmek de dışarıdakinin ya cehaletindendir ya da kasıtlı yaklaşımındandır.

Senin dinin değil mi ki, "hristiyan ve yahudileri dost edinmeyin" diyen? Ya da "din yalnızca Allah'ın olana kadar onlarla savaşın" diyen? Hadi bakalım söyle şimdi... Açık seçik ayet var iken, gayrimüslimleri dost edinebilir misin? Lafa gelince sallamasını biliyorsunuz... "Dinime küfreden müslüman olsa" diye bir lafınız vardır... Kendi bağnazlığınızı görmezden gelip bizi mi bağnazlıkla suçlayacaksınız?

recm, zina gibi hususları bu şekilde algılamanız da doğal zira gördüğüm kadarıyla hep görmek istediğini görmeye çabalayan bi yapınız var. Kurani hükümlerin de tarihselliği mevcuttur. bunu şmdinin dindarları zamana uydurmak adına uydurmuyorlar. bunu yüzyıllar öncesinde de alimlerimiz söylemişlerdir. maturidi ye biraz bakarsanız görürsünüz. ama sanırım nafile... zinaya gelince insani ahlaka da ters düşen bir eylemi dinin yasaklaması neden abes olsun? savunulacak neyi vardır zinanın?

Neye göre algılayacağız yahu? El-kol kesmenin daha neresini savunabiliyorsunuz? Sizin zina anlayışınız ile, bizim zina anlayışımız aynı değil. Biz, çiftlerden en az birinin evli olması durumunda "zina" deriz. Bunu biz de tasvip etmiyoruz. Ancak siz, evli olmayan iki kişi arasındaki ilişkiyi zina olarak değerlendiriyor, buna karşılık da onların 100 sopa darbesine maruz bırakılmasına ses çıkaramıyorsunuz. Zira dininizin bağnazlığı vicdanınızın önüne geçiyor. İnsanlık, ahlak kurallarına aykırılığa ceza olarak fiziksel şiddet kullanmaktan vazgeçeli yüzlerce yıl oldu. Ama bizim müslümanlarımız, "insan olmanın" ne demek olduğunu daha kavrayamadı. Bu zihniyetle daha da kavrayamayacaklar.

evet tüm canlılar insanlar için yaratılmıştır. ama bu onların sömürülmesi için sebep değildir. zira islam dininde hayvan hakkı insan üzerindeki en önemli ve en tehlikeli haktır. kurban olayına gelince bu bir katliam değildir. insanların doğal besinlerinden bir diğeri de "et"tir ve burada bu ibadet haline getirilmiş bi unsur. üstelik aylar boyu evine et girmeyen fakirlerin faydalandığı, tasaddukun arttığı ve hayvan kesimlerinin azaldığı günlerdir kurban bayramları. zira bu dönemde kasaplar ve et üreticileri işlerine ara verirler...

tüm bunlar kayıptan ziyade nizamdır. insanın nizama ihtiyacı vardır. ve en doğru nizamı da insanı Yaratan verir. asıl kaos ve yük, başı-boşluk ve kendi fikirlerini ilah edinmektir. çünkü bu durumda her birey ilah gibidir. ve yaşamın kendisi haksızlıktır. üstelik hayvanlarla aynı konumda olduğunuzdan sizin yaşam koşullarınız dahi -onların haklarını yediğinizden- büyük bir katliamdır... çünkü eğer hayvanlar insan için yaratılmamışsa onların meskenlerini, derilerini, canlarını sürekli kullanmaya hakkınız yok. hele deneyler ve kobayların hayvanlar üzerinde yapıldığını düşünürsek asıl zalim ve egoist inançsızlar olur.

Kurban ibadetinin amacı fakirlere et yedirmek değildir. Eğer amaç bu olsa idi, kasaptan alarak dağıttığın etin de ibadetten sayılması gerekirdi. Olması gereken de budur. Ama sizin tanrınız kan istiyor. Binlerce yıl öncesinin ilkel inancı... Tanrı için "kan" akıtmak. Ehliyetsiz, beceriksiz, amatörce eline bıçağı alıp hayvanları eziyet içinde hunharca boğazlıyorlar. Ama siz bunları da görmezden gelebiliyorsunuz... Ne dedik: "Dininiz, vicdanınızın önüne geçiyor" İnsanlar elbette hayvanlardan faydalanacaklardır. Ama onları dini inancı için göz göre göre işkenceyle öldürmek hangi vicdana sığar? Gözlerinizi öyle bir kapamışsınız ki, kendinizin de aslında "düşünen (!) birer hayvan" olduğunuz gerçeğini bile kabullenemiyorsunuz... Kendini canlıların en üstünü görerek topraktan yaratıldığını düşünen sizlere, gorillerle aynı tip ve sayıda kemiklerinizin olduğunu, dna yapınızın birbirine çok benzediğini, onlarla akraba olduğunuzu hatırlatmak isterim? İster kabul edin, ister etmeyin...

Gönderi tarihi:

Ya heyerde yamyam ve bilimselcinin sacmaliklarini görüyorum. Zina yapana 100 sopa vurulurmus yok el kol kesmeyi nasil savunursunuz falan filan. Alooo uyan artik uyan. Senin suan yasadigin dünyaya bir bak hirsizligin,yolsuzlugun,ahlaksizligin, fuhusun nelere yol actigini bi gör, bide osmanli zamaninda kackere böyle ahlaksizlik yapilmis birde o zamana bi gözat! toplam 6 kez hirsizlik yapilmis. herkes güven icinde. Sen böyle bir yasak koymadiktan sonra insan olan uslanmaz. sen para cezasi veya hapis cezasi verirsen suan oldugu gibi bunun sonuclarina da katlanmak zorundasin. senin degerli biseyin calindiginda ozaman anlarsin. Bos bos konusmayin artik.

Gönderi tarihi:

Ya heyerde yamyam ve bilimselcinin sacmaliklarini görüyorum. Zina yapana 100 sopa vurulurmus yok el kol kesmeyi nasil savunursunuz falan filan. Alooo uyan artik uyan. Senin suan yasadigin dünyaya bir bak hirsizligin,yolsuzlugun,ahlaksizligin, fuhusun nelere yol actigini bi gör, bide osmanli zamaninda kackere böyle ahlaksizlik yapilmis birde o zamana bi gözat! toplam 6 kez hirsizlik yapilmis. herkes güven icinde. Sen böyle bir yasak koymadiktan sonra insan olan uslanmaz. sen para cezasi veya hapis cezasi verirsen suan oldugu gibi bunun sonuclarina da katlanmak zorundasin. senin degerli biseyin calindiginda ozaman anlarsin. Bos bos konusmayin artik.

Hazret, "Osmanlı'da toplam 6 kez hırsızlık yapılmış" diyor, sonra da bizi saçmalamakla itham ediyor... :D

Gözü arap ve bedevi kültüründen başka bir şey görmeyen, toplumsal yaşam şartları ve gerekliliklerinden bihaber kişilik örneği sergiliyor... Aloo uyan artık... 1400 yıl öncesinde yaşamıyoruz...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.