Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İşte Irak’ta yaşanan vahşetin ne kadar insanın kanını donduran bir şekle büründüğünü internette rastladığım bu yazı nasıl tüm netliği ile ortaya koyuyor. Önce yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum:

Önceki gece sahurda, bir dostum bir video linki gönderdi. E-postada videonun mahrem olduğu ve özel izlemem gerektiği notu vardı. İzleyip izlememe konusunda tereddüt geçirdim. Videonun konusunda ‘Irak’ta ABD askerlerinin yaptığı işkenceler’ yazınca, bir haberci refleksiyle açtım. İlk 10-15 saniyede kendimden geçmişim. Tek hatırladığım, videoya aptal aptal baktığım ve dayanamayıp notebookun ekranını kapatmamdı.

Görüntüleri görünce, bunu yapanlarla aynı dünya da yaşadığım için insanlığımdan utandım. Olay benim de nefes alıp verdiğim günlerde, üstelik yanı başımda geçiyor. Ve bunların Irak’ta gencecik bacılarıma yapıldığını görünce Müslümanlığımdan da utandım. 43 yıllık ömrümde hiçbir günüm bu kadar kötü olmamıştı. Hiç bu kadar acı çekiğimi hatırlamıyorum. Hayatım boyunca çok acı verici olaylar yaşadım. Lakin yaşadıklarımın tümü, bu olayın bir saniyesi karşısında, toplu iğne başı kadar bile değer ifade etmez. Bu videoyu izleyip, sağlıklı kalmak imkânsız.

Şimdi düşünün!

Size veya bir yakınınıza hatta 13-15 yaşında bir körpeye, zebani gibi güçlü 10-15 ABD askeri topluca tecavüz ediyor. Üstelik asarak. Bu yetmezmiş gibi aynı anda, başka işkenceler uyguluyorlar. Kimisi kurtuluyor, kimisi ölüyor, kimisi hem beden hem de akıl sağlığını kaybediyor. Ve bütün bunlar, yüksek kalite de kaydediliyor hem de farklı açılardan. Kaydedenler bile yaşanandan zevk nârâsı atıyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, bu videoları sitelerinde paylaşıyorlar. Ne BM, ne Türkiye, ne Müslümanlar bunun hesabını ABD yönetimine sormuyor, soramıyor.

Bu tecavüz kurbanlarından biri de 14 yaşındaki Abeaer Qussim Al Janabi. Çocukcağızın gözü önünde anne babası öldürülüyor. Sonra çok sayıda askerin tecavüzüne uğruyor. Bu acılara dayanamayan masum yavru ölüyor. Bütün bunlar, amcasının gözleri önünde yaşanıyor.

ABD’nın Irak’ta görev yapan kadın askerlerinden Sandra Lee, Rusia Today (RT) Kanalına başından geçenleri şöyle anlatıyor: “Irak’ta görev yaptım. ABD askerleri, tüm kadınlara tecavüz ediyorlardı. Hatta bana da defalarca tecavüz ettiler. Ben ki, onlarla birlikte görev yapan ABD askeriyim. ABD ordusunda görev yapan kadın askerlerin yüzde 75’i tecavüze uğramış durumda. Ancak korkudan hiç kimse bir şey yapamıyor. Çünkü sürekli tehdit ediliyoruz. Psikolojim bozuldu. Bunalıma girdim. Biraz düzelince de bunları açıklıyorum.”

Eski savaşlarda insanlar öldürülüyorlardı. Şimdi ise ABD’nın işgal ettiği tüm coğrafyalarda, hem öldürülüyorlar hem de çoluk çocuk demeden tecavüze uğruyorlar. Sadece ABD’li askerler mi? Elbette hayır. Bosna Hersek’te, Sırp ve Hırvatların, Müslümanlara yaptıklarını bir düşünün.Şimdi bu tecavüzler, Irak’ta, Afganistan’da, Bagram’da, Quantanamo’da hâlâ devam ediyor.

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, 2009 Martında son iki yıldakiler hariç, 740 bin ıraklı kadının dul kaldığını rapor etmişti. Tam olarak kaç kişiye tecavüz edildiğini kimse bilmiyor? Kaç kişi, bu yüzden akıl melekelerini yitirdi? Kaç kişi intihar etti? Kim ne durumda kimse bilmiyor?Sorarım size; bu yaşananlar, ha sizin evde olmuş ha Irak’ta fark eder mi? Vietnam da olsa ne değişir? Halen hem Irak’ta hem de Afganistan’da aynıları olmaya devam etmiyor mu? Olup bitenden haberimiz var mı?

Quantanamo’da esir edilmiş gencecik Müslüman kızlar hâlâ tecavüze uğruyor. Uçak işkence merkezlerinde ve bilinmeyen diğer üs hapishanelerinde bütün bu vahşetin bin bir türlüsü devam ediyor.

Bu konuda, San Franscisco Chronicel Gazetesi yazarı ve Irak muhabiri olan Anna Badkhen şunları yazıyor: “Üç ABD askeri Halide’nin (Khalida) başını bir bez parçasıyla örterek, onu Irak İçişleri Bakanlığı’na götürdüler. Önce sorguladılar, sonra döverek ön dişlerini döktüler. Ve sonra elbiselerini parçaladılar ve tecavüz etmeye başladılar. Halide bana ‘Onlar tecavüzü bitirince dördüncü kişi odaya geldi’ dedi. ‘Yakmak için bir sigara çıkarttı. Bana şöyle dedi: Ooo bu benim kötü şansım ki sen hastasın. Oysa şimdi sıra bana gelmişti. Bu bir amirdi daha sonra adamlarına beni başlarından atmaları emrini verdi’ Onu bir battaniyeye sarıp, bir arabaya attılar. Bağdat’ta bir yol kenarına attılar.

İşte bu tüyler ürperten yazıya benim yorumum:

İşgal Irak, Afganistan, Filistin, Çeçenistan, Doğu Türkistan hatta Kırgızistan’da devam ediyor ve tüm Müslüman âlemi bu korkunç vahşeti oturdukları yerden seyrediyor. Hiç kimse bir şey yapmıyor. Nerden gelecek çözüm? Birleşmiş Milletlerden mi, yoksa Avrupa Birliği’nden mi? Kimse komik olmasın, onların umurunda bile değil ki, onlar orada ölen bir Müslüman’ı insandan saymıyor ki! Aynı vahşet sizin ailenizin başına gelse, sizin masum yavrularınız böyle katledilse, tüm dünya da geçip karşınıza seyretse ne hissedersiniz? Bu zulmün çözümü Türkiye liderliğinde tüm Müslüman âleminin biran önce birleşmesidir. Müslüman âleminin Hz. Mehdi kontrolünde bir ordusunun olması ve bu birliğin tüm dünyada barışı ve güvenliği sağlamasıdır. Aksi takdirde küçücük kızlar, masum kadınlar ve çocuklar hunharca katledilmeye devam edecektir. Hiçbir insanın vicdanı bu zulmü susarak seyretmeye izin vermemelidir! Türkiye biran önce çok büyük bir Türk İslam Birliği kurmalı ve lider olarak görev almalıdır.

Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize Katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi, 75)

Gönderi tarihi:

Bu zulmün çözümü Türkiye liderliğinde tüm Müslüman âleminin biran önce birleşmesidir. Müslüman âleminin Hz. Mehdi kontrolünde bir ordusunun olması ve bu birliğin tüm dünyada barışı ve güvenliği sağlamasıdır.

Bir kaç sağduyulu milletvekili haricinde tezkereye evet diyerek, küçücük kızlar, masum kadınlar ve çocukların hunharca katledilmesine, Irak zulmüne destek veren AKP mi yapacak bu liderliği ?

Böyle mi Mehdi olunuyormuş ?

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Yaşasın ışıklı uygardan ışıksız uygara akan demokrasi silahı!

Yaşasın, inanmayanlar yığınlardan suskun kalan yığınlara akan duyarlılıktan!

Yaşasın ölüm ile gelen, sömürüyü kutsallaştıran yalancı demokratlar!

Bu arada hani, nerde "eski tartışmacılar"

Gönderi tarihi:

Bu arada hani, nerde "eski tartışmacılar"

Tartışacak ne var ki, bunlar bilinmeyen şeyler değil, herkes biliyor ama yapacak bir şey yok. Sadece Filistin de hunharca insanları katleden İsrail e bağırıp, çağırıyoruz, icraata gelince orada da bir şey yok, ticaret artarak devam ediyor, askeri anlaşmalara devam. Eğer Kuzey Afrika ya da kara harekatı olursa bundan farklı bir manzara olmayacaktır. Bu da bize ders olsun, demek ki ileri demokrasi işte böyle bir şey.

Gönderi tarihi:

Iraktaki zulmü TC Cumhuriyeti hükümeti filim seyreder gibi seyretti,Gazze icin mangalda kül birakmayan ayni müslümanlar Iraktaki insan katliamina gik demediler.Cünkü esbaskanlik öyle her seye zart zurt demekle yürümez.Iraktaki mezalime karsi olabilmek icin yürek gerekliydi,bu yürek ülkeyi yönetenlerde zaten yoktu (onlarin yürekleri sadece Ergenekon savciligina yetmektedir).

Israil'e cihad ilan edip cengaver IHH'cilari Marmara gemisiyle savasa gönderip sonrada bir yerleri yanmis gibi yaygara koparmak ancak yüreksizlerin özelligidir.

9 kisi Israil'le cihadda öldü.O ölüler üzerinden ic konjuktüre yönelik müthis bir Anti Israil propagandasi yapilmaya baslandi.Israil'in dolayisiyla Yahudiligin klasik düsmani olan kesim hop oturup hop kalkti.Yandas ve libos medya canak üstüne canak degistirdi,yag kalmadi ülkede neredeyse ama bir Israil'e özür diletemediler.Sadece Yahudi düsmanligini biraz daha körüklediler böylece.Diletemezdiler cünkü Israil'e ates püskürenler,gizli gizli Israil ile görüsmeler yapiyorlardi.

Irakta yasanan insanlik draminin bas oyuncularindan biride AKP hükümetidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

İsrail'in yaptığı katliamlar üzerinden ajitasyonla prim yapmak da gecikerek gelmişti,

ama Irak'lıların acısı üzerinden ajitasyonla prim yapmak epey gecikmişti.

Sözde İsrail'e cephe alındı ama hala icraat yok.

Şimdi ise, anlaşılan ABD'ye sözde cephe almak vaktidir,

tabii amiyane tabire ''yersen ''...

Mehdi isteyene Mehdi, Osmanlı isteyene Osmanlı...yeter ki sömürü planı yürüsün,

tabii ki sözüm ABD ve yardakçılarına...

Erkin Koray'ın şarkısından:

''

Gözümden akan yaşı

Silme Allah aşkına

Kahrımdan öldüğümü

Bilme Allah aşkına... ''

Saygılar sunarım.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Yine katliam yine masum insanlarin kanlarinin dökülmesi;bu defa sahne Suriye...

Suriye Ordusu,masum insanlara ates aciyor ve cogusu cocuk ve kadin olmak üzere 83 insan yasamini kaybediyor.AKP'den daha dogrusu ONE MINIT RECEP'ten tik yok.Olamaz ki sonucta Suriye Israil degil,Gazze hic degil.Irak icin citini cikarmayanlardan Suriye icin cit beklenirmi.Israil icin hergün dinci bezirganlarin organize ettigi yürüyüslerde Gazze'de olanlar protesto edildi,Israil bayraklari yakildi,Israil'e nerdeysse cihad ilan edildi.Fakat ne Suriye icin ne de Libya icin tik yok bu müslüman kesimde!Emir öyle...

Protestolari organize ettiren derin dincilerin icinde AKP VAR.Kardes Besir,Kardes Kaddafi'ye helal olsun dökülen kanlar diyerek seyrediyorlar,cilgin proje aciklamalariyla gündem degistiriyorlar.

Kolay degil BOP'un es baskani olmak.Bop demek hop demek degildir.BOP demek masum insanlarin kanlarinin dökülmesi ve ülkelerin bölünmesi demektir.Sirada Iran ve Türkiye var.Bu gidisle en kansiz bölünmeyi Türkiye basaracak saniyorum.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.