∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 İnsanoğlu neden biriktirmek ister de, paylaşmayı pek istemez ? İnsanoğlunun neden başkasının malında gözü olur ? İnsanoğlu neden hep bana hep bana der ? Cunku sosyal degildir. Cunku sahiplenmeye alistirilmistir. Cunku akilcidir. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Dogal zihniyet zaten bilincalti giyilmis bir elbisedir. O bilinçaltı değil, ön bilinç ama neyse. Bu ayrı tartışma konusu. Şimdi, Nihilizmden önce ön bilince elbise giydirecek hiçbir ideoloji / inanç yokmuş onu öğrendik. ( İroni yapıyorum ha ! ) Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Vahiyi reddetmiyorlarsa Deist olamazlar. Herhalde, vahiy inanilan yaraticinin sana mudahelesidir. Ya da yol gostermesidir. Yani inanilan tanri sana dusunce ve davranisinda etki eder. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 O bilinçaltı değil, ön bilinç ama neyse. Bu ayrı tartışma konusu. Şimdi, Nihilizmden önce ön bilince elbise giydirecek hiçbir ideoloji / inanç yokmuş onu öğrendik. ( İroni yapıyorum ha ! ) Yanlis. Nihilizm oncesi, sadece insanoglu varligi bilinci, bencilik, bencillik, bireycilik, bananecilik, bilincli olarak yok. Zaten bilincaltinda olan ideoloji ve inanctir. Bunlara ait yonlendiren sorgulanmazve uygulanan otomatik degerler. O yuzden irinin de pek tutmamis. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Cunku sosyal degildir. Cunku sahiplenmeye alistirilmistir. Cunku akilcidir. Köleci toplumların, Feodal toplumların insanları neden paylaşımcı değillerdi ? Onlarda mı " Akılcı " lardı ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Herhalde, vahiy inanilan yaraticinin sana mudahelesidir. Ya da yol gostermesidir. Yani inanilan tanri sana dusunce ve davranisinda etki eder. Vahiy, Deizmdeki ilk start tuşuna basmak gibi bir müdahale değildir. Deizmde start verildikten sonra tamamen deterministik süreçler işler. Onun için Vahiy reddedilir. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Zaten bilincaltinda olan ideoloji ve inanctir. Yine başa döndük. O zaman neden bencil olan doğal zihniyet için " Dogal zihniyet zaten bilincalti giyilmis bir elbisedir. " denmişti ? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Köleci toplumların, Feodal toplumların insanları neden paylaşımcı değillerdi ? Onlarda mı " Akılcı " lardı ? Bir efendi bir seyini kole ile newden paylassin. Zaten onun sirtindan geciniyor. Bir feodal bey; koylusu marabasi v.s. ile bir seyini neden paylassin, zaten onlardan aliyor ve onlari somuruyor. Burada guc otorite ve bunun getirdigi gonullu/zorunlu kabul soz konusu. Burada akilciliktan ziyade, anima/animus temelli hayvanilik var. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yine başa döndük. O zaman neden bencil olan doğal zihniyet için " Dogal zihniyet zaten bilincalti giyilmis bir elbisedir. " denmişti ? Dogal zihniyetin bencil olmasi baska, bencillik bilinci baska. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Vahiy, Deizmdeki ilk start tuşuna basmak gibi bir müdahale değildir. Deizmde start verildikten sonra tamamen deterministik süreçler işler. Onun için Vahiy reddedilir. Deterministik surec nerde/kimde isler? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Dogal zihniyetin bencil olmasi baska, bencillik bilinci baska. Haydaa..Yine dönüyoruz bu tartışmanın en başına: Bencillik dogal degildir Buyur burdan yak ! Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Deterministik surec nerde/kimde isler? Bunu Deizm diyor. Konu Deizm. Tartışma Determinizm tartışması değil. Tamam ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Burada akilciliktan ziyade, anima/animus temelli hayvanilik var. Yani; hayvani, doğal bencillik. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Haydaa..Yine dönüyoruz bu tartışmanın en başına: Buyur burdan yak ! Degildir, cunku dusunseldir. Yani; hayvani, doğal bencillik. Iansanoglu gozlem ve algisinda, hayvanda degil. Bunu Deizm diyor. Konu Deizm. Tartışma Determinizm tartışması değil. Tamam ? O zaman determinist surec derken ne demek istedigini acikla. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Degildir, cunku dusunseldir. O zaman neden " Dogal zihniyetin bencil olmasi baska " denildi ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 O zaman determinist surec derken ne demek istedigini acikla. Ben kendime göre tanım yapmıyorum, birileri gibi. Deizmin tanımı da ilkeleri de belli: " Deizmde evreni bir ilk nedenin sonucu olarak evrensel kanunlar çerçevesinde yaratan Tanrının, sonrasında deterministik olarak gelişen olaylara müdahalede bulunmadığına inanılmaktadır. " ( tr.wikipedia ) Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 O zaman neden " Dogal zihniyetin bencil olmasi baska " denildi ? Denilen burda. evrensel-insan, 02 Eyl 2013 - 20:56 tarihinde , dedi ki Dogal zihniyetin bencil olmasi baska, bencillik bilinci baska. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Ben kendime göre tanım yapmıyorum, birileri gibi. Deizmin tanımı da ilkeleri de belli: " Deizmde evreni bir ilk nedenin sonucu olarak evrensel kanunlar çerçevesinde yaratan Tanrının, sonrasında deterministik olarak gelişen olaylara müdahalede bulunmadığına inanılmaktadır. " ( tr.wikipedia ) Burada determinizmin otomatik kabulu var. Ben cogu deistin, daha determinizmin ne oldugunu bile bilmedigini biliyorum. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Denilen burda. evrensel-insan, 02 Eyl 2013 - 20:56 tarihinde , dedi ki Evet, Doğal zihniyet bencildir denilmiş orada. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Burada determinizmin otomatik kabulu var. Ben cogu deistin, daha determinizmin ne oldugunu bile bilmedigini biliyorum. Lafı uzatmayalım istatistiklere bakalım: " Deistler araştırmalarda herhangi bir dine bağlı olmayanlar kategorisi altında değerlendirilir. Dentsu'nun 2006 yılına ait verilerine göre nüfusun %3'ü herhangi bir dine bağlı değildir. Bu kısım Ateistler, Deistler, Agnostikler ve Hümanistlerden oluşmaktadır. Bu araştırma sonucu Deist nüfus hakkında kesin bilgi vermemektedir. 2005 yılı Eurobarometer anketine ait veriler ise Deist nüfus hakkında tahmin yapılmasına imkan tanımaktadır. Ankete göre Türkiye nüfusunun %2'si herhangi bir dine mensup olmayıp Yaratıcı bir güce inanmaktadır. " ( tr.wikipedia.org ) Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Deizm eger bir dine bagimli olmamak ile olculuyorsa, tasavvufculuk, mistisizm, ya da dini oldugunu soyleyen ama onun hic bir sartini yerine getirmeyen bir dusunce ve davranis, nedir? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Deizm eger bir dine bagimli olmamak ile olculuyorsa Bundan o mu anlaşılıyor ? " Deistler araştırmalarda herhangi bir dine bağlı olmayanlar kategorisi altında değerlendirilir. " Alıntı
Φ lotuseaster Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2016 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2016 bilmek acı verir ama zaten esas mutluluk acıdan sonra gelendir. bilmeden anlamsız mutluluk yaşamak bi anlam ifade etmiyor. en azından bizler için artık öyle, çünkü biliyoruz! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.