Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2011 HALKIN SAGLIYLA OYNAYAN AKP´ Peynirde kireç, Biberde kiremit, Fıstık yerine bezelye, Balın içine şeker şurubu,Bayat tavuklarda çamaşır suyu! Ülkemizde denetimsiz üretilen gıdalar resmen zehir saçıyor. Asiri sismanliga neden olan ABD’nin misirdan elde edilen nişasta bazli şekerinin ithalat kotasi neden yükseltildi? Bizim cifcimizin ürettigi cok daha saglikli olan pancar sekeri üretimimizin neden düsürüldügünü üreticisi iscisi neden magdur birakildii derseniz? Tekel iscileri neden havuz sularinda neden gazlandi derken.. simdi biliyoruz ki ingiliz sirketleri milyarlari götürüyorlar. Gıda terörü ülkemizde ciddi anlamda halkin sagligini vede etrafina ölüm sactigini okuyoruz. İlgili bakanlarin bugüne kadar ciddi anlamda bu tür konularda alakasiz kaldiklarini görmek düsündürücü. Heykelde nasil ise kültür bakani dut yemis bülbüle döndüyse,, AB'nin actigi konulardan biriside gida güvenligi oldugunu düsünürsek ülkemizde AB´kitalarinin sessiz durusu bu tür konularda ilginc degil mi? AB´ye aldiniz almadiniz diye etrafa balyoz sallayanlar gida teröründe sessiz kalmalari evet!!! Tarim bakanin yada saglik bakanin denetimlerle ilgili birimlerin sessiz kalmasi Bizim cifcimizin ürettigi cok daha saglikli olan pancar sekeri üretimimizin neden bu duruma düsürüldügünü. Üreticisi iscisi neden sadaka cifcisine dönüstürmenin de bir anlami olmali... Gıda Güvenliği Derneği Başkanı .. Samim Saner, yakında çıkacak kanun ile denetlemelerin özelleştirileceğini ve böylece daha çok kontrol yapılacağından gıdada kaçak ve sahteciliğin azalmasını beklediklerini kaydetmesi olayin simdiye kadar ne kadar hafife alindigini ve ve cikacak yasayla özellistirdikten sonra ciddi denetimin saglanacagini söylemesi ise isin ciddiyetsizligin ikinci boyutunu tasimakta.. Basinda gecen hafta cikan hilenin boyutu.. İŞTE HİLELER Sucuğun, salamın içine et yerine soya konuluyor. Balın içine şeker şurubu katılıyor. Fıstık yerine bezelye kullanılıyor. Zeytinyağına pamuk yağı karıştırılıyor. Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler, eritilerek eritme peynir haline getiriliyor. Bayat tavuklar çamaşır suyu ile beyazlatılarak piyasaya sunuluyor. Tereyağına patates karıştırılıyor. Salam ve sosise tavuk derisi, bağırsağı ve taşlık ekleniyor. Yoğurdu katı hale getirmek için toz halindeki jelatin kullanılıyor. Dönerin içine tavuk sakatatı ve öğütülmüş tavuk bacağı katılıyor. Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar, yeni yapılan sucukların içine karıştırılarak yeniden imal ediliyor. Kırmızı biberin içerisine kiremit tozu karıştırılıyor. Beyaz peynire kireç katılarak parlak beyaz olması sağlanıyor. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2011 Dün haberlerde ithal edilen angusların hastalanarak öldüğü vatandaşın bunları kg 9,5 liradan aldığını EBK nun fiyatları 7 liraya çektiği söylendi. Şimdi vatandaş kime inanıp nasıl hareket edecek? Bu et krizinde birilerinin köşeyi döndüğünü düşünüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu nun dosyalarını merakla bekliyoruz. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 14 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2011 -Şekere kireç kattın mı ? -kattım usta. -Kırmızı Bibere kiremit tozu? -kattım usta -Süte su? -Kattım usta -Hadi şimdi kiliseye gidelim dua edelim. Lütfen dikkat bu bir türk fıkrası değildir.İngiliz fıkrasıdır. Sevgili efendi türkler'in yazısını okuyunca Birden aklıma geldi de:) sevgilerimle, Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2011 -Şekere kireç kattın mı ? . . . sevgilerimle, Bunlari yapipta Camiye duaya giden yokmu diyorsunuz?Yoksa müslümanlar yapmaz bunu mu diyorsunuz? saygilarla 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 14 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2011 -Şekere kireç kattın mı ? -kattım usta. -Kırmızı Bibere kiremit tozu? -kattım usta -Süte su? -Kattım usta -Hadi şimdi kiliseye gidelim dua edelim. Bizimkiler de demek o yüzden defalarca hacca, umreye gidip, rekat ütüne rekat namaz kılıyorlar... Allahım günah yazma... Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 16 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2011 Bunlari yapipta Camiye duaya giden yokmu diyorsunuz?Yoksa müslümanlar yapmaz bunu mu diyorsunuz? saygilarla Teşbihte hata olmaz diyor eskiler (hani ben eski değilim gibi bir rahatlığa eriştim ) Böyle şeyler sadece bize ait değil demek istemiştim. Söz bir daha böyle notlar yazmayacağım politika. İçini serin tut. sevgilerimle, Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2011 Teşbihte hata olmaz diyor eskiler (hani ben eski değilim gibi bir rahatlığa eriştim ) Böyle şeyler sadece bize ait değil demek istemiştim. Söz bir daha böyle notlar yazmayacağım politika. İçini serin tut. sevgilerimle, Sayin gugukcuk,ne demek istediginizi anladim,üc kagitci heryerde mevcut ama bizdeki kadar üc kagitcilik yapan baska toplumlar varmi bilmiyorum.Örnegin Avrupada bir dükkana girdiginizde duvarda Isa ile ilgili ne bir resim ne de bir yazi göremezsiniz.Bizde hemen her isyerinde bir ayet vardir.Tartarak elinize tutusturdugu ürünü tekrar tarttiginizda noksan oldugunu görürsünüz.Bunun anlami Allahi kullanarak hirsizlik yolsuzluk yapmaktir.Iktidarda ayni böyledir. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.