Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslami reform ancak bilimle mümkün...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Hiç cevap vermeseydiniz daha iyiydi sayın sardunyam... Böyle ........., abuk-subuk bir mazeret daha duyabileceğimi hiç sanmıyorum... Kadın ........., okuma yazma bilmiyormuş da, şahitliğine güven olmazmışmış.. Senin peygamberin de okuma-yazma bilmiyordu... Dahası sadece kadın değil, erkeklerin de çoğu okuma yazma bilmiyordu...

Hipotez 1 : Okuma-yazma bilinmiyor ise yalan söyleme ihtimali okuma-yazma bilene oranla daha fazladır.

Hipotez 2: Okuma-yazma bilenler yalan söylemezler...

Hipotez 3: Okuma-yazma bilmeyen kadınlar, okuma yazma bilmeyen erkeklere oranla 2 kat daha fazla yalan söylerler..

Allah kulların yerinde saymasını istemiyormuş da, ilerlemesini istiyormuş... SankiKur'an geldikten sonra dünya üzerinde en mükemmel hukuk ve adalet sistemi araplarınmış gibi...

yamyam arkadaşım günaydınnn

hipotezin 1: okuma yazma bilinmiyor ise yalan söyleme istimali değil, ifade edebilmede noksanlık ve o zamanın şartlarında kadının konumu, hafızası kriter alınır...

hipotezin 2: okuma yazman bilenler de tabiki pek çok kez yalan söylerler (bu ne saçma bir ifade)

hipotazin 3: (Allah sana anlama yeteneği versin inşallah) bazen gerçekler tahmin ettiğinden çok daha basittir... bilimsel tespit yapılsa belki bu doğrulanır. belki kadınlar erkeklerden daha fazla yalan söylüyor olabilirler. neden olmasın?

son sözünde tam ............, benim arablar hakkında ne düşündüğümü bilmiyor olabilirsin ama söyleyeyim ALLAH ın kullarının ilerlemesini istiyor olması kullarını ilerletmez (kullar da ilerlemek istemedikçe)

arablar hiç bir anlamda gelişim sağlayamamıştır (zenginlik ve lüks yaşam dışında)

• Cevaplar 89
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

yamyam arkadaşım günaydınnn

hipotezin 1: okuma yazma bilinmiyor ise yalan söyleme istimali değil, ifade edebilmede noksanlık ve o zamanın şartlarında kadının konumu, hafızası kriter alınır...

hipotezin 2: okuma yazman bilenler de tabiki pek çok kez yalan söylerler (bu ne saçma bir ifade)

hipotazin 3: (Allah sana anlama yeteneği versin inşallah) bazen gerçekler tahmin ettiğinden çok daha basittir... bilimsel tespit yapılsa belki bu doğrulanır. belki kadınlar erkeklerden daha fazla yalan söylüyor olabilirler. neden olmasın?

son sözünde tam saçmalamışsın, benim arablar hakkında ne düşündüğümü bilmiyor olabilirsin ama söyleyeyim ALLAH ın kullarının ilerlemesini istiyor olması kullarını ilerletmez (kullar da ilerlemek istemedikçe)

arablar hiç bir anlamda gelişim sağlayamamıştır (zenginlik ve lüks yaşam dışında)

Ne demişler , Şecaad arzeden merd-i kıpti sirkatin söylermiş...

1- Kadın hafızası, erkeklere oranla şahitlik yapamayacak kadar noksan mıdır?

2- Eğer öyle ise bunu neye dayanarak söyeleyebiliyorsunuz?

3- "Ben falancayı gördüm. Şöyle şöyle yapıyordu" diye ifade verebilmek için okuma-yazma mı bilmek gerekiyor? Eğer öyle ise bu hüküm okuma yazma bilmeyen erkekler için de geçerli midir? Geçerli değil ise neden?

Kur'an insanlığı bir noktadan alıp başka bir noktaya falan getirmemiştir. İnsanlığı belli bir noktaya getiren dine rağmen insanların kendisidir. Bilakis din yüzünden pek çok ülke hala çağların gerisinde kalmıştır..İnsan hakları evrensel bildirgesini aç bak, dinlerle tamamen zıt olduğunu göreceksin.

Gönderi tarihi:

Ne demişler , Şecaad arzeden merd-i kıpti sirkatin söylermiş...

2- Eğer öyle ise bunu neye dayanarak söyeleyebiliyorsunuz?

3- "Ben falancayı gördüm. Şöyle şöyle yapıyordu" diye ifade verebilmek için okuma-yazma mı bilmek gerekiyor? Eğer öyle ise bu hüküm okuma yazma bilmeyen erkekler için de geçerli midir? Geçerli değil ise neden?

Kur'an insanlığı bir noktadan alıp başka bir noktaya falan getirmemiştir. İnsanlığı belli bir noktaya getiren dine rağmen insanların kendisidir. Bilakis din yüzünden pek çok ülke hala çağların gerisinde kalmıştır..İnsan hakları evrensel bildirgesini aç bak, dinlerle tamamen zıt olduğunu göreceksin.

Türkçe mealinide yazarsan sevinirim... :P

1, bilimsel olarak kanıt yok elimde ama öyle olma ihtimali söz konusu olabilir... araştırmak lazım... :unsure:

2, bişeye dayanarak söylemiyorum kişisel fikrim. sadece beni bağlar... :blushing:

3, iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanın şahitlik etmesi neye yarar. belki de etmemesi daha hayırlıdır... -_-

KURAN insanlığı bir yerden alıp bir yere getirmiştir... bu senin inkarınla değişmez... sen neyi görmek istiyorsan onu görüyorsun... dine rağmen insanlar nereye gelmiştir. dahamı ahlaklı olmuşlardır, dahamı doğru olmuşlardır ne olmuşlardır? insan hakları bilgirgesini insanlar yapmıştır ve her 10 yılda bir bunlar yetersizleşirler değişime uğrarlar, ama KURAN ALLAH kelamıdır, sabittir, yaratan, yarattığından daha doğrusunu bilir...

ayrıca sana bir sorum var bunca insan öyle ya da böyle neden bir tanrı inancına sahip... yoksa bu genlerimizde kayıtlı olmasın... :)

Gönderi tarihi:

Belki genlerimizde kayıtlıdır ama antiparantez olarak şu zencilerin ne allahı olmuş nede peyganberi neden acaba,

Bende acağip kurcalıyorum bağzı şeyleri, bilen vardırda işte laf olsun diye ortaya laf attım.

Gönderi tarihi:

1, bilimsel olarak kanıt yok elimde ama öyle olma ihtimali söz konusu olabilir... araştırmak lazım...

sevgili "sardunya " yazının bütünündeki görüşlerine seni bağladığı için “eleştiri hakkımı saklı tutarsak” diyebileceğim hiçbir şey yok…

Yazılarını takip ettiğim kadarıyla kendi inancın doğrultusunda kendi içinde tutarlı bir durum sergilediğini gözlemlemiştim….

Ancak, kadın hafızası konusunda yaklaşımını şaşkınlıkla izledim…

Rica ederim, bunun için bilimsel bir kanıt mı gerekir,öyle olma ihtimali nasıl söz konusu olabilir…

Kadın birçok alanda kendini ispatlamışken…

Nasıl olurda bu konuda yetersiz olabileceği bilimsel kanıtların gerekebileceği düşünülür…

Bir bayan olarak bu eksikliği kendine nasıl yakıştırıyor olabilirsin…

Galiba bu soruyu sırf yam yam sorduğu için böyle bir yaklaşım gösterdiğini düşünmem gerekiyor…

Aksini düşünmek bile istemiyorum, bu benim inancımın gereğidir gibi bir yaklaşım,

seni de beni de bu toplumu da çok farklı bir yere götürecektir...

Karşıt görüşlerde olmak, birbirimizin doğrularını da reddetme noktasına gelmemeli,

o zaman bizim içinde geçerli olan doğrularda ortadan kalkıyor, kendi içimizde çelişkiye düşmüş oluyoruz…

Üstelik birbirimizin ortak doğrularını bulup ortaya çıkarabilmek,

bize, farklılıklarımızın uyum içinde yaşayabilme ortamını kazandıracaktır…

Bunun ötesi onun yada bunun farklılıklarına yaşam hakkı tanınmadığı tek taraflı baskıcı rejimler olacaktır…

Seninle aynı görüşte olduğumuzu bildiğim laik Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasimizin varlığı,

her konuda kadın erkek ayrımının olmadığını ve her alanda özgürlüklerimizi birlikte savunmamıza bağlı…

Dediğin gibi karşılıklı olarak neyi görmek istiyorsak onu görüyor olmamız, hiç birimize yeni kazanım sağlamıyor….

Yine bu noktada aynı şeyleri görmek adına ortak bir çıkarımda bulunursak..,

“İnsanlığı belli bir noktaya getiren ‘birçok farklı lıklara rağmen yine’ insanların kendisidir."

Gönderi tarihi:

Hammurabi hakkında internetten çok kolay bilgi bulabilirsin. Siz isterseniz Hammurabi'yi de peygamberlerinizden biri sayabilirsiniz.. Ama emin olun ki öyle bir şey yok.

Rüşvet karşılığı af olayını yukarıda kısas ile ilgili yazdığım Kur'an ayetinden bulabilirsiniz. "Diyet" kelimesine iyi bakın...

Hammurabi Kanunları belki kendi dönemi için adil sayılabilirdi... Ama bugün için kalkıp da kimse günümüz koşullarına göre adildir diyemez... Siz de 1400 yıl öncenin kurallarını "adil" diye önümüze koymaya çalışmayın...

günümüz koşulları neymiş??? terörün arttığı günümüz mü, öcalanın kafasının koparılmadığı günümüz mü??

o kapkaççıların da sağ ellerini kesmek lazım, ne yani adalet doğru düzgün uygulansaydı ya da modern hukuk caydırıcı cezalar koyabilseydi bu kadar suç işlenir miydi???..

bana şu günümüzü anlat bakim merak ettim yami?? :shuriken:

Gönderi tarihi:

1, bilimsel olarak kanıt yok elimde ama öyle olma ihtimali söz konusu olabilir... araştırmak lazım...

sevgili "sardunya " yazının bütünündeki görüşlerine seni bağladığı için “eleştiri hakkımı saklı tutarsak” diyebileceğim hiçbir şey yok…

Yazılarını takip ettiğim kadarıyla kendi inancın doğrultusunda kendi içinde tutarlı bir durum sergilediğini gözlemlemiştim….

Ancak, kadın hafızası konusunda yaklaşımını şaşkınlıkla izledim…

Rica ederim, bunun için bilimsel bir kanıt mı gerekir,öyle olma ihtimali nasıl söz konusu olabilir…

Kadın birçok alanda kendini ispatlamışken…

Nasıl olurda bu konuda yetersiz olabileceği bilimsel kanıtların gerekebileceği düşünülür…

Bir bayan olarak bu eksikliği kendine nasıl yakıştırıyor olabilirsin…

Galiba bu soruyu sırf yam yam sorduğu için böyle bir yaklaşım gösterdiğini düşünmem gerekiyor…

Aksini düşünmek bile istemiyorum, bu benim inancımın gereğidir gibi bir yaklaşım,

seni de beni de bu toplumu da çok farklı bir yere götürecektir...

Karşıt görüşlerde olmak, birbirimizin doğrularını da reddetme noktasına gelmemeli,

o zaman bizim içinde geçerli olan doğrularda ortadan kalkıyor, kendi içimizde çelişkiye düşmüş oluyoruz…

Üstelik birbirimizin ortak doğrularını bulup ortaya çıkarabilmek,

bize, farklılıklarımızın uyum içinde yaşayabilme ortamını kazandıracaktır…

Bunun ötesi onun yada bunun farklılıklarına yaşam hakkı tanınmadığı tek taraflı baskıcı rejimler olacaktır…

Seninle aynı görüşte olduğumuzu bildiğim laik Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasimizin varlığı,

her konuda kadın erkek ayrımının olmadığını ve her alanda özgürlüklerimizi birlikte savunmamıza bağlı…

Dediğin gibi karşılıklı olarak neyi görmek istiyorsak onu görüyor olmamız, hiç birimize yeni kazanım sağlamıyor….

Yine bu noktada aynı şeyleri görmek adına ortak bir çıkarımda bulunursak..,

“İnsanlığı belli bir noktaya getiren ‘birçok farklı lıklara rağmen yine’ insanların kendisidir."

sevgili gecekuşu

şunu belirteyim. kadın olarak kendi hafızamın zayıflığından zaten şikayetçiyim ama bunun zeka ile bir bağlantısı yok, aynı anda çok fazla şey düşünmekle alakası var. pek çok şeye yetişme çabasıyla ilgisi var, genel problemleri evde kadının öncelikli çözmeye çalışması ile ilgili var... anlatabiliyormuyum.... ancak bizler inanan olarak KURAN daki surelere bir itirazımız olamaz bundan da şikayetçi değilim. Beni yaratan Rabbim beni benden iyi bilir, hafıza konusunda inanki kadın/erkek farkı var mı bilemiyorum belki vardır diye yazdım bilimsel olarak araştırıldı mı onuda bilmiyorum.

kadının şahitliği ile ilgili güvenilir aydın din adamlarımızın sözlerini dikkate alarak bunu iyice araştıracağım. öğrendiklerimi de sizinle paylaşacağım...

saygılar

Gönderi tarihi:

sevgili gecekuşu

şunu belirteyim. kadın olarak kendi hafızamın zayıflığından zaten şikayetçiyim ama bunun zeka ile bir bağlantısı yok, aynı anda çok fazla şey düşünmekle alakası var. pek çok şeye yetişme çabasıyla ilgisi var, genel problemleri evde kadının öncelikli çözmeye çalışması ile ilgili var... anlatabiliyormuyum.... ancak bizler inanan olarak KURAN daki surelere bir itirazımız olamaz bundan da şikayetçi değilim. Beni yaratan Rabbim beni benden iyi bilir, hafıza konusunda inanki kadın/erkek farkı var mı bilemiyorum belki vardır diye yazdım bilimsel olarak araştırıldı mı onuda bilmiyorum.

kadının şahitliği ile ilgili güvenilir aydın din adamlarımızın sözlerini dikkate alarak bunu iyice araştıracağım. öğrendiklerimi de sizinle paylaşacağım...

saygılar

Kusura bakmayın sayın sardunyam, siz hala dini inancınız gereği kadınları "dûn" sayıyorsunuz. (Bayan olduğunuzu öğrenmek, beni ziyadesiyle şaşırttı) Yapmayın...Hiç olmazsa böyle konularda dogmatik inançlarınızın esiri olmayın... Söylediklerinizin akılla, mantıkla, bilimle izahı mümkün değil...

Gönderi tarihi:

sevgili yamyam kardeşim. görüyorumki hala dogma dogma deyip duruyorsun. ne için islamiyete dogma dediğini lütfen söylermisin.

dogma

isim Fransızca dogme

1 . Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi.

2. Felsefe Doğruluğu sınanmadan benimsenen, bir öğretinin veya ideolojinin temeli yapılan sav, nas, inak.

Bknz : http://tdk.org.tr/tdksozluk/sozbul.ASP?kelime=dogma

Gönderi tarihi:

Madem dogma ne diye tartışırsınız anlamıyorum. Dogma ise biz ne dersek onu kabul edin geçin tartışamazsınız... Yok tartışırım dersen dogma diyemezsin...

Emredersiniz.... Siz ne derseniz kabul edip geçelim...

Gönderi tarihi:

Eğer inancımızın dogma olduğunu iddia ediyorsan kendinle çelişmemen adına evet...

Kendimle ne diye çelişeyim ki? Dogmalar benim için eleştirilemez değildir. Dogmaların iddialarına karşıt fikir üretmek benim çelişkim değildir... Yine kavramları karıştırıyorsunuz...

Gönderi tarihi:

Kendimle ne diye çelişeyim ki? Dogmalar benim için eleştirilemez değildir. Dogmaların iddialarına karşıt fikir üretmek benim çelişkim değildir... Yine kavramları karıştırıyorsunuz...

sen bizim neler tartıştığımızı bilsen, dine sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi, bağlamında doğma diyemezsin.. :excl:

Gönderi tarihi:

Eğer siz tartışma hakkını kendinizde görüyorsanız bize göre dogma olduğunu savunuyorsunuz demektir. Fakat biz dogma olduğunu düşünmüyoruz inancımızın...

Peki siz nasıl bizim adımıza karar verirsiniz ?

Bana göre tartışılır, belli hudutlar çerçevesinde tartışılır elbette. Sen kalkıpta Allah' ın ( haşa ) şeklini şemalini tartışmaya açarsan elbette tartışılmaz dogma olarak kalmak zorundadır.

Siz kimsenin adına fikrine düşüncesine yön verme hakkına sahip değilsiniz sevgili arkadaşım dolayısı ile "inanç bana göre dogma değildir ama size göre dogmadır" diyemezsin!!!

Gönderi tarihi:

kadın olmam neden şaşırttı ki seni yam yam

kendi kendime zayıf ve güçlü yanlarımı itiraf edecek kadar güçlüyüm...

İşte size tuhaf gelen ve anlayamadığınız nokta bu... biz tevekkül ederiz... Allah'a iman budur iman sorgulanmaz... Allah'ın yaratma sebeblerini bilemeyiz, bildiğini sanan yanılır...

sen neden dünyaya geldiğini sorguluyor musun? gelirken anne babanı seçememeni, doğduğun toprağı, milleti seçememeni sorguluyor musun?

Gönderi tarihi:

kadın olmam neden şaşırttı ki seni yam yam

kendi kendime zayıf ve güçlü yanlarımı itiraf edecek kadar güçlüyüm...

İşte size tuhaf gelen ve anlayamadığınız nokta bu... biz tevekkül ederiz... Allah'a iman budur iman sorgulanmaz... Allah'ın yaratma sebeblerini bilemeyiz, bildiğini sanan yanılır...

sen neden dünyaya geldiğini sorguluyor musun? gelirken anne babanı seçememeni, doğduğun toprağı, milleti seçememeni sorguluyor musun?

Fiziksel olarak (kas gücü) bayanların erkeklere nazaran daha zayıf olduklarını söylemekte bir sakınca yok.. Ancak kadınların erkeklerden aklen zayıf olduğunu (hem de basit bir ifade veremeyecek kadar) iddia edenin bir kadın olması beni şaşırttı. Siz şahsi olarak zekanızı erkeklere nazaran daha zayıf görüyor olabilirsiniz (Samimi olarak söylemem gerekirse, buna inanmıyorum. Sırf inancınızı savunmak adına böyle bir iddiada bulunduğunuz kanaatindeyim). Ama bunu genellemeye kalkmayın. Zira yok öyle bir şey... Kadınları bu derece alçaltmayın... Zira erkek egemen topluma hep bu iddialar neden oldu...

Saçı uzun, aklı kısalardan mısınız?

(Hakaret değil ironi amaçlıdır. Bu ifadeye tepkinizi ölçerek aslında ne düşündüğünüzü görebilirsiniz)

Gönderi tarihi:

Fiziksel olarak (kas gücü) bayanların erkeklere nazaran daha zayıf olduklarını söylemekte bir sakınca yok.. Ancak kadınların erkeklerden aklen zayıf olduğunu (hem de basit bir ifade veremeyecek kadar) iddia edenin bir kadın olması beni şaşırttı. Siz şahsi olarak zekanızı erkeklere nazaran daha zayıf görüyor olabilirsiniz (Samimi olarak söylemem gerekirse, buna inanmıyorum. Sırf inancınızı savunmak adına böyle bir iddiada bulunduğunuz kanaatindeyim). Ama bunu genellemeye kalkmayın. Zira yok öyle bir şey... Kadınları bu derece alçaltmayın... Zira erkek egemen topluma hep bu iddialar neden oldu...

Saçı uzun, aklı kısalardan mısınız?

(Hakaret değil ironi amaçlıdır. Bu ifadeye tepkinizi ölçerek aslında ne düşündüğünüzü görebilirsiniz)

hafızanın zeka ile bir bağlantısı olmadığını söylemiştim daha önce, kadın olarak en az erkekler kadar zeki olduğumu biliyorum (bazen daha da fazla) tanıklık konusunu ise araştıracağım. yanlış birşey söylemek istemiyorum. belki de bildiğimiz gibi değildir...

hakikaten tanıklık konusunda kadının şahitliği güvenilir bulunmuyorsa bunun mutlaka mantıklı bir sebebi vardır... :unsure:

tekrar söylüyorum, biz Allah'ın emirlerinde anlayamadığımız zaman tevekkül ederiz, ancak işin aslı bildiğimiz gibi olmayabilir.

saçım uzun aklım daha da uzun......... :D sevgili yamyam,

Gönderi tarihi:

saçım uzun aklım daha da uzun......... :D sevgili yamyam,

İşte buna sevindim... Bayanların da, en az erkekler kadar özgüvenlerinin olması gerekir.

Hafızanın, zeka düzeyi açısından önemli yeri vardır...

Zeka bir çok zihinsel yeteneğin değişik durum ve koşullarda kullanılmasını içerir. Bu yetenekler arasında başlıcaları:

Sözel Anlayış: sözcükleri tanıma ve anlama,

Sözel Akıcılık: sözel ve yazılı olarak sözcük ve ifadeleri çabucak bulabilme,

Sayısal Yetenek: aritmetiksel işlemleri çabuk ve doğru olarak yapabilme,

Alansal ve Uzay ilişkileri: iki ve üç boyutlu görsel algılamayı yapabilme,

Bellek: işitsel ve görsel olarak belleme gücü,

Algısal Hız: karmaşık bir nesnenin ayrıntılarını görebilme, zemin şekil ilişkisini ayırt edebilme, benzerlik ve farklılıkları doğru olarak algılayabilme,

Mantıklı düşünme: muhakeme yürütebilme,

olarak sayılabilir.

Eğer hafıza zayıfsa, zekaya da önemli derecede etki eder...

Gönderi tarihi:

vermiş olduğun değerli bilgiler için teşekkür ederim :D .keşke böyle inanç farklılıklarımız yüzünden problem yaşayacağımıza birbirimize daha faydalı olacak şeyler üretebilsek... :)

bundan sonra ki en önemli vazifem (kendi adıma) hafızamı daha da güçlendirmek olacak... :P

saygılar

Gönderi tarihi:

ben hafızayı bilmem ama kadınların daha kolay ikna edildikleri bir gerçek, adamın biri yalancı şahitlik konusunda duygu sömürüsü yaparak ya da tehdit ederek kadını kolayca ikna edebilir (kandırabilir), kadın acır adamın çoluğu çocuğu vardır falan filan..ağ şu kadınlar duygusal yaratıklar...

ya kısaca kadının zayıf karakterli oluşu, onların duygusal oluşudur..Bu yüzden erkekler değil kadınlar anne oluyor..

Gönderi tarihi:

Ilim ile Kuran in alakasi olmadigi yalan.

Kuranin cagdaslastirilmasi düsüncesi yalan, o cagdan ileridir.

Okuyup anlayamayinca veya körü körüne iftira atmak kolay.

Müslümanlarin aralarinda derin derelerin bulundugu nerden kaynaklanabilir, Islami dogru yasayamayisimizdan kaynaklanir.

Ingiltere bile Türklerin hakindan gelebilmemiz icin parlementosunda Kuran i öne sürmüsler ve cok yaniltan Islami hocalar ve yalanci alimler yetistirmislerdir, dahada yetistirmekteler. Aramiza girip Islama gönül vermis ama tahsilinde ve ilminde eksikleri bulunanlari yaniltmislardir.

Aynisi Arablari Osmanli devletine kiskirtmalari da bir belgedir.

Kuran´in ilk ayeti " oku Allah´in adiyla oku" diye gelen bir kitabin nasil ilim ile ilakasi olmadigini veya alimlere gereken degeri göstermedigi yalan. Ayetlerde de yazdigi gibi cogu bilim konusunda giris bilgisi verip gerisini siz arastirin manasi verilmemektemi?

Iman güzeldir ama eksiktir ilim ile birlesmeyince demiyormu.

Dogru olani sapik alimleri aralarindan ayird etmek tir. O ilim adamlarina bir kurus vermem, bende vermem.

Hele su Darwin gibi maymun soyundan gelenlere.

Dogru olanda su, bati da cok yasalar var Islam ile baglastirabilirsiniz, onlar bizim müslüman olarak uygulayacagimiz seyi uglamaktalar, biz ise farz, vacib veya sünnet olarak dinimizde gectigi halde onlari uygulamamaktayiz.

Onlar ve bizim arasindaki fark biz yaparsak amelin icinde Allah rizasida bulunur, onlar ise yalniz dünyalik cikarlari icin yaparlar.

Bazi arkadaslarda inanmadiklari halde sanki yasamis ve bildiklerini göstermiscesine, Kuran Allah kelami degildir vsr. diye atifta bulunmaktalar. Kardesim senin kulagin, gözün ve beynin Kuran a kapalidir, bizimde azalarimiz senin atiflarina kapalidir. Tamam böyle sorular birseferine sorulur ve cevab insafli bir sekilde verildikten sonra bu kadar gevelemeye niye gerek var.

Kendini cok tekrarliyorsun, bunda mana ne?

Biryandan Kuran´in cogu yerde tekrarlarindan bahsedersin, ama onlar gercekten belirleyi egitici ve uyarici, belirli konu icinde özel bir hal alarak tekrarlanmistir.

Siz ise körü körüne ayni lafizlarini herseferinde kullanmaktasiniz.

Hangi düsüncede olursaniz olun siz hürsünüz. Allah engellemedigini ben nasil engelliyecegim. Kendilerinin dini olmiyanlar yalancidirlar. Onlar kendi dinlerini kendileri yapmistirlar. Para, mal mülk servet zevk gibi dünyaliktir.

Senin dinin sana benim dinim bana.

Gönderi tarihi:

ben hafızayı bilmem ama kadınların daha kolay ikna edildikleri bir gerçek, adamın biri yalancı şahitlik konusunda duygu sömürüsü yaparak ya da tehdit ederek kadını kolayca ikna edebilir (kandırabilir), kadın acır adamın çoluğu çocuğu vardır falan filan..ağ şu kadınlar duygusal yaratıklar...

ya kısaca kadının zayıf karakterli oluşu, onların duygusal oluşudur..Bu yüzden erkekler değil kadınlar anne oluyor..

Kadınların zayıf karekterli olduğuna itirazım var.

Güçlü karekterlerini her zaman, her yerde gösteriyorlar zaten...

Trafikte,

Tartışmada,

Sabırda,

Zevkte,

Güzelliklerde,

Naziklikte,

Kültürde,

Olayları olgunca çözümlemede.

vs.vs.

Ata erkil toplumlar kadınları zayıf karekterli diye, daima 2. kişilik olarak görmüşlerdir.

Aydın kadınlarımız bu farklılığı çoktaaaan kapattılar...

Sıra inançlı kadınlarımızın uyanmasında...

İyi dileklerimle...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.