Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sandıklardan "evet " çıktı...

Tersine "hayır" da çıksaydı, şimdiden sonra oluşacak gelişmelerin ne olabileceğini nasıl kavrayacağız?

Bunu yaparken en az hatayla gerçekleri kavrayabilmenin en sağlıklı yöntemi doğru soruları sorup yanıtlarını aramaktan geçiyor.

Ben kendimce şu soruları sormakta yarar görüyorum....

_Şu anda iş başında olan hükümet ve yürütmenin başında olan başbakan bundan sonra ne yapacak?

Bu soruya yanıt vermek çabasında olacak her aklı başında kişi, niyet okumak gibi bir yeteneği yoksa eğer, iş başında olanların geçmişte ne yaptıklarına dönüp bakarak referanslarını göz önünde tutmak zorundadır.

_Şu anda iş başında olan hükümetin tek hakimi ve egemeni kim?

- Bu güne kadar Meclis, " Başbakanın uygun zaman ve koşulların oluştuğuna kanaat getirdiğinde, onun bir işaretiyle çıkmasına karar verilen kanunları bir çırpıda çıkartıyor muydu?..."

_Başkanlık sistemi de yine referandum sonrası başbakan tarafından öne sürüldüğü de göz önünde tutulursa,

Ülkenin geleceği ile ilgili "güç ve irade" kimin elinde toplanacak?

_ Anayasa Mahkemesi artık, Anayasa'ya aykırı olarak meclisten geçirilen kanunları denetleyebilecek midir?

_ Anayasa Mahkemesi artık yürütmenin ve onun güdümünde olabilecek yasamanın eylem ve işlemlerini hukuka uygun mu; yoksa değil mi, diye irdeleyebilcek midir?...

_ İdare mahkemeleri ve Danıştay da bundan böyle Bakanlıkların, kamu kurumların yasalara aykırı eylem ve işlemlerini iptal edebilecek midir?...

_ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adalet Bakanlığı'nın direktifleri dışında karar verebilecek, işlem yapabilecek midir?...

_Yasama ve yürütmenin tek elde toplanmasının önüne geçebilecek, bütün bunların oluşmasına mani olabilecek bir hukuk düzeni bundan sonra var olabilecek midir?..

Herkes sorsun sorularını kendine ve çevresine ama tutarlı ve gerçekçi soruları sormak ve yönlendirmek gerçeğe en yakın öngörü ve doğru sonuçlara ulaşmakta birincil püf noktası...

Ve bence ister evet, ister hayır oyu vermiş olalım...

Yanıtlanması gereken öncelikli ve önemli soru şudur... "Bizler. bize dayatılmaya çalışılan bu sürecin hangi noktasındayız?.."

Yukarıdaki sorulara vereceğimiz "evet ve hayır" yanıtları sürecin hangi noktasında olduğumuzu gösterecektir bizlere... :)

Gönderi tarihi:

.

.

.

Yukarıdaki sorulara vereceğimiz "evet ve hayır" yanıtları sürecin hangi noktasında olduğumuzu gösterecektir bizlere... :)

Bu sorulari iktidara sorarken neden muhalefete de sormuyorsunuz? Hükümet ile muhalefet arasinda ne fark varki? Sanki muhalefet denenmemiste sadece AKP iktidari bilmem söyle kötü yapiyor bilmem böyle kötü yapiyor, surayi ele gecirecek burayi zapt edecek. Sanki eski anayasa bugünkünden cok iyiydi, sanki hakimler ve savcilar yüksek kurulu cok daha demokratti, iktidarin etkisinde degildi de simdi oldu bunlar,.....

Sizin karsi gelidiginiz sadece AKP iktidari, haksizliklarla, hukuksuzlukla, hakla hukukla bir derdiniz yok. Neden sisteme karsi degilsiniz? Eger öyleyse birakin AKP iktidarini veya baska iktidarlar gelin sisitemi düzeltmeye calisalim. AKp eskiden sunu yaptigi icin simdide söyle yapacakmi sorunuzu muhalefetinde gecmisteki yaptiklarina göre gelecekte ne yapacaginida sormaniz gerekli. 1977 li dönemlerde ve sobrasinda saglik bakanligi, milliegitim falan her dönem MHP'lilerin elindeydi, digerleride Adalet Partisinin elindeydi, sonrasinda ANAP geldi ve MHP'liler hala kadrolasiyordu, hemde devletin sayesinde, sonralari birazcik CHP'lilere de verdiler, hatirlatayim bakan Mogultay'in yaptiklarini. Hukuku siyasellestiren muhalefet simdi hukukun siyasellestiginden yakiniyor. Gülermisin aglarmisin yaaa? Eskiden kadrolasan muhalefet kadrolasmaktan sikayetci? Sanki eskiden yaptiklari kadrolasmalari, hukuksuzlugu itiraf edip tövbe etmislerde simdilerde dürüstlük tasliyorlar. Son 20 yil baraji %10 dan asagi cekmeyen muhalefet simdilerde iktidara bu konuda yükleniyor. Önceleri akliniz neredeydi? O dönemler isinize gelmiyordu baraji indirmek. Saymakla bitiremeyiz bunlarin yaptiklarini.

Varmisiniz sistemi degistirmeye, devletin yapisini degistirmeye? Varmisiniz gercek anlamda demokratiklesmeye, özgürlesmeye, irkciliktan, fasizanliktan arinmis bir toplum yaratmaya? Varmisiniz devletin halka hizmet vermesini saglayacak bir düzeni kurmaya, .....?

Gönderi tarihi:

Varmisiniz sistemi degistirmeye, devletin yapisini degistirmeye? Varmisiniz gercek anlamda demokratiklesmeye, özgürlesmeye, irkciliktan, fasizanliktan arinmis bir toplum yaratmaya? Varmisiniz devletin halka hizmet vermesini saglayacak bir düzeni kurmaya, .....?

İktidar ile muhalefet arasında birazcık fark far, biri idareden sorumlu diğeri denetleyici durumunda yani icraatı yapan iktidar.

Bu dediklerinizi yapmaya varız, yokuz diyen çıkacağını da sanmıyorum. Hadi bunun için ne yapılması gerekiyor onu da belirtin de onu uygulayalım. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Demokratik yoldan pratiğe dökebileceğimiz bir planınız var mı (sandığa gitmemek haricinde)?

Gönderi tarihi:

.

.

.

Referandumdan önce zaten uygulanmıyordu, %58 den sonra gözler daha da kara olacaktır.

Gönderi tarihi:

Bu sorulari iktidara sorarken neden muhalefete de sormuyorsunuz? Hükümet ile muhalefet arasinda ne fark varki? .....

Sizin karsi gelidiginiz sadece AKP iktidari, haksizliklarla, hukuksuzlukla, hakla hukukla bir derdiniz yok. Neden sisteme karsi degilsiniz?

Sevgili Dominik;

Tartışmalarınızda sürekli öne çıkarttığınız kişilere olan ön yargılarınız, onların ne anlatmak ve söylemek istediklerinin önüne geçiyor...

"Var mısınız?" sorunuzunda açığa çıkarttığı gibi...

Sürekli ötekileşme ve niyet okumaya yönelik yanıtlarla polemiğe dönüşüyor...

Kişisel olarak ben bu yaklaşımınızdan üzüntü duyuyor ve bana verdiğiniz yanıtlarla da zaman zaman yaralandığımı hissediyorum....

"Hükümet ile muhalefet arasinda ne fark varki?" sorunuzun yanıtını sağlıklı ve sağ duyuyla öncelikle kendiniz yanıtlamanız gerekiyor...

Aradaki farkı göremiyor olmanın ve diğerlerinin bunun yanıtını veriyor olması soruyu soranı farklı bir duruma sokar...

"..... Derdiniz yok ve .... değilsiniz" diye yönelimlerinizi niyet okumak olarak değerlendiriyorum...

Ötesi polemik olacağı için detayları sizin değerlendirmenize bırakıyorum...

Yazdıklarımdan ötekileştirmeye yönelik, niyet okumaya çalışarak çıkarımda bulunduğunuz benim kişisel tahlillerim yerine...

Sormuş olduğum genele yönelik şu sorunun yanıtı vermeye çalışmanız sanırım daha tutarlı olurdu...

Yanıtlanması gereken öncelikli ve önemli soru şudur...

"Bizler. bize dayatılmaya çalışılan bu sürecin hangi noktasındayız?.."

Yukarıdaki sorulara vereceğimiz "evet ve hayır" yanıtları sürecin hangi noktasında olduğumuzu gösterecektir bizlere...

Sevgilerimle :)

Gönderi tarihi:

Sevgili Dominik;

Tartışmalarınızda sürekli öne çıkarttığınız kişilere olan ön yargılarınız, onların ne anlatmak ve söylemek istediklerinin önüne geçiyor...

.

.

.

Benim hakkimda varmis oldugunuz kaniyi keske birde kendiniz hakkindada varabilseniz daha inandirici olurdunuz.

Ben asla ötekilestirmiyorum, bu "ötekilestirme" kelimesi nedense son dönemlerde bezilarinin agzinda moda oldu ülkemizde.

Siz birsine dayatma derken digeri hakkinda görüs belirmemissiniz, yani muhalefet hakkinda. Sanki onlarinkisi dayatma degildi. Ben gene söyledigiklerimin altini ciziyorum. Sizin alip veremediginiz sadece AKP ile, ülkede yasanan hukuksuzluklarla, irkcilikla, baski ve zulümle degil. Benim tesbitlerim muhalefet ile bugünkü iktidar arasinda ülkenin demokratiklesmesi konusunda, hukuksuzluga karsi olma konuusnda, esitlik ve baris konuusnda hic bir farkin olmadigidir. Bunlarin hic biri ülke icin hayirli degillerdir. O acidan ben sizin gibi sadece AKP'den yakinmiyor bilakis tüm düzen partilerinden ve dolyisiyla sisitemden ve devletten.

Önceki yazimda örbnkelendirdim, bugünkü muhalefet gecmiste devleti yönetenlerdi ve bugünkü hukuksuizluklarin benzerini kendileride yaptilar.

Bunlari söylemek polemik falan degil. dogruya dogru diyebilmek. Bakin konu disi olsa dahi mesela eski kumandanin birisi bugün 46 yil önce Kibris savasi döneminde provakasyon amacli camii yaktiklarini itiraf etti ve o dönem gercekleri bulmaya calisan iki gazetecide öldürülmüstü. TSk ve mensuplari hakkinda gecmiste bazi söylemlerde bulundugumuzda da derhal polemik oluyordu, e simetri saldiri oluyordu. amacin orduyu yipratmak oldugu söyleniyordu. Ülkemizi 30 yildir kana bulamis olan terör ve kirli savasin adini koyuncada polemik oluyor. Bu savastan bazi cevrelerin rant sagladigini ve rant ugruna savasa devam ettiuklerini syöleyincede polemik oluyor.

Gercekten ülkesini düsünen sadece AKP'den degil tüm siyasilerin yaptiklarindan örnek gösterir, devletin yaptiklarindan örnek gösterir. Bunu yapamayan da benim icin gercekleri konusuyor olamaz. Lütfen acik konusalim. Benim tüm yazilarim acik ve net. Sizinkilerinde ise AKP disinda elestiri yok!

Bu anayasa dayatma ise her iki tarafin dayatmasidir bence. Birisi illa olacak dedi digerleride hayir olmayacak. vatandasi ikiye böldüler, EVET dersen gerci ve bölücü oluyorsun yok HAYIR dersen Atatürkcü, Milliyetci oluyorsun. Yok öyle bir sey. Birakalim artik ülkeyi korkularla yönetmeyi. Önce kendimizi bu tip davranislardan uzak tutmamiz gerekli. 2002 yilina kadar %100 dayatma sonucu kanunlasan 12 eylül anayasasini neden bugünkü muhalefet ve eski iktidarlar degistirmedide simdi AKP'ye yüklenip bunlar degsitiremezler diyorlar ve sadece kendileri degismesini istiyorlarmis olarak lanse ediyorlar. Milletin karni tok bu tip beceriksiz ve yalanci siyasilere.

Siz benim ne yazdigimi dogru anlayamamissiniz malesef.

Gönderi tarihi:

İktidar ile muhalefet arasında birazcık fark far, biri idareden sorumlu diğeri denetleyici durumunda yani icraatı yapan iktidar.

Bu dediklerinizi yapmaya varız, yokuz diyen çıkacağını da sanmıyorum. Hadi bunun için ne yapılması gerekiyor onu da belirtin de onu uygulayalım. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Demokratik yoldan pratiğe dökebileceğimiz bir planınız var mı (sandığa gitmemek haricinde)?

Kusura bakmayin ama birazda siz kafa yorun, madem "variz" diyorsunuz. Gecmiste bu konularda sizin ve diger arkadaslarin sorularina cok cevap verdik ama okumadiginiz acikki her defasinda tekrar soruyorsunuz. Birakin her zaman baskasindan cözüm önerileri almayida birazda siz kendi önerilerinizi verin. Bizimkisi bu Forum ortaminda bayagi var ve hatta size dahi benzeri sorularinizda cevap vermistim. Okumuyorsaniz ben ne yapayimki. Dolayisiyla sizin de söylediginiz gibi lafla peynir gemisi yürümez biraz cözüm öretmnek gerekir.

Gönderi tarihi:

:yuvarlan: Bu yaziyi okuyanda sanki dominik iktidar partide milletvekili yilmazda muhallefet partide mecliste arkadaslar unutmayinki siz halksiniz siz nekadar evet yada evet desenizde artik hersey iktidarla/muhalefetin iki dudagindan cikacak soze baglidir sizin hadi yapalim demenizle olmuyor :D Onlar ne derlerse siz onu yapmaya mahkumsunuz :D

Gönderi tarihi:

Aslinda diger partilerde suc aramak dolaylida olsa maskelide olsa AKP'ye arka cikmaktir.Neden cikmasinlar ki;adamlar terör örgütü ile masaya oturdular.Türkiye icin pazarlik yapmaya basladilar,yani ülkemizde 30 yildir devam eden terörün sonunda teröristler ve onlarin siyasi kuyruklari davayi kazandi.Dün basbakan ne diyordu:"HAYIR oyu verenler BDP ve PKK ile isbirligi icindedirler darbecidirler"Peki simdi gercek ortaya cikmadimi,kimmis BDP ve PKK ile isbirligi yapanlar ve 8 yildir darbe anayasasi ile iktidar olanlar.Kimmis darbeye karsi olan veya darbeye taraftar olanlar.Eger bu gercegi hala anlayan yoksa biz burada niye tartisiyoruz ki?

AKP yandaslarinin bir argümanlari var ellerinde:Birisi AKP hakkinda bir elestiri yapinca bunlar hemen ortaya firlayip;"Efendim gecmis iktidarlar ne yapti neden onlarida elestirmiyorsunuz"tarzi laflar ediyorlar.Biz 12 Eylül darbesini hazirlayanlar,yapanlar,göz yumanlar siyasetci,iktidar,gazeteci sivil asker kim varsa yargilanmali dedikce onlar klasik düsmani olduklari orduya saldiriyorlar.Cünkü ordu bu milletin tek givencesidir,icinde bozuklari olsa bile ordu bu milletin ve bu devletin güvencesidir.Ama basardilar,orduyuda hadim ettirdiler sonunda ve teröristi bagirlarina bastilar.

Halki aldattilar,AKP'si AKP yandasi,medyasi,AYDINI kim varsa halki aldattilar.Darbeciler yargilanacak dediler.YALAN YALAN YALAN...Anayasadaki 15'ci madde af maddesidir.Onu kaldirmakla hicbirsey elde edilmis olmuyor.CHP'nin vermis oldugu 15'ci maddeyi kaldiralim teklifinde darbecilerin yargilanabilmeleri icin maddeler konulmustu.Erdogan cok ustaca bir manevra ile bu teklifi reddetmis ve HALKIN GÖZÜNÜN ICINE BAKA BAKA YALAN SÖYLEMISTIR.VE HALKTAN DA ALKIS ALMISTIR SÖYLEDIGI YALAN ICIN.Iste Türkiye'den manzaralar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

:yuvarlan: Bu yaziyi okuyanda sanki dominik iktidar partide milletvekili yilmazda muhallefet partide mecliste arkadaslar unutmayinki siz halksiniz siz nekadar evet yada evet desenizde artik hersey iktidarla/muhalefetin iki dudagindan cikacak soze baglidir sizin hadi yapalim demenizle olmuyor :D Onlar ne derlerse siz onu yapmaya mahkumsunuz :D

E doğru yani.

Gönderi tarihi:

Sevgili Dominik;

"Var mısınız?" sorunuzunda açığa çıkarttığı gibi...

Sürekli ötekileşme ve niyet okumaya yönelik yanıtlarla polemiğe dönüşüyor...

Kişisel olarak ben bu yaklaşımınızdan üzüntü duyuyor ve bana verdiğiniz yanıtlarla da zaman zaman yaralandığımı hissediyorum....

Benim hakkimda varmis oldugunuz kaniyi keske birde kendiniz hakkindada varabilseniz daha inandirici olurdunuz.

Ben asla ötekilestirmiyorum, bu "ötekilestirme" kelimesi nedense son dönemlerde bezilarinin agzinda moda oldu ülkemizde.

Gercekten ülkesini düsünen sadece AKP'den degil tüm siyasilerin yaptiklarindan örnek gösterir, devletin yaptiklarindan örnek gösterir.

Bunu yapamayan da benim icin gercekleri konusuyor olamaz.

Lütfen acik konusalim. Benim tüm yazilarim acik ve net. Sizinkilerinde ise AKP disinda elestiri yok!

Hala durduğun yerde duruyorsun sevgili dominik....

Karşınızdakinin ne anlatmak istediği yerine, sizin değerlerinize uygunluğu üzerinde değerlendirmeler yaparak yazılar yazıyorsunuz...

Açılan konu "evet ve hayırlar" üzerine değişimin neler ifade ettiğini kavramamız gerektiği ve...

Bizim bu aşamada hangi noktada durduğumuzu kendi kendimize sorgulamamız için,

Soracağımız soruların ve objektif yanıtlarının ne kadar önemli olduğu öne sürülüyor o yazıda...

Yanıtlanması gereken öncelikli ve önemli soru şudur...

"Bizler. bize dayatılmaya çalışılan bu sürecin hangi noktasındayız?.."

Yukarıdaki sorulara vereceğimiz "evet ve hayır" yanıtları sürecin hangi noktasında olduğumuzu gösterecektir bizlere...

Bir de bu açıdan değerlendirme yaparak sorulan final sorusuna adapte ol istersen...

O zaman gereksiz yere, sadece senin bulunduğun yerden ve senin bakış açınla gerçeklerin konuşulabileceği gibi bir sanıdan kurtulmuş olur...

Ve karşındakilerin de senden farklı bir yol izleyerek daha farklı üsluplarla gerçekleri dile getirebileceklerine hak verebilirsin diye düşünüyorum...

Gönderi tarihi:

Hala durduğun yerde duruyorsun sevgili dominik....

Karşınızdakinin ne anlatmak istediği yerine, sizin değerlerinize uygunluğu üzerinde değerlendirmeler yaparak yazılar yazıyorsunuz...

Açılan konu "evet ve hayırlar" üzerine değişimin neler ifade ettiğini kavramamız gerektiği ve...

Bizim bu aşamada hangi noktada durduğumuzu kendi kendimize sorgulamamız için,

Soracağımız soruların ve objektif yanıtlarının ne kadar önemli olduğu öne sürülüyor o yazıda...

Bir de bu açıdan değerlendirme yaparak sorulan final sorusuna adapte ol istersen...

O zaman gereksiz yere, sadece senin bulunduğun yerden ve senin bakış açınla gerçeklerin konuşulabileceği gibi bir sanıdan kurtulmuş olur...

Ve karşındakilerin de senden farklı bir yol izleyerek daha farklı üsluplarla gerçekleri dile getirebileceklerine hak verebilirsin diye düşünüyorum...

Cok ilginc bir yaklasim ve uyari. Benim disimda yazan arkadaslarda aynen benim gibi sizin sorulariniza dogrudan cevap vermedikleri halde o arkadaslar hakkinda hic bir yorumda ve uyarida bulunmuyorsunuz, ama ben sizin niyetinizi ortaya koydugum icin ve gercek amacinizin ülkedeki yolsuzluklara, hukuk disi davranislara, adaletsizlige, kötü siyasetcilere ve pertilere vs. karsi gelmek degilde sadece AKP iktidarina karsi oldugunuzu acikca ifade ettigim icin benim yorumlarim size ters geliyor.

Sorularinizdan sadece bu iktidarin yaptiklari sorgulanirken, muhtemel niyeti sorgulanirken, gecmisteki iktidarlarin ve dolaysiyla su anki muhalefetin benzeri ve daha beterini yaptiklarini sorgulamiyorsunuz. Sanki eskisi bugünkünden cok iyiydide.

Ben her yorumumda hic bir taraf ayrimini yapmadan acikca yazmisimdir. Tabii ben Türkcülüler ile Seriatcilar arasinda bir secim yapmadigim icin "ayni yerimde duruyor" oluyorum. Ben gercek demokrasiden, hukuk devletinden ve esitlikten yanayim. Böyle bir Türkiye cumhuriyeti ne günümüzde var nede gecmiste var idi. Ben sadece birbirlerinden hic bir farki olmayan iktidarlari degerlendirecegime bu bozuk düzenin tümüyle degismesi taraftariyim. O yüzden sorularinizin cevabi benim son cümlemde var. Ama anlayana tabiiki.

Gönderi tarihi:

Aslinda diger partilerde suc aramak dolaylida olsa maskelide olsa AKP'ye arka cikmaktir.

Diger partileri sorgulamak neden AKP'ye arka cikmak olsunki? Bu mantigi lütfen aciklarmisiniz?

Diger partilerde, yani gecmiste iktidar olmus partilerde suc aramiyorum, suclu olduklarini söylüyorum. Yani aramiyorum tesbit ediyorum. Umarim bu ince farki anlayabilmissinizdir.

Sadece AKP'yi mercek altina almak demek diger partilerin yaptiklarini onaylamak anlamina gelir. Ben ise acikca AKP ile digerleri arasinda hic bir farkin olmadigini, makyaj disinda, söylüyorum. Sizde söyleyebiliyormusunuz? Eskiye göre ne degistide böyle konusuyorsunuz? Her iktidar döneminde bazi degisiklikler olmustur, ama hayati ne degisiklik oldu?

Hala korku senaryolariyla siyaset yapmaya calisiyoruz.

90 yildir Türkiye bölünecek korku senaryolariyla yasadik o da yetmiyormus gibi son 8 yildirda seriat gelecek korku senaryolariyla yasiyoruz. Bunu bize yasatanlarda beceriksiz siyasiler, devlet erkanlari ve Türkcüler. Vatandasa hizmet yerine, onlarin dertlerine kulak verip cözüm arayacaklarina, kendi beceriksizliklerini korku senaryolari üreterek vatandastan gizlemeye calisiyorlar.

Gönderi tarihi:

Sadece AKP'yi mercek altina almak demek diger partilerin yaptiklarini onaylamak anlamina gelir. Ben ise acikca AKP ile digerleri arasinda hic bir farkin olmadigini, makyaj disinda, söylüyorum. Sizde söyleyebiliyormusunuz? Eskiye göre ne degistide böyle konusuyorsunuz? Her iktidar döneminde bazi degisiklikler olmustur, ama hayati ne degisiklik oldu?

Hala korku senaryolariyla siyaset yapmaya calisiyoruz.

90 yildir Türkiye bölünecek korku senaryolariyla yasadik o da yetmiyormus gibi son 8 yildirda seriat gelecek korku senaryolariyla yasiyoruz. Bunu bize yasatanlarda beceriksiz siyasiler, devlet erkanlari ve Türkcüler. Vatandasa hizmet yerine, onlarin dertlerine kulak verip cözüm arayacaklarina, kendi beceriksizliklerini korku senaryolari üreterek vatandastan gizlemeye calisiyorlar.

AKP ile diğer partiler arasında nasıl bir fark var ve hayati bir değişiklik oldu mu? AKP iktidar ve herşeyi acımasızca istismar ederek çıkarı için kullanabiliyor. Dini duygulardan tutun da milli, insani, ekonomik, kültürel nerede bir menfaat var hiç çekinmeden istismar edebiliyor. Önceden de olmuştu fakat marjinal denen partiler tarafından yapılmıştı. Ben muhafazakar olmama rağmen bunları görebiliyorum siz sosyalist olarak bunları nasıl farkedemezsiniz?

Askeri dönemler dışında muhalefet ediyor diye insanlar bir kılıf bulunarak iki yıl tutuklular, deniz feneri Almanya da mahkum olduğu halde burada hala çıt yok. Sizce bunlar hayati değişiklik değil mi, hayati olması için daha ne gerekiyor?

AKP eleştirmenin diğer partileri onaylamak olduğu fikri pek mantıklı gelmiyor çünkü aynı zihniyette olan diğer partiler de var mesela BDP.

Gönderi tarihi:

AKP ile diğer partiler arasında nasıl bir fark var ve hayati bir değişiklik oldu mu? AKP iktidar ve herşeyi acımasızca istismar ederek çıkarı için kullanabiliyor. Dini duygulardan tutun da milli, insani, ekonomik, kültürel nerede bir menfaat var hiç çekinmeden istismar edebiliyor. Önceden de olmuştu fakat marjinal denen partiler tarafından yapılmıştı. Ben muhafazakar olmama rağmen bunları görebiliyorum siz sosyalist olarak bunları nasıl farkedemezsiniz?

Askeri dönemler dışında muhalefet ediyor diye insanlar bir kılıf bulunarak iki yıl tutuklular, deniz feneri Almanya da mahkum olduğu halde burada hala çıt yok. Sizce bunlar hayati değişiklik değil mi, hayati olması için daha ne gerekiyor?

AKP eleştirmenin diğer partileri onaylamak olduğu fikri pek mantıklı gelmiyor çünkü aynı zihniyette olan diğer partiler de var mesela BDP.

Hayir kardesim ben aralarinda hic bir farki görmüyorum. Bugün yasananlarin tümünü gecmistede yasiyorduk. Devlet dairelerinde dinin etkisi yeni degil. Karakolda dahi vardi. ben 17 yasinda karakolda iken polisler bana müslüman olup olmadigimi soruyorlardi, evet müslümanim dedigimde dayak yiyordum, cünki elhamdullah demeyi unutuyordum. Imamhatip mezunlari önceki dönemlerde üniversiteye girme hakkina sahip oldular ve sonunda dinci vali, kaymakam,.... su an karsimizda. Sivas, Maras ve Corum katliamlari ( bunlarin tümü irkci, fasist ve seriat egilimli saldirilardi) önceki dönemlerde yasandi. Kars'ta bir gencin sokak ortasinda ramazan ayinda oruc tutmadigi icin satirla öldürülmesi gene önceki dönemdeydi. Milliegitim, saglik bakanligi gecmiste her dönem MHP'lilerin kadrosundaydi, Eti Banki Demirel'in yigeni soydu ve kimse üstüne gidemedi, Mehmet Agar Susurluk davasindan mahkemeye gitmedi ve halada gitmiyor, Susurluk ile sorumlu siyasiler asla hukuk karsisinda hesap vermediler. Susurluk olayinda yaralanan Milletvekili birden hafizasini kaybediverdi, ama sonra geri yerine gelince kimsenin onu tekrar sorgulamasi aklina gelmedi. Tansu Ciller, Mesut Özal icin sayisiz yolsuzluk dosyalari hali alti edildi. Bu örnekleri sonsuza kadar cogaltabiliriz. Sadece AKP'yi mercek altina alarak haksizliga karsi oldugunuzu bana gösteremezsiniz. Yok hic birisinin digerinden bir farki.

Gönderi tarihi:

Hayir kardesim ben aralarinda hic bir farki görmüyorum. Bugün yasananlarin tümünü gecmistede yasiyorduk. Devlet dairelerinde dinin etkisi yeni degil. Karakolda dahi vardi. ben 17 yasinda karakolda iken polisler bana müslüman olup olmadigimi soruyorlardi, evet müslümanim dedigimde dayak yiyordum, cünki elhamdullah demeyi unutuyordum. Imamhatip mezunlari önceki dönemlerde üniversiteye girme hakkina sahip oldular ve sonunda dinci vali, kaymakam,.... su an karsimizda. Sivas, Maras ve Corum katliamlari ( bunlarin tümü irkci, fasist ve seriat egilimli saldirilardi) önceki dönemlerde yasandi. Kars'ta bir gencin sokak ortasinda ramazan ayinda oruc tutmadigi icin satirla öldürülmesi gene önceki dönemdeydi. Milliegitim, saglik bakanligi gecmiste her dönem MHP'lilerin kadrosundaydi, Eti Banki Demirel'in yigeni soydu ve kimse üstüne gidemedi, Mehmet Agar Susurluk davasindan mahkemeye gitmedi ve halada gitmiyor, Susurluk ile sorumlu siyasiler asla hukuk karsisinda hesap vermediler. Susurluk olayinda yaralanan Milletvekili birden hafizasini kaybediverdi, ama sonra geri yerine gelince kimsenin onu tekrar sorgulamasi aklina gelmedi. Tansu Ciller, Mesut Özal icin sayisiz yolsuzluk dosyalari hali alti edildi. Bu örnekleri sonsuza kadar cogaltabiliriz. Sadece AKP'yi mercek altina alarak haksizliga karsi oldugunuzu bana gösteremezsiniz. Yok hic birisinin digerinden bir farki.

Susurluk u kim örtbas etti, şimdi Silivri dekiler kimler, bu olaylara en çok karşı gelenler niye oradalar?

Önceden devlet görevlilerinin bir parti hesabına bu kadar aleni çalıştığını söyleyebiliyor musunuz? Medya ya bu derecede baskının yapıldığı bir dönem var mı? Doğan ın Tansu Çillere savaş açtığı dönemi biliyoruz o dönemde bile onlara böyle bir baskı olmadı. Ha Doğan Medya bunu hak etti mi, bana sorarsanız kendileri etti kendileri buldu orası ayrı.

Ben eskiden hiçbir şey olmadı demiyorum, yapanlar da az çok halk tarafından cezalandırıldı. Ya biz eldeki kuşa bakalım, daldakinden bize ne? Hem iktidar madem bu kadar adil yargılasın da görelim.

Gönderi tarihi:

Ben yine ayni seyi söyleyecegim:Gecmis iktidarlarda suc aramak veya onlarin deyimiyle suc bulmak AKP'ye yandaslik etmektir.Bunun mantiki olarak baska bir aciklamasi yoktur.Gecmis iktidarlar sucluymus...!Olabilir aksini iddia eden varmi?Su anda iktidarda hangi parti var AKP degilmi?Ben simdi yargilamam gerekiyorsa AKP'yimi yargilayacagim yoksa Saadet Partisinimi?Bu kadar mantik disi bir yaklasim olurmu?

Amaclari baska.Amaclari hükümetlerin AKP'nin yargilanmasi degildir.Bunlarin akil babalari,Cumhuriyeti sorguluyorlar.Cumhuriyeti sucluyorlar.90 yil derken Cumhuriyetin hesabini yapiyorlar.Cünkü bu 90 yil icersinde Türkiye'de ne Marksist bir parti yasatildi ne de Stalinizm sevdalilarina imkan verildi.Bunlarin bütün gocunmalari budur.Bu nedenle yeri geldiginde terörü savunurlar,yeri geldiginde AB'ye taparlar.Bunlarda Türk milletine yönelik hicbir sevgi kirintisi bulunmaz.Her yazilarinda Türk milletini asagilar ve bu asagilamalarinada göz yumulur.

12 Eylül darbesi bunlarin bütün hayallerini yikti.Ne Türkiye'yi bölebildiler ne de bir Komünist rejim icin basarili olabildiler.Devrim dedikleri sey aslinda bugün Kürtcülerin istediklerinden farkli birsey degildi.Bu nedenle bunlar;Yilmaz Güney'leri,Ahmet Kaya'lari bagirlarina basarlar.Ibrahim Kaypakkaya'ya taparlar.Bunlar dün bu ülkede kan pazari kurmuslardi o kan onlari bogdu simdi o kinle saldiriyorlar.Aynen Lenin'in bir koltuk ugruna milyonlarca Rus'u katletmesi gibi.

Kendilerinden olmayanlara yani ülkesini bayragini sevenlere FASIST demekten müthis zevk alan bu zihniyetle dagda askerlere pusu kuran canilerin hicbir farki yoktur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Cok ilginc bir yaklasim ve uyari.

*

*

Ama anlayana tabiiki.

Sevgili 'dominik';

Sen, ben ve hepimiz için geçerli olduğunu düşündüğüm başka bir yaklaşım...

Ve ilginç bir uyarıda daha bulunmak istiyorum izninle...

Tartışmak, yazışmak, görüş alışverişi yapmak iyidir her zaman...

Çok şey katar insana... Başta kabul etmesek de kafamızın bir kenarında kalır hep...

Hatta " anlayana tabii ki " ifadeni biraz daha açmak gerekirse " Anlamak istemeyene bile çok şey katar " diyebiliriz...

Gönderi tarihi:

Ben yine ayni seyi söyleyecegim:Gecmis iktidarlarda suc aramak veya onlarin deyimiyle suc bulmak AKP'ye yandaslik etmektir.Bunun mantiki olarak baska bir aciklamasi yoktur.Gecmis iktidarlar sucluymus...!Olabilir aksini iddia eden varmi?Su anda iktidarda hangi parti var AKP degilmi?Ben simdi yargilamam gerekiyorsa AKP'yimi yargilayacagim yoksa Saadet Partisinimi?Bu kadar mantik disi bir yaklasim olurmu?

Bir taraftan gecmis iktidarlarinda suclu oldugunu kabul ediyorsunuz ama diger taraftanda su anki AKP iktidarini elestirirken alternatif olarak muhalefeti gösteriyoirsunuz. Bu celiski olmuyormu? Muhalefet sizin eskiden suclu dediginiz partilerden olusmuyormu?

Ben size bugünki iktidari elestirmeyin cünki eskilerde benzerini yaptimi diyorum?

Aramizdaki fark sizin gecmiste suclu olanlari sanki kendilerini düzeltmisler gibi tekrar kurtulusumuz olarak görmeniz benim ise ülkenin ne simdiki iktidarla ne de muhalefetteki partiler ile olacagini söylem.

Bosuna burada gecmisteki hükümetlerinde sorumluluklarini masaya yatirmami otomatikmen AKP iktidarini destekliyor anlami cikartmayin. Bosuna kendinizi yormus olursunuz.

Siz bana AKP'nin alternatifini gsöterin, eger gercekten gecmis iktidar partilerini tekrar iktidarda görmek istemiyorsaniz. Beni olmadigim ve desteklemedigim görüslerle suclayacaginiza cözüm yolu gösterin. AKP secimle geldi iktidara cünki, gesmis iktidarlar vatandaslarin dertlerine derman olmadilar, sadece kendi yandaslarini düsündüler. Dinci valiler ve kaymakamlar gecmis iktidarlar tarafindan yetistirildi ve göreve getirildi. Ilk imamhatipleri acan gene CHP iktidari oldu. Imamhatip mezunlarinin önünü acip vali, kaymakam vs olmasini gecmis hükümetler saglamadimi? Ehh neden simdi sadece AKP'ye yükleniyorsun canim? Bunun neresi objektif?

Gönderi tarihi:

Sevgili 'dominik';

Sen, ben ve hepimiz için geçerli olduğunu düşündüğüm başka bir yaklaşım...

Ve ilginç bir uyarıda daha bulunmak istiyorum izninle...

Tartışmak, yazışmak, görüş alışverişi yapmak iyidir her zaman...

Çok şey katar insana... Başta kabul etmesek de kafamızın bir kenarında kalır hep...

Hatta " anlayana tabii ki " ifadeni biraz daha açmak gerekirse " Anlamak istemeyene bile çok şey katar " diyebiliriz...

Bu yorumunuza sonuna kadar katiliyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.