Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Muştuizm olarak adlandırılan tek tanrılı Kantoklar tarafından inanılan grift bir inanç sistemidir ve Kantoklar kendilerini Muştu olarak tanımlamaktadırlar. Dini törenleri ve dini toplanma yerleri vardır.

Pafik adını verdikleri tanrıya inanırlar. Muştuist inançta doğa çok önemlidir. Pafik, Atron ismini verdikleri temel gücün tezahür etmiş şeklidir. İnsan, bitki ve hayvanların tümünün atrondan yaratıldığına ve dolayısıyla saygı görmesi gerektiğine inanırlar. Her Kantok Atür denilen üst seviyeye ulaşmayı hedefler.

Muştuizmde dünya ve evrenin Pafik'in sırlarını taşıdığı inancı hakimdir. Yapılan her kötülüğün Pafik'in bir parçasının yok olmasına yol açtığı, fakat Pafik'in bu parçayı tekrar oluşturarak iyiliği hakim kıldığı düşüncesi vardır. Bu sebeple de, Pafik'in hep var olacağına ve asla yok olmayacağına, ölümsüz olduğuna inanırlar.

Alıntı:

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

daha önce duymadım böyle bir dini.enteresanmış!

muştu müjde demekti sanırsam.böyle bir ilinti varmı?

acaba bu müjde, pafikin yokolan parçasını tekrar oluşturması yeryüzünde iyiliği hakim kılacağı müjdesi(muuştusu) anlamınamı geliyor?

araştırmak lazım hakkaten.

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Birçok mitoloji karakterinin

Hayvanların komutanı Hüdhüd karakteri çok mu mitoloji dışı? Yada cin orduları..

Gönderi tarihi:

Nerede yazıyor bunlar ?

İnanç zaten ön yargı demektir. Kitabınızı bile okumadan inanıyorsunuz. Madem okumuyorsun google'a arat sor. Google ve bizler sizin yerinize okuyoruz. :)

Gönderi tarihi:

Hayvanların komutanı Hüdhüd karakteri çok mu mitoloji dışı? Yada cin orduları..

yoo tam mitoloji malzemesi biggrin.png

ben cok severim hudhudu

acaip firlama bisey ; firlama insanlari severim gelende biggrin.png

bu hudhudun bigun cani sikiliyo ve turlamaya basliyo .. hz. Suleyman ise peygamberlerin en kahredici olanlarindan cunku dunyaya hukmediyor ve seytana pabucunu ters giydiren bi kurdeti var ; ondan herkez hem korkuyor hem de onu cok seviyorlar biggrin.png

hudhudu bulamayinca Suleyman bi buliim onu geberticem diyo .. o zibidiyi azaba tutucam diyor ... hakkaten de tutucak yani acimicak .. cunku disiplini bozmus ...

derken hudhud geri geliyor ve Hz. Suleymana kafa tutmaya basliyor ... sen tahtinda otururken ben senin icin diyarlar kesfettim sana haberler ve mujdeler getirdim diyor ...

harika biggrin.png

yani kimse kimseden korkmuyor ... isini en iyi bilen her kisi kendi gucune sahip ! ustunluk makamca degil takva iledir yani cehd etme iledir ...

alt kademede olan kisi bile Allahin isine sarilirsa hayirlarda yarisip one gecer ; peygamberin bile onune gecer ... Allah sanatidir bu smile.png

ben Kuranin mitolojik kissalarinin hikmetli ve cezbedici oldugunu rahatlikla goruyorum ... biraz akil olsa yeter biggrin.png

Gönderi tarihi:

ben Kuranin mitolojik kissalarinin hikmetli ve cezbedici oldugunu rahatlikla goruyorum ... biraz akil olsa yeter biggrin.png

Aslında akıl değilde,ben bazı arkadaşların akıllı olduğunu düşünüyorum..Burada farkındalık olması gerekiyor :)

Gönderi tarihi:

hüdhüd..

bi anlamda "aksakal" olarak tabir edilen..

ve fakat hindu litaratüründe.. "guru" olarak adlandırılan..

türklerdeki.. "şaman" olarak nitelendirilebilinecek bi zat'tır..

özellikleri ise;

süleyman adından kaynaklanan ve gizlenmiş bir enerji alanını..

ya da başka bi ifade ile..

"gayb" alanını kullanabilerek..

iletişi sağlayabilmesidir..

yorum tartışmaya açıktır..

Gönderi tarihi:

farkindalik cok ta lazim olan bisey degil ; )

ben kimsenin farkindaligini tahrik etmeyi sevmem ; )

cok derin konustum insallah herkez baska bisey cikarir biggrin.png

O zaman eğitim müesseselerini hep kapatmak lazım. Zira çocukluktan alıp, insanları bazı şeylerin farkında olması için yetiştiriyorlar.

Gönderi tarihi:

hüdhüd..

bi anlamda "aksakal" olarak tabir edilen..

ve fakat hindu litaratüründe.. "guru" olarak adlandırılan..

türklerdeki.. "şaman" olarak nitelendirilebilinecek bi zat'tır..

Hüdhüd'ün İslam kültüründe değişik masalı vardır: O kuşların komutanıdır. Cinlerle anonim şirket halinde çalışır.smile.png

İbn-i Abbâs -radıyallâhu anh-'ın bildirdiğine göre Hüdhüd, nerede su olduğunu bilir ve Süleymân -aleyhisselâm-'a su bulurdu. Suyun yakınlığını ve uzaklığını da bilirdi. Suyun bulunduğu yeri gagalar, cinler de gelip orayı kazarak su çıkarırlardı. -http://www.nebilersilsilesi.com/yazi.php?yaziNo=187-
Gönderi tarihi:

Nerede bizde o akıl... Dediğin gibi zerresi bile mafiş.. Allahınız o aklı bizden esirgemiş, sadece sizlere vermiş. . Sorumlusu da kendisi. Ben muafım neme lazım. Sorumlular ak(ıl)lı olanlar. smile.png

Şaka bir yana, akıl vardır dogmalarla donanımlıdır, akıl vardır bilgilerle donanımlıdır. Tabi dogma ve bilgiyi ayırabilmek için de tanımlarının yapılması(dogmatik değil) gerekir. smile.png

İşin garibi; dogmalarla donanımlı beyinler hurilerle mükafatlandırılacak, karşıtı bilgilerle donanımlılar ise çatır çatır yanacak ta.. tekrar düzene sokulup tekrar yanacak.

Gönderi tarihi:

İşin garibi; dogmalarla donanımlı beyinler hurilerle mükafatlandırılacak, karşıtı bilgilerle donanımlılar ise çatır çatır yanacak ta.. tekrar düzene sokulup tekrar yanacak.

Sanki bu zamana kadar herşeyi kendi doğmalarınca cevapladığın gibi birde eleştiri yapıyorsun..Sana ne kadar anlatmaya çalışsakta yine bencil bir şekilde kabul etmeyip "dediğim dedik,çaldığım düdük"diyeceksin..Bırak bilgelik göstermeye çalışmayı..

Gönderi tarihi:

Sanki bu zamana kadar herşeyi kendi doğmalarınca cevapladığın gibi birde eleştiri yapıyorsun..Sana ne kadar anlatmaya çalışsakta yine bencil bir şekilde kabul etmeyip "dediğim dedik,çaldığım düdük"diyeceksin..Bırak bilgelik göstermeye çalışmayı..

İşte bu yakınmalar sözün bittiği yerdir. Zira fikirler çürüyünce şahsi sataşmalar başlar.

Sanırım biz seni beni değil, dogma ile bilgi farkını konuşacağız. . Dogmanın ve bilginin tanımını yaparsan eğer, kimin dogmalarla konuştuğunu belirlemiş olursun. Şahsi vurgulara da hiç gerek kalmaz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.