Φ politika Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Bana bu videoyu neden izle dedin bilmiyorum,izledim ve o prof.benim yazdiklarimi destekledigini anladim.Önce yazilanseyi anlayarak okuyun sonra tavsiyelerde bulunun.Tekrar ediyorum müslümanlar son 700 yilda tek bir bilim adami cikaramamislardir. Atatürk'e gelince her yönden bir dahidir ve Türk ulusuna nasip olmustur bu.Iste haimsizligin nedeni de budur,onun Türk olusu. saygilarla 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 http://www.tbmm.gov....nusma/5d3yy.htm . . . O yazilanlarin hicbirisi gercek degildir, Atatürk ve laiklik karsiti ser gücler tarafindan üretilmistir.Sözde müslümanlarin en büyük zaafi Atatürk'ü ona karsit olanlarin yazdiklariyla tanimaya calismaktir.Aynen basbakanin akrabasinin cikardigi SABAH gazetesini okuyup basbakani yere göge sigdiramayanlar gibi. saygilarla 1 Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Unutmadan halen ben atatürkçüyüm ve müslümanım diyenlere Allahın ayetini bildirmek isterim; ''Onlardan birçoğunun kâfirleri dost edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendilerine sunduğu şey ne kadar kötüdür! Allah onlara gazabetmiştir. Onlar ebedî olarak azap içinde kalacaklardır.'' Maide 80 Buda aziz nesinden gelsin; http://www.youtube.com/watch?v=zYwu_x7L_9k Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Atatürk'e dini inanışı ile ilgili saldırmak için nasıl cımbızla anlamlar çekilmiş, nasılda ince elenip sık dokunulmuş. Bugün ibadetinizi özgürce yapabiliyorsanız bunun nedenlerinden biri Atatürk'ün varlığı ve yaptıkları değilmidir. O size O'na dinsiz diyebilme özgürlüğünü bile vermiş. O'nu eleştirebilme hakkı vermiş. Bugün burada bir inanan vasfıyla yorumlar yapıp yazabiliyorsanız bunun nedenlerinden biri de o değilmidir? Diyelim ki Atatürk dinsizdi, hadi diyelimki Atatürk İslam dinine en büyük ihanetleri yaptı. Bu bugün sizin bulunduğunuz durum gerçeğini değiştirir mi? Bugün sahip olduğumuz herşeyi Atatürk'e borcluyuz demiyorum lütfen yanlış anlamayın ama Atatürk tarih içinde aldığı rolle bugün bizim olduğumuz yere gelmememizi sağlayanlardan biri değilmidir? Bir insanın neye inandığı bizi neden bu kadar ilgilendiriyor. Derdimiz ne bu kadar? O'nu tanrısallaştıranların hatasının sorumluluğunu O'na neden yüklüyoruz? Atatürk dinsizdi veya değildi bu onun sorunu. Ben bugün camiye gidip ibadetimi yapabiliyorsam ve bunu kimse engellemiyorsa ben bugün hür irademle inansımı koruyup o doğrultuda yaşayabiliyorsam bundan 90 yıl önce canını kanını verenelre onların komutanlarına borçlu değilmiyim? Siz değilmisiniz? Belki de gerçekten dinsizdi Atatürk. Bir dinsize dini özgürlüğünüzü borclu olmak mı sizi rahatsız ediyor? Kafalarınızı gömdüğünüz kum yığınlarından artık çıkarın. Birde Atatürk olmasaydı'yı bir düşünün... Bunun için en güzel kaynaklardan biri Turgut Özakman kitaplarıdır. Bir zahmet okuyuverin o kadar derdiniz varsa bu konuyla ilgili... Yani bumudur ; Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 bu başlıkla neyi ispatlamaya çalışıyoruz atatürk müslüman veya değil bu kimi ilgilendirir o tanrıyla atatürk arasında olan birşey atatürk müsümansa sevecez müslüman değilse sevmiyeceğiz mi atatürk uzaydan gelmişte olsa ateistte olsa ona olan sevgiyi azaltır mı değiştirir mi biz bir insanı severken değerlendirirken ne zaman dinini sorgulamaya başladık din bir insan için ölçü olabilir mi Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 O olmasaydı ne olurdu yunanlılar,kurşun bile sıkmadığımız ingilizler bize neler yaparlardı bakalım; İslam birliği olan hilafeti kaldırırlardı Harflerimizi değiştirip kendi latin harflerini getirirlerdi Kur'an hükümlerini kaldırıp kendi sistemleri olan laikliği getirirlerdi Diyanet adı altında bir merci kurup islamı kontrol altına alırlardı..(Anlamadığım Laiklik din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılmasıysa devletten dini soyutluyorlarda dinden devleti neden soyutlamıyorlar..?) Müslümanların dini günü olan cuma gününü kendi dini günleri olan pazara çevirip tatil ederlerdi takvimlerini kend takvimlerine ayarlardı Fuhuşun önünü açarak genelev açarlardı bunuda içişlerine bağlayarak kapatılmasını engellerlerdi Allahın yasak ettiği içikiyi serbest edip milleti alkolik yaparlardı yine Allahın yasak ettiği faizi,bankalar kurarak serbest hale gitirirlerdi kılık kıyafet kanunu getirip fötr şapka takma mecburiyeti getirirlerdi uymayanları sallandırırlardı daha yazmakla bitmez bunlar, peki bunları yaptılarda 90 küsur yıllık bu cumhuriyette biz ne yaptık ? bir buluş ? herhangi bir şey ? uzaya felan çıktık haberimiz mi yok ? Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 bu başlıkla neyi ispatlamaya çalışıyoruz atatürk müslüman veya değil bu kimi ilgilendirir o tanrıyla atatürk arasında olan birşey atatürk müsümansa sevecez müslüman değilse sevmiyeceğiz mi atatürk uzaydan gelmişte olsa ateistte olsa ona olan sevgiyi azaltır mı değiştirir mi biz bir insanı severken değerlendirirken ne zaman dinini sorgulamaya başladık din bir insan için ölçü olabilir mi Din Ahirete inanan biri için ölçüdür..Müslümanlığın temelide Kur'andır şimdi sorayım sana eğer Ahirete inan isen Kur'andan içinde ne yazdığından bi haber isen bu nasıl bir inançtır ? Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2012 kuran,ahiret,inanç çok mu yanlış gelmişim ben abi sen şimdi burdan bi u yap 30 km git gideyim madem benim yazdıklarımla senin bana vermiş olduğun cevapta bağlantı kurmakta zorlandım ben bu senede çinekop ne yaptı he Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 kuran,ahiret,inanç çok mu yanlış gelmişim ben abi sen şimdi burdan bi u yap 30 km git gideyim madem benim yazdıklarımla senin bana vermiş olduğun cevapta bağlantı kurmakta zorlandım ben bu senede çinekop ne yaptı he atatürk inançlıydı veya inançsızdı benim için farketmez hesabı kendisine ait ben ondan sorulacak değilim işin açıkçası bunun derdinde de değilim. Senin anlamadığın veya gözden kaçırdığın nokta Dinin insan hayatında yeri olmalımı olmamalımı ? bunu sorgulamak.İslam Dini ve Kur'an insan hayatında dünyevi ve uhrevi yeterlimidir değilmidir ? Eğer yeterli değil diyorsan ve inanan biri isen sana tavsiyem aç kitabı oku.. Eğer yeterli diyorsan Kur'an ayetlerinden bi habersin demektir..Senin İnkar eden birine beslediğin sevgi ve muhabbet Allah tarfından şu ayetle yanlış olduğu bildirilmekte ; ''Onlardan birçoğunun kâfirleri dost edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendilerine sunduğu şey ne kadar kötüdür! Allah onlara gazabetmiştir. Onlar ebedî olarak azap içinde kalacaklardır.'' Maide 80 Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Ha birde şu şık var, ateist olabilirsin oda ayrı bir konu.. Alıntı
Φ ezfer Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 bu başlıkla neyi ispatlamaya çalışıyoruzatatürk müslüman veya değil bu kimi ilgilendirir o tanrıyla atatürk arasında olan birşey atatürk müsümansa sevecez müslüman değilse sevmiyeceğiz mi atatürk uzaydan gelmişte olsa ateistte olsa ona olan sevgiyi azaltır mı değiştirir mi biz bir insanı severken değerlendirirken ne zaman dinini sorgulamaya başladık din bir insan için ölçü olabilir mi tartışmalarınızı okudum ve kendi fikrimi beyan etme ihtiyacı hissettim; atatürk müslüman veya değil (ki bana göre değil) ben bununla ilgilenmiyorum. Müslümanın sevgide ölçütü, kişi ancak din kardeşini sever. ben müslümanım diyen bir kişi Allah'a inanmayan birine karşı sevgi besleyemez... ''biz bir insanı severken değerlendirirken ne zaman dinini sorgulamaya başladık'' demişsiniz siz bunu sorgulamıyor olabilirsiniz. sizin bu sorunuz atatürkün müslüman olup olmadığını sorgulamak kadar anlamsız olmus acıkcası. Din bir insan için değil tüm insanlık için bir ölçüdür. yaratılış gayesidir. siz bunu bu şekilde kabul edersiniz ya da etmezsiniz ancak bu gün gibi açıktır. ''Yakında bileceksiniz.'' (Tekasür, 4) atatürkün dinden çıktığının değili ise, kendi söylediği sözlerdir. müslüman zina eder kafir olmaz, müslüman içki içer kafir olmaz ancak bir kişi derse, 'DİN İŞİ AYRI DEVLET İŞİ AYRI' o an kafir olur! insanların elleriyle yazdıkları hükümleri Allah'ın hükümlerinin üzerine çıkarandan daha sapık kim olabilir? günümüz laiklerinin savunduğuda şudur; Kuran'a iman ediyorum ancak ondaki hükümler bu yy.da uygulanamaz... bu kesinlikle hatadır Allah ilmiyle tüm zamanları ve mekanları kuşatmıştır. neyi savunduğumuzu bilelim.. neyin savunucusu olmak uğruna neleri kaybettiğimizi bilelim. Müslüman akılıdır...! Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 tartışmalarınızı okudum ve kendi fikrimi beyan etme ihtiyacı hissettim; atatürk müslüman veya değil (ki bana göre değil) ben bununla ilgilenmiyorum. Müslümanın sevgide ölçütü, kişi ancak din kardeşini sever. ben müslümanım diyen bir kişi Allah'a inanmayan birine karşı sevgi besleyemez... Öncelikle sen kimsinki müslümanlar adına karar veriyorsun..Bende bir müslümanım ve Allah'a inanmayan birçok kişiyi sevmişimdir...Kindar olan sizsiniz..Ne kafirler 1000 tane müslümana bedel..Her Allah diyen göğe çıksaydı hepimiz melek olurduk.. Kendi adınıza göre karar verin,kimin ne yapıpta kafir olacağını onaylamak insanların yapacağı bir şey değil @ 10 numara mesaj yazmışsın tebrik ediyorum..Fakat kim anlayacakki.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Atatürk müslümandi veya degildi bu onu baglayan bir keyfiyettir.Atatürk adam gibi adamdi ve bugün müslümanim diyerek mangalda kül birakmayan ve Allaha ortaklik kosan nice meczuplardan daha bir insan ve vatan sevgisi ile doluydu.Atatürk Türk'üm diyen ve bundan gurur duyanlarin önderidir.Kendilerine baskalarini önder olarak secenler buyursun secsinler. Atatürk'e müslüman degildi diyenlerin müslümanligindan ben süphe ederim.Bir ulusun namusunu kurtaran ulu bir öndere karsi yürütülen bu adi kampanya yeni degildir. Kurandan ve dinden bihaber olanlarin burada müslümanlik ayaklarinda Atatürk düsmanligi yapmalari tam bir komedidir."TANRI ULUDUR"dan gocunanlar aslinda Türkce'den gocunanlardir yani Arap sevdalilaridir cünkü Ezan Allahin emri degildir ve Kuranda ezanin yeri yoktur.Dolayisiyle ezanin Arapca veya Türkce okunusunun dinle imanla bir alakasi yoktur kim var diyorsa onun inancindan süphe ederim.Tanri uludur'un anlami Tanri'nin büyüklügüdür.Müslümanlikla alakasi olmayanlarin fakat her firsatta kendileri gibi yobazca düsünmeyenlere saldiranlarin komik olan yanlari,Türkce TANRI sözünden rahatsiz olurlar fakat Ibranice olan ALLAH sözcügüne tapinirlar. Kuran Kurslarinda,Arap milliyetciliginin isbirlikcilerinde ve devrimci ayaklarinda gezen sözde solculardir. Bunlar dün oldugu gibi bugünde vardir ve hep olacaktir. saygilarla 1 Alıntı
Φ ezfer Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Öncelikle üslubunuza dikkat edin! Her Allah diyen göğe çıkar yada melektir diye bir şey yazmadım bu cevabı kimin yorumunu okuyup yazdınız anlam veremediğim doğrusu. cahil cedeli... Kafirlere karşı olan sevginiz için Kuran' bir bakın isterseniz; ''Müminler ancak birbirlerinin kardeşidir.'' (Hucurat, 10) ''İnananlar, inananları bırakıp da kafirleri dost edinmesin. Her kim bunu yaparsa, Allah'tan ilişiği kesilmiş olur. Ancak onlardan bir korunma yapmanız başka. Allah, sizi kendisinden korkmanız için uyarıyor. Sonuçta gidiş Allah'adır.'' (Ali İmran, 28) Müslümanlar adına karar verdiğimi hangi sözümden yola çıkarak söylediniz çok merak ettim açıkçası...? Yazdıklarımda Kuran ve sünnetle çelişen bir şey varsa eleştirin, heva ve hevesinizden konuşmayın! Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 1)Yazdığın ayetin gerçek manası "müminler ancak kardeştirler" Bir başka anlamda "Tanrı'nın çocuklarıdır" Yine bir başka anlamda "Muhammed ümmetidir" Haşa İsa zamanında "Göklerin egemenliğinin çocukları" Muhammed zamanında Müminler olmuştur..Manaya dikkat ediniz.. 2)İnsan okuduğunu anlamaya çalışır..İnananlar inananları bırakıp dost edinmesin,bunun nedenini ise bir sonraki cümlede zaten verilmiş" ANCAK ONLARDAN KORUNMANIZ BAŞKA" çok bellidirki sağlıklı bir insan bunu okuduğunda anlarki kafirden maksat inananları inanmamaya teşvik eyliyenler..Yine bir başka yerde Tanrı "1. Ey İman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Siz onlara sevgi gösteriyorsunuz. Hâlbuki onlar size gelen hakkı inkâr ettiler. Rabbiniz olan Allah’a inandınız diye Resûlü ve sizi yurdunuzdan çıkarıyorlar." eee artık Tanrının söylediği kafirler hakkında sanırım günümüzdeki inançsızları ele almazsınız..Kafirden maksadı Muhammed vahiyi açıkladığında zulüm ve baskı alan Putperest dinine mensup şahıslar yani mekkeliler...Eğer hakk meselesi konuşacaksanız öncelikle kendinizde "Ben gerçekten Hakkı biliyor muyum yada Acaba Allah'ın ne demek istediğini anlıyor muyum" diye sorun..Yararlıdır..Ayetleri yazmadan ilk önce hepimiz bunları sormalıyız kendimize.. Not:Üslubum için özür dilerim sinirli bir vakitte yazdım..Özür diledik artık ezme daha fazla Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 ezfer kardeş zaten en büyük yanlışımızda bu,Kişinin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olması..Hepimize sorulsa Elhamdulillah Müslümanız deriz lakin Allahın indirdiği Kitaptan içinde yazılanlardan bi haberiz Allahın ayetlerini hatırlattığında sen kim oluyorsunda benim inancımı sorguluyorsun deriz bakarsın Allahın ayetlerinden öte hüküm vermeye kalkarız malesef günümüzde aklı kullanma yerine dini, vicdana mahkum ederiz. Din Vicdan işi değildir Akıl işidir vicdan akıldan sonra gelir okursun anlarsın inanır veya inanmazsın eğer inanıyorsan ona göre yaşarsın işin özü bu.. Bizdeki inanç iman olmadan kurumaya mahkum yeşermeyen,meyve vermeyen ağaca benzer unutulmamalıki şeytanda Allaha inanıyor fakat bu inancı onu cehennemlik olmaktan kurtaramıyor.. Amacım sadece inançlıyım diyen bir kişinin düştüğü gafletten Allahın Ayetiyle uyandırmak yoksa o inanmış inanmamış bana ne.. Bir an olsun aklınızla üzerinde düşünmeniz için Ayetleri tekrar yazıyorum; ''Onlardan birçoğunun kâfirleri dost edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendilerine sunduğu şey ne kadar kötüdür! Allah onlara gazabetmiştir. Onlar ebedî olarak azap içinde kalacaklardır.'' Maide 80 ''Mü’minler, mü’minleri bırakıp inkârcıları dost edinmesin. Kim böyle yaparsa Allah ile bir ilişiği kalmaz. Ancak onlardan (gelebilecek tehlikeden) korunmanız başkadır. Allah, asıl sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Çünkü dönüş Allah’adır.!! Al-i imran 28 1 Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 din bir insan için ölçü olabilir mi demiştim tabiki bu kişiden kişiye değişir ama bana göre kesinlikle ve kesinlikle ölçü olamaz bana göre iyi insan vardır birde iyi olmayan, kötü insan vardır bunun dinle alakası olur mu müslüman olupta kötü insanlarda vardır iyi insanlarda vardır müslüman olmayıpta iyi insanlar vardır müslüman olmayıpta kötü insanlar vardır ben müslümanım diyipte her türlü kötülüğü yapacaksa ben bu insana sırf müslüman diye nasıl savunabilirim nasıl arkadaş olabilirim ama müslüman olmayan o kadar temiz yürekli iyi insanlar varki ben bu insanlara sen müslüman değilsin diye dışlayabilirmiyim geri çevirebilirmiyim müslümanlar kendi aralarında arkadaşlık edecek oyun oynayacak,diğerleride kendi aralarında bu ayıptır bölücülüktür kimin cennete kimin cehenneme gideceğine allah karar verir allah bilir ama sırf müslümanlık diniyle tanışma fırsatı bulamadı diye tertemiz pırıl pırıl insanlar cehenneme gidecekse allahın adaletinden büyüklüğünden de şüphe duyarım. Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2012 Tanrının çocukları diye bir şey mi var ? uydurmayın lütfen biz ancak Allahın kulları oluyoruz.. Rahman çocuk edindi. dediler. Yemin olsun ki, siz çok çirkin bir şey söylediniz. Az kalsın, söyledikleri sözden gökler çatlayacak, yer yarılacak ve dağlar parçalanıp dağılacaktı, Rahmân'a çocuk isnadında bulunmaları yüzünden. Halbuki çocuk edinmek Rahmân'ın şanına yakışmaz. Göklerde ve yerde olan herkes istisnasız, kul olarak Rahmân'a gelecektir. (Meryem 88-89-90-91-92-93) Eğer Allah bizleri çocukları olarak görseydi muhakkak bunu bildirirdi.. Kafirin tanımı nedir ? Allahı,Kitaplarını,Peygamberlerini inkar edenlere Allah kafir tanımı yapmıyormu ? peki nasıl oluyorda geçmiş zamanda inkar eden kafir oluyorda şimdilerde inkar eden kafir olmuyor ? Kur'anda geçenler sadece indiği zamana aitse kitabın ne anlamı kalıyor ki..? o zaman namaz da oruçta hepsi o zamanın insanlarına inmiş olmuyormu ? Maide 80 gayet açık bir ayet tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim.. Kur'an öğüttür geçmiş zamanda yaşayanların durumları anlatılarak onların yaptığı yanlışlar dile getirilir bu yanlışlardan öğüt alınarak yapılmaması emredilir.. 3:138 - Bu (Kur'ân) insanlar için bir açıklama, Allah'dan gereğince korkanlar için doğru yolu gösterme ve bir öğüttür. 7:3 - (Ey insanlar) Rabbinizden, size indirilene uyun ve O'ndan başka dostlara uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz! 10:57 - Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüller derdine bir şifa, müminlere bir hidayet ve rahmet geldi. 12:104 - Buna karşılık onlardan herhangi bir ücret de istemiyorsun. O Kur'ân, âlemlere ancak bir öğüttür. 14:52 - Bu Kur'ân, kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir. daha bunun gibi bir çok ayet yazılabilinir.. 1 Alıntı
Φ ezfer Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 omar123.... Ayeti kendi kafanıza göre yorumlayıp sonrada bu yorumla iman etmek işinize geliyor sanırım. Son cümlenizi kendinize yazmış gibisiniz oturup bir düşünün derim.. Onlar cehennemde, "Ey Rabbimiz! Bizi buradan çıkar ki dünyada iken işlemekte olduğumuzdan başka ameller, salih ameller işleyelim" diye bağrışırlar. (Onlara şöyle denilir:) "Sizi, düşünüp öğüt alacak kimsenin düşünüp öğüt alabileceği kadar yaşatmadık mı? Size uyarıcı da gelmişti. Öyle ise tadın azabı. Çünkü zalimler için hiçbir yardımcı yoktur." (Fatır, 37) Alıntı
Φ ezfer Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 din bir insan için ölçü olabilir mi demiştim tabiki bu kişiden kişiye değişir . . . ama sırf müslümanlık diniyle tanışma fırsatı bulamadı diye tertemiz pırıl pırıl insanlar cehenneme gidecekse allahın adaletinden büyüklüğünden de şüphe duyarım. Emin ol senin bu şüphenle, Alim ve Habir olan ''Allah'' hiç bir şey kaybetmez... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Allah insanlar arasinda sadece TAKVA yönünden ayirim yapar inanca göre.TAKVA insanliga hizmettir.Kim insanliga hizmet etmisse Allahin sevgili kuludur.Bunu ortaya ayetler koyup baskalarinin yorumlarini bilgisizlikle suclayan ama aslinda kendileri bilgisiz olanlarin hezeyanlari degistiremez. Islam Alemi,eger bugün geri kalmis,birbirini kirmakla ugrasiyorsa bunun sorumlusunu ben müslümanim diyen herkesin daha iyi arastirmasi gerekir.Dün bu ülkeyi isgal edenlerle bugün isbirligi yaparak ülkenin bölünmesine zemin hazirlayanlar,Suriye'de,Irak'ta,Libya'da,Tunus ve Misir'da sirf Hiristiyanlar istedi diye müslüman kani akitmislardir.Akitmaya devam etmekte ve akmasi icin ellerinden gelen her melaneti islemektedirler.BOP Esbakani olarak üzerine almis oldugu "MÜSLÜMAN KANI DÖKMEK HELALDIR"misyonunu canla basla yerine getirmeye calisirken kendi ülkesinide bölmenin yollarini ariyor ve bu arayista tüm ser güclerini de etrafina aliyor. saygilarla 1 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 @@karandiu kardeş..Tanrı'nın çocukları tabiri ilk İsa tarafından kullanılmış ve semboliktir..Hiç kimse kadınlarla yatan Tanrı'nın çocuğu tabiki değil..İsa'nın başka sembol olarak kullandığı birçok ayeti vardır..Bu Hristiyanların çoğu ruhsal olarak söylerler fakat ne ruhsal ne fiziksel..Allah'ın müminleri=Tanrı çocukları..İkisi arasında bir fark yoktur.. Ayrıca @@ezfer kardeş..Senin anladığın şekilde bir Cehennem yoktur..Sana söylerimki Tanrı'nın Cennetide Cehennemide buradadır..Bu gibi ayetlerin hepsi Muhammed zamanı ve sonrasında yaşanmış ve bitmiştir.. Son olarak şöyle diyeyimki şüphe eden bir insan bana göre dini anlamaya bir adım atmış olur... Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Allah insanlar arasinda sadece TAKVA yönünden ayirim yapar inanca göre.TAKVA insanliga hizmettir.Kim insanliga hizmet etmisse Allahin sevgili kuludur.Bunu ortaya ayetler koyup baskalarinin yorumlarini bilgisizlikle suclayan ama aslinda kendileri bilgisiz olanlarin hezeyanlari degistiremez. Islam Alemi,eger bugün geri kalmis,birbirini kirmakla ugrasiyorsa bunun sorumlusunu ben müslümanim diyen herkesin daha iyi arastirmasi gerekir.Dün bu ülkeyi isgal edenlerle bugün isbirligi yaparak ülkenin bölünmesine zemin hazirlayanlar,Suriye'de,Irak'ta,Libya'da,Tunus ve Misir'da sirf Hiristiyanlar istedi diye müslüman kani akitmislardir.Akitmaya devam etmekte ve akmasi icin ellerinden gelen her melaneti islemektedirler.BOP Esbakani olarak üzerine almis oldugu "MÜSLÜMAN KANI DÖKMEK HELALDIR"misyonunu canla basla yerine getirmeye calisirken kendi ülkesinide bölmenin yollarini ariyor ve bu arayista tüm ser güclerini de etrafina aliyor. saygilarla Takva : korkma, sakınma, Allah korkusuyla günahlardan korunmak demektir. Muttaki, takva üzere yaşayan mü’min demek olur. Takvada ilk akla gelen, haramları terktir. Bunu, mekruhlardan sakınma takip eder. Mekruh, çirkin bulunan, hoş karşılanmayan fiil, söz ve hâllere denir. Bunların terk edilmeleri de takvadandır. Daha sonra şüpheliler karşımıza çıkar. Bunların da mekruhlar gibi haramla bir başka komşulukları vardır. Hakkında kesin bir hüküm olmayan işlerde, takvaya uygun olanı, haram olma ihtimalini gözeterek o fiilleri terk etmektir. Sonra mübah ve helâl olanlar gelir. Bunlardan yeteri kadar istifade edip israftan sakınmak da takvadandır. Dün bu ülkeyi işgal edenlerle düşünce ve yaşayış bakımından inanç bakımından bu gün bizlerin ne farkı var..? Buna etki eden sebep nedir ? Bunları kendinize sormanızı isterim,yukarıda verdiğim uğur mumcunun videosunu seyretmediyseniz seyredin belki fikir verebilir.. Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 @@karandiu kardeş..Tanrı'nın çocukları tabiri ilk İsa tarafından kullanılmış ve semboliktir..Hiç kimse kadınlarla yatan Tanrı'nın çocuğu tabiki değil..İsa'nın başka sembol olarak kullandığı birçok ayeti vardır..Bu Hristiyanların çoğu ruhsal olarak söylerler fakat ne ruhsal ne fiziksel..Allah'ın müminleri=Tanrı çocukları..İkisi arasında bir fark yoktur.. Ayrıca @@ezfer kardeş..Senin anladığın şekilde bir Cehennem yoktur..Sana söylerimki Tanrı'nın Cennetide Cehennemide buradadır..Bu gibi ayetlerin hepsi Muhammed zamanı ve sonrasında yaşanmış ve bitmiştir.. Son olarak şöyle diyeyimki şüphe eden bir insan bana göre dini anlamaya bir adım atmış olur... ''İnanan kullarıma söyle, namazı kılsınlar; alışveriş ve dostluğun olmayacağı günün gelmesinden önce, kendilerine verdiğimiz rızıktan açık ve gizli sarfetsinler.'' İbrahim 31 ''İnanan kullarıma söyle, en güzel şekilde konuşsunlar. Doğrusu şeytan aralarını bozmak ister. Şeytan şüphesiz insanın apaçık düşmanıdır.'' İsra 53 ''Kullarım sana Beni sorarlarsa, bilsinler ki Ben, şüphesiz onlara yakınım. Benden isteyenin, dua ettiğinde duasını kabul ederim. Artık onlar da davetimi kabul edip Bana inansınlar ki doğru yolda yürüyenlerden olsunlar.'' Bakara 186 ''Ey huzura kavuşmuş insan! Sen O'ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak Rabbine dön. (Seçkin) kullarım arasına katıl ve cennetime gir!'' Fecr 29 ''And olsun ki, Tevrat'tan sonra Zebur'da da yeryüzüne ancak iyi kullarımın mirasçı olduğunu yazmıştık.'' Enbiya 105 ''Kullarıma Benim bağışlayan, merhamet eden olduğumu, azabımın can yakıcı bir azap olduğunu haber ver.'' Hicr 49 Mecazi anlamda bile olsa kul yerine çocuk manasını vermek çok yanlıştır aslı dururken suretiyle niye uğraşırız anlamış değilim..Ayrıca İsa as. hiç bir zaman kul için çocuk kelimesini sembolik olarak kullanmamıştır eğer öyle bir şey olsa buradaki ayette Allah; "insanlara, beni ve anamı Allah'dan başka iki ilah edinin diye sen mi söyledin?" tarzında hesap sorması üzerine İsa (a.s) 'hayır' dedikten ve uzunca açıklamalarda bulunduktan sonra şöyle bir açıklama getirmektedir: "Eğer kendilerine azap edersen, onlar senin kullarındır. Eğer onları bağışlarsan şüphesiz sen izzet ve hikmet sahibisin" (5/Maide, 118) dikkat ettiysen ister mecazi olsun isterse sembolik olsun Kur'anın hiç bir ayetinde kullar çocuk ile ifade edilmemiştir.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2012 Ne zamandan beri Ugur Mumcu sizler icin önemli oldu onu yok edenler kimlerdi? 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.