Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yılların Eskitemediği Beyinler


ramell

Önerilen İletiler

:)

 

Bu ilk yazım değil buraya fakat uzun bir süredir ara vermiştim. Yıllar sonra bakalım benim eski forumda neler var dedim. Eskiden gördüğüm yüzlerin bazısı hala burada. Yeni pekçok nick var. Konulara göz attım. İşte o zaman sükutu hayale uğradım. Yeni isimler var fakat yeni fikirler yok. Hiçbirşey değişmemiş. Sayfalarca tartışılmış ama maalesef hiçbir şey değişmemiş. Gülerek başlamamın nedeni de bu. O zamanlarda da birileri büyük harflerle başlıklar atardı. Bu başlıklar genellikle başörtüsü ile ilgili olurdu. Bir hakkın tartışmaya açılamayacağını defalarca tekrar ederdik fakat ertesi gün bu sefer laiklikle ilgili bir başlık görürüdük. O zamanda laik fakat adil ülkelerden örnekler sunardık, deliller gösterirdik. Kimi ünlü simaların adları heryere kazınırdı. Papuç reklamının altında onların imzalarını görürdük veya komik bir fıkranın altında. Ataların ihtişamından gözleri kamaşıp anın karanlığını göremeyenler o kadar çok siyah yap-bozlar kurarlardı ki biz cevaplamaya yetişemezdik.

 

Yıllar geçti. Türkiyede çok şey değişti. O kadar uzak bir zamandan bahsetmiyorum çünkü daha çok gencim lakin burası Türkiye. Alışveriş sepetinizi doldurmak için bile günlerce beklemeniz gerekiyor. Paranız var, arabanız var kimin umurunda. Sosyal statünüz farklı. İyi şeyler de olmuyor değil. Bu forum için birşey diyemeyeceğim henüz ama gene anlamda modernizmin ilk basamığını aştığımız kesin. Mesela insanların eşit olduğu fikri artık tüm çevrelerde kabul görüyor :) Ne hoş birşey. Arada çoban mı manken mi tartışması oluyor ama o kadarı da olacak. Herkesin yargılanabileceğini gördük. Anayasamızı değiştiriyoruz. Devlet artık benim vatandaşım vardı ya ona neden sormuyoruz diye düşünmeye başladı. Akıllarına gelir olduk. Başka.. İnsanlar haklarını aramaya başladı. Saat 8.00 da gelmesi gereken doktoru 11.00 e kadar ortalarda görünmediği zamanlar çok uzakta kaldı. Hesap sorabiliyoruz. Karatılan hayatların, cinayetlerin, gidip de gelmeyenlerin hesabını sorabiliyoruz. En azından çok az kaldı.

 

Işığın olduğu yerde yeni bir gün doğuyor demektir der Jack London. Umarım o ışık hiç sönmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Herkes hak arayabiliyormus! gülmem geldi...televizyonlarda AKP'lileri protesto etmek isteyenlerin akibetlerini hergün görüyoruz.

 

Neymis efendim doktor 11'de degilde 8'de geliyormus.Vay anasini be...!bende diyorum ki neden bu hasta kuyruklari azaldi hastanelerde?

 

Havuzlu villalarda oturuyoruz artik.Belediye baskanligina geldiginde bugünkü basbakanin ayakkabilarini alti delikti.Basbakan oldugunda milletvekili lojmanlarini satisa cikarip"Milletvekili halktan kacmaz demisti.Simdi kendisi yüksek duvarlarin arkasina siginmis et duvari ile örülü olarak halkin arasina girebiliyor.Demekki halk kendisini veya kendisi halki bayagi bir seviyor...!

 

Emekli maasi sadaka gibi oldu artik.Milyonlarca genc insan is diye kivraniyor ama bizim yöneticilerimiz sadece kendi akraba ve cocuklarina is imkanlari saglamakta.Kimisi gemiciklerle,dünya bankalariyla,kimisi sucuk pastirma tüccarligiyla,kimisi devlet ihalelerini alarak köseyi dönme telasina düsmüsler.Kimisinin cocuklari Daglarda terörist avinda kiminin cocuklarida ABD'de zevk-ü sefa icinde hemde sakat raporlu.

 

Insanlari kandirmayin.Elinizi vicdaniniza koyarak yazin...Eger cikariniz varsa bilmiyorum ama bu milletin yakasindan elinizi cekin artik. Yeter bu milleti aldattiginiz.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yaşam standartlarının yükselmesi "vay..." gibi basit kelimelerle geçiştirilecek bir olgu değil biz insanlar arasında. Çünkü biz en beterinde nasıl yaşanır iyi biliriz. Dileklerin nasıl geçiştirildiğini de iyi bilriz. İsteklerin kapılardan içeriye girmediğini de. Hayatın yaşanılası bir yer olması için ne kadar yaşamın yaşanılamayacak ölçüde ziyan edildiğini de. Okul kapılarında silah tüccarları tarafından zincire vurulmuş beyinlerin nasıl üzerimize geldiklerini de bizzat yaşadık. Sağlık sisteminin hasta ruhlu yöneticilerinin gerçekten hasta insanları nasıl sıraya soktuğunu, saatlerce nasıl beklettiğini de biliriz.

 

Tabi sen bunları yaşamış olmayabilirsin. Bu konuda haklısın çünkü herkes acı çekmedi biliyoruz. Bir kısım seçilmiş gerçekten rahattı. Onların demokrasisi de adaleti de kendileri için işliyordu. Yüksek duvarlı evlerinin içinde, havuz problemleri ile uğraşmaktan başka sıkıntıları yoktu. Bir de var olan güçlerinin ellerinden alınması ama bunun için epey zamanın geçmesi gerekti.

 

Halk kararını vermişse onu yolundan çevirmek gerçekten zordur. Önceleri sefil bir hayat yaşamak istemişti o yüzden farklı bir seçim yaptı. Şimdi sanırım iyi olmayı murat ediyor. Yapılması gereken kişisel tercihlere saygı duymaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Komik olan, bir zaman bir mankenin söylediği söze can simidi gibi sarılınması! İyi ki de o lafı etmiş o hanımefendi, bayağı sevaba girmiş! Bu hiç bir iddialarının hiç bir dayanağı olmayan insanlara böyle can simidi gibi sarılacak, kendilerini savunacak bir dayanak vermek, az sevap değil!

 

Pazarlıkla, hukuku pazarlıklara alet ederek iki gün içinde hukuk kararlarını değiştirmek, cuntalarda bile görülmeyen uzunlukta tutukluluk süreleri, insanları tedavi hakkından mahrum edip tutuklu iken öldürmek, milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırmaya bir türlü yanaşmamak da hukuk devrimi oluyormuş!

 

Dün terör örgütü yönettiğini iddia ettiğin adamın, bu gün atamasını yapıyorsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.