Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Müslüman'ız elbet ancak manadan uzak çokça şekilci ve bir o kadar ezberci...

Sorgu yok sual yok, kim ne anlatırsa din adına yutuyoruz kuru kuruya...

Dini bir yükümlülük kabul etmiş çoklarımız, cehennem korkusuyla uğraşmakta...

Zevkle ve şevkle Müslüman olunmaz mı oysa ?

Şu hadise çok ilgimi çekmiştir, sonradan Müslüman olan eski bir gayri Müslim neden bizden daha güzel yaşar İslam'ı?

Cevabını bulmak inanın zor değil, araştırmış santim, santim incelemiş adam yada kadın, görmüş hakikati ve tam manasıyla iman etmiş...

Babadan kalma bir iman değil yani...

Oysa biz ne okumuşuz nede sorgulamış, atadan kalma bir imana sarılmışız...

Hani vardır her birimizin evinde duvara asılı bir Kur-an, yada boynumuza asılı bir cevşen...

Doktora gitmişizdir hepimiz, peki doktorun verdiği reçeteyi evinin duvarına asanımız var mı hiç?

Yada aldığı çamaşır makinasının kullanım kılavuzunu okumadan evinin en güzel köşesine kaldırıp koyanlarımız ?

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim bizim hayat rehberimiz oysa, dünyevi hastalıklardan bizi azat eyleyecek bir reçete...

Yada nasıl bir kul olmamız gerektiğini bize aktaran bir hayat kılavuzu...

Teşbih'te hata olmaz şüphesiz...

Yahu hiç mi merak etmeyiz yaratanın bize söylediklerini ?

Ne güzel söylemiş istiklal şairimiz Mehmet Akif;

"İbret alınmaz her gün okuruz ezbere de;

Bir ibret aranmaz mı ayetlerde.

Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına

Ya açar bakarız nazm-ı celilin yaprağına."

İnancımızın duvarlarda asılı kalmaması, bugün topyekun mahkum olduğumuz geri kalmışlık batağından biran önce kurtulmamız adına Allah (c.c)'ın yüce kitabına ve o yüce kitabın canlı örneği Peygamber (s.a.s) efendimize milletçe sımsıkı sarılmamız temennisiyle...

Ufuk SÖNMEZ
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

şimdiye kadar etrafımda kaç kişinin Kuran okumasını sağlayabildim acaba??? Müslümanım diyen, kendilerince Allah inancı olan, yaaa çok istiyorum ama bir türlü fırsat bulamıyorum diyen,, ya bi kere başlamıştım ama nolduysa şu bu bitirmedim diyen... Onca sözünüze o an için içtenlikle katılır gibi gözüküp, sonra hiç konuşulmamış gibi normal hayatına devam eden.. Bu zamana kadar en azından bir kişide işe yaradı ki özünde Allah tarafından bence yine de merakı vardı, o kişide eşim oldu çok şükür.Rabbim Rabliğiyle ve Kitaplarıyla eğitsin cümlemizi.Zan olandan esirgesin.Amin.

Gönderi tarihi:

şimdiye kadar etrafımda kaç kişinin Kuran okumasını sağlayabildim acaba??? Müslümanım diyen, kendilerince Allah inancı olan, yaaa çok istiyorum ama bir türlü fırsat bulamıyorum diyen,, ya bi kere başlamıştım ama nolduysa şu bu bitirmedim diyen... Onca sözünüze o an için içtenlikle katılır gibi gözüküp, sonra hiç konuşulmamış gibi normal hayatına devam eden.. Bu zamana kadar en azından bir kişide işe yaradı ki özünde Allah tarafından bence yine de merakı vardı, o kişide eşim oldu çok şükür.Rabbim Rabliğiyle ve Kitaplarıyla eğitsin cümlemizi.Zan olandan esirgesin.Amin.

Eşlerin eli mahkum.:) Onu sayma.:) Ben çok kişi bilirim ki; eşi için ateist olan, din değiştiren, her türlü değişikliği mübah gören...:)

Gönderi tarihi:

Eşlerin eli mahkum.:) Onu sayma.:) Ben çok kişi bilirim ki; eşi için ateist olan, din değiştiren, her türlü değişikliği mübah gören...:)

:) benim ki,eşim?? nerdeee öyle kendini eli mahkum hissedecek... Beni kızdırdığında başına gelenlerden, isteklerimi kulak arkası ettiğinde bi bakmış isteklerime sahip olmuşum falan,, resmen korkmaya başladığından Kuran okumaya araştırmaya başladı :) müslümanlara bakıp bakıp dine saldırmaktan vazgeçti önce... Hoşuna gitmeyen bazı nasihatlara Kuranla cevap vermek ve Kuranın gücünü görmek hepten sarmaladı onu.Etrafındaki nice fetva verenin aslında Kurandan bi haber oluşu ,bu bi haberliliğe Kuran gözüyle cevap sunmak ve aslında Kuranın kendi gibi insanlarla sıkıntısı olmadığını kavramak müthiş şaşkınlık yarattı onda(biraz topluma aykırı bir tipte).. Hani hep kafirler,,,asın kesin edasında algılanan Kuranın aslında öyle olmadığını görmek, kınayan bir Kitap olmadığını kavramak,,, insan gibi insan olabildikten sonra problem olmadığını görmek ilginç geldi ona. Şimdi durup durup şunu söylüyor,," peki bu müslümanlar niye böyle".. geçen gelmiş anlatıyor bana "ya canım falanca yerde,falanca dini takvimde tek tek sayfalara baktım, bir tane bile ayet yoktu.Hep hadis hep hadis"... O bile ayrıma varmayı, hadislerin tehlikesini çok iyi kavrıyor şimdi. Eşim de ben de biz olarak kalabildikçe mutlu olabilecek insanlarız.Sanırım bu yüzden geç yaşta artık olmaz denilebilecek bir evrede birbirimizi keşfettik.İkimizde benliğimizden pek ödün verecek kişiler değiliz yani. İşin en güzel tarafı o benlik duygumuzda nice ortak özelliğimizin olması, hayata bakış, gezme dolaşma, izlediğimiz programlar, dinlediğimiz müzik,hatta yürüyüş tarzımız(zıp zıp) bile aynı...İnanın işine gelmeyen hiç bir şeyi benden dolayı yapacak bir eşim yok benim.Biz iki inatçı özgür karakteriz... Ailelerimizin illallah ettiği o asi tiplerdeniz yani :) Biz kimse için kendimiz olmaktan ödün vermeyiz.Değişeceksek, kendi mantığımıza uygunluk görüş çerçevesinde değişiriz.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Inanip inanmamak kisilerin özgürlük alanlari icersindedir.Saf bir inancla inandigi degerlere sahip cikmak cok güzel bir duygudur.Insanlar kendi gayretleriyle degilde birtakim kendini bilmez,birtakim gruplarin dümen suyunda kürek sallayan ve bu yolla kendilerine cikar saglayan ve de kendilerine din ulemasi sifatini yakistirip insanlarin karsisina bir zirh takarak cikanlar var ya iste asil *** din ulemasi olmayan bunlardir.

Kimi TV programlarinda tümü prof.kimlikli kisilerin döktürdükleri fetvalari dinlerken insan Islam dininin nasil bir cikmaz icine sokulmus oldugunu daha iyi anliyor.

Adi önemli degil bir TV kanalinda konusan prof.kimlikli sözde din alimi zat söyle fetva vermektedir:"ISTAKOZ,MIDYE,ISTIRIDYE,KALAMAR gibi kabuklu deniz hayvanlarini yemek zinhar mekruh ve haramdir.Onlarin yerine kabuklu cekirge yiyebilirsiniz.Özellikle ARABISTAN cekirgeleri etli butlu olur."

"Oruc tutmayani,icki iceni,selamün aleyküm diye selamlamayin.Cünkü o Allah'in selamidir.Icki icene selam verirseniz sizde onun sucuna istirak etmis olursunuz ve ayni cezaya carptirilsiniz."

"Bir kadin öldügünde esinizde olsa artik nikah zail olmus namahrem olmustur.Bu nedenle onun ölü tenine dokunamaz,ona sarilip öpemezsiniz.Bu zina ve büyük bir gühan sayilir."

Bir mümin hocaya bir mail gönderiyor ve soruyor:"Ama hocam Hazreti Ali,Fadime anamiz öldügünde ona sarilip öpüp agliyor ve cenazesinide kendisi yikiyor" diye soruyor.Hoca hazretleri bunu"O Hz.Ali'ye mahsustur.Cünkü o peygamberimizden icazetlidir"diye yanitliyor.

Baska bir kanalda baska bir ünvanli hoca efendi:

"Kadinlar erkeklerin yaninda kahkaha atamaz,gülemez,agzi görünerek birsey yiyemez.Erkeklerle ayni sofraya oturamaz."diyor.

Yine baska bir prof.ünvanli din alimi caminin minberinden su vaazlarda bulunuyor:

"Kadinlar sirretlik yaparlarsa DÖVMEK caizdir.Ama görünmeyen yerlerine vurmak gerekir."

"Sol elle yemek yemek mekruh ve günahtir."diyor.

Alinti:SÖZCÜ GAZETESI-KEMAL BAYTAS

Simdi yukaridaki söylemleri eminim ki dini bütün bircoklari savunacaklardir.Ayni dini bütün savunucular da bu söylemlere karsi aksini söyleyenlere zindik diyeceklerdir.Iste bizüm müslümanlarin gercegi budur.Kendileri okumaz ancak kulaktan dolma bilir.Okumak istediginde de genelde hep bu tarz konusan ulemanin kitaplarini alip okurlar.Müslümanim demek en kolay olanidir,müslümanligin nasil olmasi gerektigini bilmek ise en zor olanidir.Cünkü bizlere en zor olanlar empoze edilmistir hep.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Dindarligin namazla orucla degil inanc ve zihniyetle oldugunu yazdigimizda hep karsi tepki aldik.Müslümanligin M harfini bile bilmeyenler bugün ülkemizdeki müslümanligin nemenem bir müslümanlik oldugunu yazdigimizda bize farkli gözle baktilar.Allah diyeni peygamber sanarak pesine takilan halk yiginlari acaba dine ne kadar vakiftirlar?

Müslümanlikta temizlik imandandir deniyor.Bakiniz etrafiniza müslümanlarin yüzde 80'i pislik icerisindedir.Yerlere tükürenler,sümkürenler,dogayi cevreyi pisletenlerin cogusu bu müslümanim diyerek ramazanda oruc tutan,günde 5 vakit namaz kilanlar,hacca gidemedi diye ahlayip sizlayanlar degilmidir?

Bugün bir gazetede gördügüm haber ve resimler beni insan olmaktan utandirdi.Inanan birisi olarak dinin nasil ayaklar altina alindigini görmekten kahroldum.Iftar sofralarina artik alistik.Cadirlarda yeteri kadar propaganda yapilamiyacagini anlayan iktidarin talimatiyla YESIL SERMAYE tarafindan sponsorlugu üstlenilerek cadde ve sokaklara iftar sofralari kurduruldu.binlerce onbinlerce belesci oralara dolustu.Inanin ki gercek ihtiyac sahiplerinden cok azi oralara gelmistir cünkü utanmislardir gelmekten.Bu iftar sofralari iktidarin evet kampanyasi icin kurduruldu ve oraya gelenlerede baski yapildi evet oyu vereceksiniz diye.

Ama ben bir caminin icerisine insanlari doldurup iftar yaptirildigina hic sahit olmamistim.Cok sükür ona da sahit oldum.

Edirne Selimiye Camisinin ici Kadir gecesi bahanesiyle iftara acildi.Kadin erkek coluk cocuk tenceresini kapip camiye dolustu.Caminin ici yemek ve sogan kokularina bulandi.Bu izni kim vermisse hesap sorulmalidir.Bunlar iyice gemi aziya aldilar.

EDEP YA HU!

saygilarla

Gönderi tarihi:

Dindarligin namazla orucla degil inanc ve zihniyetle oldugunu yazdigimizda hep karsi tepki aldik.Müslümanligin M harfini bile bilmeyenler bugün ülkemizdeki müslümanligin nemenem bir müslümanlik oldugunu yazdigimizda bize .

.

.

.

saygilarla

İftar sofralarında ekmeklerin üzerine Evet yazan insanların inancı sorgulanmalıdır. Allah ın nimeti, hem de müslümanlar için kutsal olan bir ayda iftar saatinde siyasete alet edilemez.

saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.