Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 İsrail'de zinadan taşlanan, başı açıklıktan tutuklanan kadın gösterin, şeriat devleti olduğuna inanayım. Bu cümleyi şöyle çevirsek nasıl olur acaba : Sen bana Osmanlı'da zinadan taşlanan bir kadın göster, şeriat devleti olduğuna inanayım. Oldu galiba Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Osmanlıda alkollü içki üretimi hakkı sadece gayrimüslimlere verilmiştir. Osmanlı'da alkollü içki tüketim hakkı 700 yıllık tarihinde 10-15 yıl haricinde müslüman-gayrimüslim tüm tebaya verilmiştir. İsrail'de zinadan taşlanan, başı açıklıktan tutuklanan kadın gösterin, şeriat devleti olduğuna inanayım. Yaptırımlar devlet zoruyla polis yaptırımıyla değil, toplumsal baskı ile gerçekleşmektedir... Yasalarla uygulanan, uymayanlara yasal ceza verilen yaptırımların devlet zoruyla olmadığını iddia etmek sadece komiktir. Toplumsal yaptırım toplumdan tepki görmek, yasal yaptırım devlet organları eliyle cezalandırmaktır. İsrail'de yukarıda saydığım dini emirlere uymayanlar devlet organları eliyle cezalandırılmaktadır. Libya'da başı açıklıktan tutuklanan kadın olmaması Libya'yi ne kadar din devleti olmaktan çıkarıp laik devlet yapıyorsa, İsrail'de başı açıklıktan tutuklanan kadın olmaması da o kadar din devleti olmaktan çıkarır ve laik devlet yapar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Demek o 15 yılın haricinde müslüman tebaadan içki üretmek için bir talep gelmemiş, daha doğrusu GELEMEMİŞ! (*) Libya bir çifte standartlar ülkesidir. Ha, İsrail de öyledir. Aslında Türkiye de giderek daha rahatsız edici ölçüde öyledir diyebiliriz. İsrail'deki yasaklar da olsa olsa Türkiye'deki domuz, at, eşek eti yasağı gibidir. Ha, daha şiddetli olduğuna, dinin baskısının çok daha yoğun olduğuna kuşkum yok. Türkiye'den çıksam, gitmek istemeyeceğim ülkelerden birinin İsrail olduğuna da hiç kuşkum yok. (*) Not düşeyim ki içki tüketiminin kısıtlanmasını, üzerine sağlığa zararlı ibaresi konmasını, reklamının yasaklanmasını halen talep etmekteyim. İçki konusunda olumsuz görüşlerim hiç değişmemiştir. Görüşüme göre içkinin yasaklanmasını engelleyen tek şey, kaçak mal durumuna düşürülmemesi ve mafya ticaretine konu olmaması gereğidir. Yoksa yasaklanmalıydı! Bir kadeh beyaz şarap hariç... Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 İsrail'deki yasaklar da olsa olsa Türkiye'deki domuz, at, eşek eti yasağı gibidir. Türkiye'de yasal olarak veteriner denetimli et üretimi yapan domuz, at çiftlikleri vardır. Domuz, at eti satmak da yasak değildir. Yasak olan, denetimsiz, kaçak üretilmiş at, eşek, domuz etlerinin sığır, koyun eti diye satılmasıdır. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Ey, iyi ya, İsrail'de de öyle yasaktır. Deve Tevrat'ta haramdır. Ama Araplar'a deve eti satan bir firma olursa İsrail'de, yasaklanacağını hiç sanmıyorum. Adamların dini imanı ticaret yahu! Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Türkiye'de yasal olarak veteriner denetimli et üretimi yapan domuz, at çiftliklerinin ürettiği etlerin, yalnızca gayrimüslimlere satılabileceğini söyleyen bir yasa var mı bildiğin ? Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 (*) Not düşeyim ki içki tüketiminin kısıtlanmasını, üzerine sağlığa zararlı ibaresi konmasını, reklamının yasaklanmasını halen talep etmekteyim. İçki konusunda olumsuz görüşlerim hiç değişmemiştir. Görüşüme göre içkinin yasaklanmasını engelleyen tek şey, kaçak mal durumuna düşürülmemesi ve mafya ticaretine konu olmaması gereğidir. Yoksa yasaklanmalıydı! Bir kadeh beyaz şarap hariç... Zararlı olduğu bilinen birşeyin üzerine, tekrardan zararlıdır diye yazılmasının mantığını ben anlamıyorum sayın demirefe. Şimdi bu kısıtlama talebiyle özgürlükçülerden tepki alacaksınız. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Libya bir çifte standartlar ülkesidir. Ha, İsrail de öyledir. Tüm şeriat ülkeleri çifte standart ülkesidir. Suudi Arabistan'da içki yasak diye, kadınların aile üyesi olmayan erkeklerin yanında başını açması yasak diye, zendin Suudlar partilerinde su gibi alkol tüketip, dansöz oynatmıyor değiller. Avrupa din devletlerinden oluştuğu çağda, halka yasak olan şeyler, soyluların günlük yaşantısının bir parçasıydı. İsrail'deki yasaklar da olsa olsa Türkiye'deki domuz, at, eşek eti yasağı gibidir. Türkiye'de ne at, ne eşek, ne de domuz eti yasaktır. İsteyen herkes Tarım Ve Köyişleri Bakanlığı'ndan izin alıp bu hayvanların etini kesip, bu hayvanların eti olduğunu belirterek satabilir. Türkiye'de yasak olan at ve eşek etini, dana eti diye satmaktır. Sağlık kurallarına uygunluğu onaylanmamış merkezlerde kaçak kesim yapmak ve vatandaşlara başka bir ürün diye satmaktır yasak olan. İsrail'de ise yasak olan yiyecek ve içecekler Musevilik'de yasak olduğu için yasaktır. Bir restoran da etin yanına yoğurt, ayran, sütlü tatlı ya da et yemeğinin üstüne sütlü kahve servis edilememesi (Musevilikte et ve süt aynı öğünde tüketilemez. Yoksa haram olur yenilen öğün) bunu yapan restoranların ruhsatlarının iptal edilmesi. Şeriat mahkemesinde dava açılması sadece bir şeriat uygulamasıdır. Türkiye'den çıksam, gitmek istemeyeceğim ülkelerden birinin İsrail olduğuna da hiç kuşkum yok. Doğrudur. Bir kişinin laiklik anlayışı devletin toplumu dini emirlere uymaya zorlaması olgusu değil de sadece belli bir dinin şeriatı ise İsrail'de yaşamak laiklik anlayışı o yönde birinin hayalindeki ülke olabilir. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Ortadoğu halklarına yönelik düşmanlığın İsrail savunuculuğuna götürmesini görmüştük de. Şeriat savunuculuğuna götürmesine yeni rastladık Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 İletiler biraz dikkatli okunsa... "Gitmek isteMEyeceğim ülke" demiştim. Şimdi ben Türkiye'de bir markette "domuz eti reyonu" olduğunu düşünmeye çalışıyorum. O marketin uğrayacağı hali hayalimde canlandırmak bile istemiyorum. Yani İslam şeriatı açısından domuz eti ile alkol arasında bir fark yoktur, ama algı işte... Alkole "aslan sütü" diyen çifte standart kültüründe, domuza nasıl bir tepkinin patlayacağını hesap bile edemeyebilirsiniz. İsrail'de de aynısı, hatta çok daha şiddetlisi olacağını tahmin etmek zor değil. Bakın yasalar halkın arkasından gelemez, önünde gider. Örfen, dinen çok sakıncalı görülen bir durumu dini temel aldığınız için değil, genel asayişi korumak adına yasaklamak zorunda kalabilirsiniz. Hatırlayın, bir tarihte kadınların cemaate katıldığı bir camiyi polis bastı, kadınları tutuklayıp götürdü. Türkiye şeriat devleti olduğu, bu kadınlar şeriatın kadınlar cemaate katılamaz hükmünü ihlal ettikleri için mi? Hayır. Olaylar çıkmasını önlemek, asayişi korumak için. Çünkü o camide çok kötü olaylar olabilirdi. Kundaklama, yaralama, hatta cinayet, katliam ve toplumsal olaylar... İsrail'de çok şiddetli bir dini bağnazlık sürdüren azımsanmayacak bir kesim olduğunu biliyorum. Bunun, teoride laik olan ülkeyi şiddetli bir bağnazlık içine ittiğini de biliyorum. Uygulaması olmayan laikliği ben ne yapayım diyebilirsiniz, haklı da olursunuz. Güvenlik kaygılarının çok yüksek oluşu da bu bağnazlığı tırmandırıyor. Evet İsrail'de ciddi bir dinsel bağnazlık sorunu vardır. Ama ilke olarak laiktir. Yani olamaz, en açık ve net Tevrat hükümlerinin uygulanmadığı bir ülke nasıl şeriat devleti olur? Tevrat saçını gösteremezsin, ya başını ört, ya saçını kazıt diyor, her yer başı açık kadın dolu? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 At eşek eti yasağını ise yanlış anlamışsınız. Öyle anladığınız anlamda yasak demedim. Diyelim lokantanız var. Siz orada ne satıyorsunuz? Lahmacun. Lahmacun ne etinden yapılır diye bir kayıt var mı? Yok. Yasal kesilmiş at eşek eti alıyorsunuz. Veteriner kontrollü, her şey yasal. Yasal satılıyor diye de lahmacuna koyuyorsunuz. Millet bir öğrenirse hapı yutarsınız. O yüzden zabıta yasal da olsa at eşek eti koydurmaz size. İstediğiniz kadar veteriner kontrolü, yasallık belgesi gösterin. Ha, yasada yoksa da belediye talimatnamelerinde yasal da olsa at eşek etinden lahmacun yapamazsın diye ya yazıyordur, ya da yazmasa da belediye onu kafadan uygular. Size müslüman memleketinde millete at eşek yedirtmez. Rica ederim ya, ne demek istediğimi anlamaya anlıyoruz da, illa Yahudi dostu diye damgalayıp sonra neresinde ne hata bulacağız, ne bahaneyle infaz etsek diye çaba harcamayın. Yahudi dostu filan değilim... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Sen bana Osmanlı'da zinadan taşlanan bir kadın göster, şeriat devleti olduğuna inanayım. Recm Kuran'da yoktur... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Zararlı olduğu bilinen birşeyin üzerine, tekrardan zararlıdır diye yazılmasının mantığını ben anlamıyorum Yo, yazılmalı. ABD de öyle akla ziyan uyarılar var ki ürünlerin üzerinde... "Söz uçar, yazı kalır" derdi eskiler... Yazmalı... Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2010 Şimdi ben Türkiye'de bir markette "domuz eti reyonu" olduğunu düşünmeye çalışıyorum. O marketin uğrayacağı hali hayalimde canlandırmak bile istemiyorum. Yani İslam şeriatı açısından domuz eti ile alkol arasında bir fark yoktur, ama algı işte... Alkole "aslan sütü" diyen çifte standart kültüründe, domuza nasıl bir tepkinin patlayacağını hesap bile edemeyebilirsiniz. İsrail'de de aynısı, hatta çok daha şiddetlisi olacağını tahmin etmek zor değil. Hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum dostum ama benim gördüğüm bildiğim kadarıyla İstanbul'da bazı büyük marketlerde domuz eti ürünleri satılıyor ve bu sebepten herhangi bir infial falan da çıktığını şimdiye kadar ne gördüm ne de duydum. '' İsrail laik bir devlet değildir '' Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 At eşek eti yasağını ise yanlış anlamışsınız. Öyle anladığınız anlamda yasak demedim. Diyelim lokantanız var. Siz orada ne satıyorsunuz? Lahmacun. Lahmacun ne etinden yapılır diye bir kayıt var mı? Yok. Aslında var. Baya eski tarihli( yanılmıyorsam Cumhuriyet döneminde )ve halen yürürlükte olan Sağlık Mevzuatımızda, her gıdanın ne oranda hangi hammaddelerden üretilmek zorunda olduğu, şaşılacak biçimde oldukça ayrıntılı olarak hazırlanmış zamanında. Bir de bildiğim kadarıyla, TSE'den son yıllarda çeşitli lahmacun türleri için alınan '' Marka Tescil ve Patent '' belgeleri var, o ayrı. Millet bir öğrenirse hapı yutarsınız. O yüzden zabıta yasal da olsa at eşek eti koydurmaz size. İstediğiniz kadar veteriner kontrolü, yasallık belgesi gösterin. Aslında, millet de biliyor bunları. Futbol maçına gittiysen bilirsin, stadların etrafında eskiden seyyar lahmacuncular vardı- belki de hala vardır, maça gitmiyorum artık - ve o kağıt gibi lahmacunları, içinde ne olduğundan emin olmadıkları halde millet üçer beşer götürürdü. Bir de Eminönü'deki büfeler vardı, aynı lahmacunları satan. Etrafta kedi varsa, yiyenin içi en azından biraz rahatlardı. Klasik geyik konusudur bunlar yani... Tabii parasızlık bazı şeylere göz yumdurabiliyor, bir de işin o tarafı var. '' İsrail laik bir devlet değildir '' Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Recm Kuran'da yoktur... Şimdi de Yaşar Nuri mi olduk ? Bildiğimiz anlamda İslam şeriatını savunanlar bu dediğini kabul ediyorlar mı ki bana bunu delil olarak sunuyorsun ? Osmanlı devleti, şeriatı yalnız Kuran'dan çıkan hükümlere göre mi uyguluyordu ki, biz Osmanlı'da recm edilen bir kadın olmamasına bakıp, Osmanlı laik bir devletti diyebilelim ? Veya analoji yapıp İsrail'de Tevrat'a göre recm edilen bir kadın olmamasına bakıp, İsrail laik bir devletti diyebilelim ? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 İletiler biraz dikkatli okunsa... "Gitmek isteMEyeceğim ülke" demiştim. Özür dilerim. Tamamen okuma hatası. Şimdi ben Türkiye'de bir markette "domuz eti reyonu" olduğunu düşünmeye çalışıyorum. O marketin uğrayacağı hali hayalimde canlandırmak bile istemiyorum. Yani İslam şeriatı açısından domuz eti ile alkol arasında bir fark yoktur, ama algı işte... Alkole "aslan sütü" diyen çifte standart kültüründe, domuza nasıl bir tepkinin patlayacağını hesap bile edemeyebilirsiniz. Düşünmene tasavvur etmene gerek yok. Var. Türkiye'de domuz eti satan marketler var. Daha doğrusu tüm büyük marketlerin reyonlarında Namet ve Polonez'in domuz etinden mamül şarküteri ürünlerini bulabilirsin. Sığır ve kuzu etinden çok daha az satılması tamamen taleple ilgilidir. Yoksa deve eti de bulamazsın kolay kolay islam da haram olmadığı ve Arap ülkelerinde popüler bir et türü olduğu halde. Türkiye'de domuz eti servis eden restoranlar, lokantalar da vardır. Türkiye'de her yıl 3000 ton domuz eti tüketilmektedir. İsrail'de çok şiddetli bir dini bağnazlık sürdüren azımsanmayacak bir kesim olduğunu biliyorum. Bunun, teoride laik olan ülkeyi şiddetli bir bağnazlık içine ittiğini de biliyorum. Uygulaması olmayan laikliği ben ne yapayım diyebilirsiniz, haklı da olursunuz. İsrail ne teoride ne pratikte laik değildir. İsrail'in kuruluş ilkeleri ve felsefesinde laiklik yoktur. Aksine laik olmadıklarını laikliği kabul etmediklerini beyan ederler devlet ağzıyla. Adı geçen yasakların ise, Hasidikler'in baskısıyla bir alakası yoktur. Hasidikler, Müslüman ya da Hristiyan İsrail vatandaşlarının ne yediği, kimle evlendiği ya da nasıl yaşadığıyla ilgilenmez. Yani olamaz, en açık ve net Tevrat hükümlerinin uygulanmadığı bir ülke nasıl şeriat devleti olur? Tevrat saçını gösteremezsin, ya başını ört, ya saçını kazıt diyor, her yer başı açık kadın dolu? Örneğini verdik ya defalarca hala ne umuyorsun bu argümandan ? Libya nasıl kadınlar başı açık gezebildiği halde şeriat ülkesiyse, nasıl insanlar içki içebildiği halde Osmanlı şeriat ülkesiyse. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 (*) Not düşeyim ki içki tüketiminin kısıtlanmasını, üzerine sağlığa zararlı ibaresi konmasını, reklamının yasaklanmasını halen talep etmekteyim. AKP'li belediyelerin belediye lokantalarında alkollü içki yasağını destekliyorsundur o halde. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Zararlı olduğu bilinen birşeyin üzerine, tekrardan zararlıdır diye yazılmasının mantığını ben anlamıyorum sayın demirefe. Şimdi bu kısıtlama talebiyle özgürlükçülerden tepki alacaksınız. Çocuklar veya bunun bilincine varamamış insanlar düşünülmüş olabilir mi acaba dostum, sigara gibi ? Hangi özgürlükçülerden bahsettiğini de anlamadım bu arada. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 İsrail'de çok şiddetli bir dini bağnazlık sürdüren azımsanmayacak bir kesim olduğunu biliyorum. Aşırı bağnaz Yahudilerin yoğunlaştığı bölge Kudüs çevresidir. İsrail'in diğer bölgeleri daha modern bir görüntü sergiler ama yaşayanların büyük çoğunluğu yine dinine bağlıdır. Fakat, bu modern görünüm, toplumsal baskı olsun olmasın İsrail devlet mekanizmasını '' laik '' yapmak için bir kriter değildir. Türkiye'de de, hatırı sayılır kadar çok, aşırı bağnaz vatandaşların yoğunlaştığı belli bölgeler vardır, toplumsal baskı vardır. Ama bu durum da Türkiye devlet mekanizmasının '' Şeriatçı '' olduğunu göstermez. Bu mantık tamamen yanlıştır. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Şimdi de Yaşar Nuri mi olduk ? Yaşar Nuri iki kulaklıdır. Zehir ve panzehir tüm hafiyeler de iki kulaklıdır. O halde tüm hafiyeler Yaşar Nuri'dir... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Hayret ben de İsrail hükümet yetkililerinin İsrail'in laik olduğu yönünde açıklamalar yaptıklarını hatırlıyorum? Yani benim bildiğim şu: İsrail laik olduğunu iddia eder de, kimse inanmaz. İşte örnekler gösterilir, "bu nasıl laiklik?" diye itiraz edilir. Ama yetkililerin laiklik karşıtı açıklama yaptıklarını hiç hatırlamıyorum. İsrail hükümet yetkililerinin laikliği reddeden açıklamalarını alıntılayabilir miyiz acaba? Fakat yani Erdoğan gibi "halk isterse laiklik niye kalkmasın?" türü tek örnek olmasın da... Yok, varsa bu tür açıklamalar, elbette reddedemeyiz, konu o zaman biter. "Değilim" diyen adama zorla "yok yok öylesindir, fakında değilsindir sen!" diyemem herhalde... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Çocuklar veya bunun bilincine varamamış insanlar düşünülmüş olabilir mi acaba dostum, sigara gibi ? Hangi özgürlükçülerden bahsettiğini de anlamadım bu arada. Aslında çok önemli bir konu değil ama bana göre gereksiz, alkolün, sigaranın zararlı olduğunu bilmeyen yoktur. TV lerde sağlık programlarında devamlı işlenen bir konu, çocuklar okullarda zaten öğreniyorlar, okula gitmeyen zaten okuma bilmiyor. Özgürlükçü derken, alkol, sigara yasağına karşı olanları kastetmiştim. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Yaşar Nuri iki kulaklıdır. Zehir ve panzehir tüm hafiyeler de iki kulaklıdır. O halde tüm hafiyeler Yaşar Nuri'dir... Alakasız olmuş Deseydin bana Osmanlı'da 17.yy'da bir kadın S.Ahmet meydanında taşlanmıştı, bu bir cevap olurdu ve bir şey ifade ederdi. O zaman ben de cümlemi söyle değiştirirdim : '' 17.yy 'dan sonra Osmanlı'da hiç recm cezası verilmemiş olması, 17.yy'dan itibaren Osmanlı devletini laik bir devlet olarak kabul etmemizi gerektirir mi ? '' Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2010 Aslında çok önemli bir konu değil ama bana göre gereksiz, alkolün, sigaranın zararlı olduğunu bilmeyen yoktur. TV lerde sağlık programlarında devamlı işlenen bir konu, çocuklar okullarda zaten öğreniyorlar, okula gitmeyen zaten okuma bilmiyor. Özgürlükçü derken, alkol, sigara yasağına karşı olanları kastetmiştim. Bir şeyi okumak, bilmek, öğrenmek farklıdır, onun bilincine varmak, içselleştirmek farklıdır dostum. Bu tür uyarılar bir tür telkindir aslında ve bence gereklidir. Ama kimseye içemezsin diyerek kısıtlama getiremez devlet, o ayrı. Not: Ben de sigara seven ve içen biri olarak mevcut sigara yasağına karşı değilim. Alkol de ise durum farklı, sigara yasağına dayanak olan pasif içicilik pek mümkün değil alkolde çünkü. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.