Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Yanlış mı anlamışım Hayır, bu kez doğru anlamışsın. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Bu çok önemli bir bilgi, bunu bilmiyordum, öğrenmem iyi oldu. Burada biraz araştırınca pis kokular gelmeye başladı bile. Tam Kılıçdaroğlu nu ilgilendiren bir konu gibime geliyor. saygılar... Alıntı
Φ Dedektif Clouseau Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Bu çok önemli bir bilgi, bunu bilmiyordum, öğrenmem iyi oldu. Sanırım bu durumda İsrail - Komor savaşından bahsetmek daha doğru! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Hayır, bu kez doğru anlamışsın. "Bu kez" mi? Aşkolsun! "Yine" demek gerekmez miydi? Bu doğrultuda, Cyrano'nun, İsrail'in eylemlerinin, İsrail açısından değil de öncelikle İnsani açıdan ve özellikle de Hukuki açıdan haksız olduğu vurgusunu yaptığını düşünüyorum... Bu çerçevede ikinizin de söyledikleri; Aynı olayın, ayrı iki gerçekliği gibi duruyor... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 "Bu kez" mi? Aşkolsun! "Yine" demek gerekmez miydi? Bu doğrultuda, Cyrano'nun, İsrail'in eylemlerinin, İsrail açısından değil de öncelikle İnsani açıdan ve özellikle de Hukuki açıdan haksız olduğu vurgusunu yaptığını düşünüyorum... Bu çerçevede ikinizin de söyledikleri; Aynı olayın, ayrı iki gerçekliği gibi duruyor... Sayın tengeriin boşig, cyrano nun Türkiye deki sorumluları, bu olaya sebebiyet verenleri sorgulamamasını niye sorgulamıyorsunuz? Ben bu konuda bir eleştiri yaptığını hiç görmedim. saygılar... saygılar... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 AKP bu ülkeyi bugünkü kritik ortama getiren tek sebeptir.Israil düsmanligi gözleri öyle bir kör etmis ki artik olaylara acik gözle degil kör gözle bakiliyor.Tipik dinci yaklasimi.Allah Israili lanetlemis,Erdogan'da mehdi olmus.Yakinda Israil'i haritadan silecek planlari Ahmedinejat ile birlikte yapiyorlar. Bir ara bir ABD neoconu aklıevvelin kitabında yer verdiği geleceğin büyük Türkiye'si haritasını burada sergilemiştik hatırlarsanız. Bu üfürükle dolduruşçu zata göre Türkiye almadık ne Orta Asya'yı koyuyor, ne Kuzey Afrika'yı bırakıyor, ama ne hikmetse bir tek küçücük İsrail yerinde duruyor ve İran sınırını zırnık oynatamıyordu. Adamların kafalarında neler olduğunun, kaç tilki dönüp kuyruklarının birbirine değmediğinin en güzel kanıtıdır o harita... Artık bu ikiliden kim gerçekten yerinde dursun, yoksa "bu ne duruyor bunca fütuhata rağmen yahu burada?" diye mehter marşları çalınsın istediklerini takdirlerinize bırakıyorum... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Sayın tengeriin boşig, cyrano nun Türkiye deki sorumluları, bu olaya sebebiyet verenleri sorgulamamasını niye sorgulamıyorsunuz? Ben bu konuda bir eleştiri yaptığını hiç görmedim. saygılar... Cyrano sorgulanamaz birisi değildir elbette ki; Aynı zamanda savunulmaya gereksinimi olduğunu da hiç sanmıyorum... Cyrano'yu savunmak bana düşmez ve kimseyi savunmak da haddim değildir; Fakat bana sorduğun için yanıtlamak gereği hissediyorum... Cyrano'yu, foruma katıldığım 2006 senesinin son aylarından beridir dikkatle izlerim; Türkiye'deki iktidarların ya da siyasanın veya "devlet" dediğiniz her ne ise işte onun, o sorumluların hatalarını en şiddetli eleştirebilen birkaç kişi tanıyorsam bu forumda; Onların arasında kesinlikle Cyrano vardır... Şu an için hepiniz, konunun en önemli olduğunu düşündüğünüz noktalarını dile getiriyorsunuz ve tartışma henüz alevlenmiş durumda. Siz öncelikli olarak Türkiye'deki sorumluların hesap vermesinin önemli olduğunu düşünüyorsunuz; Cyrano da, sanıyorum, bunun da üzerinde, İsrail'in ne olursa olsun, davranışının haksızlığının-hukuksuzluğunun önemli olduğunu düşünüyor... Bunun yanında Türkiye'deki sorumlulara neden değinmiyor; Bunun yanıtı varsa, kendisi verecektir... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Öyle bir mantıkla karşı karşıyayız ki Kıyaslar temelden yanlış. Ne Çeçenler Ruslar'ı, ne Azeriler Ermeniler'i yok etmek için saldırmadılar. Ama Araplar İsrail'i yok etmek için saldırdılar. Ermenilerin devlet kurmak için katliam yaptıklarını filan söyleyen de yok. Tersine Türkler Ermeniler'i katlettiler deniyor. Biz de diyoruz ki bir savaş oldu, Ermeniler kaybetti. İsrail ise kaybetmedi, kazandı. Arada sadece bu fark var. Benzerliğe gelince: Ermeniler de devlet kurdu, sadece büyük Ermenistan'ı kuramadılar. İsrail de öyle... Arz-ı Mev'ud'un tamamını henüz ele geçiremedi! Bilmiyorum tanrı tam olarak kaç kilometrekare vadettiğini Tevrat'ta yazmış mı ama! Herhalde "alemlere üstün kıldığı" sevgili Yahudilerine bu kadar az vaadetmiş olmamalı! Tanrının eli mi tutulur? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Bu kez mi? Hayır yani, cümlenin gelişi... Az önce yanlış anlamışsın dediysem, bu kez cümle böyle gelir doğal olarak. Alınmamalısın... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Hayır yani, cümlenin gelişi... Az önce yanlış anlamışsın dediysem, bu kez cümle böyle gelir doğal olarak. Alınmamalısın... Şaka yapıyorum yaf Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 , İsrail'in ne olursa olsun, davranışının haksızlığının-hukuksuzluğunun önemli olduğunu düşünüyor...[/size][/font][/b] Burada bunun aksini savunan biri var mı? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 bu olaya sebebiyet verenleri sorgulamamasını niye sorgulamıyorsunuz? Bence de ilk dile getirilecek konu budur. Ama insanların önceliklerine ambargo koyma hakkımız olduğunu sanmıyorum. Fakat vatansever bir insan ilk anda ülkesinin itibarını, onurunu düşünür ve ilk çıkışı bu yönde olur diye düşünüyorum... Ama "Türkiye'yi de sonunda kaosa bulaştırdık, artık sorunun o da bir parçası" diye coşkuya kapılanlar da olabiliyor. Çünkü Türkiye şu an her durumda çamura saplanmıştır. İşi pişkinliğe vursa itibar sıfır, ciddiye alsa durduk yerde, daha önce mevcut olmayan bir tehdidi durduk yere düşman sınıfına sokma ve ülkenin güvenliğini azaltma aymazlığı... Bunu yapanlardan en şiddetli şekilde hesap sorulmalı, sorumluların başı yanmalıdır. Konunun ilk ve acil önceliği budur... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Şaka yapıyorum yaf E, ben de! Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Bence de ilk dile getirilecek konu budur. Ama insanların önceliklerine ambargo koyma hakkımız olduğunu sanmıyorum. Fakat vatansever bir insan ilk anda ülkesinin itibarını, onurunu düşünür ve ilk çıkışı bu yönde olur diye düşünüyorum... Ama "Türkiye'yi de sonunda kaosa bulaştırdık, artık sorunun o da bir parçası" diye coşkuya kapılanlar da olabiliyor. Çünkü Türkiye şu an her durumda çamura saplanmıştır. İşi pişkinliğe vursa itibar sıfır, ciddiye alsa durduk yerde, daha önce mevcut olmayan bir tehdidi durduk yere düşman sınıfına sokma ve ülkenin güvenliğini azaltma aymazlığı... Bunu yapanlardan en şiddetli şekilde hesap sorulmalı, sorumluların başı yanmalıdır. Konunun ilk ve acil önceliği budur... sayın demirefe, bu geminin alınışı, bandıra değişikliği bunlar bu işin organize olabileceğini gösteriyor. Dediğim gibi bu Kılıçdaroğlu nun konusu; herhalde çok meşgul ki, böyle birşey gözünden kaçmazdı. Bakalım ilerleyen günlerde neler göreceğiz? saygılar... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Burada bunun aksini savunan biri var mı? Değerli dostum, sınır tanımaz coşkuyu anlayabiliyorum. "Hah İsrail'i bu kez kötü yakaladık, vuralım!" gayretkeşliğini ülkem adına içim parçalanıyor olmasa tebessümle karşılayacaktım ama gülümsemekte bile zorlanıyorum. Bu ülkemizin itibarını kurtlar sofrasına ucuzca atma davranışı ülkeye ihanettir. Korkunç bir aymazlıktır. Bu büyük ülke bu basiretsizliği hak edemez. Burada İsrail'in ne güzel müslüman öldürdüğünden bahseden, "aslanım koçum İsrail, vur daha, iyi vur" diye kan ayinleri düzenleyen Siyonist tarikatı sözcüleri olduğunu vehmedenlerin coşku ile ortaya dökülmesine şaşırmıyorum. Dogmatiklerin kafalarındaki vehim ve halisünasyonlar her türlü korku ve gerilim filmine rahmet okutturur. Dogma, girdiği bir beyni iflah etmez... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 bu Kılıçdaroğlu nun konusu; Emin ol Baykal olsa işin ipliğini pazara çıkarmıştı. Tamam Kılıçdaroğlu beyefendi bir insan ama, durum çok vahim ve acil. Bahçeli de dişe dokunur bir şey demedi. Bu olsa olsa bir şoktan çıkamama halidir. Türkiye'nin itibarı hiç böyle ağır bir darbe almamıştır. Osman Pamukoğlu ise anında sert uyarısını parti sitesine koydu. Ne yazık ki bu medya hala aklama, şoku yumuşatma peşinde, bu tür sesleri seslendirmiyor. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Sanırım bu durumda İsrail - Komor savaşından bahsetmek daha doğru! Kağıt üzerinde NATO'ya bir çıkış sağlayan bir durum. Ama gemiye gerili dev Türk bayrağını gördük, Türkiye gümrük çıkışı var ve Türk vatandaşları öldürüldü. Gerçekler yine de çok acı. İzin veren ve altın tepsi ile kurda kuzu sunan sorumlular var... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Emin ol Baykal olsa işin ipliğini pazara çıkarmıştı. Tamam Kılıçdaroğlu beyefendi bir insan ama, durum çok vahim ve acil. Bahçeli de dişe dokunur bir şey demedi. Bu olsa olsa bir şoktan çıkamama halidir. Türkiye'nin itibarı hiç böyle ağır bir darbe almamıştır. Osman Pamukoğlu ise anında sert uyarısını parti sitesine koydu. Ne yazık ki bu medya hala aklama, şoku yumuşatma peşinde, bu tür sesleri seslendirmiyor. sayın demirefe, Kılıçdaroğlu henüz acemi; başkanlık yapayım derken yaptığı asıl işi unuttu. Biz atlamadığımıza göre onun da gözünden kaçmaz gibime geliyor; umarım yanılmam. saygılar... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Umutsuzluk diyeceksin yılmaz dostum ama, benim umudum Kılıçdaroğlu değil Pamukoğlu. Nedenlerini açıkladım, tekrar etmek istemiyorum. Ama beyefendi bir insan olarak Kılıçdaroğlu'yu gelmek istediği yeri işgal etmekte olana yüz kere elbette tercih ederim. Ona zaten bitimi günahımı bile vermem, ne yüzle döndü yarattığı rezaletin üstüne, şaşıyorum. Bir şey bulamadılar, şimdi Osman Pamukoğlu'yu Ergenekon'a yamamak için bahane aramaya başladılar. Utanç verici... Utanç! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 neden Hamas icin Türkiye'nin seref ve haysiyeti ile bu denli oynayabiliyorlar. Akıl ve mantığın sesini duyabilmek ne kadar önemli ve değerli... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Umutsuzluk diyeceksin yılmaz dostum ama, benim umudum Kılıçdaroğlu değil Pamukoğlu. Nedenlerini açıkladım, tekrar etmek istemiyorum. Ama beyefendi bir insan olarak gelmek istediği yeri işgal etmekte olana yüz kere elbette tercih ederim. Ona zaten bitimi günahımı bile vermem, ne yüzle döndü yarattığı rezaletin üstüne, şaşıyorum. Bir şey bulamadılar, şimdi Osman Pamukoğlu'yu Ergenekon'a yamamak için bahane aramaya başladılar. Utanç verici... Utanç! Sayın demirefe bu ilk yaşanan rezalet değil ki... Askerin başına çuval geçirdiler, ABD askerleri oynarken gemimizi vurdu, Kıbrıstaki oylama, Ermenistan ile yapılan protokol, AB ye girdik diye güpegündüz havai fişeklerin patlatılması benim aklıma gelen uluslararası politik başarılar. Sizin deyiminizle ergene kondu ya gelince, bu kelimeye bizi de alıştırdılar; biz de kullanmaya başladık, ama ben karar aldım Silivri davası diyeceğim. pkk ile kim mücadele ettiyse, AKP yi kim devirmek istiyorsa oraya gönderiyorlar. Sayın Pamukoğlu pkk yı bitiren komutan olduğuna göre... Tarafta da adı geçtiyse... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Tezatlarla doluyuz,tezata düstügümüzü bile farkedemiyoruz. Atatürk olunca "Atatürk elestirilemez degildir" diyoruz ama Mavi Marmara Gemisini neden ve kim Gazze'ye göndermeye kalktinin elestirisini yapamiyoruz. Insani yardim, insani yönden diyerek suclamak istedigimizi sucluyor ama perde arkasinda ipleri ellerinde tutanlara karsi üc maymunlari oynuyoruz. Ben sahsen Taksimde Israil aleyhinde gösteri yapan bindirilmis kitalarla burada Israil'i hedef tahtasina oturtarak tek yanli yargilama yapanlari ayni görüyorum. En mantikli sandigimiz insanlarin nasil böyle bir celiskiye düsebildikleri ise ayri bir konu. Mavi Marmara Gemisinin güvertesinde 70 tane gazeteci vardi ve bunlarin tümü de yandas medyaya aitti. TRT bas borazanci. Günlerdir Marmara Gemisinden Israil karsiti propaganda yayinlari yapildi. Israil'e meydan okundu,biz geliyoruz hadi bakalim dendi. Yani Israil, resmen ve iktidarin bilgisi dahilinde, gözleri önünde tahkir edildi. Hicbir hükümet yetkilisi bunlara yapmayin demedi aksine onlari daha cok körükledi. Cünkü Mavi Marmara Gemisi ile Gazze'ye gidenlerin misyonlari yardimdi dogrudur fakat Gazze'ye yardim degil Erdogan'in kaybolan prestijini yeniden geri getirme yardimiydi bu. Bir sorunu eger sadece kendi pencerenizden görerek cözmeye kalkarsaniz sizin pencerenizden bakmayan herkes yanlis yolda olur. Sorun tüm boyutlariyla ele alinmalidir sadece Israil boyutu ile sorunun adini koyamazsiniz. 6-7 Eylül olaylari bildigimiz kadariyla o günkü Disisleri Bakani Fatin Rüstü Zorlu'nun Kibris sorunu icin cözüm üretme alternatifi bulamayip, Londra'dan Menderes'e "Birseyler yapin, Kibris konusunda yalniz kalmayalim" diye yaptigi bir telefon görüsmesinden sonra "ATATÜRK'ÜN SELANIKTEKI EVINE BOMBA ATILDI" söylentileri ile Istanbul'da Gayrimüslim vatandaslarimiza karsi bir saldiri baslatilmistir. DP iktidarinin organize ettigi bu saldirilar DP tarihinin bir utanc sahifesidir. Bugün Israil'e karsi yapilan bu eylemler AKP iktidarinin plan ve proje mutfagindan cikmaktadir. AKP ikinci defa Türkiye'nin basina cuval gecirtmistir. saygilarla Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 İHH denilen deniz feneri benzeri kuruluşlar T.C yi temsil edemez.. İNSANİ yardım değil İSLAMİ yardım.. Kadın diyorki Tv.de..kocam şehadet şerbetini içtiyse ne mutlu bize..dört çocuğuyla birlikte.. (mavi marmara gemisindeymiş kocası..) dayı artık DİN,ler savaşı gibi bir savaşın olmayacağına inanırdı.. fakat yanılmış.. İNANÇLARI insanları ölümede razı eder öldürmeyede.. Ne bir Mısır bayrağı ne bir Ürdün ne bir Suudi ne bir İran ne bir Cezayir ne bir Umman ne bir bilmemne arap devletinin BAYRAĞI yok Gazzelilerin elindede..illaki Türk bayrağı illaki ''Recep bey''posteri.. (T.C den başka IRKDAŞLARI yok Filistinlilerin..ondan herhalde..) Sen önce tutukla..sonrada aman paşam bu iş ne iş diye Milli Güvenlik Zirvesinde en baş köşede ağırla..hadi yaaaa.. (Son beş ayda 49) VATAN için şehit olan evlatları ıskala.. sonra çık taksimde İsraeli YUHALA..hadi yaaa.. Tekbiiiiirrrrr.. Allahu ekber.. üç tel kara sakallı nasılda kelepçeliyor ZİHİNLERİ.. Ölenede gülerim.. öldürenede.. eğer DİN içinse.. hadi yaaa.. Ölenlere Rahmet ailelerine baş sağlığı..Konya hava sahasına kadar açıktır İsraelin tatbikat alanı..hadi yaaa Kasımpaşalı.. Hadi yaaaa çok,ta..şimdilik yetsin.. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 şimdi bu allahın topraklarını,sularını,havasını,ormanlarını ve canlılarını sanki kendisi yaratmış gibi toplumların sahiplenmesi tam bir haksızlıktır çünkü torakların oluşumunda hiç bir kimse emek sarfetmemiştir ki toprakları sahiplensin.bir insanın bir şeyi sahiplenebilmesi için ona emek vermesi lazımdır mesela bir işçi çalışarak ay sonunda alacağı maaşı haketmektedir şayet emek vermezse bu parayı hakedemez,toprakların oluşumunda emek sarfeden allahtır ve dünyayı hiç bir topluma vermemiştir dünyayı tüm insanlık için yaratmıştır ve dünaya tüm insanlığın ortak ,siz dağdaki allahın ormanını sahiplenebilirmisiniz elbetteki hayır ama günümüzde her millet allahın toprağı olan belli bir bölgenin kendisinin olduğunu söylemekte bu tamamen haksızlıktır. dünyada demokrasiyle yönetilen ve kuralları insan haklarına göre ve insan haklarını korumak için çıkan devletlerin topraklar için insan öldürmenin ve insalara yardım etmek için yola çıkan kişilerin engellenmesinin ve silahsız kişilere saldırmanın onlara karşı şidet uygulamanın ve hatta onları öldürmenin insan haklarına aykırı olduğunu bilir ama bunu israil bilinçli olarak yapmıştır çünkü dünya üzerinde oyunlar oynanmaktadır ve bu oyunları oynayanda tüm dünyayı devletlere bölen ve dünyadaki tüm devletleri yöneten yani tüm dünyayı yöneten derin dünya devletidir. bence derin dünya devleti müslümanların filistin aracılığıyla birleşmesi ve müslümanlığa sahip çıkmaları için böyle bir girişim yapılmıştır yani bu girişim bilinçli olarak yapılmıştır. yukardada belirttiğim gibi insan haklaruyla yönetilen yani kuraların insan haklarına göre çıktığı bir devletin insani yardım amaçlı gelen kişilere mani olması,onlara karşı şiddet uygulaması ve hatta öldürmesi insan haklarıyla bağdaşmaz ve israil bunun farkındadır ama dünyayı yöeneten derin dünya devleti israilide yönetmektedir ve dünya üzerinde bu şekilde oyunlar oynanmaktadır.burada bence amaç müslümanların inançalrına sımsıkı yapışmasını sağlamak ve aralarında bir birlik oluşturmak ve dünya kamuoyunu bir çatı altında toplmak olabilir. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 Raif.. Derin Dünya devleti diyorsun ikide birde..gel şunu açıklayalım kardeşim.. Din baron ve tüccarları ile Uyuşturucu tacirleri bu çooookkkk derin Dünya Devleti.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.