Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSRAİL KATLİAMI

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İlkel düşüncenin yönlendirilmesi için kullanılan en geçerli argüman NEDİR.. cool.gif

Allahuekber diye bağıranın bağırması için neler gereklidir..çünki ortak tek noktaları vardır..Allahuekber..yani AllahBÜYÜK..eeee düne kadar Allahtı ne gördünde şimdi EKBER,i ekledin..büyüklüğünü anladın.. cool.gif kimsenin birşey anladığı yok..anlamış olsalar sokakta avazı çıktığı kadar yırtınmazlar..burada yazan kardeşlere soruyorum..hanginiz çıkıp sokakta bağırdınız İsrael bayrağı,kuklalar yaktınız..zannetmiyorum..hiç biriniz bunu yapmadınız.. smile.gif

''Recep Bey''de rahatsız olmuş olmalıki..slogan atmayın,bağırıp çağırmayın vaziyeti çaktılar anladılar..fatiha okuyun..diye uyarıyor, iki tel kara sakallıları.. biggrin.gif

Bu İHH ya olan DEVLET desteği neden Çağdaş Yaşama Destek Derneğinede yok.. cool.gif

Bu olay tümüyle bir KOMEDİDİR..

Ölen dokuz kişide kendi isteği ile ölmüştür..kimsenin kişisel isteklerine sözümüz olamaz..bu istek toplumsallaştırılmaya kalkılırsa..itirazlarımız başlar.. smile.gif

Gönderi tarihi:

İsrail'de 1740 filistin'li çocuk tutuklu! Türkiye'de 3000 kürt çocuğu tutuklu! Filistin'e müslüman, Kürtlere Haçlı olan “çocuk da olsa, kadın da olsa güvenlik kuvvetleri gerekenleri yapacaktır” diyen Başbakan Erdoğan’ın Filistin davasının gerçek bir savunucusu olamaz.

Ayrıca;Netanyahu yaptığı konuşmada 'Bu kişiler terörle bağlantılı kişilerdir. Ve bu kişiler silah kaçakçılığının önünü açacak kişilerdir. Bu kişiler taş bıçak ve sopalarla askerlerimize saldırmışlardır'. Dedi. Erdoğan Diyarbakır'da sokak gösterileri yaşanırken mecliste şöyle diyordu: 'O kişiler terörle bağlantılı kişilerdir. güvenlik güçlerimize taşlarla saldırıyor. Kadın da olsa çocuk da olsa gereken cevap verilecektir' Eee ne oldu şimdi? Netenyahu’ya yakınıyorsun sen aynısını yapıyorsun. Bir insan karşısındakine cümlelerini sarf ederken kendi yaptıklarına da bir dönüp bakması lazım. Başbakan arkasına hiç bakma gerekliliği görmüyor anlaşılan...

Gönderi tarihi:

Sayın Dayı yazınızı okuyunca Türkiye'mizden bir tabloyu anımsattı bana siz de bilirsiniz anımsatayım yine de.

Hafızam beni yanıltmıyorsa olay şöyleydi:Belediyenin açıp kapatmayı unuttuğu bir rögara minik bir kız düşüp hayatını kaybetmişti.Olay sonrasında şöyle bilirkişi raporu yansımıştı ekranlardan kabaca:Annesiyle beraber olan kızına anne sahip çıkmadığı için anne belediyeden daha çok suçlu bulunmuştu.

Neden mi burasının Türkiye olduğunu bilmemiz gerekir belediyelerimizin bu gibi durumlarını Türkiye'nin bir gerçeği gibi bilip kanıksadıktan sonra sorumluluk bizim üzerimizde mantık buydu burda.

İsrail'in insanları öldürmesinde öldürülen insanların oraya gidişlerinde ölme niyetlerinin olması İsrail'in yaptığı katliamı ikinci derecede tartışılacak bir konu yapmamalı bundan da öte İsrail'in bilinen tavrını hoş görüyor bir hava içinde algılamadan hareketle orda ölen insanların ölümlerini basit bir olaymış gibi anlattırmamalı bence.

Evet bu olayın organizasyonu hazırlayanlar boyutu da tartışılmalı, yanlışları bulunmalı; ama bu yapılırken İsrail'in yaptıkları ikinci derecede az öneme sahip bir olaymış gibi bir yaklaşım sergilemek bana çok doğru gelmiyor...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

İsrail'de 1740 filistin'li çocuk tutuklu! Türkiye'de 3000 kürt çocuğu tutuklu! Filistin'e müslüman, Kürtlere Haçlı

Valla şimdi Kürt federasyonu projesi duvara çarptı, kendi kabahati yok. Baktı geçit yok olmadı topladı direksiyonu güneye kırdı herhalde. Filistin bağımsızlığını halledince kestirmeden federasyonu filan da ne gerek var deyip sollayıp: "İşte Kürdistan da böyle olsun" diyecek, görevi böyle tamamlamayı planlıyor olmalı ne bileyim...

Gönderi tarihi:
İsrail'de 1740 filistin'li çocuk tutuklu! Türkiye'de 3000 kürt çocuğu tutuklu! Filistin'e müslüman, Kürtlere Haçlı olan “çocuk da olsa, kadın da olsa güvenlik kuvvetleri gerekenleri yapacaktır” diyen Başbakan Erdoğan’ın Filistin davasının gerçek bir savunucusu olamaz.

Tayyip Erdoğan elbette ki gerçek savunucusu olamaz da:

Siz de bu düşüncelerle özgürlüğün ve eşitliğin savunucusu olamazsınız...

Çocukların; etnik kaygılarla ya da siyasi nedenlerle hapsedilmesi;

İnsanlık dışıdır...

Zaten o çocuklar ırklarına ve siyasi güdülmüşlüklerine bakılarak insanlık dışı bir tavırla hapsedilirken,

"Şu ülkede şu kadar şu ırktan hapis çocuk var, ötekinden bu kadar bu ırktan hapsedilmiş çocuk var" diyerek kıyaslama yapmak

Ve işin Etnik Kaygılara dayanan boyutunu, İnsani Kaygılardan üstün tutmaktır...

Etnik kökenleri ne olursa olsun

Siyaseten kullanılarak ve etnik kökenlerine göre yargılanarak hapsedilmiş bir çocuk;

"Hapsedilmiş Çocuk"tan öte değildir...

"Hapsedilmiş Arap çocuk", "Hapsedilmiş Kürt çocuk" diye bir ayrımı neye dayanarak yapıyorsunuz?

Aynı nedenlere dayanılarak, aynı ülkelerde farklı etnik kökenden çocuklar hapsedildiğinde nasıl adlandıracaksınız?

"Hapsedilmiş Çerkez çocuk", "Hapsedilmiş Zenci Çocuk" mu diyeceksiniz?

Etnik kökenleri farklı diye, farklı farklı adlandırıp, farklı yargılanmalarını mı isteyeceksiniz?

Ya da böyle bir ayrım gerçekleştirmenin mantığı nedir?

Tutarlı yanı nedir?

Söylediğim gibi;

Yeryüzündeki en esnek tavır,

"Haklı" söylemlerin ardına sığınıp, Irkçı ve Faşizan düşüncelerin propagandasını yapmaktır...

Çocukların haksız yere hapsedilmelerine gösterilen haklı tepkinin propagandasını yapıp,

Esas olarak Kürt Etnik Milliyetçiliği yapmak da buna benzer...

Gönderi tarihi:

Hala görülmemekte ısrar ediliyor, İsrail uyarmış sen illa gideceğim demişsin, birileri buna izin vermiş; sen mani olsan bu olay yaşanmayacak, onun için bu geminin gitmesine sebep olan, izin veren herkes bana göre cinayete sebebiyet vermiştir, bu basit bir mesele değildir. O nedenle öncelikli konu bu olmalıdır, nitekim Kılıçdaroğlu da bunlara değinmeye başladı; bakalım sonunda ne çıkacak?

Yine tekrar ediyorum, İsrail in silahsız insanları öldürmesi hiçbir şekilde haklı gösterilemez; koca ordu kan dökmeden silahsız kişileri etkisiz hale getiremez miydi?

Gönderi tarihi:

Hala görülmemekte ısrar ediliyor, İsrail uyarmış sen illa gideceğim demişsin, birileri buna izin vermiş; sen mani olsan bu olay yaşanmayacak, onun için bu geminin gitmesine sebep olan, izin veren herkes bana göre cinayete sebebiyet vermiştir, bu basit bir mesele değildir. O nedenle öncelikli konu bu olmalıdır, nitekim Kılıçdaroğlu da bunlara değinmeye başladı; bakalım sonunda ne çıkacak?

Yine tekrar ediyorum, İsrail in silahsız insanları öldürmesi hiçbir şekilde haklı gösterilemez; koca ordu kan dökmeden silahsız kişileri etkisiz hale getiremez miydi?

Tamam işte;

PKK'da "buraya asker göndermeyin, öldürürüz" diyor, uyarıyor...

Tavırları açık ve net...

Göndermeyelim!...

Gönderen Ordu ve komutanlar ile aileler suçludur o zaman;

Hepsini içeri atalım!

İsrail'den söz ediyoruz!

Orta Doğu'da halkların kanını emen devletten...

Gönderi tarihi:

Tamam işte;

PKK'da "buraya asker göndermeyin, öldürürüz" diyor, uyarıyor...

Tavırları açık ve net...

Göndermeyelim!...

Gönderen Ordu ve komutanlar ile aileler suçludur o zaman;

Hepsini içeri atalım!

Ya hu İsrail'den söz ediyoruz!

Orta Doğu'da halkların kanını emen devletten...

Yazık!, bu polemiği size hiç yakıştıramadım, bunu siz bari yapmayın. Kendi toprağımızla Filistin i kıyaslarsanız olmaz.!

Gönderi tarihi:

Burada yapılmak istenen zaten israili düşman gösterip ve haksız katliamcı gösterip müslümanları haklı çıkarmak için derin dünya devletinin düzenlediği bişiy.

Zira topraklardan sebep insan öldürmek çatışmaya girmek,burası benim şurası senin demek yanlıştır.

Çünkü dünyayı yaratan Allahtır ve bu Allahın topraklarını kimse sahiplenemez, dünya tüm dünya toplumunun ortak malıdır.

İster Filistin olsun ister İsrail, ister Türkiye olsun, ister aAlmanya toprak sahiplenemezler. Çünkü dünya kimsenin malı değildir.

Dünya tüm dünya toplumunun ortak malıdır. Bunu dünya devletleri bilmektedir ama tüm dünyayı yöneten derin dünya devleti böylesi oyunlarla insanlığı şekillendirmektedir.

Gönderi tarihi:

Burada yapılmak istenen zaten israili düşman gösterip ve haksız katliamcı gösterip müslümanları haklı çıkarmak için derin dünya devletinin düzenlediği bişiy.

Zira topraklardan sebep insan öldürmek çatışmaya girmek,burası benim şurası senin demek yanlıştır.

Çünkü dünyayı yaratan Allahtır ve bu Allahın topraklarını kimse sahiplenemez, dünya tüm dünya toplumunun ortak malıdır.

İster Filistin olsun ister İsrail, ister Türkiye olsun, ister aAlmanya toprak sahiplenemezler. Çünkü dünya kimsenin malı değildir.

Dünya tüm dünya toplumunun ortak malıdır. Bunu dünya devletleri bilmektedir ama tüm dünyayı yöneten derin dünya devleti böylesi oyunlarla insanlığı şekillendirmektedir.

Sen neyden bahsediyorsun, bu topraklar için Çanakkale Boğazı, Sakarya aylarca kıpkızıl aktı, neyi sahiplenemezmiş. Bir karış toprak için millet katliam yapıyor, biraz günümüze gel....

Gönderi tarihi:

Yazık!, bu polemiği size hiç yakıştıramadım, bunu siz bari yapmayın. Kendi toprağımızla Filistin i kıyaslarsanız olmaz.!

"İsrail uyarmış sen illa gideceğim demişsin" ifadenize karşılık olarak yazdım o ifadeyi...

Her uyaranın suyuna mı gidilmeli?

Niye diğer uluslardan insanlar da oradaydı?

Gönderi tarihi:

"İsrail uyarmış sen illa gideceğim demişsin" ifadenize karşılık olarak yazdım o ifadeyi...

Her uyaranın suyuna mı gidilmeli?

Niye diğer uluslardan insanlar da oradaydı?

Sayın Tengeriin boşig, mahallenin delisine uyulmaz, onun suyuna gidilir; bilhassa konu sırf sizi ilgilendirmiyorsa, yeterli tedbiriniz yoksa.

Kendi topraklarımızı, koskoca T.C Ordusu üç, beş çapulcu uyardı diye onlara taviz verelim o zaman hakikaten yakışmadı, örnekte zaten uymuyor.

Gönderi tarihi:

Sen neyden bahsediyorsun, bu topraklar için Çanakkale Boğazı, Sakarya aylarca kıpkızıl aktı, neyi sahiplenemezmiş. Bir karış toprak için millet katliam yapıyor, biraz günümüze gel....

Bir avuç toprak için insan öldürmek katliamdır. İşte ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Şimdi seni allahın bir dağına çıkarsalar ve sende bu dağdaki ormanların kuşların suyun ve havanın senin olduğunu idda etsen bu doğru olur mu? Ya da bu ne kadar mantıklı olur?

İşte devletler bunu yapıyor allahın ormanını,toprağını,suyunu,hayvanlarını,havasını kendisinin ilan ediyor ama neye dayanarak bunu idda ediyor? Allah yaratttığım şu toprak senindir dediği için mi? Elbette hayır. O toprakları kendi menfaati için kendinin olarak istiyor ama dünya kimsenin değil dünya tüm dünyanın ortak malıdır.

Gönderi tarihi:

Bir avuç toprak için insan öldürmek katliamdır. İşte ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Şimdi seni allahın bir dağına çıkarsalar ve sende bu dağdaki ormanların kuşların suyun ve havanın senin olduğunu idda etsen bu doğru olur mu? Ya da bu ne kadar mantıklı olur?

İşte devletler bunu yapıyor allahın ormanını,toprağını,suyunu,hayvanlarını,havasını kendisinin ilan ediyor ama neye dayanarak bunu idda ediyor? Allah yaratttığım şu toprak senindir dediği için mi? Elbette hayır. O toprakları kendi menfaati için kendinin olarak istiyor ama dünya kimsenin değil dünya tüm dünyanın ortak malıdır.

Hayvanlar bile kendi bölgelerine kimseyi yaklaştırmıyor. Dağın, bayırın tepesinde herkesin bağı, bahçesi var ve tapulu kişiye özel. Seninki fantastik bir görüş yani günümüz gerçeğine uymuyor. O senin fikrindir ama gerçekleşmesi mümkün değil, ben şu ülkede ileri demokrasi diye kabul ettiğimiz yönetim şeklinin uygulanmasını istiyorum o bile imkansız gibi.

Devletler bunu neye dayanarak yapıyor, belli bir bedel ödemişler ona dayanarak.

Gönderi tarihi:

Smiley bir kazayı katliam olarak sunmayadır. Çarpıtmanın bu kadarınadır.

2 Temmuz, 1990 - 1.426 oldu... Bu insanlar oldu cunku, bir grubun çılgınca koşuşmasına yol açan Suudi Arabistan, ve organize eksiklilleri yuzunden, bu insanlarin olumlerine sebep olmusturlar. Bu sayi "Bin dort yuz yirmi alti"... Ayni cesit olumler defalarca olursa, ve Suudi Arabistan Devleti bunu ihmal ederse, olumlerine yol acarsa, ben buna katliam derim.

Bu cesit olumlere duyarlik eksikligi gosterip, Israil 1-2 kisi oldurunce kiyamet kopuyor gibi ofkelenme, insanlarin olumlerine degilde, bahane olarak kullanip Israile ofke kopurmekten baska bir sey degildir. Bunu herkes anliyor. Eminim sizde. Fakat bunu bu forumda kabul edecek degilsiniz. Bunuda anliyorum.

Gönderi tarihi:

Bu organizasyonu din eksenli bir dernek değil de sol eksenli bir dernek düzenleseydi ve aynı şekilde Fiistin halkına destek amaçlı ucunda ölüm varsa gerekirse insanlık adına, insanlık onuruna ölürüz niyetiyle o yola düşselerdi ve o gemide ölselerdi duygularımız, yaklaşımımız ne olurdu acaba?Dini hassasiyetleriyle bu olaya yaklaşanlar şunu söyleseydi:'' Yahu kardeşim İsrail'in tavrı malum bile bile ölüme gidilir mi oraya, gittiniz ve öldünüz bunu siz istediniz.''

Çok merak ediyorum bu olay karşısında geliştirdiğiniz eleştiriyi aynı durumda da yapabilir miydiniz?

Durum dediğim gibi olsaydı şuna da inanıyorum Türkiye'de yükselen '' Allahüekber'' sesleri de bu kadar üst perdeden çıkmazdı.Eeee insanız işte neylersiniz herkesin sevdiği, gördüğü, hissettiği başka başka...İnsanın renginden, ırkından, dininden, ideolojik felsefesinden kurtulup ben en önce insanım herkes de en önce insan demesi insanlığa yapılan zulme bu pencereden bakması çok zor.

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Bu organizasyonu din eksenli bir dernek değil de sol eksenli bir dernek düzenleseydi ve aynı şekilde Fiistin halkına destek amaçlı ucunda ölüm varsa gerekirse insanlık adına, insanlık onuruna ölürüz niyetiyle o yola düşselerdi

:lol:Merak etme onlar zamanında çok kullanıldıklarından derslerini aldılar, gözleri açıldı. Şimdi yarısı doğru yolu görüp ulusalcı oldu, paraya pula tapan kısmı liboşlukla iştigal eylemekte.

"Dün dünde kaldı cancağpızım, bugün yeni şeyler söylemek gerek." Dünkü maşalar uyandı, bugün yeni maşalar gerek...

Gönderi tarihi:

Bu derece göz açıklığı da zarar verir bünyeye Sn. demirefe.Uykuya da ihtiyacı var insan bünyesinin.Hep gözü açık hep gözü açık nereye kadar, sonra gözün açık beynin uyumaya başlar farkında olmadan.smile.gif

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

:lol:Merak etme onlar zamanında çok kullanıldıklarından derslerini aldılar, gözleri açıldı. Şimdi yarısı doğru yolu görüp ulusalcı oldu, paraya pula tapan kısmı liboşlukla iştigal eylemekte.

"Dün dünde kaldı cancağpızım, bugün yeni şeyler söylemek gerek." Dünkü maşalar uyandı, bugün yeni maşalar gerek...

İtiraf etmem gerekirse ben de sonradan gözü açılıp ulusalcı tabir edilen, devletini, milletini seven insanlardanım, ama hiç maşa olmadım.

Gönderi tarihi:

Hayvanlar bile kendi bölgelerine kimseyi yaklaştırmıyor. Dağın, bayırın tepesinde herkesin bağı, bahçesi var ve tapulu kişiye özel. Seninki fantastik bir görüş yani günümüz gerçeğine uymuyor. O senin fikrindir ama gerçekleşmesi mümkün değil, ben şu ülkede ileri demokrasi diye kabul ettiğimiz yönetim şeklinin uygulanmasını istiyorum o bile imkansız gibi.

Devletler bunu neye dayanarak yapıyor, belli bir bedel ödemişler ona dayanarak.

toprak için insasn öldürmek bir bedel değil bir cinayettir.bütün toplumlar şu allahın topraklarını kendinin ilan ederek ve bu yüzden insan öldürerek katliam ve cinayet işlemişlerdir.sen bir dağa çık oranın ormanları ve suyu hoşuna gitsin ve orayı kendinin ilanet ve orfaya gelenleri kendinin olduğunu söyleyerek öldür bu nedir sence.

Gönderi tarihi:

toprak için insasn öldürmek bir bedel değil bir cinayettir.bütün toplumlar şu allahın topraklarını kendinin ilan ederek ve bu yüzden insan öldürerek katliam ve cinayet işlemişlerdir.sen bir dağa çık oranın ormanları ve suyu hoşuna gitsin ve orayı kendinin ilanet ve orfaya gelenleri kendinin olduğunu söyleyerek öldür bu nedir sence.

O topraklar için sadece öldürmediler, şehit de düştüler. Bu konuyu burada değil diğer başlıkta tartışmak daha uygundur gibime geliyor.

Gönderi tarihi:

hiç maşa olmadım.

"Onlar" dediğim kapsamda olmadığından eminim, sözlerimin Fuzuli arkadaşın hangi sözleri üzerine yazıldığına dikkat etmelisin.

Ben bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum, çok önemli aslında:

Türkiye'de yapılan İsrail protestolarında Yahudi dini kıyafetli adamlar dikkatinizi çekti mi?

Ben bunları eskiden beri bilirim, bunlar Ahmedinecad ile de sıkı muhabbetlidirler.

Bunu niye yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü bunlar fanatik Yahudidirler. İnançlarına göre Musa peygamberlerinin geleceğini haber verdiği Mehdi, geldiğinde Yahudileri tüm dünyaya egemen kılacaktır. O gelmeden devlet kurmak Musa şeriatına aykırı, dine karşı gelmedir. Mehdi'ye ihanettir. Dolayısıyla İsrail devleti kafir bir devlettir.

Bu inançla İsrail'in yok edilmesini isteyen düşmanları ile işbirliği yaparlar.

Şimdi Türkiye'de boy göstermeleri çok ilginç değil mi?

Dogma her yerde dogma ve laiklik her yerde ne kadar gerekli... Dünyada dogmaya saplanmak kadar kötü bir şey bilmiyorum. Düşünce sisteminizi dine dayandırdığınız an o iş bitmiştir. Elveda akıl, elveda mantık... Geri gelmeleri de son derece zordur.

Kıymetini bilelim diye söylüyorum.

Gönderi tarihi:

"Onlar" dediğim kapsamda olmadığından eminim, sözlerimin Fuzuli arkadaşın hangi sözleri üzerine yazıldığına dikkat etmelisin.

Eski günler için günah çıkartmak istedim, düşüncelerim için.

Gönderi tarihi:

Şöyle düşün, senin söylediğinin tam tersini iddia ettiğini birisinin. Yani, "Devrimciler Filistin davası sol bir çizgide iken destekliyorlardı şimdi islami bir görüntü arz ediyor diye desteklemiyorlar. Demek ki onlar Filistin halkını değil, Filistin'li solcuları destekliyormuş"

Solun Filistin halkıyla dayanışması hiçbir zaman kesintiye uğramadı... Sosyalist sistemin dağılmasından sonra bu dayanışma büyük güç ve hız kaybetse de, Filistin halkıyla birlikte siyonizme ve emperyalizme karşı yürütülen mücadelenin onuru, devrimcilere ve sosyalistlere aittir. Deniz Gezmiş'in Filistin gerilla kamplarında İsrail'e karşı savaşırken taşıdığı fotoğraflı El Fetih kimliği bir bayrak gibi dalgalanmaya devam etmektedir...

Bir hesap olduğu ve yahudi şeriatına (siyonizme) dayalı İsrail'in de bu hesabı ölçüsüz şiddet kullanarak bozmaya çalıştığı ortadadır... Bu hesap şudur; AKP hükümeti, artık ABD'nin bölge siyasetleri önünde giderek büyüyen bir engel haline gelmeye başlayan İsrail'i tecrit ederek, ondan boşalacak alanı tek başına doldurmaya ve bu yolla lig atlamaya çalışmaktadır...Böyle onursuzca bir çekişmedir bu... Ancak hesaplar uymadı...Erdoğan'ın şovuna en büyük darbeyi Fethullah Gülen vurdu. Herhangi bir yerde değil, Wall Street Journal'da Gazze'ye insanı yardım projesine açık tavır aldı, İsrail'le görüşülmeliydi dedi, İHH'yı çizdi... Cemaatlar arası bir çekişme filan değildi bu. Gülen dünyaya ve Türkiye'ye "ben Erdoğan'a artık kefil değilim" diyordu... Erdoğan'ın buz kıranlıktan mayın eşekliğine dönüşümü cemaatçe tescillenmiştir. Erdoğan elbette direnecek, kendine yer bulmaya çalışacaktır ama artık emperyalistler için de Türkiye burjuvazisi için de yeni bir arayış söz konusudur...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.