Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Bakiniz, Lubnan sivil savasinda 150.000 filistin Arab oldu. Irak-Kuveyt Gulf savasindan sonra, Kuveyt Devleti 350,000 filistinli Arablari sürgün ettiler Yasser Arafat Sadam Huseyini destekledigi icin. Kiral Huseyin Filistini bombaladi ve 10.000 filistinli arabi katletti. Suriye Cumhurbaskani Asad kendi sehrini bombaladi ve 25.000 bin arabi oldurdu. Cezayir sivil savasinda , 1990 yillarinda 100.000 kisi olduruldu.... Sadam huseyin 100.000 lerce insanlari katletti..... Kim dedi peki sana bunlara tepki gösterilmediğini Ortadoğu'da ? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Benim yapabilecegim birsey yok üslup ayni copy-paste ama ne yazik ki simdiye kadar bu konuda basarili olamadin ama konusmalarinin hepsinin altinda bir yol haritasini beraber bulmustuk meshur dayanagin sözlüklerini nerelerden tamamlandigini.. Onu hatirla yararli olur ? İnan anlamıyorum. İddia ettiklerini anlamıyorum demiyorum. Yazdığını bir metin olarak anlamıyorum. Benim öyle birseye ihtiyacim yok buyur canli tartisalim HAMASIN 1992 yılında kurulmadigini tartismistik Filistine o tarihte tasinmis olabilir mi !!! Hamasin bir Tarihini bir gözden gecir yararli olur.. ondan sonra devam ederiz. HAMAS 1992 yılında kurulmamıştır. HAMAS 1992 yılında silahlı mücadeleye başlamış ve 1994 yılında dünyaya adını duymuştur. Daha öncesinde HAMAS, Filistin'deki yüzlerce küçük gruptan birisiydi ve Filistin dışında adını bilen bile yoktu. Örgüt, 1993 yılında Oslo Anlaşması'na olan muhalefetiyle ilk kez gündeme gelmiş daha sonra düzenlediği eylemlerle adını duyurmuştur. Filistin'de "islami direniş" diye bir olguyla dünya 93-94 yıllarında tanışmıştır. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Kim dedi peki sana bunlara tepki gösterilmediğini Ortadoğu'da ? Ailem, arastirmalarim, konustugum aydin insanlar. Bide insanlarin bu yazdiklarimi bilmemeleri, onlarin bu katliamlari pek onemli gormemelidirler. Tahmin ederim, belki biliyorsunuz belki degil... bir ornek daha. Hacce giden Muslumanlar .... Hac Katliamlari.... 2 Temmuz, 1990 - 1.426 oldu 23 Mayis, 1994, -- 270 oldu 9 Nisan , 1998, -- 118 oldu 5 Mart , 2001, ---35 oldu 11 Subat , 2003 --- 14 oldu 1 Subat, 2004, --- 251 oldu 12 Ocak, 2006 --- 346 oldu Hanginiz bunlari biliyor ve tepki gosteriyor suudi Arabistana? Hangi Musluman devlet protesto ediyor bu luzumsuz olaylari? Sen hic duydunmu bunu? Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Ailem, arastirmalarim, konustugum aydin insanlar. Bide insanlarin bu yazdiklarimi bilmemeleri, onlarin bu katliamlari pek onemli gormemelidirler. Tahmin ederim, belki biliyorsunuz belki degil... bir ornek daha. Hacce giden Muslumanlar .... Hac Katliamlari.... 2 Temmuz, 1990 - 1.426 oldu 23 Mayis, 1994, -- 270 oldu 9 Nisan , 1998, -- 118 oldu 5 Mart , 2001, ---35 oldu 11 Subat , 2003 --- 14 oldu 1 Subat, 2004, --- 251 oldu 12 Ocak, 2006 --- 346 oldu Hanginiz bunlari biliyor ve tepki gosteriyor suudi Arabistana? Hangi Musluman devlet protesto ediyor bu luzumsuz olaylari? Sen hic duydunmu bunu? Ben tepki gösteriyorum... Ne oldu; Şimdi artık Doğu Halklarını Sever mi oldunuz böylece? Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Kim dedi peki sana bunlara tepki gösterilmediğini Ortadoğu'da ? Bir defa daha ... Mustafa Akyol'u ara sira okurum. Onun gorusleriyle bazan ayni fikirde degilim. Mamafih, bazan boyle samimi yazilarida oluyor. ... buyrun ... " ... İşaret etmek ve eleştirmek istediğim gerçek, Müslümanlara yapılan zulümlere karşı gösterdiğimiz tepkinin bir benzerini, faili Müslüman olan bir başka zulüm karşısında pek göstermiyor oluşumuz. ... Ancak ben başka bir konuda duyarlılık eksikliği görüyorum: Faili Müslüman olan katliam ve zulümlere karşı gösterilmesi gereken, ama pek gösterilmeyen tepki. Irak'taki "direnişçi"lerin, ülke nüfusunun yüzde 60'ını oluşturdukları için yeni Irak'ta avantaj kazanan Şiilere karşı açtıkları kanlı savaştan, örneğin, Türkiye'de söz eden yok gibi. 2003 yazından beridir Şii camileri defalarca bombalandı, çarşı-pazarda patlatılan dinamitlerle binlerce masum insan cayır cayır yakıldı; ama nedense Türkiye'de çok az insan çıkıp da buna karşı bir şey söyledi. Aksine, bu vahşetin bir numaralı sorumlusu olan Ebu Musab el Zerkavi adlı teröriste, "direnişçi" diye sempati bile gösterildi. ... Müslüman kaynaklı zulme tepkisizliğimiz, Irak'la sınırlı değil. Sudan'daki İslamcı yönetimin Darfur'da bir etnik temizlik gerçekleştirdiğine yönelik haberler son bir kaç yıldır dünya basınının gündeminde; konuya çok vakıf değilim, ama bizde bundan pek söz edilmemesi garibime gidiyor. Öte yandan İslam dünyasının dört bir yanında başta Hıristiyanlar olmak üzere diğer dinlere hoşgörüsüz tavırlar var, bazen cinayetler işleniyor; bunlara karşı yine pek bir şey söylemiyoruz. Kendimiz için istediğimiz din özgürlüğünü, başkaları için yeterince savunmuyoruz. (Bu noktada Gülay Göktürk'ün Türkiye'deki "Sünni refleksini" eleştiren dünkü yazısını da tavsiye ederim.) Bu gibi tutumlar, Müslümanların ahlaki kıstasları konusunda diğer insanları anlaşılabilir bir endişeye sürüklüyor. İslam'ın, kendinden olanları her şartta savunan, kendinden olmayanlara her şartta önyargılı davranan bir "kabile dini" olduğunu zannetmeye başlıyorlar. Oysa bizzat Kuran, Müslümanlara, Müslümanların da kötülük yapabileceğini ve buna karşı koymaları gerektiğini bildiriyor. (Örneğin bkz; 49/9, 4/135) Dolayısıyla eğer ortada bir sorun varsa, bu, İslam'ın değil, Müslümanlar'ın sorunu. Ve bunu Müslümanca oturup tartışmamız gerekiyor...." --- Mustafa Akyol, 2006 Boyle cok okudugum yazilar var. Samimi, aydin insanlar, apacik gercekleri inkâr etmiyorlar. Bu insanlara, cogunlukla hem fikirde olmadigima ragmen, saygi duyup onlarin dusuncelerini okuyorum. Siz inkar etmeye devam edin, ve sanki Sudan, Darfur katliamlarina Tuk Gemileri gidip onlara yardim etmis gibide kendi kendinizi teselli edin. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 İnan anlamıyorum. İddia ettiklerini anlamıyorum demiyorum. Yazdığını bir metin olarak anlamıyorum. HAMAS 1992 yılında kurulmamıştır. HAMAS 1992 yılında silahlı mücadeleye başlamış ve 1994 yılında dünyaya adını duymuştur. Daha öncesinde HAMAS, Filistin'deki yüzlerce küçük gruptan birisiydi ve Filistin dışında adını bilen bile yoktu. Örgüt, 1993 yılında Oslo Anlaşması'na olan muhalefetiyle ilk kez gündeme gelmiş daha sonra düzenlediği eylemlerle adını duyurmuştur. Filistin'de "islami direniş" diye bir olguyla dünya 93-94 yıllarında tanışmıştır. Ben simdiye kadar bütün tartismalarini takip ettigimde cikan sonuc Seriata dayaniyor devrimlerinde seriata dayaniyor.. Cok akillica.. Amac insanlarin elini kolunu baglamak mi bilmiyorum.. Ayni zamanda bu yazdiklariniz Hamas gercegi degil ne tarihi nede tarifi !!! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Biz "istek" veya "arzu"dan bahsetmiyoruz. Ben de etmiyorum. Türkiye ile ilgili rüyalar da görebilirler ama herhalde bu rüyaların gerçek olması, halisünasyon olmaması için bir şeyler yapmaları gerek. Neler yaptıklarını ve bizim neler yapmamız gerektiğini ise açıkladım, ilave sözüm yok. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Siz inkar etmeye devam edin, ve sanki Sudan, Darfur katliamlarina Tuk Gemileri gidip onlara yardim etmis gibide kendi kendinizi teselli edin. Doğru söze sadece saygı duyulur... Saygılar Süheyla... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Doğru söze sadece saygı duyulur... Saygılar Süheyla... Sayin demirefe bizdeki nefret bitmez.. Ben o kadar yardim kuruluslariyla karsilastim onlarca kumbarayla karsilasirsin Avrupa´da bu müslüman kumbarasi bu hiristiyan kumbarasi diye birsey görmedim.. Ama malesef bizde her numara var, ne ararsan var, kin var nefret var kendi müslümanindan nefret etip yakan var SIVAS gercegi Aziz nesin olayi degil bu olay Türkiye icin yeterli olmaliydi olmadi olmazda. Devrimcisi de Aydini da artik dine endekslenmis. Sürekli Topu cevirenlerin pesinde gidiyor!!! Allah kolaylik versin bu Ülkeye. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Siz inkar etmeye devam edin, ve sanki Sudan, Darfur katliamlarina Tuk Gemileri gidip onlara yardim etmis gibide kendi kendinizi teselli edin. Doğru söze sadece saygı duyulur... Saygılar Süheyla... Bu böyle olmaz hocam... Cyrano'nun geçmiş iletilerini inceleyin; Türkiye'nin, Fransa'nın Cezayir'e yaptıkları konusundaki duruşunu da eleştiren yazılar görürsünüz... Ha, Türkiye neden Cezayir'de, Sudan'da, Darfur'da hatta Rwanda'da tepkisiz kaldı; Neden görmedi? Bu kusurlu, hatalı, eleştirilmesi gereken birşeydir elbette... Fakat siz buna dayanarak, doğru bir eylemi yanlışlayamazsınız... O gemide sadece Türkler yoktu çünkü... Adamın birisi, mahallenin çocuklarının başka mahalle çocukları tarafından dövülmesine tepki göstermiyor. Fakat en sonunda bir bakıyor ki, onun da çocuklarını dövmüşler. Ayıkıyor artık, diyor ki; "Ha demek ki bu olay böyleymiş!" Mahalleli diyor ki; Ee gidip bunun bir hesabını soralım, konuşalım, edelim... Ve o adam da onların arasında gidiyor... "Sen gelme kardeşim" diyemezsiniz... Bu topraklarda Ulusal Bütünlük bilincine en son ulan toplum bizdik zamanında. Kürt halkımız hala ulaşabilmiş değil. Hatta belirli bir kısmı, kendi ırkçı düşünceleri çerçevesinde eğilim gösteriyorlar. Vazgeçip, bu bütünlüğe katılmak isteseler, "Yok efendim, sen zamanında isyan ettin, iş işten geçti, gelme" diyemezsiniz. Diyelim ki Türkiye iktidarları, zamanında o hataları, eksiklikleri gerçekleştirdiler. Kardeşim, Gazze'ye yardım; Haklı doğru ve yerinde bir eylemdir. Bir tek de Türkiye yapmamıştır bu yardımı, Birçok halk olumlu bakmıştır... Türkiye'nin eski hatalarına bakıp, bunu yanlışlamaya çalışmak; Bana doğrudan sizin Müslüman-Filistin halkına katı bir karşıtlık beslediğinizi anımsatıyor... Çünkü "nedeni ne olabilir" dediğimde, Başka bir neden bulamıyorum... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Cyrano'nun geçmiş iletilerini inceleyin;Türkiye'nin, Fransa'nın Cezayir'e yaptıkları konusundaki duruşunu da eleştiren yazılar görürsünüz... Ha, Türkiye neden Cezayir'de, Sudan'da, Darfur'da hatta Rwanda'da tepkisiz kaldı; Neden görmedi? Bu kusurlu, hatalı, eleştirilmesi gereken birşeydir elbette... Fakat siz buna dayanarak, doğru bir eylemi yanlışlayamazsınız... O gemide sadece Türkler yoktu çünkü... Yardim icin giden gemilere kim birsey diyebilir bunu anlamis degilim yerine ulasir veya ulasmaz o ayri konu..Bu cok önemli basarili olur veya olmaz her yardim yerine ulasacak diye birsey de yok!!! Burda yardim ayagiyla eyleme giden teröristlerden bahsediyoruz herseyden önce bu eylem icin koca bir geminin alinmasinin anlami sebebleri neydi? Zaten arastirdigimiz zaman o geminin alinmasida ayri bir din tüccarligi üc kagitciligi ve altinda dolandiricilik yatiyor. Acaba toplanan yardim paralarin hesabini böyle mi veriyorlar? O gemide sadece Türkler yoktu çünkü... Evet yoktu islami teröristler vardi yalan diyebilirmiyiz sehit olmaya gidiyoruz demislerdir konusmalari canli izlediysek bu insanlar bir yardim üzerine böyle birseyi nasil kendilerinde hazir hissetebilirler. Bir Asker dahi hissetmezken öylemi..Sonra anlamadigim bunlar karaya zaten ayak basamayacaklardi gemiden mallar bosalirken bir gözlemci gibi seyredeceklerdi. Bu sehit olmaya gidiyoruz vurgusu o kadar agir basiyordu ki üzerinde durulmasi gereken bir soru isareti bu, insanlar nasil hazirlandi insanlar sirf salt yardim icin bu sekilde tek baslarina hazirlanamaz.. Bu sekilde hazirlik kendini hazirlamak denizin ortasinda güvenlik gücleriyle catismaya hazirlamak öyle ya burasi sehir ici degil bir semt degil Ankara´dan Diyarbakira gitmiyorsun izin vermeseler sınır deleceksin baska ülkeye gececeksin bunun icin catismaya hazirlanmak ne anlama geliyor..Görünen o ki onlar yardima degil Hamasa destek icin israile savasa gittiler ölüme gittiler Koca Türkiye´yi öldürdüler bunu yavas yavas yasayacagiz hep birlikte. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Buna dayanarak, doğru bir eylemi yanlışlayamazsınız... Zaten yanlış olan bir eylemi yanlışlamaya çalışmak gereksiz. Yanlış çünkü bir terör örgütüne destektir. Bu terör örgütünün en temel insan haklarına saygısı yoktur. Sorunun dengeli bir yaklaşımlşa çözümü şarttır. Terör örgütlerine destek vererek çözülmez. Alıntı
Φ marsilya228 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 IKTIDAR NERDE DIYORUZ VE KURT ACILIMIYLA KINIYORUZ.SIMDI ISRAILIN YAPTIKLARINI OKUYORSUNUNUZ VE HERKEZ KINIYOR VE GIDDIKCE YANLIZ KALIYORLAR ISTE BU YUZDEN TURKIYE PKK HAKKINDA TITIZ DAVRANMALI PKK NIN OYUNUNA VE ASIRI SAGCI KURTLERIN OYUNUNA GELMEMELI.ELBETTE SEHIT VERMEMEK ICIN MUCADELE EDECEGIZ Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Bu gemi olayı turnusol gibi herkesin zihnini ortaya döktü. Bazı hükümeti her zaman eleştirir diye iddia edilenlerin nasıl da iktidarın değirmenine harıl harıl su taşıyacağız diye didindikleri ortaya çıktı. Ama o hükümeti eleştirir diye iddia eden yandaş destekçiler, kovalarla taşınmaya uğraşılan suları nedense göremiyorlar. Tabii beceremiyorlar, sular yarı yolda kovalardan dökülüyor, çünkü gerçeği çarpıtmanın bir yolu yok. Şimdi gerekçeye bakın: Gemi 6 - 7 ay önce planlanmış, Kılıçdaroğlu daha piyasada değilmiş. Uyutma avutma süreklilik isteyen bir şeydir. Çocuğu bir oyuncakla, bir şekerle, bir topla... İlla ki bir şeylerle sürekli oyalayacaksın. Ağlamaya bir başladı mı zor susturursun. Bu seferki bu avutmaca uyutmaca baya seçime kadar gider mi gider yalnız ha! Bu sefer damarı değil, ana arteri yakaladılar! Yandaşlar da bunu n farkında, avazlarının son gücünü seferber ettiler... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 "Türkiye nasıl bir felakete sürükleniyor Türkiye'de şeriat özlemiyle yanıp tutuşan, dün ve önceki gün pek çoğunu sokaklarda gördüğümüz, neredeyse yüzde 10 oy oranı oluşturan bir kitle var. Evlerinde Türk bayrağından çok Filistin bayrağının hazır bulunduğu anlaşılan bu insanların oyunu elde tutmak için koskoca bir ülkenin dış politikası yeniden tasarlanıyor. Türkiye'nin ekseni değiştiriliyor, dünyadaki yeri yeniden konumlandırılıyor. Evvelden Deniz Feneri'yle cepleri soyulan bu yüzde 10'luk oy potansiyeli, daha önceki sabah İnsani Yardım Vakfı gibi tartışmalı, şaibeli bir vakıf tarafından göz göre göre ölüme gönderildi. Kahramanlık masallarıyla kandırıldılar, kandırılmaya devam ediyorlar. Daha da kötüsü şimdi ölüme gönderilenlerin üzerlerinden siyaset yapılıyor. İsrail'in yaptığının kabul edilebilir bir tarafı yok. Ama bu vakfın, bu vakfa alkış tutanların da özrü yok. En temel görevi vatandaşlarının can güvenliğini korumak olan devlet, vatandaşlarını uyarmıyor, onların gitmelerini engellemiyor. Kendi sorumluluğu hakkında hiçbir şey demeyen, kendi vatandaşından özür dileyemeyen devlet, Batılı ağabeylerinin izin verdiği ölçüde içi boş, bildik nefret söylemleriyle İsrail'e saldırıyor şimdi, İsrail'e saldırarak oy avcılığı yapıyor. Amaç zulüm gören Müslümanlara yardım eli uzatmak mı: Türkiye zulüm gören başka Müslümanların davasını neden bu kadar sahiplenmiyor, mesela şeriat altında yaşayan İranlıların haklarını aramıyor da kendisini Gazze kahramanı yapmaya çalışıyor... Sormayalım mı? Bunun adı Müslüman dayanışması, ya da insani duyarlılık değil. Düpedüz oy avcılığı, yüzde 10'a göz kırpmaktır. Başka Müslüman ülkeler, Arap dünyası neden İsrail-Filistin kavgasında böylesi taraf olmuyor da Türkiye kendisini ortalığa atıyor; Mısır bile mesafeliyken.. Hele hele halihazırda kendi topraklarında savaş halindeyse Türkiye... PKK'yla mücadelesini çözememiş, açılım balonu patlamış; örgüt şımartılmış ve yeniden tehdit eder hale gelmiş, yanlış politikaların sonucu yeniden eylemlere başlamışken, Türkiye bir de hızla Ortadoğu bataklığına sürükleniyor. Açıkça Hamas'ın yanında yer alıyor yeni Türk dış politikası. Oysa biz her Hamas dediğimizde karşılık olarak PKK dense söyleyecek sözümüz yok. Bir gerçeği unutmayalım: Hamas, İsrail'in PKK'sıdır ve İsrail yıllardır uluslararası alanda terörist olarak kabul edilen bu örgütle savaş halindedir. Nasıl ki bir başka ülke Türkiye'nin PKK'yla savaşında taraf olamazsa, olmasına izin verilmezse, İsrail de Hamas'la kendi meselesine başkasını karıştırmıyor. Haklılığı, haksızlığı tartışılabilir. Ama durum bu. Dahası, İsrail tıpkı İran ya da Rusya gibi kendisine karışmaya çalışanlara yıllardır istikrarlı bir şekilde çok sert tepki veriyor, tavır koyuyor. Birlemiş Milletler'i bile takmayan bir ülkeyi halihazırda sorunlarla kavrulan Türkiye'nin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı mı dize getirecek? İran'a, Rusya'ya tek söz söyleyemeyen Türkiye kalkıp İsrail'in içişlerinin, o ülkenin kendi - haklı ya da haksız - savaşının tarafı olarak görebilir mi kendisini? Başka hiçbir meselede taraf olmaktan kaçınırken nasıl oluyor da Gazze'yi bu kadar çok sahiplenmeyi devlet politikası haline getirtebiliyor bu hükümet? Bu bataklıkta ne işimiz var, biri bana açıklasın. Sırf Başbakan Erdoğan kendisini Ortadoğu'nun lideri yapmak istiyor, üniversite odasında 'Neo Osmanlı' hayalleri kuran, oryantalist hayalperest dışişleri bakanı yapıldı diye mi yılların şekil verdiği Türkiye'nin dünyadaki konumu böyle kolay sarsılıyor? Dahası, İsrail'le koparılan ilişkiler karşılığında Türkiye'nin geldiği noktaya bakın: Terörizme ev sahipliği yapan devletlerle yakın ilişki kuruluyor. Yıllarca PKK lideri Abdullah Öcalan'ı beslemiş Suriye birden en yakın müttefikimiz, yanı başında kurulan yeni Kürt devletine seyirci, Ermenistan uğruna en yakınımız Azerbaycan küstürülmüş, terör ülkesi Pakistan'la vize kaldırılıyor, şeriat ülkesi İran'ın neredeyse Hitler'e eşdeğer lideri Türk Başbakanı'nın en yakın arkadaşı, Sudan gibi bir başka terör ülkesi Ankara'da ağırlanıyor... PKK'yla mücadelede nereye gelindi? Hiç. Batı'yla ilişkiler ne durumda? Koca bir dışlanma. Avrupa Birliği imkansız. En büyük müttefik ABD'den arka arkaya tepki gör... Sonunda da yalnız, sadece yüzde 10'luk şeriatçı bir oy deposunun arzuladığı bir eksene oturt Türkiye'yi: İşte vizyon, işte yere göğe sığdırılamayan, 'yeni Kissinger'ın şekillendirdiği dünyadaki yeni Türkiye... Kısa görev süresinin sicili. Bu Ortadoğu bataklığının sonunda felaket var. Bir yandan kendi topraklarımızda savaşırken, bir yandan başkasının savaşına taraf olmanın bedelini ödeyen yine bizler olacağız." - Oray Egin, Aksam Gazetesi Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Ailem, arastirmalarim, konustugum aydin insanlar. Bide insanlarin bu yazdiklarimi bilmemeleri, onlarin bu katliamlari pek onemli gormemelidirler. Yani "bizim bir arkadaş" demek istiyorsun kısaca. Peki ben saydığın olaylara Ortadoğu'da gösterilen tepkileri "bizim bir arkadaş"dan daha somut örneklerle göstersem ? Hacce giden Muslumanlar .... Hac Katliamlari.... 2 Temmuz, 1990 - 1.426 oldu 23 Mayis, 1994, -- 270 oldu 9 Nisan , 1998, -- 118 oldu 5 Mart , 2001, ---35 oldu 11 Subat , 2003 --- 14 oldu 1 Subat, 2004, --- 251 oldu 12 Ocak, 2006 --- 346 oldu Hanginiz bunlari biliyor ve tepki gosteriyor suudi Arabistana? Hangi Musluman devlet protesto ediyor bu luzumsuz olaylari? Sen hic duydunmu bunu? Hac Katliamları nedir ya ? Kim kimi katlediyor ? Biz bu ölümleri biliyoruz da sen bu ölümleri Suudi Arabistan'ın hacca gelen insanları öldürmesi falan mı sanıyorsun ? O rakamlardan en büyüğü 2 Temmuz 1990 tarihinde hac sırasında gerçekleşen bir izdihamda ölen insanlardır. Bunun haricinde her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği Mekke'de ziyaret edenlerin yaş ortalaması 50 yaş üstü olduğu için kalp krizi başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklardan hayatını kaybeden insanlar vardır. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Hac Katliamları nedir ya ? Kim kimi katlediyor ? Biz bu ölümleri biliyoruz da sen bu ölümleri Suudi Arabistan'ın hacca gelen insanları öldürmesi falan mı sanıyorsun ? O rakamlardan en büyüğü 2 Temmuz 1990 tarihinde hac sırasında gerçekleşen bir izdihamda ölen insanlardır. Bunun haricinde her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği Mekke'de ziyaret edenlerin yaş ortalaması 50 yaş üstü olduğu için kalp krizi başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklardan hayatını kaybeden insanlar vardır. Cevabiniz beni supriz etmedi. Benim israret ettigim nokta, hayata "deger" verilmedigi. Yani sizde bunu gosterdiginiz, binlerce insanlarin olumlerine smiley emoticon kullanarak. Brovo! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Araplarin yeni Abdülnasir'i olmaya calisan bir Türkiye Cumhuriyeti Basbakani ile karsi karsiyayiz.Abdülnasir Misir'i mahvetmistir.Ögrenmek isteyenler tarih kitaplarini karistirabilirler. Ben bundan ziyade,sayin Bosig'in bana hitaben yazdiklarina deginecegim:Insanlar yazdiklari ile degerlendirilir,fikirler görüsler benim icin cok önemlidir. Sayin Bosig;ben ne Gazze'ye yardima karsi ciktim ve ne de Israil'e arka ciktim.Objektif olarak baktim olaylara ve görüsümü ortaya koydum.Dedim ki:Bu yardim kampanyasinda iktidar ve onun himayesindeki IHH yani kökten dinci-Israil karsiti bir örgüt büyük bir yanlisin icine girmistir.Yardim adi altinda Israil'e CIHAD ilan edilmistir.Obama'nin yardimcisi söyle diyor:"Israil Hamas ile savasmaktadir.O gemide ne oldugunu bilme hakkina sahiptir.Ben bu sözü yerinde kullanilmis bir söz olarak görüyorum. Hükümet,Israil yetkilileri ile görüsebilirdi.Bir diyalog süreci acilabilirdi.O gemiler,Ashot limanina gidip gerekli kontrollerden gecirildikten sonra amaclarini yerine getirebilirdiler. Ayrica sayin Bosig,ben sizi ne irkci,ne fasist,ne Atatürk karsiti olarakda tanimlamadim.AKP yandasi oldugunuzu asla iddia etmedim.Aslinda siz benim yapmadiklarimla beni itham ediyorsunuz. Sizin kabul edemediginiz nokta nedir biliyormusunuz:Söylenenlerin sizin görüslerinize ters olmasidir.Yoksa ben kimseden benim gibi düsünmesini bekleyecek yapida degilimdir.Benim herkesin görüsüne saygim vardir,adab kurallari icinde kaldigi sürece herkesle tartisirim.Iletilerimin altindaki sözcük benim karakterimdir. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Cevabiniz beni supriz etmedi. Benim israret ettigim nokta, hayata "deger" verilmedigi. Yani sizde bunu gosterdiginiz, binlerce insanlarin olumlerine smiley emoticon kullanarak. Brovo! Smiley bir kazayı katliam olarak sunmayadır. Çarpıtmanın bu kadarınadır. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Burda yardim ayagiyla eyleme giden teröristlerden bahsediyoruz İsrail askerlerinin şöyle bir özelliği vardır. Kimi öldürürse o teröristtir. Bir Filistinli'nin terör örgütüne üye olup olmaması, terörist eylemlere katılıp katılmaması falan önemli değildir. Madem İsrail öldürmüştür o halde teröristtir. Ancak bu kriter sadece İsrail'in aşırı sağcı gazetelerinde vardır. Bu kriteri öldürülen 9 vatandaşımız için de uygulamaya çalışmak kabul edeceğimiz bir şey değildir. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Hamas ın Terörist olması, İsrail in çoluk çocuğu öldürmesine bir gerekçe olamaz ki. Yalnız bu, bizim değil, tüm dünyanın sorunu; bu yardımların nasıl yapılması gerektiğini F.Gülen bile bildiğine göre bizim hükümetimizin bilmemesi mümkün değil. Burada kimsenin Filistin Halkına yardım götürülmesine karşı olacağını sanmıyorum, ama kurallara uyularak, hiçbir zorlama yapılmadan yapılması gerekir. Bu olayda kesinlikle bir zorlama vardır ve bu olay açığa çıkarılmalıdır. Bana göre burada bir bilek güreşi yaşandı, kazanan ve kaybeden hala belli değil; olan dokuz cana oldu. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Ben de etmiyorum. Türkiye ile ilgili rüyalar da görebilirler ama herhalde bu rüyaların gerçek olması, halisünasyon olmaması için bir şeyler yapmaları gerek. Neler yaptıklarını ve bizim neler yapmamız gerektiğini ise açıkladım, ilave sözüm yok. Vay be İsrail bir günde "Türkiye ile çıkar çatışması, paylaşamadığı menfaati olmayan" ülke olmaktan çıkıp "Türkiye'yi parçalamaya çalışan. Türkiye'nin rejimini değiştirmeye çalışan" ülkeye döndü. O zaman, İsrail'in Türkiye'yi parçalamaya çalışması, Türkiye'nin rejimini değiştirmeye çalışmasını da, "kendi koruma hakkı" olarak görmeliyiz değil mi ? Sonra adamların kutsal kitabınıda da vaadedilmiş daha ne olsun... Tutarlılık önemlidir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Kaybeden Türkiye ve ölen 9 kisi oldu.Bakmayin yandas medyanin yalanlarina.Efendim tüm dünya Israil'i kinamis(mis)...!Yalan... Araplar disinda Israil karsiti yazan cizen konusan baska bir devlet yok. Obama:"GEREKSIZ CAN KAYIPLARI OLDU"dedi. Berlusconi:"Kardesim yani Tayyip Erdogan ne isterse yaparim dedi fakat; Israil'in yaptigi operasyon icin uluslararasi sorusturma komisyonu kurulmasina HAYIR "dedi. Öyle birtakim yandas medyanin yazdigi gibi:Ne Almanya,Ne Fransa,Ne Ingilizler'den bir kinama gelmedi. Tüm dünyanin nefretini kazandi,Israil tek kaldi,Dünya Israil'den hesap soracak tarzi iddialarin hicbirisi dogru degildir.Aksine Israil'e destek var. Bu olay yapma bir olaydir,icine insanlar doldurulmus bir gemi yardim bahanesiyle AKP'ye propaganda yapma görevini üstlenmis ve bu da 9 kisinin hayatina malolmustur. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Tutarlılık önemlidir. Niye aynı şeyleri tekrar etmem gerektiğini anlamıyorum ama, bir kez daha tekrar edeyim madem. Osman Pamukoğlu'nun söylemi ile benim söylemimin çeliştiği iddia edildi, ben de hayır çelişmiyor dedim ve şöyle açıkladım: Pamukoğlu doğru söylüyor. İsrail ABD ile ortaklığından dolayı ondan pek ayrı tutulamaz. O yüzden ABD nin politikaları neyse, İsrail de bunun dışına pek çıkmaz. Şimdi, ABD bizim nasıl bir yörüngeye girmemizi istiyor, bu konuya değindim. Bunu iktidarda olanları yönlendirerek yapıyor. İktidara bazı tavsiye ve yönlendirmelerde bulunuyor. İşte diyor Atatürk'ü ortadan kaldırın, Kürtlere özerklik verin, ulus anlayışını bırakıp ümmet anlayışını canlandırın, vs... Bizim bunlara yanıtımız "öyle mi, o halde siz benim düşmanımızsınız, size karşı savaşan terör örgütlerini destekleyeyim de görün!" şeklinde olamaz. Bu, "Yunanistan Megalo İdea güdüyormuş, Ege'yi Yunan denizi yapacakmış, yürüyün akıncılar, Atina'ya!" demeye benzer. Sen uyanık olursan rüyasında görür Ege'yi Yunan denizi olarak! Mesele senin uyanık olman, bir halt edemez! Emperyalistlerin dümen suyuna giren yönetimleri işbaşından uzaklaştırırsınız, biter... Osman Pamukoğlu da bunu diyor. İsrail'e cihat açın, gemilere doluşun şehit edilmeye, cennete hurilerin kucağına uçmaya koşun demiyor. Bu iktidar ABD ve onun taşeronu İsrail dümen suyunda ülkeyi felakete götürüyor, bunlara oy vermeyin, bize verin diyor. Emperyalistlerin ne kadar şiddetli tuzakları da olsa, içimizde taşeronlar bulamadıkça hiç bir şey yapamazlar. Onlara fırsat vermemenin tek ve basit yolu, içimizdeki taşeronlarına hiç bir yetki vermemektir. Öyle savaşlar açmaya, şehit edilmeye koşmalara filan gerek yok. Bunu söylüyoruz yani, Arapçı yavelerle dolduruşlara gelmeyin, BOP projesine kan can vermeyin oylarınızla diyoruz halkımıza. Evet, işte yanıtım da buydu ve son derece de açık, net olduğunu düşünüyorum. Bunda anlaşılmayacak bir şey göremiyorum, yani görsem, belki şurası anlaşılamamış olabilir diye bir tereddütüm olsa açıklarım da, yok yani! Üstelik bu açıklamam sadece bir tanesi bu konu ile ilgili. Çok sayıda açıklama yaptım, çok da net olduklarını sanıyorum, inanın acaba şurasını mı tam açıklayamamışım acaba diye bir tereddütüm olsa üşenmem. Türkiye Orta Doğu bataklığına çekilmek isteniyor, kendi sorunlarını unutup kör döğüşü içinde kaybolması ve bir de baksın ki üçüncü lige düşmüş, üçüncü lig takımları ile didişirken bulsun kendini isteniyor. Bu tuzağa düşmemenin çok ama çok basit yolunu ise Pamukoğlu söylüyor, ben de destekliyorum. Bu yani, çelişki melişki, tutarsızlık mutarsızlık filan hiç ama hiç yok. Son derece açık, basit... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Yani olay tamamen "iktidar sahiplerinin şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhid etmeleri." Bu yani, açık! Biri oy devşirecek, diğeri Türkiye'yi üçüncü lige düşürüp Arap ülkesi yapacak. Aynı araç, ikisinin de amacına hizmet edince! O arada zayıflayan Türkiye, o da olmazsa belki kukla bir Kürt devleti üzerinden, aksın petroller İskenderun limanına. Tankerlere doldur doldur götür! Barzani de Irak bayraksız geldi, yani sözde Kürt devleti adına, gazeteciler sorunca sağına soluna bakınarak "aa, bayrak yok muymuş? Nerde yav bu olmayasıca Irak bayrağı, niye koymadınız? Çok gerekiyorsa koyalım canım, bayrak dediğin ne ki" filan tiyatroları. Biz İsrail'e nefretimizi kusacağız diye bu komedileri filan görmüyoruz tabii. Her imzada otuziki dişi halay çeken zat da tabii sahneden eksik değil. "PKK ile savaşırken laik devlet için ölen şehit mi olur canım, işte asıl şehit bunlar" çatlak sesleri cabası... Ve diğer trajedisi komedisi dramı ile türlü tiyatrolar ortaya çıkıyor. Türkiye'ye ihanet ediliyor! İsrail taşeronluğunu güzel yapıyor. Ona bir şey olmaz. Gerekirse ambargoyu da kaldırır, baktı füze geliyor, vammütün acısını bin kat çıkardığı gibi bir füzenin acısını bin kat çıkarır. Olan yine çocuklara olur. Mütahidin taşeronunun yardakçısını işten çıkarıverin, bitsin. Bu yani... NOT: Tekrarlamaktan usandım ama çok önemli: Petrol derken en büyük hedef Hazar petrolleri ve Türkmen gazıdır. Haritaya bakın, en kolay hedef İskenderun limanıdır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.