Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nisa 34: Kadınları Dövmek

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ateist kesim her zaman yaptığını yapıyor. "Mealle İslam" diye bir İslam modeli oluşturup topa tutuyor.

İslam'a göre Kuran açıklanmadan hüküm verme aracı değildir.

En basitinden Kuran'da "namaz kılın" der ama namazı açıklamaz. Bu da gösterir ki Kuran'ı uygulamadan önce açıklamasına (sünnet, tefsir) gidilmelidir.

Yeter artık! Kendi uydurduğunuz islamı eleşirmekten vazgeçin... mad.gif

Sual: Allah, Kur’anda, niye (kadınları dövün) diyor?

CEVAP

Bir karıncayı hatta bir buğday tanesini yaratmaktan aciz insan, kâinatı yaratan yüce Rabbimizin emrini hangi hakla sorgulayabilir ki? Âyetin bir kısmını değil tamamını almak gerekir. Bu âyet-i kerimenin meali şöyledir:

(Erkekler, kadınlar üzerine hâkimdir [aile reisidir]. Çünkü Allahü teâlâ, bazı kullarını, bazı hususlarda bazısından üstün yaratmıştır. Hem de erkekler, kendi mallarını, onlar için sarf ederler. Kadınların iyileri, Allahü teâlâya itaat eder ve kocalarının haklarını gözetirler. Kocaları hazır olmadıkları zaman, onların namuslarını ve mallarını, Allah’ın yardımıyla korurlar. Hıyanet etmesinden korktuğunuz kadınlara, karı koca haklarını öğretin ve tatlı sözlerle nasihat edin, onları yatağınızdan ayırın. Yine de, uslanmaz iseler, hafif dövün! Uslanırlarsa, onları üzecek şey yapmayın, kendilerini incitecek bahane aramayın.) [Nisa 34]

Görülüyor ki, mala ve namusa hıyanet etmeyen kadınları dövmek değil, onları hiçbir suretle üzmek caiz değildir. Namusa ve mala hainlik edenlere, her kanun, ağır ceza vermektedir. İslamiyet, kadınlara çok kıymet verip, çok acıdığı için, hain olanlarını, kanun pençesine düşürmeden önce, hafif vurmakla ıslah edilmelerinin de, tecrübe olunmasını emretmektedir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum.) [R. Nasıhin]

Dünya işlerindeki kusuru için, dövmek şöyle dursun, acı, sert bile söylenmez. (S. Ebediyye) (alıntıdır: hakdin.net)

Gönderi tarihi:
Sual: Allah, Kur’anda, niye (kadınları dövün) diyor?

CEVAP

Bir karıncayı hatta bir buğday tanesini yaratmaktan aciz insan, kâinatı yaratan yüce Rabbimizin emrini hangi hakla sorgulayabilir ki? Âyetin bir kısmını değil tamamını almak gerekir. Bu âyet-i kerimenin meali şöyledir:

(Erkekler, kadınlar üzerine hâkimdir [aile reisidir]. Çünkü Allahü teâlâ, bazı kullarını, bazı hususlarda bazısından üstün yaratmıştır. Hem de erkekler, kendi mallarını, onlar için sarf ederler. Kadınların iyileri, Allahü teâlâya itaat eder ve kocalarının haklarını gözetirler. Kocaları hazır olmadıkları zaman, onların namuslarını ve mallarını, Allah’ın yardımıyla korurlar. Hıyanet etmesinden korktuğunuz kadınlara, karı koca haklarını öğretin ve tatlı sözlerle nasihat edin, onları yatağınızdan ayırın. Yine de, uslanmaz iseler, hafif dövün! Uslanırlarsa, onları üzecek şey yapmayın, kendilerini incitecek bahane aramayın.) [Nisa 34]

Kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emri sizlere ve peygamberinize ozel olarak gelmis. Ve demis ki, gidin "kadınları dövün" demis. Ve sizde yukarda bunu guzelce aciklamissiniz.

Yani siz kadinlari doverken, kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emri ile yapiyorsunuz. Yoksa kendiniz dovmeyi istemezsiniz. Bunumu demek istiyorsunuz?

Boyle dusunenler sayisiz... ornekler cok! Bakiniz.

Birileri çikar misyonerlik yapiyorlar diye hiristiyanlari kitir kitir dograr,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Birileri çikar kiliseyi sinegogu havaya uçurur,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Birileri belinde bomba intihar saldirisi düzenler,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Birileri çikar islami elestirdigi için gazetecileri ve Turan Dursun gibi insanlari katleder,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Irakta müslümanlar birbirlerini katleder, ama efendim her iki tarafta kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emri ile savasir... Yani Allah iki tarafa da emir vermis. Biribirlerini katletsinler diye.

Birileri zengin çocuklarini kendi safina çekerek kendi çapinda bir mafya ve sex tarikati kurar, ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Dinciler çikar , depremin bir "ceza" olduğunu söyler ve Cübbeli Ahmet Hoca gibi bir islam hocalari "Deprem faydan oldu" diyenler şeytandır,der. efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir... Binlerce masum insanlar, cocuklar gereksiz ölürler. Rabbinizin emridir.

Biri çikar öz kiziyla evlenir ve bunu allahin vahyi ile yaptigini söyler,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Evlenme zamani geldi ... bir kızı istemeye gelirler, ve tabii ki : O kizi da Allahin emri ve peygamberin kavliyle isterler. Yani sizin inandiginiz Allah, sizin evlenme zamaninizi hatirlar ve size bir emir vermis git o kizi al diye. Sonra da Allah demis gidin bu kizi dövün demis.

Tamam anladik.

Gönderi tarihi:

Ateist kesim her zaman yaptığını yapıyor. "Mealle İslam" diye bir İslam modeli oluşturup topa tutuyor.

En basitinden Kuran'da "namaz kılın" der ama namazı açıklamaz. Bu da gösterir ki Kuran'ı uygulamadan önce açıklamasına (sünnet, tefsir) gidilmelidir.

Eğer yanlış varsa oda kurandadır;

Bakara(*) Sûresinin 99 . Ayetinde

Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.

Bakara(*) Sûresinin 159 . Ayetinde

İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lanet eder, hem de bütün lanet etme konumunda olanlar lanet eder.36

Bakara(*) Sûresinin 185 . Ayetinde

(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.

Bakara(*) Sûresinin 209 . Ayetinde

Size apaçık deliller geldikten sonra, eğer yine de yan çizerseniz, bilin ki Allah, gerçekten mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bakara(*) Sûresinin 213 . Ayetinde

İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere kitapları hak olarak indirdi. Kendilerine apaçık âyetler geldikten sonra o konuda ancak; kitap verilenler, aralarındaki kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah iman edenleri, kendi izniyle, onların hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe iletti. Allah dilediğini doğru yola iletir.

Gibi onlarca ayette kuranın apaçık ayetler olduğu belirtilmiştir. Şimdi sen kalkıp değil diyorsun. Sonra biz de ateist oluyoruz nasıl oluyorsa biggrin.gif

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

dövmek mi, ayrılmak mı yani boşanmak mı?

35.

Eğer karı-kocanın arasının açılmasından endişe ederseniz, erkeğin ailesinden bir hakem, kadının ailesinden bir hakem gönderin. İki taraf (arayı) düzeltmek isterlerse, Allah da onları uzlaştırır. Şüphesiz, Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdardır.

Yani iş ayrılmaya kadar gidecek, bunun üzerine her iki tarafın ailesinden birileri devreye girecek ve durumun düzeltilmesine çabalayacak.Uzlaşma sağlanırsa ne mutlu, sağlanamazsa ayrılık gelecek.O kelime bir çok anlamda kullanılmışken, bu anlamlardan neden sadece dövmek kelimesi üzerinde kesin hüküm kılınır bilmiyorum.Çevirileri erkekler yaptığı için olmasın?Üstelik o ayetten sonra gelen ayeti düşünmeksizin.

Gönderi tarihi:

dövmek mi, ayrılmak mı yani boşanmak mı?

35.

Eğer karı-kocanın arasının açılmasından endişe ederseniz, erkeğin ailesinden bir hakem, kadının ailesinden bir hakem gönderin. İki taraf (arayı) düzeltmek isterlerse, Allah da onları uzlaştırır. Şüphesiz, Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdardır.

Yani iş ayrılmaya kadar gidecek, bunun üzerine her iki tarafın ailesinden birileri devreye girecek ve durumun düzeltilmesine çabalayacak.Uzlaşma sağlanırsa ne mutlu, sağlanamazsa ayrılık gelecek.O kelime bir çok anlamda kullanılmışken, bu anlamlardan neden sadece dövmek kelimesi üzerinde kesin hüküm kılınır bilmiyorum.Çevirileri erkekler yaptığı için olmasın?Üstelik o ayetten sonra gelen ayeti düşünmeksizin.

Ben cevap verenlerin yalancısıyım :blushing: Arapça bilmediğim için hata yapmış olabilirim. Açıklık getirdiğin için teşekkür ederim!

Gönderi tarihi:

Hitlerden ne farkınız kalıyor..

o da nediyor .. Alman ari ırkı diğer ırklardan üstündür.. Neden? bilmiyoz öyle diyo..

kuran ne diyor?..

Nisa 34;

"Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür."

kimi, kime, neden üstün kılmıştır nasıl anlayacağız..

mesala sadece bir köle anne ve babadan dünyaya gelen bir çocuk ile, bir efendi ana babadan dünyaya gelen çocuk arasında nasıl bir üstünlük vardır, neye göre, neden, nasıl... hala görmek istemiyorsunuz değil mi.. bunlar sadece "eskilerin masalları"

üvey oğulun karısıyla evlenme geleneğini kaldırmayı uygun bulan tanrı (sana -peyganbere- zorluk olmasın diye), köleliği kaldırmayı asla düşünmemiştir..

Gönderi tarihi:

Hitlerden ne farkınız kalıyor..

o da nediyor .. Alman ari ırkı diğer ırklardan üstündür.. Neden? bilmiyoz öyle diyo..

kuran ne diyor?..

Nisa 34;

"Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür."

kimi, kime, neden üstün kılmıştır nasıl anlayacağız..

mesala sadece bir köle anne ve babadan dünyaya gelen bir çocuk ile, bir efendi ana babadan dünyaya gelen çocuk arasında nasıl bir üstünlük vardır, neye göre, neden, nasıl... hala görmek istemiyorsunuz değil mi.. bunlar sadece "eskilerin masalları"

üvey oğulun karısıyla evlenme geleneğini kaldırmayı uygun bulan tanrı (sana -peyganbere- zorluk olmasın diye), köleliği kaldırmayı asla düşünmemiştir..

Köleliğin neden kaldırılmadığına dair en güzel anlamı İncil okuyarak öğrenebilirsiniz.O köleler üzerine verilen her örneği keşke bizler kadar düşünebilseydiniz...

Kimilerinin kimilerine üstün olması ise bir doğa gerçeği,aşılamaz bir konumdur.Eğer ülkede herkes mühendis olsaydı, elinizde yapılmış tek bir bina olmazdı çünkü o binayı yapacak bir amelenin de bulunması gerçeği, aşılamaz bir gerçekliktir. Eğer insanoğlunda herkes eşit yaratılsaydı, bu dünyada etrafınızda gördüğünüz durumların hiç biri olmazdı.Yani kimi zenginlerin evini temizleyecek kadınlar, kimi çalışan bayanların çocuğuna bakacak bakıcılar,girdiğiniz alışveriş merkezinde temizlenmiş tuvaletleri bulamayacaktınız.Herkes herkesten üstündür bu yüzden herkes herkese muhtaç yaratılmıştır.Amelesiz bir bina imkansızdır yani... Herkesin kendi işini kendi yapmaya çabalaması, kimsenin kimseye muhtaç olmaması bir insana aşırı yük demektir ki, bu doğamızın başaramayacağı bir gelişmişlik ister.Yani bir nevi yorulmayan birer robot ya da süperman olmamız gerekir.Kadın ve erkeğe gelince, kadın ,siz istesenizde istemesenizde narindir, özellikle kas sistemi bünyesi bir erkeğe göre zayıf yaratılmıştır.Yani siz bir kadına erkek-kadın eşittir diye aynı görevi yüklediğinizde, farkında olun ya da olmayın kadın erkekten daha fazla yorulmaktadır.Kısaca bir erkeğin 10 kiloluk paketi taşıması ile bir kadının 10 kiloluk paketi taşımasını aynı göstermek ve aslında kadına eziyet etmek günümüzün fiyaskosudur. Yeni gençliğe bakılınca, kadın-erkek eşitliği ilkesinde kadınının narinliğini unutmuş şahısların ,otobüslerde,metrolarda kadınlara yer vermemesi bile benim için savunduğunuz şeyin fiyaskosudur. Erkek çalışacak kadının ihtiyaçlarını karşılayacak, kendine verilen kasın hakkını verip karısını yormayacak ve kadın kendini aşırı yormayacak mesleklerde biyolojisine en uygun ,en sağlıklı işlerde hem işine hem yuvasına çocuğuna gerekli özeni gösterecektir.Yorduğunuz her kadın süpürge olmuş kadındır çünkü.Onların da eşleri ne derece yuvasına bağlı kalır,örnekler çoktur.Kadın kadındır, erkek erkek...İkisini eşit gösterip ikisinden eşit iş beklemek doğamıza aykırıdır.Kuran ise bunun güvencesidir. Çünkü erkek, ne olursa olsun , en azından sırf Allahtan ötürü karısının her ihtiyacını karşılamaya çabalamalıdır,buna mecburdur.Ben şahsen çalışıp kocamın yükünü hafifletmem, çalışırsam kendime fazladan bişeyler almak için isteğimle çalışırım.Yoksa tutup kiraya,çocuğumun okuluna ,şuna buna erkek çabalamak zorundadır.Ne kadar da bencil bir müslüman kadın mıyım?Hayır.Ben kocama ve yuvama ancak bu şekilde daha faydalı olabilirim.Gençlikte ki gibi gece 11 lere kadar çalışarak ya da sinir bozucu bir ofiste akşama kadar beynim dolarak yuvama katkım olmaz benim.Ben evimde daha gelişmiş bir kadınım.Dışarda onca yükle hırpalanan nice kadından daha çok güvenirim kendime.Bunu da bana sağlayan en önemli faktör öncelikle dinimdir.Anneanne-dedelerimizde, anne babalarımızda sorun olmayan şimdi ise önü alınamayan senin paran benim param olguları,işte kadının bu erkeksi rolü ile başlamıştır.Erkekler erkek olduğunu unutmuş, karısına "benim param,istediğimi yapacaksın, hıh paran yok ,nasıl olsa ayrılamazsın" edalarında kadına hayatı çekilmez yapmaya başlamıştır.Ekonomisini kurtaran kadınlar ise zaten erkeğinde sıkıntı yaşar yaşamaz soluğu mahkemede almaktadır artık.Ne de olsa koca kavram kocalıktan çıkmış, evlilik kavramı kutsallıktan çıkmış, her iki tarafından benim param ilkesinde nasıl olsa kendi kendimize yeteriz,biri gelir biri gider edasına dönüşmüştür.

Yani son sözüm,ben kocamla eşit değilim anlayacağınız.Ben kadınım.Kadın gibi hissetmek hakkım, kadın gibi narinliğimi gücü ile hissettirecek erkeğim, erkek gibi erkektir.Ailemin reisi olan erkektir benim kocam.Çocuğuma baba gibi baba, yuvasına sahip adam gibi adam olmalıdır benim erkeğim.Kadınlığımı unutanı,erkekten saymamakta benim yine en doğal hakkımdır.Çalışmamı bekleyen,her ihtiyacı ortak karşıladığım, benimle evin işlerine koşturan biri kız arkadaşım ev arkadaşım gibi biridir ancak ben ona bir organ farkından erkek demem.

Gönderi tarihi:

Nisa 34;

Kuran mealcilerimiz "dövün" kelimesinden utandıkları için, üstünü tamamen çizememiş, parantez içindeki "hafifçe"yi eklemişlerdir. Akılları sıra göya yumuşatacaklardır.

Buradaki yorumcularımız da öyle. Aklın ve mantığın alamayacağı "dövmek" kelimesini yumuşatmak adına, gah 35. ayeti, gah İncil'i misal gösterirler.

"Dövün" önerisi, bir faşist, bir mafya zihniyetidir. Doğru mantık her ne pahasına olursa olsun "eğitin"i önermelidir.

Kaldıki, hiç kimse kendi ahlakını bir diğerine dayatarak onu eğitime tabi de tutamaz.

Gönderi tarihi:

Arkadasim Kur'anin ve dolayisiyla Islamin kendi hatasinin neden ateistlere atiyrsunuz anlasilir degil. Islam dünyasinda kadinin devamli asagilandigi ve erkege göre daha az haklara sahip oldugu yalanmi, erkekler tarafindan gene dinden aldiklari güce göre dövdükleri, aldattiklari yalanmi? Kendiniz aciklamanizda Allah'in erkekleri kadina göre bazi hususlarda üstün yaratmis oldugunu söylüyorsunuz, ama Allah'in neden erkekleri sectigini ve kadina göre hangi husuta üstün yaratildigini aciklamamissiniz.

Siz erkek egemenligini hakli göstermek ve kadinlari yildirmak icin yaratilmis olan dini ve dolayisiyla Islam'i övüyorsunuz ve elestirenlerede yeter artik diyorsunuz. Yeter artik denilmesi gerekli olan tek olgu gercek disi olan ayetin mayetin artik son bulmasidir. Bir seye inaniyorsaniz inanin ve beni hicte rahatsiz etmez. Ama kalkipta kadinlarin dövülmesini ve erkek egemenligini bizlere burada dogru bir seymis gibi göstermeye calismayin. Ve bazi kadinlarinda kendilerini asagilayan bu tip ayetleri burada normalmis gibi göstermeside daha aci verici. Demekki erkek egemenligi yüzyillr sonra kadinlarin iligine dahi islemis.

Gönderi tarihi:

Ateistlerden dem vurup ucu açık bırakılarak çok rahat istenilecek yöne çekilebilen yazılar yazmakta ne kadar mantıklı olduğu soru işaretidir.

Kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emri sizlere ve peygamberinize ozel olarak gelmis. Ve demis ki, gidin "kadınları dövün" demis. Ve sizde yukarda bunu guzelce aciklamissiniz.

Yani siz kadinlari doverken, kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emri ile yapiyorsunuz. Yoksa kendiniz dovmeyi istemezsiniz. Bunumu demek istiyorsunuz?

Boyle dusunenler sayisiz... ornekler cok! Bakiniz.

Birileri çikar misyonerlik yapiyorlar diye hiristiyanlari kitir kitir dograr,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Birileri çikar kiliseyi sinegogu havaya uçurur,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Birileri belinde bomba intihar saldirisi düzenler,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Birileri çikar islami elestirdigi için gazetecileri ve Turan Dursun gibi insanlari katleder,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Irakta müslümanlar birbirlerini katleder, ama efendim her iki tarafta kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emri ile savasir... Yani Allah iki tarafa da emir vermis. Biribirlerini katletsinler diye.

Birileri zengin çocuklarini kendi safina çekerek kendi çapinda bir mafya ve sex tarikati kurar, ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Dinciler çikar , depremin bir "ceza" olduğunu söyler ve Cübbeli Ahmet Hoca gibi bir islam hocalari "Deprem faydan oldu" diyenler şeytandır,der. efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir... Binlerce masum insanlar, cocuklar gereksiz ölürler. Rabbinizin emridir.

Biri çikar öz kiziyla evlenir ve bunu allahin vahyi ile yaptigini söyler,ama efendim kâinatı yaratan yüce Rabbinizin emridir...

Evlenme zamani geldi ... bir kızı istemeye gelirler, ve tabii ki : O kizi da Allahin emri ve peygamberin kavliyle isterler. Yani sizin inandiginiz Allah, sizin evlenme zamaninizi hatirlar ve size bir emir vermis git o kizi al diye. Sonra da Allah demis gidin bu kizi dövün demis.

Tamam anladik.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız anlatılmak isteneni bir kenara fırlat mışsınız.

Hiç bir topluluğun yaptığı eylemler saldırılar vs vs dinlerine mal edilmez Müslümanlar haricinde, Ama gel gelelim kutsal bir din olan İslam da bireylerin örgütlerin yaptıkları her zaman Kuran-ı Kerim e dayandırılmış ve Hz. ALLAH c.c. nin yarattığı dinden indirdiği vahiylerden daha çok kulları dini şekillendirmiş gibi gösterilmiş.

Eğer ki kuran-ı Kerim in ayetlerini burada tartışmaya açıyorsak kaç kişinin arapça bildiği hatta hangi ayetin ne zaman nerede hangi olay üzerine indirildiğini vurgulamak ve sadece ayetin bir kısmını değil tamamını değerlendirmek gerekir.

konuyu feminist bir yaklaşımla bakmadan önce daha gerçekçi olalım, ve inanıyorumki bu inancımı destekleyecek bir çok örnek bulabilirim kadınların dünyada islami ülkelerden daha çok ezildiği bir çok medeni ülke ve toplum vardır.

Gönderi tarihi:

Ateistlerden dem vurup ucu açık bırakılarak çok rahat istenilecek yöne çekilebilen yazılar yazmakta ne kadar mantıklı olduğu soru işaretidir.

Senin için soru işareti olabilir. Saygı duyarım. Ama benim için soru işareti oluşturan bir tarafı yok. Ben bugün bu konuyu açmasam bu konuyu bilgisiz bir Müslüman başka bir yerde görse aklına takılsa bu bana yükümlülüktür. Her türlü iddiayı elimden geldiğince cevaplarım.

Zaten her türlü konuyu isteyen istediği yere çekebilir bunun konuyla alakası yok.

Bu cevabı, beni yeterince tanımadığın için verdiğini düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

Senin için soru işareti olabilir. Saygı duyarım. Ama benim için soru işareti oluşturan bir tarafı yok. Ben bugün bu konuyu açmasam bu konuyu bilgisiz bir Müslüman başka bir yerde görse aklına takılsa bu bana yükümlülüktür. Her türlü iddiayı elimden geldiğince cevaplarım.

Zaten her türlü konuyu isteyen istediği yere çekebilir bunun konuyla alakası yok.

Bu cevabı, beni yeterince tanımadığın için verdiğini düşünüyorum.

Cevaplarım şahsınıza değil yazdıklarınızadır. Ama kendinizi açıklama nezakaetiniz için teşekkür ederim. sorumluluk duygunuza saygı duyarım ama fikirlerinize katılmıyorum. Hatta düşüncelerinizin tam aksini düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

Cevaplarım şahsınıza değil yazdıklarınızadır. Ama kendinizi açıklama nezakaetiniz için teşekkür ederim. sorumluluk duygunuza saygı duyarım ama fikirlerinize katılmıyorum. Hatta düşüncelerinizin tam aksini düşünüyorum.

Daha fazla açabilirmisin? Hangi düşüncelerim?

Gönderi tarihi:

Ben cevap verenlerin yalancısıyım Arapça bilmediğim için hata yapmış olabilirim.

. Ben bugün bu konuyu açmasam bu konuyu bilgisiz bir Müslüman başka bir yerde görse aklına takılsa bu bana yükümlülüktür. Her türlü iddiayı elimden geldiğince cevaplarım

Bilgisiz bir müslümana karşı olan sorumluluğumuzdan başlayalım isterseniz.

Bence bilgisiz bir müslüman olmak ile neyi nereden ve kimden öğreneceğini bilmeyen bir müslüman olmak arasında fark vardır.

Hatta konu gereği daha öncede vurguladığım gibi eğer burada bir konu açarken yaparken aydınlatma adına yapılıyorsa bu aydınlatmanın Arapça bilen Ayetin nerede ne zaman ve hangi olayın üstüne indiğini belirten bir açıklama olması gerekir.

Kaldı ki ateistlere dem vurup sosyal sorumluluk olarak nitelendirdiğiniz konunun kadınları dövmek yerine daha yapıcı daha olumlu ayetlerden seçilebilir olması gerektiğine inanıyorum.

Kıyamet alametleri ve Hz. Mehdinin geleceğine inanıyorsak sosyal hukuk devleti çerçevesi altında şerii hukuku savunmanın da ok mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

Kuran mealcilerimiz "dövün" kelimesinden utandıkları için, üstünü tamamen çizememiş, parantez içindeki "hafifçe"yi eklemişlerdir. Akılları sıra göya yumuşatacaklardır.

Buradaki yorumcularımız da öyle. Aklın ve mantığın alamayacağı "dövmek" kelimesini yumuşatmak adına, gah 35. ayeti, gah İncil'i misal gösterirler.

"Dövün" önerisi, bir faşist, bir mafya zihniyetidir. Doğru mantık her ne pahasına olursa olsun "eğitin"i önermelidir.

Kaldıki, hiç kimse kendi ahlakını bir diğerine dayatarak onu eğitime tabi de tutamaz.

Eğer arapça da o kelimenin karşıtı "dövmek" olsaydı(ki değil, diğer ayetlerde kullanılışı ve değişik anlamlar olduğu açıktır), bu seferde kadının yaptığı şey üzerine dururduk.Yani yine yolunu bulurduk.Ama şuna katılıyorum, paranteze ihtiyaç yok,hatta bana kalsa şu an en büyük problemlerden biri de bu parantezler.Hala olduğu gibi,araya ekleme yapmadan ,kelimeleri en sade şekliyle çevirene rastlayamadım. Yine de 35. ayetin gösterilmesinde ki sebebi hala inanmamak adına büyük bir önyargı ile siz kabul etmiyorsanız sizin probleminiz.Zaten dinsiz nice kişinin , hele hele bilim ilim savunan nice kişinin en büyük çelişkisi bu noktada ortada çıkmaktadır.Yani asla Kuranla ilgili o ayet olumlu farklı birşey taşıyamaz.Çünkü olumsuz olmalı ki,inadına inanmamalarının haklılığına sığınılsın.Sanırım bu yüzden bir çok dinsiz,benim gibi bir müslümandan kat kat fazla hadisleri ezberlemiş durumdadır çoğu zaman.Dinsizlerin saplantıları, biz dindarların araştırma isteğinden kat kat fazlayken bir de "dogma onlar ,dogma onlar" diye bizim psikolojimiz eleştirilir ya, bu hepten çelişki üstüne çelişki.

Gönderi tarihi:

Bilgisiz bir müslümana karşı olan sorumluluğumuzdan başlayalım isterseniz.

Bence bilgisiz bir müslüman olmak ile neyi nereden ve kimden öğreneceğini bilmeyen bir müslüman olmak arasında fark vardır.

Hatta konu gereği daha öncede vurguladığım gibi eğer burada bir konu açarken yaparken aydınlatma adına yapılıyorsa bu aydınlatmanın Arapça bilen Ayetin nerede ne zaman ve hangi olayın üstüne indiğini belirten bir açıklama olması gerekir.

Kaldı ki ateistlere dem vurup sosyal sorumluluk olarak nitelendirdiğiniz konunun kadınları dövmek yerine daha yapıcı daha olumlu ayetlerden seçilebilir olması gerektiğine inanıyorum.

Kıyamet alametleri ve Hz. Mehdinin geleceğine inanıyorsak sosyal hukuk devleti çerçevesi altında şerii hukuku savunmanın da ok mantıklı olmadığını düşünüyorum.

:)

Kuran'ın orasından burasından kırpılmaz. Eğer inanıyorsan Kuran'a, Kuran'daki herşey doğrudur. Bu hukukla alakalı yerleri çok şey değil diyemezsin.

İslam hakkında konuşmak için Arapça bilmek gerektiğini bilmiyordum. Arapça'yı benim değil Diyanet'in bilmesi lazım ki o da şöyle çevirmiş:

34: Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar.

12

Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün

kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi

kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı

13

korurlar. (Evlilik

yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında

yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.

14

Eğer itaat

ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.

Eğer Diyanet İşleri yanlış çevirmişse bu benim problemim değildir. Ben ona göre cevap yazarım.

Karın seni aldatsa veya yıllarca oluşturduğun birikimi 1 saatte harcasa ne diyeceksin. Ben bi duşa gireyim belki ferahlarım mı? :P

Sen Adnan bey'in yerinde olsan ne yapardın çok merak ediyorum.

Adnan bey duşa girer çıkar "Sen iyisin ya tatlım Behlül'ü atarız evden olur biter."

Bu adam için hafifçe dövmek bişey midir soruyorum sana. Kadınlar dövülmez Bihterler dövülür ;)

Gönderi tarihi:

:)

Kuran'ın orasından burasından kırpılmaz. Eğer inanıyorsan Kuran'a, Kuran'daki herşey doğrudur. Bu hukukla alakalı yerleri çok şey değil diyemezsin.

Kırpılmaması gerektiği konusunda hem fikir olduğumuza sevindim. Kuran-ı Kerim in doğruluğunu ve şahsi inancımı tartışmıyoruz zaten, kullarının dinlerinin şerii hukukunda diğer konularda olduğu gibi özgür iradelerine bırakılmış olmasından tartışmaya açık değildir.

Ben Ateizmin veyahut diğer bir şekilde başka inanç ve görüşlere karşı dinsel savunmanın daha yapıcı olması gerektiği kanaatindeyim. Ki bununda sanal ortamda olmasından rahatsızım. Hatta daha da ileri giderek kişilerin dini, tarihi ve edebi konular hakkında eksik bilgilerinin internetin sorumluluk alanının üstünde reel kaynaklardan temin edilmesini savunuyorum.

İslam hakkında konuşmak için Arapça bilmek gerektiğini bilmiyordum. Arapça'yı benim değil Diyanet'in bilmesi lazım ki o da şöyle çevirmiş:

Eğer Diyanet İşleri yanlış çevirmişse bu benim problemim değildir. Ben ona göre cevap yazarım.

Ben yukarıdaki cümlenizde şu ana kadar sürdürdüğünüz sorumluluk istikrarınızın kırıldığını görüyorum. Elbette ki Arapça bilmeden İslamiyet hakkında konuşulabilir tartışılabilir ama Kuran-ı Kerim in ayetlerinde yapılan meallerden bahsederken burada arapçanın çok büyük bir faktörü olduğu gerçeği unutulmamalıdır.

Karın seni aldatsa veya yıllarca oluşturduğun birikimi 1 saatte harcasa ne diyeceksin. Ben bi duşa gireyim belki ferahlarım mı? :P

Sen Adnan bey'in yerinde olsan ne yapardın çok merak ediyorum.

Adnan bey duşa girer çıkar "Sen iyisin ya tatlım Behlül'ü atarız evden olur biter."

Konuyu kişiselleştirip lakayt olarak kullandığınız hitaplar ve benim şahsi düşüncemin Ayet üzerinde hiç bir anlam ifade etmeyeceğini belirterek tartışmanın başka boyuta taşınmamasına özen gösteriyorum.

Bu adam için hafifçe dövmek bişey midir soruyorum sana. Kadınlar dövülmez Bihterler dövülür ;)

Gönderi tarihi:

Eğer arapça da o kelimenin karşıtı "dövmek" olsaydı(ki değil, diğer ayetlerde kullanılışı ve değişik anlamlar olduğu açıktır), bu seferde kadının yaptığı şey üzerine dururduk. Yani yine yolunu bulurduk.

:) Evet yumuşatmanın, insani göstermenin bir yolunu bulurdunuz. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ya...

İşte sana kelime kelime meal inceleyebilirsin:

25. vadrıbû-hunne : ve onlara vurun...

-http://www.kurantefsiri.com/kuran_tefsiri/nisa/nisa_suresi_tefsiri.aspx?ayet=34-

Zaten dinsiz nice kişinin , hele hele bilim ilim savunan nice kişinin en büyük çelişkisi bu noktada ortada çıkmaktadır.Yani asla Kuranla ilgili o ayet olumlu farklı birşey taşıyamaz.

Vurmanın, dövmenin en ufak olumlu bir yanı varsa eğer, ben de sizin gibi düşünmeye hazırım.

Gönderi tarihi:

Köleliğin neden kaldırılmadığına dair en güzel anlamı İncil okuyarak öğrenebilirsiniz.O köleler üzerine verilen her örneği keşke bizler kadar düşünebilseydiniz...

Biz düşünüp anlayamadık ki bunu sürekli gündeme getiriyoruz..

siz bize bu konuyu incildeki ve kurandaki "en güzel anlamı" ile açıklayıp örnekleri ile gösterebilmiş olsaydınızda bizlerde neden insanların köle olarak doğup diğer insanlardan "aşağıda" olduğunu engin bilgilerinizden öğrenseydik.

şu engin örneklere ulaşabildim daha detaylılarını sizden beklerim;

Bakara(*) Sûresinin 178 . Ayetinde

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır.41

yani eğer siz bir köle öldürdüyseniz ne olacak? ya da bir kadını öldürdüyseniz? neden böyle bir vurgu var?

Nahl Sûresinin 75 . Ayetinde

Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah’a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler.

valla bilmiyom.. :unsure:

Kimilerinin kimilerine üstün olması ise bir doğa gerçeği,aşılamaz bir konumdur.Eğer ülkede herkes mühendis olsaydı, elinizde yapılmış tek bir bina olmazdı çünkü o binayı yapacak bir amelenin de bulunması gerçeği, aşılamaz bir gerçekliktir.

Kadın ve erkeğe gelince, kadın ,siz istesenizde istemesenizde narindir, özellikle kas sistemi bünyesi bir erkeğe göre zayıf yaratılmıştır.Yani siz bir kadına erkek-kadın eşittir diye aynı görevi yüklediğinizde, farkında olun ya da olmayın kadın erkekten daha fazla yorulmaktadır.Kısaca bir erkeğin 10 kiloluk paketi taşıması ile bir kadının 10 kiloluk paketi taşımasını aynı göstermek ve aslında kadına eziyet etmek günümüzün fiyaskosudur.

buradaki algı farklılığıda bence şuradan kaynaklanıyor, insanların farlı olasını üstünlük olarak görmek sizin düştüğünüz hata.. evet genel olarak erkekler kadınlardan daha "güçlüdür" ama sizin kocanız gibi en az 10 erkeği yerden yere vuracak kadınlarda vardır..

evet yemek pişirmek kadın işidir fakat dünyanın en meşhur ahçıları erkeklerdir..

bunun gibi onlarca yüzlerce örnek vardır.. bu örnekler insanların farklı olduklarını gösterir. kilit kelime "insandır" burada..

eğer siz bir cinsi, bir inancı yada bir ırkı diğerlerinden sadece bu özelliklerinden dolayı üstün tutarsanız, o zaman faşist, gaddar, acımasız olursunuz.

Tüm kadınlar şöyledir.. tüm erkekler böyledir ya da tüm almanlar böyledir demek ne kadar adildir.. hani bir ismi de "adil" ya ..

eşitlikten bahsettiğim, insan haklarındaki eşitlik, mirastan eşit pay alma, kanunlar karşısında eşit olma, mesala islam hukukuna göre kadın eşinden nasıl boşanır, tabi erkeğin nasıl boşandığını anlatarak yani karşılaştırmalı anlatırsanız bizde islamiyetteki büyük insan hakları bilgilerine erişiriz..

Gönderi tarihi:

:) Evet yumuşatmanın, insani göstermenin bir yolunu bulurdunuz. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ya...

İşte sana kelime kelime meal inceleyebilirsin:

25. vadrıbû-hunne : ve onlara vurun...

ayetin tamamını almadan "dövmek" fiilini taşıyan cümleyi ,Ömer Sevinçgül ün elimdeki çevirisi ve açıklaması ile aktarıyorum.

nisa 34

.

.

....yataklarında yalnız bırakın.

'tutumlarını sürdürürlerse' onları bırakın

gelelim bu çevirinin altındaki açıklamaya:

Metinde "bırakın" diye ifade edilen ibarenin orjinalinde geçen "edrebe" fiilinin "sefer etmek,yürüyüp gitmek,dolaşmak,yüz çevirmek,grev yapmak,arkasını dönmek,vazgeçmek, terk etmek,bırakmak,ayrılmak, kaçınmak, çekinmek, vurmak, dövmek, kuşatılmak, çevrilmek, araya set koymak, duvar çekmek, misal vermek" gibi pek çok manaları vardır.

Şimdi bir Kuran imanlısı olmayan biri olarak, lütfen farzedin ki çeviriyi siz yapıyorsunuz bir araştırma gereği ve elinizde arapça "edrebe" fiilinden gördüğünüz bu kelimeyi verdiğim elinizdeki sözlükle çevireceksiniz.Bir sonra ki ayete bakarak hangi anlamı seçerdiniz? Böyle bir anlam bütünlüğü olması gereken Kitapta,bir sonraki ayeti çöpe atıp ve verilen ayette olayın sıralanışına "dövme" eyleminin benim mantığımca saçma kaçtığı gerçeğinde(düşünün bir konuda anlaşmazlık var, sakin sakin uyaracaksınız, sonra sakin sakin olmadı yatağınızı ayıracaksınız, sonra öfke gerektiren bir eylemle patlayıp ben bi şu kadını döveyim mi diyeceksiniz.Saçma?) lütfen siz söyleyin hangi anlamı uygun bulurdunuz?

-http://www.kurantefsiri.com/kuran_tefsiri/nisa/nisa_suresi_tefsiri.aspx?ayet=34-

Vurmanın, dövmenin en ufak olumlu bir yanı varsa eğer, ben de sizin gibi düşünmeye hazırım.

Vurmanın olumlu tarafını dinim zina konusunda emrettiği için çelişmek istemem ama diğer Kitaplarımızla Kuranla bütün içinde baktığımda,inandığım Allahımın,Kuranda kadına benim gözümde çok değerli olan benzetmeyi,tarla benzetmesi yapan Allahımın, İncil de Mesihin sizleri sevdiği gibi sizde karılarınızı öylece sevin diyen Allahımın, bir kadına dayak atılmasını emredeceğini Kitaplarımdan asla çıkaramıyorum.Tefsirler beni ilgilendirmiyor.Dil ve en sade haliyle Kitaplar beni ilgilendiriyor.Arapçayı tam bilmeden yaptığınız meal üzerinden her yorum sizi çok fazla hataya iter. ebu leheb amca ismi midir? huri dişi midir? göğsü tomurcuk kız mıdır?nice konuda derin hataya düşersiniz...Çünkü dil ile halk dili o kadar harmanlanmış ki,arap çevirisi mi okudunuz, dil bilimci birinin çevirisini mi? bu ayrıma biraz daha araştırma ile varabilirsiniz.Ben hep söylerim, okuduğum din ya da değil bütün Kitaplar hakkı için , ben ilk Kuran okumaya elmalılı ile başlasaydım,kesin sizden biri olarak dinsiz kalırdım.Çeviri önemli,bilmediğiniz dile karşı durumunuz malesef farkında olduğunuzdan daha daha önemli.

Gönderi tarihi:

Biz düşünüp anlayamadık ki bunu sürekli gündeme getiriyoruz..

siz bize bu konuyu incildeki ve kurandaki "en güzel anlamı" ile açıklayıp örnekleri ile gösterebilmiş olsaydınızda bizlerde neden insanların köle olarak doğup diğer insanlardan "aşağıda" olduğunu engin bilgilerinizden öğrenseydik.

benim tek tek ayetleri bulup kopyala yapıştır yapmam ,sizin komple İncil okumanızdan daha zordur.Bir zahmet siz araştırın.Altta bulduğunuz ayete gelince şüphesiz okuduğunuzu bizim gözümüzle göremeyeceğinizden ,araştırma ya da okumanın da fayda vereceğini zannetmiyorum.Ancak insan hakları eşitlik demeçleri gereği ben siz şöyle misal vereyim aşağıdaki ayetle ilgili, "hiç günde 1000 lira harcama hakkı olan zengin bir fabrikatörün eşi ile, o fabrikada aylık 600 maaşla çalışan bir işçinin durumu eşit olur mu? Elinde birikimi olamayacak bir kıt kanaat geçinen birinin durumu ile zengin sayılan ve verilen nimetlerden açık gizli sarfedebilecek iyi kazançlı birinin durumu eşit olur mu? Bunun nesini bilemediniz.Bunlar eşit yaşamaz, eşit olmaz.Siz İncil deki "Bir zenginin cennete girebilmesi devenin iğne deliğinden geçmesinden zordur"ibaresini de anlayamazsınız,siz Kuran daki "onlar sofrada birdirler" ibaresinin ağırlığını da anlayamazsınız.

Nahl Sûresinin 75 . Ayetinde

Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah’a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler.

valla bilmiyom.. :unsure:

Bilmediğinize şüphe yok

buradaki algı farklılığıda bence şuradan kaynaklanıyor, insanların farlı olasını üstünlük olarak görmek sizin düştüğünüz hata.. evet genel olarak erkekler kadınlardan daha "güçlüdür" ama sizin kocanız gibi en az 10 erkeği yerden yere vuracak kadınlarda vardır..

evet yemek pişirmek kadın işidir fakat dünyanın en meşhur ahçıları erkeklerdir..

bunun gibi onlarca yüzlerce örnek vardır.. bu örnekler insanların farklı olduklarını gösterir. kilit kelime "insandır" burada..

eğer siz bir cinsi, bir inancı yada bir ırkı diğerlerinden sadece bu özelliklerinden dolayı üstün tutarsanız, o zaman faşist, gaddar, acımasız olursunuz.

Tüm kadınlar şöyledir.. tüm erkekler böyledir ya da tüm almanlar böyledir demek ne kadar adildir.. hani bir ismi de "adil" ya ..

eşitlikten bahsettiğim, insan haklarındaki eşitlik, mirastan eşit pay alma, kanunlar karşısında eşit olma, mesala islam hukukuna göre kadın eşinden nasıl boşanır, tabi erkeğin nasıl boşandığını anlatarak yani karşılaştırmalı anlatırsanız bizde islamiyetteki büyük insan hakları bilgilerine erişiriz..

Cennet cehennem,ceza-günah,zina,ırz koruma,sadaka verme ...vs nice konuda eşitlik belirtilmiştir.

Kadın eşinden duruma göre kocası dini kaidelere uymuyorsa çok rahat boşanır, dini kaidelere uyuyorsa zaten aralarında sıkıntı yoktur.Erkeğin üç talakla boşaması bizim şimdiki bir boşanmadan farklı değildir.Adam boşanmayı kafaya koymuştur.Tek fark şimdi ki hukuka göre bu boşanan çift yeniden barşıp evlenebilir ama Kuran hükmünce artık evlenemez.Allahın hakkı üçtür malum.İlla evlenmek için bekleyecekse üç kere sabırsızlık ile boşadığı kadını(ki bunu yapacak erkekte pek tanımıyorum , bir seferde boş ol boş ol boş ol deyip pişman olmadıysa aceleciliğinden-ki evlenmede iki şahit varsa boşanmada da şahit gerekeceğini unutmamalıyız) beklesin bakalım sıkıysa kadının evlenmesini, evlendiği adamın da üç kere boşamasını falan.Dine siz hafife indirgiyorsunuz inaçsızlık gözüyle,ama inançlı gözüyle acele acele sanki bir kaç günde olabilecek bişeymiş gibi algılanamaz yazılanlar.Unuttunuz mu, inanan Allahtan korkar.Korkmayan, bilmeyen, tanımayan gibi davranılamaz yani.Davransa davransa uyduruk dinliler Kitap bilmezler sizin dediğiniz algıladığınız gibi davranır.

Gönderi tarihi:

kuranda yazılanlar çarpıtılmıştır kuranda namaz kılın cümlesi yoktur salah denen kelime geçmektedir buda genel anlamda dua anlamındadır yani allah insanlara dua etmelerini tavsiye etmektedir ve kurandaki cennet cehennnem kavramları dünya için geçerlidir yani allah kötülük yapan bir biri hakkını yiyenler cehennnemdedir yani dünyada ızdırap çekerler böyle bir toplum mutlu olmaz demektedir ama iyi insanlar ve iyi bir toplum ise cennettedir çünkü onlar mutlu olurlar dünya cennet gibi bir yerdir demektedir başka bişiy değil.

Gönderi tarihi:

kuranda yazılanlar çarpıtılmıştır kuranda namaz kılın cümlesi yoktur salah denen kelime geçmektedir buda genel anlamda dua anlamındadır yani allah insanlara dua etmelerini tavsiye etmektedir ve kurandaki cennet cehennnem kavramları dünya için geçerlidir yani allah kötülük yapan bir biri hakkını yiyenler cehennnemdedir yani dünyada ızdırap çekerler böyle bir toplum mutlu olmaz demektedir ama iyi insanlar ve iyi bir toplum ise cennettedir çünkü onlar mutlu olurlar dünya cennet gibi bir yerdir demektedir başka bişiy değil.

Kuranda salah vardır, secde vardır, rukü vardır, Peygamberin kıldırdığı ve rekatı 1 e düşürebilecek salah vardır, hani Peygamberin öğrettiği salah vardır.Ayrıca Kuranda hem bu dünyada hem ahirette çekecekler, hem bu dünyada hem ahirette kazanacaklar dediği ahiret nedir o halde size göre?Dünyada fazla çekmeden ölen mafya üyeleri falan da vardır bu arada.Para güç içinde hayatını yaşayan,sonra bir gün bir bakmışsınız alnına kurşunu yiyen insanlar vardır.Aşırı derecede kötü işler işlediklerinden,artık mühlet verilmeyen insanlar vardır belki.Çok çok iyi olup henüz dünyada gün görmeden ölen insanlarda vardır.Nolcak şimdi,sizin dediğiniz gibi olsa.Ahiret olmasın sözümona.Ya dünyada yaşanan nice şey nolacak söyler misiniz?Çoğunun yaşadığı yaptığı yanına kar kalmayacak mı?O zaman ne anlamı olacak iyi biri olmak için çabalamanın.Bul yolunu,al parayı,yaşa hayatı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.