Φ dominik Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2010 Sayin Palaman, Hiristiyanligin ve Isa peygamberin yerine Allah'in Islam'i ve Hz Muhammedi insanlara yolladigi, Islami'in son din ve Hz Muhammedinde son peygamber oldugu dogrumu? Yani Hiristiyanlik hak dinden ciktigi icin Allah Islam'i yaratti ve insanlara hak din olarak gönderdi? Eger dogruysa lütfen bana söylermisiniz Hiristiyanligin nasil hak dinden ciktigini? Tesekkürler Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2010 İddia ettiğim diğer konular???Neyden bahsettiğini bilmiyorum ama doğru olduğuna inandığım birşeyi yazmak için kimin de benimle aynı görüşte olduğunu araştırmam. Yani çıkışı değil doğruluğu benim için önemlidir. Doğru olduğuna nasıl karar veriyorsun ? Sen hem kozmolojist hem de Kuran dönemi Arapçasının uzmanı bir Din Bilgini misin ? Ayrıca onlar(bilim-tanrı ilişkilendiren çoğu ateist) yanlış yapıyorlar diye diyorsun fakat onlar bunun yanlış olduğunu kabul etmiyor. Allah'ın varlığına bilimle ulaşılamazsa neden yokluğuna bilim kanıt gösteriliyor? Onlar kabul etmiyorlarsa ben de aynı yanlışı yaparım diyorsun yani Bilimsel bulgular: kess bilim-din ilişkisi hae hep HY işleri bunlar HY yada başkası, önemli değil. Önemli olan bunların iddialarının bilimsel nitelik taşıyıp taşımadığı ve dünya bilim çevrelerinde muteber olup olmadığı. Ben de sana kavramları bulandırıp demogoji yaparak bir çok konuda bilinenlerin tam tersini ispatlayabilirim. Ama iste iddiadan otesine gecmez soylediklerim. Doğru kavramlarla ortaya konulan gerçek ise değişmez. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2010 Yok ben zaten biliyorum ve o yüzden karşıyım diyorsan, hangi bilim insanının, evrenin oluşumunu tesadüflerle açıkladığını, hangi bilim insanının canlı hayatının ortaya çıkışını tesadüflerle açıkladığını, hangi bilim insanının maymunların insanın atası olduğunu iddia ettiğini göster... "Bilim çevrelerinden kaynak verirsem neyi kabul edeceksiniz?" Söyliyeyim: "Hiçbir şeyi". Nerden mi biliyorum sözde kabul edecekti birileri şimdi tanrı mevzusuna döndüler yine. Sordu açıkladım. 224bin'e takıldı. 224bin Kuran'da yazmıyor dedi. Sanki Kuran'dan sayı versem kabul edilecek... Alıntı
Φ bastarko Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 "Bilim çevrelerinden kaynak verirsem neyi kabul edeceksiniz?" Söyliyeyim: "Hiçbir şeyi". Nerden mi biliyorum sözde kabul edecekti birileri şimdi tanrı mevzusuna döndüler yine. Sordu açıkladım. 224bin'e takıldı. 224bin Kuran'da yazmıyor dedi. Sanki Kuran'dan sayı versem kabul edilecek... Neyi açıkladın, bence sen yazılanları "okumuyorsun" sana bir sürü sordum hiç birine cevap "veremedin" *******, tüm dünyadaki dinlerin aslında muhammedin tanrısından geldiği savanı ileri sürmek için ortaya atılmış bir "yalan" kaynak yok, veri yok ***. her şey senin haylinde birisi 224 der öbürü 124 der ne önemi varki *** ayrıca kuranda sadece adem den, tevrat ve incil de bahsedilen yahudi kırallarından (siz peyganber diyorsunuz) bahseder bunun dışında bir bilgi yoktur. Yahudilere gelen peyganberlerden en ince ayrıntısına kadar bahsedip başlarından geçen herşeyi anlatır, fakat ne hikmetse çinlilere, türklere, amerikadaki kızılderililere gelen peyganberlerden bahsetmez, "tesadüf","allahın hikmetinden sual olmaz" değil mi? Hem bu da bir imtihan. bu kadar saçmalığı rahmen hala inancaklar mı? Mesala hala kerbela olayından bahsetmedin muhammedin ölümünden 50 yıl sonra torunu ve aile üyelerini kestiler mi kesmediler mi? sonra da bu insanların yazdığı kurana sünnetlere ve diğer söylediklerine inanacaksın. evet hayat zor. bu zorluklar karşısında çaresiz kaldığın anlar olmuyor değil? ben kimim, neden yaşıyorum? gibi binlerce soru geliyor insanın aklına. bu sorulara cevap verdiğini iddia eden kaynakları doktorların verdiği antibyotikler gibi sormadan sorgulamadan yutmak ne kadar doğru; sonuçlarına bakmak gerekiyor; hasta oldun doktor ilaç veriyor kullanıyorsun 1 hafta sonra iyileşiyorsun sorun yok, eğer iyileşmezsen ya başka doktora gidiyorsun ya da doktor başka ilaç yazıyor değil mi? bak islam alemine dünyanın neresindeler, insanlığa ne kazandırdılar? Benim bildiğim sadece "yoğurt" onu da türkler orta asyadan getirdiler. islamiyetin "asrı saadet denilen dönemin de bile insanlığa kazandırdıkları tek şey yıkım ve ölüm olmuş sadece islamı kabul etmediler diye binlerce insanı kestiler, (bunun içinde Türklerde vardır). eğer mükemmel bir tanrının insanlara kazandırdığı böyle bir sistemse ... Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 şimdi allahı görmediğimiz için allah varmıdır yokmudur tam olarak bilemeyiz ama evrenin olasılıklarla bu şekilde karmaşık bir yapıya sahip olması olanaksız olduğunu düşünebilenler ki bunun herkes farkında olmaz bunun için bilgiye ihtiyaç olduğu gibi evrenin kendi kendine oluşamayacağını düşünebilmek gerekir.işte bunun farkında olanlar belli bir yaratıcının olduğunu düşünebilir ama yaratıcıyı görmediği ve tanımadığı için yaratıcının islam dininde anlatılan vasıflara sahip olup olmadığını bilemez yani yaratıcı tekmidir yoksa birden fazlamıdır ve nasıl bir varlıktır yada birden fazlaysa nasıl varlıklardır bunu bilemez çünkü yaratıcıyı yada yaratıcıları görmemiştir bu mümkün değildir ama yaratıcının olduğunu bilebilir ama bu tekmi birden fazlamı ve nasıl varlık yada varlıklar olduğunu bilemez bu mümkün değildir çünkü yaratıcıyı görmemiştir. yukardada yazdığım gibi allahın yani bir yaratıcının olduğunu herkes bilemez bunu ancak evren hakkında bilgisi olanlar bunun tesadüfen olmayacağını düşünerek bulabilir ama bir yaratıcının olduğunu anlasada bu defada onun dinde bahsedildiği gibi tekmi yoksa birden fazlamı oladuğunu bilemez çünkü onu görmemiştir ayrıca dinde bahsedilen vasıflara sahip olup olmadığını bilemez çünkü onu görmemiş ve onu tanımıyodur işte bu yüzden bir yaratıcı olduğunu bulsak dahi bunun dindeki gibi yaratıcı olduğunu asla bilemeyiz çünkü onu görmüyor ve tanımıyoruz. Alıntı
Φ bastarko Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Tamam tanrının nasıl var olduğunu açıklayamadın; peki neden? yani sen imtihan için buradasın.. diyelim bunu anladık!!! peki tanrı "neden" var.. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Doğru olduğuna nasıl karar veriyorsun ? Sen hem kozmolojist hem de Kuran dönemi Arapçasının uzmanı bir Din Bilgini misin ? Onlar kabul etmiyorlarsa ben de aynı yanlışı yaparım diyorsun yani HY yada başkası, önemli değil. Önemli olan bunların iddialarının bilimsel nitelik taşıyıp taşımadığı ve dünya bilim çevrelerinde muteber olup olmadığı. Ben de sana kavramları bulandırıp demogoji yaparak bir çok konuda bilinenlerin tam tersini ispatlayabilirim. Ama iste iddiadan otesine gecmez soylediklerim. Doğru kavramlarla ortaya konulan gerçek ise değişmez. Nasıl anlamıyorsun? Bilim tanımlayamadığı şeyler için yaratıcının eseri diyemez. Derse bilim olmaz. Ben hem kozmolojist hem de din adamı değilim ama böyle biri var. Cambridge Üniversitesinde bilim ve din ilişkisi üzerine seminerler veren Dr.Caner Taslaman'ın makalelerini ve kitapalarını okuyabilirsin. Bu sayede her soruyu uzun uzun cevaplamam gerekmez. Cambridge'de seminer vermekle, Oxford'da doktora yapmakla da bilimsel olunmuyorsa ben daha fazla birşey yapamam... Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Sayin Palaman, Hiristiyanligin ve Isa peygamberin yerine Allah'in Islam'i ve Hz Muhammedi insanlara yolladigi, Islami'in son din ve Hz Muhammedinde son peygamber oldugu dogrumu? Yani Hiristiyanlik hak dinden ciktigi icin Allah Islam'i yaratti ve insanlara hak din olarak gönderdi? Eger dogruysa lütfen bana söylermisiniz Hiristiyanligin nasil hak dinden ciktigini? Tesekkürler Hristiyanlık İncil'in değiştirilmesiyle hak din olmaktan çıkmıştır. Ayrıca çok fazla soru var hepsini birden yanıtlayamam... Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Tamam tanrının nasıl var olduğunu açıklayamadın; peki neden? yani sen imtihan için buradasın.. diyelim bunu anladık!!! peki tanrı "neden" var.. İnsan aklıyla sadece yaratıcının varlığını bulabilir, sıfatlarını anlayabilir. Bir birinden bağımsız 15-20 soru sorarak nereye varmak istiyorsun? Soru yağmuruna tutarak ne başaracaksın seninle hala Hristiyanlık mevzusunu tartışıyoruz. Diğer cevaplarım onunla alakalı olacak. Bir tartışmaya girersem nokta koymadan diğerine geçmem. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Nasıl anlamıyorsun? Bilim tanımlayamadığı şeyler için yaratıcının eseri diyemez. Derse bilim olmaz. Ben hem kozmolojist hem de din adamı değilim ama böyle biri var. Cambridge Üniversitesinde bilim ve din ilişkisi üzerine seminerler veren Dr.Caner Taslaman'ın makalelerini ve kitapalarını okuyabilirsin. Bu sayede her soruyu uzun uzun cevaplamam gerekmez. Cambridge'de seminer vermekle, Oxford'da doktora yapmakla da bilimsel olunmuyorsa ben daha fazla birşey yapamam... Sen Felsefe ile Bilimin farkını bilmiyorsun galiba... Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Sen Felsefe ile Bilimin farkını bilmiyorsun galiba... Sende okumadan karar veriyorsun galiba Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2010 Hristiyanlık İncil'in değiştirilmesiyle hak din olmaktan çıkmıştır. Ayrıca çok fazla soru var hepsini birden yanıtlayamam... Cevabiniz icin tesekkürler. Tabiiki fazla sorular varsa hemen cevaplamak zorunlulugunuzda yok. Ben tartismanin saglikli gecmesi acisindan öce belirli sorulari sormam gerekliki en azindan birbirimizi yanlis anlamayalim. Dolayisiyla tabiiki ugünde bazi sorularim olacak. Hiristiyanlik hak din olmaktan cikincami Islamin Allah tarafindan Hiristiyanligin yerini dolduracak bir din olarak insanliga yollandi? Isa hala hak Peygambermi? Neden Allah Islami en son din ve Peygamberini de en son hak Peygamber olarak niteledi? Islam'da aynen Hiristiyanlik gibi degisime ugrarsa ne olacak? Umarim sorularimi vakit buldugunuzda yanitlarsiniz. Sizin cevaplariniz isiginda ben sizi anlayabilecegim ve benim kendi görüsümü söylebilecegim. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Cevabiniz icin tesekkürler. Tabiiki fazla sorular varsa hemen cevaplamak zorunlulugunuzda yok. Ben tartismanin saglikli gecmesi acisindan öce belirli sorulari sormam gerekliki en azindan birbirimizi yanlis anlamayalim. Dolayisiyla tabiiki ugünde bazi sorularim olacak. Hiristiyanlik hak din olmaktan cikincami Islamin Allah tarafindan Hiristiyanligin yerini dolduracak bir din olarak insanliga yollandi? Isa hala hak Peygambermi? Neden Allah Islami en son din ve Peygamberini de en son hak Peygamber olarak niteledi? Islam'da aynen Hiristiyanlik gibi degisime ugrarsa ne olacak? Umarim sorularimi vakit buldugunuzda yanitlarsiniz. Sizin cevaplariniz isiginda ben sizi anlayabilecegim ve benim kendi görüsümü söylebilecegim. Daha samimi sorduğunuz için önce cevaplıyorum: İsa hala hak Peygamber'dir. (Diğer bütün peygamberler gibi.) Kişi Hz. İsa'nın gerçek bir peygamber olduğunu kabul etmeden Müslüman olamaz. (bkz: Peygamberler İman) "Islam'da aynen Hiristiyanlik gibi degisime ugrarsa ne olacak?" Ya yeni bir peygamber gelip hak dini öğretecek. Ya da insanlar dinden sorumlu olmayacak. Yeni bir peygamber gelmediğine göre İslam'ın değişmemiştir. "Hiristiyanlik hak din olmaktan cikincami Islamin Allah tarafindan Hiristiyanligin yerini dolduracak bir din olarak insanliga yollandi?" Hristiyanlık hak din olmakdan çıkınca nebiler geldi. Nebi kitap inmeyen peygamberdir. Hak din o zaman Nebi'lerin diniydi. Sonra bütün insanlığı kapsayacak şekilde Hz. Muhammed ile İslam geldi. Yani Hristiyanlık(o günkü hak din olan değiştirlmemişinin adı belki bu değildir ama biz böyle diyelim) bozulduktan sonra yerine ilk önce nebilerin dini sonra İslam geldi. Arada zaman var. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 "Bilim çevrelerinden kaynak verirsem neyi kabul edeceksiniz?" Evet dostum. Hadi bize göster bakalım; hangi bilim kuruluşu, bilim insanı evrenin oluşmunu tesadüflerle açıklıyormuş ? Hangi "evrimci" ya da evrim teorisi canlı hayatının orataya çıkışını tesadüflerle açıklıyormuş? Evrim teorisinin neresinde insanın atasının maymun olduğu yazıyormuş ? Evet göster ki, arkadaşımızın iddia ettikleri uydurma değilmiş diyelim.. Dünyada en anlamsız karşı oluş, neye karşı olduğunu bilmemektedir. İnternette evrim teorisinin ne olduğunu, ne anlattığını bilmeden "evrim teorisine karşı" olan insanlar görürsünüz bol bol. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Sende okumadan karar veriyorsun galiba Benim gibi okuyup, C.Taslaman'ın yazdıklarının felsefe olduğunu, onun bir filozofi doktoru olduğunu anlamadığına göre bilim ile felsefeyi hala karıştırmaya devam ediyorsun galiba. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Benim gibi okuyup, C.Taslaman'ın yazdıklarının felsefe olduğunu, onun bir filozofi doktoru olduğunu anlamadığına göre bilim ile felsefeyi hala karıştırmaya devam ediyorsun galiba. Okudun mu? Stephen Hawking gibi planck öncesi konularda felsefe yapıyor olabilir. Fakat sonrasına ait verdiği rakamlar bilimsel nitelik taşıyor. Makaleleri oku kaynakları var altında. Bir insanın filozof olması demek her zaman felsefe yaptığı anlamına gelmez. Sen bilim adamımısın bilim hakkında tartışıyorsun? Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Daha samimi sorduğunuz için önce cevaplıyorum: İsa hala hak Peygamber'dir. (Diğer bütün peygamberler gibi.) Kişi Hz. İsa'nın gerçek bir peygamber olduğunu kabul etmeden Müslüman olamaz. (bkz: Peygamberler İman) "Islam'da aynen Hiristiyanlik gibi degisime ugrarsa ne olacak?" Ya yeni bir peygamber gelip hak dini öğretecek. Ya da insanlar dinden sorumlu olmayacak. Yeni bir peygamber gelmediğine göre İslam'ın değişmemiştir. "Hiristiyanlik hak din olmaktan cikincami Islamin Allah tarafindan Hiristiyanligin yerini dolduracak bir din olarak insanliga yollandi?" Hristiyanlık hak din olmakdan çıkınca nebiler geldi. Nebi kitap inmeyen peygamberdir. Hak din o zaman Nebi'lerin diniydi. Sonra bütün insanlığı kapsayacak şekilde Hz. Muhammed ile İslam geldi. Yani Hristiyanlık(o günkü hak din olan değiştirlmemişinin adı belki bu değildir ama biz böyle diyelim) bozulduktan sonra yerine ilk önce nebilerin dini sonra İslam geldi. Arada zaman var. Sorularimi samimiyetle cevapladiginiz icin tesekkür ederim. Ama benim bildigim, daha dogrusu herkesten duydugum, Islam'in en son din oldugu ve bundan sonrada baska bir dinin gelmeyecegi. ve Hz. Muhammed'inde son peygamber oldugu ve baskasininda gelmeyecegi. Bu iddayi dogru kabul edersek, sizin anlattiklariniz yanlis oluyor, yani sizin islam degisrse ne olacak sorusuna vermis oldugunuz cevap "Ya yeni bir peygamber gelip hak dini öğretecek. Ya da insanlar dinden sorumlu olmayacak." Ama benim anlamadigim baska bir konu daha var. Neden Isa peygamberden sonra yeni bir peygambere ihtiyac duyuldugu? Madem Islam "hak din olmaktan cikarilmis Hiristiyanligin" yerine gönderildi, Hz. Muhammed'in gönderilmesine ne gerek vardi? Isa peygamber yetmiyormuydu? Diger taraftan madem Isa Peygamber'de hak peygamber ise neden Islam'da dualarda , sunda bunda sadece Hz. Muhammed'in adi geciyor ve Isa Peygamber'in güzelligi falan anlatilmiyor? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Dinsizlerin,dini veya inanclari kendi pencerelerinden degerlendirmeleri dogal bir yöntemdir.Onlar icin dinler bir safsatadir.Ne söylenirse söylensin safsataya takilip kalirlar.Bir adim ileri gidemezler,cünkü inanmadiklari bir konu onlar icin safsatadir. Ayet acikca,evrenin genisledigini yazar,fakat bunu kabul etmekte zorlananlar (inkar etmek icin her yolu denerler cünkü kabul etmis olursalar dinsizlige karsi olacaklardir. Evrim teorisinde insanin aslinin maymundan geldigi yoktur ama anli sanli onca bilim adami diye gecinen isim illede atalarinin maymun oldugunda israrcidirlar.Cünkü onlar icin maymuna inanmak Allah'a inanmaktan farklidir.Maymuna inanmak bilimsellik,Allaha inanmak ise geri kafaliliktir onlar icin. Kuran'i HY yazmadi.Kuran'da ki bilimsel vurgulamalar yeni kesfedilmedi.Ancak Kuran üzerinde hicbir ciddi bilgi sahibi olmayanlar Kuran hakkinda olumsuz görüse sahiptirler. Islamiyet,Isa'nin veya Musa'nin insanlara anlattigi dinden farkli bir din degildir.Tek bir din vardir o da Islamdir.Adem'den Muhammed'e kadar gelmis gecmis tüm peygamberler müslümandi.Bunlari bilmek bile bilim isidir.Bilim sadece maymundan gelmenin arastirilmasi olarak görülürse tabii ki bunun sonucu olarak bilimin diger dallari önemsiz olacaktir. Hristiyanlik veya Musevilik insanlarin verdikleri addir.Allah insanlari hiristiyan veya musevi olmaya degil müslüman olmaya cagirmistir.incil ve tevratta ne hristiyan ne musevi sözcügünü bulabilirsiniz.Müslüman kelimesinin anlamini irdelemeyenler müslümanligi ayri bir din haline sokmuslardir.Ayni yanlisi Avrupalilarda yapmakta ve müslümanlara Muhammedaner adini vermektedirler. Kuranda ki ayetleri carpitarak onlara baska anlamlara gelecek sekilde tefsirlerde bulunup sonra da ayetin asli budur sonradan böyle yapildi demek ise gercekten büyük bir komedidir. Kuran bir fizik kitabi degildir dogru ama Kuranda herseyin vurgulamasi yapilmistir.Insanlik icin gelmis olan veya yazilmis olan bir kitapta insanlara faydasi olacak seylerle ilgili ipuclarinin olmasi neden safsata oluyor ki?Ipuclarinin olmadigini ispat edin bakalim.Ayrica sayisiz bilim adami ve filozof Tanrinin varligini kabul ederken,hala neden bilim adamlari Kurandan faydalanmiyor demek gercekten ciddi bir yaklasim degil.Yoksa o bilim adamlarinin varligini kabul ettikleri tanri ayri bir tanrimidir? saygilarla Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2010 Okudun mu? Stephen Hawking gibi planck öncesi konularda felsefe yapıyor olabilir. Fakat sonrasına ait verdiği rakamlar bilimsel nitelik taşıyor. Makaleleri oku kaynakları var altında. Bir insanın filozof olması demek her zaman felsefe yaptığı anlamına gelmez. Sen bilim adamımısın bilim hakkında tartışıyorsun? Yok ben Hafiyeyim ve senle bilim falan tartışmıyorum. Sen bilim tartışıyoruz zannetsen de, tartıştığımız konu temel bilgiler ve yöntem. Bilim adamı olmak için, deney yapmak, gözlem yapmak, bilimsel teori geliştirmek gerekir. Rakam vermekle bilim adamı olunmaz. C.Taslaman iyi bir feylesof olabilir, ama ona bilim adamı, çalışmalarına da bilim demen için bana onun bizzat yaptığı yada yapanların içinde yeraldığı deneylerini, geliştirdiği teorileri göstermen gerekir. Stephen Hawking bilim adamıdır ve her bilim adamı gibi bilimsel veriler çerçevesinde felsefe yapabilir. Ama felsefeciler bilim yapmaz, bak yapamaz demiyorum dikkat. Yaparsa aynı zamanda bilim adamı da olur tabii mani olacak halimiz yok. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 yukardada yazdığım gibi allahın yani bir yaratıcının olduğunu herkes bilemez bunu ancak evren hakkında bilgisi olanlar bunun tesadüfen olmayacağını düşünerek bulabilir ama bir yaratıcının olduğunu anlasada bu defada onun dinde bahsedildiği gibi tekmi yoksa birden fazlamı oladuğunu bilemez çünkü onu görmemiştir ayrıca dinde bahsedilen vasıflara sahip olup olmadığını bilemez çünkü onu görmemiş ve onu tanımıyodur işte bu yüzden bir yaratıcı olduğunu bulsak dahi bunun dindeki gibi yaratıcı olduğunu asla bilemeyiz çünkü onu görmüyor ve tanımıyoruz. yukarda yazdığım gibi allah varolduğun u herkes bilemez çünkü allahı görmüyordur çünkü insan gördüğüne inanır ve onu gerçek kabuleder allahta görünmediği için onun varolduğunu bilmesi olanaksızdır ama evrenin komplike yapısı hakkında bilgisi olanlar bu komplike yapının kendiliğinden oluşamayacağını düşünürler ama allahı görmedikleri için onun bir mi yoksa birden fazlamı olduğunu bilemezler yada nasıl bir varlık olduğunu bilemezler bu mümkün değildir çünkü onu görmüyorlar vetanımıyorlar nasıl bişiy olduğunu nerden bilsinler ve zehir hafiye arkadaşıma şunu söyleyeyim felsefe bir bilimdeğildir lafı tam olarak doğru değildir şimdi felsefede doğruya ve gerçeğe mantık kuralları çerçevesinde ulaşmaya çalışır şayet bulduğu sonuç mantık kurallarına göre doğruysa bu bir gerçektir mesela bir felsefeci toplumun değer yargıları hakkında düşünür mesela ahlak nedir sorusunu sorar ve bu sorunun gerçekte ne anlam ifade ettiğini ortaya çıkarmaya çalışır ve mantıksal olarak düşündükten sonra ahlak gerçekte nedirin mantıksal olarak sonucunu bulur ve bu mantıkla bulduğu sonuç gerçekten doğruysa bunu mantıklı düşünen herkes kabuleder ve ahlakın tanımı bulunmuş olur ve bu bilimsel bir gerçek olur yani felsefede bir bilimdir ama deneyi yoktur felsefnin düşünürken temel mantık kuralları ve gerçeklerdir işte bu yüzden bir bilimdir ama gerçeklerle ilgisi olmayan yada mantıksız felsefe bilim olmaz. Alıntı
Φ arabeskci3450 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Bak mesala "yüce kurandan" benimle ilgili bir ayet; A'RÂF SÛRESİ; 186. Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar. beni saptıran kendisi, benim yapacak bir şeyim yok.. Seni saptıran kendisi değil kardeş.Sana bir irade vermiş ve sen o iradene göre hareket etmişsin.Zaten ALLAH kendi saptıracak olsaydı eğer insanları onlara irade ve akıl diye birşey vermesinin bir mantığı olmazdı.Senin yapacağın en doğru şey saptığın yoldan geri dönmek.Kardeş... Alıntı
Φ PaIaman Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Sorularimi samimiyetle cevapladiginiz icin tesekkür ederim. Ama benim bildigim, daha dogrusu herkesten duydugum, Islam'in en son din oldugu ve bundan sonrada baska bir dinin gelmeyecegi. ve Hz. Muhammed'inde son peygamber oldugu ve baskasininda gelmeyecegi. Bu iddayi dogru kabul edersek, sizin anlattiklariniz yanlis oluyor, yani sizin islam degisrse ne olacak sorusuna vermis oldugunuz cevap "Ya yeni bir peygamber gelip hak dini öğretecek. Ya da insanlar dinden sorumlu olmayacak." Ama benim anlamadigim baska bir konu daha var. Neden Isa peygamberden sonra yeni bir peygambere ihtiyac duyuldugu? Madem Islam "hak din olmaktan cikarilmis Hiristiyanligin" yerine gönderildi, Hz. Muhammed'in gönderilmesine ne gerek vardi? Isa peygamber yetmiyormuydu? Diger taraftan madem Isa Peygamber'de hak peygamber ise neden Islam'da dualarda , sunda bunda sadece Hz. Muhammed'in adi geciyor ve Isa Peygamber'in güzelligi falan anlatilmiyor? Dualarda adı geçmemesinin sebebi bizim onun ümmeti olmamamız olabilir. Diğer duyduğunuz bilgileri veren insanlar İslami bilgileri kullanıyor. Ben İslam'ın bozulmuş olma olasılığını değerlendirirken olaya İslami bilgilerle yaklaşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Sadece Teist bir yaklaşımla, İslam bozulmuş olsa yeni bir peygamber gelir diyorum. Böyle yaklaşılmalı bence... Alıntı
Φ PaIaman Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Yok ben Hafiyeyim ve senle bilim falan tartışmıyorum. Sen bilim tartışıyoruz zannetsen de, tartıştığımız konu temel bilgiler ve yöntem. Bilim adamı olmak için, deney yapmak, gözlem yapmak, bilimsel teori geliştirmek gerekir. Rakam vermekle bilim adamı olunmaz. C.Taslaman iyi bir feylesof olabilir, ama ona bilim adamı, çalışmalarına da bilim demen için bana onun bizzat yaptığı yada yapanların içinde yeraldığı deneylerini, geliştirdiği teorileri göstermen gerekir. Stephen Hawking bilim adamıdır ve her bilim adamı gibi bilimsel veriler çerçevesinde felsefe yapabilir. Ama felsefeciler bilim yapmaz, bak yapamaz demiyorum dikkat. Yaparsa aynı zamanda bilim adamı da olur tabii mani olacak halimiz yok. Off istatistiki verileri konuşuyorduk felsefeye geçtik. Adam o istatistikleride felsefeyle bulmadı ya... Alıntı
Φ PaIaman Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Evet dostum. Hadi bize göster bakalım; hangi bilim kuruluşu, bilim insanı evrenin oluşmunu tesadüflerle açıklıyormuş ? Hangi "evrimci" ya da evrim teorisi canlı hayatının orataya çıkışını tesadüflerle açıklıyormuş? Evrim teorisinin neresinde insanın atasının maymun olduğu yazıyormuş ? Evet göster ki, arkadaşımızın iddia ettikleri uydurma değilmiş diyelim.. Dünyada en anlamsız karşı oluş, neye karşı olduğunu bilmemektedir. İnternette evrim teorisinin ne olduğunu, ne anlattığını bilmeden "evrim teorisine karşı" olan insanlar görürsünüz bol bol. Evrim benim için önemli değil. O konuda bilgim de yok. Evrim teorisi gerçek olsa da yaratılışçı düşünceyi etkilemez bu yüzden o konuyu ayrıntılı araştırmadım hiç... Alıntı
Φ PaIaman Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Seni saptıran kendisi değil kardeş.Sana bir irade vermiş ve sen o iradene göre hareket etmişsin.Zaten ALLAH kendi saptıracak olsaydı eğer insanları onlara irade ve akıl diye birşey vermesinin bir mantığı olmazdı.Senin yapacağın en doğru şey saptığın yoldan geri dönmek.Kardeş... Sen yenisin galiba Bu sorulardan bıkmamış birini bulmuşken sorun herşeyi Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.