Φ raif bostan Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2010 İnsanların hatasını islama yükleyemeyiz değil mi? Ben tabi ki islamın doğru diğer dinlerin yanlış olduğunu savunacağım ama dediğiniz gibi baskı, aşağılama ve hor görme olmadan tartışılması gerekir. Şu başlığa bakar mısınız ' din saçmalığı' bu milyarlarca insanın inancına hakaret değil midir? arkadaşım ben dini saçmalık olarak görüyorum bu benim düşüncem her insanın düşüncesini ifade etme hakkı vardır bu demokrasinin temelidir ne yani sana saçma gelmiyor diye bende onu mantıklımı görmek zorundayım sen mantıklıdır diyorsun diye bende mantıklıdırmı demem lazım.daha demokarside bi habersiniz insanların düşünceleri size uymuyor diye onu hakaret adlediyorsunuz size ne denirki başka. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2010 Kızmayın yahu! sadece birbirimize daha saygılı davranmaya özen göstermeliyiz Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2012 dini inanışa göre allah adildir ve haklara saygı duyar ama bilindiği gibi insan hakkının tanımı şudur insan kendi hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşar ama allah insanların yaşamlarına karışmakta ve kendi isteklerini yerine getirmeyen insanları yakmaktadır bu manada allah zorbalık yapmaktadır adil olmaktan uzak kendi isteklerinini düşünen bencil bir varlık olmaktadır. mesela:istediği gibi giyinme özgürlüğü olan kadınların başının kapanmasını istemektedir oysaki insan kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır ve bumanada insan istediği gibi giyinebilir ama allah bunu görmezden geliyor ve kapanmasını istiyor kapanmazsada ateşe atıp yakıyor. ayrıca islamcı kesim kendi dinlerinin insan haklarını koruduğunu söylerler işte görüldüğü gibi bu inanç saçmalıklarla dolu bir inançtır ve insan haklarına aykırıdır. Neredesin be raif özledik seni? Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2012 AYHANAYTAÇTAN/ERENERDEME: 'dinin afyonlaşması üzerinde durmak isterim! karlmarks diyalektik açıdan kendi döneminde ve nüfus etmiş ortamı hasebiyle yahudi/nasrani afyonlaşması üzerinde durmuş ve atıfda bulunmuştur! mesela 'reel-i materyal teori'si üzerinde bir düşünecek olursak? bu adam eşyanınhakikatini arayan en azından oraya dikkat çeken bir iç yapı içindedir diyebiliriz.mesela karlmark ümminebi 'şilo'nun şu duasını işitseydi ne olurdu? '''RABBİM BANA EŞYANIN HAKİKATİNİ GÖSTER? ''' ilk bakışta bu materyalist bir duadır.gerçi ümminebi 'şilo' burdan bilinmeyen perdelerin kalkması daha doğrusu allah ile kul arasındaki '70 bin perdenin kalkması' niyetinedir o dua...mesela atatürkte derki:'biz gökten geldiği zannedilen ayetlerden değil bizzat hayatın gerçeklerinden alıyoruz ilhamımızı? ' bence burda bir sırrı faş etmek zamanıdır ki oda şudur:'nasıl ki o ümminebi 'şilo' 'ben ibrahimin duası isanın müjdesiyim? ' sonucunu çıkarıyorsa ahir nebi misyonu ile sanki ümminebi 'şilo'nunda eşyanın hakikati duasıyla diyalektik materyalizm ve hayatın gerçeklerinden ilham tecellisi ahirzamanın izdüşümünü ortaya koyuyor! buna benzer 'hikmetle dolu o kuran' bizlere 21.yüzyılda ancak anlıyabileceğimiz tüyolar olması bunun yanı sıra ayet mucisesi hadis mucizesi derken hz.alinin ve 11 imamın nasihat mucizeleri de kendini göstermeye başlıyor.ömer çelakıl(akıl çelen) kuranın şifresi diyor eğer ehlibeytin şifresinide çözmüş olsa 12 imam mucizesi ve mehdi kerametini bir güzel anlamış olacaktır ve dileğimiz o ki eren erdem anlasın bunlarıda işlerimizi kolaylaştırsın sevdirsin güzelleştirsin ve hafifletsin yükümüzü diyorum! inşaallah ve elhamdülillah.özel not:'kardeşim eren! twit ve fess aracılığıyla sizlere bazı mesajlarım oldu fakat birisi varki olmadı onu düzeltmek istiyorum oda 'seni ebubekir sifile yönlendiriyorum! ' sözümüzdür daha sonra bunu düzeltme fırsatım olmadı şimdi düzeltiyorum o musatafa islamoğlu olacaktı ama sonra ondanda vazgeçtik ömer öngüte yönlendirelim dedik ama şim di son en son kararımız o ki seni biz esaslı bir şekilde imam-ı rabbani sıla hazretlerine yönlendiriyoruz inşaallah ondan senin nasiplerin vardır.zira hz.mehdinin vucud-u şerifleri imam-ı rabbani ise nakşilikte ruhu pir sultan abdaldır bektaşilikte...ebuzerciliğin devam etsin ama bunuda bir düşün! mehdi imamrabbani/pirsultan, atatürk/humeyni ekolüyle karşımıza çıkacak bilesin imamrabbani derki 'mehdi zahir/batını birleştirir' nakşilikle bektaşiliği kemalizmle humeynizmi birleştirecektir diyebiliriz...ve rahman 19 ve 20 de ki ayetlerde buna işarettir diyebilirz...derki:'iki denizi saldık (nakşi:şeriat/tarikat denizi acıdır?) +(bektaşi:marifet/hakikat denizi tatlıdır?) birleşmeleri için (hz.mehdide) '...alevi/bektaşi kutsal metinlerinde derki:'kulağın biri cafer-i sadık diğeri mehdi sahib-i zamandır? yine derki:'mehdi ademin gölgesidir? ' ve yine derki:'mehdinin bedeni adem ruhu isadır? '(mecaz-ı meal?) ....SAYGILAR? ' (21.03.2012 Alıntı
Φ Pasifik Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2012 Kaç sene önce bu konudaki mesajları okuyordum hala devam ediyo. Neyse böldüm. 2 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 acıcık da kitab konuşsun.. bakalım ne diyor.. kulak verirsek eğer.. Âl-i İmrân: 3/65 Ey kitap ehli! İbrahim hakkında niçin tartışıyorsunuz. Oysa Tevrat da, İncil de ondan sonra indirilmiştir. Siz hiç düşünmüyor musunuz? ** Âl-i İmrân: 3/66 İşte siz böyle kimselersiniz! Diyelim ki biraz bilginiz olan şey hakkında tartıştınız. Ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışıyorsunuz? Allah bilir, siz bilmezsiniz. ** Âl-i İmrân: 3/95 De ki: "Allah, doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim’in dinine uyun. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi." ** Âl-i İmrân: 3/84 De ki: "Allah’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ’ya, İsa’ya ve peygamberlere Rablerinden verilene inandık. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz. Biz O’na teslim olanlarız." ** Bakara: 2 /285 Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de. Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: "Onun peygamberlerinden hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz." Şöyle de dediler: "İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır. Diyanet İşleri Meali: Yeni .. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 dinde celiski yok ki saf vahiydir son din celiski; kavrayis yetmezliginden ve tembellikten kaynaklandigi icin ; en guzel izahlar bile havada kaliyor ... demek ki ; hz. ibrahimin ve digerlerinin yaptigi dogru ; tam firlama ve olaganustu hiperaktif bir nese ile on plana cikmak varken ; herkes tutturmus bi kasvet bi kasvet ... kasvetli bir ruh hali cehennem kademelerinden bir kademedir ... din alimlerinde ya da cesitli imamlarda gorulen agir hal yaniltiyor Kurani okuyanca uzerine agirlik cokenler ve daralanlar olabilir ... bunu Allah soluyor ; ) herkesin kalbine acik degil Kuran .. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 Kaç sene önce bu konudaki mesajları okuyordum hala devam ediyo. Neyse böldüm. ewt durmaz bu konular : ) hep devam eder .. ama devm ettikce bazi seyler zamanla on plana cikar .. fikir zenginligini ortaya koyup en hikmetli izahlarin parlamasini beklemek lazim gelir Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 insanlarin cogu kilitli birkac 10 yil nasil gecip gittiyse geriye kalanlar da oyle gecip gidicekken ; beden olumlu, ruh zamansiz ve mekansizken (dunya zamani ruha viz gelir) dunya yalan, imtihanin kaliciligi on plandayken israrla 70 yillik omre kendini gommek ancak kilitlenmis ve acilmayi istemeyen insanlara gore birseydir ... dunyadaki herseyden zamanla kopucak sekilde yaratilmistir insan ... bunu hayatinin ilk 35 yilinda anlamayan icin bu sonradan cok zorlsir .. isin ilginci ayni insanlar olum gibi konulara hakikat ve olgunluk reaksiyonu yerine ; direk urkme ve kacma reaksiyonu verirler gomulme ve kilitlenme alametleri yansir gozlerinden Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 ha bi de odlek olmalari yetmezmis gibi ; ustune uzaktan cok dalasici olurlar (Kuran ayeti) bir ayette ; sizi gordukleri vakit urkmus yaban esekleri gibi kacarlar diyor (Ayet) benzetme esprili yapilmis , Elhamdulillah yani goz temasi bile kuramazlar korkudan , anca uzaktan ne kadar dalasabiliyosa haktan yuzceviren kisinin bilinc alti tedirginlik mucizesi ile yavasca cokmeye baslar ; cunku OZBENLIK(bilincalti), ancak hakikati yakalayinca bedeni rahat birakicak sekilde yaratilmistir not; kimse itina ile uzerine alinmasin ben ayetlerden ve uzerinde durulmayan Kuran hakikatlerinden bahsediyorum Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2012 acıcık da kitab konuşsun.. bakalım ne diyor.. kulak verirsek eğer.. Bu konular senin ilgini çekermiydi Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2012 ...din empatidir Bu sizin görüşünüz.. Benim görüşüm ise din, orta çağ törelerinin, orta çağ aklıyla tanrıya söylettirilmesidir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2012 ...din empatidir bence de .. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 bence de .. Sizin empati anlayışınız; "sizden olmayanı öldürün" dür. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 dayanamayip yazdin di mi gene gercekten ole olsa sanki iki kelime bisey yazabilcen bana valla beynini dagitirdim ama iste ole bi tehlike yok Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Sizin empati anlayışınız; "sizden olmayanı öldürün" dür. senin de ustteki kullaniciya dedigin gibi 'bu senin kendi gorusun' 1 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Hadi bazı inançlılardan önyargıyı çok gördük tamam,iyide doğayı savunan ve bilginin peşinden gittiğini söyleyenlerden neden önyargıyı bu kadar çok görüyoruz ? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Hiç bir İslam ülkesinde yeni kilise, sinagog açamazsınız... Açarım diyorsanız açında görelim... İslam ülkelerinde böyle şeylerin yok olduğunu kimse söyleyemez zaten..İyide İslam bunu emretmediki İslamcıların yaptığı yobazlığı terörü İslama bağlayamazsınız.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gene aynı yere geldik. Kuran'ı salık alanlar ve uygulayanlar ve kendi anladığı ve pembeleştirdiği dini herkese öneren omar123... yukarida gordugun kadariyla ve dedigin kadariyla herkes kisisellestiriyor 1 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gene aynı yere geldik. Kuran'ı salık alanlar ve uygulayanlar ve kendi anladığı ve pembeleştirdiği dini herkese öneren omar123... Ben bir şey demiyorum artık... Kuran'ı açıp okuman gerek arkadaşım okumadan olmuyor. 10 kere okuduğumuz bir kitabı ne olduğunu bana öğretemezsin..Savaş ayetleri hemen bir başlık altında duruyor..Hepsinin hangi amaç hangi sıfat çerçevesi içinde ne olduğunu biliyorum..İslam teröre ve yobazlığa karşı bir dindir..Terör örgütü kuran insanların İslamı benimsemesi İslam'ın terörü emrettiği anlamına gelmez bilmeyene öyle gözükür.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 yukarida gordugun kadariyla ve dedigin kadariyla herkes kisisellestiriyor Önce kendi gözündeki merteği çıkar, o zaman kardeşinin gözündeki çöpü çıkarmak için daha iyi görürsün..İsa Mesih 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Hiç bir İslam ülkesinde yeni kilise, sinagog açamazsınız... Açarım diyorsanız açında görelim... acilir acilir ; bakiniz turkiye ; ) ama seriatla yonetilen ukelerde biraz zor .. seriati savunmuyoruz ; ) seriati lanetliyoruz .. iste bu yuzden lanetliyoruz .. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2012 Önce kendi gözündeki merteği çıkar, o zaman kardeşinin gözündeki çöpü çıkarmak için daha iyi görürsün..İsa Mesih aynen katiliyorum .. zaten bu ana fikiri hissettirmek icin bole bir hareket yontemi tercih ettim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.