Φ raif bostan Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 dini inanışa göre allah adildir ve haklara saygı duyar ama bilindiği gibi insan hakkının tanımı şudur insan kendi hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşar ama allah insanların yaşamlarına karışmakta ve kendi isteklerini yerine getirmeyen insanları yakmaktadır bu manada allah zorbalık yapmaktadır adil olmaktan uzak kendi isteklerinini düşünen bencil bir varlık olmaktadır. mesela:istediği gibi giyinme özgürlüğü olan kadınların başının kapanmasını istemektedir oysaki insan kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır ve bumanada insan istediği gibi giyinebilir ama allah bunu görmezden geliyor ve kapanmasını istiyor kapanmazsada ateşe atıp yakıyor. ayrıca islamcı kesim kendi dinlerinin insan haklarını koruduğunu söylerler işte görüldüğü gibi bu inanç saçmalıklarla dolu bir inançtır ve insan haklarına aykırıdır. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Düşüncelerinizi ifade etmek için kullandığınız kavramların faklı alanlarda farklı manalar taşımasından dolayı ve akabinde oluşturduğunuz önermelerin birbiriyle mantıksal ilişkisindeki uyumsuzluktan doğan anlamsızlıktan hareketle yazınız net yargılar ve önermeler içermiyor.(Benimki de mi öyle oldu ne?) ... Alıntı
Φ hangisi kullanılmıyo Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Düşüncelerinizi ifade etmek için kullandığınız kavramların faklı alanlarda farklı manalar taşımasından dolayı ve akabinde oluşturduğunuz önermelerin birbiriyle mantıksal ilişkisindeki uyumsuzluktan doğan anlamsızlıktan hareketle yazınız net yargılar ve önermeler içermiyor.(Benimki de mi öyle oldu ne?) ... Bu cümleyi kurabilmek için kaç gün uğraştınız :) Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Bu cümleyi kurabilmek için kaç gün uğraştınız :) Beş dakikamı aldı diyebilirim; ama değdi ben beğendim, sizi bilmem... Muhabbetle... Alıntı
Φ hangisi kullanılmıyo Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 Beş dakikamı aldı diyebilirim; ama değdi ben beğendim, sizi bilmem... Muhabbetle... Beğendiyseniz güzeldir ve beni takmayın, aslında ben de sizin gibi beni pek bilmiyorum Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Düşüncelerinizi ifade etmek için kullandığınız kavramların faklı alanlarda farklı manalar taşımasından dolayı ve akabinde oluşturduğunuz önermelerin birbiriyle mantıksal ilişkisindeki uyumsuzluktan doğan anlamsızlıktan hareketle yazınız net yargılar ve önermeler içermiyor.(Benimki de mi öyle oldu ne?) ... dostum neyi anlayamadın gayet açık bir şekilde açıkladım ve açıkladıklarım birbiriyle ilişkili şeyler neyi anlamadıysan söyle cevaplayayım. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 dostum neyi anlayamadın gayet açık bir şekilde açıkladım ve açıkladıklarım birbiriyle ilişkili şeyler neyi anlamadıysan söyle cevaplayayım. Yazınızı anlamadığımı hangi cümlelerimdeki anlamlardan çıkardınız, bakın şimdi anlayamadım!Siz benim yazımdaki anlamları anlayabildiniz mi? Dinin ergümanlarını çürütmek istiyorsanız hareket ettiğiniz karşı ergümanlar tartışmasız kabul gören su götürmez doğrular yargılar içermelidir bence, yani yine bir inanç düzeyinde doğruluk içeriyorsa onun doğruluğu da yine kendi içindeki mantığa bağlıdır..İnancı kendi mantığı içindeki çelişkilerden hareketle de eleştirirseniz, önermelerinizin dayandığı tutarlı bir mantık da oluşturabilirsiniz bu yaklaşımla bence. Kavramlarınızın genel geçerliği olmalı ki tartışmanın mantıksal zemini oluşsun değil mi? İnsan hakkı tabirinin tanımını yanlış anlamadıysam ''İnsan için özgürlük nedir?'' tabirinin tanımını karşılayacak şekilde yapmış ve bu tanımı bütün yansımalarının ortak olduğundan hareketle de inanç zeminindeki karşılığı olan inanç bağlamındaki özgürlük kavramına eleştiri getirmişsniz. İnsan başkasına zarar vermeden istediği gibi yaşar kabulü yine bir kabuldür ve sosyal hayat bu düşünceyi kabul eden insan topluluklarının oluşturduğu bir sistemle tanzim edilmiştir.Dini inanç bu sistemin içinde kendine yer edinir veya dini inanç bizzat bu sistemi kendi oluşturur. Toplumsal bir sistem yaptığınız özgürlük tanımını sosyal ilke olarak kabul etmişse bu sistem içindeki bir insanın bu tanımı kabul ederek veya kabul etmeyerek bir dini inanca bağlanması, onu yaşaması mantık düzeyinde mantıklıdır mantıksızdır şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutulacak bir olgu değildir. İnsan başkasına zarar vermeden istediği gibi yaşar kabulü inanlı insanın başkasına zarar vermeden inancı gereği kendi has özgürlüklerini sınırlandırması karşısında mantıki üstünlüğü olan bir olgu değildir. Başörtüsü meselesi özünde inançla alakalı bir mesele malumunuz üzere.Başörtüsünü takan insan inancı gereği bunu yaptığı için karşı bir ergüman olan ''İnsan istediği gibi yaşar, özgürdür.'' düşüncesiyle inancın saçmalığını, çelişkisini ortaya koyacak bir hal muhteva etmez. Özgürlük bağlamında bakacak olursak başkasına zarar vermiyorsa bu inanç, zaten ''İnsan başkasına zarar vermeden istediği gibi yaşar.'' düşüncesinin içinde yer alan bir durumdur ve bu bağlamda birbirine karşı çelişki oluşturmayan durumdan çelişki oluşturmaya çalışmak abesle iştigaldir eskilerin lafıyla.... Bu durumun inancın saçmalığıyla alakasını ortaya koymak, bu zeminde bir düşünce üretmek büyük bir çaba gerektirir. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 şimdi arkadaşım ben insan hakkının başkalarına zarar vermeden hayatını istediği gibi yaşaması olarak tanımladım bu bir insan hakkıdır evet insanlar hayatlarını istediği gibi yaşama hakkına sabhip olduklarından insan belli bir inancı varsa başkasına zarar vermeden onu yaşayabilir ama benim anlatmak istediğim insan istediği gibi yaşama özgürlüğü olduğu için kendini kısıtlamasına gerek yoktur şayet birileri onun hayatını kısıtlamasını istiyorsa ona haksızlık yapıyor demektir mesela benim istediğim elbiseyi giyme hakkım vardır ama bir kişi bana sen başını örtüceksin kapalı gezeceksin dediği zaman benim istediğim gibi yaşama yada istediğim elbiseyi giyme hakkıma tecavüz ediyor demektir ve bu insan haklarına aykırı bir davranış olur aykırı olduğu içinde yanlıştır yani o kişinin bana emir buyurması yanlış olur ve dinin insan haklarına en uygun olan sistem olduğunu ve allahın adaletli dolayısıyla haklara saygılı olduğunu idda ediyorsak insanların yaşantılarına karışmamalıdır ama allah yaşantılarını kendi isteği istikametinde yaşmayanları ateşe atmakta ve bumanada insanların istediği gibi yaşama haklarını elinden almaktadır ve din haklara saygılı olduğunu ve allahında adil olduğunu söylüyor ve innsanların istedikleri gibi yaşama hakkını elinden alıyorsa bu bir saçmalıktır.hem zaten dine göre bizim hiç bir hakkımız yoktur biz allahın kölesiyiz. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 şimdi arkadaşım ben insan hakkının başkalarına zarar vermeden hayatını istediği gibi yaşaması olarak tanımladım bu bir insan hakkıdır evet insanlar hayatlarını istediği gibi yaşama hakkına sabhip olduklarından insan belli bir inancı varsa başkasına zarar vermeden onu yaşayabilir ama benim anlatmak istediğim insan istediği gibi yaşama özgürlüğü olduğu için kendini kısıtlamasına gerek yoktur şayet birileri onun hayatını kısıtlamasını istiyorsa ona haksızlık yapıyor demektir mesela benim istediğim elbiseyi giyme hakkım vardır ama bir kişi bana sen başını örtüceksin kapalı gezeceksin dediği zaman benim istediğim gibi yaşama yada istediğim elbiseyi giyme hakkıma tecavüz ediyor demektir ve bu insan haklarına aykırı bir davranış olur aykırı olduğu içinde yanlıştır yani o kişinin bana emir buyurması yanlış olur ve dinin insan haklarına en uygun olan sistem olduğunu ve allahın adaletli dolayısıyla haklara saygılı olduğunu idda ediyorsak insanların yaşantılarına karışmamalıdır ama allah yaşantılarını kendi isteği istikametinde yaşmayanları ateşe atmakta ve bumanada insanların istediği gibi yaşama haklarını elinden almaktadır ve din haklara saygılı olduğunu ve allahında adil olduğunu söylüyor ve innsanların istedikleri gibi yaşama hakkını elinden alıyorsa bu bir saçmalıktır.hem zaten dine göre bizim hiç bir hakkımız yoktur biz allahın kölesiyiz. ... Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 umarım anladın gülümsemen anladım mı demek oluyor bilmiyorum ama böylesi bir açıklamadan sonra anlamamak için geri zekalı olmak gerek sanırım. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Galiba sizi sinirlendirdim ki sinirlendiğinizi ifade eden saldırgan bir tavrın üslubunu yansıtan son cümleyi kurma gereğini düşünmeden kurdunuz.Hatalıyım kabul ediyorum yazınıza karşılık hiçbir yazı yazmamalıydım.Özür dilerim ciddi algıladım...Kendi kendinizle muhabbet edebilirsiniz hoş değil ama yine de bir seçenek... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Ayrıca profil sayfanızdan yaşınızla ilgili bilgi var mı diye baktım, bulamadım.Yazdığınız yazılardan yürüttüğüm tahmin sizi tekrar sinirlendirebilir.Ciddi yazılar yazarsanız ben ciddiye almasam bile emin olun bilgisi, kültürü ziyadesiyle fazla olan arkadaşlar bu forumda ziyadesiyle var, ciddi bulurlarsa yazılarınızı sizinle daha ciddi muhabbet edebilir onlar.Benden bu kadar... Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 hayır bu lafım sinirlendiğimden değil bu lafım sözümün çok açık olduğundan yani herkesin rahatlıkla anlayacağı bir şekilde açıkjladığımdan bunu normal bir kişinin anlaması gerektiğini ifade etmek için kullandım sözümle sizi kırdıysam özürdilerim ama inanın size aşşalamak içindeğil sadece sözümün açıklığını ifade etmek için kullandım. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2010 Bilmem bilirmisin ama teknik forumlarda moderatörlerin imzası şöyle olur: "Arama Yapmadan Konu Açmayın!!!" Neyse tabi ben katılmıyorum bu imzaya Bu konunun akıl yürütmeyle vs. bir cevabı yok. Ama: Bak kardeş, ben bu soru bana soruldu diyerek burada bir konu açmıştım. Sizin gözünüzden bakmayı anladığım belli oluyor ki tatmin edecek cevabı alana kadar bırakmadım ve #22. mesajda cevap bulundu. Gerçekten cevap arıyorsan o başlıki mesajların hepsini oku ve 22'nin üzerinde dur gerisini okumana gerek yok. Hadi hayırlı olsuun... Alıntı
Φ ser-kan Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 mesela:istediği gibi giyinme özgürlüğü olan kadınların başının kapanmasını istemektedir oysaki insan kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır Pekiii değerli arkadaşım kapalı kadınların özgürlüğünü kim kısıtlıyorrr ???????? acaba.. ....ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD.... Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 şimdi insanın kendini kısıtlamasına gerek yoktur yani kadın istediği elbiseyi giyme hakkına sahiptir kadın kendini sürekli kapatmasına gerek yoktur kadının istediği gibi giyinme hakkı vardır isterse çok açık giyinme hakkı vardır ve kimse onun kapanmasını emredemez istediği gibi giyinir ama din insanın istediği gibi giyinme hakkını elinden almaktadır ve özgürce hayatını yaşama hakkını elinden almaktadır ve istediğini yapmayanıda ateşe atacağını söylemekte bumanada allahı zorba olarak finanse etmektedir çünkü allah istediği gibi yaşamayanı ateşe atmaktadır buda istediği gibi yaşama hakkı olan insana zorbalık demektir. allahın adaletli dininse en doğeru yolu göstterdiğini idda eden yani insan haklarına en uygun yol olduğunu idda eden islam dini yukardada bahsettiğim gibi allahı zorba olarak finanse etmekte ve insanın hayatını istediği gibi yaşama hakkını görmezden gelmektedir bumanada saçmalıktır uyulması söz konusu değildir devletimiz insanlar bu saçma ve insan haklarına aykırı ideolojiden kurtulması için başörtüsünü hiç değilse kamuda engellemek kadına özgürlüğünü vermeyi amaçlamıştır insanların bu kültürden kulturması için böylesi bir çaba içerisine girmiştir ama bu islam kültürü içerisinde yetişmiş ve sadece bu kültüde yaşadığı için başını kapatan yani inançsız olan ama kültürden dolayı başını kapatan kişilere bu başörtüsü yasağı zor gelmiyebilir ama birde bu islam dinine inan kişiler yani beş vakit namazını kılan dinin gerçek ve en doğrusu olduğunu kabuledenler vardır işte bu yasak bu insanlara çok zor gelmektedir bu insanlarada bu inancın saçma birşey olduğunu anlatmakta zordur çünkü enun doğru olduğundan başka birşey düşünmemektedirler ve anlatılanıda dinlemeyeceklerdir işte bu insanların madur edilmemesi için başörtüsü yasağı olmaması gerekmektedir diye düşünüyorum ama bu yasak toplumun islam kültüründen çıkıp modern bir yapıya kavuşması için önem arzeder niteliktedir. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 Keşke mesajımı dikkate alıp en azından başlıktaki 22. mesajı okusaydın. Neyse yine uyarı alıcam biraz daha konuşursam sustum ben Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 Keşke mesajımı dikkate alıp en azından başlıktaki 22. mesajı okusaydın. Neyse yine uyarı alıcam biraz daha konuşursam sustum ben dinin öne attığı sınav cennet cehennem diye birşey yoktur dolayısıyla sorun saçmadır öyle bişiy yok ki allah bize sorsun yani ne sınav var nede cennet yada cehennem. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 dinin öne attığı sınav cennet cehennem diye birşey yoktur dolayısıyla sorun saçmadır öyle bişiy yok ki allah bize sorsun yani ne sınav var nede cennet yada cehennem. Sadece dindar geçinenlerin at gözlüklü olmadığını görmek beni sevindiriyor. Din yok diyorsan neden saçmalığını arıyorsun? Olmayan bir şeyin saçmalığı olur mu? Cevap verirsen sevinirim. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 çünkü insanlar dinin söylediklerinin gerçek olduğunu zannediyor ve saçma olduğunu bilmiyor onlara mantıklı bir şekilde saçma olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Alıntı
Φ ser-kan Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 raif bostan kardeş sen askerlik yaptınmı.... Merakımı hoş karşıla sadece sordum??? ....ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD.... Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 bunu neden meraketttiğini öğrenebilirmiyim. Alıntı
Φ ser-kan Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Sadece merak ettim insanoğlu herzaman şu merakını yenememiştir... Çok özeline giriyorsa cevaplamak zorunda değilsin. Saygılar ...ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD... Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 bu merak nerden esti yani yazılarımdan askerlik yapmaz gibi bir sonucamı vardır bende bunu soruyorum soruma dürüstçe cevap verirsen cevabı veririm. Alıntı
Φ ser-kan Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2010 Haşa ne haddime senin askerlik yapıp, yapamayacağına hüküm vermek.. Ayrıca sana neden dürüst cevap vermiyimki düşmanımmısın,rakibimmi Hayır mantık mantık herşeyde mantık aramak tamam doğru ama askerde karşılaşılan mantıksızlıkları biliyorsan VEYA yaşadıysan dünyada insanların ne kadar mantıksız işler yaptığını. Ne kadar mantıksız şeylerin olduğunu düşün...Ben sadece askerlik yaptıysan askerliğin mantığını anladınmı diye sorucaktım çok önemli bişey değil yani yaptım veya yapmadım.. Saygılar ...ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.