Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

dini inanışa göre allah adildir ve haklara saygı duyar ama bilindiği gibi insan hakkının tanımı şudur insan kendi hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşar ama allah insanların yaşamlarına karışmakta ve kendi isteklerini yerine getirmeyen insanları yakmaktadır bu manada allah zorbalık yapmaktadır adil olmaktan uzak kendi isteklerinini düşünen bencil bir varlık olmaktadır.

mesela:istediği gibi giyinme özgürlüğü olan kadınların başının kapanmasını istemektedir oysaki insan kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır ve bumanada insan istediği gibi giyinebilir ama allah bunu görmezden geliyor ve kapanmasını istiyor kapanmazsada ateşe atıp yakıyor.

ayrıca islamcı kesim kendi dinlerinin insan haklarını koruduğunu söylerler işte görüldüğü gibi bu inanç saçmalıklarla dolu bir inançtır ve insan haklarına aykırıdır.

Gönderi tarihi:

Düşüncelerinizi ifade etmek için kullandığınız kavramların faklı alanlarda farklı manalar taşımasından dolayı ve akabinde oluşturduğunuz önermelerin birbiriyle mantıksal ilişkisindeki uyumsuzluktan doğan anlamsızlıktan hareketle yazınız net yargılar ve önermeler içermiyor.(Benimki de mi öyle oldu ne?smile.gif)

...

Gönderi tarihi:

Düşüncelerinizi ifade etmek için kullandığınız kavramların faklı alanlarda farklı manalar taşımasından dolayı ve akabinde oluşturduğunuz önermelerin birbiriyle mantıksal ilişkisindeki uyumsuzluktan doğan anlamsızlıktan hareketle yazınız net yargılar ve önermeler içermiyor.(Benimki de mi öyle oldu ne?smile.gif)

...

Bu cümleyi kurabilmek için kaç gün uğraştınız :) :) :)

Gönderi tarihi:

...

dostum neyi anlayamadın gayet açık bir şekilde açıkladım ve açıkladıklarım birbiriyle ilişkili şeyler neyi anlamadıysan söyle cevaplayayım.

Gönderi tarihi:

dostum neyi anlayamadın gayet açık bir şekilde açıkladım ve açıkladıklarım birbiriyle ilişkili şeyler neyi anlamadıysan söyle cevaplayayım.

Yazınızı anlamadığımı hangi cümlelerimdeki anlamlardan çıkardınız, bakın şimdi anlayamadım!Siz benim yazımdaki anlamları anlayabildiniz mi?smile.gif

Dinin ergümanlarını çürütmek istiyorsanız hareket ettiğiniz karşı ergümanlar tartışmasız kabul gören su götürmez doğrular yargılar içermelidir bence, yani yine bir inanç düzeyinde doğruluk içeriyorsa onun doğruluğu da yine kendi içindeki mantığa bağlıdır..İnancı kendi mantığı içindeki çelişkilerden hareketle de eleştirirseniz, önermelerinizin dayandığı tutarlı bir mantık da oluşturabilirsiniz bu yaklaşımla bence.

Kavramlarınızın genel geçerliği olmalı ki tartışmanın mantıksal zemini oluşsun değil mi?

İnsan hakkı tabirinin tanımını yanlış anlamadıysam ''İnsan için özgürlük nedir?'' tabirinin tanımını karşılayacak şekilde yapmış ve bu tanımı bütün yansımalarının ortak olduğundan hareketle de inanç zeminindeki karşılığı olan inanç bağlamındaki özgürlük kavramına eleştiri getirmişsniz.

İnsan başkasına zarar vermeden istediği gibi yaşar kabulü yine bir kabuldür ve sosyal hayat bu düşünceyi kabul eden insan topluluklarının oluşturduğu bir sistemle tanzim edilmiştir.Dini inanç bu sistemin içinde kendine yer edinir veya dini inanç bizzat bu sistemi kendi oluşturur.

Toplumsal bir sistem yaptığınız özgürlük tanımını sosyal ilke olarak kabul etmişse bu sistem içindeki bir insanın bu tanımı kabul ederek veya kabul etmeyerek bir dini inanca bağlanması, onu yaşaması mantık düzeyinde mantıklıdır mantıksızdır şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutulacak bir olgu değildir.

İnsan başkasına zarar vermeden istediği gibi yaşar kabulü inanlı insanın başkasına zarar vermeden inancı gereği kendi has özgürlüklerini sınırlandırması karşısında mantıki üstünlüğü olan bir olgu değildir.

Başörtüsü meselesi özünde inançla alakalı bir mesele malumunuz üzere.Başörtüsünü takan insan inancı gereği bunu yaptığı için karşı bir ergüman olan ''İnsan istediği gibi yaşar, özgürdür.'' düşüncesiyle inancın saçmalığını, çelişkisini ortaya koyacak bir hal muhteva etmez.

Özgürlük bağlamında bakacak olursak başkasına zarar vermiyorsa bu inanç, zaten ''İnsan başkasına zarar vermeden istediği gibi yaşar.'' düşüncesinin içinde yer alan bir durumdur ve bu bağlamda birbirine karşı çelişki oluşturmayan durumdan çelişki oluşturmaya çalışmak abesle iştigaldir eskilerin lafıyla....

Bu durumun inancın saçmalığıyla alakasını ortaya koymak, bu zeminde bir düşünce üretmek büyük bir çaba gerektirir.

Gönderi tarihi:

şimdi arkadaşım ben insan hakkının başkalarına zarar vermeden hayatını istediği gibi yaşaması olarak tanımladım bu bir insan hakkıdır evet insanlar hayatlarını istediği gibi yaşama hakkına sabhip olduklarından insan belli bir inancı varsa başkasına zarar vermeden onu yaşayabilir ama benim anlatmak istediğim insan istediği gibi yaşama özgürlüğü olduğu için kendini kısıtlamasına gerek yoktur şayet birileri onun hayatını kısıtlamasını istiyorsa ona haksızlık yapıyor demektir mesela benim istediğim elbiseyi giyme hakkım vardır ama bir kişi bana sen başını örtüceksin kapalı gezeceksin dediği zaman benim istediğim gibi yaşama yada istediğim elbiseyi giyme hakkıma tecavüz ediyor demektir ve bu insan haklarına aykırı bir davranış olur aykırı olduğu içinde yanlıştır yani o kişinin bana emir buyurması yanlış olur ve dinin insan haklarına en uygun olan sistem olduğunu ve allahın adaletli dolayısıyla haklara saygılı olduğunu idda ediyorsak insanların yaşantılarına karışmamalıdır ama allah yaşantılarını kendi isteği istikametinde yaşmayanları ateşe atmakta ve bumanada insanların istediği gibi yaşama haklarını elinden almaktadır ve din haklara saygılı olduğunu ve allahında adil olduğunu söylüyor ve innsanların istedikleri gibi yaşama hakkını elinden alıyorsa bu bir saçmalıktır.hem zaten dine göre bizim hiç bir hakkımız yoktur biz allahın kölesiyiz.

Gönderi tarihi:

şimdi arkadaşım ben insan hakkının başkalarına zarar vermeden hayatını istediği gibi yaşaması olarak tanımladım bu bir insan hakkıdır evet insanlar hayatlarını istediği gibi yaşama hakkına sabhip olduklarından insan belli bir inancı varsa başkasına zarar vermeden onu yaşayabilir ama benim anlatmak istediğim insan istediği gibi yaşama özgürlüğü olduğu için kendini kısıtlamasına gerek yoktur şayet birileri onun hayatını kısıtlamasını istiyorsa ona haksızlık yapıyor demektir mesela benim istediğim elbiseyi giyme hakkım vardır ama bir kişi bana sen başını örtüceksin kapalı gezeceksin dediği zaman benim istediğim gibi yaşama yada istediğim elbiseyi giyme hakkıma tecavüz ediyor demektir ve bu insan haklarına aykırı bir davranış olur aykırı olduğu içinde yanlıştır yani o kişinin bana emir buyurması yanlış olur ve dinin insan haklarına en uygun olan sistem olduğunu ve allahın adaletli dolayısıyla haklara saygılı olduğunu idda ediyorsak insanların yaşantılarına karışmamalıdır ama allah yaşantılarını kendi isteği istikametinde yaşmayanları ateşe atmakta ve bumanada insanların istediği gibi yaşama haklarını elinden almaktadır ve din haklara saygılı olduğunu ve allahında adil olduğunu söylüyor ve innsanların istedikleri gibi yaşama hakkını elinden alıyorsa bu bir saçmalıktır.hem zaten dine göre bizim hiç bir hakkımız yoktur biz allahın kölesiyiz.

...smile.gif

Gönderi tarihi:

Galiba sizi sinirlendirdim ki sinirlendiğinizi ifade eden saldırgan bir tavrın üslubunu yansıtan son cümleyi kurma gereğini düşünmeden kurdunuz.Hatalıyım kabul ediyorum yazınıza karşılık hiçbir yazı yazmamalıydım.Özür dilerim ciddi algıladım...Kendi kendinizle muhabbet edebilirsiniz hoş değil ama yine de bir seçenek...

Gönderi tarihi:

Ayrıca profil sayfanızdan yaşınızla ilgili bilgi var mı diye baktım, bulamadım.Yazdığınız yazılardan yürüttüğüm tahmin sizi tekrar sinirlendirebilir.Ciddi yazılar yazarsanız ben ciddiye almasam bile emin olun bilgisi, kültürü ziyadesiyle fazla olan arkadaşlar bu forumda ziyadesiyle var, ciddi bulurlarsa yazılarınızı sizinle daha ciddi muhabbet edebilir onlar.Benden bu kadar...

Gönderi tarihi:

hayır bu lafım sinirlendiğimden değil bu lafım sözümün çok açık olduğundan yani herkesin rahatlıkla anlayacağı bir şekilde açıkjladığımdan bunu normal bir kişinin anlaması gerektiğini ifade etmek için kullandım sözümle sizi kırdıysam özürdilerim ama inanın size aşşalamak içindeğil sadece sözümün açıklığını ifade etmek için kullandım.

Gönderi tarihi:

Bilmem bilirmisin ama teknik forumlarda moderatörlerin imzası şöyle olur: "Arama Yapmadan Konu Açmayın!!!"

Neyse tabi ben katılmıyorum bu imzaya :D

Bu konunun akıl yürütmeyle vs. bir cevabı yok. Ama:

Bak kardeş, ben bu soru bana soruldu diyerek burada bir konu açmıştım. Sizin gözünüzden bakmayı anladığım belli oluyor ki :) tatmin edecek cevabı alana kadar bırakmadım ve #22. mesajda cevap bulundu. Gerçekten cevap arıyorsan o başlıki mesajların hepsini oku ve 22'nin üzerinde dur gerisini okumana gerek yok. Hadi hayırlı olsuun...

Gönderi tarihi:

mesela:istediği gibi giyinme özgürlüğü olan kadınların başının kapanmasını istemektedir oysaki insan kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır

Pekiii değerli arkadaşım kapalı kadınların özgürlüğünü kim kısıtlıyorrr ???????? acaba..

....ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD....

Gönderi tarihi:

şimdi insanın kendini kısıtlamasına gerek yoktur yani kadın istediği elbiseyi giyme hakkına sahiptir kadın kendini sürekli kapatmasına gerek yoktur kadının istediği gibi giyinme hakkı vardır isterse çok açık giyinme hakkı vardır ve kimse onun kapanmasını emredemez istediği gibi giyinir ama din insanın istediği gibi giyinme hakkını elinden almaktadır ve özgürce hayatını yaşama hakkını elinden almaktadır ve istediğini yapmayanıda ateşe atacağını söylemekte bumanada allahı zorba olarak finanse etmektedir çünkü allah istediği gibi yaşamayanı ateşe atmaktadır buda istediği gibi yaşama hakkı olan insana zorbalık demektir.

allahın adaletli dininse en doğeru yolu göstterdiğini idda eden yani insan haklarına en uygun yol olduğunu idda eden islam dini yukardada bahsettiğim gibi allahı zorba olarak finanse etmekte ve insanın hayatını istediği gibi yaşama hakkını görmezden gelmektedir bumanada saçmalıktır uyulması söz konusu değildir

devletimiz insanlar bu saçma ve insan haklarına aykırı ideolojiden kurtulması için başörtüsünü hiç değilse kamuda engellemek kadına özgürlüğünü vermeyi amaçlamıştır insanların bu kültürden kulturması için böylesi bir çaba içerisine girmiştir

ama bu islam kültürü içerisinde yetişmiş ve sadece bu kültüde yaşadığı için başını kapatan yani inançsız olan ama kültürden dolayı başını kapatan kişilere bu başörtüsü yasağı zor gelmiyebilir ama birde bu islam dinine inan kişiler yani beş vakit namazını kılan dinin gerçek ve en doğrusu olduğunu kabuledenler vardır işte bu yasak bu insanlara çok zor gelmektedir bu insanlarada bu inancın saçma birşey olduğunu anlatmakta zordur çünkü enun doğru olduğundan başka birşey düşünmemektedirler ve anlatılanıda dinlemeyeceklerdir işte bu insanların madur edilmemesi için başörtüsü yasağı olmaması gerekmektedir diye düşünüyorum ama bu yasak toplumun islam kültüründen çıkıp modern bir yapıya kavuşması için önem arzeder niteliktedir.

Gönderi tarihi:

Keşke mesajımı dikkate alıp en azından başlıktaki 22. mesajı okusaydın. Neyse yine uyarı alıcam biraz daha konuşursam sustum ben :)

Gönderi tarihi:

Keşke mesajımı dikkate alıp en azından başlıktaki 22. mesajı okusaydın. Neyse yine uyarı alıcam biraz daha konuşursam sustum ben :)

dinin öne attığı sınav cennet cehennem diye birşey yoktur dolayısıyla sorun saçmadır öyle bişiy yok ki allah bize sorsun yani ne sınav var nede cennet yada cehennem.

Gönderi tarihi:

dinin öne attığı sınav cennet cehennem diye birşey yoktur dolayısıyla sorun saçmadır öyle bişiy yok ki allah bize sorsun yani ne sınav var nede cennet yada cehennem.

Sadece dindar geçinenlerin at gözlüklü olmadığını görmek beni sevindiriyor.

Din yok diyorsan neden saçmalığını arıyorsun? Olmayan bir şeyin saçmalığı olur mu? Cevap verirsen sevinirim.

Gönderi tarihi:

Haşa ne haddime senin askerlik yapıp, yapamayacağına hüküm vermek..

Ayrıca sana neden dürüst cevap vermiyimki düşmanımmısın,rakibimmi :D

Hayır mantık mantık herşeyde mantık aramak tamam doğru ama askerde karşılaşılan mantıksızlıkları biliyorsan VEYA yaşadıysan dünyada insanların ne kadar mantıksız işler yaptığını.

Ne kadar mantıksız şeylerin olduğunu düşün...Ben sadece askerlik yaptıysan askerliğin mantığını anladınmı diye sorucaktım

çok önemli bişey değil yani yaptım veya yapmadım..

Saygılar

...ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.