Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Ahmet Kekeç'ten Güzel Tespitler yer alıyo9r bu yazıda,Yılmaz Özdil adlı sözde yazarın ikiyüzü nasılda fışkırıyor günyüzüne bu yazıda,biliyorum birileri yine lafı dolandırıp haklı çıkarmaya çalışacak bu sözde yazarı ama anlayan anlar kimin ne olduğunu.... Bana ***** diyen yazar! Demek ki, “her ****** diyene tuz yetiştiremiyorsun” Yılmaz... Seninle polemiğe girmek isteyenler, Türk Eğitim Vakfı’na bağış yapmak zorundalar... Bağış yapıp dekontunu gönderecekler, sen de düşüneceksin... Bedavaya şöhret olmak yok. Öyle mi? İyi de birader, seni “polemik öznesi” olarak gördüklerini de nerden çıkarıyorsun ki? Bu kadar mühim bir adam mısın? Kendini, bu megalomaniyi hak edecek önemde biri zannedebilirsin. Mümkündür. Bir hekim baksın, gerekli testleri yapsın, işin bu kısmını ayrıca konuşalım. Fakat sen önce işlediğin cürümlerin hesabını ver... Bugün himayesinde sağa sola salladığın Aydın Doğan’ı Star gazetesinde rezil kepaze eden kimdi? Sen mi değiştin, Aydın Doğan mı değişti, “nüfuz ve çıkar alanları” mı değişti? Ne oldu? Neden vaktiyle her haline, her davranışına, her tasarrufuna kefil olduğun Cem Uzan’ın yanında değilsin? Neden küçük bir vefa örneği göremiyoruz senin şu “delikanlı ve delişmen” kaleminden. Hadi işin içinde “Kral öldü, yaşasın kral” durumları var diyelim... Bilgiyle, zekâyla, yaratıcılıkla kalkıştığın yazılarında (Ertuğrul Özkök öyle diyor) neden bir tek İmar Bankası ve Rumeli Holding eleştirisi yok? Çukurova’da, Kepez’de, İmar Bankası’nda ne oldu? Kimlerin kaç parası hortumlandı? Kimlere şantaj yapıldı? Hangi Rumeli Holding yöneticisinin kasasından hangi ünlülere ait özel bilgiler çıktı? Aydın Doğan ne tür “haksızlıklara” uğradı? Doğan Yayın Grubu’na yönelik “psikolojik savaş”ın arkasında kimler vardı? Hangi gazeteciler? Hangi tetikçiler? Hangi bürokratlar? Diyebilirsin ki, “Bilmiyordum, vallahi haberim yok...” Nedim Şener her şeyi biliyor. Şu an Star TV’de birlikte çalışıyorsunuz. Birlikte haber kotarıyorsunuz. Bütün ayrıntılara vakıftır. Sorsan, fazlasını anlatacaktır sana. Hadi görelim şu “halkın hissiyatına tercüman olan tarafsız ve objektif” haberciliğini. Madem zekâyla, bilgiyle, yaratıcılıkla kalkışıyorsun yazılarına... Ne demek “******”, anlat bize... Ne demek Kerkürt? Ne demek Two Size? Mardinli mi, Konyalı mı, İzmirli mi olduğuna karar verememiş yüz ifadenle hangi “sınıf”ın sözcülüğünü yaptığını sanıyorsun? Kimleri aşağıladığını düşünüyorsun? Madem “gazetecinin görevi doğruları yazmak”tır... Bir halkı, bir kavmi, bir etnik topluluğu olmadık sıfatlarla aşağılamak, küçük düşürmek, ötekileştirmek, şeytanlaştırmak, “nefret öznesi” haline getirmek nasıl bir “gazetecilik doğrusu”dur? Madem niyetin BDP’yi ve Kürt vatandaşlarımızı eleştirmek değildi... Mayınlarla “yumruk” hadisesini özdeşleştirmek de nerden çıktı? Kim mayınların “demokratik hak” olduğunu ileri sürüyor? Kim şehit asker haberlerine alkış tutuyor? Madem, “Hürriyet’e ve Hürriyet yazarlarına küfrederek gündeme gelmeye çalışıyorlar...” Sen hangi “yüksek menfaat” karşılığında vaktiyle Hürriyet’e ve yazarlarına çakıp duruyordun? Bir de, “Ben orada olsaydım, Ahmet Türk’e kalkan yumruğa kendimi kalkan ederdim” diyorsun... ********* Madem kendini kalkan edecektin, hangi “barışçıl” düşüncelerle ve ne umarak adamın açık adresini, üstelik “ada, pafta ve parsel” numarasıyla köşende yayınladın? 1 Alıntı
Φ hangisi kullanılmıyo Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Madem kendini kalkan edecektin, hangi “barışçıl” düşüncelerle ve ne umarak adamın açık adresini, üstelik “ada, pafta ve parsel” numarasıyla köşende yayınladın? Açık adresi yayınlamayı anlarım, birtakım kişileri başka birtakım kişilere hedef göstermek kendini aydın gören yazar çizer takımının genlerinde var sanırım, özellikle son 100 yıllık tarih bunun sayısız örneğiyle doludur. Ancak ada, parsel, pafta numarasıyla hedef göstermek, sanırım bu dünya tarihinde bir ilktir. Yılmaz Özdil böyle bir şeyi yaptıysa mutlaka gidip patentini almalı ve bundan sonra ada, parsel, pafta numarasıyla birilerini hedef göstermek isteyen herkesten bedel talep etmeli :) Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Yilmaz Ozdili tanimam yazdiklari yada dusuncesi hakkinda hic bir yorum yapmayacagim ... ama gordugum birsey varki Turkiyede milliyetciligi genelde gocmenler yapmakta ve buda aslinda acikca turkiyede sunu gostermekte acilen bir Goc yasasi cikarmali.. Gerekirse 1930-2010 kadar turkiyeye goc etmis tum gocmenlerin vatandasliklari ellerinden alinmali ve derhal geldikleri ulkeye postalanmalidir.. Bunlar istersen Iraktan goc etmis kurtler olsun istersen kendini turk olarak adlandiran herkes.. Alıntı
Φ hangisi kullanılmıyo Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Yilmaz Ozdili tanimam yazdiklari yada dusuncesi hakkinda hic bir yorum yapmayacagim ... ama gordugum birsey varki Turkiyede milliyetciligi genelde gocmenler yapmakta ve buda aslinda acikca turkiyede sunu gostermekte acilen bir Goc yasasi cikarmali.. Gerekirse 1930-2010 kadar turkiyeye goc etmis tum gocmenlerin vatandasliklari ellerinden alinmali ve derhal geldikleri ulkeye postalanmalidir.. Bunlar istersen Iraktan goc etmis kurtler olsun istersen kendini turk olarak adlandiran herkes.. Mondieu arkadaş, insaf et biraz, postalanmalıdır diye bahsettiğin şey zarf ya da koli değil, insan, biraz daha hassasiyet lütfen. Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 Mondieu arkadaş, insaf et biraz, postalanmalıdır diye bahsettiğin şey zarf ya da koli değil, insan, biraz daha hassasiyet lütfen. Hangisi kullanilmiyo.. Ben soyledim diye hemen yolladilarmi.. Ama insanlara bir sekilde ders vermek gerekiyorsa boyle dersini vereceksin.. Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2010 Bu nedir yahu... İşinize gelmediği zaman birilerini faşist,ırkçı yada sahte demokratçı ilan ediveriyorsunuz.Ne kadar garip... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2010 Ahanda Yılmaz Özdil de aynı tepkiler ile karşılaşıyor... "Aynı tepki" dediysem; Hani şu bildiğimiz, eleştirdiğiniz insana birşeyler kattığınız türden tepki değil... Laf olsun diye yargılayıp; Onca şey yazıp, Ama aslında hiçbir şey yazmamış olmaktan söz ediyorum... Birisi bir düşünce sunduğunda; Muhatap erdür kişü, dile getirilen söylemi sindiremeyip Fakat karşılığında bir düşünce, fikir ve yapıcı bir eleştiri de üretemediğinde, Çıkar ve onlarca saydırır giydirir bindirir Ama hiçbir şey söylemez aslında... Hanelerdeki o çok konuşan kadın gibi... Ya şu yazıyı bir okuyun lütfen. Tekrar tekrar okuyun... Yapıcı tek bir ifade var mı? Farkında olmadığımız, işlenmiş tek bir bilgi var mı? Bize katabildiği tek bir farklı bakış açısı var mı? Fakat yazıdaki duyguya bakın: Sanki Everesti yıkıp, yeniden yapacak arkadaş! Hoş olmuş tabi... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2010 Yilmaz Ozdili tanimam yazdiklari yada dusuncesi hakkinda hic bir yorum yapmayacagim ... ama gordugum birsey varki Turkiyede milliyetciligi genelde gocmenler yapmakta ve buda aslinda acikca turkiyede sunu gostermekte acilen bir Goc yasasi cikarmali.. Gerekirse 1930-2010 kadar turkiyeye goc etmis tum gocmenlerin vatandasliklari ellerinden alinmali ve derhal geldikleri ulkeye postalanmalidir.. Bunlar istersen Iraktan goc etmis kurtler olsun istersen kendini turk olarak adlandiran herkes.. Benimde tanıdığım bir çok bulgar göçmeni var ve hepsinden aynı şeyi duydum ''Türkiye'de olası bir savaş halinde,hemen geldiğimiz ülkeye kaçarız'' yani laf söyleyip demegoji yaparlar ama ülkede biri onlara pişt dese geldikleri yere kaçar bunlar 1 Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Yilmaz Ozdili tanimam yazdiklari yada dusuncesi hakkinda hic bir yorum yapmayacagim ... ama gordugum birsey varki Turkiyede milliyetciligi genelde gocmenler yapmakta ve buda aslinda acikca turkiyede sunu gostermekte acilen bir Goc yasasi cikarmali.. Gerekirse 1930-2010 kadar turkiyeye goc etmis tum gocmenlerin vatandasliklari ellerinden alinmali ve derhal geldikleri ulkeye postalanmalidir.. Bunlar istersen Iraktan goc etmis kurtler olsun istersen kendini turk olarak adlandiran herkes.. Yampa yaa bende göçemenim nolacak şimdi.Burda gitmesi gereken birileri varsa oda bu tür düşünenlerdır. Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Benimde tanıdığım bir çok bulgar göçmeni var ve hepsinden aynı şeyi duydum ''Türkiye'de olası bir savaş halinde,hemen geldiğimiz ülkeye kaçarız'' yani laf söyleyip demegoji yaparlar ama ülkede biri onlara pişt dese geldikleri yere kaçar bunlar Kaçsalar bile Bulgaristan'ın göçen Türkleri geri kabul etmesi imkansız.Tabi dediğiniz doğruysa... Bende Bulgar göçmeniyim savaş çıkarsa en önede savaşa gideceğimizden şüpheniz olmasın. En azından başka ülkeye kaçmayı düşünmüşler.En azından bazıları gibi savaş sırasında ülkesini arkadan vurup isyan çıkarmıyorlar yeni bir devlet kurmak için.Yada devlet bize hakkımızı vermiyo göçmeniz biz deyip her allahın günü askerlere, polislere mayın pusu kurmuyolar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Neler okumaya basladik ya...yapmayin arkadaslar neden bahsettiginizin farkindamisiniz yoksa saka olsun diyemi böyle seyler yaziliyor.Sakasi bile cok vahimdir. saygilarla Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Böyle giderse ülkemiz için kafatası av sezonu kapanmamak üzere açılacakmış gibi görünüyor... Ulu manitu sonumuzu hayır etsin.. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 Kaçsalar bile Bulgaristan'ın göçen Türkleri geri kabul etmesi imkansız.Tabi dediğiniz doğruysa... Bende Bulgar göçmeniyim savaş çıkarsa en önede savaşa gideceğimizden şüpheniz olmasın. En azından başka ülkeye kaçmayı düşünmüşler.En azından bazıları gibi savaş sırasında ülkesini arkadan vurup isyan çıkarmıyorlar yeni bir devlet kurmak için.Yada devlet bize hakkımızı vermiyo göçmeniz biz deyip her allahın günü askerlere, polislere mayın pusu kurmuyolar. Göçmenler elbette memnun olacaklar hallerinden,hiçbirşeyleri yokken Ülkemize getirildiler,onlara ev verildi,iş verildi,para verildi,ülkenin doğusundan göç edenler yada ettirilenler batıda açlık sefaletle boğuşurken onlar efendi oldular bir anda,Bulgar Göçmeni arkadaşlarımın babaları orada kendilerine yapılan haksızlıkları anlatırken çektikleri acıları çok iyi anlayabiliyorum Türkiye'ye getirilmeleri ve kendilerine yardımcı olunması çok doğru bir karardır,zaten benim amacım Göçmen kardeşlerimizi suçlamak değil ama onları oradan kurtarıp getiren devletimiz savaş mağduru olup,Göçmen durumuna düşen doğulu vatandaşlarada göç ettikleri yerlerde aynı şekilde yardımcı olamlıydı ve halen bu tür bir tavır devletimizin büyüklüğünü göstermesi açısından çok önemlidir saygılarımla... 1 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Ahanda Yılmaz Özdil de aynı tepkiler ile karşılaşıyor... . . . Hoş olmuş tabi... Ozaman size sorayım sayın Boşig,bu ülkede Türk'lüğe laf etmek suçken bu adam hangi cürretle ''Kerkürt'' başlıklı bir yazı yazabiliyor? Siz ''Ker'' kelimesinin Türkçe karşılığının ne olduğunu biliyormusunuz? Bir halka böyle bir kelime ile hitap etmek ne demektir? Pkk'liler dahil,hangi Kürt çıkıpta Türk halkına karşı böyle bir söylem gerçekleştirmiştir? Lütfen bizi aydınlatınız.... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 Ozaman size sorayım sayın Boşig,bu ülkede Türk'lüğe laf etmek suçken bu adam hangi cürretle ''Kerkürt'' başlıklı bir yazı yazabiliyor? Siz ''Ker'' kelimesinin Türkçe karşılığının ne olduğunu biliyormusunuz? Bir halka böyle bir kelime ile hitap etmek ne demektir? Pkk'liler dahil,hangi Kürt çıkıpta Türk halkına karşı böyle bir söylem gerçekleştirmiştir? Lütfen bizi aydınlatınız.... Sevgili Biji... Daha önceden söylediklerimi birazcık olsun okumuş olsaydınız; Bu konudaki düşüncelerimi de biliyor olurdunuz. Türkiye'de "Türklük" dediğimiz şey bir "Ulus Kimlik"tir. Ancak elbette ki kimse Etnik Kökenini seçmek durumunda olmadığı gibi, Doğmuş bulunduğu etnik kökenden dolayı yargılanamaz... Hatta herhangi bir etnik köken de aşağılanmanın nedeni sayılamaz... Bu açıdan elbette ki herhangi bir etnik kökenin aşağılanması karşısında çeşitli yaptırımlar uygulanmalı Ve kimsenin etnik kökeni, diğerinden aşağı görülmemelidir. Dini tercihler de böyle elbette... Dini ve Etnik Kökenlerin kimlikleştirilmesine karşıyım kesinlikle; Fakat insanların dini tercihlerinin ya da etnik kökenlerinin aşağılanmasına karşıyım: Bu gibi eğilimlere bir yaptırım uygulanmalıdır... Daha farklı tümceler ile de ifade edebilirim isterseniz bunu... Yılmaz Özdil eleştirilemez değildir. Burada bir iki yazısını alıntıladık diye hemen pirimiz ilan ettiniz Fakat bunu ön yargılarınıza veriyorum elbette... Yılmaz Özdil elbette ki o ifadesi çerçevesinde bir yaptırıma uğratılabilir Ya da uğratılmalıdır... Fakat benim irdelediğim bu değil; Benim irdelediğim şey, Sizin, Osman Baydemir'i bir kere bile eleştirmemiş birisi olarak Yılmaz Özdil'i eleştirme hakkına sahip olmadığınızdır... Osman Baydemir'i yani sizi ifade edenleri önce bir eleştirin; Sonra diğerlerini eleştirebilmek hakkınız doğsun... Değil mi yani!? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2010 Osman Baydemir gelecegin Kürdistan baskanidir,ona laf etmek her babayigidin harci degildir.Yilmaz Özdil nire Osman Baydemir nire.Arada kac yüz kilometre var. Aslinda Yilmaz Özdil'in yazdigi yaziya bu sekilde atlayanlarin mide ilaci kullanmalari gerekir.Bu yaziya atlayanlarin hicbirisi ne Ahmet Altan'in Türklere ve Atatürk'e yaptigi hakaretlere atlamislardir ve ne de PKK'nin katliamlarina.Atlayamazlar cünkü elleri PKK'ya mahkumdur.Ahmet Türk'e atilan yumruk aslinda PKK TARAFINDAN SEHIT EDILEN BINLERCE VATAN EVLADININ acisina karsi bir tepkiydi.Bu tepkiyi farkli alanlara cekenleri ben sahsen PKK yandaslarindan farkli görmüyorum.Sehit cenazeleri kaldirilirken yan gelip ense yapan, insan olarak sesini cikarmayanlarin Yilmaz Özdil'e saldirmalarini yadirgamiyorum.Ayni duygusuzlugu,ASALA tarafindan sehit edilen onlarca diplomatimiza karsi gösterenlerin Hrant Dink icin feryad-i figan etmelerinide anlamakta hic zorlanmiyorum. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.