Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Şeytan cin melek bu üç ismin hatta küçük isimlerin yani alt kimliklerin isimlerinin toplamıdır İNSAN..sığar İnsanlığa şeytanda..ayakta falan idare eder gideceği yere kadar.. Ayakta gitmeye niyeti yok Dayı, gözü koltukta, illede kaldıracak seni oturacak yerine... Muhabbetle... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Acelecidir şeytan bilirsin..bir zamanlar oturuyordu o koltukta..sırası geçti artık..sonra cin oturdu sonra melek..sonra hepsi birden dayıya secde ettiler.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Şeytana secde eden olmasaydı bu fani dünyada Cennet olmaz mıydı bu dünya, Sayın Dayı? Muhabbetle... Alıntı
Φ hangisi kullanılmıyo Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 RAB..öğreten,eğiten,yedirip içiren..mürebbiye,de aynı kökten.. ElhamdülillahiRABbilalemin..Alemlerin RABBİ.. ''BELİĞ'' denilen yer, soruyu soran ile soruya muhatab olanın bulunduğu gezegen''DÜNYA''.. RAB yani öğretmen bu gezegende soruyor soruyu bu gezegendeki muhatabına.. İtiraz etmemeyi öğrenmek.. Yunus Emrenin,Hacıbayram Velinin,Mevlananın tezgahından geçmeden olmaz.. tek itiraz eden vardı ''secde''emrine,şeytan..hala itirazda..olmaz..olmaz..olmaz..da.. Ben sizin öğretmeninizmiyim..evet..iyi o zaman..benden öğrenmek istedikleriniz neler ise onları öğreteceğim sizlere..fakat öğrenmek için geldiğiniz konularda İTİRAZ etmeyeceksiniz bana..okeymi..evet.. sonra itiraz..ben secde etmem ADEME.. etmessen etme.. Şimdi anlamadıysam düzeltin hocam, bunlar dünyada, şeytan secde etmiyor, cezalandırılıyor, kovuluyor, süre istiyor, kendisine süre veriliyor, vesaire, bunlar hala dünyadalar. Sonra şeytan bunların aklını çeliyor, yasaklanmış olanı yaptırıyor, yani sizin deyiminizle viraja fazla hızlı giriyorlar ve güm. Sorun şu, bunlar ceza olarak dünyaya gönderiliyorlar, e şimdi bunlar zaten dünyadaydı ve viraja hızlı girdikleri için kovulup tekrar dünyaya gönderilmiş oluyorlar, burada bir terslik mi var, ben mi idioya bağladım Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Şimdi nerde okuduğumu unuttum da bir yerde kovulduğumuz Cennet bahçesinin dünya üzerinde olabileceğini, hatta Arabistan yarımadasında olduğunu söyleyenler vardı.Dünyadan dünyaya kovulmuşuz bu bağlamda.Kelimeler önemli hem de çok önemli.Dünyadaki Cennet'ten çıkarıldık demek ayrı, Cennet'ten çıkarıldık dünyaya indirildik demek ayrı mana taşıyor gibi geldi bana. Muhabbetle... Alıntı
Φ hangisi kullanılmıyo Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Şimdi nerde okuduğumu unuttum da bir yerde kovulduğumuz Cennet bahçesinin dünya üzerinde olabileceğini, hatta Arabistan yarımadasında olduğunu söyleyenler vardı.Dünyadan dünyaya kovulmuşuz bu bağlamda.Kelimeler önemli hem de çok önemli.Dünyadaki Cennet'ten çıkarıldık demek ayrı, Cennet'ten çıkarıldık dünyaya indirildik demek ayrı mana taşıyor gibi geldi bana. Muhabbetle... yapmayın, etmeyin, arabistan yarımadası demeyin, tamam boyut moyut, vesaire gibi binlerce yıllık konular var, hatta bunlar günümüz biliminde yavaş yavaş aydınlanıyor gibisinden kopuk kopuk bir şeyler de okuyoruz, bunlar mümkün dlsa bile bizim bilgimizi aşan konular da arabistan deyince iş bozuluyor, şöyle Cannes, ne bileyim Havai, vesaire deseniz bir meyil oluşacak, ama o ihtimali yok ediyorsunuz bu yer tespitiyle. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2010 yapmayın, etmeyin, arabistan yarımadası demeyin, tamam boyut moyut, vesaire gibi binlerce yıllık konular var, hatta bunlar günümüz biliminde yavaş yavaş aydınlanıyor gibisinden kopuk kopuk bir şeyler de okuyoruz, bunlar mümkün dlsa bile bizim bilgimizi aşan konular da arabistan deyince iş bozuluyor, şöyle Cannes, ne bileyim Havai, vesaire deseniz bir meyil oluşacak, ama o ihtimali yok ediyorsunuz bu yer tespitiyle. Yanlış anladınız ben demiyorum, diyorlar dedim.Tesbit benim tesbitim değil, ben elçiyim, e elçiye zeval olmaz ne deyim?İsterseniz Havai'yi Arabistan'da hayal edin. Muhabbetle... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2010 Hangisi Kullanılıyo.. Evet..her şey bu gezegende ve İnsanın düşünce alemlerinde olup bitiyor ve yeniden başlıyor.. Adem ve Hawa kaç yaşındaydılar Cennetten çıktıklarında.. Bu soruyu forumda bu konularla ilgilenen herkese soruyorum..pek soru sormam yaaa..işte..muhabet olsun.. Alıntı
Φ hangisi kullanılmıyo Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2010 Hangisi Kullanılıyo.. Evet..her şey bu gezegende ve İnsanın düşünce alemlerinde olup bitiyor ve yeniden başlıyor.. Adem ve Hawa kaç yaşındaydılar Cennetten çıktıklarında.. Bu soruyu forumda bu konularla ilgilenen herkese soruyorum..pek soru sormam yaaa..işte..muhabet olsun.. Hangisi kullanılıyor değil, hangisi kullanılmıyor efenim lütfen, nickimdeki değişiklikleri hoş karşılamamı beklemeyiniz benden. Bu nicki bulana kadar kaç nick denedim biliyor musunuz siz Bu düşünce alemlerinde olup bitme konusu idealist materlalist bir noktaya gider gibime gelir gibi oluyo, ama du bakali nolcek, yeni bir Hegel doğuyor da olabülü Ben açıkçası inceleme aşamasındayım, 25 senedir yaklaşık devamlı olmasa da ara ara incelemeye çalışırım, ama açıkçası bu konuda hiç düşünmedim, bir emareye de rastlamadım varsa veri ayetli hadisli alalım Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2010 Hangisi Kullanılıyo.. Evet..her şey bu gezegende ve İnsanın düşünce alemlerinde olup bitiyor ve yeniden başlıyor.. Adem ve Hawa kaç yaşındaydılar Cennetten çıktıklarında.. Bu soruyu forumda bu konularla ilgilenen herkese soruyorum..pek soru sormam yaaa..işte..muhabet olsun.. Hata yapacak yaştaydılar Sayın Dayı. Muhabbetle... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2010 Adem saçını jölelemeye başladı..sivilceleri canını sıkmaya başladı..harçlığını biriktirip hafta sonu cafeye diskoya gitmeye başladı..al sana bi sürü sıkıntı..oysa daha önce yoktu bunlar..marka giyinmeye başladı..caterpıller bot timsah markalı t-short giymeye başladı..neden..Hawayı gördü çünki..kaç yaşlarındaydı..en kabadayı ondört onbeş.. ve bütün kurgulamaları CİNsellik üzerineydi o dönem..Allahta dedi hadi madem..yaşa..vuslat et Hawan ile..heva ve heveslerinden bi gına gelsin.. bakarız sonra çaresine..Adem Adem baba olana kadar bıraktı ipin ucunu Allah.. Hangisi Kullanılmıyor.. (kullanılan hangisi.. ) Yukarıya bir kaç ayet yazdım..birazda HADİSe.. Alıntı
Φ hangisi kullanılmıyo Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2010 Adem saçını jölelemeye başladı..sivilceleri canını sıkmaya başladı..harçlığını biriktirip hafta sonu cafeye diskoya gitmeye başladı..al sana bi sürü sıkıntı..oysa daha önce yoktu bunlar..marka giyinmeye başladı..caterpıller bot timsah markalı t-short giymeye başladı..neden..Hawayı gördü çünki..kaç yaşlarındaydı..en kabadayı ondört onbeş.. ve bütün kurgulamaları CİNsellik üzerineydi o dönem..Allahta dedi hadi madem..yaşa..vuslat et Hawan ile..heva ve heveslerinden bi gına gelsin.. bakarız sonra çaresine..Adem Adem baba olana kadar bıraktı ipin ucunu Allah.. Hangisi Kullanılmıyor.. (kullanılan hangisi.. ) Yukarıya bir kaç ayet yazdım..birazda HADİSe.. Hadise dediğin popüler kültürün imajı, ayet dediğin zamanın, mekanın, şartların dayatmasından ibaret. Şekil şemalde cevap arasaydık düşerdik bir sarışının peşine, okuma yazmayla derdimiz neydi? Yaş 38, şekli, şemali geçtik, bizim derdimiz gül cemaldir. Ayet de, hadis de gül cemale dayanacaksa ayet ya da hadistir, ötesi şekil, şemaldir, becerebilsek de yazmaya gerek yoktur, daha güzeli bir sarışında mevcuttur. Alim daha güzelin yazılı olduğu yerde seyre dalıp susmayı bilendir. Kullanılan tanrı ve insan, kullanıl(a)mayanı merak etmek daha cazip değil mi? Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2010 Şekil ve şemal olmasaydı ve bizler o şekillere şemallere anlam ve mana vermeseydik bu muhabetler olurmuydu..Suretsiz mana olmaz..manasız suret yoktur.. Cin, şeytan, melek, cennet, cehennem, dünya ve ahıretin, CEM olduğu noktanın adı İNSAN.. La mekanın mekanetidir İNSAN.. 99 esma kullanılır..YÜZ(Cemal)bunları kullanır.. 99 esma bilinir YÜZüncüsü GÜL CEMAL sevilir..herkes onun peşindedir.. Adem cenneten çıkarılmasaydı ne sıfatlar bilinir nede bu sıfatların esameleri okunurdu.. Alıntı
Φ nurbanu_01 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2010 Bu sorunun net cevabını bulabilmek için dünyaya geliş sebeplerimizi sorgulamak gerekir ilk olarak.Şöyleki: Dünyada her şey büyük bir değişim içindedir.Sürekli bir değişmeyi her an yaşıyoruz.Ancak, her yenilik ve değişimde kendine göre bir güzellik taşıyor.Mevsimle gelen değişiklikler, insanın vücut ve ruh açısından değişimleri, her an devam ediyor.İşte bu her anı güzel değişimler, sadece bir anlık seyir için değildir.Eğer olsaydı, bu kadar güzel esere yazık olurdu.Niçin?Bir ressam düşününüz.En güzel ve harika eserini sadece bir sergide gösterdikten sonra, onu bozup, dağıtıp çöpe atar mı?Elbette, aklı başında bir sanatçı, bu değerli eserini, çok daha güzel bir mekanda, büyük bir müzede çok daha uzun süreli olarak, sanatseverlerin ziyaretine açmak ister.Ancak, kısa süreli sergileri bile, daha uzun devam edecek hatıralara dönüştüre bilmek için, filme alıyorlar, fotoğraflıyorlar.Demek ki, insanlar, eserlerini, "gelip geçici" vaziyetlerden kurtarıp,"kalıcı" yapmak için uğraşıyorlar. İşte, aynen misaldeki gibi, Cenab-ı Hakk da, buradaki emsalsiz güzelliklerin hatıralarını muhafaza eder ve onları, çok daha muazzam bir sergide, ebediyyen yaşatmak üzere korur.(Başka bir çok dünyaya geliş amacımız var ancak konuyu cevaplamak adına uzatmayalım) Bu yüzden benim hiç yaşamım olmasaydı demek.Anlatılanlara, yani dünyaya geliş amacınıza ters düşer.Peki yaşam olsaydı da sınav olmasaydı?Güzellik sahibi güzelliklerini gösteriyor ve yarattıklarını önemsiyor diye sınav olması şart mı?Allah bizleri önemsiyorsa, bizi seviyorsa(nasıl ki sanatkar sanatını önemser ve severse) neden sınav yapıyor da, cennet cehennem diye ayırıyor?Bu konuyla ilgili buna benzer soruları soran öğretmen ilkokul öğrencisinden şu cevabı alır."Öğretmenim!Siz de, ilk öğretimde uygulanan sınav sistemini hazırlayan kişilerde bizi sevdiği halde, neden sınav yapıyorsunuz?" Allah'ın bizi dünya ya gönderiş amacını ve sınava sokmasını ayrı ayrı inceledik.Allah bizleri önemser.Allah bizim itirazlarımızı ne derecede önemser?O öyle adaletlidir ki biz insanlar onun yarattıklarına itiraz edecek şey bulamayız.Bir kimse kalkıp diyebilir ki şuan İslamı seçmiş bir ailede doğan bir çocukla Hristiyanlığı seçmiş bir ailede doğan çocuk bir mi?Hristiyan aileden olan çocuk bu duruma itiraz etmez mi?Ancak şu bir gerçektir ki bizlerin hayır sandığı işte şer, şer sandığı işte hayır olabilir.Yine aynı kimse Hristiyan ailelerin çocukları çoğunlukla Hristiyan olarak, Müslüman ailelerin çocukları da çoğunlukla Müslüman olarak ölüyor.Bu konuda itiraz edemez mi?Burada Hristiyanlığın hakim olduğu bir ortamda bulunmasına rağmen belli bir yaştan sonra yaradılış, kader, yaşam sorularını araştırarak İslam'a giden bir kişi yine o derece mükafat görür. Şimdi asıl soruya gelecek olursak yani Allah'ım ben sınav olmak istemiyorum.Neden beni sınava sokuyorsun? sorusunun cevabına...Güzellik sahibi güzelliğini gösterdi bizi bu dünyaya gönderdi.Öğretmen bizi sınav yapıyor.Çünkü güzel yerlerde olmamızı istiyor.Peki daha güzel yerlere gelebilmek için mevki, derece, bir üste geçmesi gerekir.Bunu yaparken de kendi sınav da gösterir.Dalgasız denize herkes kaptan olur.Fırtınalı günde kendini gösterecektir ve iyi yerlerde olacaktır.Padişah ve hizmetkarları hikayesini duymuşsunuzdur.Orada nasıl ki hizmetkarlar kendilerine verilenlerle cenneti veya cehennemi seçtiler.Yani kendi sınavlarını kendi sonuçlarını kendileri hazırladılar.Padişah ve Hizmetkarları hikayesini okursanız ve yaradılışın amacını, Allah'ın bizi sınav yapması konusundaki ilkokul öğrencisinin söylediklerini düşünürsek kendi cevabımızı bulmuş oluruz diye düşünüyorum. Selamün Aleyküm Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2010 Şimdi asıl soruya gelecek olursak yani Allah'ım ben sınav olmak istemiyorum.Neden beni sınava sokuyorsun? sorusunun cevabına...Güzellik sahibi güzelliğini gösterdi bizi bu dünyaya gönderdi.Öğretmen bizi sınav yapıyor.Çünkü güzel yerlerde olmamızı istiyor.Peki daha güzel yerlere gelebilmek için mevki, derece, bir üste geçmesi gerekir.Bunu yaparken de kendi sınav da gösterir.Dalgasız denize herkes kaptan olur.Fırtınalı günde kendini gösterecektir ve iyi yerlerde olacaktır.Padişah ve hizmetkarları hikayesini duymuşsunuzdur.Orada nasıl ki hizmetkarlar kendilerine verilenlerle cenneti veya cehennemi seçtiler.Yani kendi sınavlarını kendi sonuçlarını kendileri hazırladılar.Padişah ve Hizmetkarları hikayesini okursanız ve yaradılışın amacını, Allah'ın bizi sınav yapması konusundaki ilkokul öğrencisinin söylediklerini düşünürsek kendi cevabımızı bulmuş oluruz diye düşünüyorum. Selamün Aleyküm Sorunun cevabını zaten daha önce aldım. Bu cevap beni tatmin etmiyor açıkçası. Öğretmeni bizim daha iyi yerlere gelmemizi isteyerek sınav yapınca kazanamayan cehenneme demiyor Dediğim gibi bu sorunun felsefi bir cevabı yok. Sonunda çözdük ama, sağ ol Dayı... Alıntı
Φ nurbanu_01 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Öğretmen kazanamayınca cehenneme demiyor. ama kaldın diyor. .Ben çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım cevapların.Amaç kafadaki soruya cevap bulmaktı.Bulunduysanız da ne mutlu Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 RAB..öğreten,eğiten,yedirip içiren..mürebbiye,de aynı kökten.. ElhamdülillahiRABbilalemin..Alemlerin RABBİ.. ''BELİĞ'' denilen yer, soruyu soran ile soruya muhatab olanın bulunduğu gezegen''DÜNYA''.. RAB yani öğretmen bu gezegende soruyor soruyu bu gezegendeki muhatabına.. İtiraz etmemeyi öğrenmek.. Yunus Emrenin,Hacıbayram Velinin,Mevlananın tezgahından geçmeden olmaz.. tek itiraz eden vardı ''secde''emrine,şeytan..hala itirazda..olmaz..olmaz..olmaz..da.. Ben sizin öğretmeninizmiyim..evet..iyi o zaman..benden öğrenmek istedikleriniz neler ise onları öğreteceğim sizlere..fakat öğrenmek için geldiğiniz konularda İTİRAZ etmeyeceksiniz bana..okeymi..evet.. sonra itiraz..ben secde etmem ADEME.. etmessen etme.. Bana cevap olan bu mesaj Kaldın diyor ama öğretmenle Allah bir değil Öğretmen veya yargı seni zorla sınavlara sokarar adaletsiz işler yapabilir ama Allah adil olandır Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Sen ne kadar adil,Allah,ta o kadar adil.. maçın hakemi ne kadar adil Allah,ta o kadar adil..mahkemede hakimler ne kadar adil Allah,ta o kadar adil.. Her şey karşılıklı..Allah adil olacak kul adaletsiz..yok öyle yağma.. Şu hayatı sınav stresi olmadan yaşamakta mümkün.. Sınav yerine yaşamı deneyimleme yada hayat tecrübesi edinme diyebilirse kişi yırtar işi.. çünki sınav sonuçları hemen burada veriliyor sınanana..neden..tecrübe edinmede maksat bu gezegende güzel yaşamak.. Güzel yaşayalım güzel anılarımız olsun bu güzel gezegen ile.. [/b] Alıntı
Φ -zombi- Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2010 Beyler Birçoğunuz bu mesaja karşılık alıntılı cevaplar,siteden cevaplar vb. cevaplar vermişsiniz...Açıkcası İnsan Gayribela'Da (bELKİ yanlış yazmış olabilim gayribela yı özr.) iken yani daha ruh un bedenle birleşeceği zamanda iken Allah cc insanlara sormuş olabilir,,açıkcası araştırmadım ama araştırıp yorumu düzeltirim... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Bedensiz İnsan,a ne soru sorulur nede sorumluluk yüklenir.. Yüz kişiye soruldu..en popüler cevap(%100) HAYIR..hatırlamıyorum..oldu..soru şu..Allah Kalubelada ''Ben sizin Rabbiniz değilmiyim..'' diye hiatp ettim diyor..sizde ''Beliğ''evet öyledir,doğrudur sen bizim rabbımızsın dediniz..bunu HATIRLIYORMUSUNUZ..böyle bir HATIRANIZ oldumu Allah ile.. Bin kişiyede sorsak cevap yine hayır olacak..deneyin isterseniz.. Alıntı
Φ Nüanss Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 olsa olsa 1000'de 40 evet vardır diyorum ben Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Be DENSİZ adama sual olmaz.Çünkü Ba densizdir orada. Densizle,Dem lenen bir olurmu.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 olsa olsa 1000'de 40 evet vardır diyorum ben 40 lar diyorsun sen..binde yüzbinde milyonda 40.. Bu 40 lar biraz kafadan KIRIKlar.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Sual ADEME..adama ne ki..adam çooookkkk bu gezegende..ADEM nerede.. Not:yarın Altıntaşa gidiyorum..internet yok orada..bir kaç gün yaşayacağım kendi dünyamda..beklerim sizleride benim dünyama.. :D Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Eskiler ''Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür.'' demiş.Unutmak olmasa hatırlanacak ne olurdu?Hatırlamadıklarımızın unuttuklarımızdan olma ihtimali var.Hatırlamıyor olmamız yaşamadığımız manasında hatıramızda kalmış olabilir. Belki hakikat yaşandı biz hatıraları yaşıyoruzdur... Ne bileyim garip bir halet-i ruhiye... Muhabbetle... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.