Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2010 Hırsınızı yemekten almayın... Depresyona girenler stres hormonu yüzünden daha çok yemek yeme ihtiyacı hissediyor... Bazı durumlarda normal yeme alışkanlıklarının değişmesinden çeşitli hastalıklara kadar pek çok faktörün şişmanlığa sebebiyet verdiğine işaret eden Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürcan Kısakol, bunlardan birinin de depresyon olduğunu söyledi. HORMONLAR DOĞRUDAN ETKİLİ... Vücut kimyasının değişmesine sebep olan depresyon sırasında stres hormonunun salgılanma miktarının arttığını, kişinin hissettiği stresi durdurmak için daha fazla yiyerek ya da abur cubur atıştırarak bir nevi 'tatmin' aradığını anlatan Kısakol, hormonların vücutta kilo dengesini sağlamakta çok önemli rol oynadığını bildirdi.Kısakol, kilo üzerinde etkili bazı hormonlar hakkında şunları söyledi: "Tiroid hormonları, kortizon ve insülin hormonu gibi hormonlar, kilo üzerinde doğrudan etkili. Diyelim bir kişide diyabet gelişecekse önce şişmanlık ortaya çıkıyor. HERŞEY DEPRESYONLA BAŞLIYOR... Şişmanlayan kişide yağlanma görülüyor sonra insülin direnci gelişiyor. Bu olumsuz değişim, diyabete kadar gidebiliyor. Şişmanlığa yol açan bir başka amil ise böbrek üstü bezlerinin çok çalışması. Obezlerde kortizonun yağ dokusunda da fazla salgılandığı görülüyor. Bu hormonun fazla salgılanması sonucunda daha fazla kilo alınıyor. Hipotiroidi de farklı bir etken. Depresyona giren kişide stres hormonlarının artışı da şişmanlamaya sebebiyet veriyor." Alıntı
Φ Hatun Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2010 Neyseki stresli anlarimda istahim kesiliyor. Böyle bir sorunum yok, hirsimi baska seylerden cikartirim Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2010 Bu benim en büyük hatam işte,sinirlendiğimde dolabı açıp nutelladan bi kaşık alıp üstüne çiğ sucuk, onun üstüne peynir yiyip üzerine cola içebiliyorum... Alıntı
Φ Felicie Gönderi tarihi: 9 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2010 Bende de Nutella hastaligi var. Gecen gun 4 yemek kasigi nutella yedim film izlerken. Ayda iki buyuk kavanoz nutella yiyorum. Birde kendimi enerji veriyor diye kandiriyorum Bide sinirlendigimde filan acayip yiyorum, gecen gun 3 metro, 2 paket lays, kinder filan yedim, sonra da pisman olup yine sinirlendim. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 9 Mart , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2010 Bu benim en büyük hatam işte,sinirlendiğimde dolabı açıp nutelladan bi kaşık alıp üstüne çiğ sucuk, onun üstüne peynir yiyip üzerine cola içebiliyorum... Bende de Nutella hastaligi var. Gecen gun 4 yemek kasigi nutella yedim film izlerken. Ayda iki buyuk kavanoz nutella yiyorum. Birde kendimi enerji veriyor diye kandiriyorum Bide sinirlendigimde filan acayip yiyorum, gecen gun 3 metro, 2 paket lays, kinder filan yedim, sonra da pisman olup yine sinirlendim. Aman tanrım. ! Sonra da "ay kilo alıyorum" diye dert yanıyorsunuz. Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 9 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2010 Gece kuşu aynen dediğin gibi Stresli zamanlarımda yeme alışkanlığım vardı fakat o huyumdan 1 yıldır kurtuldum buzdolabını açar elimi uzattığımı siler süpürürdüm zamanla bunlar bana kilo olarak geri döndü şimdilerde dolaba neredeyse kilit vuracağım stresliyken balkona çıkıp hava alıyorum kendime geliyorum.. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 9 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2010 Aman tanrım. ! Sonra da "ay kilo alıyorum" diye dert yanıyorsunuz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.